توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله برخی خواص فیزیکی و مکانیکی فندق و مغز آن دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله برخی خواص فیزیکی و مکانیکی فندق و مغز آن  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله برخی خواص فیزیکی و مکانیکی فندق و مغز آن

چکیده

مقدمه

مواد و روش‌ها

خواص فیزیکی

خواص مکانیکی

نتایج و بحث

نتیجه‌گیری

منابع

بخشی از منابع و مراجع پروژه مقاله برخی خواص فیزیکی و مکانیکی فندق و مغز آن

ایمان‌مهر، ع.، قبادیان، ب.، مینایی، س. و فردمال، ج. 1385 تعیین برخی خواص فیزیکی دانه کلزا (واریته لیکورد). مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، جلد 7، شماره29، 119-128
برگونیو، اف.، ای. ژرمن و ژ. پ. ساراکویین. 1377 فندق، کشت و تولید. مترجم محمود درویشیان. انتشارات فنی ایران. تهران. 176 ص
مدیریت ترویج و مشارکت مردمی و مدیریت رزاعت و باغبانی استان قزوین. 1380 فندق. تهران: نشر و تصویر

‌یزدی‌صمدی، ب.، عبدالمجیدی، ر.، و ولی‌زاده، م. 1376 طرح‌های آماری در پژوهش‌های کشاورزی. مؤسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران

ASAE. 1998. ASAE Standard: ASAE S401.1. Compression tests of food materials of convex shape. American Society of Agriculturual Engineers, St. Joseph, Michigan
Amin, M. N., Hossain, M. A., & Roy, K. C. (2004). Effects of moisture content on some physical properties of lentil seeds. Journal of Food Engineering, 65, 83–87
Aydin, C. (2002). Physical properties of hazelnuts. Biosystems Engineering, 82(3), 297-
Aydin, C. (2003). Physical properties of almond nut and kernel. Journal of Food Engineering, 60, 315–320
Balasubramanian, D. (2001). Physical properties of raw cashew nut. J. Agric. Engng Res., 78 (3), 291-
Guner, M.; Dursun, E. & II.G. Dursun. (2003). Mechanical behaviour of hazelnut under compression loading. Biosystems Engineering, 85(4), 485–491
Kashaninejad, M., Mortazavi, A., Safekordi, A., & Tabil, L. G. (2006). Some physical properties of pistachio (Pistacia vera L.) nut and its kernel. Journal of Food Engineering, 72, 30–38
Kingsly, A. R. P., Singh, D. B., Manikantan, M. R., & Jain, R. K. (2006). Moisture dependent physical properties of dried pomegranate seeds (Anardana). Journal of Food Engineering, 75, 492–496
Konak, M., Carman, K., & Aydin, C. (2002). Physical properties of chick pea seeds. Biosystems Engineering, 82(1), 73–78
Mohsenin N. N. (1986). Physical properties of plant and animal materials. (2nd Ed.), New York: Gordon & Breach Science Publishers
Mwithiga, G. & Sifuna, M. M. (2006). Effect of moisture content on the physical properties of three varieties of sorghum seeds. Journal of Food Engineering, 75, 480–486
Nimkar, P. M. & Chattopadhyay, P. K. (2001). Some physical properties of green gram. J. Agric. Engng. Res., 80 (2), 183-
Ozdemir, F. & Akinci, I. (2004). Physical and nutritional properties of four major commercial Turkish hazelnut varieties. Journal of Food Engineering, 63 (3), 341–347
Pliestic, S., Dobricevic, N., Filipovic, D., & Gospodaric, Z. (2006). Physical properties of filbert nut and kernel. Biosystems Engineering, 93(2), 173–178
Razavi, Seyed M. A., Emadzadeh, B., Rafe, A., & Mohammad Amini, A. (2007a). The physical properties of pistachio nut and its kernel as a function of moisture content and variety: Part I. Geometrical properties. Journal of Food Engineering, 81, 209–
Razavi, Seyed M. A., Emadzadeh, B., Rafe, A., & Mohammad Amini, A. (2007b). The physical properties of pistachio nut and its kernel as a function of moisture content and variety: Part II. Gravimetrical properties. Journal of Food Engineering, 81, 218–225
Razavi, Seyed M. A., Emadzadeh, B., Rafe, A., & Mohammad Amini, A. (2007c). The physical properties of pistachio nut and its kernel as a function of moisture content and variety: Part III: Frictional properties. Journal of Food Engineering, 81, 226–235
Sahoo, P. K. & Srivastava, A. P. (2002). Physical properties of okra seed. Biosystems Engineering, 83 (4), 441–448

 چکیده

      در این تحقیق تعدادی از خواص فیزیکی دانه و مغز فندق رقم محلی قزوینی، به صورت تابعی از رطوبت در محدوده 5% تا 20% بر پایه تر اندازه‌گیری و ارزیابی گردید. خواص فیزیکی دانه و مغز فندق شامل ویژگی‌های ابعادی (طول، عرض و ضخامت)، وزن و خواص هندسی (قطر متوسط هندسی، حجم، مساحت سطح رویه و سطح مقطع) با افزایش رطوبت، افزایش می‌یافت. افزایش رطوبت موجب کاهش کُرویت دانه و مغز فندق گردید. مقادیر متوسط طول، عرض (پهنا) و ضخامت (ارتفاع)، قطر متوسط هندسی، وزن، حجم، مساحت سطح رویه، مساحت سطح مقطع و کُرویت دانه فندق در رطوبت 5% بر پایه تر به ترتیب عبارت بودند از، 92/16، 51/17، 33/15، 55/16 میلی‌متر، 95/1 گرم، 3cm 40/2، 2cm 63/8، 2cm 16/2 و 52/93%، همچنین مقادیر متناظر برای مغز فندق به صورت 55/13، 59/13، 89/11، 00/13 میلی‌متر، 92/0 گرم، 3cm 16/1، 2cm 02/5، 2cm 26/1 و 85/92% بود. درصد نسبت پوست دانه فندق 81/52% ارزیابی گردید. برای تعیین خواص مکانیکی، دانه و مغز فندق بین دو صفحه تختِ موازی بارگذاری شدند و مقادیر نیروی شکست و تغییر شکل ویژه برای شروع گسیختگی پوست و مغز تعیین شدند. آزمایش‌ها برای فندق در دو سطح 5% و 10% بر پایه تر، و برای مغز در سطح رطوبت 5% بر پایه تر و در سه جهت بارگذاری در امتداد محورهای X، Y و Z انجام گرفت. نتایج نشان داد که رطوبت و جهت بارگذاری، نیروی شکست و تغییرشکل ویژه تا گسیختگی دانه فندق را بطور معنی‌داری (P<0.01) تحت تأثیر قرار می‌دهد. با افزایش رطوبت نیروی شکست دانه کاهش می‌یافت، در حالی که تغییر شکل ویژه شکست افزایش می‌یابد. بیشترین نیروی شکست دانه و مغز فندق به ترتیب در جهت بارگذاری در امتداد محور xها و zها بود. متوسط نیروی شکست دانه فندق در سه جهت بارگذاری به طور قابل ملاحظه‌ای بیشتر از مقدار آن برای مغز فندق بود

 کلیدواژه: خواص فیزیکی، خواص مکانیکی، نیروی شکست، فندق، مغز فندق

مقدمه

فندق یکی از محصولات باغبانی ــ خشکباری است که ارزش غذایی بالایی در تغذیه انسان دارد. ضمناً این محصول ارزش صادراتی بالایی دارد، به همین دلیل توّجه به توسعه و بهبود روند تولید و فرآوری آن از اهمّیت خاصی برخوردار است. کشور ایران پس از کشورهای ترکیه، ایتالیا، اسپانیا و آمریکا رتبه پنجم جهانی تولید فندق در دنیا را دارا است. عمده صادرات این محصول به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس بوده است. از محل‌های عمده تولید فندق منطقه الموت واقع در شمال استان قزوین و رشته کوه‌های البرز است. با توّجه به استعداد منطقه، امکان توسعه سطح زیر کشت این محصول و نیز ایجاد صنایع غذایی وابسته، سیستم‌های فر‌آوری و بسته‌بندی به منظور ورود به بازارهای جهانی را دارد [3]. از این‌رو، جهت توفیق در تولید و توسعه سطح زیر کشت این محصول توّجه به ایجاد دستگاه‌های فرآوری مناسب جهت عرضه محصول مرغوب و با کیفیت بالا اجتناب ناپذیر است [2]

تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی به عنوان مبنایی برای طراحی و ساخت ماشین‌ها و تجهیزات انتقال، درجه‌بندی و فرآوری محصولات کشاورزی همیشه مورد توّجه بوده است. اصولاً طراحی ماشین‌های کشاورزی بدون توّجه به این پارامترها ناقص و منجر به نتایج ضعیف خواهد گردید. بعضی از خواص فیزیکی وابسته به رطوبت مواد کشاورزی عبارتند از شکل، اندازه (ابعاد)، جرم، چگالی توده، چگالی حقیقی، تخلخل و ضریب اصطکاک روی سطوح مختلف [14]. تحقیقات زیادی در دنیا در زمینه تعیین خواص بیومکانیک محصولات مختلف کشاورزی صورت گرفته است. از جمله این محصولات می‌توان به دانه سورگوم، دانه انار، نخود، نخود سبز، عدس، دانه بامیه، دانه کلزا، بلارد[1]، بادام و مغز آن، پسته و مغزش اشاره نمود [15، 12، 13، 16، 6، 22، 1، 9، 8، 19، 20، 21 و 11]. کلیه مطالعات فوق نشان داده‌اند که خواص فیزیکی بشدت تحت تأثیر رطوبت محصول بوده‌اند

در رابطه با فندق چندین تحقیق برای تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی انجام شده است. آیدین[2] (2002) مقادیر خواص فیزیکی (خصوصیات ابعادی و شکلی، چگالی‌ها و تخلخل)، ضریب اصطکاک، سرعت حد و نیروی شکستن فندق و مغز فندق رقم Tombul ترکیه که از تولیدکنندگان عمده تولید فندق است را در سه سطح رطوبت 3%، 9 و 20% بر پایه تر تعیین کردند [7]

گونر[3] و همکاران (2003) رفتار مکانیکی فندق و مغز آن را تحت بارگذاری فشاری بین دو صفحه تخت بررسی کردند. آنان در این تحقیق پارامترهای نیرو، تغییرشکل نسبی در نقطه شکست و انرژی شکست را در سه محور بارگذاری X، Y و Z مطابق شکل 1 مطالعه کردند. نتایج آزمون مکانیکی نشان داد که رفتار مکانیکی فندق در بارگذاری در امتداد محور X و Y به رطوبت بستگی داشت، در صورتی‌که در امتداد محور Z ارتباط معنی‌داری با رطوبت نشان نداد. آنان همچنین گزارش کردند که تغییرشکل تا نقطه شکست و انرژی شکست پوسته عموماً با افزایش رطوبت افزایش می‌یافت، در حالی‌که نیروی شکست با افزایش رطوبت، کاهش معنی‌داری نشان داد. بررسی نتایج خواص فیزیکی نشان داد که ارقام مختلف با هم اختلاف معنی‌داری دارند و مقادیر تعیین شده با نتایج تحقیق آیدین (2002) مطابقت داشته‌اند [10]

اوزدمیر و آکین‌چی[4] (2004) خواص فیزیکی و غذایی چهار رقم فندق تجاری ترکیه را تعیین و مقایسه نمودند. نتایج تحقیق آنان نشان داد که بطور کلی تمام خواص فیزیکی ارقام مورد مطالعه از نظر آماری با هم متفاوت است [17]

پلیستیچ[5] و همکاران (2006) خواص فیزیکی و نیروی شکستن فندق و مغز فندق رقم محلی کشور کرواسی را بصورت تابعی از رطوبت در چهار سطح رطوبت در محدوده رطوبت 2/6% تا 7/28% بر پایه تر تعیین کرده و برای آن‌ها روابط رگرسیونی ارائه کردند. نتایج خواص ابعادی فندق رقم مورد مطالعه آنان نشان داد که این رقم بزرگ‌تر از ارقام ترکیه‌ای است که آیدین (2003) تعیین کرده بود. همچنین نتایج خواص ابعادی مغز فندق نشان داد که رقم کشور کرواسی کشیده‌تر و پهن‌تر از ارقام ترکیه‌ای و البته دارای کُرویت کم‌تری است [18]

مواد و روش‌ها

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir