مقاله بررسی عوامل موثر در شور شدن آبهای زیرزمینی دشت اسفراین با word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی عوامل موثر در شور شدن آبهای زیرزمینی دشت اسفراین با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی عوامل موثر در شور شدن آبهای زیرزمینی دشت اسفراین با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
تعداد صفحات:11
چکیده:
شور شدن اراضی دشت اسفراین، بویژه جنوب و جنوب غربی دشت و گسترش شوره زارها به ضرر زمین های زراعی، از موضوعات مربوط به مسائل ژئومورفولوژیکی و هیدروژئو شیمیایی است که مقاله حاضر عوامل اصلی پیدایش این پدیده را در د شت اسفراین مورد برر سی قرار داده است. در حال حا ضر پیدایش پدیده نمکی شدن اراضی زراعی دشت اسفراین و شورکردن آب های زیرزمینی با توجه به جهت تغذیه دشت و کاهش قطر ذرات آبرفت و تماس با سنگ کف (مارنهای گچدار) سبب تهنشینی املاح نمک و نفوذ آبهای شور به آبرفت این منطقه شده و موجبات شوری روز افزون منابع آب زیرزمینی و تبدیل اراضی حاصلخیز به خاک های شور و قلیایی ثانوی را فراهم می آورد. در این مطالعه با استفاده از نتایج کیفی و کمی آب های زیرزمینی در نقاط مختلف دشت متغییرهایی مانند هدایت الکتریکیEC) نسبت جذب سدیمSAR درصد سدیم قابل تعادلESP)درصد کل املاح محلولTSS و غیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نقشه هدایت الکتریکی و هم کلر بر اساس آمار آخرین آنالیز کیفی آبهای زیرزمینی چاه های انتخابی دشت(فروردین 1386 ) ترسیم شده اند. نتایج این پژوهش که در محیطGIS و با استفاده از نرم افزار Autocad map 2000i و Arcview ترسیم شده است، نشان میدهد با و جود اینکه شور شدن اراضی دشت اسفراین منشاء زمین شناسی دارد، ولی مشارکت عوامل دی گر هم چون آب و هوای نیمه خشک، تبخیر زیاد، پایین رفتن سطح آب زیرزمینی و جایگزین شدن آن توسط جریانات آب شور موجب تشدید فرایند شوری و گسترش زمین های نمکی دشت اسفراین از سمت جنوب به سمت شمال گردیده است.
برای دریافت اینجا کلیک کنید
تعداد کل پیام ها : 0