توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله UML و كاربرد آن در فایل ورد (word) دارای 71 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله UML و كاربرد آن در فایل ورد (word)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله UML و كاربرد آن در فایل ورد (word)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله UML و كاربرد آن در فایل ورد (word) :

چكیده:
در مدلسازی شیئ‌گرای نرم افزار با استفاده ازUML چهره‌هایی مختلف یك سیستم با استفاده از دیاگرامهای مختلف نمایش داده می‌شوند. ساختار پایدار سیستم از طریق دیاگرامهای كلاس واكنش بین قطعات مختلف مدل از طریق دیاگرام‌های كنش مثل دیاگرام‌های توالی و دیاگرانم‌های همكاری نمایش داده می‌شود. بنابراین یك مدل كامل شامل چندین دیاگرام از انواع مختلف می‌باشد. بنابراین سازگاری بین دیاگرامهای مختلف از اهمیت بسیاری برخوردار است.

در این مقاله آنالیز سازگاری بین دیاگرامهای گلاس و توالی با استفاده از گرافهای نوع ویژگی و تبدیلات آنها شرح داده شده است. اگر بخواهیم به طور صریح بگوییم دیاگرامهای كلاس به گرافهای نوع ویژگی كه به آنها گرافهای كلاس می‌گوییم تبدیل می‌گردند.همچنین چند‌تایی‌ها به قیودی تبدیل می‌گردند كه به آنها قیود چند‌تایی می‌گوییم. دیاگرامهای توالی توسط یك گرامر گراف‌گونه نمایش داده می‌شوند كه به آنها گرامرهای گراف‌گونه كنش می‌گویم.
آنالیز سازگاری شامل موارد “ وجودی” ، “ آشكاری” و “ چند تایی” می‌گردد برای آنالیز سازگاری از تكنیكهای جبری موجود، برای گرامرهای گراف‌گونه استفاده شده است.

1¬ـ ممقدمه
برای ایجاد یك سیستم جدید واعمال تغییرات در یك سیستم موجود در ابتدا باید كاركرد آن سیستم تعیین گردد. درحقیقت ساختار ایستا و پویای سیستم باید كاملاً مشخص و مدلسازی گردد. بنابراین واجب است، عناصری برای نمایش ساختار داخلی، رفتار سیستم و كنش بین قطعات مختلف آن در نظر گرفته ‌شوند. در صورتی كه از یك متد شیئ‌گرا استفاده كنیم، در آنصورت UML برای نمایش و مدلسازی سیستم و قطعات آن انتخاب مناسبی است. UML چند نوع مختلف دیاگرام را كه هر كدام سیستم را از زاویه‌ای خاص نمایش می‌دهند،. تعریف می‌كند. هر دیاگرام یا ساختار ایستای سیستم، یا رفتار داخلی آن و یا كنش بین قطعات مختلف را نمایش می‌دهد.

بنابراین مدل كامل سیستم شامل چندین دیاگرام از انواع مختلف می‌باشد. علاوه براینكه دیاگرامها از نظر املایی باید درست باشد و همچنین هر یك به تنهای سازگار باشند، دیاگرامهایی كه از یك نوع نیستند، نیز باید با هم سازگار باشند. برای آنالیز سازگاری دیاگرامهای كلاس و توالی از گرافهای نوع ویژگی و تبدیلات آنها استفاده شده است.
برای درك بهتر راه حل ارائه شده در بخش بعد، ابتدا دیاگرام‌های كلاس و توالی و ویژگیهایی كه باید بررسی گردند، مورد مطالعه قرار می گیرند.

دیاگرامهای UML
UML یك زبان مدلسازی یكپارچه می باشد ،‌كه برای مدلسازی انواع سیستم های نرم افزاری مبتنی بر متدولوژی شیئی گرا در نظر گرفته شده است . این زبان برای تشریح ، نمایش ،‌ساخت و X مستند سازی سیستم های نرم افزاری مورد استفاده قرار می گیرد. نسخه1-1 UML در نوامبر 1997 توسطOMG مورد قبول واقع شده است و نسخه 3-1 آن از مارس 1999در دسترس می‌باشد. به خاطر استفاده فراوان این زبان در صنعت و تحقیقات این زبان بصورت استاندارد در آمده است.

1-2- دیاگرامهای كلاس
1-1-2- تعریف
دیاگرامهای كلاس ساختار ایستای سیستم را نمایش می‌دهند، یعنی عناصر موجود در سیستم، ساختار داخلی آنها و ارتباط آنها با سایر عناصر سیستم را مشخص می كنند. عناصر سیستم بصورت كلاس در دیاگرام كلاس نمایش داده می‌شوند.
چند نوع مارتباط ایستا بین كلاسها وجود دارد یعنی تناظر، مجتمع، تركیب، وابستگی و تعمیم .
مفهوم بسته‌ها در UML یك مكانیزم درختی برای گروهبندی كلاسها، به دست می‌دهد. ساختار داخلی كلاسها با لیستهایی از متدها و ویژگیها نمایش داده می‌شود. جزئیات بیشتر عناصر مدل در بخش بعد تشریح شده اند. وابسته به سطح مجرد سازی و پیچیدگی سیستم ، عناصر كمتر و یا بیشتری مورد بررسی قرار می گیرند.
2-1-2 عناصر دیاگرامهای كلاس
یك كلاس یك شرح برای مجموعه اشیائی است ،‌كه دارای یك ساختار ، رفتار ، ارتباطها و معنی می باشند. هر كلاس دارای یك نام می باشد و می تواند متعلق به یك بسته باشد.
اشیائی كه از یك كلاس هستند دارای یك لیست ویژگیها و یك لیست متدهای یكسان می‌باشند،اماL1 مقادیر ویژگیها ممكن است متفاوت باشند. یك دیاگرام كلاس می‌تواند دارای اشیایی باشد، كه نمونه‌هایی از كلاسها می‌باشند. شكل معمول تعریف یك ویژگی بصورت زیر می‌باشد.

Visibility name : type expression
نوع ویژگی (type- expression) توسط UML تعریف نمی‌شود و این مقدار وابسته به زبان می‌باشد در حقیقت نوع متغیر، برای زبانی است، كه در نهایت كلاس مورد نظر در آن ایجاد و پیاده‌سازی خواهد شد. ممكن است كلاسهای موجود در دیاگرام كلاس به عنوان نوع متغیر برای ویژگیها مورد استفاده قرار گیرند. این زمانی است كه یك ویژگی یك مرجع برای یك شیء از آن كلاس نگهداری می‌كند. آشكاری ویژگیها شامل یكی از موارد protecded(#) , public(+) و prirate(-) می‌باشد.

ویژگیهای عمونی (public) برای سایر كلاسها قابل دسترس هستند،ویژگیهای محافظت شده تنها برای اشیاء همان كلاس و یا زیركلاسهای آن قابل دسترس می‌باشند و ویژگیهای خصوصی(( prirate تنها برای خود شیء قابل دسترس می‌باشند. سایر جزئیات مثل مقادیر اولیه، چند تایی و رشته‌های مربوط به ویژگی ها ،‌ همگی اختیاری هستند.
یك متد در UMLتوسط یك رشته كه به شكل زیر می‌باشد تعریف می‌گردد.
Visitility name (parameter
Visibility name (parameter – list): return-type-expression
لیست پارامترهای هر متد شامل یكسری پارامتر می‌باشد كه همگی دارای فرمتی به شكل زیر هستند.
Name: type-expression
آشكاری متدها همانند ویژگیها مورد بررسی قرار می‌گیرد. متدی كه یك عملیات را محقق می‌سازد دارای همان خصوصیات عملیات می‌باشد و البته دارای یك بدنه پیاده‌سازی می‌باشد كه عملیات را پیاده‌سازی می‌كند.
كلاسها بصورت درختی توسط بسته‌ها ؟؟سازماندهی می‌گردند.
هر كلاس حداكثر به یك بسته تعلق دارد و بسته به نوع آشكاری آن قابل دستیابی از طرف سایر بسته‌ها می‌باشد.

رابطه ساختاری بین كلاسها از طریق روابط تناظر و تعمیم نشان داده می‌شود. یك كمان بیانگر ارتباط ساختاری یك شیء از كلاس مبدأ با یك شیء از كلاس مقصد می‌باشد. یك رابطه تناظر دو طرفه كه بصورت یك خط نشان می‌دهد. این ارتباط ساختاری به ایت معنی است كه شیء مبدأ به راحتی به شیء مقصد دسترسی پیدا می‌كند دلیل این امر آن است كه شیء مبدأ یك مرجع به شیء مقصد را در خود نگهداری می‌كند. رابط تناظر معمولاً بایزی می‌باشند اما می‌توان روابط تناظر چند‌گانه را نیز داست. روابط چند‌گانه در این مقاله بررسی نمی‌گردند.

از طرفی بصورت تئوری امكان وجود چند رابطه تناظر بین دو كلاس وجود دارد. اما در برخی موارد این مسأله تمكن است نیك دیاگرام ناسازگار ختم گردد.
روابط تجمع و تركیت انواع خاصی از ناظر هستند كه رابطه “بخشی از” را نمایش می‌دهند. باری نمایش این روابط انتقال خط واصل بین د ركلاس یك لوزی قرار داده نمی‌شود كه در رابطه تركیب این لوزی توپر و در رابطه تجمع این لوزی تو خالی می‌باشد. رابطه تجمع به طور كلی رابطه كل و جزء را نمایش می‌دهد.

یك رابطه تركیب یك رابطه قوی‌تر نسبت به تجمع می‌باشد و به این معنی است، كه جزء در نظر گرفته برای تركیب تنها برای تركیب می‌باشد و نمی‌تواند جزء شیء دیگری باشد. این بدان معنی است، كه تمام اجزای یك تركیب هنگام از بین رفتن تركیب از بین می‌روند.
یك رابطه تعمیم بین دوكلاس برای نمایش ارث بری كلاس فرزند از كلاس پدر می‌باشد. تمام ویژگیها و عملیات كلاس پدر به كلاس فرزند به ارث می‌رسد. از طرفی كلاس فرزند ، خود می تواند عملیات و ویژگیهای خود را داشته باشد. رابطه تعمیم امكان جایگزینی را محقق می‌سازد. یعنی در جایی كه یك نمونه از كلاس پدر مورد نیاز است، می‌تواند یك نمونه از كلاس فرزند مورد استفاده قرار بگیرد. اما عكس این عمل ممكن نیست، یعنی یك نمونه از كلاس پدر نمی‌تواند جایگزین یك نمونه از كلاس فرزند گردد. در روابط تعمیم حلقه ممكن نیست این در حالی است، كه حلقه برای روابط تناظر مجاز می‌باشد.

uml امكان ارث‌بری یگانه و چند گانه را ممكن ساخته است. در طول این مقاله تنها ارث‌بری یگانه مورد بررسی قرار می‌گیرد، اما ارث‌بری چندگانه مشكلی برای چك سازگاری نیست.
uml رابطه تناظر را همراه با دو انتهای آن در نظر می‌گیرد. بنابراین امكان اضافه كردن ویژگیهای مربوط به دو انتهای یك رابطه تناظر در نظر گرفته شده است.
با افزودن یك Rolename به یك سمت رابطه، اشیاء كلاس آن سمت یك نام بدست می‌آورند، كه توسط اشیاء كلاس سمت دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
چندتایی درنظر گرفته شده برای هر ارتباط تعداد اشیائی را كه توسط آن رابطه با شیء مورد نظر در ارتباط هستند، تعیین می‌كند.

چند‌تایی یك بازه از اعداد غیر منفی است كه بصورت (حد بالا…حد پایین) می‌باشد. حد پایین صفر به این معنی است كه شیء نیازی به یك مرجع ندارد. از طرف دیگر حد پایین 1 وجود شیء متناظر را قطعی می‌كند، یعنی حداقل یك مرجع برای شیء متناظر باید وجود داشته باشد. جدول(x) مقادیر ممكن باری بازه چند‌تایی را نمایش می‌دهد.
ممكن است دیاگرام كلاس با توجه به چند تایی ها منجر به یك دیاگرام شیء تهی گردد و یا ناسازگاری بوجود آید. آشكاری یك رابطه تناظر می‌تواند محدود گردد. این كار با استفاده از كلمات كلیدی protected (#) , Public (+) و یا private (-) صورت می‌گیرد. این كلمات كلیدی دسترسی و استفاده از rolename ها را محدود می‌سازند. مفهوم این كلمات كلیدی همانند آن چیزی است، كه برای ویژگیها گفته شده است . شكل(X) یك دیاگرام كلاس همراه با رابطه‌های تناظر یكطرفته و دو طرفه، تجمع و تعمیم می‌باشد.

2-2 دیاگرامهای توالی
برای نمایش تعامل بین چندین شیء، دو نوع دیاگرام توسط uml ارائه شده است دیاگرام توالی و دیاگرام همكاری. دیاگرام توالی برروی زمانبندی و توالی انجام فعالیتها تأكید دارد. این دیاگرام تناظر بین اشیائی را نشان نمی‌دهد. بنابراین ارتباط بین فرستنده و گیرنده پیام به طور صریح بیان نمی‌گردد. یك نمودار توالی دارای دو بعد می‌باشد: بعد عمودی، زمان را نشان می‌دهد و بعدر افقی اشیاء مختلف را نشان می‌دهد. به طور نرمال زمان به سمت پایین افزایش می‌یابد.
تعامل بین اشیاء از طریق فرستنده وگیرنده یك پیام، مشخص می‌گردد. پیامهایی كه اشیاء را ایجاد می‌كنند و یا از بین می‌برند، نقش مهمی در چك سازگاری مدلها دارند. از آنجایی كه دیاگرامهای همكاری بدون از دست دادن اطلاعات قابل تبدیل به دیاگرامهای توالی هستند، بنابراین بررسی سازگاری بر روی دیاگرامهای توالی صورت می‌گیرد.

2-2-2 عناصر دیاگرام توالی
اشیائی كه در دیاگرام توالی شركت می‌كنند، شبیه كلاسهای دیاگرام كلاس نمایش داده می‌شوند، زیرا آنها نمونه هایی از كلاسها می‌باشند. بصورت معمول، هر شیء در دیاگرام توالی به فرمتobjoutname/rolename : classname نمایش داده می‌شود. اگر تنها یك role برای اشیاء یك كلاس متصور باشد در آنصورت rolename می‌تواند حذف گردد. اما نام نقش به كار رفته باید با نقش به كار رفته برای این تعامل هماهنگی داشته باشد. در اسناد UML آورده شده است كه نام شیء ، نام نقش و نام كلاس قابل حذف شدن می‌باشند، اما برای بررسی سازگاری دیاگرامها نیاز است كه حداقل نام كلاس در دیاگرام توالی وجود داشته باشد. خط زندگی وجود یك شیء را نمایش می‌دهد. اگر یك شیء را طول زمان در دیاگرام توالی ایجاد گردد خط زندگی آن شیء از آن نقطه زمانی شروع می شود و در صورتی كه یك شیء از بین برود خط زندگی آن شیء پایان یافته و علامت(x) در انتهای آن قرار می‌گیرد.

تعامل بین اشیاء از طریق پیامها محقق می‌گردد. یك پیام دارای یك فرستنده و یك گیرنده می‌باشد و دارای یك برچسب می‌باشد، كه عملیاتی را كه باید انجام شود، مشخص می‌كند. عملیات درخواست شده توسط یك پیام، باید درگیرنده موجود باشد، یعنی در لیست عملیات كلاس گیرنده باشد و یا به ارث رسیده باشد، از طرفی برای فرستنده پیام آشكار باشد. همچنین یك رابطه بین فرستنده و گیرنده باید وجود داشته باشد. جهت این رابط باید از فرستنده به گیرنده باشد. یك پیام بصورت یك كمان كه از خط زندگی فرستنده شروع می‌شود و به خط زندگی گیرنده ختم می‌گردد، نمایش داده می‌شود. بر چسب پیام معمولاً بصورت زیر می‌باشد.
Return-value:=message-name(argument-list)
برای مقادیر بازگشتی می‌توان از متغیرها استفاده كرد.

سه نوع مختلف از پیام وجود دارد:
1- پیامهای بین دو شیء موجود: كه با كمانی از خط زندگی شیء فرستنده به خط زندگی شیء گیرنده نشان داده می‌شوند.
2- پیام ایجاد یك شیء: این پیامها به صورت یك كمان از خط زندگی فرستنده به ابتدای خط زندگی شییء كه ایجاد می‌گردد نشان داده می‌شوند.
3- پیامهایی كه یك شیء را از بین می‌برند: این پیامها به صورت یك كمان از فرستنده به انتهای خط زندگی گیرنده كه با علامت(x) مشخص شده است، نمایش داده می‌شوند.
شكل (2-2) دیاگرام توالی كلاس مربوط به دیاگرام كلاس شكل (1-2) را نشان می‌دهد. هر سه نوع پیام در این شكل نمایش داده شده‌اند.

4ـ نمایش دیاگرامهای كلاس و توالی با استفاده از گرافهای نوع ویژگی و گرامرهای گراف گونه
برای بررسی سازگاری دیاگرامهای كلاس و توالی درUML، در ابتدا این دیاگرامها به به گرافهای نوع ویژگی و گرامرهای گراف گونه تبدیل می‌گردند. برای تبدیل دیاگرامها تنها دیاگرامهایی كه از نظر املایی درست هسنتد، در نظر گرفته شده‌اند.
1ـ4 نمایش دیاگرام كلاس به شكل گراف كلاس و قیود چند‌تایی
اجزاء یك دیاگرام كلاس مثل ویژگیهای كلاس و عملیات آن بصورت یك گراف كلاس نمایش داده می‌شوند. چند‌تایی در روابط تناظر بصورت قیود چند‌تایی نمایش داده می‌شود.
این قیود یا بصورت قیود منفی هستند و یا بصورت قیود عمومی ، كه بعداً شرح داده خواهند شد.

1-1-4 گراف كلاس
یك گراف كلاس ،‌بسته ها ، كلاسها و روابط بین آنها را نمایش می دهد. هر كلاس به یك نُد از نوع كلاس تبدیل می گردد.
نام كلاس در ویژگی name ذخیره می گردد. نام بسته ها همراه با نام كلاسها به كار می روند شكل نمایش نام كلاسها به همراه نام بسته‌ها معمولاً بصورت زیر می‌باشد.

Packaye:: subpackage::class name
ویژگیها و عملیات كلاسها بصورت دو مجموعه از چندتایی‌های مرتب نمایش داده می‌شوند. این مجموعه‌ها جزء ویژگیهای یك ند به حساب می‌آیند و با نامهای operations , attribntes شناخته می‌شوند. لیست پارامترهای یك عملیات خود بصورت یك چند‌تایی نمایش داده می‌شود كه شامل نام پارامتر و نوع آن می‌باشد.
شكل (1-4) یك كلاس در UML و متناظر آن بصورت گراف را نمایش می‌دهد.

شكل 1-4
همانطور كه در شكل دیده می‌شود لیست ویژگیها شامل سه تایی های مرتب می‌باشد كه خود شامل آشكاری، نام و نوع ویژگیهای كلاس می‌باشند.
روابط تناظر، تجمع و تركیب كه جهت دار می‌باشند، بصورت یك كمان از ند كلاس مبدأ به ند كلاس مقصد نشان داده می‌شوند. سایر ویژگیهای یك رابطه: مثل نام رولهای مبدأ و مقصد و آشكاری آنها می توانند بصورت ویژگیهایی برای یك یال گراف كلاس تعریف شوند.

همچنین نوع رابطه (تناظر، تجمع و تركیب) نیز می‌تواند بصورت یك ویژگی برای یك یال در نظر گرفته شود، ولی این ویژگی برای بررسی سازگاری دیاگرامها به كار نمی‌آید. روابط دو طرفه در دیاگرام كلاس تبدیل به دو یال یا جهتهای مختلف می‌شوند، كه در گراف كلاس ظاهر می‌گردند. همانطوركه قبلاً گفته شد، تنها روابط دودویی در این مقاله مورد بررسی قرار می‌گیرند . شكل (2-4) یك مثال از تبدیل دیاگرام كلاس به گراف كلاس را نمایش می‌دهد. در این شكل یك رابطه یك طرفه و یك رابطه دو طرفه، همراه با ویژگیهای روابط نشان داده شده است.

رابطه تعمیم توسط یك نوع دیگری از یال نمایش داده می‌شود. تفاوت بین یالها درگراف كلاس از طریق ویژگی آنها مشخص می‌گردد. به عنوان مثال، نوع یال برای روابط تناظر، تجمع و تركیب برابرassociation type و باری رابطه تعمین برابر generalization type می‌باشد. یال مورد نظر برای رابطه تعمیم بصورت یك كمان از ند مربوط به كلاس فرزند به ند مربوط به كلاس مقصد نشان داده می‌شود. خاصیت جایگزینی برای رابطه تعمیم وجود دارد، یعنی در جایی كه نیاز به كلاس پدر وجود داشته باشد می‌توان از كلاس فرزند استفاده كرد.

بنابراین تمام روابط تناظر موجود برای پدر به فرزند به ارث می‌رسد. از طرفی تمام ویژگیها و عملیات كلاس پدر به كلاس فرزند به ارث می‌رسد. بنابراین مقادیر موجود در ویژگیهای operations , attribates از ند مربوط به كلاس پدربه مقادیر موجود در این ویژگیها در ند مربوط به كلاس فرزند افزوده می‌گردد. در صورتی كه تشابه اسمی وجود داشته باشد ویژگیها و عملیاتی كه تشابه اسمی دارند افزوده نمی‌گردند.

4-1-2 قیود چندتایی
چند‌تایی های مربوط به روابط تناظر تبدیل به قیود چند‌تایی می‌گردند. برای این منظور از قیود گرافیكی وقیود كاربردی استفاده می‌گردد. همانطور كه از بخشهای قبل می‌دانیم، یك چند‌تایی به شكل n…m ( ) این معنی است كه تعداد مراجع حداقل به تعداد n می‌باشند و حداكثر برابرm می‌باشند.
در این قسمت چند‌تایی n;m را بصورت دو قانون مجزا نمایش می‌دهیم .

قید كلی
حد پایین n بصورت یك قید كلی بیان می‌گردد، یعنی این قانون حالتی را كه همیشه وجود دارد را نشان می‌دهد. این شامل دو‌گراف به نامهای p و c می‌گردد.
گراف p شامل ند مربوط به كلاس مبدأ می‌گردد. گراف c شامل همان ند به همراه ندهایی از كلاس مقصد می‌گردد، كه تعداد آنها برابر n می‌باشد. در گراف c از ند مبدأ به هر یك از ندهای مربوط به ند مقصد یك یال درنظر گرفته می‌شود، كه منتاظر با رابطه مورد نظر در دیاگرام كلاس می‌باشد. تمام ویژگیهای مربوط به این رابطه، بصورت ویژگیهای این یال در نظر گرفته می شوند. ویژگیهای operations , attributes بصورت كامل برای ندهای مقصد در نظر گرفته می‌شوند. به این ترتیب قید كلی برای یك چند‌تایی حاصل می‌گردد. برای حد پایین صفر چنین قیدی ایجاد نمی‌گردد. زیرا بی معنی می‌باشد.

قید عدم وجود
حد بالای یك چند‌تایی از طریق یك قید منفی، یعنی حالتی كه نباید رخ دهد كنترل می‌گردد. این ساختار یك مرجع بیشتر از حد بالای ؟؟ در برمی‌گیرد.
این قید توسط یك گراف به نام N نمایش داده می‌شود. این گراف شامل یك ند به ازای مبدأ رابطه و m+1 ند به ازای شیء مقصد می‌باشد.
به هر شیء مقصد، یك یال از شیء مبدأ متصل می شود كه می‌تواند تمام ویژگیهای مربوط به یك رابطه تناظر ار داشته باشد. حد بالای (*) به صورت یك قید عدم وجود نمایش داده نمی شود. شكل (6-4) یك نمونه از رابطه تناظر و قید عدم وجود برای حد بالای آنرا نمایش می‌دهد.

2-4 نمایش دیاگرامهای توالی توسط گرامرهای گراف‌گونه
یك دیاگرام توالی توسط یك گرامر گراف‌گونه نمایش داده می‌شود. یك گرامر گراف‌گونه شامل یك گراف شروع، یك مجموعه محدود از قوانین و یك شرط كنترل می‌باشد، كه توالی كاربرد قوانین را نشان می‌دهد. گراف شروع شامل تمامی اشیائی می‌گردد، كه قبل از ارسال اولین پیام در دیاگرام توالی وجود دارند.
ویژگیهای operations , attributes برای هر ند شامل تمام ویژگیها و عملیات یك كلاس می‌باشند. هر قانون در گرامر گراف گونه مختص یك پیام در دیاگرام توالی می‌باشد. در بخش 2ـ2ـ2 دیدیدم كه سه نوع مختلف از پیام وجود دارد. قوانین گرامری مربوط به این سه نوع پیام دراین بخش توضیح داده شده‌اند.
قوانین مطرح شده دراین بخش بصوت می‌باشند كه G 1 و G2 هر دو گراف می‌باشند.

1- پیامهای بین دو شیء موجود:
قسمت سمت چپ این قانون شامل یك ند به ازای هر شیء می باشد. یك كمان از فرستنده به گیرنده پیام نیز وجود دارد. قسمت سمت راست شامل همان ندها و كمان می‌گردد، با این تفاوت كه ویژگی operations در ند گیرنده شامل تمام عملیات قبلی بعلاوه چند تایی مربوط به عملیات فراخوانی شده توسط پیام می‌باشد. همچنین ویژگی attributes در فرستنده پیام شامل مقادیر قبلی بعلاوه چند تایی مربوط به مقدار برگشتی و پارامترهای عملیات فراخوانی شده می‌باتشد. شكل 7-4 یك نمونه پیام ارسال شده بین دو شیء موجود و قانون گرامری مربوط به آن را نمایش می ‌دهد.

2- پیامهایی كه یك شیء جدید را ایجاد می‌كنند:
قسمت سمت چپ این قانون تنها شامل یك ند برای فرستنده پیام می‌گردد. قسمت سمت راست شامل ند فرستنده و ند گیرنده پیام می‌باشد. پیام ارسال شده بصورت یك كمان از فرستنده به گیرنده نمایش داده می‌شود. ویژگی operations برای شیء گیرنده ( كه جدیداً ایجاد تشده است ) شامل تمام عملیات آن شیء به همراه یك چند تایی برای سازنده (Constructor) شیء می‌باشد. همچنین ویژگی attributes در فرستنده شامل مقادیر قبلی به همراه یك چند‌تایی برای مقدار بازگشتی و پارامترها می‌باشد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir