عنوان : دانلود مقاله نگرشي بر اقليم كشاورزي سيب‌زميني با word
قیمت : 29,900 تومان
توضیحات در پایین همین صفحه

درگاه 1

توجه : دریافت شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل صرفا جهت پشتیبانی می باشد و برای تبلیغات استفاده نمی شود

هدف ما در این سایت کمک به دانشجویان و دانش پژوهان برای بالا بردن بار علمی آنها می باشد پس لطفا نگران نباشید و با اطمینان خاطر خرید کنید

توضیحات پروژه

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله نگرشي بر اقليم كشاورزي سيب‌زميني با word دارای 222 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نگرشي بر اقليم كشاورزي سيب‌زميني با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه و مقالات آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي مقاله نگرشي بر اقليم كشاورزي سيب‌زميني با word،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نگرشي بر اقليم كشاورزي سيب‌زميني با word :

فصل اول
كلیاتی در راستای شناسائی محصول و ارتباط منطقی آن با زنجیره تولید.
طرح تولید رنگهای صنعتی و ساختمانی :
تمركز روز افزون جمعیت جهان در شهرها و همچنین رشد عظیم جمعیت و افزایش فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی مربوط به آنها ، رشد پروژه های عظیم اقتصادی ، عمرانی و . . . كه ملزم این تحولات است . الزاماً باعث رشد مصرف مصالح ساختمانی انواع رنگهای صنعتی و ساختمانی نیز می شود ، خواهد بود.
رنگهای صنعتی و ساختمانی در گروه كالاهای مصالح ساختمانی ، صنعتی قرار می گیرند ، بنابراین بازار مصرف بالقوه بسیار بالایی برای آنها وجود دارد ، لذا احداث واحدهایی جهت رفع نیازهای مربوطه ضروری بنظر می رسد .

رنگهای صنعتی و ساختمانی محدوده وسیعی از كالاها را در بر می گیرد كه تنوع این تولیدات تفاوتهای بسیاری را در جنس ،‌شكل و خصوصیات آنها ایجاد می كند كه بالطبع روشهای ساخت گوناگونی را طلب می كند .

از آنجا كه تولید تمامی انواع رنگ صنعتی و ساختمانی به دلیل تفاوت روشهای ساخت آنها در یك واحد تولیدی صنعتی بویژه درچهارچوب صنایع كوچك امكان ندارد ، طرح حاضر احداث واحدهایی كه عمده ترین انواع اینگونه كالاها را تولید می نمایند مد نظر دارد .

مهمترین ویژگی های تولید رنگهای صنعتی و ساختمانی ماهیت كارگاهی ، ناپیوسته و سیكلی بودن آن است . محصولات از مواد مختلفی تشكیل شده كه هر یك از این مخواد به فراخور نیاز به روش مناسبی تهیه می گردد و در نهایت با Mix كلیه مواد با یكدیگر محصول نهایی آماده می گردد ، مواد به صورت ناپیوسته اما مداوم و سیكلی در یك یا چند مرحله تولید می شود و پس از ساخته شدن انبار می گردد .

در طرح حاضر جهت انجام محاسبات نمونه با توجه به حیطه فراگیری محصولات واحد ، هدف بهره گیری از حداكثر تنوع تولیدات به منظور برخوردار بودن واحد از حداكثر انواع ماشین آلات و تجهیزات تولیدی در چهار چوب حیطه فعالیت آن بوده است و بدینوسیله واحد بالقوه قادر به تولید طیف گسترده ای از رنگهای صنعتی و ساختمانی بر حسب انواع تقاضا خواهد بود ، اما در نهایت سرمایه گذاری های علاقمندان در این صنعت می تواند برای انواع محصولات و ظرفیت تولیدی مورد نظر خود به افزایش یا كاهش و یا حذف انواع و یا تعداد برخی از ماشین آلات و تجهیزات تولیدی اقدام نمایند این امر اگر با دقت كارشناسی انجام گیرد تاثیر بسیار ناچیزی در كارائی و شاخصهای اقتصادی واحد خواهد داشت .
تعیین ظرفیت واحد برای انواع مختلف محصولات نمونه انتخاب می شود ، بر اساس استفاده بهینه از توانایی های ماشین آلات و تجهیزات تولیدی موجود انجام گرفته و تضمین می كند اقتصادی ترین طریقه عملكرد واحد باشد .

مطالعات مالی و اقتصادی طرح با توجه به برآورد هزینه ها انجام خواهد شد و بر اساس نرخهای متداول موجود و استعلام بعمل آمده از صاحبان صنایع و سازندگان ماشین آلات انجام می شود وبا كمك نرم افزار كامپیوتری جمع بندی شده و ارائه خواهد شد كه نتایج طرح حاكی از سودآوری بالای طرح ، حالت پایدار و شاخصهای مطلوب اقتصادی آن خواهد بود .
ـ مشخصات فنی محصول شكل ـ طبقه بندی ـ فرمول و . . .
ـ اصول اساسی
قدرت پوشانندگی و محافظت زمینه و یا تزئین زمینه دو خاصیت مهم یك روكش می باشد . بسته به اینكه كاربرد نهایی روكش كجاست یكی از دو ویژگی فوق ممكن است مهم تر از دیگری باشد . برای مثال ، حفاظت یك پل فولادی چندین میلیون دلاری در مقابل خوردگی خیلی مهمتر از عامل تزئین كنندگی آن است .
روكشهای تبدیل پذیر و تبدیل ناپذیر :
روكشها بسته به ماهیت خود معمولاً به حالت مایع بكار رفته وسپس به صورت یك فیلم جدید با درجه چسبندگی معین بر روی زمینه زیرین در می آیند . روكشها به دو گروه اصلی تقسیم می شوند : تبدیل پذیر و تبدیل ناپذیر .
روكشهای تبدیل ناپذیر آنهایی هستند كه در طی فرآیند تشكیل فیلم در آنها برخی تغییرات شیمیائی اتفاق می افتد . تغییرات شیمیائی مزبور موجب تبدیل رنگپایه های پلیمری به یك شبكه سه بعدی می شوند . تغییرات فوق دائمی بوده و با حرارت و با اغلب حلالها نمی توان آن را به حالت اولیه برگرداند . شبكه شدن رنگپایه های پلیمری فوق ممكن است از طریق مكانیسم اكسیداسیون ( مثل روغنها با رنگهای الكیدی ) یا از طریق كاتالیزور ( مثل روكشها اوره ـ فرمالدئید ) و مواد پخت كنده آمینی ( مثل سیستهای اپوكسی ) و یا بطور ساده توسط پرتوهای UV انجام گیرد . در آینده همه انواع فیلمهای سخت مورد بحث قرار خواهند گرفت .
تشكیل فیل لاتكس :
روكشهای تبدیل ناپذیر آنهایی هستند كه تشكیل فیلم آنها بوسیله واكنشهای شیمیائی یا هر گونه تغییر دیگری انجام نمی گیرد بلكه آنها از طریق تبخیر حلال یا مایعی كه در آن پخش شده اند فیلم تشكیل می دهند و رنگپایه پلمیری را به صورت فیلم برروی زمینه بر جا می گذارد . تشكیل چنین فیلمهایی عموماً ماهیت پلاستیكهای گرما نرم را دارد . از لحاظ قدمت ، لاكهای نیتروسلولز مثالی از این روكشها هستند كه با تبخیر حلال فیلم تشكیل می دهند . هر چه حلال بیشتر گردد غلظت رزین افزایش می یابد . در این مورد برای اینكه فیلم ماهیت یكوانختی داشته باشد سازگاری حلال باقیمانده با رزین مهم است ( رزین نباید در محلول رسوب كند ) . به مرور زمان و با تبخیر حلال یك فیلم نازك سفت و غلظ تشكیل می گردد . اینكه چه موقعی فیلم حاصل به آخرین حد سختی خواهد رسید به تمایل حلال برای ماندن در فیلم بستگی دارد . تشكیل فیلمی هموژن با مدت خشك شدن مناسب مشروط به انتخاب صحیح حلال است . بعداً گفته خواهد شد كه حلالهای مختلف سرعتهای تبخیر و خواص حلالیتی متفاوتی دارند .

مفاهیم خاص دیگری در مورد تشكیل فیلم در رنگهای لاتكس می توان ملاحظه كرد . مكانیسم تشكیل فیلم توسط روكشهای امولسیونی ، با سیستمهای حلال مورد بحث در بالا كاملاً تفاوت دارد . یك لاتكس امولسیونی حاوی ذرات پلمیری كلوئیدی ( معمولاً در اندازه های كوچكتر از 5/0 میكرون ) است . كه توسط یك امولسیون كننده پوشیده می شوند تا ذرات با

یكدیگر جمع نشده و بهم نچسبد . به عبارت دیگر رنگهای پایه لاتكسی پایدار می شوند . همچنین ذرات با اندازه های فوق حركت بروانی از خود نشان می دهند . پس از بكاربردن بر روی رنگ لاتكس بر روی زمینه ، آب موجود شروع به تبخیر از فیلم مرطوب می كند . در نتیجه ذرات كلوئیدی پلیمر به مرور غلظ تر می شوند. سپس ذرات با یكدیگر تماس پیدا نموده و متراكم می شوند ، در این حالت كماكان مقداری آب موجود دارد كه یا باید تبخیر گردد و یا جذب خلل و فرج ، سطح زیرین شود . در نهایت ذرات كاملاً به یكدیگر چسبیده و به فیلمی به هم پیوسته و بدون حفره خالی تبدیل می شوند .

 

هر چند كه این فرایند در نگاه اول ساده به نظر می رسد ، ولی چندین عامل از به هم چسبیدن ذرات و تشكیل یك فیلم به هم پیوسته محافظ جلوگیری می كند . ابتدا باید خود پلیمر به اندازه كافی نرم بوده و دمای انتقال شیشه ای پایینی داشته باشد تا بتواند ذوب شود . بدین خاطر اكثر پلیمرهای پایه لاتكس به صورت كوپلیمر مورد استفاده قرار می گیرند كه معمولاً نرم تر از هموپلیمرهای مربوطه هستند ( این موضوع بعداً‌مورد بررسی قرار خواهند گرفت ) . همچنین امكان افزایش مواد در هم آمیزنده ( نرم كننده های موقت ) به فرمول بندی رنگ

وجود دارد . به علت اینكه آب بخار شود ، مواد در هم آمیزنده فوق اثر نرم كنندگی خود را بر روی ذرات پلمیری افزایش می دهند و در كار چسبیدن انها به یكدیگر را تسهیل می كند .
نكته مهم دیگر دمای كاربردی روكش های لاتكس می باشد . در صورت پایین بودن دما ممكن است ذرات كلوئیدی سخت تر از آن باشند كه به هم بچسبند. همچنین اگر تعدای از ذرات پلیمری لاتكس خیلی بزرگ باشند در تشكیل فیلم اشكال ایجاد می كنند .

بلاخره فرمول ویژه خود رنگ مهم است . وجود رنگ دانه زیاد در فرمول بندی رنگ در تشكیل فیلم پیوسته ، صاف ، و نرم مزاحمت ایجاد می كند . در واقع هر گونه نابرابری و عدم تناسب افزودنی ها در رنگ می تواند بر تشكیل فیلم لاتكس اثر گذارد .
فیلم رنگ چه ویژگی های باید داشته باشد ؟

كاربرد انواع روكش ها در موارد گوناگون خواص متنوعی از رنگ را مطرح می كند . به عنوان مثال رنگ هایی كه در قسمت بیرونی منازل به كار می روند . باید اساساً سرعت جذب و رفع رطوبت توسط چوب را كاهش دهند تا بدین ترتیب چوب عمر بیشتری داشته باشد . این امر از تورم و انقباض چوب ، و از خم شدن آن و تأثیراتی از این قبیل ممانعت می كند . یك رنگ برای قسمت خارجی خانه نه تنها باید فیلمی با قابلیت انعطاف خوب داشته باشد بلكه باید در شرایط محیطی انعطاف خود را حفظ كند . به عبارت دیگر رنگ باید در برابر از دست دادن

نرم كننده ها ، یا ترد و شكننده شدن در نتیجه اكسیداسیون فیلم ، مقاومت باشد . یك فیلم رنگ قسمت خارجی خانه باید قادر باشد خود را با انقباض و انبساط های معمولی زمینه فوق دهد .

از طرفی دیگر رنگهای كه برای روكش اتومبیل ها مورد استفاده قرار می گیرند باید ویژگی های دیگری داشته باشند . این روكش باید خیلی غیر قابل نفوذ باشد تا سطح آهن را از نفوذ اكسیژن وآب ( دوعامل تسریع كننده ای خوردگی) محافظت كند . همچنین فیلم باید سطح را از لحاظ الكتریكی عایق كند تا گالوانیزسیون و جریان الكتریكی مورد نیاز برای خوردگی كاهش یابد . آماده سازی سطح زمینه بسیار مهم است . در صورت تعمیر رنگ ماشین ، سطح ان باید از رنگ قبلی تمیز گشته و فلز آن لخت گردد . البته روكش های اتومبیل باید آهن زمینه در برابر برخورد با سنگریزه ها كار حفاظت را انجام دهد . ظاهر روكش نیز بسیار مهم است .رنگ باید قادر به حفظ ظاهر شفاف خود باشد و از پایداری فام خوبی برخوردار باشد . در مورد تجهیزات اصلی یك خط تولید ، سرعت خشك شدن محصول مهم است تا سرعت تولید حفظ گردد .

به طور كلی بیشتر فیلم های ایجاد شده توسط رنگ برای اینكه عمر سرویس دهی خوب داشته باشند باید تا حدودی سختی و انعطاف پذیری از خود نشان دهند . اگر رنگ پایه مصرف تنها یك هموپلیمر باشد دو خاصیت متفاوت فوق به خوبی مشاهده نخواهد شد . از این رو در خیلی از موارد كاربردی رنگ ، سیستم رنگ پایه مخلوط یعنی كوپلیمر ها یا ترپلیمرها ، مورد استفاده قرار می گیرند تا بین سختی و انعطاف پذیری فیلم هماهنگی بهتری حاصل شود .

رنگپایه ها :
رنگپایه اجزای پلمیری در فرمولبندی روكش هستند كه فیلم را حفظ می كنند . در حقیقت رنگپایه ذرات رنگدانه را در فیلم با یكدیگر نگه می دارد . چنانچه روكشی رنگدانه یا رنگدانه یار نداشته باشد در این صورت رنگپایه روكشی براق و شاید هم شفاف ایجاد می كند . همانطور كه در قسمتهای قبل گفته شد رنگپایه ها می توانند تبدیل پذیر ( قابل مقایسه با گرمای سختها ) یا تبدیل ناپذیر ( قابل مقایسه با گرما نرم ها ) باشند .

1- روغن های خشك :
روغن های خشك شونده :
به روغن های گفته می شود كه اسیدهای چرب آنان كه اغلب 18 گزینه هستند دارای بندهای دوگانه مجزا و مجاور هم بوده كه بنابراین زمان خشك سریعی داشته و به روغن های سخت نیز معروفند از روغن های خشك شونده می توان تانگ یا چوب چینی ، اتیسیكا ، بذرك و كوچك آب داده و ساردین ( یا ماهی ) را نام برد .

نوع اسید چرب تعدا كربن
ـ پلامتیك 16
ـاستئاریك 18
ـ اولئیك 18
ـ ربسی نولئیك 18
ـ لینولئیك 18
ـ لینولئیك 18
ـ لبسائیك 18

روغنهای نیمه خشك شونده
ـ پلاتیك 16
استئاریك 18
اولئیك 18
لینولئیك 18
روغنهای طبیعی به مدت صدها سال به عنوان تشكیل دهنده فیلم و رنگپایه در ساخت رنگ مصرف می شدند . روغنهای خشك كن ، روغنهای گیاهی یا روغن ماهی هستند .
در تری گلیسریدهای فوق اسیدهای چرب اشباع شده ، اشباع نشده و پلی اشباع نشده وجود دارند . مثالهایی از انواع این اسیدها چرب عبارتند از :
كاپریلیك اسید
كاپریك اسید
لائوریك اسید
مایرنتیك اسید
پالمیتیك اسید
استئاریك اسید
روغنهای تری گلیسیردی كه اسیدهای چرب اشباع شده زیاد دارند به هنگام قرارگیری در معرض هوا فیلم تشكیل نمی دهند و روغنهای خشك نشونده نلمیده می شوند . این روغنها در رنگها فقط به صورت مخلوط با روغنهای خشك كن مصرف می شوند . اسیدهای چرب اشباع نشده ، مخصوصاً پلی اشباع نشده ، به تنهایی عمل خشك كردن روغن را انجام داده و فیلم تشكیل می دهند ( اسید چرب پلی نشده اسیدی است كه بیش از یك پیوند اشباع نشده دارد). روغنهای خشك كن از طریق تشكیل پیوندهای عرضی اكسیداسیون در بین اجزاء پلی اشباع نشده انواع ملكولهای تری گلیسرید ، فیلم تشكیل می دهند .

روغنهای خشك كننده به خاطر دارا بودن ساختار متفاوت فیلمهائی با خواص متفاوت تشكیل می دهند . روغن بذرك ، روغن تونگ ، روغن درخت گردوی آمریكایی ، و روغن ماهی مثالهایی از روغنهای خشك شونده هستند كه مصرف عام دارند ، وقتی كه یك خشك كن ( معمولاً صابون كبالت ، منگنز یا سرب ) به این روغنها افزوده می شود و در مقابل هوا قرار می گیرند به سرعت فیلم تشكیل می دهند .

2ـ رنگپایه های اولئورزینی :
این رنگپایه ها در ساخت جلاها بكار می روند و از پخت نمودن میزان معینی از روغن طبیعی خشك شونده با مقدار معینی از رزین در یك راكتور بزرگ بدست می آیند . فرآیند پخت جرم مولكولی را افزایش داده و مجب سازگاری روغن و رزین می گردد . بین روغن و رزین نوعی كوپلیمر تشكیل می شود . در ضمن این محصول در یك حلال رقیق و آبكی قابل حل خواهد شد . پس از فرآیند پخت ، محصول اولئورزینی توسط یك حلال رقیق می گردد . )

ـ طول روغن : بسیاری از خواص نهایی جلا با نسبت روغن به رزین تعیین می گردد . اگر نسبت روغن به رزین بالا باشد سرعت خشك شدن كند شده نرمی بیشتر می شود ، انعطاف پذیری بالا رفته و درخشندگی كاهش می یابد . چنانچه نسبت روغن به رزین كم باشد سرعت خشك شدن ،‌سفتی و نیز درخشندگی افزایش می یابد .
ـ انواع رزینها : در ساخت جلاهای اولئورزینی انواع گوناگونی از رزینها مورد استفاده قرار می گیرند . این رزینها عبارتند از :

ـ رزینهای پلی ترین .
ـ رزینهای پترولیوم
ـ رزینهای كومارن ایندن
ـ كلوفانهای صمغ

ـ كلوفانهای چوب
ـ كلوفانهای روغن تال
ـ كلوفانهای صابونی
ـ استرهای كلوفانی
ـ رزینهای فنولیك نوالاك
ـ رزینهای فنولیك بهبود یافته باكلوفان
3ـ آلكیدرزینها :
این رزینها از واكنش یك اسید چند ظرفیتی با یك پلی ال و یك اسید چرب یك ظرفیتی ( یا روغن ) بدست می آیند . كلمه آلكید از دو بخش ‹‹ ال ›› یعنی الكل و ‹‹ كیده ›› كه از اسید گرفته شده تشكیل گردیده است .

معمولترین مثال برای آلكید رزین واكنش پلیمریزاسیون تراكمی گلیسرین ، انیدرید فتالیك واسید چرب میباشد . گلیسرین با سه گروه هیدروكسیل سه عاملی و انیدرید فتالیك دو عاملی شناخته می شوند . لذا واكنش پلیمریزاسیون تراكمی این دو ماده قبل از كامل شدن واكنش تراكمی می تواند ژل شود . ولی با افزایش یك اسید چرب یك ظرفیتی ، تشكیل پلیمری تقریباً خطی امكانپذیر می گردد . چنانچه میزان اسید چرب كافی باشد پلیمر فوق در حلالهای آلیفاتیك قابل حل می گردد . هر چند كه در تولید آلكید رزینها انیدرید فتالیك به عنوان اسید چند ظرفیتی از بقیه اسیدها رایج تر است اما اسیدهای زیر نیز مورد استفاده قرار می گیرند

.
ـ ایزوفتالیك اسید
ـ ترفتالیك
ـ تری ملتیك انیدرید
ـ مالئیك انیدرید

عیب كاربرد الكیدها آن است كه فیلم آنها فاقد مقاومت شیمیائی است . الكیدها و پلی استرهای اصلاح شده ، نمی تواند مقاومت قلیایی بالایی داشته باشند ( از طریق هیدرولیز تجزیه می شوند ) . آلكیدهای رایج بسته به حلالهای آلی كه دارند ممكن است مسائل آلودگی محیط زیست نیز ایجاد كنند .
4ـ اكریلیكها :

این گروه رنگپایه از سال 1950 خیلی رایج شده است . یكی از دلایل كاربرد زیاد آنها شفافیت ذاتی ، پایداری و مقاومت در برابر زرد شدن می باشد . اكریلیكها هم در روكشهای پایه حلالی و هم در رنگهای لاتكس مقبولیت زیادی كسب كرده اند . پلیمرهای اكریلیك یكی از پر مصرف ترین رنگپایه ها در صنعت روكش هستند .
5ـ رزینهای وینیل :

در صنعت روكش معمولاً رزینهای وینیلی اشاره به پلی وینیل استات و پلی وینیل كلراید دارند . امروزه پلی وینیل استات در رنگهای لاتكس داخلی و بیرونی كاربرد زیادی دارد . اغلب هموپلیمرهای وینیل استات كه از طریق فرآیند امولسیون پلیمریزه می گردند به تنهایی قادر به مجتمع نمون ذرات كلوئیدی لاتكس در دماهای معمولی در یك فیلم پیوسته نیستند . از این رو اكثر امولسیونهای پلی وینیل استات را كه در صنعت رنگ مصرف می شوند با منومر نرم كننده دیگری مانند دی بوتیل مالئات ، 2ـ اتیل هگزیل اكریلات ، 8ـ بوتیل اكریلات ، دی بوتیل فومارات ، ایزو دودسیل اكریلات ، یا اتیل الكریلات صورت كوپلیمر در می آروند . كوپلیمر های وینیل استات ـ اتلین نیز كه با پلیمریزاسیون تحت فشار تولید می شوند در رنگها مصرف می شوند .

6ـ رنگپایه استایرن ـ بوتادی ان :
این پلیمرها در مواردی مثل رنگهای لاتكس داخل خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند . منومر اصلی ‹‹ استایرن ›› می تواند بوسیله فرایند محلول ، امولسیون یا سوسپانسیون پلمیزه شود . درست همانند سایر پلمیرهایی كه قبلاً توضیح داده شدند ( PMMA,PVAC, PVC ) . هموپلیمرهای استایرن به سختی قادر به تشكیل یك فیلم پیوسته از یك لاتكس هستند .
7ـ رزینهای پلی اورتان :

بسیاری از جلاها بر پایه این رزینها قرار دارند چون از لحاظ خصوصیات چقرمه اند ، قابلیت انعطاف دارند ، مقاومت زیاد در برابر خوردگی دارند ، به فیلم چسبندگی خوبی می دهند و در ضمن توانایی سفت شدن در حرارت بالا را دارند .

نوع تغییر یافته با روغن:
این نوع جلاها بر پایه پلی اورتان اصلاح شده با الكید قرار دارند . اینگونه سیستمها را اغلب ‹‹ پلی اورتان ـ آلكیدها ›› یا به طور ساده تر ‹‹ اورآلكید ›› نیز می نامند .
پری پلمیرهای پخت شونده با رطوبت :

اینها سیستمهای پلی اورتن تك بسته ای هستند كه وقتی در معرض رطوبت موجود در هوا قرار می گیرند پخت می شوند .
ایزوسیاناتهای بلوكه شده :
در این سیستم ، یك پلی ال در سیستمی بسته با دی ایزوسیاناتی مثل TDIواكنش می دهد تا محصول افزایش با ایزوسیانات تشكیل شود .
8 ـ پخت های كه رطوبت كاتالیست آنهاست :

این فرآیند شبیه سیستم تك بسته ای قابل پخت با رطوبت است كه قبلاً توضیح داده شد ، با این تفاوت كه در این سیستم یك كاتالیزور آمین نوع سوم مثل N و –N دی متیل اتانل آمین را درست قبل از استفاده افزوده می شود تا زمان پخت كوتاهتر شده و دانسیته پیوندهای عرضی افزایش یابد و مقاومت شیمیائی فیلم بهتر گردد .
9ـ سیستم های دو جزئی :

این سیستم ها ، سیستم پلی اورتان دو بسته ای می باشند . یكی از بسته ها حاوی ایزوسیانات با فراریت كم می باشد كه ممكن است پلی ایزوسیان اورات باشد .
10ـ رزین های اپوكسی :

تقریباً نصف رزینهای اپوكسی تولید شده در امریكا در صنعت روكش مصرف می گردد . دلائل كاربرد زیاد رزین های اپوكسی ، مقاومت شیمیائی زیاد ، استحكام چسبندگی زیاد فیلم آنها و توانائی چقرمه شدن در عین انعطاف پذیری می باشد .
11ـ آمینورزینها :
این اصطلاح عموماً برای رزین های اوره ـ فرمالدئید ( U F ) و ملامین فرمالدئید ( MF ) به كار می رود كه در صنعت روكش به عنوان رنگ پایه مورد استفاده قرار می گیرند . یكی از كاربردهای معمول این روكش ها در ظروف آشپزخانه و كابینت های فلزی ، قطعات فلزی و غیر می باشد .

12ـ رنگپایه های سلولزی :
این رنگ پایه ها اساساً در لاك ها مورد استفاده قرار می گیرند . علت مصرف آنها برای این منظور آن است كه كلیه مزایای یك لاك را مثل سرعت خشك شدن در دمای معمولی و عمر نامحدود نشان می دهند .
حلالها :
1ـ مقدّمه :
یكی دیگر از مهمترین اجزائی فرمولبندی رنگها وروكشها حلالها می باشند . حلال محمل سیالی است كه رنگپایه را در خود حل نموده و امكان تشكیل فیلمی مرطوب از رنگ پایه را بر روی سطح زمینه فراهم می كند ، سپس حلال تبخیر می شود و فیلم جامد محافظ را باقی می گذارد . در مورد روكش های تبدیل ناپذیر ، تشكیل فیلم منحصراً به تبخیر حلال بستگی دارد . البته در مورد روكش های تبدیل پذیر نیز حلالها به منظور اعمال رنگپایه بر روی سطح به كار می روند ؛ در هر حال فراریت حلال در اینجا یكی از شرایط ضروری جهت ایجاد یك فیلم سخت و محافظ و مفید می باشد .

2ـ خواص مهم :
شش خاصیت مهم زیرپارامتهای هستند كه باید در انخاب یك حلال مد نظر قرار گیرند .
1- حلالیت
2- فراریت
3- بو
4- سمی بودن
5- آتشگیری
6- قیمت
ساختمان شیمیائی یك حلال قدرت انحلال رزین انتخابی را تعیین می كند .
3ـ حلالهای هیدروكربنی :

این گروه معمولترین حلالهایی هستند كه در رنگها به كار برده می شوند . حلالهای هیدروكربنی سه دسته از تركیبات را شامل می شوند : پارافین ها ، نفتنها و آروماتیك ها . اغلب حلالهای H.C ( هیدروكربنی ) كه امروزه در صنعت رنگ سازی به كار می روند ماهیتاً آلیفاتیك هستند كه معمولاً نرمال پارافین ها و ایزوپارافین ها را شامل می شوند . بعضی از حلالهای H .C نیز كسری از نفتنها ( پارافین های حلقوی ) و آروماتیك ها را دارند كه قدرت حلالیت آنها را بهبود می بخشد ، ولی مسئله بو را زیاد می كنند .
4ـ حلالهای آروماتیك :
این حلالها اساساً حاوی اجزای آروماتیك مانند تولوئن و زایلن هستند . معمولاً این حلالها به صورت مخلوط با سایر حلالها مورد استفاده قرار می گیرند .

5ـ حلالهای استری :
این حلالها معمولاً بوی شیرین و مطبوع دارند ، مانند متیل استات ، اتیل استات و بوتیل استات . این حلالها معمولاً به انحلال رنگ پایه های مانند استات سولز كمك می كنند .
6ـ كیتونها :
این حلالها از قدرت حلالیت قوی تری برخوردارند . مثالهایی از این گروه می تواند متیل كتون (MEK ) ، متیل ایزوبوتیل كتون (MIBK ) واستن باشد .
7ـ الكلها :
این حلالها معمولاً در مخلوطهای حلالی مشترك بكار می روند ، متانول ( الكل چوب ) فرارترین آنهاست ( برای بسیاری از كاربردهای رنگ بسیار سمی و فرار است ) . وقتی این حلال با نیتروسلولز بكار می رود قدرت حلالیت خوبی نشان می دهد .
8ـ ترپن ها :
مصرف این حلایها به خاطر گران تر بودن رو به كاهش است . این حلالها اغلب از چوب درخت كاج بدست می آیند .

رنگدانه ها
1ـ مقدمه :
رنگدانه به منظور ایجاد رنگ مطلوب به امیزه افزوده می شود . رنگدانه های سفید با انعكاس تمام طول موجهای نور مرئی ظاهر سفیدی به آمیزه می بخشند . رنگدانه های سیاه تمامی طول موجها را بطور یكسان جذب می كنند . از طرف دیگر یك رنگدانه خاص ، از طریق جذب انتخابی و انعكس مقاومت طیف نور مرئی رنگ مطلوب را ایجاد می كند .
2ـ رنگدانه های سفید :

این رنگ دانه ها بدون رنگ هستند ، به عبارت دیگر هیچ طول موجی از نور را جذب نمی كنند . در حقیقت وقتی خیلی از ذرات این رنگدانه ها برای تشكیل یك ماده جامد با هم مخلوط می شوند و توده ای هموژن درست می كنند ، باید حالت روشن داشته باشند نه سفید . رنگ سفید ناشی از انعكاس نور و نفوذ نور منعكس شده به سطح تماس ذرات با زمینه پلمیری می باشد . هر چه ذرات كوچكتر باشند و بین ضریبهای شكست ذرات رنگدانه و زمینه پلمیری اختلاف بیشتری باشد شئی سفیدتر به نظر می آید .

3ـ رنگدانه های سیاه :
این رنگ دانه ها تمامی طول موجهای نور مرئی را جذب می كنند . معمولترین رنگدانه سیاهی كه مصرف می شود دوده است . البته از لحاظ پخش شوندگی یكی از مشكل ترین رنگدانه ها می باشد .

4ـ رنگدانه قرمز ( طول موج nm610ـ700 ) :
اكسید آهن قرمز شاید معمولترین رنگدانه قرمز معدنی باشد كه در رنگها مصرف می شود ، چون این رنگدانه معدنی پایداری حرارتی و نوری عالی نشان می دهد . ولی به خاطر داشتن وزن مخصوص نسبتاً بالا مسئله ته نشین شدن را دارد .
5ـ رنگدانه نارنجی ( طول موج nm610 ـ590) :
رنگدانه های نارنجی معدنی نیز مانند رنگدانه های قرمز معدنی ، پایداری نور بهتری دارند و به همین دلیل مصرف می شوند . این نوع رنگدانه های معدنی عبارتند از : نارنجی كروم و نارنجی مولیبدات ( مخلوطی از كرومات سرب ، مولبیدات سرب و سولفات سرب ) . عیب عمده این رنگدانه ها سمی بودن بسیار زیاد آنهاست كه مصرف آنها را محدود می كند .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


دانلود دانلود مقاله نگرشي بر اقليم كشاورزي سيب‌زميني با word
قیمت : 29,900 تومان

درگاه 1

Copyright © 2014 icbc.ir