توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله استان خوزستان در فایل ورد (word) دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله استان خوزستان در فایل ورد (word)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله استان خوزستان در فایل ورد (word)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله استان خوزستان در فایل ورد (word) :

خوزستان در عصر سوم و چهارم زمین شناسی
خوزستان در عصر سوم و چهارم زمین شناسی بوجود آمده است . در منطقه خوزستان و عربستان در دوران دوم زمین شناسی ، دریائی وسیع وجود داشت كهع به اقیانوس هند متصل بود و خشكی های این مناطق منحصر به چند جزیره كوچك و بزرگ بوده كه در اثر عوامل آتش فشانی از زیر آب سر برآورده و آن جزائر در جائی قرار داشت كه اكنون كوههای دماوند ، الوند ، ، زردكوه و دنا قرار دارد .

بنام خداوند بخشنده مهربان
مقدمه
من استانی كه برای تحقیق انتخاب كرده ام استان خوزستان است استانی كه اجداد من از سالهای بسیار دور در یكی از شهرهای آن (ابتدا در شوشتر كه یكی از قدیمی ترین شهرهای ایران و مركز خوزستان در آن سالها بوده) و بعداً شهر اهواز كه تاكنون نیز مركز آن استان می باشد و من هم در این شهر به دنیا آمده ام . استان خوزستان یكی از استانهای پهناور و دارای جلگه های حاصلخیز و رودخانه های پرآب و معادن عظیم نفت و گاز می باشد .

كلمه خوز به معنی شكر است و خوزستان به معنی شكرستان است چون در قدیم خوزستان مركز نیشكركاری و تهیه شكر بوده است . استان خوزستان به این نام نامیده شده است . استان خوزستان در زمانها قدیم مركزی برای علم و دانش و تربیت علما بوده و دانشگاه جندی شاپور یكی از آن مراكز بوده است . كه دانشگاه جندی شاپور فعلی از آن نام گرفته است .
شهر اهواز كه اكنون مركز استان خوزستان است تا قبل از سلطنت رضاخان شهری كوچك به نام ناصری ودارای جمعیتی اندك بوده و پس از آنكه مركز استان قرار گرفت و جمعیت آن روبه فزونی گذاشت .

رودخانه كارون از وسط شهر از شمال به جنوب در حركت است و شهر را به دو قسمت تقسیم می كند . اولین مدرسه ابتدایی كه در این شهر تاسیس گردید حدود سالهای 1303 و 1304 بوده كه با سعی و كوشش جد من و آوردن معلم از شیراز با مخارج ایشان بوجود آمد و چون در آن زمان شیخی به نام شیخ چاسب بر استان خوزستان حكم روایی می نمود این مدرسه به نام چاسبیه نامیده شد .

مشخصات جغرافیایی و انسانی شهرهای خوزستان
استان خوزستان با مساحتی بالغ بر 282/67 كیلومترمربع پنجمین استان از لحاظ وسعت می باشد كه در جنوب غربی ایران قرار دارد . استان خوزستان از شمال به استان لرستان و از شمال شرقی به استان چهار محال بختیاری و كهكیلویه و بویراحمد و از جنوب به خلیج فارس و از مغرب به كشور عراق محدود است .

سابقه تاریخی خوزستان
یكی از قدیمی ترین تمدن های بشری در شش هزار سال پیش در شوش پدید آمد . هزار سال بعد دولت مقتدر عیلام در شوش پایه گذاری شد و این دولت در سه هزار سال پیش از میلاد مسیح توسط آشوریان در هم شكسته شد . خوزستان در دوره هخامنشیان ، اشكانیان و ساسانیان نه تنها بر عظمت اش افزوده گشت بلكه شهرهایی نیز در آن ایجاد گردید . خوزستان در دوران بعد از اسلام نیز آباد بود و تا انقراض حكومت صفویه به چنگ افغان ها افتاد . در دوران نادر و كریم خان زند خوزستان دوره فترت را گذراند . در دوره قاجاریه به وسیله محمد علی میرزا پسر فتح علیشاه ضمیمه كرمانشان شد .

نام استان و شهرستانها موقعیت جغرافیایی ارتفاع از سطح دریا به متر جمعیت مركز شهرستان مساحت استان و شهرستان ها كیلومترمربع جمعیت استان و شهرستان
طول جغرافیایی عرض جغرافیایی
دقیقه ثانیه دقیقه ثانیه
استان خوزستان 236/67 920/196/2
اهواز 41-48 19-21 20متر 334399 10556 496468
آبادان 16-48 20-30 3 متر 294068 2796 376911
خرمشهر 11-48 26-30 3 متر 490-140 1355 176669
شادگان 40-48 39-30 5 متر 10246 3197 48964
دزفول 24-48 24-32 143متر 121251 7884 265108
مسجدسلیمان 17-49 59-31 362متر 77098 6986 179073
بهبهان 16-50 35-30 300متر 49378 3815 114780

ماه شهر 13-49 33-30 3متر 29940 7296 70973
سوسنگرد 10-48 33-31 130متر 14420 5844 100519
شوشتر 50-48 53-32 150متر 26173 3538 93893
ایذه 54-49 48-31 764 10257 6201 138633
رامهرمز 37-49 16-21 200 11138 4313 68590
اندیمشك 21-48 27-33 150 32085 3455 56339

شهرهای خوزستان
مركز استان ، شهر خوزستان می باشد كه رودخانه كارون از وسط این شهر می گذرد و شهر را به قسمت های شرقی و غربی تقسیم می نماید . بیشتر مراكز اداری در قسمت غربی رودخانه و مراكز تجاری و مغازه ها در سمت شرقی قرار دارند . قسمت های شرق و غرب شهر توسط شش عدد پل به هم وصل می شوند . كه یكی از این پلها كه به نام پل آهنی معروف است در زمان رضاخان ساخته شده و مخصوص عبور قطار آهن می باشد و بوسیله این پل بندر امام خمینی به خط سرتاسری راه آهن اتصال پیدا می كند و این بندر كه در قدیم به نام بندر شاهپور نامیده می شد در زمان جنگ
بین المللی دوم مورد استفاده متفقین قرار گرفت .

از شهرهای عمده خوزستان شهرهای شوشتر ، دزفول ، بهبهان ، آبادان ، خرمشهر ، رامهرمز ، ایذه ، بستان ، سوسنگرد و شادگان را می توان نام برد .
بیشتر مزارع نیشكر كاری در شهرهای شوشتر و دزفول قرار دارد . شهر دزفول مركز باغات مركبات و خرمشهر و آبادان و شادگان مركز نخلستانهای استان خوزستان
می باشند .
شهر شوشتر تا قبل از آنكه شهر اهواز به مركزیت استان تائید شود مركز استان خوزستان بوده است . سد شادروان در این شهر قرار دارد . این شد در زمان سلطنت شاهپور اول از سلاطین ساسانی ساخته شده است . بند میزان كه بر روی رودخانه كارون در این شهر زده شده آب رودخانه را به دو قسمت تقسیم نموده و شهر شوشتر را مانند جزیره ای در بر می گیرد .

شهر شوش كه نزدیك دزفول قرار دارد از شهرهای بسیار قدیمی ایر ان می باشد كه در زمان های سلطنت هخامنشیان و ساسانیان پایتخت زمستانی آنها بوده است و آثار بسیاری در این شهر وجود دارد كه همه ساله مورد بازدید سیاهان و جهانگردان قرار می گیرد . آرامگاه حضرت دانیال نبی در این شهر واقع است . شهرهای بهبهان و رام هرمز از لحاظ كشت گندم در استان خوزستان مقام بالایی را دارد .

زبان های محلی شهرهای خوزستان
همانطوریكه در تمام استان های ایران زبان رسمی و دولتی زبان فارسی دری می باشد ولی مردمان هر محل زبالن محاوره آنها زبان مادری و به قول معروف زبان محلی است. در شهر های استان خوزستان نیز در هر شهر زبان محلی خودرا بیشتر بكار

می برد . و هرچه شهرها به هم نزدیكتر باشند زبان آنها بیشتر شبیه به هم است . در خوزستان زبان های محلی شوشتری و دزفولی كه شبیه به هم اند در شهرهای شوشتر و دزفول با آن صحبت می كنند . زبان عربی كه مخصوص شهرهای عرب نشین است مانند هویزه ، سوسنگرد ، دشت آزادگان و شادگان و قسمتی از شهرهای آبادان و خرمشهر و آبادان و خرمشهر به این زبان صحبت می كنند . زبان مردم بهبهان و رامهرمز لهجه ای مخصوص به خود دارد . و زبان لری كه در شهرهای شمال خوزستان بدان تكلم می نمایند .

آب و هوای استان خوزستان
آب و هوای استان خوزستان در مناطق كوهستانی و مرتفع با تابستان های معتدل و زمستان های سرد و در نواحی كوهپایه ای دارای آب و هوای نیمه بیابانی و در نواحی پست و جلگه ای هرچه به سمت جنوب و جنوب شرقی پیش رویم خصوصیات اب و هوا از نیمه بیابانی به بیابانی كناره ای تبدیل می شود . عموماً زمستان های این ناحیه كوتاه و معتدل و تابستان های طولانی و گرم است . حداكثر مطلق درجه حرارت در شهرهای اهواز ، آبادان ، دزفول به ترتیب 49 و 50 درجه است . حداقل مطلق دما در شهرهای مذكور به ترتیب 10- ، 20+ و 10- است . درجه حرارت معمولاً در تیرماه به بالاترین حد خود و در بهمن ماه به پایین ترین حد خود در طول سال می رسد . در این ناحیه تعداد روزهای یخبندان بسیار اندك است .
در خوزستان مقدار بارندگی بسیار كم و معدل بارندگی در طول پانزده سال از 205 میلیمتر در اهواز تجاوز نكرده است .

رودخانه ها
رودخانه كارون : سرچشمه اصلی رودخانه كارون از زردكوه بختیاری است كه در ط.ل مسیرش شعبه های متعددی به آن اضافه می شود . بعد از گذر از دره ها و دامنه كوههای فراوان به سوی جلگه خوزستان سرازیر می شود . این رودخانه در شمال شهر شوشتر به دو شاخه تقسیم شده و شهر شوشتر را مانند جزیره ای در بر می گیرد . كه این دو شاخه در

جنوب شهر شوشتر در محلی بنام بند قیر دوباره به هم پیوسته و به راه خود ادامه می دهند . رودخانه كارون شهر اهواز را به دو قسمت تقسیم نموده و به سوی خرمشهر جزیان می یابد . در شهر شوشتر دو پل ودر شهر اهواز شش پل بر روی آن زده شده است . رودخانه كارون پس از رسیدن به خرمشهر باز هم به دو شاخه تقسیم می گردد كه یك شاخه آن به نام بهمن شیر از مشرق آبادان عبور كرده و وارد خلیج فارس می شود و شعبه دیگر آن كه همان كارون است وارد اروندرود
می گردد كه در سمت غربی آن كشور عراق قرار دارد .

بر روی رودخانه كارون چندین سد زده شده كه تعدادی در حال بهره وری و بقیه در حال اتمام می باشد . مقداری از برق مورد مصرف كشور از این سدها تامین می گردد .
رودخانه دز: ذرودخانه دز دارای چندین شاخه مهم است . شعبه های اصلی این رودخانه از ارتفاعات شهرستان اراك ، بروجرد ، علی گودرز و كوههای بلند بختیای شرچشمه می گیرد . رودهایی كه به رودخانه دز می ریزند عبارتند از : رودخانه سرخ بختیاری و سرخاب . بر روی دز سدی به همین نام زده شده كه از نظر كشاورزی و تولید برق حائز اهمیت بسیار است . این رودخانه به اتفاق رودخانه كارون قریب به 31400 كیلومتر مربع از زمین های استان خوزستان را مشروب می نماید .

رودخانه كرخه : این رودخانه نام های گوناگونی دارد .از جمله (چرخه ) كه نام یكی از شهرهای عیلام نیز بوده است . نام دیگر آن (گاماساب) یا (گامارود) است ، كه به معنی گاومیش آب (یعنی رود بزرگ ) نیز موسوم بوده است . در قرون اسلامی تا قرن دهم هجری این رودخانه را به نام های نهر شوش ، دجله العمیاء (یعنی دجله كوه)‌ و شط الحی نیز گفته اند .
رودخانه كرخه از دامنه های جنوبی الوند سرچشه می گیرد و از دشت اسدآباد و نهاوند در حوالی كنگاور عبور می كند . سپس رود (دیناور) به آن می پیوندد و از پای بیستون می گذرد

. قبل از رسیدن به بیستون به جنوب منحرف شده واز دره های كوچكی عبور كرده و سپس سیاه‌آب (قره سو) از مشرق كرمانشاه بدان ملحق می شود و بعد به سیروان می رسد و از اینجا داخل خاك لرستان شده و سیمره نامیده می شود . این رودخانه از دره های عمیق و عریضی كه در جنوب كبیركوه قرار دارند عبور

می كنند و وارد جلگه خوزستان می شود كه از این به بعد به نام كرخه نامیده می شود. رودخانه كرخه از زمین هایی می گذرد كه از رسوبات خود آن بوجود آمده اند . در طول مسیر شمالی – جنوبی خود تغییر جهت داده و وارد سرزمین های دشت آزادگان می شودو در پایان وارد باتلاق هویزه (هورالهویزه) درغرب شهر هویزه می شود و در آخرین مرحله پس ازطی این باتلاق وارد اروندرود می شود .

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir