عنوان : بررسی استاندارد اجرایی پست های 20 kv از نظر compact در word
قیمت : 29,400 تومان
توضیحات در پایین همین صفحه

درگاه 1

توجه : دریافت شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل صرفا جهت پشتیبانی می باشد و برای تبلیغات استفاده نمی شود

هدف ما در این سایت کمک به دانشجویان و دانش پژوهان برای بالا بردن بار علمی آنها می باشد پس لطفا نگران نباشید و با اطمینان خاطر خرید کنید

توضیحات پروژه

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی استاندارد اجرایی پست های 20 kv از نظر compact در word دارای 77 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی استاندارد اجرایی پست های 20 kv از نظر compact در word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه و مقالات آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مطالب

 

فصل اول: معیارهای طراحی و انتخاب پست

 دیدگاه های کلــــی

 تعیین مشخصه های اصلی پست

 ظرفیت

 شرایط اقلیمی

 زمین پست

 راهنمای انتخاب گزینه پست

فصل دوم: تجهیزات اصلی الکتریکی پست

 ترانسفورماتور

 تابلوهای فشار متوسط

 تابلوهای فشار ضعیف

 کابل و متعلقات ان

 تجهیزات ویژه

فصل ســــــوم : تا سیسات پســـت

 تهویـــه

 برق و روشنائی

فصل چهارم: نصب آزمون و راه اندازی تجهیزات

 نصب، آزمون و راه اندازی تجهیزات

 ترانسفورماتورهای توزیع

 حمل، تخلیه و استقرار ترانسفورماتور

 روغن زدن ترانسفورماتور

 خشک کردن ترانسفورماتور

 نصب قطعات و اجزاء ترانسفورماتور

 نصب سیم و کابل حفاظت ترانسفورماتور

 آزمون ترانسفورماتور

 راه اندازی ترانسفورماتور

 تابلوی برق(فشار متوسط و فشار ضعیف)

 حمل وتخلیه تابلوها

 جابجائی و جا سازی تابلوها

 استقرار و نصب تابلوها

 نصب قطعات و اجزاء تابلوها

 آزمون و راه اندازی تابلوها

 سیستم زمین پست

 کابل کشی و سیم بندی مدارها

فصل پنجم: بهره برداری، تعمیرو نگهداری

 برنامه ریزی و اهداف نگهداری پست

 بهره برداری و نگهداری ترانسفورماتور

 بهره برداری و نگهداری تابلوهای برق

 کلید زنی تابلوها

 ضوابط ایمنی

 نگهداری و بازرسی تابلوها

 تعمیرات دوره ای تابلوها

 پیاده کردن و سرویس تابلوها

تعداد صفحات :

فصل اول معیارهای طراحی و انتخاب پست

11    دیدگاه های کلــــی

21 تعیین مشخصه های اصلی پست

121 ظرفیت

221 شرایط اقلیمی

321 زمین پست

31 راهنمای انتخاب گزینه پست 

شکل1 نمودار مسیر تعیین مشخصه های پست

شکل2 نمودار درختی انتخاب گزینه پست

 

مقدمه:
استاندارد حاضر دربر گیرنده مشخصات و نقشه های اجرایی ساختمان پستهای توزیع زمینی ?? کیلوولت و دستورالعمل نصب وراه اندازی انها است که درچار  چوب بازنگری استانداردهای فعلی این گونه پستها تهیه گردیده است .
اهم اهدافی که در تهیه استاندارد مورد نظر بوده اند،به شرح ذیل می باشند:
?- به روز در اوردن طرحها و دستورالعملهای مربوط به احداث پستهای توزیع شهری .
?- ارایه گزینه هایی با سطح زیربنای کمتربرای احداث پست در مناطق پر تراکم شهری که تهیه زمین در آنها یک مشکل جدی به شمار می اید.

 

1-1 دیدگاههای کلــــی
 
 پستهای زمینی توزیع برق همچون اندامهای زنده یک شهر وظیفه دریافت انرژی ازشبکه    
برق و پخش ان در نقاط مختلف مصرف را بعهده دارند.به همین خاطر در طراحی و احداث آنها میبایــد جنبه های مختلف گسترش شهری و دور نماهای رشد و نمو ان در کنار مسائل مهندسی مــــــورد توجه قرارگیرند،بگونه ای که پستهای کوچک برق شهری و مراکزپراکنده توزیع انرژی نه بعنوان ساختمانهای جداگانه،بلکه بصورت اجزاء پیوسته ای از بافت شهر وخیابان درنظراورده شوند.
                                                                                   
بطور کلی عوامل مکانی و زمانی مؤثر در کاربرد پستهای توزیع برق میتواند بسیار متنوع باشد.
این گونه عوامل بویژه در سرزمین پهناوری چون ایران با شرایط اقلیمی بسیارمتنوع ودرعصری با تحولات چشمگیر زندگی ورشد روزافزون مصرف انرژی برق،از تنوع بیشتری برخـــــوردار میباشند.

از همین رواستانداردمورد نظرباید با شرایط و نیازهای مختلف انطباق پذیر باشدوارائــــه
الگوی واحدی از یک یاچندنوع خاص برای همه جا و همه وقت،امکان آنرفراهم سازدکه انتخاب پست بر اساس شرایط و امکانات موجوداز میان گزینه های مختلفی که ضوابط مشخــــــــــص و استاندارد شده ای بر همگی انها حکمفرماست انجام گیرد، با در نظر گرفتن این هدف،طرح بلوکهای پیوند پذیر یا قالبهای ترکیبی در این مجموعه مــــــورد توجه قرار گرفته است.در این روش،اجزاء و تجهیزات اصلی پست یعنی ترانسفورماتور وتابـــلو های برق با حریم حفاظتی انها در قالب بلوکهای ترکیب پذیری با ابعاد وفواصل مشخص تعریف گردیده اند،
                                                                                     
بطوری که با قرار دادن این بلوکها در وضعیتهای گوناگون ،گزینه های مختلفی از نظر ارایش و جانمائی تجهیزات پست بدست می اید (نقشه های عمومی شماره 201 الی 205) بر همین مبنا،ساختمان این پستها نیز در قالب بلوکهای ترکیب پذیر ساختمانی شامل سقف،کف و دیوارهای پست طراحی گردیده است(نقشه های عمومی شماره 206 و 207 )،بطوریکه از کنار هم قرار گرفتن این بلوکها ساختمان پست مورد نظر در قالب استاندارد یا بصورت ویژه حاصل می گردد.
2-1 تعیین مشخصه های اصلی پست
انتخاب پست مورد نظر از میان گزینه های استاندارد یا ترکیبهای ویژه ای که در این مجموعه ارائه گردیده است می باید با دقت و بر اساس نیازها و امکانات موجود انجام شود. در این امر سه عامل اصلی، یعنی تعیین ظرفیت مورد نظر،تشخیص شرایط اقلیمی و براورد وسعت و موقعیت زمین قابل دسترسی از اهمیت بیشتری برخوردار می باشند.
هر یک از این سه عامل می باید قبل از انتخاب گزینه پست مورد بررسی و دقت نظرقرار بگیرند:
1-2-1 ظرفیـــت                             
نیازهای موجود وامکانات توسعه اینده نخستین گام در انتخاب گزینه مورد نظر است.
پستهای کوچک شهری در نقاط توزیع،عموما" با یک ترانسفورماتور با ظرفیت نیم تا یک مگا امپر احداث می گردند،که این مقادیر برای مصرف نقاط مسکونی و مصارف عمومی شهری مانند روشنائی معابر و غیره کافی می باشد.در عین حال پستهای متداول یک ترانسفورماتور(پستهای تکی) با حداقل سلولهای فشار متوسط و تابلوهای توزیع ،فضای کوچکی را برای تجهیزات مربوطه نیاز دارند.
نقشه تک خطی پستهای تکی به شماره 101 مدار الکتریکی پست توزیع زمینی 20 کیلووات یک ترانسفورماتور و تجهیزات مربوطه را نشان میدهد. با انتخاب ظرفیت ترانسفورماتور مورد نیاز بین 500 تا 1250 کیلوولت امپرو انتخاب ظرفیت سایر تجهیزات از استانداردهای مربوطه به انها،نقشه تک خطی پست مورد نظر قطعی و مشخص میگردد.
با استفاده از طرح بلوکهای ترکیب پذیر پست،در صورت انتخاب پستهای دو ترانسفورماتوره(دوتائی) با استقرار دو ترانسفورماتور در هر پست،این امکان فراهم میگردد که در صورت افزودن حدود50% به ابعاد ساختمان و حجم تجهیزات پست،ظرفیت انرا تادو برابر افزایش داد. در این صورت علاوه بر افزایش ظرفیت،قابلیت بهره وری پست نیز بهمین نسبت افزایش می یابد.نقشه تک خطی شماره 102 مدارالکتریکی یک پست دو ترانسفورماتوره(دوتایی)همراه با تجهیزات ان را نشان می دهد. در این حالت نیزتعــــــــــــیین
                                                                                        
ظرفیت ترانسفورماتورها، نقشه تک خطی پست دوتایی بعنوان نخستین قدم در انتخاب گزینه مورد نظرمشخص میگردد.
در انتخاب ظرفیت ترانسفورماتورها،باید عوامل محیطی موثر در کاهش ظرفیت ،مانند درجه حرارت و ارتفاع از سطح دریا را مورد توجه قرار داد.همچنین بمنظور افزایش طول عمر ترانسفورماتور بهتر است بیش از 80% ظرفیت نامی ان مورد استفاده قرار نگیرد. بر این اساس ظرفیت وافعی پستها مطابق مختصات ساختمانی،درجه حرارت محیط و شرایط تهویه ان بصورت جداولی در بخش 2-3 مشخص گردیده است که باید در تعیین ظرفیت پست مورد بررسی قرار گیرد.
باید توجه داشت که در اکثر موارد پستهای تکی با حدود یک مگاولت امپر برای مصارف شهری کافی می باشند و در صورت افزایش مصرف دریک منطقه شهری معمولا"پست دیگری در فاصله متناسبی از پست اول احداث می گردد و این امراز نظرافت ولتاژ،مناسب تر ازاحداث یک پست بزرگ با شعاع توزیع زیاد میباشد.لیکن در برخی موارد خاص مانند مناطق متراکم شهری که در انها نقاط مصرف بار بصورت فشرده در فضای ساختمانهای چندین طبقه توزیع گردیده است یا برای نقاطی که ضریب اطمینان و قابلیت بهره وری بیشتری برای مصرف کنندگان انها مورد نظر است،استفاده از پستهای دو تایی می تواند مورد توجه قرارگیرد.

                                                                                        
ابعاد جایگاه ترانسفورماتوردر بلوک مربوطه بگونه ایست که تمام انواع ترانسفورماتور500 تا 1250 کیلوولت آمپری در آن قابل استقرارمی باشد.لذا هرگاه که نیاز باشد می توان  
ترانسفورماتورهای پست را با ظرفیت های بالاتری جایگزین نمود. دراین صورت باید کلیه تغییرات مربوط به ظرفیت کابلها و تابلوهای فشار ضعیف از قبیل تغییر ظرفیت ورودی،جریان نامی و اتصال کوتاه تابلو و ادوات اندازه گیری را نیز مطابق جداول مندرج در نقشه های تک خطی مورد توجه قرار داد.

2-2-1 شرایـــط اقلیــمی
وضعیت اب و هوائی و شرایط اقلیمی ناحیه مورد نظر،بویژه درجه حرارت محیط و میزان بارش برف و باران ،هم از لحاظ معماری و مشخصات فنی ساختمان پست و هم از نظر تهویه و خنک سازی فضای داخل ان حائز اهمیت می باشد.
ساختمان پستها در این استاندارد بگونه ای طراحی گردیده است که از نظر درجه حرارت محیط برای تهویه طبیعی در شرایط عادی مناسب باشد،ودر عین حال برای تهویه بهتر در شرایط اب و هوائی گرم،استفاده از هواکش برقی نیز در انها پیش بینی شده است. با این وجود میزان ریزش برف و باران عوامل موثرتری در تعیین مشخصات اقلیمی ساختمان بشمار میروند،بطوریکه ساختمان پست از این جهت باید از یکطرف در مقابل نفوذ اب باران و برف
                                                                                        
به هر شدت و مقداری مقاوم باشد واز یکطرف دیگر مجاری عبور هوای ان همواره برای تهویه طبیعی پست گشوده باشد.
در طرح بلوکهای ترکیبی پست، اختصاصات ساختمانی لازم برای شرایط اقلیمی مختلف در مشخصات سقف و بام ان گنجانده شده است،بطوری که درهریک از شرایط اقلیمی زیر می توان سقف پست را مطابق یکی از دو نوع عادی و شیب دار انتخاب نمود.

ب: اب و هوی گرم وخشک
این اب و هوا که بخش قابل توجهی از نواحی مرکزی و جنوبی کشور را تشکیل می دهد دارای میزان کم بارندگی سالیانه،ودمای حداکثر 50 سانتیگراد در تابستان می باشد.انتخاب پست با سقف عادی در اینگونه نواحی کاملا"مناسب خواهد بود.و در مناطق بسیار گرم بهتر است برای پوشش خارجی بام از موزائیک استفاده شود.

ب: اب و هوای گرم و مرطوب
بخش وسیعی از نواحی جنوب و جنوب غربی ایران بویژه در مناطق مجاور دریا دارای اب و هوای گرم و مرطوب(شرجی)همراه با ریزش باران های موسمی سیل اسا در برخی از ایام
                                                                                        
سال می باشند. در این نواحی سقف پست می تواند متناسب با بافت شهری از نوع عادی یا شیب دار انتخاب گردد.
ج:اب و هوای معتدل
بخش وسیعی از نواحی کشور را از نظراب و هوائی می توان دراین مقوله جای داد. میزان متوسط بارندگی سالیانه در این نواحی حداکثر500 میلیمتر و حداکثرارتفاع بارش برف در انها حدود 5/0 متر است.
دراین گونه مناطق احداث پست با هر دو نوع سقف عادی یا شیب دار،متناسب با بافت معماری منطقه مناسب می باشد.
د: اب وهوای معتدل ومرطوب
نواحی شمالی ایران و استانهای ساحلی مجاور دریای خزردر این مقوله جای دارند و میزان متوسط بارندگی سالیانه در این نواحی عموما" بالاتر از 1000 سانتیمتر است. سقف پست دراین گونه شرایط بهتر است از نوع شیب دار انتخاب گردد.
ه: اب و هوای سرد وبرف خیز
این اب و هوا مختص بخشهای قابل توجهی از نواحی مرتفع شمال غربی،شمال شرقی ومناطق کوهستانی یا شهرهای مرتفع واقع بر دامنه رشته کوه های مرکزی و غربی است که
                                                                                        
فصل زمستان در انها طولانی و ارتفاع برف در انها بیش از 5/0 متر است که برای مدت زیادی روی پشت بامها باقی می ماند.
برای این گونه نواحی سقف پست از نوع شیب دارتوصیه می گردد که نیاز به برف روبی در ایام زمستان ندارد.
در صورت استفاده از سقف عادی در این نواحی باید برف روبی در زمستان همواره انجام گردد. طراحی بادگیر در ساختمان پستها بگونه ای انجام شده است که تجمع بیش از 5/0 متر سبب مسدود شدن مجرای تهویه نگردد،بااین وجود در صورت تغییر شکل ساختمان بدلیل بالا بودن ارتفاع تجمع برف و انتقال دریچه های خروجی به قسمت جلوی پست،باید این دریچه ها از داخل با کانال هوا به فضای بالای ترانسفورماتورها مرتبط گردند.
3-2-1 زمین پســـت
امروزه یکی از مسائل مهم در احداث پستهای زمینی در برخی مناطق پر جمعیت شهری،تهیه زمین و ایجاد فضای مناسب برای احداث پست است،بطوریکه کمبود زمین و مشخصات زمین موجود و قابل دسترسی در اینگونه نواحی می تواند در انتخاب نوع پست مورد نظر بسیار موثر باشد.
برای حل این مسئله از نقطه نظر فنی،سه حالت مختلف با استفاده از روش بلوکهای ترکیب پذیرو یک حالت،استفاده از استاندارد موجود پیش بینی شده است،به طوری که می توان بر
                                                                                        
حسب امکانات و بر اساس ایین نامه ها و ضوابط موجود،هر یک از حالات زیر را به ترتیب مورد بررسی و توجه قرار داد:

حالت اول:پستهای استاندارد یک طبقه،برای موارد عادی که در آن تهیه زمین با وسعــت
کافی و شرایط مناسب امکان پذیر است.در این حالت مقدار زمین استاندارد مورد نیاز برای پستهای تکی 33 متر مربع و برای پستهای دوتایی حدود 57 متر مربع می باشد(نقشه عمومی شماره 202 ).

حالت دوم:پستهای استاندارد دو طبقه،برای نقاطی که در انها قیمت زمین بالا است،یــــــادرمواردی که انتخاب قطعات کوچکتر زمین برای احداث پست مناسبتر باشد.در این حالت زمین استاندارد مورد نیاز برای پستهای تکی 21 متر مربع و برای پستهای دو تایی 31 متر مربع میباشد(نقشه عمومی شماره203 )

حالت سوم: پستهای ویژه،برای موارد خاصی که زمین موجودقابل دسترسی از شکل وابعاد غیر استانداردی بر خوردار باشد(نقشه عمومی شماره204)
                                                                                       
حالت چهارم:استفاده از استانداردهای پستهای زمینی 20 کیلو ولت که قبلا"ابلاغ گردیده است،برای شهرستانهای کوچک یا مناطقی که تهیه زمین پست با مشکلی مواجه نباشد.

بطور کلی تمام حالتهای خاص قابل ترکیب با بلوک ترجهیزات را که ممکن است بدلیل ابعادغیر استاندارد زمین یا ویژگیهای غیر استانداردتجهیزات بوجود اید،می توان در مقوله پستهای ویژه جا داد. بعنوان مثال اگر زمینی بصورت اریب یا به ابعاد غیر متعارف در دسترس باشد،ممکن است بتوان با استفاده از نقشه های موجود نوع خاصی را با وضعیت ان منطبق گردانید.
همچنین برای استقرار برخی از تجهیزات اضافی و یا استفاده از تابلوهای قابل دسترس از پشت یا تابلوها و تجهیزاتی با ابعاد غیر متداول و حتی تجهیزات غیر فشرده ای که بعنوان تجهیزات ویژه از آنها نام برده شده است،می توان نقشه جا نمایی را بر اساس مشخصات و ابعاد این تجهیزات طراحی و اصلاح نمود واز نقشه های جزئیات ساختمانی پست این مجموعه برای طراحی ساختمان پست مورد نظر در اینگونه موارد استفاده کرد.
نکته بعدی در ارتباط با وسعت و فضای پست،امکانات نصب،تعمیرات و بهره برداری در آن است.بعنوان مثال،در بسیاری موارد فضای وسیعی برای ورود و خروج کابلهای پست مورد نیاز است ودر این حالت پست باید دارای یک نیم طبقه با فضای کافی برای
                                                                                     
گردش و عبور کابل باشد.در حالیکه در جای دیگر بدلیل ویژگیهای اقلیمی یا بهره برداری،احداث کانال در زیر تابلوها برای این منظور مناسبتر است .
در طرح بلوک ساختمان پستها،کف پست در دوحالت کلی بصورت بلوکهای((کف- کانال)) و ((کف-نیم طبقه)) پیش بینی گردیده است،بطوری که می توان در مرحله طراحی و انتخاب گزینه مورد نظر یکی از این دو حالت را بر حسب نیاز برای استقرار تابلوها در طبقه همکف پست مورد گزینش قرار داد.

3-1 راهنمای انتخــــاب گزینه پست مورد نظر
پس از انجام بررسیهای مقدماتی و سنجش عوامل فوق الذکر،مشخصه های اصلی پست به ترتیب زیر تعیین می گردد:
-از نظر ظرفیت:تکی،دوتایی
- از نظر وسعت : یک طبقه، دو طبقه، ویژه
 - از نظر شرایط اقلیمی : سقف عادی، سقف شیبدار
- از نظر فضای کابل کشی :کف-کانال، کف- نیم طبقه(در پستهای دو طبقه چنانچه تابلوها در طبقه بالا و ترانسفورماتور در طبقه همکف قرار گیرد،نیازی به نیم طبقه وجود نخواهد داشت).                                                                                                         
                                                                                     
این عوامل به کمک نمودار شکل 1 به اسانی قابل تشخیص می باشد.
پس از تعیین مشخصه های اصلی،در صورتی که پست مورد نظر از انواع استاندارد باشد،با یکی از 20 گزینه تعریف شده در این مجموعه قابل انطباق خواهد بود.در این حالت نوع دقیق پست و گزینه مربوط به آن به کمک نمودار درختی شکل 2 مشخص می گردد.پس از تعیین گزینه پست،باید نقشه اجرائی مربوط به آن بمنظور جلوگیری از هرگونه اشتباه از روی لیست نقشه ها وجدول شماره تفکیک نقشه ها مندرج در فصل ششم،با دقت مشخص شود و برای اجرا جدا گردد.
در صورتی که پست مورد نظر به دلایلی از جمله مشخصات زمین قابل دسترس از نوع ویژه،باشددراینجا باید ابتدا پلان جانمائی تجهیزات آن را با کنارهم قرار دادن بلوکهای تعریف شده طبق نقشه شماره 201 وبکمک نمونه های ارائه شده در نقشه شماره 204 و 205 تهیه کرد،انگاه نوع سقف و کف انرا از روی نمودار شکل 1 تعیین نمود و سپس نقشه های ساختمانی آنرا با استفاده از نقشه های موجود جزئیات اجرائی ساختمانی طبق لیست نقشه های مندرج در فصل ششم فراهم کرد. بدیهی است که در این حالت،طرح ساختمان باید توسط مهندسین معماری و سازه بررسی گردد.
بطور کلی در قالب این استاندارد هر نوع ترکیب و آریش دیگری از بلوکهای جانمائی که ضوابط ایمنی و محدوده مجاورتجهیزات و نکات ساختمانی در آنها دیده شده باشد،می تواند قابل قبول واقع گردد.در عین حال 20 گزینه ارئه شده در این استاندارد
                                                                                       
برای بیشترین حالتهای ممکن قابل استفاده می باشد و از همین رو بعنوان گزینه های استاندارد معرفی گردیده اند.
شایان ذکر است که این 20 گزینه از نظر کاربردی کاملا" با یکدیگر متفاوت می باشند،بطوری که با تشخیص صحیح نیازها و امکانات مورد نظر و استفاده ازنمودارهــای شکل 1 و2 به شرحی که آمده است،تنها یک گزینه مشخص از میان آنها می تواند مناسب تشخیص داده شود.    ...

فصل ســــــوم – تا سیسات پســـت
                                                                                 
                                                                                 
   1-1-3 تهویه
ترانسفورماتور بزرگترین سرچشمه گرما در پست توزیع بشمار می رود و گرمای ناشی از تلفات حرارتی آن می باید از فضای داخل پست دفع گردد تا باعث افزایش غیر مجاز دمای تجهیزات نشود.
طراحی ساختمان پستهای توزیع براساس تهویه طبیعی به میزان 4 تا 5 متر مکعب در دقیقه برکیلووات تلفات حرارتی، حداکثر 10 سانتیگراد افزایش درجه حرارت انجام گرفته است. این شرایط متناسب با کار یک ترانسفورماتوربا ظرفیت 1250 کیلو ولت آمپر با 80% بار گذاری در شرایط اقلیمی با حداکثر مطلق درجه حرارت 40 درجه سانتیگراد می باشد.
در صورت افزایش ظرفیت ترانسفورماتورها،بخصوص در پستهای دو تائی وباافزایش حداکثردمای محیط بویژه در مناطق گرمسیری،استفاده از هواکش برقی در پست ضروری خواهد بود.
میزان بارگذاری مجاز پست در حالتهای تهویه طبیعی و تهویه با استفاده از هواکش های برقی همراه با تعداد وظرفیت هواکش های برقی در جداول صحفه بعد مشخص گردیده است.
                                                                                
در این جداول گزینه مورد نظر در وضعیتهای مختلف درجه حرارت محیط وظرفیتهای مختلف ترانسفورماتورارزیابی گردیده است.
در این جداول گزینه مورد نظر در وضعیتهای مختلف درجه حرارت محیط و ظرفیتهای مختلف ترانسفورماتور ارزیابی گردیده است.با مشخص بودن گزینه پست و ظرفیت ترانسفورماتور و شرایط اقلیمی ان، می توان ضرورت استفاده ازهواکش برقی و تعداد مورد نیازآن را بر حسب مقادیر بار گزاری از روی جدول مشخص نمود. باید توجه داشت که برای ترانسفورماتورهای نصب شده در ارتفاعات بالاتر از 1000 متر از سطح دریا،می باید مطابق جدول 8-3 به ازاء هر 200 متر ارتفاع اضافی یک درصد از ظرفیت نامی ترانسفورماتورها کاسته گردد.

در صورت ضرورت نصب هواکش برقی در پست،این هواکشها می باید در قسمت بالای بادگیر انتهایی پست و در پشت دریچه های خروج هوا تعبیه گردند.نکته حائز اهمیت در این رابطه آن است که بدلیل گستردگی دریچه های خروجی بادگیر در تمام عرض پست، می باید دو طرف هر کدام ازهواکشها بوسیله دیواره عمودی نازکی که از مدخل ورودی بادگیر تا سطح داخلی دریچه خروجی امتداد یافته است از باقی فضای بادگیر مجزا گردد تا در هنگام استفاده از هواکش مسیر گردش هوا درمحدوده اطراف دریچه ها بسته نشود وهوای داخل پست بصورت مطلوبتری تهویه گردد.

                                                                                        
کنترل و قطع و وصل هواکشها بکمک ترموستات نصب شده در مجاورت ترانسفورماتورانجام میگیرد. در این حالت ترموستات باید حدود 5 درجه سانتیگراد بالاتر از حداکثر درجه حرارت محیط تنظیم شده باشد.

در عین حال اطمینان از عملکرد بموقع هواکشها درهنگام بالا رفتن درجه حرارت،بهتر است که صورت امکان با استفاده از کنتاکتهای اضافی ترمومتر ترانسفورماتور،این ترمومتر را بصورت موازی در مسیر قطع و وصل هواکشها قرار داد.
تغذیه هواکشهای برقی از طریق تابلوی روشنایی داخلی پست انجام می پذیرد. در این حالت چنانچه کنتاکت ترموستات یا ترمومتر ترانسفورماتور برای قطع و وصل موتور هواکش مناسب نباشد،مدار تغذیه هواکشها در تابلوی روشنایی داخلی باید از نوع کنتاکتوری بوده و مدار کنترل آن با ترموستات مرتبط باشد.
                                                                                    
2-1-3 برق و روشنایی

روشنایی پستهای توزیع بمنظور تعمیرات و بازرسی های ادواری آن باید به نحو مطلوبی تامین گردد.

روشنایی داخل پست می باید در زوایای مختلف و فضای مجزای آن با استفاده از چراغ سقفی فلورسنت(یا رشته ای) و چراغ های دیواری تونلی فراهم گردد و روشنایی سر در ورودی پست نیز با یک چراغ حباب دار تامین شود.  
همچنین تعدادی پریز تک فاز برای استفاده در مواقع نصب یا تعمیرات باید در نقاط مختلف روی دیوارها تعبیه شود.
چراغهای فلورسنت باید از نوع رفلکتوری با دویا سه لامپ220 ولت بوده ودارای چوک و راه انداز وخازنهای تصحیح ضریب قدرت و ضد پارازیت باشند و سیمکشی آنها باید قبلا" بطور کامل انجام شده باشد.
رنگ لامپهای فلورسنت باید از نوع سفید مهتابی بوده واز لامپهای نور گرم نباید استفاده شود.چراغهای تونلی باید از نوع صنعتی مرغوب و با لامپ رشته ای نوع پیچی باشند.در سیمکشی این چراغها باید دقت گردد که سیم فاز به پولک انتهایی و سیم نول به
                                                                                     
قسمت پیچی سرپیچ وصل شده باشد و سیم اتصال زمین نیز به ترمینال مربوط وصل گردد.
سیم کشی داخل این چراغها باید با سیم دارای روپوش نسوز انجام گیرد.
پریزهای مورد استفاده باید از نوع رو کار 15 آمپری تک فاز مجهز به اتصال زمین باشند.
تغذیه مدارهای پریز و روشنایی پست بعلاوه هواکشهای برقی ازتابلوی تغذیه روشنایی انجام میگیرد. این تابلو از نوع دیواری بوده ودارای 4 الی 6 ودار تک فاز با حفاظت فیوز یا کلید مینیاتوری میباشد. ظرفیت فیوز یا کلید محافظ روشنایی از 10 آمپرو در مورد مدار پریزها از 16 آمپر نباید تجاوز نماید.
تابلوی روشنای باید در نزدیکترین نقطه قابل دسترسی در مجاورت درب ورودی پست نصب شود و مدارورودی آن مستقیما" به شینه اصلی تابلوی توزیع فشار ضعیف متصل گردد.
سیم کشی مدارهای روشنایی و پریزها باید بصورت روکار و با استفاده از کابل سه رشته ای(یا سیم عبور داده شده از داخل لوله برق) به سطح مقطع 5/1 میلیمتر مربع برای برای روشنایی و سطح مقطع 5/2 میلیمتر مربع برای پریز و مدارهواکشهای برقی انجام گردد.
                                                                                           
در کابل کشی مدارهای روشنایی،پریز و هواکش های برقی،سیم های فاز و نول و زمین باید طبق استاندارد به ترمینال مخصوص خود متصل گردند.
برای عبور کابلهای روشنایی و پریز از داخل کف یا دیوارها باید در مرحله اجرای عملیات ساختمانی لوله گذاری لازم در نقاط مربوطه انجام گردد...

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


دانلود بررسی استاندارد اجرایی پست های 20 kv از نظر compact در word
قیمت : 29,400 تومان

درگاه 1

Copyright © 2014 icbc.ir