توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد بسكتبال دارای 44 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد بسكتبال  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد بسكتبال،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد بسكتبال :

بسكتبال

تاریخچه
زادگاه بازی بسكتبال ،‌ آمریكاست . این بازی در اوایل پاییز سال 1891 میلادی توسط شخصی به نام جیمز نای اسمیت پایه ریزی و ابداع شد . اما ، از قرن ها پیش در میان ساكنان نقاط مختلف قاره آمریكا ، به ویژه آمریكای مركزی و جنوبی انواعی از بازی و مسابقه رایج بوده كه كم و بیش به بسكتبال شباهت داشته است .

در كشور آرژانتین ، نوعی بازی سنتی و قدیمی در میان گله دارها متداول است كه آن را ((پاتو)) (TATO) می نامند . در این بازی دو تیم سوار بر اسب در میدانی وسیع به تاخت و تاز می پردازند و هر تیم كوشش میكند توپی را كه شش حلقه (مانند دستگیره) بر بدنه آن هست ، با پرتاب كردن و پاس دادن به یاران خودی ، به آن سوی میدان برساند و از حلقه و توری سبدی كه در انتهای میدان بر روی ستونی چوبی نصب شده ، عبور دهد .
این بازی تا حدی شبیه بسكتبال است . اما شباهت بازی پوك تاپوك با ورزش بستكتبال بیش از این است .
پوك تاپوك ، در میان اقوام متمدن قاره آمریكای جنوبی و مركزی رواج بسیار داشت و به ویژه اقوام مایا و تولتك (در ناحیه مكزیك كنونی) این بازی را كه با توپ و حلقه ای ثابت در میدانی وسیع انجام می شد ، با علاقه و هیجان زیادی برگزار می كردند .
تولد ورزشی به نام بسكتبال
جیمز نای اسمیت یك پزشك كانادایی بود كه به ایالات متحد آمریكا مهاجرت كرد و تابعیت آن كشور را گرفت .
در سال 1891 ، یعنی زمانی كه دكتر نای اسمیت در دانشگاه ورزش اسپرینگ فیلد (واقع در ایالت ماساچوست آمریكا) درس می داد ، رئیس دانشگاه از او خواست ورزشی ابداع و اختراع كند كه دانشجویان بتوانند در فصل زمستان در سالن به آن بپردازند تا آمادگی جسمانی خود را برای پرداختن به مسابقات میدانی فوتبال ، هاكی و بیس بال ، در فصل بهار و تابستان حفظ كنند .
دكتر نای اسمیت پس از بررسی رشته های موجود ورزشی ، دریافت كه ورزش جدید باید :
– توپ صورت گروهی به اجرا در آید ،
– اصل رقابت در آن رعایت شود ،
– و بر مهارت استوار باشد .
– هیچ خشونتی و برخوردهای سخت بدنی ، مبتنی نباشد .
حاصل این افكار و اندیشه ها ورزشی شد به نام ((بسكتبال)) كه امروزه پس از سپری شدن نزدیك به یك قرن دانشگاه ، و در ارتفاعی بلندتر از قد یك انسان قد بلند نصب نصب كرد و به دو گروه از ورزش كاران جوان دانشگاه آمورش داد كه توپی را دست به دست بدهند و سعی كنند آن را به درون سبد بیندازند . در این حال تیم مقابل باید بكوشد كه مانع از انجام این كار شود و توپ را هم از چنگ حریف بریایند و تصاحب كند .
نخستین مسابقه ای كه به این ترتیب و به صورتی تجربی ترتیب یافت ، میان دو تیم 9 نفره در كالج اسپرینگ فیلد بود و اولین گل تاریخ بسكتبال را هم یكی از بازیكنان به نام ((ویلیام چلیس)) به سبد انداخت .
بعدها شخصی به نام فرانك ماهان با توجه به انیكه در زبان ان

گلیسی سبد را بسكت ( BASKET) و توپ را بال (BALL ) می گویند ، این ورزش را ((بسكتبال )9 نامید . دكتر نای اسمنیت ، برای انكه بسكتبال خشن نشود ، مقررات دقیقی برای آن به وجود آورد . بعضی از مقررات اولیه بسكتبال چنین بود :
• بازكنان حق نداشتند توپ را از دست هم بربایند .

• بازیكنی كه توپ را در اختیار داشت ، نباید با آن راه برود یا بدود .
• هل دادن و هر نوع خشونت ممنوع بود .
• بازیكن توپ به دست باید توپ را به طرف یاران خود پرتاب كند و به آنها برساند .
در آغاز ، ته سبد هم بسته بود و هر بار كه توپ به درون سبد می افتاد ، باید كسی به كمك نردبان توپ را از سبد بیرون بیاورد .
در سالب 1892 شخصی به نام ((لئوآلن)) سبد بسكتبال را كه تا آن روز از تركه چوب یا الیاف بود و به همین دلیل به زودی پاره و فرسوده میشد ، از سیم بافت تا استحكام بیشتری داشته باشد .
دیری نگذشت كه این ورزش جدید طرفداران زیادی در میان دانشجویان دانشگاه اسپرینگ فیلد و دیگر دانشگاه ها یافت . دكتر نای اسمیت هم مقررات و قوانین بسكتبال را كامل تر كرد و نسخه هایی از آن را به هر صورت كتابچه ای برای استفاده ی عموم منتشر شد .
كشور كانادا نخستین كشور خارجی بود كه ورزش بسكتبال به آن راه یافت .
دیگر كشورها هم به تدریج و در سال های بعد پذیرای این ورزش جدید شدند :
فرانسه در سال 1893 ، چین و هندوستان در سال 1894 ، انگلستان در سال 1894 ژاپن در سال 1900 ،. . . ،. .
نخستین مسابقه ی رسمی بسكتبال در سال 1896 بین دو تیم از دو دانشگاه شیكاگو و آیوا برگزار شد . نتیجه ی این بازی تاریخی 15 بر 12 به سود تیم دانشگاه شیكاگو بود .
در سال 1930 ، دكتر نای اسمیت كتابی در باره خواص بسكتبال تالیف كرد تا نشان دهد كه بازی بسكتبال گرچه بسیار پرتحرك است اما حتی برای سالمندان هم خطری ندارد و آسیبی متوجه اعضای حیاتی بدن (قلب و كلیه) نخواهد كرد .
«بسكتبال در ایران »
دایره المعارف بریتانیكا ، سال وردو بسكتبال به كشور ما ایران را 1901 میلادی برابر با 1280 ه . ش نوشته است ، اما آنچه مسلم است اینكه اولین نشانه های ورود بسكتبال به ایران در سال های 1310 و 1311 دیده شده كه آن هم توسط كاركنان
سفارتخانه های خارجی در ایران بوده است .
در سال 1314 ، یك مربی ورزش به نام فریدون شریف زاده ورزش بسكتبال را به دانش آموزان دبیرستان البرز (كالج البرز) تهران معرفی و پایه گذاری كرد و كم كم دیگر مربیان ورزش به گسترش و آموزش این ورزش پرداختند .
در سال 1324 ، در بازی های المپیك ایران میتوان این نام ها را برشمرد :
كامبیز مخبری ، حسین سرودی ، مسعود ماهتابانی ، نادر كاشا
«قوانین و مقررات »
بازی بسكتبال یك ورزش گروهی است كه در اكثر نقاط دنیا متداول است . یك زمین قانونی و مناسب برای بسكتبال باید به طور كامل مسطح و بدون هرگونه مانع و برآمدگی باشد . این ورزش را نمیتوان را در زمین های خاكی یا چمن اجرا كرد . بلكه زمین باید از مواد سفت مانند آسفالت ، سیمان و چوب پوشیده شده باشد .
میدان های بسكتبال همه به یك اندازه نیست . زمین بازی برای خردسالان كوچك تر از زمین بزرگسالان است . مسابقات رسمی در میدان هایی به شكل مستطیل به طول 26 متر و عرض 14 متر برگزار میشود كه طول و عرض زمین را میتوان به نسبت 2 متر در یك متركم و زیاد كرد .
«خط كشی زمین »
زمین بسكتبال به شكل خاصی خط كشی میشود . خط های دور زمین به پهنای 5 سانتی متر است . از مركز زمین و به موازات عرض زمین خطی كشیده میشود كه زمین باز را به دو قسمت مساوی تقسیم میكند . در وسط زمین دو دایره متحدالمركز رسم میكنند به شعاع های 90 سانتی متر و 80/1 متر . مركز این دایره ها كه درست مركز زمین است ، محل آغاز بازی است . در دو طرف زمین ، دو ذوزنقه در زیر حلقه ها بر روی زمین ترسیم میشود كه ارتفاع انی ذوزنقه ها 80/5 متر است .
تخته و حلقه پرتاب
در سال 1892 بازیكنی به نام ((لئوآلن)) سبدی بافته شده از سیم به كاربرد تا دیرتر پاره شود‌، و برای آنكه توپ به هر سو پرتاب نشود و مدت بیشتری در جریان بازی باشد ،
تخته ای هم در پشت سبد قرار دادند .
زنبیل و تخته ، به تدریج جای خود را به حلقه و تور و تخته های مخصوص
(از جنی شیشه و نایلون محكم شفاف ) داده اند كه امروزه به كار می روند .
تخته بسكتبال ، مستطیلی است به طول 80/1 متر و عرض 20/1 م

تر كه جای آن در فضای بالای زمین در دوانتهای میدان است و باید به گونه ای قرار گیرد كه به اندازه 120 سانتی متر با خط انتهای زمین فاصله داشته باشد .
این تخته به كمك میله هایی آهنی به سقف سالن یا به زمین وصل و محكم میشوند . در هر حال ، ارتفاع تخته از كف سالن بازی 75/2 متر است . بر این تخته ، حلقه
پرتاب (در فاصله 30 سانتی متر از قاعده تخته ) نصب است كه در كل 305 سانتی متر با زمین فاصله دارد .
قطر حلقه بسكتبال 45 سانتی متر و ارتفاع توری كه به شكل سب

د به آن متصل میشود 30 سانتی متر است .
«توپ بسكتبال»
در دو سال نخست كه بازی بسكتبال ابداع شد ، توپ فوتبال را برای بازی به كار می بردند . اما چون این توپ سبك بود ، در سال 1894 میلادی اولین توپ مخصوص بسكتبال توسط یك كارخانه دوچرخه سازی تولید شدكه اندكی از توپ فوتبال بزرگ تر بود . در سال 1937 نوع دیگری توپ بسكتبال ، بزرگتر اما سبك تر ، به بازار آمد و آنگاه در سال 1949 توپی ساخته شد به همین شكل و اندازه و وزن فعلی كه هنوز هم مورد استفاده است .
توپ بسكتبال بزرگتر از توپ های معمولی است و آن را از جنس چرم ، لاستیك ، یا پلاستیك می سازند و هنگام استفاده باد میكنند . محیط یك توپ قانونی بسكتبال ، پس از باد شدن باید حداقل 75 سانتی متر و حداكثر 78 سانتی متر باشد . ضمن آنكه ، در این خال وزن توپ نباید كمتر از 600 گرم و بیشتر از 650 گرم باشد .
«لباس »
بازیكنان بسكتبال ، در ابتدا یك شلوار بلند و بلوز آستین كوتاه می پوشیدند . اما در حال حاضر لباس برای ورزش بسكتبال یك بلوز ركابی با شورت و كفش و جرواب مخصوص است .
لباس هر تیم باید یكرنگ باشد و شماره هر بازیكن در پشت و جلو پیراهن نصب شود .
«تعداد نفرات»
تعداد نفرات بازیكنان نخستین تیم های بسكتبال ، نامحدود بود و هر تیم میتوانست از نفرات دلخواه استفاده كند ، اما چون لازم بود كه مقرراتی در كار باشد ، بازیكنان هر تیم را 9 نفر قرار دادند كه بعدها به 7 نفر و سرانجام به 5 نفر كاهش یافت .
امروزه ، مسابقه ی بسكتبال بین دو دسته 5 نفری انجام می شود كه چون تعداد رسمی نفرات تیم 10 نفر است (كه گاه به 12 و حتی 15 نفر هم میرسد ) ، بازیكنان به جای همدیگر وارد زمین می شوند و این تعویض به دفعات صورت میگیرد كه در بین این دو وقت ده دقیقه برای استراحت بازیكنان دو تیم در نظر گرفته شده است . اگر در پایان چهل دقیقه مسابقه ،‌ دو تیم به نتیجه ی مساوی دست یابند ، داوری بازی یك وقت 5 دیقیه ای اضافه میكند و اگر باز هم از نظر امتیاز مساوی شدند ، یك وقت اضافه دیگر به مدت 5 دقیقه اضافه میكند و اگر باز هم از نظر امتیاز مساوی شدند ، یك وقت اضافه دیگر به مدت 5 دقیقه در نظر میگیردند . این كار تا زمانی ادامه مییابد كه یكی از تیم ها به امتیاز بیشتری دست یابد و برنده ی مسابقه شود . البته در میان این 5 دقیقه ها ، هر بار یك دقیقه برای استراحت و تعویض زمین در

نظر میگیردند .
«تایم اوت»
برای هر تیم در هر نیمه ، دو تایم اوت وجود دارد . در تایم اوت ها بازی متوقف میشود تا بازیكنان از راهنمایی های مربی خود استفاده كنند یا ابازیكن تازه نفسی را به جای بازی كنت خسته یا مصدوم به زمین بیاورند . اگر بازی به وقت اضافی كشیده

شود ، هر تیم میتواند در هر پنج دقیقه از وقت اضافی یك تایم اوت داشته باشد .
زمانی كه برای تایم اوت صرف میشود ، جزء زمانی رسمی بازی به حساب نمی آید و كسی كه مسئول نگهداری وقت مسابقه است ، ساعت را در آن مدت متوقف میكند .
«شروع بازی »

بازی بسكتبال با ((جامپ بال )) بین دو تیم آغاز میشود در ((جامپ بال )) داور مسابقه در مركز زمین توپ را به طور عمودی به ارتفاع معینی به بالا می اندازد و آن توپ باید به صورت عمودی پایین بیاید و دو بازیكن از دو تیم با پریدن به هوا توپ را با دست بزنند و سعی كنند آن را به تیم خود بسپارند . در این حال ، بازیكنان دو تیم ، نزدیك به حلقه ی خود به طرز خاصی اسیتاده و منتظر دریافت توپ هستند تا بازی را شروع كنند و بكوشند كه هرچه میتوانند امتیاز بیشتری بگیرند .
«امتیاز گرفتن »
در مسابقات بسكتبال ، تیم برنده را تعداد امتیازها مشخص میكند . هر تیم كه بتواند توپ بیشتری را از حلقه و سبد تیم حریفعبور دهد ، برنده مسابقه محصوب میشود . امتیازی هم كه به شوت ها تعلق میگیرد به این ترتیب است كه پرتاب آزاد (پنالتی) اگر به ثمر برسد ، یك امتیاز دارد . شوت هایی كه از دیگر نقاط زمین باشد و از حلقه بگذرد ، دو امتیاز به بار می آورد . اما در حال حاضر قوس 25/6 متر نیز در هر زمین ترسیم كرده اند كه اگر بیرون از آن فاصله توپی پرتاب شود و به ثمر برسد ، 3 امتیاز خواهد داشت .
«داوران»
تعداد داوران یك مسابقه بسكتبال 5 نفر است . از این پنج نفر دو داور در درون زمین بر جریان بازی نظارت میكنند كه یكی از آنها سرداور گفته میشود . در كنار زمین هم سه نفر هر یك وظیفه ای خاص را انجام می دهند . یك نفر ثبت كننده ی امتیازها و خطاها ، یك نفر مسئول نگهداری زمان های سه ثانیه و یك نفر هم مسئول ساعت است .
خطاهای عمده ای كه داوران به آن توجه دارند عبارتند از : خطا در حمله ، رانینگ ،
دبل ، سه ثانیه ، خطاهای برخوردی ، سد مسیر
«اصطلاحات »
در ورزش بسكتبال ، این اصطلاحات متداول است .
• رانینگ : با توپ راه رفتن و دویدن ، بدون دریبل زدن
• ریباند : توپ گیری از روی حلقه ی دفاع و حمله
• جامپ بال : پرتاب توپ بین طرفین
• چارجینگ : فشار آوردن بازیكن حمله روی مدافع
• دریبلینگ : حمل توپ در حال اصابت توپ با دست و زدن آن به

زمین
• سه ثانیه : توقف بیش از سه ثانیه در ذوزنقه زیر حلقه ، بازیكن حمله كننده ، حق ندارد بیش از این زمان در منطقه ی ذوزنقه ی حریف توقف كند .
بین طرفین (جامپبال)
بین طرفین وقتی صورت میگیرد كه یكی از داوران توپ را بین دو بازیكن مخالف در ارتفاع مشخصی بطرف بالای دست آنان بطور عمودی پرتاب كند
در موارد زیر توپ توسط داور بین دو بازیكن حریف پرتاب میشود .

1- در شروع هر نیمه ی بازی
2- زمانی كه بازكن حمله و دفاع با هم در یك زمان توپ را در اختیار
داشته باشند .
3- زمانی كه بازیكن از بیرون زمین بخواهد توپ را برای یارانش در داخل زمین بفرستد و مدافعین باعث شوند توپ را به یارانش پاس دهد .
4- توپ پس از پرتابی خیلی سخت و یا خیلی نرم در زوایه ی بین تخته و حلقه گیر كند .
5- در هنگام تركیدن توپ
6- در شرایطی كه دو داور دو نظر مختلف میدهند . به عنوان مثال وقتی كه یك داور فول حمله و دیگری فول دفاع را در یك زمان میگیرد و یا در مورد اوت شدن توپ
7- اگر شوت كننده توپ را بطور غیر عمد از زیر وارد حلقه بكند .
«پرتاب آزاد یا پنالتی»
شوتی است كه پشت خط پرتاب آزاد بدون هیچگونه دفاعی بطرف حلقه پرتاب میشود . طول خط پرتاب آزاد 60/3 متر بوده و به موازات خط انتهایی زمین رسم شده است .
«محوطه سه ثانیه»
به منطقه ذوزنقه شكل حلقه كه بازیكنان بیش از سه ثانیه اجازه ماندن در آن را ندارند گفته میشود .
«گارد »
در لغت به معنای مدافع میباشد ولی در موقع حمله به بازیكنی اطلاق میشود كه دور از حلقه بازی میكند و بطور معمول سیستم حمله را او هدایت میكند و در دفاع نزدیك به حلقه خود بازی میكند . گارد باید توپ گیر ، سیریع ، با دیدی عالی ، پخش كننده ای خوب ، شوتیست و مسلط به دریبل با دو دست باشد و گذشت
نیز از خصوصیات او میباشد كه به طور معمول كاپیتان های تیم های
خوب گارد می باشد .
«خطای عمدی»
خطایی كه توسط مدافع بطور قصد روی حمله كننده شود . مجازات این خطا دو پرتاب آزاد می باشد كه به حمله كننده میدهند .
«حالت پرش جهت توپ گیری از حلقه»
حالت پرشی كه در هوا توسط گیرنده ی توپ از حلقه (ریباندكننده ) انجام میشود

. در این حالت دست ها و پاها در جلو و در حالی كه بدن خم شده باسن عقب كشیده میشود .
«چرخیدن »
چرخیدن روی یك پا را ((پیوت)) گویند . پیوت را با توپ و بی توپ میتوان
انجام داد .
«فول شخصی»
خطایی كه در نتیجه برخورد بدنی دو بازیكن و یا بیشتر ، از دو تیم مختلف انجام میشود .
«آبشار زدن (اسپك كردن ) در حلقه »

حركتی توسط بازیكن حمله كننده كه با پرشی بلند توپ را درون حلقه
آبشار می زند . این حركت با تمام زیبایی و هیجان و تضعیف روحیه تیم مقابل اگربه موقع از آن استفاده نشود به همان نسبت خطرناك میباشد .
«بلاك تخته »
حركتی توسط بازیكن مدافع یا حمله برای توپ گیری از حلقه .
در این حركت بازیكن بعد از یك حركت چرخشی كه پشتش را بطرف حریف و رویش را بطرف حلقه قرار میدهد در حالی كه روی زانو خم شده و باسن خود را كمی به عقب میدهد سعی در اشغال فضای بیشتری را در زیر حلقه میكند و به این ترتیب مسیر حركت حریف را به
سد كردن «كوفت كردن » شوت
شوتی است كه به طرف حلقه میشود ولی توسط بازیكن مدافع بعد از رها شدن توپ از دست شوت كننده و قبل از اینكه شوت قوس نزولی خود را طی كند زده میشود .
«فول حمله»
خطای شخصی كه در آن بازیكن با بدنش (و یا توپ) به حریم مدافعش كه قبل از او جا گرفته است تجاوز كند .
«گول زدن با چشم »
حركات چشم حمله كننده كه به وسیله آنها مدافع را گمراه میكند .
«گول زدن با بدن »
حركات فریب دهنده ی چشم ، سر و بدن . این حركات جهت به هم زدن تعادل و فریب دادن مدافع می باشد .

«ضد حمله »
نوعی حمله كه در آن توپ توسط حمله كنندگان به سرعت قبل از اینكه مدافعین به زمین خود برگردند برده میشود ابتدای این حركت زمانی است كه تیمی توپ را دریافت میكند و آن را بوسیله پاس دریبل به وسط زمین به طرف مقابل می برد ، البته از كنار زمین هم میتوان این نوع حمله را پایه ریزی كرد .

«توپ گیری از حلقه»
به دنبال توپ رفتن و گرفتن آن از حلقه را بعد از یك شوت بدون ثمر ریباند و یا توپ گیری از حلقه گویند .
«كسی كه توپ را از حلقه میگیرد »
بازیكنی كه توپ را از حلقه میگیرد و صاحب آن میشود ریباند كننده نامیده میشود .
«فول فنی »
1- تیمی و یا بازیكنی از قصد بازی را تاخیر بیاندازد.
2- تیمی بیش از حد نصاب وقت استراحت بگیرد.
3- بازیكنی كه از رای داوران مسابقه سرپیچی كند .
4- مربی بدون اجازه داوران وارد زمین باز میشود.
«قانون سی ثانیه »
قانونی است كه به تیم حمله كننده 30 ثانیه مهلت میدهد تا توپ را به طرف حلقه پرتاب كند . این قانون در بازی های بین المللی و برای بانوان در حد كالج اجرا میشود . ولی امروزه از قانون 24 ثانیه استفاده میشود (تیم حمله كننده 24 ثانیه مهلت دارد تا توپ را به طرف حلقه پرتاب كند ).
«قانون سه ثانیه»
قانون سه ثانیه كه بازیكن حمله كننده را از ماندن در محوطه سه ثانیه به مدت سه ثانیه یا بیشتر منع میكند .
«رانینگ»
خطایی كه توسط بازیكن حمله كننده ی با توپ در اثر دویدن و یا راه رفتن با توپ بدون دیبل زدن مرتكب میشود . این خطا را در اصطلاح زانینگ می گویند.
«تمرینات برای گرم كردن »
تمرینات بدنی و حركات با توپ از قبیل سه گام رفتن ، پاس دادن و دریبل زدن جهت گرم كردن عضلات قبل از شروع مسابقه .
شوت دانك (DUNK SHOT)
شوتی است كه با حداكثر پرش و در فاصله ی خیلی نزدیك به حلقه به صورت یك دست یا دو دست زده میشود .
مهارت های اساسی در بسكتبال
1- توازن بدن
2- پاس دادن و دریافت كردن
3- دریبل
4- شوت
5- چرخش
6- توپ گیری از روی سبد
7- گول زدن و كارپا
8- تعویض مسیر و تغییر سرعت
توازن بدن
حفظ تعادل بدن هنگام اجرای اكثر مهارت ها و حركت های ناگهانی و استقرار بدن در حالت دفاعی توازن بدن خوانده میشود .
نحوه ایستادن بازیكنان در زمین در حالات دفاع و حمله و همچنین

در تركیب
مهارت ها نظیر دریبل – دریبل و چرخش توقف دریبل و شوت تعویض مسیر و عبور از مدافع همگی به تعادل خوب بدن نیازمندند گاهی اتفاق می افتد بازیكنی در حالت نامتعادل از انجام یك حركت موفق شود اما موادری این چنین بسیار محدود بوده و از نظر نتیجه گیری از درصد بسیار پایینی برخوردار می باشد . بنابراین اگر بازیكنی بخواهد در همه مهارتها موفق باشد بازیكن از نظر هنر تعادل و توازن بدن استاد شده است . بطور كلی یك بازیكن چه در حالت ثابت چه در حالت حركت و تغییر مسیر و چرخش نیروهایی در رابطه با این مهارت ها انج

ام می دهد و از طرف دیگر باید نیروهایی را كه از طرف زمین (جذبه و گریز از مركز ) به وی وارد میشود مقاومت نموده بدنش را به سمت دلخواه هدایت نماید پس بازیكن باید در حالت مختلف آماده باشد كه این نیروها را بكار بده و از طرفی این نیروها از حركت عضلات و انتقال آنها از بازیكنان به زمین و عكس العمل چنین نیروهایی به وجود می آید .
پس حالت دست ها و پاها در رابطه با این نیروها بسیار حائز اهمینت است .
بنابراین هنگامی كه حالت و فرم دلخواه در رابطه با حركت مورد توجه قرار
می گیرد فرد بایستی عواملی را كه روی دلخواه در رابطه با حركت مورد توجه قرار داده و قابلیت بكار بردن نیروهایش را در ارتباط با این موضوع مشخص نماید .
با توجه به نكات فوق مراحلی را كه بایستی در توازن بدن مورد توجه قرار داد عبارتند از :
1- حالت قرار گرفتن سر
سر بایستی بطور مستقیم در امتداد بین دو پا درست روی نقطه میانی بدن قرار گیرد در چنین حالتی می بایست چانه فرد عمود به زمین باشد تا ضمن تعادل میدان و دامنه دید وسیع تری را تحت كنترل قرار دهند .
2-حالت دست ها
دست ها در حالت عادی بایستی كمی بالاتر از كمر قرار گیرند و زمانی كه با مهاجم روبرو می شویم بهتر است دست موافق پای جلویی در بالا ، دست دیگر در پایین قرار داشته باشد . در چنین حالتی دستها كشیده هستند . دلیل توجیهی نكته فوق این است كه علاوه بر تعادل در دفاع دستی كه در پایین قرار دارد از دریبل و دست دیگر از شوت مهاجم جلوگیری می نماید در ضمن باید سعی كرد از دور نگهداشتن بیش از حد دست ها از بدن اجتناب نمود .
3- حالت انگشتان
انگشتان به فرم نیمه باز و به حالت انقباض خفیف و استراحت قرار دارند تنها در چنین حالتی است كه بتوان با بازده مطلوب از صرف انرژی بیش از حد جلوگیری نمود .
4- حالت پاهار باشند فاصله مطلوب كه احساس راحتی و آرامش در ورزشكاران به وجود آمده و در ضمن برای واكنش های مختلف تجهیزش نماید معمولا كمی بیشتر از اندازه عرض شانه ها می باشد . در هر صورت بهتر است یك پا جلو و پای دیگر در پشت محور عمودی بدن قرار گیرد سعی كنید كه وزن بدن خود را بطور مساوی روی پاها تقسیم كنید .
كار پاها
تعادل و توازن بدن رابطه نزدیكی با كار پا دارد كار پا بخ

ش مهم از حركات دفاعی و تهاجمی را تشكیل میدهد .
1- سعی كنید زمانی كه با حداكثر سرعت در حال حركت هستید به وسیله قرار دادن پاها به فاصله بیشتر از عرض شانه ها پایین بردن باسن و بالا نگهداشتن سر توقف كنید تا با تعادل بهتر بتواند بایستد .
2- چرخش (پیوت) روی سینه پاها انجام می شود و از آنجایی كه استفاده از پاها اساس بسیاری از حركت نظیر حفظ تنوپ ، حالت توپ گیری از سبد ، پاس
دادن ، ایجاد سد و چرخش و گول زدن و چرخش را تشكیل میدهد بازیكنان باید در آن مهارت مطلوب و مورد نیاز برخوردار شوند .
3- حركت سریع پا بخش مهمی از گول زدن ها ، مكث ها ، توقف ها ، شروع ها ، تغییرات سرعت و مسیر را تشكیل میدهد بنابراین بایستی در بهبود آن كوشا باشید .
كار با توپ دانستن نكات زیر:
1- رها كردن سریع توپ یكی از خصوصیات استثنایی پاس دهندگان و شوت كنندگان می باشد . این سرعت همیشه بایستی با دقت همراه باشد تا نتیجه بهتر كسب شود (سریع باش عجله مكن ) .
2- همیشه توپ را نزدیك بدن خود حمل كنید این عمل باعث میشود كه علاوه بر حفظ توپ از تعادل خوبی برخوردار باشید .
3- توپ را به وسیله انتهای انگشتان خود حمل كنید احساس و لمس توپ در
شوت ، دریبل و پاس بسیار حیاتیست و از آنجایی كه یكی از قوی ترین مناطق عصبی از نظر درك و لمس اشیاء در نوك انگشتان قرار دارد بنابراین عمل و نقش انگشتان در شوت بخوبی مشخص میگردد .
سعی كنید هنگام پاس انگشتان شما به حالت اس

تراحت و به فاصله مناسبی نسبت به یكدیگر قرار دهید .
4- هنگام حمل توپ سعی كنید (آرنج ها ) را نزدیك بدنتان قرار دهید .
5- دید خوب برای كار با توپ ضروریست هنگام پاس هدف را زیر نظر قرار دهید و هنگام دریبل همراه سر را بالا نگهداشته و به توپ نگاه نكنید .

تمرینات توازن بدن

تمرین 1
بازیكنان به فاصله معینی از دیكدیگر در طول و عرض زمین مستقر میشوند ابتدا در حالی كه كلیه افراد پای معینی را جلوی خود قرار داده اند با علامت مربی فرم تعادل و توازن بدن را كسب می نمایند و سپس با علامت مربی دو گام سمت پشت و جلو برداشته و سپس به محل اولیه باز می گردند سپس حركت را دو گام سمت راست یا دو گام سمت چپ اجرا میكنند .
تمرین 2
بازیكنان پس از قرار گرفتن در حالت پا با حركت دست مربی به جهات مختلف زمین حركت میكنند .
تمرین 3
بازیكنان پس از قرار گرفتن در حالت توازن در تمام زمین بسكتبال بر روی ستاره و مربع فرضی حركت میكنند . نحوه حركت برای هر ضلع مربع یك یا دو یا سه گام انجام میشود .
تمرین 4
بازی دفاع این تمرین به این صورت انجام میشود كه ابتدا كلیه بازیكنان در خط عرضی زمین به صف میشوند و در حالی كه نفر اول در فرم كامل توازن بدن قرار دارد به همراه یك مهاجم حركت را در طول زمین انجام میدهد به شكلی كه بازكن مهاجم را وادار میكنند مسیر خود را هرچند قدم عوض بنماید .
آشنایی با توپ
تمرینات مربوط به آشنایی با توپ به قرار زیر است :
1- طرز درست گرفتن توپ
2- بازیكنان پس از اینكه توپ را در اختیار دارند میتوانند به حالت چرخش با دست راست از پشت ناحیه كمر به دست چپ منتقل نمایند .
3- توپ در بالای سر از دست راست به دست چپ داده میشود سپس از دست چپ به دست راست حركت همینطور ادامه پیدا میكند .
4- بازكن پاهایش را باز كرده و توپ را با دست چپ از جلبو پاها به دست راست از پشت پای راست منتقل میتنایند . سپس عكس این حركت ادامه پیدا میكند .
5- پاها بسته توپ را به حالت چرخش از جلو به عقب با دست ها منتقل می نماید یعنی از دست راست به دست چپ و عكس حركت .

پاس دادن در بازی بستكتبال چه اهمیتی دارد و چه انتظاراتی از یك پاس دهنده خوب می رود؟
منظور از پاس دادن در بازی بسكتبال فرستادن توپ (به وسیله پرتاب كردن – غل دادن و پا به زمین زدن ) با دست ها به طرف یك همبازی است . بنابراین پاس دادن اصل تكنیكی بازی گروهی مهاجمان در بستكتبال است كه به این ترتیب بسكتبال را به یك بازی گروهی تبدیل میكند .
یك پاس خوب و سریع مهمترین اصل و خصوصیت

بازی مدرن است همچنین از نظر اجتماعی نیز پاس یك معنای مهم دارد زیرا توپ را به یك همبازی پاس دادن به این معنا است كه او را در بازی شركت دهیم .
بازیكن آمریكایی باب كوزی كه او را بزرگترین و بهترین پاس دهنده همه دوران لقب داده اند عقیده دارد كه یك پاس خوب باید دارای پنج شرط اساسی باشد كه كاملا با هدف و صحیح انتخاب شده باشند .
یك پاس خوب عبارتست از :
1- دقیق و با هدف فرستاده شود
2- از نظر زمانی – مكانی انتخاب شده باشد
3- سریع انجام شود

4- برای حریف غافلگیر كننده باشد
5- در آن موقعیت خمخصوص مفید باشد یك پاس دهنده خوب باید دارای
توانایی های زیر باشد :
او باید همواره حتی در هنگامی كه صاحب توپ نیست درباره موقعیت های بازی از جاگیرهای بازیكنان خودی و جاگیرهای بازیكنان حریف آگاهی داشته باشد تا بتواند به سرعت برق و به طور صحیح پاس دهد قبل از آنكه حریف بتواند عكس العملی نشان دهد . به جز این او باید مهارت های هم بازیكنان (یاران خودی) را بشناسد . مثلا باید بداند آنها چگونه توپ را میگیرند – در مقابل گول زدن ها عكس العمل نشان میدهند و یا خود را از حریف جدا میكنند .

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir