توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله گزارش کارآموزی عمران با word دارای 50 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله گزارش کارآموزی عمران با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله گزارش کارآموزی عمران با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله گزارش کارآموزی عمران با word :

مقدمه:
دانشجویان رشته عمران در دوره کارشناسی كه چهارسال به طول می انجامد بادرسهای تئوری آشنا می شوند وتا حدودی با مسائل مختلف ساختمان سازی آشنا می شوند ولی باز نیاز به كسب تجربه دارند وكسب این تجربه میسرنیست مگر انكه دانشجویان درسر كارمطالبی راكه در كتابها خوانده اند لمس كرده و با چشم خود طریقه انجام كارها راببینند وبه همین دلیل چهار واحد رابه همین امر اختصاص داده اند كه این واحدها جزو مهمترین واحدهای این دوره می باشد.

با تشكر از پدر ومادر عزیزم كه همیشه برایم زحمات زیادی می كشند وباتشكرو قدردانی از اساتید محترم وگرامی بخصوص جناب اقای مهندس بدلی كه زحمات زیادی برای اینجانب كشیدند .

بررسی بخشهای مرتبط بابخش علمی كارآموزی:
اولین نیازطبیعی انسان غذا می باشد زیرا انسان بدون خوراك قادربه ادامه حیات نیست.دومین نیازانسان مسكن می باشد ومكانی كه در ان زندگی می كند وفرزندانش را بزرگ می كند ودر ان به زندگی ادامه می دهد.
مسكن تنها به ساختمان مسكونی ختم نمیشود بلكه شامل ساختمانهای اموزشی ودرمانی واداری نیز می باشد.به همین دلیل تمام ارگانها ونهادها نیازمبرم به ساختمان دارند.

در تاسیس یك ساختمان نیازبه همكاری مهندس عمران ومعماروتكنسین ساختمان وحتی مهندس برق وتاسیسات نیز میباشد به همین دلیل رشته عمران مرتبط با تمام رشته هامی باشد.
بررسی آموخته ها و پیشنهادات:

اصولا كارهایی راكه برای احداث یك ساختمان صورت می گیرد بسیار گسترده می باشد و به علت محدود بودن زمان كارآموزی نمی توان تمام كارهای انجام شده را دید و از نزدیك لمس كرد.در این مجموعه سعی شده است تاحدودی به بیان مراحل مختلف اجراازقبیل تخریب وآماده سازی زمین وتجهیزكارگاه وساخت و اجرای بتن وقالب بندی وآرماتوربندی واجرای سقف تیرچه بلوك پرداخته شود.

تخریب:
زمین احداث این منزل مسكونی یك زمین صاف وهموارشده نبود بلكه یك ساختمان فرسوده وكلنگی بود كه باید تخریب می شد.
تخریب این ساختمان در دومرحله صورت گرفت كه ابتدا سقف ان توسط كارگران تخریب شداما دیوارها وكف ان توسط لودرتخریب گردید وپس ازآن اقدام به خروج همه نخاله ها از محل كارگاه شد.

رعایت اصول ایمنی در تخریب:
قبل از هر چیز باید روش تخریب مشخص شود و كار برای عوامل اجرایی شرح داده
شود. تخریب در معابر عمومی باید درمحوطه ای محصور با نرده های حفاظتی به ارتفاع دو متری انجام شود.كلیه كارگران می بایست مجهزبه كلاه ایمنی باشند ودر ساعات غیر كاری به هیچ عنوان نباید اقدام به برداشتن حصار كرد.
تمامی راههای عبورومرور افراد غیر مسؤل به كارگاه باید مسدود شود. به هیچ عنوان نباید مسیر ریزش آوار به عنوان مسیراصلی انتخاب شود ودر هنگام عملیات تخریب از اب برای ته نشین كردن غبار در محیط جلو گیری شود.

البته در اجرای اصول ایمنی درعملیات تخریب این پروژه ازحصار و نرده به علت خلوت بودن محیط استفاده نشد اما برای ایمنی و اطمینان بیشترراههای ورودی به صورت موقت مسدود شد وهمچنین از آب پاشی برای كم كردن گرد وخاك استفاده شد.

پاك سازی خرابه
کارفرما برای صرفه جویی در وقت و هزینه عملیات پاك سازی و گودبرداری رابه یك اكیپ پیمانکار سپـرده و پـس از بستن قـرار داد پیمانکـار طبق قراردادمنعقد شده موظف می شود خرابه پر از زباله جات را تمیز کرده و به بیرون از کارگاه منتقل کند.
یك نكته حائز اهمیت در پروژه های عمرانی و ساخت و ساز رعایت كامل نكات ایمنی می باشد.می دانیم كه امروزه طبق آئین نامه سازمان نظام مهندسی ایرانسازه های فلزی باید از تیرآهن ضرب دری در سازه های خود استفاده كنند و نیز سازه های بتونی كه با سیستم دیوار باربر اجرا می شوند باید دارای شناژ بندی افقی و عمودی طبق قوانین مندرج در آئین نامه باشند. می دانیم كه این عمل برای مقابله سازه با نیروهای جانبی می باشد.

حال با توجه به اینكه كشور ما در منطقه ی زلزله خیز قرار گرفته اجرای این نكته از الزامات و دارای اهمیت فوق آلعاده ای می باشد.

گودبرداری
یـك لـودر چـرخ لاستیكی بـه كـارگاه آورده شده بود و سپس لودر شروع به كار
کرده. سپس خاک حاصله را توسط همان لودر در یك کامیون بارگیری و بـه مكان
دیگری انتقال داده شده است.
برای عبور و مرور لودر هنگام گودبرداری به محل كارگاه یك رمپ ایجاد شده كه پـس از اتمام کار لودر آن را توسط کارگران و دست افزار بیل و كلنگ تخریب نمودند .
كـارگـران به وسیله ی بیل و کلنگ مشغول تخریب و خاک برداری رمـپ شدند پس از اتمام کـار و پـایان این مرحله سطح کار ــ زمین كارگاه ــ را کاملا آب داده و توسط غلتک دستی کوبیدند.تا سطح کـار کاملا متراکم شود و بعدهـا در اثـر وزن ساختمان نشست نـكـنـد .
البته باید متذكر شوم كه قبل از شروع به گودبرداری باید درخت و بوتـه های احتمالی را كه در محل كارگاه موجود است از محل كار جمع آوری نمود كه به این كار عملیات بوته كنی می گویند.
همچنین باید محل چاه های قدیمی یا تختـه سنگ و موانعی را که ممکن است موجب حادثه شوند شناسایی و نسبت به ایمن سازی آنها اقدام نمود. و نیز اگر با گود برداری پایداری ساختمان هـای مجاور دچـار مخاطره می شود بـاید از ایمنی آنها بوسیله شمع بندی زیر پایه هـا، سپر و مهار کردن ساختمان هـا بطور مطمئن اطمینان حاصل نمود.
این عوامل حفاظتی باید تـا رفع خطر مرتباً به وسیله ی اشخاص ذیصلاح بـازدید شـونـد تـا موجبات حفاظت مـوثـر ساختمان هـای مجاور و امنیـت جانی كـارگـران و هـمـسـایـه هـا نـیـز تـامیـن بـاشـد. پیمانکارموظف است تجهیزات ایمنی لازم بـرای حفاظت کارگران را در اختیار آنها قرار دهـد
خاکـبـرداری در زمین هـای بـا رطـوبـت طبیعی را می تـوان تـا عمق یك مـتـر، بـرای مـاسـه 25/1 مـتـر، برای ماسه رس دار 5/1 مـتـر، بـرای خـاک رس 2
مـتـرو برای خاک بسیار متراکم را بدون پایه هـای ایمنی، سپر و حائل انجام داد. در سـایر موارد بـا تـوجـه بـه جنس خاک ، عمق گـودبـرداری و شرایط ترافیكی اطراف تدابیر ایمنی لازم توسط مسئولان اتخاذ می گـردد. لازم ذكر است كه خاك این منطقه از جنس رس می باشد.
پـیـاده كـردن نـقـشـه
هدف از پیاده کردن نقشه به معنی انـتـقـال نقشه ساختمان از روی کاغذ بر روی زمین با ابعاد اصلی می باشد. بطوریكه محل دقیق پی ها و ستون هـا و ابعاد آنها روی زمین مشخص گردد. در موقع پیاده کردن نقشه از نقشه ی پی کنی استفاده می شـود. بـرای نقشه ی ساختمان هـای مهم معمولا از دوربین نقشـه بـرداری استفاده می شـود. برای نقشه ی ساختمان های کوچک و معمولی از مـتـر و ریسمان کـار استفاده می شـود .
کــارگــران بـا حـضـور مهندس نـاظـر بـه پیاده کـردن دقیق نقشه فونداسیون اقـدام کـردنـد.

اصولا پی كنی به دو دلیل انجام می شود.
1-دسترسی به زمین بكروبرای محافظت ازپی ساختمان .

با توجه به اینكه كلیه بار ساختمان به وسیله دیوارها یاستونها به زمین منتقل می شود در نتیجه ساختمان باید روی زمینی كه قابل اعتماد بوده و قابلیت تحمل بار ساختمان داشته باشد بنا گردد. برای برای دسترسی به چنین زمینی ناچار به ایجاد پی برای ساختمان می باشیم . برای محافظت پایه ساختمان وجلوگیری از تاثیر عوامل جوی در پایه ساختمان باید پی سازی كنیم در این صورت حتما در بهترین زمینها باید حداقل پی هایی به عمق 40تا50 سانتیمترحفر كنیم.

طول وعرض وعمق پی ها كاملا بستگی به وزن ساختمان وقدرت تحمل خاك محل ساختمان دارد.
در ساختمانهای بزرگ قبل از شروع كاربوسیله ازمایشهای مكانیك خاك قدرت مجاز تحملی زمین را تعیین نموده وازروی ان مهندس محاسب ابعاد پی را تعیین می كند. ولی در ساختمانهای كوچك كه ازمایشات مكانیك خاك در دسترس نیست باید از مقاومت زمین در مقابل بار ساختمان مطمئن شویم.

اغلب مواقع قدرت مجازتحملی زمین برای ساختمانهای كوچك با مشاهده خاك پی ودیدن طبقات ان وطرز قرار گرفتن دانه ها به روی همدیگرو با ضربه زدن بوسیله كلنگ به محل پی قابل تشخیص است.

البته قبل از ان باید مهندس محاسب وزن ساختمان و میزان باری كه ازطرف ساختمان به زمین وارد میشود اگاه باشد.
باید متذكر شد كه نوع پی استفاده شده در این ساختمان پی نواری می باشد. با توجه به تشخیص مهندس محاسب ساختمان وبررسی نوع خاك محل حداقل عمق پی در این پروژه 80 سانتیمتردر نظر گرفته واجرا شد. البته باید در نظر داشت كه اگر در این عمق به زمین بكرنرسیدیم باید عمق پی را تا زمین بكر ادامه داده ویااز روشهایی دیگراز جمله شمع كوبی ویا تسطیع اقدام به اصلاح مقاومت زمین كرد.

 

بـتـن مگــر
بتون مـگـر كـه بـه آن بـتـون لاغر نـیـز می گـویند اولین قـشر پی سـازی می بـاشد. مقدار سیمان در بتون مگر حدود 100 الی 150kg/m3 است . بتن مگر معمولا به دو دلیل مورد استفاده قرار می گـیـرد :
1 : برای جلو گیری از تماس مستقیم بتون اصلی فونداسیون با خاک.
2 : برای رگلاژ کف فونداسیون و ایجاد سطحی صاف برای ادامه پی سازی.
کـارگـران پـس از ساختن بـتـون مگر، آن را در جـاهـای مشخص شـده بــه ضخامت حدودا ده سانتی متر ریخته و سطح روی آن را بـا ماله تقریباً صاف کردند .
کارگران پس از ریختن بتون مگر و گذشت حدودا سه الی چهار ساعت به آب دادن مختصر و سطحی آن پرداختند. لازم به ذکر است که در هنگام ریختن بتن مگـر حدوداً از هر طرف هفت تا ده سانتیمتر بیشتر از ضـخـامـت فونداسیون بتون ریزی کردیم. که البته این کار برای سهولت در اجرای قالب بندی و کفراژبندی بود.

قالب بندی:
قالب یك سازه موقت است و مانند ظرفی میتواند بتن تازه وخمیری راتا زمان گیرش وكسب مقاومت كافی بصورت كاملا متراكم در برگیرد وبه ان فرم دهد. تهیه وساخت قالب را قالب بندی می گویند كه از اصول وضوابطی از نظر طراحی وساخت پیروی می كند.
قالب بایدبه اندازه كافی محكم باشد تا بتواند دربرابرفشارهای وارده از بتن خمیری در زمان بتن ریزی و فشار ناشی از وسایل بتن ریزی و كارگران مقاومت كند وبیش از حد مجاز تغییر شكل ندهند.
همیشه باید توجه كرد كه ابعاد قالب بندی دقیق باشد واتصالات قالب بندی باید محكم ومتناسب با جنس قالب باشد.
برای جلوگیری از خروج شیره بتن در زمان بتن ریزی مصالح مورد استفاده باید قالب بندی به گونه ای انتخاب شوند كه قالب درزپیدا نكند.
قالب بندی باید طوری طراحی واجرا شود كه پس از گرفتن بتن باز كردن قالبها به راحتی امكان پذیر باشد.
تخته و چوبی كه برای قالب بندی مصرف می شود باید كاملا خشك بوده ودر برابر رطوبت تغییر شكل ندهد زیرا تغییر شكل قالب موجب تغییر شكل بتن گشته ودرشكل تیرها وستونها و همچنین ممانهای وارده برانها موثر می باشد.
این تخته ها باید به اندازه كافی نرم باشند تا در موقع نجاری دچار اشكال نشویم.
ازطرفی باید انچنان محكم باش كه بتواند وزن بتن و ارماتورها و كارگران بتن ریزی ووسایل بتن ریزی از قبیل چرخ دستی و ویبراتور را بخوبی تحمل كند.

آرماتوربندی:

برای ایجاد مقاومت در مقابل نیروهای كششی دربتن داخل شناژبتنی چند ردیف در
بالاوپایین میلگردهای طولی قرار میدهند واین میلگردهای طولی را بوسیله میلگردهای عرضی كه به آن خاموت می گویند به همدیگر متصل می كنند.

میلگردهای طولی وعرضی را از قبل در گارگاه آرماتوربندی می بافند وبعد در داخل قالب بندی شناژ قرار می دهند.
باید توجه داشت كه پهنای این قفسه بافته شده باید در حدود 5 سانتیمتر كوچكتر از پهنای قالب شناژ باشد یعنی از هر طرف 5/2 سانتیمتر بطوریكه این میلگردها كاملا دربتن غرق شده وآنرا از خورندگی در مقابل عوامل جوی محفوظ نگه دارد. این 5/2 سانتیمتر در مناطق مختلف اب و هوایی وهمچنین محل قرار گرفتن قطعه بتن وهمچنین میزان سولفاته بودن ابهای مجاور ان متفاوت است كه میزان ان بوسیله موسسه استاندارد وتحقیقات صنعتی ایران تعیین شده است.
آراماتور بندی پی این ساختمان به صورت رادیه انجام پذیرفت که در آراماتو بندی رادیه میگردها را به صورت شبکه به هم می دوزنند.

بتن جسمی شكننده است كه در مقابل نیروهای فشاری مقاومتی قابل توجه دارد اما مقاومت ان در برابر نیروهای كششی ناچیز است. به همین دلیل در محاسبات بتن آرمه این مقاومت در نظر گرفته نمی شود.
مقاومت بتن در برابر نیروهای كششی تقریبا 10/1مقاومت فشاری آن در نظرگرفته می شود.

با توجه به اینكه قطعات بتنی مدام تحت تاثیر انواع نیروهای فشاری و برشی وكششی قرار می گیرند لازم است قطعات بتن برای مقاومت كافی در مقابل این نیروها با عنصر مناسبی مسلح گردند. كه بهترین عناصر فلزاتی هستند كه بنام آرماتور معروف هستند.

انواع ارماتور استفاده شده در شناژ عبارتند از ارماتور طولی و عرضی.
وظایف ارماتور طولی عبارتنداز تقویت ستون در مقابل بارهای فشاری و خمشی است.
اما ارماتورهای عرضی وظیفه نگه داشتن ارماتورهای طولی در جای خود و جلوگیری از كمانه كردن ارماتورهای طولی در هنگام وارد شدن نیروهای فشاری را برعهده دارند.

تقویت ستون در جهت عرض ودر مقابل بارهای جانبی از وظایف دیگر ارماتورهای عرضی می باشد. ارماتور عرضی را خاموت می گویند.

بسته به نوع شكل هندسی ستون از خاموتهای مختلف الشكلی استفاده می شود.اگر ستونها استوانه ای یا دایره ای شكل باشند ویا برای ساخت شمعها از خاموتهایی دایره ای شكل به نام دورپیچ یا اسپیرال استفاده می كنند .
دورپیچها علاوه بر داشتن عملكرد تنگها باعث محصور شدن هسته داخلی ستون وافزایش مقاومت آن میشوند و همچنین در حین زلزله رفتار شكل پذیرتری- دارند یعنی بدون ترك خوردن تغییر شكلهای خوبی نشان می دهند.

بستن میلگردها به یكدیگر:

میلگردهای فولادی باید قبل از بتن ریزی براساس طرح ومحاسبه به یكدیگربسته ویكپارچه شوند تا از جابجا شدن آنها طی عملیات بتن ریزی تا گیرش بتن جلوگیری شود.
بستن میلگردها به یكدیگراز نظر زمان ومكان بستگی به وضعیت كارگاه و نوع قطعه دارد كه تصمیم گیری در مورد چگونگی آن به عهده تكنسین ساختمان میباشد تا حداكثر كارایی حاصل شود.
گاهی تمام یا قسمتی ازمیلگردها را خارج از قالب می بندند و یك شبكه را تشكیل می دهند وسپس انرا در قالب میگذارند مانند شبكه كف فونداسیون تكی وگاهی نیز
میلگردها را در روی قالب به یكدیگر میبندند مانند میلگردهای سقف بتنی.
برای بستن دو میلگرد به یكدیگراز مفتول فلزی نرم با قطر 5/1تا2میلیمتر استفاده می كنند كه اصطلاحا به این عمل گره زدن می گویند.

نحوه خم كردن میلگردها:
با توجه به سنگینی نسبی كار میلگرد خم كنی و فشارهای نسبی زیادی كه در هنگام خم كردن میلگرد بر دستها وكمر وبعضا تمامی اعضای بدن وارد میشود بهتر است برای كاهش این فشارها ازمیز میلگرد خم كنی استفاده می شود.
ارتفاع این میز معمولا 80 سانتیمترو عرض ان یك متر است وطول ان با توجه به طول میلگردها و امكانات كارگاه میتواند بین 3تا9متر درنظر گرفته شود. بر روی این میز صفحه خم كن میلگرد قرار دارد.
این صفحه عبارت است از صفحه فولادی مربع یا مستطیلی كه برروی آن تعدادی خار فولادی تعبیه شده است واین خارها از حركت میلگرد در بعضی از جهات جلوگیری می كند.
صفحه خم كن میلگرد را از طریق پیچهایی بر روی میز ثابت كرده وبا استفاده از اچار F یا اچار گوساله میلگردها را را به شكلهای مورد نظر خم می كنند.
برای ایجاد قلابها و خمهای استاندارد قطر خار كه میلگرد به دور ان میچرخد وخم مورد نظر را بوجود می اورد باید متناسب با قطر میلگرد مورد خم باشد.
با توجه به اینكه وظیفه اصلی میلگردها در بتن تحمل نیروهای كششی است باید میلگردهای مصرفی در بتن صاف باشد .
با وارد شدن نیرو به میلگرد مقطع ان باید در مقابل نیروی وارده مقاومت كند.در میلگردهای ناصاف قبل از اینكه مقطع میلگرد مقاومتی بروز دهد به دلیل طول اضافی ناشی ازناصافی میلگرد فاصله بین دو نقطه ای كه بر انها نیروهای عمل وعكس العمل وارد می شوند میتواند زیاد شود كه این امر در قطعات بتنی جایز نیست بنابراین میلگردهای مصرفی در بتن باید حتما صاف وعاری از خمیدگی باشند.
دركارگاههای ساختمانی میلگردهای خم شده را از طریق كشیدن بوسیله دستگاههای كشش برقی صاف می كنند امادر كارگاههای كوچك كه فاقد این دستگاهها هستند برای صاف كردن میلگردها از پتك یا سندان استفاده می شود.
در این صورت باید وزن پتك انتخابی با توجه به قطر میلگرد سنگین نباشد.چنانچه ضربات پتك سنگین باشد امكان ایجاد تنش در میلگرد وجود دارد یا ممكن است در بعضی از قسمتهای میلگرد لهیدگی ایجاد شود وسطح مقطع از مقدار محاسبه شده كمتر گردد.

برش میلگردها:
برش میلگردها به دو روش سرد وگرم انجام میشود كه برش سرد از مزایای بیشتری برخوردار است.
اما معمولا برش گرم ممنوع است واستفاده از ان تنها با اجازه دستگاه نظارتی امكان پذیر می باشد. ساده ترین وسیله برای برش سرد قیچی دستی ساده است.این قیچیها در اندازه متفاوت وبا قدرت برش مختلف ساخته می شود نوع دیگری از قیچیهای دستی برروی پایه قرار دارند .
این قیچیها دارای ظرفیت برش بالاتری میباشند و میتوان با انها میلگردهای قطور رانیز برید. البته ماشینهای برقی برش میلگرد كه به گیوتین معروف هستند نیز وجود دارند كه باعث سرعت بخشیدن در برش بدون نیازبه نیروی كارگر می شود.

آچارخم كن میلگرد یا آچار F:
ساده ترین وسیله دستی برای خم كردن مناسب میلگردها ی نازك اچاری است به شكل F كه اصطلاحا به ان اچار گوساله نیز میگویند كه قسمت سر اچار از فولاد سخت ساخته میشود تا در اثر نیروهایی كه هنگام خم كردن میلگرد به ان وارد می شود فشرده و له نشود. ارماتوربندی محكم بستند . با اتمام این كار قالب اماده بتن ریزی شد.
البته پی مورد نظر این ساختمان از نوع گسترده می باشد که به علت اینکه بار زیادی
به ساختمان وارد می شود از این نوع پی استفاده شد.

فاصله نگهدار یا لقمه:
برای ایجاد پوشش یكنواخت بتن روی میلگردها از قطعاتی بنام فاصله نگه دار یا لقمه استفاده میشود.این قطعات قبل از بتن ریزی در فواصل مناسب به شبكه میلگرد متصل می شوند.
در صورت عدم استفاده از فاصله نگه دار ممكن است هنگام بتن ریزی بخصوص هنگام ویبره كردن بتن میلگردها تغییر مكان دهند و در نتیجه پوشش بتن كم وزیاد شود.گاهی این تغییر مكان انقدر زیاد است كه میلگرد به صفحات قالب می چسبد و در نتیجه هیچ گونه پوششی ایجاد نمی شود.
فاصله نگهدارها را معمولا از بتن وبه اشكال مناسب می سازند.فاصله نگهدار ها باید از جنس ونوع پایا باشند تا موجب خوردگی میلگرد و قلوه كن شدن پوشش بتن نشوند.بهتر است مخلوطی كه در ساخت لقمه ها بكار میرود از نظر مقاومت و پایایی وتخلخل با بتن اصلی یكسان باشد.
اما در انجام این پروژه برای ساخت لقمه از قالبهای كوچك پلاستیكی استفاده شد.بدین صورت كه ابتدا ملات ماسه سیمان اماده شد سپس درون قالبهای پلاستیكی ریخته شد پس ازطی زمان گیرش و سخت شدن و گذشت یك روز لقمه ها را از قالب پلاستیكی بیرون اوردند وبرای یك روز تمام در حوضچه اب قرار دادند.با گذشت این مراحل لقمه ساخته شده اماده استفاده می باشد.

قلاب انتهای میلگرد واندازه استاندارد آن:
برای افزایش چسبندگی بین میلگردها و بتن باید در انتهای میلگردهای فولادی قلاب ایجاد كرد.
این قلابها درمواقعی كه قطعه بتنی به كشش می افتد باعث جلوگیری از هم گسیختگی قطعه می شود .
قلابها انواع مختلف و اشكال متفاوتی دارند از قبیل چنگك و گونیا و قلاب 180 درجه .
ایجاد هر یك از قلابهای فوق در انتهای میلگردها الزامی می باشد.

بتن ریزی فونداسیون :
بـتـون تـشکـیل شده از دانـه هـای سنگی بـه اضافه ی سیمان وآب است. کـه سیمان و آب تشکیل خمیـر سیمان را می دهـنـد . خمیر سیمان کـه در واقـع مخلوط سیمان و آب می باشد در اثر واکنش شیمیایی سیمان و آب روند سخت شـدن را طـی می کـنـد و در نتیجه دانه که شامل ماسه و شن یا سنگ شکسته می باشد را به صورت توده ی سنگ مانندی به یکدیگرمی چسباند که به بتون سخت شده معروف است . البته به آن سنگ مصنوعی نیز می گویند .
دانه های سنگی عموما به دو گروه ریز و درشت تقسیم می شوند . دانـه هـای ریز از ماسه طبیعی یا کارخانه ای که اندازه ی ذرات آنها تا یک چهارم اینچ می رسد تشکیل شده و دانه های درشت دانه هایی است کـه روی الک شماره 16 باقی می ماند .
همانطور که گفتیم خمیر سیمان از مخلوط سیمان و آب تشکیل شده و چون به طور کامل اشباع نمی شود پس هوا نیز در آن وجود دارد .
خمیر سیمان معمولا حدود 25 تا 40 درصد کـل حجم بتون را در بـر می گیرد که حجم مطلق سیمان معمولا بین 7 تا 15 درصد و حجم آب از 14 تا 21 درصد است . مقدار هوا در بتون تا حدود 8 درصد حجم بتون تغییر می کند که البته این مقدار به اندازه درشت ترین دانه ها بستگی دارد.

از آنجا که دانه ها حدودا 60 تا 75 درصد بتون را شامـل می شـود
انتخاب آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است . دانـه هـا باید از موادی تشکیل یافته باشند که دارای مقاومت کافی بوده و در مقابل شرایط محیطی مقاوم بـاشـنـد . کیفیت بتون تا حد زیادی به کیفیت خمیر سیمان بستگی دارد . در بتونی که به طور صحیح ساخته می شود هر یک از دانه هـا کاملا به خمیر سیمان آغشته می شود و تمامی فضای موجود بین دانه ها کاملا با خمیر سیمان پر می شود. دانه های درشت باید به حدی مصرف شـود کـه فضای خالی در بتون ایـجـاد نکند . یعنی مانع مخلوط شدن دانه های کوچکتر نشود و فضای بین دانه های درشت را دانه های متوسط پر نمایند .

مصرف دانـه هـای متوسط هم باید به حدی باشد که جای دانه های درشت را نگیرد . بتونی کـه دارای دانه بندی متعادل باشد از مقاومت بالایی برخوردار خواهد بود .
مصرف دانـه هـای ریز ، سیمان و آب هم باید به حدی باشد که کاملا اطراف کلیه ی دانه ها را آغشته نماید و فضای خالی دانه ها را بپوشاند. اگر مصرف دانه های ریز زیاد باشد بتون معایب زیر را پیدا خواهد نمود :
1 ــ مقاومت فشاری بتون کم می شود .
2 ــ سیمان مصرفی مورد نیاز بتون زیاد خواهد شد .

3 ــ بتون به آب زیادی احتیاج خواهد داشت که بعد ازسخت شدن به صورت حباب های هوا در بتون باقی خواهد ماند .
علت اینکه مقاومت فشاری بتون کم می شود دلیل مستقیم با مصرف آب زیاد و سیمان زیاد دارد . چرا که هر کدام مقاومت فشاری بتون را به گونه ای کـه توضیح می دهیم کم خواهد نمود .

ــ مصرف آب زیاد : زیرا همانطور که گفته شد بعد از سخت شدن بتون ایجاد خلا در بتون می نماید و هرچه تخلخل بتون زیاد باشد مقاومت آن کمترخواهد شد . ما در هنگام ساخت بتون به دنبال دستیابی بـه یـک جسم متراکم و تـوپـر هستیم . هنگام اضافه کردن آب باید در نظر داشته باشیم کـه آب مصرفی در حدی باشد که بتون اولا براحتی جابجا شود یعنی آب باعث لغزاندن دانه های سنگی روی همدیگر شود و ثانیاً آب مورد نیاز جهت انجام فعالیت شیمیایی و هیدراتاسیون سیمان فراهم گردد .

در زیر برخی از مزایای ناشی از کاهش آب در بتون را شرح می دهیم :
1 ــ افزایش مقاومت فشاری و خمشی
2 ــ باعث افزایش قابلیت آب بندی بتون می گردد
3 ــ افزایش مقاومت و پایداری بتون در مقابل عوامل جوی

4 ــ چسبندگی بهتر بین میلگرد و بتون
پس هر اندازه آب کمتری در بتون استفاده شود بتون مرغوب تری بدست می آید به شرط آنکه بتوان آنرا به طور صحیح مخلوط و متراکم نمود .
مصرف زیاد سیمان در بتن : سیمان اگر با آب مخلوط شود فقط کار یک ماده ی چسباننده را انجام می دهد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir