توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله شهرستان میانه با pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله شهرستان میانه با pdf  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله شهرستان میانه با pdf،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله شهرستان میانه با pdf :

شهرستان میانه

مقدمه
شهرستان میانه در جنوب شرقی استان آذربایجان شرقی قرار دارد و از چهار سمت به شهرستانهای خلخال ، اردبیل ، سراب و بستان آباد و هشترود و زنجان حدود می شود . میانه مركز شهرستان در بین مختصات جغرافیایی 47 درجه و 42 دقیقه طول شرقی و 37 درجه و 20دقیقه عرض شمالی واقع است . ارتفاع آن از سطح دریا 1100متر و مساحتش بالغ بر 5590 كیلومتر مربع است و جمعیت ان برابر با سرشماری سال 1370 به 230 هزار نفر می رسد . این شهرستان با 360 روستا اطراف دارای 4 بخش به نامهای : كاغذكنان ، كندوان ، تركمنچای و بخش مركزی است و اختلاف افق شرعی آن 14 دقیقه و 48 ثانیه از شهر تهران تفاوت دارد .

ساختار جغرافیایی :
خط راه آهن تبریز ـ تهران از سمت جنوب این شهر و جاده بین المللی نیز از طرف شمال آن عبور می كند . این راهها هر كدام پس از پشت سر گذاشتن چندیدن طول نسبتاً طولانی و دههای پل در این منطقه ضمن اینكه ارتباط شمال و غرب كشور را با مركز و جنوب برقرار می سازد خط ارتباطی بسیار موثر میان شهرها و استانهای صنعتی و مهم ایران با كشورهای آسیایی و اروپایی به شمار می آید و بدین ترتیب شهرستان میانه را از نظر ارتباطی در جایگاه استراتژیكیی ـ سیاسی ـ اقتصادی و نظامی قرار می دهند .
این شهرستان در میان دو رشته كوه بوزقوش ( بوز در زبان تركی آذری به معنی خاكستری و قوش به معنی پرنده می باشد و بوز قوش پرنده ای است از راستای شكاریان ) و قاپلان ( به معنی پلنگ كه كلمه قافلان معرب آن است ) قرار دارد و بیشتر روستاهای خود را نیز در دامنه های سرسبز و خرم این دو كوه بزرگ پرورش داده است .

رشته كوهها :
رشته كوه جوان قاپلان ( قافلانكوه ) نام آشنایی برای همه مردم ایران است كه در جنوب و جنوب شرقی میانه با ارتفاع 1888 متر سر به آغوش آسمان نهاده است و درس پایداری و بردباری به ساكن آن نواحی می دهد و همواره آن را از نعمت های آفریدگار در دامنه ها و قله هایش بهره مند می سازد .
كوه بزرگ دیگری در شمال شهرستان میانه دامن محبت و صفا گسترده است كه نامش بوزقوش می باشد . این رشته كوه یكی از كوههای مهم آذربایجان است كه در میان شهرستانهای اردبیل ، سراب و بستان آباد قرار دارد و به صورت مرز طبیعی شهرستان میانه را از آنان جدا می سازد و ارتفاع آن در نزدیكیهای روستای سید منصور به 3100 متر می رسد .
میدان داغی نیز از دیگر كوههای این ناحیه است كه در شمال غرب خلخال و شمال شرق میانه در منطقه گرمرود ( بخش مركزی كندوان ) با جهت شمالی ـ جنوبی قرار دارد . بلندترین قله آن در نز دیكی روستای نی باغی و چهل نور به ارتفاع 2560 متر می رسد .

رودخانه ها :
شهرستان میانه را به حق باید شهرستان رودها و رودخانه ها نامید ، زیرا حد ان علاوه بر رو دخانه بزرگ و مهم و تاریخی ، دهها رودخانه كوچك و بزرگ و مسیرهای فراوانی در ان وجود دارد . با توجه به اینكه در شمال غرب سرزمین ایران تنها سه حوضه آبرریزی به نامهای : ارس در شمال دریاچه ارومیه در غرب و قزل اوزن در جنوب قرار گرفته است اكثر رودهای حوضه آبریزی جنوبی شمال غرب ایران به سمت این شهرستان در حركتند و در نهایت همه آنها با عبور از این رودها و رودخانه ها وارد رودخانه مهم قزل اوزن می شوند . پنج رودخانه مهم شهرستان میانه عبارتند از : قزل اوزن ، قرانقو ، میانه رود ، آیدوغموش و گرمرود می باشد.

آب و هوا‌ :
از آنجا كه شهرستان میانه در منطقه جلگه ای واقع شده است از آب و هوای معتدلی برخوردار است ، ولی حومه و بیشتر روستاهای آن به موجب آنكه در مناطق كوهستانی و ارتفاعات بوزقوش و قاپلان قرار گرفته اند در فصلهای بهارو تابستان از هوای بسیار متبوع و خنكی بهره مندند . در فصل زمستان و پاییز كه تمامی شهرها پوشیده از برف هستند همواره مردم این دیار سرمای سخت و طولانی را پشت سر می گذارند . بارش برف و یخبندان در این شهرستان به طور متوسط 106 روز در سال ثبت شده است كه در اثر شدت آن راه بندانهای زیادی بوجود می آید .

ساختار تاریخی شهرستان :
در باره وجه تسمیه میانه بسیار سخن گفته اند ، اما از انجا كه این شهر را بین دو رشته كوه بوزقوش و قاپلان محصور شده و یا از آن جهت كه در میان دو شهر تبریز و هران واقع شده است به این نام نلمیده اند . اگر انچه درباره وجه تسمیه میانه گفته شده درست باشد باید تمامی شهرهایی را كه میان دو رشته كوه قرار گرفته اند میانه بنامند و همچنین به غیر از شهرهای مرزی همه شهرها می توانند نام میانه را با خود یدك بكشند .
درباره وجه تسمیه میانه می توان به سه فرض محتمل شد :

1- از انجا كه میانه در سر راه جاده ابریشم واقع شده است این شهرها را مین یانا ( به هزار سو و یا شهر هزار راهه ) نامیده اند كه تداول عامه این كلمه به مییانا تغییر شكل یافته .
2- تركها به این شهر مایا می گفتند .( یعنی مركز تمدن ) از آنجا كه این شهر روزگاری قلمرو تركان ماد بوده است آن را مایانا لقب داده اند .
3- فرض قریب به تعیین این است كه نام اولیه میانه مای آنا یا بای آنا و یا ماشی آنا باشد . این سه اسم در زبان تركی به معنی بزرگ مادر است .
بر اساس اسطوره ای كه از دنیای تركان باستان مانده است قایرا خان

( خدای بزرگ و انسان نخستین ) برای اینكه از تنهایی به در اید از كف دهان خویش ماشی آنا را آفرید . این اسطوره كه از دیرینه گی بیشتری نسبت به اسط.ره های دینی در اسلام برخوردار است با اسطوره خلقت حوا از دنده چپ آدم قابل تطبیق است .

آثار باستانی
مسجد سنگی ترك :
این مسجد كه در روستای ترك در 29 كیلومتری شمال شرقی میانه واقع شده از آثار باستانی بسیار مهم آذربایجان به شمار می آید و از شگفتیهای منحصر به فرد برخوردار می باشد . شیوه معماری و مصالح ساختمانی كه در ان بكار رفته است باستان شناسان را به حیرت واداشته است و در عین حال تاریخ درخشان هنر و معماری اسلامی را در قرون گذشته به تماشای آیندگان می گذارد . این مسجد دو قسمت از هم متمایز دارد . 1- ساختمان اصلی آن كه تماماً از سنگ بنا شده و شبستانها كه با آجر ساخته شده اند . در ضلع جنوب غربی این مسجد آرامگاهی وجود دارد كه منسوب به بانی یا معمار مسجد می باشد . بر درو دیوار های سنگی این مسجد تاریخهای 1016 و 1282 قمری به چشم می خورد كه تنها نشان از تعمیر در زمانهای شاه عباس صفوی و ناصرالدین شاه قاجار می باشد. در كتیبه دیگری كه بر روی سنگهای میان دو پنجره قرار دارد اسامی كارفرما ، بانی ، كننده كار و معمار یا بنای مسجد به ترتیب : حاجی مراد تركی ، عباس كربلایی ، محمد صادق تبریزی و عبدالوهاب مشاهده می شود .

بقعه و مناره امام زاده اسماعیل
بقعه باصفایی در غرب شهرستان میانه وجود دارد كه بنام امام زاده اسمائیل كمال الدین بن سید محمدبن امام جعفر صادق (ع) مشهور است . این بارگاه عشق كه در ضلع جنوبی مسجد جامع شهر دامن محبت گسترده در سال 923 قمری شناخته و ثبت گردیده است . مساحت بنای نخستین آن 30 متر مربع و ارتفاع گنبدش حدود 6 متر بوده است كه سطح خارجی آن را كاشیهای فیروزه ای رنگ پوشیده بودند . و از سمت شمالی بقعه دری به مسجد جامع گشوده می شود ، ولی چندی پیش در پی تعمیر و نوسازی اساسی ان اكثر این خصوصیات از بیت رفته و ساختمان آن از نو به طرز جالبی و با اصول معماری پیشرفته و آمیخته بافرهنگ و هنر اسلامی تجدی بنا شد .

پل دختر
این پل معروف در دامنه شرقی كوه قاپلان به فاصله بیست كیلومتری شهر میانه بر روی رودخانه بزرگ قزل اوزن ساخته شده است و دارای 3 دهانه محكم و بزرگ با پایه های استوار است و بر روی آب قرار گرفته . در داخل این پایه ها اتاق های كوچكی با زیبایی و ظرافت خاصی بنا شده است كه حس كنجكاوی هر بیننده ای را بر می انگیزد . بر اساس مشاهدات سیاحان و شخصیتهای سیاسی و فرهنگی كه در وطل زمانهای مختلف از این آثار دیدن كرده اند نوشته هایی به خط نسخ و نستعلیق و كوفی و قسمتهایی از این پل نصب شده بود كه تاریخ تاسیس تعمیر و نوسازی آن را نشان می داد ولی اكنون هیچ اثری از آن باقی نیست .
در عین حال تاریخ تاسیس این بنای باستانی غالباً به قرن هشتم و دوران خانان مغول نسبت داده شده است . این پل به موجب اهمیت استراتژیكی خود همواره تحت نظر و حمایت زمامداران وقت بوده و در قرنهای مختلف حدود 4 یا 5 بار مورد تعمیر و مرمت كاری اساسی قرار گرفته است . نخستین تعمیر آن در سال 933 قمری توسط بانوشاه بیگم دختر محمد بیگ و به دستور او انجام یافته كه گویا به همین سبب این پل را بنام پل دختر شهرت داده اند . بعد از تخریب ان در آذرماه 1325 شمسی بدست افراد حزب توده كه در هنگام فرار به روسیه اخرین نوسازی این پل با همكاری وزارت جنگ و راه شروع گردید ولی چندان دوام نیاورد و طاق ان دوباره فرو ریخت .

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir