توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله چشم انداز بورس کشاورزی در سال 85 از دیدگاه کارگزاران با word دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله چشم انداز بورس کشاورزی در سال 85 از دیدگاه کارگزاران با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله چشم انداز بورس کشاورزی در سال 85 از دیدگاه کارگزاران با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله چشم انداز بورس کشاورزی در سال 85 از دیدگاه کارگزاران با word :

چشم انداز بورس کشاورزی در سال 85 از دیدگاه کارگزاران

كارنامه 11 ماه فعالیت بورس كشاورزی

بازاری به وسعت 35میلیارد تومان در انحصار 3 محصول: با معامله بیش از 197هزار تن كالا در یازده ماه ارزش معاملات بورس كشاورزی از 356 میلیارد ریال فراتر رفت. تالار معاملات بورس كشاورزی از ابتدای فروردین الی پایان بهمن ماه سال جاری، شاهد عرضه یك میلیون و 919هزار و 621 تن كالاهای كشاورزی بود كه از این میزان عرضه، 25هزار و 530 تن به صورت نسیه و باقی به صورت نقد صورت گرفت. مقدار تقاضا طی مدت مزبور بالغ بر 204هزار و 665 تن بود. به گزارش خبرنگار ما، در یازده ماه امسال 197هزار و 795 تن انواع كالاهای كشاورزی شامل برنج، جو، زعفران، پسته، نخود، عدس، ذرت، خرما و كنجاله دانه های روغنی در تالار معاملات به ارزش 356میلیارد و 392 میلیون و 430هزار ریال به فروش رفت.بیشترین مقدار عرضه در یازده ماه امسال طی مهر ماه به میزان 256هزار و 340 تن و كمترین آن در فروردین ماه به میزان 39هزار و 390 تن كالا بود.بیشترین تقاضای ایجاد شده در تالار معاملات مربوط به مرداد ماه با حجمی معادل 52هزار و 390 تن بود كه در پی آن بیشترین معاملات در این ماه به میزان 52هزار و 80 تن صورت گرفت.تالار معاملات بورس كشاورزی در فروردین شاهد كمترین عرضه به میزان 2هزار و 520 تن و در خرداد شاهد كمترین حجم معاملات به میزان یك هزار و 670 تن بود.

گروه برنج
كارگزاران بورس كشاورزی در طول فعالیت یازده ماه خود در سال جاری، 12هزار و 485 تن انواع برنج داخلی و وارداتی در تالار عرضه كردند كه تنها برای 330 تن آن تقاضا وجود داشت. حجم معاملات این گروه طی مدت مزبور بالغ بر 290 تن به ارزش 3میلیارد و 266میلیون و 50هزار ریال بود. بیشترین و كمترین عرضه گروه برنج به ترتیب در ماه های شهریور و دی به میزان 5950 و 5 تن صورت گرفت. بیشترین تقاضای این گروه در شهریور ماه به میزان 125 تن بود كه كل آن مورد معامله قرار گرفت. بیشترین حجم معاملات این گروه در شهریور به میزان 125 تن و کمترین حجم معاملات آن در ماه های اردیبهشت و دی به میزان 5 تن بود.گروه برنج در یازده ماه اخیر پس از گروه های كنجاله، ذرت و جو با عرضه 12هزار و 485 تن كالا در جایگاه چهارم بیشترین عرضه ایستاد. این گروه در مهر ماه عرضه ای نداشت.

بر روی این گروه در ماه های فروردین، خرداد، مرداد و آبان نیز معامله ای صورت نگرفت.با نگاهی به آمار معاملات این گروه می توان دریافت که عرضه و بالطبع تقاضای برنج در بورس کشاورزی مورد استقبال فعالان بازار قرار نگرفته است. به عقیده کارشناسان، تاسیس دفاتر نمایندگی کارگزاران در استان های برنج خیز، تشکیل کمیته تخصصی برنج با استفاده از تجارب انجمن حمایت از برنج کشور و جلب تقاضای برنج مورد نیاز ارگان ها و ادارات دولتی از بازار سنتی به بورس از جمله راهکارهای مطرح در افزایش معاملات این گروه در تالار معاملات است. 

گروه جو
تالار معاملات بورس كشاورزی از ابتدای فروردین تا پایان بهمن ماه سال جاری، شاهد عرضه 443هزار و 370 تن انواع جو دامی داخلی و وارداتی بود. خریداران برای این مقدار عرضه، 28هزار و 90 تن تقاضا داشتند. ارزش معاملات این گروه طی مدت مزبور با معامله 25هزار و 840 تن جو دامی به 39میلیارد و 48میلیون و 650هزار ریال رسید.

بیشترین و كمترین عرضه این گروه در ماه های بهمن و فروردین به میزان 96620 و 750 تن بود. این گروه در آذر ماه با 7هزار و 140 تن و در تیر ماه با 20 تن، بیشترین و كمترین تقاضا را تجربه كرد. بیشترین حجم معاملات این گروه همزمان با بیشترین حجم تقاضا در آذر ماه به میزان 6هزار و 470 تن بود.كارگزاران بورس كشاورزی در خرداد ماه با فروش تنها 80 تن جو دامی، كمترین حجم معاملات این گروه را در سال جاری تجربه كردند. گروه جو در تیر ماه به رغم عرضه 3هزار و 200 تن جو دامی، بدون معامله باقی ماند. این گروه پس از دو گروه ذرت و كنجاله در رده سوم بیشترین حجم تقاضا و بیشترین حجم معاملات بورس كشاورزی در یازده ماه اخیر قرار گرفت. گروه جو از نظر بیشترین ارزش معاملات پس از گروه ذرت، رتبه دوم را كسب كرد.

گروه ذرت
عرضه 589هزار و 700 تن ذرت دانه ای در طول یازده ماه اخیر با 131هزار و 530 تن تقاضا روبه رو شد كه 130هزار و 860 تن آن به ارزش 202میلیارد و 900میلیون و 480هزار ریال به فروش رفت. این گروه در طول فعالیت یازده ماه بورس كشاورزی به ترتیب رتبه نخست بیشترین میزان تقاضا، بیشترین حجم معاملات و بیشترین ارزش معاملات را كسب كرد.كارگزاران بورس كشاورزی در مهر ماه با عرضه 98هزار و 510 تن ذرت دانه ای بیشترین عرضه و در فروردین ماه با عرضه 3هزار و 210 تن، كمترین عرضه این گروه را بر روی تابلو بردند.بیشترین حجم تقاضا و بیشترین حجم معاملات این گروه در مرداد ماه به میزان 40هزار و 510 تن بود. این گروه در خرداد كمترین حجم تقاضا و كمترین حجم معاملات را به میزان 430 تن تجربه كرد.

گروه پسته
كارگزاران بورس كشاورزی از ابتدای فروردین تا پایان بهمن ماه سال جاری، 6هزار و 998 تن پسته در تالار معاملات عرضه كردند كه تنها با 10 تن تقاضا روبه رو شد. كل تقاضای ایجاد شده برای این گروه به ارزش 300میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت.گروه پسته پس از گروه های ذرت، جو، كنجاله و برنج در رتبه پنجم بیشترین ارزش معاملات به رغم معاملات محدود قرار گرفت.

این گروه با عرضه 2600 تن پسته در مهر ماه شاهد بیشترین میزان عرضه و با عرضه 10 تن پسته در مرداد ماه شاهد كمترین میزان عرضه بود. گروه پسته در ماه های تیر و شهریور عرضه ای نداشت و در دیگر ماه ها نیز به غیر از مرداد ماه تقاضایی برای این گروه وجود نداشت. كل عرضه این گروه تنها در مرداد ماه با تقاضا و معامله روبه رو شد.

گروه زعفران

تالار معاملات بورس كشاورزی در یازده ماه اخیر عرضه 2هزار و 205 كیلوگرم زعفران را تجربه كرد. میزان تقاضای ایجاد شده برای این میزان عرضه تنها بالغ بر 10 كیلوگرم بود كه با فروش 5 كیلوگرم آن ارزش كل معاملات این گروه طی مدت مزبور به 14میلیون و 500هزار ریال رسید.گروه زعفران در تیر ماه بیشترین حجم عرضه را به میزان یك هزار و 240 كیلوگرم تجربه كرد، در حالی كه بیشترین تقاضای ایجاد شده برای این گروه در ماه های خرداد و مرداد به میزان فقط 5 كیلوگرم بر روی تابلو رفت. این گروه تنها در مرداد ماه شاهد معامله بود و در ماه های فروردین، شهریور، دی و بهمن عرضه ای نداشت.

گروه كنجاله
كارگزاران بورس كالای كشاورزی در 11 ماه گذشته، 861 هزار و 590 تن انواع كنجاله دانه های روغنی شامل كنجاله سویا،كلزا، گلرنگ، تخم پنبه و تخم آفتابگردان وارد سیستم معاملات كردند كه تنها برای 44 هزار و 550 تن آن تقاضا ایجاد شد. طی مدت مذكور، 40 هزار و 680 تن انواع كنجاله به ارزش 110 میلیارد و 414 میلیون و 650 هزار ریال در بورس به فروش رفت.این گروه از نظر عرضه رتبه نخست و از نظر تقاضا و حجم معاملات پس از گروه ذرت رتبه دوم را در بین محصولات منتخب بورس كسب كرد. بیشترین عرضه و تقاضای این گروه در مرداد ماه به ترتیب 130 هزار و 40 تن و 11 هزار و 300 تن بود. كمترین تقاضای كنجاله دانه های روغنی در 11 ماه گذشته 960 تن بود كه در مهر ماه اتفاق افتاد. كمترین عرضه نیز به میزان 32 هزار و 530 تن در فروردین ماه صورت گرفت.بیشترین حجم معاملات این گروه 11 هزار و 110 تن در تیر ماه و كمترین حجم معاملات آن 500 تن در فروردین ماه بود.

سایر گروه ها
كارگزاران بورس كالای كشاورزی در طول یازده ماه گذشته 4هزار و 495 تن نخود و 900 تن عدس در تالار عرضه كردند كه تنها برای 110 تن نخود تقاضا ایجاد شد و كل تقاضای این گروه به ارزش معاملاتی معادل 386میلیون و 100هزار ریال به فروش رفت. گروه عدس به رغم عرضه محدود نتوانست تقاضایی را در سال جاری به خود جلب كند.عرضه 82 تن خرما برای اولین بار در ماه های دی و بهمن نیز توانست تنها 5 تن تقاضا را به خود جلب كند. كل تقاضای این گروه در دو ماه مزبور به ارزش 62میلیون ریال به فروش رفت. گروه نخود تنها در ماه های فروردین، اردیبهشت، شهریور و مهر و گروه عدس نیز فقط در ماه های شهریور و مهر عرضه داشت. با نگاهی به نسبت عرضه و حجم معاملات گروه ها به عرضه و حجم معاملات کل در می یابیم که گروه کنجاله با در دست داشتن 45 درصد از عرضه کل کالاها در تالار معاملات طی 11 ماه اخیر، 20درصد از حجم کل معاملات را به خود اختصاص داد. در مقابل، گروه ذرت 67درصد از حجم کل معاملات را در حالی از آن خود کرد که 31درصد از حجم عرضه کل را در اختیار داشت. حجم عرضه گروه جو، 23درصد از عرضه کل و حجم معاملات آن 13درصد از حجم کل معاملات گروه ها بود. این آمار نشان می دهد که طی 11 ماه فعالیت بورس کشاورزی در سال جاری، 99درصد از کل عرضه و 97درصد از حجم کل معاملات تنها به سه گروه ذرت، جو و کنجاله ها (نهاده های دام و طیور) اختصاص داشته است. به نظر می رسد جذب عرضه و تقاضای سایر گروه ها نیاز به ارائه و اجرای راهکارهای اصولی دارد.

با گذشت یكسال ونیم از تاسیس بورس كالای كشاورزی، این بازار فراز و نشیب های گوناگونی را پشت سر گذاشته است. در آستانه سال جدید كه تا چندی دیگر سازمان كارگزاران بورس كالای كشاورزی به شركت سهامی عام بورس كشاورزی مبدل می شود، این سوال وجود دارد كه بورس كشاورزی در سال آینده از چه چشم اندازی برخوردار است؟ خبرنگار ما در همین زمینه برای بررسی چشم انداز توسعه بورس كشاورزی در سال جدید با تعدادی از فعالان و كارگزاران گفت وگویی انجام داده است.

سیدمحمود حسینی پور، مدیر شعبه كالایی كارگزاری بانك كشاورزی با بیان ضرورت راه اندازی بورس كشاورزی، به عنوان حلقه گمشده بخش كشاورزی، گفت: راه اندازی بورس كشاورزی به عنوان حلقه گمشده ای در بخش كشاورزی و اقتصادی كشور، موجب شد تا این مهم در برنامه چهارم توسعه اقتصادی و اجتماعی كشور مدنظر قرار گرفته شود و در حقیقت تاسیس بورس كشاورزی در راستای حمایت دولت از بخش كشاورزی بود. وی مزیت های بورس كشاورزی در مقایسه با بازار سنتی را یادآور شد و خاطرنشان كرد: كارمزد دریافتی از مشتریان بورس معادل 5/3 در هزار قابل قیاس با سودی كه واسطه ها در بازار سنتی از مشتریان اخذ می كنند، نیست.حذف واسطه های ناكارآمد و ارتباط مستقیم تولیدكنندگان یا تجار با مصرف كنندگان در بورس سبب پایین آمدن قیمت نهایی كالا شده و در سود حاصله بین دو گروه ذكر شده تقسیم می شود.

توجه ویژه دولت در سال 1385

مدیر شعبه كالایی كارگزاری بانك كشاورزی در ادامه گفت: فعالیت بورس كالای كشاورزی به گونه ای است كه تولیدكنندگان، مصرف كنندگان و فعالان بازار به دلخواه وارد بازار می شوند.
به عبارت دیگر، معاملات در بازار كاملا رقابتی است و از طریق تقابل عرضه و تقاضا، صورت می گیرد. در صورتی كه این بازار دچار تنش های شدید نشود، در میان مدت به بازاری متمركز تبدیل می شود و فعالان، تولیدكنندگان و مصرف كنندگان بازار به همراه سرمایه گذاران می توانند به انتفاع مورد نظر خود دست یابند.وی خواستار حمایت جدی و صریح دولت از بورس كشاورزی در سال جدید شد و گفت: توسعه و رونق بورس كشاورزی در سال 85 در گرو حمایت صریح و قانونی دولت است.

به عنوان مثال شركت های دولتی فعال در امر تولید، توزیع و مصرف می توانند به عنوان كارگزار در بورس كشاورزی حضور یابند.اعلام رسمی و شفاف معافیت مالیاتی معاملات بورس كشاورزی و صدور مجوز واردات تنها برای آن دسته از واردكنندگان كه كالای وارداتی خود را در تالار معاملات بورس كشاورزی عرضه می كنند، از دیگر مواردی است كه توجه ویژه دولت در سال جدید را می طلبد.سیدمحمود حسینی پور، توسعه و گسترش بورس در سایر نقاط كشور را در سال جدید بسیار ضروری ارزیابی كرد و گفت: دسترسی فعالان بازار و تولیدكنندگان محصولات كشاورزی در سراسر كشور به تالار معاملات نباید از نظر مسوولان اجرایی دور بماند. وی هماهنگی و همكاری بورس كشاورزی و بورس فلزات را به منظور انطباق خود با قانون جدید بازار سرمایه در سال جدید یادآور شد و گفت: بورس كشاورزی و بورس فلزات به عنوان دو بورس كالایی كشور باید به منظور تطبیق كردن خود با قانون جدید در تعامل مستقیم با یكدیگر باشند.

هزینه های سنگین تضمین خرید

سیدمحمود حسینی پور در ادامه با اشاره به هزینه های سنگین دولت با انجام خریدهای تضمینی گفت: انجام خریدهای تضمینی از طریق بورس به كاهش بسیار چشمگیر هزینه های سنگین دولت در این زمینه می انجامد و بورس كشاورزی می تواند در تنظیم و ساماندهی بازار اهرم كارآمدی باشد. وی با اشاره به آمار معاملات بورس در یك سال گذشته خاطرنشان كرد: آمار معاملات یك سال گذشته بورس حاكی از آن است كه هر چند در ماه هایی از سال بازار دچار نوسانات سینوسی بوده لیكن حجم معاملات روندی صعودی داشته است و در ارزیابی ها نیز پیش بینی می شود كه در سال جدید حجم معاملات به چهار برابر میزان فعلی افزایش یابد.
18 ماه تجربه كردیم

به گزارش خبرنگار ما، حسین محمودزاده، مدیرعامل كارگزاری كشاورز كالا سپهر در رابطه با چشم انداز آینده بورس كالای كشاورزی گفت: بورس كشاورزی در حالی با تغییر قانون بورس و اوراق بهادار مواجه شده است كه در 18 ماه گذشته در حال كسب تجربه و طی دوران آزمایشی معاملات در تالار بوده است.
وی معاملات فیزیكی در بورس كالای كشاورزی را بیش از آنچه كه در بورس به عنوان بازار سرمایه مطرح باشد، در بازارهای فرابورسی (OTC) صحیح دانست و گفت: در بورس های كالایی جهان بیشترین حجم معاملات به مبادلات اوراق مشتقه مبتنی بر كالا و نه خود كالا به صورت فیزیكی اختصاص دارد و بورس های كالایی كشور تا رسیدن به آن موقعیت راه طولانی را در پیش دارند. وی معاملات بورس كشاورزی در ماه های گذشته را به نوعی آشنایی كارگزاران با پیچیدگی ها، مشكلات و نارسایی های بازار سنتی دانست و گفت: با توجه به قانون جدید بازار سرمایه، بورس كالای كشاورزی نیز باید به سمت مبادله اوراق بهادار و اوراق مشتقه مبتنی بر كالا حركت كند و در كنار این گونه مبادلات دستی نیز در بازار فیزیكی كالا داشته باشد و در مسیر ساماندهی بازار اولیه نیز مسوولیت هایی را در حد مقدورات خود بپذیرد.

مدیرعامل كارگزاری كشاورزی كالا سپهر، ابهامات و نارسایی های قانون جدید را در رابطه با تبدیل شدن بورس ها به شركت سهامی یادآور شد و گفت: تركیب سرمایه، سرمایه گذاران و سهامداران شركت سهامی عام بورس كشاورزی در قانون جدید در هاله ای از ابهام قرار دارد. از طرف دیگر جایگاه هر یك از كارگزاران موجود به عنوان كارگزار بورس (كه دارای امتیازاتی نسبت به كارگزاران جدید هستند) را باید در اساسنامه جدید مدنظر قرار دهیم.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir