توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله نقش تغذیه در ورزشكاران دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش تغذیه در ورزشكاران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش تغذیه در ورزشكاران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش تغذیه در ورزشكاران :

عنوان های كلی
1- ورزش و تغذیه
2- آب یك ضرورت
3- ورزش برای خوب زندگی كردن
4- انواع چربیها در تغذیه ورزشكاران
5- طبقه بندی لیبو پروتئین ها
6- اختلالات متابولیكی چربی ها
7- كمبود چربی ها در بدن
 
ورزش و تغذیه
برای لذت بردن از ورزش باید خود را برای این كار آماده كرد. تغذیه برای این آمادگی و شركت در مسابقه ها رل بسیار مهمی را به عهده دارد.
یك غذای متعادل:
این یك قاعده طلائی است كه برای كسب بهترین موقعیتهای قبل از هر نوع كوشش بهترین شرایط جسمی را مدنظر قرار دهیم. روشی بسیار ساده است كه بخوبی می توان از آن برخوردار شد. همه افراد می توانند این روش را بكار بندد. زیرا لازمه بكار بستن آن تن در دادن به هیچ رژیم خاصی نیست فقط كافیست هر روز به اندازه حداقل از هر یك از چهار نوع غذاهای زیر استفاده كرد:
– گوشت ، ماهی ، تخم مرغ            – میوه ، سبزی
– فراروده های شیری                – نان،‌غلات
متخصصینی كه به پرسشهای ما پاسخ می دهند توجه ما را به سوی استفاده متناسب از:
لیپیدها (چربیها) و گلوسیدها (قندها) جلب می كنند. زیرا امروزه مسلم شده كه خطرات بیماریهای قلب و عروق زندگی انسانها را سخت تهدید میكند. وقتی میزان چربی بدن حدود 35% را عرضه می دارد با توجه خود را به این نكته معطوف داریم به كشش مخفیانه ای در ارگانیسم بدن جهت جذب چربیها آغاز شده و باید سعی كنیم غلات و مواد نشاسته ای را مد نظر قرار دهیم.
لازمه فعالیت بیشتر استفاده زیادتر از قندهاست
یك فعالیت مختصر سی دقیقه ای احتیاج به غذای خاصی ندارد. اگر غذای ما متعادل باشد ذخیره های بدنمان برای این نوع تلاشها كافیست. در عوض برای یك فعالیت طولانی مثلاً گردش در كوهستان انرژی بیشتری صرف خواهد شد و می باید از غذای خاصی استفاده كرد.
در سال 1939 دو نفر از پژوهشگران دست به كار یك آزمایش شدند تا به دقت اثر تغذیه را بر روی تحمل انسان مشخص كنند.
آنان از داوطلبین خواستند كه در طول یك هفته خود را تسلیم یكی از سه نوع رژیم غذایی زیر كنند:
گروه اول رژیم غذایی پرچربی
گروه دوم رژیم غذایی پرقند
گروه سوم از رژیم غذایی گروه اول و گاهی از رژیم غذایی گروه دوم استفاده نمایند. سپس هر كدام از این سه گروه راملزم به دوچرخه سواری و پا به ركاب زدن كردند تا مسافت مورد نظر را طی نمایند.
[نتیجه ] : گروهی كه از غذاهای پرچربی استفاده كرده بودند بطور دقیق و واضح مسابقه را به نفع خود به اتمام رساندند. یعنی چهارساعت تلاش و فعالیت بدون وقفه.
گروه سوم با استفاده از 2 نوع غذا توانستند 2 ساعت به ركاب زنی بپردازند و گروه دوم فقط یك ساعت و نیم ركاب زدند.

آب : یك ضرورت
در شرایط طبیعی بدن انسان روزانه تقریباً به سه لیتر آب نیاز دارد. نیمی از آن بوسیله تغذیه متعادل برآورده می شود و نیمه دیگر به طریق آشامیدن آب یعنی 5/1 لیتر در روز.
وقتی دست به كار ورزش می شویم مخصوصاً اگر هوا گرم باشد بواسطه تعرق ، مقداری آب بدن را از دست می دهیم واحتیاج آدمی به آب بیشتر می شود كه میزان آن ممكن است تا 10 لیتر هم برسد. برای مقایسه بد نیست بدانید كه یك فرد كم حركت یا گوشه نشین كه در نقاط سردسیر زندگی میك ند روزانه به كمتر از یك لیتر آب احتیاج دارد ولی یك انسان كه در مناطق استوائی به فعالیت های شدید بدنی می پردازد از 10 لیتر هم بیشتر به آب نیازمند است.
اما چه وقت آب بیاشامیم؟
قبل از شروع فعالیت، در حین تلاش و كوشش یا بعد از پایان كار؟
پیش از شروع تلاش، مثلاً شركت در مسابقه تنیس یا دوچرخه سواری به هیچ وجه صلاح نیست مقدار زیادی آب نوشید، زیرا این عمل موجب ناراحتی های گوارشی خواهد شد. عاقلانه آن است كه قبل از مسابقات مقدار كمی آب به اندازه یك لیوان (2 تا 3 دسی لیتر) مصرف كرد.
در هنگام تلاش برای آنكه بار معده سنگین نشود ورزشكاران از آشامیدن آب خودداری می كنند.
آشامیدن به مقدار خیلی كم و منظم آب گوارا و كمی شور به خاطر از دست دادن نمك های بدن در حین تعرق و یا اضافه كردن آب انگور برای بالا بردن انرژی خالی از فایده نیست استفاده از سایر آشامیدنی ها ابداً تجویز نمی شود.
بعد از ورزش وكوشش: این خود از ضروریات فوق العاده است، برحسب تغییر و اختلاف درجه گرما، حركات و فعالیت های بدنی میزان تشنگی و احتیاج بدن به آب تغییر می كند.
متخصصین امور تغذیه و ورزشكاران حرفه ای معتقدند: یك ورزشكار یا قهرمان بعد از انجام مسابقه كمتر احتیاج به آشامیدن آب دارد. همانطور كه بعد از گرفتن حمام مسابقه كمتر احتیاج به آشامیدن آب دارد. همانطور كه بعد از گرفتن حمام آفتاب به این كار نیازی نیست. سپس باید عبارت : آشامیدن برای رفع تشنگی را كنار گذاشت.
جبران مجدد آب از دست رفته بدن به صورت فوری ضرورتی ندارد. باید فرصت دارد تا بدن تعادل اولیه طبیعی خود را بعد از حركات شدید ورزشی بدست آورد.
بعد از آن حتی اگر احساس تشنگی هم نمی شود باید به مقدار كافی آب نوشید و حتی استفاده از اغذیه شیرین و مخصوصاً آب انگور برای جبران قند از دست رفته را نباید فراموش كرد.
ورزش برای خوب زندگی كردن
فعالیت های ورزشی نه تنها موجب پیشگیری و یا معالجه بیماریهای قلبی می شود بلكه بهترین وسیله جهت از بین بردن فشارهای روحی ، بی خوابی ها، اعتیاد به سیگار و سایر دردهای مرموز كوتاه مدت و یا مزمن كه نتیجه عدم تحرك و گوشه نشینی است خواهد شد.
« ورزش موجب می شود تا زندگی را آنگونه كه آرزو داریم بسازیم».
آیا هیچ وقت احساس كرده اید تا در تعطیلات وقتی به پیاده روی یا شنا، تنیس یا قایق‌رانی دست زده اید چه لذتی از زندگی برده اید.
ورزش
نقش چربیها در تغذیه ورزشكاران
انواع منابع چربیها
چربی ها اساساً غیر قابل حل در آب هستند ولی در حلال های ارگانیكی مانند: اتر، كلروفرم و بنزن حل می شوند. لیپیدهای اصلی موجود در پلاسمای اسیدهای چرب، تری گلیسیریدها، كلسترول و فسفولیپید هستند.
مواد محلول در لیپیدها در اندازه های كمتر وجود دارند اما از نظر اهمیت فیزیولوژیكی قابل ملاحظه اند كه شامل هورمون های استروئیدی و ویتامین های محلول در چربی هستند.
تری گلیسیرید، شكل اصلی ذخیره ای در سلول چربی (ادبیوسیت) می باشد و از لحاظ ساختمانی متشكل از گلیسیرول و اسیدهای چرب است. تمامی غذاهای چرب، حاوی مخلوطی از نسبت های مختلف اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع می باشند. یك مولكول اسید چرب اشباع، حاوی اتصالات منفردی بین مولكولهای كربن است و سایر اتصالات با مولكول هیدروژن برقرار می شود. علت اشباع نامیدن مولكول در این است و سایر اتصالات با مولكول هیدروژن برقرار می شود. علت اشباع نامیدن مولكول در این است و سایر اتصالات با مولكول هیدروژن برقرار می شود. علت اشباع نامیدن مولكول در این است كه تا جایی كه از لحاظ شیمیایی امكان پذیر است، مولكول هیدروژن عمل می كند. اسیدهای چرب اشباع، به وفور در فرآورده های حیوانی یافت می شوند، گوشت گوساله، گوسفند، مرغ، زرده تخم مرغ و فرآورده های چرب لبنی مثل شیر، كره یا خامه و شیر در دنیای گیاهان نارگیل و روغن خرما، مارگارین هیدروژنه و روغن های گیاهی حاوی اسید چرب اشباع هستند. اسیدهای چرب غیر اشباع دارای یك یا چند اتصال دو گانه در زنجیره اصلی كربن خود هستند كه هر یك از این اتصالات از تعداد محل های بالقوه برای اتصال هیدروژن می كاهند.
بنابراین مولكول از نظر وجود هیدروژن غیر اشباع باقی می ماند. اگر در ساختمان مولكولی اسید چرب، فقط یك اتصال دوگانه وجود داشته باشد، اصطلاحاً Monounsaturated نامیده می شود كه به عنوان مثال در ساختمان روغن زیتون، روغن بادام، نوعی گردو و روغن بادام زمینی دوگانه در زنجیره اصلی كربن وجود داشته باشد، اصطلاحاً polyunsaturated نامیده می شود كه مثال آن روغن آفتاب گردان، سویا و روغن ذرت است.
اسیدهای چرب یا منبع گیاهی معمولاً غیر اشباع بوده و در دمای اتاق به حالت مایع هستند.
هر چه طول زنجیره كربنی پیش تر باشد و نیز اشباع تر باشد، در هوای اتاق باشد و نیز اشباع تر باشد، در هوای اتاق جامدتر باقی خواهد ماند. تفاوت كره و ماگارین در میزان كالری آنها نیست بلكه در تركیب اسیدهای چرب آنهاست. كره حاوی 62% اسید چرب اشباع است كه در مقایسه با 20% موجود در ماگارین ، ؟؟ افزایش كلسترول بد (LDL) را به خوبی داراست. لذا توصیه می شود كه یك رژیم خوب باید حاوی مقادیر محدود اسیدهای چرب اشباع كمتر از 105 كل كالری و لیپیدهای كامل (كمتر از 30% كالری كل9 باشد. ارتباط بین مصرف اسیدهای چرب اشباع و خطر ابتلا به بیماریهای عروق كرونر سبب شده است تا متخصصان تغذیه توصیه كنند كه لااقل قسمتی از اسیدهای چرب اشباع در رژیم غذایی با فرم های غیر اشباع جایگزین شوند. از نظر بهداشت و سلامت فردی، افراد نباید بیش از 105 كل كالری دریافتی را به صورت اسیدهای چرب اشباع مصرف كنند. اكنون با بررسی های دقیق بر روی اسكیموها به این نتیجه رسیده ایم كه اسیدهای چربی به صورت polyunsaturated و با زنجیره دراز در بسیاری از فرآورده های دریایی مثل نرم تنان دریایی، ماهی تون، ساردین و غیره وجود دارد، سبب كاهش خطر بیماری های قلبی عروقی، بهبود وضعیت چربی های خون و برای سیكاری ها، كاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن انسدادی ریه می شوند.
اسیدهای چرب غیر اشباع به عنوان پیش مولكول پروستاگلاندین و در دسترس قرار گرفتن كلسترول اهمیت دارند، اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع برای تركیبات غشاهای مولكولی مهم نیستند. كلسترول نیز در ساختمام و پیش مولكول هورمون های استروئیدی و اسیدهای صفراوی مهم است. فنولیپیدها تركیبات مشابه با تری گلیسیریدها هستند اما یك واحد اسید چرب با فسفات و یك باز نیتروژنی جانشین شده است.
آلبومین حامل اساسی اسیدهای چرب آزاد است در حالیكه لیپیدهای دیگر با تركیبات شناخته شده ای مانند لیپو پروتئین ها منتقل می شوند. این ها شامل یك سری تری كلیسیرید غیرقطبی و استرهای كلسترول پوشیده شده توسط لنفوسیدها، كلسترول و پروتئین های معروف به آپولیپوپروتئین می باشند. تركیب آخری هم در ساختمان لیپوپروئین ها و هم در متابولیسم لیپو پروئین ها اهمیت دارد.
– طبقه بندی لیبوپروتئین ها
لیپوپروتئین ها شامل شیلو میكرون ها و لیبوپروتئین های با دانسیته خیلی كم (VLDL)
با چگالی متوسط (IDL) با چگالی كم (LDL) وبا چگالی زیاد(HDL) می باشند.
لیپو پروتینهای با چگالی زیاد ومی توانند با دو نوع فرعی تقسیم شوند. HDL2  لیپو پروتئین با چگالی زیاد2 (چگالی 25/1-063/1) ودیگری HDL3 لیپوپروتئین با چگالی زیاد 3 (چگالی 21/1-126/1) جداسازی می شوند.
لیپوپروتئین ها با چگالی متوسط به طور طبیعی در جریان خون فقط به مقادیر كم وجود دارند
اختلالات متابولیكی چربی ها
نارسای های ارثی لیپوپروتئین مسئول انتقال چربی ها تحت عنوان هیپر لیپوپروتئین های شناخته شده اند. شناسایی و درمان این عوارض بسیار قابل اهمیت می باشد زیرا برخی از انواع آنها منجر به آرتروسكلروز می شوند.
بیومونت و همكاران در سال 1970 پنج نوع هیپرلیپو پروتئین را طبقه بندی كردند.
1- نوع I به نام هیپرشیلوم میكرونمی یا هیپرگلیسیرید اصلی كه در این حالت شیو میكرون ها وتری گلیسیریرها در پلاسما افزایش می یابند. این نوع نادر بوده و در اثر اختلال ژن های سازنده به وجود آمده است و سریعاً در كودكان قابل تشخیص است. بزرگ شدن كبد و فعال و پاسخ به مقدار جزئی چربی غذایی از علائم این حالت است
2- نوع II به نان هیپر بتالیپو پروتئین یا هیپر كلسترولمی فامیلی مشهور است كه در اثر این حالت مقدار LDL-VLDL وكلسترول در پلاسما افزایش می یابد. معمولاً اختلال تدارش موجب آن می شود. این فرم هتروزیكو، در بالغین جوان شایع است. عوارض آن تاری قرینه و تسریع آنرواسكلروز است.
3- نوع III با بتالیپوپروتئین منتشر است كه در این حالت میزان تری گلیسیریدها و كلسترول پلاسما كه در این حالت غیرمعمول بوده و در اثر اختلال ژن های سازنده حاثل می شود. علائم آن شبیه نوع II می باشد و در افراد بالغ دیده می شود. علائم آن شبیه نوع II می باشد. و در افراد بالغ دیده می شود.
4-نوع IV یا هیپرپری بتالیپوپروتئین عارضه ای است كه در آن VLDL وترگلیسیریدها در پلاسما افزایش می یابند. این عارضه معمول بوده و بعضی اختلالات ژنتیك بروز آن را تسریع می كند. در بالغین قابل تشخیص بوده و موجب پیدایش آترواسكلروز می گردد.
5- نوعV یا هیپرپری بتالیپوپروتئین ای و سیلو میكروتی است. در این حالت میزان VLDL شیلومیكرون ها تری گلیسیریدها و كلسترول در پلاسما زیاد می شود. این نوع غیر معمول بوده و گاهی این عارضه ژنتیكی شناخته می شود ولی معمولاً از عوارض ثانوی دیابت است. اكثر هیپر لیپدمی ها علت ناشناخته دارند و عوامل انگلی- میكروبی- ارثی و غیره موجب كمبود آنزیم متابولیكی و یا اختلال دیگری می شود كه كلاسه سه حالت یروز آن است:
1- خوردن چربی ها سبب آن می گردد.
2-خوردن كریوهیدرات ها موجب تشدید آنها می شود.
3- خوردن هر نوع غذایی سبب افزایش چربی در خون می گردد.
در چنین مواردی باید رژیم كم چربی داد. در حالت دوم باید مواد قندی رژیم كم چربی داد. در حالت دوم باید مواد قندی رژیم غذایی را كاهش داد و در حالت سوم باید سعی شود نوع چربی را در غذا تغییر داد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir