توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله كنترل كننده های برنامه پذیرPLC با word دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله كنترل كننده های برنامه پذیرPLC با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله كنترل كننده های برنامه پذیرPLC با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله كنترل كننده های برنامه پذیرPLC با word :

فهرست:
PLC چیست؟
PLC های معمولی
كنترل كننده های برنامه پذیرProgrammable Logic Controller) PLC)
مقدمه
مقایسه سیستمهای كنترلی مختلف
برخی از معایب یا توجهات خاص در بكارگیری سیستمهای PLC
اجزای تشكیل دهنده plc
انواع محیطهای برنامه نویسی و امكانات نرم افزاری در PLC
ارتباط در PLC ها
كنترل گسترده

 

PLC چیست؟
PLC مجموعه ای از فرهنگ و تخصص و تجربه و ابزار و روش و مراحل مشخص در تولید یك محصول نرم افزاری است. PLCاز عبارت Programmable Logic Controller به معنای کنترل کننده قابل برنامه ریزی گرفته شده است.PLC کنترل کننده ای است نرم افزاری که در قسمت ورودی، اطلاعات را بصورت باینری دریافت و آنها را طبق برنامه ای که در حافظه اش ذخیره شده پردازش می نماید و نتیجه عملیات را نیز از قسمت خروجی به صورت فرمانهایی به گیرنده ها و اجرا کننده های فرمان ، ارسال می کند.

PLC های معمولی :
PLC ( کنترل کننده منطقی برنامه پذیر ) ؛ وسیله ای است که برای جانشینی مدارات رله ای جهت کنترل ماشینها، اختراع شده است . PLC ها با توجه به ورودی ها یشان کار می کنند . کاربرها معمولاً برنامه مورد نیاز خود را توسط نرم افزار وارد دستگاه می کنند تا به نتیجه مطلوب خود برسند .

PLC ها در خیلی از وسایل و لوازم دنیای اطراف ما استفاده می شوند . اگر میگوئیم اکنون دوره صنعت است ، بهتر است بگوئیم دوره PLC است . اگر شغل شما مرتبط به ماشین سازی ، بسته بندی ، مواد شناسی ، مونتاژ خودکار یا یکی دیگر از صنایع بیشمار است ، شما یکی از کاربران PLC هستید ، وگرنه وقت و پول خود را هدر می دهید .تقریباً تمامی لوازمی که نیاز به نوعی کنترل الکتریکی دارند ، نیازمند PLC هستند .

بعنوان مثال فرض کنید هنگامی که یک سوئیچ روشن می شود ، می خواهیم بدون توجه به زمان روشن بودن سوئیچ ، یک سیم پیچ به مدت 5 ( پنج ) ثانیه روشن و سپس خاموش شود گردد. می توانیم این کار را با یک تایمر خارجی ساده انجام دهیم . ولی اگر بخواهیم با 10 ( ده ) سوئیچ و سیم پیچ این کار را انجام بدهیم چه ؟؟؟ به 10 ( ده ) تایمر خارجی نیاز خواهیم داشت . حال تصور کنید بخواهیم تعداد روشن شدن سوئیچ را نیز شمارش کنیم ، در اینصورت به شمارنده های خارجی زیادی نیاز خواهیم داشت .

همان طور که ملاحظه فرمودید با بزرگتر شدن پروسه نیاز ما به PLC بیشتر می شود . ما به راحتی می توانیم PLC را طوری برنامه ریزی کنیم که ورودی هایش را بشمارد و سیم پیچ را برای مدت زمان مشخصی روشن نماید .

كنترل كننده های برنامه پذیرProgrammable Logic Controller) PLC)

مقدمه
PLCاز عبارت Programmable Logic Controller به معنای كنترل كننده قابل برنامه ریزی گرفته شده است.PLC كنترل كننده ای است نرم افزاری كه در قسمت ورودی، اطلاعات را بصورت باینری دریافت و آنها را طبق برنامه ای كه در حافظه اش ذخیره شده پردازش می نماید و نتیجه عملیات را نیز از قسمت خروجی به صورت فرمانهایی به گیرنده ها و اجرا كننده های فرمان ، ارسال می كند.

وظیفه PLCقبلا بر عهده مدارهای فرمان رله ای بود كه استفاده ازآنها در محیط های صنعتی جدید منسوخ گردیده است.اولین اشكالی كه در این مدارها ظاهر می شودآن است كه با افزایش تعداد رله ها حجم و وزن مدار فرمان بسیار بزرگ شده، همچنین موجب افزایش قیمت آن می گردد . برای رفع این اشكال مدارهای فرمان الكترونیكی ساخته شد ، ولی با وجود این هنگامی كه تغییری در روند یا عملكرد ماشین صورت می گیرد لازم است تغییرات بسیاری در سخت افزار سیستم كنترل داده شود .

با استفاده از PLC تغییر در روند یا عملكرد ماشین به آسانی صورت می پذیرد، زیرا دیگر لازم نیست سیم كشی ها و سخت افزار سیستم كنترل تغییر كند و تنها كافی است چند سطر برنامه نوشت و به PLCارسال كرد تا كنترل مورد نظر تحقق یابد.

PLC ها سخت افزاری شبیه كامپیوتر دارند، البته با ویژگیهای خاصی كه مناسب كنترل صنعتی است:
• در مقابل نویز حفاظت شده اند
• ساختار مدولار دارند كه تعویض بخشهای مختلف آنرا ساده می سازد
• اتصالات ورودی- خروجی وسطوح سیگنال استاندارد دارند
• زبان برنامه نویسی آنها ساده و سطح بالاست
• تغییر برنامه در هنگام كارآسان است.

مقایسه سیستمهای كنترلی مختلف
به طور كلی چهار سیستم كنترلی وجود دارد:
1سیستمهای رله ای از قدیمی ترین سیستم كنترلی هستند. در این سیستمها كلیه عملیات كنترلی با استفاده از رله ها انجام می پذیرد.
2سیستمهای كنترلی مبنی بر مدارهای منطقی. در این سیستم ها از دروازه های منطقی و تراشه های كوچك برای پیاده سازی عملیات منطقی استفاده می شود.
3كنترل با كامپیو تر شخصی
4كنترل مبنی بر PLC.
در جدول زیر انواع سیستمهای كنترل كننده از جنبه های مختلف مقایه شده اند

برخی از معایب یا توجهات خاص در بكارگیری سیستمهای PLC
1.كاربردهایی با برنامه ثابت: شاید استفاده از PLC كه قابلیت های برنامه ریزی زیادی دارد،در صورت نیاز نداشتن به آنهامقرون بصرفه نباشد مانند كنترل كننده های غلتكی/دنبالگر.برخی از سازندگان تجهیزات برای كاهش هزینه ها، هنوز از سیستمهای غلتكی مكانیكی استفاده می كنند.تغییر كارها غلتك ها بندرت تغییر می كند بنابراین قابلیت تغییر برنامه ریزی PLCها در اینجا جندان اهمیت ندارد

2ملاحظات محل كار: برخی پارامترهای محیط مانند: دمای بالا،ارتعاشات، تداخلات الكترو مغناطیسی ، عواملی هستند كه كاربرد PLCها را محدود می كنند.
3عملكرد ایمن در برابر اشتباه : در سیستمهای رله ای فشردن كلید توقف، برق مدار را قطع می كند و همینطور قطع منبع برق، باعث خاموش شدن سیستم می شود. بعلاوه سیستهای رله ای هنگام وصل مجدد برق بطور خودكار روشن نمی شوند. البته این موضوع از طریق برنامه نویسی در مورد PLC نیز قابل اعمال است. اما در بعضی از برنامه های PLCممكن است برای متوقف ساختن یك وسیله نیاز به اعمال ولتاژ ورودی باشد ، این گونه سیستمهادر مقابل اشتباه ایمن نیستندالبته این نقص با افزودن رله های حفاظتی به سیستم PLC رفع می شود.

4عملكرد مدار ثابت: اگر سیستم مورد نظر هرگز نیاز به تغییر نداشته باشد ، یك سیستم كنترل ثابت (مانند غلتك مكانیكی) هزینه كمتری نسبت به PLCخواهد داشت. PLC ها در جاییكه بطور دوره ایی در عملیات تغییر ایجاد می شود، از كارایی بیشتری بر خوردارند.

برخی ازشركت های سازنده PLC:
Siemens, AEG, Smar, ABB, Allen Bradly, Bosch, General Electric, Mitsubishi…
اجزای تشكیل دهنده plc
قسمتهای تشكیل دهنده یك سیستم PLCبه صورت زیر تقسیم می شود
• واحد منبع تغذیه PS(Power Supply)
• واحد پردازش مركزی CPU
• حافظه
• ماژولهای ورودی
• ماژولهای خروجی
• ماژولهای تغییر شكل سیگنال
• ماژول ارتباط پروسسوری (Communication Processor(CP))
• ماژول رابط (Interface Module(IM))
• بدنه و قفسه ها (Racks and Chassis)

شكل 1-3:قسمتهای یك PLC
ماژول منبع تغذیه(PS):منبع تغذیه ولتاژهای مورد نیاز PLC را تامین می كند. این منبع معمولا از ولتاژهای 24Vdc و 110Vacیا 220Vac،ولتاژ 5Vdc را ایجاد می كند. ماكزیمم جریان قابل دسترسی منطبق با تعداد ماژولها ی خروجی مصرفی است. جهت دستیابی به راندمان بالا معمولا از منابع تغذیه سوئیچینگ استفاده می شود. برای تغذیه رله ها و محركها (Actuator) معمولا از ولتاژ 24Vdc بصورت مستقیم و بدون هیچ كارت ارتباطی استفاده می شود.

واحد پردازش مركزی یا CPU:وظیفه این واحد، دریافت اطلاعات از ورودیها، پردازش این اطلاعات مطابق دستورات برنامه و صدور فرمانهایی است كه به صورت فعال یا غیر فعال كردن خروجی ها ظاهر می شود.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir