توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله انواع بیماری ها در فایل ورد (word) دارای 107 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله انواع بیماری ها در فایل ورد (word)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله انواع بیماری ها در فایل ورد (word)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله انواع بیماری ها در فایل ورد (word) :

انواع بیماری ها

مشكلات دهان
برای مشكلاتی كه مختص دندانها می باشند به مبحث 4 ، (مشكلات دندان مراجعه كنید.
در صورتی كه كودك شما از درد دهان دنج می برد یا دارای ناراحتی در دهان یا زبان یا لب ها است ، به این مبحث مراجعه كنید. چون غشا (پوسته) داخلی دهان و پوست لب ها نازك و حساس هستند ، آماده زخم های جزئی و عفونت می باشند. كودكان خردسال چون تمایل دارند اشیاء‌ مختلف را وارد دهانشان نمایند، معمولاً دچار عفونت دهان و لب ها می گردند. آلرژی ها نیز ممكن است باعث تورم دهان یا زبان گردند و ممكن است خطرناك باشند.
هشدار
تورم دهان و زبان

اگر زبان یا دهان كودك شما به طور ناگهانی متورم شد، آمبولانس خبر كنید. تورم ممكن است به سبب عكس العمل آلرژیك شدید باشد. اگر تورم ادامه یابد، ممكن است باعث مشكلات تنفسی شود كه می تواند خطرناك باشد.

در صورتی كه كودك شما در اطراف لب ها دچار خشكی و ترك خوردگی شده باشد:
• آیا نواحی سخت و خشك شده، مانند تاول های ریز به نظر می رسند؟

دلیل احتمالی: كودك شما ممكن است دچار زخم سرد (cold sores) شده باشد كه بوسیله عفونت با ویروس تبخال بوجود می آید. بعد از عفونت اولیه، ویروس تیخال ممكن است برای چندین ماه یا حتی سال باقی بماند و به سبب هوای سرد یا قرار گرفتن در معرض تابش شدید آفتاب فعال گردد.
اقدام درمانی:‌ این حالت معمولاً به خودی خود برطرف می گردد. البته مصرف كرمهای ضد ویروس می تواند روند بهبودی را تسریع بخشد به خصوص اگر در مراحل اولیه بیماری استفاده گردد. برای جلوگیری از انتشار این ویروس به دیگران،‌ اجازه ندهید كودكتان تا زمان وجود این تاول كسی را ببوسد.
• آیا این نواحی سخت شده دارای پوسته های عسلی رنگ می باشند؟

درمدت 24 ساعت به پزشك مراجعه كنید.
دلیل احتمالی: زرد زخم (Impetigo)، یك عفونت باكتریایی كه معمولاً بر روی پوست اطراف دهان بروز می كند، محتمل می باشد.
اقدام درمانی: پزشك، احتمالاً به شما توصیه خواهد كرد كه پوسته ها را با یك پارچه كتانی و آب گرم برطرف كنید. او ممكن است حتی كرمهای آنتی بیوتیك برای مالیدن بر روی آن نواحی یا آنتی بیوتیك خوراكی تجویز كند. تا برطرف شدن عفونت، سعی كنید كودك از حوله جداگانه استفاده كند تا مانع سرایت عفونت گردد. به دلیل مسری بودن این بیماری كودك را از سایر كودكان دور نگهدارید.
• آیا لب ها و پوست اطراف آنها قرمز رنگ و ترك خورده می باشد؟

دلیل احتمالی:‌ كودك ممكن است دچار لیك اگزما (lick eczema)، كه حالتی در اطراف دهان و لب ها به سبب آب دهان (بزاق) یا به دلیل مكیدن بیش از حد انگشتان یا لیسیدن لب ها می باشد، شده باشد.

اقدام درمانی:‌روزی دو مرتبه كرم های حاوی كورتون را بر روی پوست اطراف لب ، به مدت چند روز بمالید تا تورم كاهش یابد وسپس از ژل پترولیوم (petroleum) برای محافظت پوست استفاده كنید. می توانید عادت مكیدن انگشتان در كودك خود را بوسیله پرت كردن حواس او به موضوع دیگری،‌ كم كم از بین ببرید. البته، حساسیت بیش از حد بر روی عادت كودك ممكن است وضعیت را بدترنماید.

در صورتی كه كودك شما دارای لثه های قرمز رنگ و دردناك است:
• آیا وقتی كودك مسواك می زند از لثه هایش خونریزی دارد؟
بلی- دلیل احتمالی: كودك شما ممكن است به بیماری ژنژیت كه در آن لثه ها متورم و قرمز می گردند، مبتلا شده باشد. این بیماری معمولاً به دلیل عدم رعایت بهداشت بوجود می آید. به دندانپزشك خود مراجعه كنید.

اقدام درمانی:‌ دندانپزشك، احتمالاً دندانهای كودك شما را بررسی و تمیز خواهد كرد و به شما توصیه می كند كه مراقب لثه ها شدید باشد، دندانپزشك ممكن است آنتی بیوتیك تجویز كند.

خیر- دلیل احتمالی و اقدام درمانی: در آمدن یك دندان ممكن است باعث تورم لثه ها گردد.
(دندان در آوردن رامشاهده كنید) به كودك یك حلقه سفت و سرد شده مخصوص دندان درآوردن ، برای جویدن بدهید. ژلهای مخصوص دندان درآوردن كه بدون نسخه فروخته می شوند، می توانند برای لثه ها مؤثر باشند. اگر لازم شد به مقدار لازم و توصیه شده به كودك مسكن بدهید.
• آیا كودك شما دارای زخم و لكه های زرد یا سفید رنگ در داخل دهان یا روی زبان می باشد؟
در مدت 24 ساعت به پزشك مراجعه كنید.

دلیل احتمالی: برفك دهان كه یك عفونت قارچی است، محتمل می باشد. این حالت در كودكان خردسال یا كودكان بزرگتر كه ایمنی بدنشان بر اثر بیماری یا درمان دارویی ضعیف شده است ، بسیار رایج است.

اقدام درمانی : پزشك، احتمالاً ژل ضد قارچ را برای رفع عفونت توصیه خواهد كرد. برای جلوگیری از بازگشت بیماری، تمام وسایل بازی، نوك شیشه های شیر و حلقه های دندان در آوردن را كه كودكتان از آنها استفاده می كند استریل كنید.

در صورتی كه كودك شما دارای زخم های خاكستری كم رنگ یا تاول هایی در داخل دهان است:
• آیا كودك دارای تاولهایی بر روی كف دستها، خود دستها و همچنین كف پاها می باشد؟
دلیل احتمالی : كودك شما ممكن است به بیماری دست، پا و دهان كه یك عفونت ملایم از نوع ویروسی است مبتلا شده باشد. تاولهای روی دست و پا معمولاً 48 ساعت بعد از دهان ظاهر می گردند. با پزشك خود مشورت كنید.

اقدام درمانی: درمان خاصی برای این حالت وجود ندارد. اگر تاول ها پاره شد و ایجاد زخم نمود، كودكتان را تشویق كنید تا دهانش را با بیكربنات سودا (جوش شیرین) بشوید. به او در صورت نیاز به مقدار تجویز شده مسكن نیز بدهید(تسكین دهان درد را مشاهده كنید). به كودكتان مقدار زیادی مایعات بنوشانید (تشویق كودك به نوشیدن را مشاهده كنید).

• آیا كودك شما تب دارد و به طور كلی بیمار به نظر می رسد؟
بلی- درمدت 24 ساعت به پزشك مراجعه كنید.

دلیل احتمالی: محتمل ترین دلیل، عفونت با ویروس تبخال (هرپس سیمپلكس) می باشد كه باعث زخم های سرد می گردد. وقتی كودك دچار اولین عفونت این بیماری می گردد ممكن است ناراحت و بیمار به نظر رسیده و دهان بسیار دردناكی داشته باشد. علایم مشابه ممكن است به سبب ویروسهای مشابه یا داروهای مصرفی تجویز شده بوجود آیند.

اقدام درمانی: اگر درد دهان كودك به حدی شدید باشد كه نبواند چیزی بنوشد، ممكن است نیاز به مراجعه به بیمارستان باشد. در حالت های ملایم تر، پزشك اقدامات خودیاری را توصیه خواهد كرد( تسكین درد دهان را مشاهده كنید). اگر داروهای مصرفی به عنوان عامل این حالت تشخیص داده شود، مصرف آنها بایستی متوقف گردد.

خیر- دلیل احتمالی: كودك ممكن است دچار زخم دهان شده باشد. این زخمها معمولاً دلیل خاصی ندارند اما معمولاً در مواقع استرس یا در محل زخم فرعی مانند صدمه حاصل از مسواك زدن بوجود می آیند. این زخم ها دردناك می باشند ولی خطرناك نیستند.

اقدام درمانی: شستن دهان با تركیب جوش شیرین ممكن است در تسكین درد مؤثر باشد(تسكین درد دهان را مشاهده كنید). درمانهای مختلفی نیز برای تسكین درد و بهبود این زخم ها وجود دارند. اگر بعد از 15 روز این حالت بهبود نیافت یا تعداد زخم ها زیاد شد با پزشك خود مشورت كنید.
• آیا كودك شما دارای ناحیه ای دردناك در گونه یا اطراف زبانش می باشد؟
دلیل احتمالی و اقدام درمانی: یك دندان جدید یا دندان تیز و دندانه دار ممكن است دهان یا گونه كودك را دردناك نماید. از اقدامات كاهش دهنده درد استفاده كنید(تسكین درد دهان را مشاهد كنید). اگر درد باقی بماند یا بر اثر یك دندان تیز و دندانه دار بوجود آمده باشد، با دندانپزشك مشورت كنید تا آن قسمت و لبه تیز را هموار و صاف نماید.
اگر از این مبحث به نتیجه ای نرسیدید به پزشك خود مراجعه كنید.
خودیاری تسكین درد دهان
اقدامات زیر ممكن است در تسكین درد دهان مؤثر باشند:
• در صورت لزوم به كودك به میزان مناسب مسكن هایی مانند استامینوفن بدهید.
• اگر كودك به اندازه كافی بزرگ است ، بایستی هر ساعت دهانش را با 4-1 قاشق چایخوری جوش شیرین كه در 100 میلی لیتر آب گرم حل شده است، بشوید.
• به او خوردنیهای نرم مانند بستنی بدهید.
• برای پیشگیری از برخورد مایعات به لب های دردناك و سخت شده مایعات را به كمك نی به او بنوشانید.
• از دادن غذاهای اسیدی یا نوشیدنی های اسیدی مانند پرتقال یا آب میوه ها به كودك خودداری كنید.
• سعی كنید روزی دوبار دندانهای كودك را مسواك بزنید اما مراقب نواحی دردناك باشید.
مشكلات دندان
دندان كودك شما همواره در معرض فساد قرار دارد. مسواك زدن منظم می تواند مانع فساد دندانها شود. (مراقبت از لثه ها و دندانهای كودك را مشاهده كنید). اگر فساد دندان درمان نگردد به قسمتهای مركزی آن سرایت كرده و باعث صدمه جدی می گردد. كودك بایستی از 3 سالگی تحت بررسی و معاینه مداوم و متناوب دندانپزشك قرار بگیرد. اگر بین این معاینات علامتی از فساد، مانند دندان درد بروز كرد، به دندانپزشك مراجعه كنید. در كودكان خردسال ، درد مربوط به دندان ممكن است به سبب دندان در آوردن باشد كه معمولاً جای نگرانی ندارد. اگر كودك دچار دندان درد شود یا به هر علتی نیاز به دمان فوری داشته باشد و دندانپزشك در دسترس نباشد ، برای یك دندانپزشك اورژانس با بیمارستان،‌ تماس بگیرید.
• در صورتی كه یك دندان كنده شده و یا قسمتی از آن شكسته شده باشد:
• آیا این یك دندان دائمی است؟ (غیر شیری)
بلی- فوراً به دندانپزشك خبر دهید.
اقدام درمانی: اگر لثه خونریزی دارد، یك گاز استریل بر روی آن قرار دهید و به كودك بگوئید كه آن را به شدت گاز بگیرد. دندان را بیابید اما فقط آن را نگهدارید و تمیزش نكنید.آن را در یك شیشه حاوی شیر قرار دهید و همراه كودك به نزد دندانپزشك ببرید. دندانپزشك ممكن است بتواند آن دندان دائم رامجدداً به لثه كودك متصل كند. اگر قسمتی از دندان شكسته شده باشد ممكن است بتوان مجدداً آنرا متصل كرد.
خیر- اقدام درمانی: اگر خونریزی لثه وجود دارد یك گاز استریل روی آن قرار دهید و به كودك بگویید كه آن را به شدت گاز بگیرد. دندان كنده شده یا قسمت شكسته شده قابل اتصال مجدد به لثه نمی باشد. اگر فقط قسمتی از آن كنده شده است، با دندانپزشك خود مشورت كنید، شاید لازم باشد قسمت شكسته شده تحت درمان قرار بگیرد. در بسیاری حالات،‌ یك دندان دائمی در آن محل جوانه خواهد زد. (ترتیب ظاهر شدن دندانها را مشاهده كنید.) اگر دندان خیلی زودتر از حد معمول از بین رفت، سایر دندانها ممكن است مشكلاتی در جوانه زدن دندانهای دائمی بوجود آورد.
آیا دندان بر اثر ضربه یا تصادف شل و لق شده است؟
اقدام درمانی: یك ضربه محكم ممكن است دندانی را لق كند اما اگر به آن دست نزنید مجدداً خودش سفت خواهد شد. گاهی اوقات دندان شیری ممكن است لق باقی بماند و یا بیفتد. اگر دندان دائم بعد از چند روز لق باقی ماند، با دندانپزشك خود مشورت كنید.
آیا كودك شما دارای دندان درد مداوم همراه یا بدون بروز تب می باشد؟
هم اكنون با دندانپزشك خود تماس بگیرید.

دلیل احتمالی: كودك ممكن است دچار آبسه دندان كه در آن به سبب عفونت چرك و فساد در دندان یا زیر آن بروز كرده شده باشد.
اقدام درمانی:‌ اگر كودك دچار آبسه دندان شده باشد دندانسپزشك ممكن است برای درمان عفونت، ‌آنتی بیوتیك تجویز كند. وقتی عفونت برطرف شد، كودك بایستی بیشتر از دندانش مراقبت كند تا دلیل اساسی بیماری نیز درمان گردد. در حالات نادری، ممكن است لازم باشد كه دندان برداشته شود.
در صورتی كه دندان كودك شما با قرار گرفتن در معرض غذاهای گرم یا سرد دردناك شود:
آیا درد فقط برای لحظاتی باقی می ماند؟

بلی- دلیل احتمالی:‌ اگر رویه محافظ دندان نازك یا خراب شده باشد ممكن است دندان به درجه حرارت و تغییرات دما حساس شود. با دندانپزشك خود مشورت كنید.
اقدام درمانی: دندانپزشك دندان كودك شما را معاینه كرده و فساد را درمان خواهد كرد. اگر حالت خاصی پیدا نشد، دندانپزشك ممكن است توصیه كند كه كودك با یك خمیر دندان مخصوص دندانهای حساس را مسواك كند و كمی از آن را نیز بر روی دندانهایش بمالد.
خیر- درمدت 24 ساعت به دندانپزشك خود مراجعه كنید.

دلیل احتمالی: كودك ممكن است دچار فساد عمیق یا یك ترك در دندانش شده باشد. به خصوص اگر این وضعیت در حالت عدم نوشیدن یا غذا خوردن نیز بروز نماید.
اقدام درمانی: دندانپزشك، دندان كودك را معاینه كرده و ممكن است دندان را بردارد و ناحیه فاسد شده را پر نماید.
آیا كودك وقتی بر روی دندانی كه به تازگی پر شده است فشار می آورد، درد احساس می كند؟
دلیل احتمالی و اقدام درمانی: احساس ناراحتی در دندانی كه به تازگی پر شده است، بسیار عادی و رایج است، به خصوص اگر قسمت پر شده بزرگ باشد. اگر درد بدتر شد یا بعد از 48 ساعت بهتر نشد، با دندانپزشكی كه آنرا پر كرده است مشورت كنید تا در صورت نیاز تنظیمات مجددی انجام گیرد.
آیا كودك شما در چندین دندان فك بالا دچار درد شده است؟

دلیل احتمالی: درد در چندین دندان ممكن است علامت سینوزیت (تورم مخاط سینوسهای هوایی در جمجمه)، باشد به خصوص اگر كودك به تازگی سرما خورده و یا دچار بینی گرفته یا آبریزش بینی شده باشد. كودكان زیر 8 سال به ندرت دچار این حالت می گردند چون سینوسهای آنها هنوز شكل نگرفته اند.
اقدام درمانی: برای درد به كودكتان استامینوفن بدهید. استنشاق بخار نیز ممكن است مفید باشد. اگر علایم كودك بعد از 48 ساعت بهتر نشد با پزشك خود مشورت كنید. ممكن است نیاز به درمان با آنتی بیوتیك نیز باشد.
آیا لثه پشت دندانهای عقب كودك شما حساس به لمس شده است؟
دلیل احتمالی: دندانهای آسیاب ثانویه كودكتان ممكن است شروع به بیرون آمدن كرده باشند.(ترتیب بیرون آمدن دندانها را مشاهده كنید.) لثه ها ممكن است به سبب این جوانه های دندان متورم گردند ولی این حالت معمولاً كوتاه مدت است.
اقدام درمانی: در صورت لزوم،‌ به كودك مقدار توصیه شده مسكن مانند استامینوفن بدهید. اگر درد شدید بود و یا بعد از 48 ساعت بهتر نشد با دندانپزشك مشورت كنید.
خودیاری مراقبت از لثه و دندانهای كودك
وجود شیرینی و شكر در رژیم غذایی ، اصلی ترین عامل فساد دندان است. به حداقل رساندن میزان غذاهای قندداری كه كودك مصرف می كند، مهمترین اقدام در سلامت دندانهای اوست. شما همچنین بایستی مقدار مصرف نوشیدنیهای گاز دار برای كودك را نیز كم كنید چرا كه اسید تمام نوشیدنیهای گازدار دندانها را خراب می كند. فلوراید یك ماده معدنی مهم است كه مقاومت دندان را در برابر حملات اسیدی زیاد میكند و خطر فساد راكاهش می دهد. در بسیاری از مناطق ، فلوراید به آب آشامیدنی اضافه می گردد. اگر میزان فلوراید آب آسامیدنی كم باشد، مطمئن شوید كودكتان از خمیر دندانهای حاوی فلوراید استفاده می كند و از دندانپزشك خود مكمل های فلوراید را درخواست كنید.
نحوه مسواك زدن صحیح را به كودكتان آموزش دهید.(مراقبت از دندانها و لثه ها در بزرگسالان را مشاهده كنید) دندانها را برای كودك مسواك كنید و یا به او كمك كنید تا این كار را انجام دهد.
تمیز كردن دندان یك كودك خردسال
فقط از مقدار كمی خمیر دندان به (اندازه یك نخود) بر روی یك مسواك نرم استفاده كنید. نوك مسواك نیز بایستی تا حد امكان كوچك باشد.(دندانهای كودك را از پشت مسواك كنید).

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir