توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله روشهای موثر بر بهبود حافظه کوتاه مدت با word دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله روشهای موثر بر بهبود حافظه کوتاه مدت با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله روشهای موثر بر بهبود حافظه کوتاه مدت با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله روشهای موثر بر بهبود حافظه کوتاه مدت با word :

چکیده:
حافظه كوتاه مدت: که آن را حافظه كاری یا حافظه فعال نیز می گویند عبارت است از مقدار موضوعاتی كه می توان در یك زمان درك كرد و سریع نیز فراموش می شوند. اطلاعات انبار شده در حافظه كوتاه مدت در زمانی كمتر از 30 ثانیه فراموش می شوند. البته فراموشی سریع در حافظه كوتاه مدت نامطلوب نیست

زیرا تصور کنید اگر برای هر چیز كوچكی از اطلاعات ضبط شده، آگاهی هوشیارانه داشتید چه ذهن شلوغ و درهمی می داشتید! در آن صورت تمركز بر روی یك موضوع یا انتخاب اطلاعات سودمند عملاً ناممكن بود. حافظه كوتاه مدت نه تنها از لحاظ زمان بلكه از لحاظ گنجایش نیز محدود است. حافظه كوتاه مدت را می توان حافظه هوشیاری آدمی نیز دانست زیرا ما از تمام محتوای آن آگاه هستیم و هر یك از اطلاعات موجود در این حافظه را می توانیم به سادگی به یاد آوریم.

مقدمه:
آیا تا به حال اتفاق افتاده است كه نام كسی را كه سابقاً ملاقات كرده بودید فراموش كنید؟ یا فراموش كنید فلان وسیله را كجا گذاشته اید یا آیا در ماشین را قفل كردید یا نه؟مطمئناً چنین اتفاقاتی برای شما هم افتاده است. اما اگر این از دست دادن حافظه مكرراً اتفاق بیفتد و شما توانایی تمركزتان را از دست بدهید، چه می شود؟

متاسفانه، از دست رفتن حافظه و بالا رفتن سن رابطه ای مستقیم دارند. در اوایل 20 سالگی، مغز شروع به از دست دادن بعضی سلول های عصبی می كند و بدن كمتر مواد شیمیایی مورد نیاز مغز برای درست كار كردن را تولید می كند.

خوشبختانه، شما كارهای زیادی می توانید انجام دهید تا این جریان را كندتر كنید. در اینجا به چند نكته اشاره می كنیم تا با رعایت آن بتوانید حافظه تان را تقویت كنید.
راههای تقویت حافظه کوتاه مدت
1- غذاهای سالم بخورید

استفاده از یك رژیم غذایی سالم و مناسب نه تنها برای جسمتان مفید است، بلكه برای مغز و حافظه تان نیز لازم است. بر طبق نظرات آكادمی عصب شناسی آمریكا، خوردن میوه ها و سبزیجاتی كه حاوی میزان زیادی آنتی اكسیدان هستند؛ مثل توت ها، مركبات، اسفناج، هویج، كلم بروكلی، گوجه فرنگی و سیب زمینی شیرین می تواند تا 11 درصد احتمال سكته را پایین بیاورد.

تحقیق دیگری نشان می دهد كه آنتی اكسیدان ها و پلی فنول های موجود در ذغال اخته و انگور می تواند توانایی ارتباط سلول های مغزی را با یكدیگر بالا برده و خطر آسیب رسیدن به آنها را پایین آورد.
به جز میوه و سبزیجات، مواد دیگری مثل كاركامین و همچنین ویتامین های B مثل نیاكتین و اسید فولیك نیز در این زمینه كمك كننده هستند و خطر ابتلا به آلزایمر را پایین می آورند.
2- از نوشیدن مشروبات الكلی خودداری كنید

همه می دانند كه نوشیدن مشروبات الكلی باعث از دست دادن حافظه به طور موقت می شود. اما محققین دریافته اند كه می تواند عوارض طولانی مدت نیز داشته باشد و روی سلول های مغزی تاثیر بگذارد. تاثیر موقتی آن رابطه ای نزدیك با میزان مصرف نوشیدنی دارد. هرچه میزان بیشتری بنوشید، حافظه تان كندتر خواهد شد.

3- جسمتان را ورزش دهید
همه ی ما می دانیم كه برای روی فرم نگاه داشتن هیكل و بدنمان باید ورزش كنیم. اما آیا می دانستید كه ورزش كردن باعث تقویت حافظه تان نیز می شود؟
ورزش های قلبی-عروقی مانع از دست رفتن حافظه می شود. پزشكان بر این عقیده اند كه علت آن است كه ورزش گردش خون را در مغز بالا می برد و نمی گذارد بافت های عصبی مغز با بالا رفتن سن به سرعت از بین بروند.

حتماً لازم نیست كه دونده ی دوی ماراتن باشید تا حافظه تان تقویت شود. ورزش های جسمی-فكری نیز می توانند با از دست رفتن حافظه مقابله كنند.
4- فكرتان را ورزش دهید
ورزش دادن به فكرتان و به رشد مغزتان كمك می كند. با فعال نگاه داشتن مغزتان، سلول های عصبی مغزتان را ترغیب می كنید تا ارتباطات جدید ایجاد كنند. این مسئله به جز بالا بردن قدرت یادآوری، ظرفیت حافظه را هم بالا می برد و مانع از دست رفتن حافظه می شود.

كارهای بسیاری می توانید برای ورزش دادن و فعال كردن مغزتان انجام دهید. كارهای ساده ای مثل حل جدول، بازی شطرنج و مطالعه كردن از آن دسته هستند. گرفتن آموزش های جدید مثل یادگیری زبانی خارجی یا یك آلت موسیقی نیز می تواند مفید باشد.
5- از مكمل های تقویت كننده حافظه استفاده كنید

علم خیلی وقت است كه فایده ی بعضی مكمل های غذایی مثل روی و اسید فولیك را برای تقویت حافظه دریافته است. مكمل های دیگری نیز شناخته شده اند كه می توانند به تقویت حافظه كمك كرده و مانع از دست رفتن حافظه با بالا رفتن سن شوند.
تركیبات این مكمل ها از این قرار است:
آنتی اكسیدان ها كه رادیكال های آزاد مخرب را از بین می برند و گیاهانی كه سلول های عصبی را از آسیب محافظت می كنند.

مواد مغذی كه اكسیژن و گلوكز مغز را بالا می برند.
گیاهانی كه به تولید انتقال دهنده های عصبی كمك می كنند.
مكمل های كه باعث تقویت حافظه می شوند از این قبیل اند:
جینكو بیلوبا
نام گیاهی بسیار مشهور است كه از سالیان دور به عنوان دارویی سنتی برای تقویت حافظه استفاده می شده است. خاصیت آنتی اكسیدانی قوی دارد و می تواند از آسیب رسیدن به رگ های خونی در مغز جلوگیری كند. همچنین می تواند جریان خون را در مغز بالا ببرد و با حفظ قابلیت ارتجاعی رگ ها، اكسیژن و مواد مغذی را به سلول ها برساند.

ویتامین های B
از ویتامین های B در بسیاری از عملیات متابولیك بدن استفاده می شود و برای سلامتی عمومی بدن بسیار لازم هستند. در رابطه با مغز دو تا از این ویتامین ها اهمیت بیشتری پیدا می كنند: ویتامین B12 و اسید فولیك.

ویتامین B12 برای حفظ غلاف میلین(ماده ی سفید چربی كه غلاف بعضی اعصاب را می پوشاند و باعث می شود كه به درستی كار كنند).
اسید فولیك هم ماده ی بسیار موثری برای مغز است كه باعث بهتر كار كردن انتقال دهنده های عصبی می شود. اگر میزان اسید فولیك مغز كم شود، احتمال از دست رفتن حافظه بیشتر می شود.

اسیدهای آمینه
اولین كار آمینو اسیدها این است كه به عنوان سدی برای پروتئین ها عمل می كنند. اما انواع بخصوصی از آنها برای تقویت مغز هم كاربرد دارند. به طور مثال تاورین L یك محافظ عصبی قوی است كه از سلول های عصبی در مواجه به استرس و فشارها محافظت می كند. پیروگلوتامین L نیز برای متابولیسم سلول های عصبی كاربرد دارند و DMAE نیز مشاهده شده است كه باعث تقویت حافظه ی كوتاه مدت می شود.

همیشه هوشیار باشید…
تقویت حافظه باید یكی از كارهای روزانه تان باشد. به یاد داشته باشید كه ورزش در این زمینه كمك بسیار زیادی به شما می كند. حواستان باشد كه مكمل هایتان را هم حتماً استفاده كنید.

ارتباط هوش با حافظه
كمتر فردی است كه با توانمندی های حافظه خویش درگیرنبوده و برای تقویت آن تلاش نكرده باشد. از نظر مردم موفقیتهای تحصیلی و شغلی مستقیماً با این توانایی ارتباط دارد. اگرچه حافظه قوی به معنای هوش و خلاقیت زیاد نیست اما آزمایش ها نشان داده اند كه این دو با حافظه ارتباط مستقیم دارند.

غالب مردم از دست حافظه خود گله و شكایت دارند ولی كمتر كسی را می توان یافت كه از هوش خود ناله سر دهد زیرا حافظه را از نفسانیاتی به شمار آورده اند كه می توان در آن دخل و تصرف كرد اما هوش را ذاتی و خداداد می دانند و در كمی و زیادی آن خویش را مقصر نمی دانند. در تحقیقات روان شناختی، حافظه را نگهداری آثار هر نوع یادگیری معنا كرده و آن را به دو نوع تقسیم بندی کرده اند: حافظه كوتاه مدت و حافظه دراز مدت.

حافظه كوتاه مدت و دراز مدت
حافظه كوتاه مدت: که آن را حافظه كاری یا حافظه فعال نیز می گویند عبارت است از مقدار موضوعاتی كه می توان در یك زمان درك كرد و سریع نیز فراموش می شوند. اطلاعات انبار شده در حافظه كوتاه مدت در زمانی كمتر از 30 ثانیه فراموش می شوند. البته فراموشی سریع در حافظه كوتاه مدت نامطلوب نیست زیرا تصور کنید

اگر برای هر چیز كوچكی از اطلاعات ضبط شده، آگاهی هوشیارانه داشتید چه ذهن شلوغ و درهمی می داشتید! در آن صورت تمركز بر روی یك موضوع یا انتخاب اطلاعات سودمند عملاً ناممكن بود. حافظه كوتاه مدت نه تنها از لحاظ زمان بلكه از لحاظ گنجایش نیز محدود است. حافظه كوتاه مدت را می توان حافظه هوشیاری آدمی نیز دانست زیرا ما از تمام محتوای آن آگاه هستیم و هر یك از اطلاعات موجود در این حافظه را می توانیم به سادگی به یاد آوریم.

حافظه دراز مدت: اطلاعاتی كه وارد حافظه كوتاه شده اند اگر تكرار و رمزگردانی شوند وارد حافظه درازمدت می شوند. حافظه درازمدت حفظ اطلاعاتِ از چند دقیقه پس از یادگیری تا تمام طول عمر شخص را شامل می شود. این حافظه دارای هیچ محدودیتی نبوده و گنجایش تمام اطلاعات رسیده را خواهد داشت.

بازگو كردن مطالب فراموش شده مانند تجربیات دوران كودكی نشان دهنده گنجایش فراوان و ثبات حافظه درازمدت است. در ضمن علت فراموشی، محو شدن اطلاعات از حافظه درازمدت نیست بلكه این امر به دلیل عدم امكان دسترسی ما به آن اطلاعات می باشد.
اندازه گیری گنجایش حافظه كوتاه مدت
با یك آزمایش ساده گنجایش محدود حافظه كوتاه مدت خود را تعیین كنید:
از دوستتان بخواهید كه از روی فهرستی از اعداد، یكی پس از دیگری، ارقام را با فاصله زمانی مشخص ( هر رقم در یك ثانیه) برایتان بخواند و شما هم آن اعداد را تكرار كنید.

از فهرستی كه اعداد چهاررقمی دارد شروع كنید مثلاً 8293 ، 4639 و ; سپس سعی كنید كه یك فهرست پنج رقمی را بازگو كنید: 34216 ، 37136 و ; بدین ترتیب هر بار یك رقم به اعداد اضافه كنید. همین طور تا اعداد دوازده رقمی پیش بروید. هنگامی كه اعداد از هفت رقمی بیشتر می شوند بیشتر مردم می گویند كه دیگر نمی توانند اعداد را به خوبی به خاطر بسپارند. البته تعداد كمی از مردم توانایی یادآوری اعداد ده یا یازده رقمی را دارند، اما فردی كه بتواند از اعداد یازده رقمی پافراتر بگذارد بسیار كمیاب است. ( به جای استفاده از اعداد می توان از كلمات استفاده كرد).

راه حلی برای افزایش گنجایش حافظه كوتاه مدت
هر چند كه گنجایش حافظه كوتاه مدت محدود است می توان با استفاده از تدبیری كه تقطیع نام دارد ظرفیت این حافظه را افزایش داد. تقطیع عبارت است از دسته بندی اطلاعات به واحدها یا قطعه های كمتر. به عنوان مثال برای حفظ كردن ارقام دوازده رقمی 415263753164 می توان آن را به چهار دسته ، سه رقمی تقسیم كرد: 164- 753- 263 – 415. درست همان عملی كه در مورد برخی از شماره تلفنها انجام می دهیم. یا اگر بخواهیم بعضی از حروف مانند: [ ا م ش ر ا د ه گ ن ا د خ ] را پس از چند ثانیه حفظ كنیم قادر به انجام آن نیستیم ولی اگر با این حروف به طور معكوس سه كلمه “خدا نگهدار شما” را بسازیم به راحتی می توانیم این حروف را حفظ كنیم و این کار باعث افزایش گنجایش حافظه كوتاه مدت نیز می شود.

نوك زبانم بود!
“نوك زبانم بود” جمله ای است كه بیشتر مردم آن را به کار می برند و حالت آن را تجربه كرده اند؛ بدین صورت كه شخص توانایی به خاطر آوردن كلمه خاصی را داشته باشد اما نتواند آن را بیان كند. در این حالت شما احساس می كنید كه كلمه را می دانید اما نمی توانید آن را بازگو كنید. شاید این تجربه را به هنگام به خاطر آوردن نام فرد یا مكانی داشته باشید. شما در این حالت می توانید حرف اول كلمه را به خاطر آورید حتی وزن آن كلمه را بگویید اما نمی توانید به خود كلمه دست یابید. این همان تجربه ای است كه به هنگام وقوع آن می گوییم: “نوك زبانم بود”.

در پژوهش هایی كه در این مورد انجام گرفته دیده شده كه برخی از مردم وقتی یكسری سؤالات عمومی از آن ها پرسیده می شود نمی توانند پاسخ را به یاد آورند اما احساس می كنند كه جواب را می دانند كه البته راست هم می گویند.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir