عنوان : مقاله سياهک گندم
قیمت : 29,400 تومان
توضیحات در پایین همین صفحه

درگاه 1

توجه : دریافت شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل صرفا جهت پشتیبانی می باشد و برای تبلیغات استفاده نمی شود

هدف ما در این سایت کمک به دانشجویان و دانش پژوهان برای بالا بردن بار علمی آنها می باشد پس لطفا نگران نباشید و با اطمینان خاطر خرید کنید

توضیحات پروژه

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله سياهک گندم دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سياهک گندم  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه و مقالات آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي مقاله سياهک گندم،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سياهک گندم :

سیاهک گندم
سیاهک‌ها
سیاهک آشکار. نام قارچ عامل بیمارى سیاهک آشکار، اوستیلاگوتریتى‌سى (Ustilago tritici) یا اوستیلاگونودا (U. nuda) است. در بسیارى از مزراع گندم، این بیمارى را مى‌توان یافت اما در شرایط مرطوب، نیمه مرطوب، و نیز در زراعت‌هاى آبى شیوع بیشترى دارد.

بهترین روش کنترل، استفاده از بذر سالم یا غیرآلوده است. تعدادى از قارچ‌کش‌هاى سیستمیک، مانند کربوکسین و ویتاوالس، اخیراً کشف شده‌اند.

مقدمه:
گندم از جمله محصولاتی است كه بیش از همه گیاهان در جهان كشت می شود. در دنیای امروز گندم نه تنها یك ماده غذایی اساسی و مهم به شمار می رود بلكه از لحاظ سیاسی نیز اهمیتی همانند نفت و حتی بیشتر از آن دارد و می توان گفت «سلاح گندم از نظر سلاح نظامی قدرتمند تر است».

برای افزایش تولید این محصول حیاتی باید اهمیت فراوانی به موضوع پیشگیری از ضایعاتی كه به وسیله آفت ها، بیماری ها و علف های هرز به مزارع گندم وارد می آید، داد.
از جمله بیماری های مهم گندم كه خسارت زیادی به این محصول وارد می آورند، انواع سیاهك ها را می توان نام برد.

سیاهك پنهان گندم
یكی از بیماری های مهم و شایع در اكثر مناطق كشور «سیاهك پنهان گندم» است كه منجر به كاهش میزان محصول و پایین آمدن كیفیت آن می شود. عامل بیماری سیاهك پنهان گندم نوعی قارچ بیماریزا است كه همزمان با جوانه زدن گندم، وارد آن می شود و به تدریج با رشد گندم، در داخل بوته ها به زندگی خود ادامه می دهد.سپس در زمان ظهور خوشه، قارچ به سرعت زیاد شده و داخل دانه را پر می كند. دانه های الوده به جای آن كه نشاسته تشكیل دهند، پر از گرده سیاه رنگ قارچ می شوند. در زمان برداشت،

دانه های آلوده خرد شده و گرد سیاه رنگ قارچ آنها خارج می شود و بر روی دانه های سالم می چسبد و آنها را آلوده می كند در صورتی كه از دانه های آلوده برای كشت در سال بعد استفاده شود، این بیماری سال دیگر نیز مزرعه را آلوده خواهد ساخت. بیماری سیاهك پنهان گندم به وسیله ضدعفونی سطحی بذر با سموم قارچ كش تا حد زیادی كنترل می شود

سیاهك آشكار گندم
سیاهك آشكار گندم از جمله بیماری های شایع در نواحی مرطوب یا نسبتاً‌ مرطوب است. اسپورهای قارچ به وسیله باد از خوشه های آلوده به گل های سالم منتقل می شوند. دانه های پودر سیاه (اسپورهای قارچ) در حرارت 25 ـ 20 درجه جوانه می زنند. این اسپورها از طریق خاك یا آلودگی سطحی بذر، بیماری را منتقل می نمایند. گیاهانی كه دیر كاشته می شوند كمتر از گیاهانی كه پیش از موقع كشت شوند، از این بیماری خسارت می بینند. در مزارع دیركاشت به دلیل درجه حرارت پایین، گندم جوانه می زند در حالی كه قارچ در این درجه حرارت نمی تواند رشد كند. در گندم های پاییزه، قارچ به صورت فعال یا نیمه فعال در ناحیه طوقه گندم انده و در غلات بهاره به صورت غیرفعال در داخل بذر آلوده،زمستان گذرانی می كند.

علایم بیماری
سنبلچه های گیاه آلوده، به رنگ قهوه ای زیتونی تیره در آمده و در نهایت با توده سیاه اسپور همرنگ
می شوند. این علایم بعد از مرحله خوشه دهی آشكای می شود. در این مرحله توده های اسپور قارچ به وسیله پوسته ی نازكی محصور شده و این پوسته قبل از برداشت یا در مرحله درو محصول پاره شدده و اسپورها در هوا پخش می شوند.

ضدعفونی بذرها با قارچ كش های معمولی باعث از بین رفتن رشته های میسلیوم نمی شود لذا با استفاده از قارچ كش هایی كه از طریق جذب، داخل گیاه می شوند، می توان از رشد قارچ، درون بذر جلوگیری نمود.

سیاهك پنهان پاكوتاه گندم
این بیماری ویژه مناطق سردسیر و مرتفع است و باعث توقف رشد گیاه میزبان، كوتاه شدن شدید ساقه و پنجه زنی فراوان می شود. بعد از مرحله خوشه دهی گیاه، علایم بارز بیماری، خود را نشان می دهد.
سنبله های آلوده دارای رنگ سبز مایل به آبی هستند و دانه های آنها نسبت به سنبله های سالم، بازتر
می شود.

سنبله های آلوده به این بیماری معمولاً‌ بلندتر و تراكم سنبلچه های آنها كمتر از سنبله های سالم است. دانه های آلوده به جای رنگ زرد طلایی، دارای رنگ خاكستری مایل به قهوه ای هستند. شكل دانه آلوده شبیه دانه سالم اما كمی گردتر و كوچك تر است و با فشار دادن دانه، پورد سیاه (اسپور قارچ) از آن خارج می شود كه بوی ماهی گندیده می دهد. اسپورها در زمان خرمنكوبی پخش شده و دانه های سالم و خاك را آلوده می كنند.
قارچ عامل بیماری در شرایط آب و هوایی معتدل بر روی گندم های پاییزه به خوبی رشد می كند.

یكی از روش های موثر در كنترل بیماری استفاده از رقم های مقاوم است. عملیات شخم با عمق 20 ـ 15 سانتی متر در جلوگیری از شیوع و گسترش بیماری مؤثر است.
ضدعفونی بذرها با سم دیویدند به میزان 2 گرم برای یك كیلوگرم بذر علیه این بیماری موثر است.
سیاهك هندی (سیاهك ناقص)
در این بیماری، آلودگی از طریق گل آغاز شده و سپس تمام دانه از توده های سیاه رنگ پر می شود. تشخیص این بیماری در مزرعه مشكل است زیرا تنها چند گل در سنبله آلوده می شوند. بوته های آلوده در مزرعه به راحتی از چشم مخفی می مانند ولی در خرمن از روی دانه های شكسته كه قسمتی از آنها آلوده به سیاهك است، قابل تشخیص می باشند.

 

بذر یا خاك آلوده به اسپور قارچ مهم ترین منابع آلودگی اولیه است و استفاده از بذر سالم ضروری
علایم بیماری
سنبلچه های گیاه آلوده، به رنگ قهوه ای زیتونی تیره در آ,ده و در نهایت با توده سیاه اسپور همرنگ
می شوند. این علایم بعد از مرحله خوشه دهی آشكار می شود. در این مرحله توده های اسپور قارچ به وسیله پوسته ی نازكی محصور شده و این پوسته قبل از برداشت یا در مرحله درو محصول پاره شده و اسپورها در هوا پخش می شوند.

ضدعفونی بذرها با قارچ كش های معمولی باعث از بین رفتن رشته های میسلیوم نمی شود لذا با استفاده از قارچ كش هایی كه از طریق جذب، داخل گیاه می شوند، می توان از رشد قارچ، درون بذر جلوگیری نمود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


دانلود مقاله سياهک گندم
قیمت : 29,400 تومان

درگاه 1

Copyright © 2014 icbc.ir