توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تاثیر سرما بالای درختان میوه در فایل ورد (word) دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تاثیر سرما بالای درختان میوه در فایل ورد (word)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاثیر سرما بالای درختان میوه در فایل ورد (word)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تاثیر سرما بالای درختان میوه در فایل ورد (word) :

تاثیر سرما بالای درختان میوه

مقدمه:
ازآنجاییکه معلوم است نباتات به خصوص میوه جات وغله جات به نسبت اهمیت اقتصادی و حیاتی شان درزندگی بشر ارزش به سزای دارند ونباتات به صورت مستقیم وغیر مستقیم مورد استفاده انسان ها قرار میگیرند که به صورت مستقیم از میوه ، چوب وغیره استفاده میشود . وبه صورت غیر مستقیم در جلو گیری از آ لودگی هوا تاثیرات شان بالای اقلیم ودرجه حرارت ودر جذب مواد کاربنی وتولید نمودن اوکسیجن هوا نقش اعظمی داشته میباشند ، بنأ یک حقیقت انکار ناپذیری است که نباتات درحیات بشریت ضامن وتضمین کننده حیات شان است پس باید انسان تا حد امکان کوشش نماید که ازنعمت بزرگ الهی استفاده درست نموده ودر حفظ و مراقبت آن تلاش به خرچ دهد تا ازبوجود امدن عوامل ناگوار محیطی که با عث از بین رفتن شان میشود محفوظ بمانند.

 

نبا تات از جمله میوه جات که داروخانه بدن انسان های روی زمین محسوب میشود . گاهی مورد هجوم عوامل ناگوارطبیعی قرار گرفته واین عامل غیر مترقبهء طبیعت است که به شکل عوامل فزیکی عمل نموده وباعث ازبین رفتن محصولات میشود که از آن جمله میتوان از سرما های که در اثر یک جریان قطبی و عبورآن از منطقه پیش می آید که موجب تقلیل شدید وناگهانی درجه حرارت وسقوط میزان الحراره به چندین درجه تحت صفر میشود که موجب خسارات سنگین باغداران میگردد. و بعضآ سرما های که باعث از بین رفتن میوه جات منطقه بوده ودر یک محدوده بدون اینکه هوای سردی از سایر جاها به منطقه نفوذ کند در اثر تشعشع از خود محل به وجود میآید که این نوع سرما ها برخلاف سرما های قطبی بوده ودر شبهای ساکت و آرام بدون ابر و جریان باد، برف وباران ظاهر میشود . واگر این سردی در اواخر زمستان ویا در اوایل بهار بروز کند خطرناک بوده و باعث از بین رفتن میوجات میشود

برای پیش گیری از سرمای قطبی چاره ای نداریم بجز اینکه باغ ها ی میوه خود را با شرایط اقلیمی مطا بقت دهیم، اما با سرمای نوع دوم که یک سرمای منطقوی ومحیطی است تا حد جلو گیری و مبارزه نما ییم که از تخریب آن میوجات خویش را مصِِؤن نگاه کنیم البته ناگفته نباید گذاشت که تاثیر سردی هوا بالای درختان میوه یک موضوع بسیار با ارزش در حیات میوه جات بوده معلومات اندکی را جمع آوری نمودم امید وارم که مورد پسند شما قرار بگیرد.

شناسای سرما وپیش بینی ان :
تعریف انواع سرما:
دو نوع سرما ممکن است در هر منطقه بوجود آید:
1 سرمای که دراثر هجوم یک جریان سرد قطبی و عبور آن از منطقه پیش می آید که موجب تقلیل شدید و ناگهانی درجه حرارت و سقوط میزان الحراره به چندین درجه تحت صفر میشود . این جریان اغلبا توأم با نزولات آسمانی بوده و خاصیت کلی آنها این است که همواره ازیک جاه دیگر به منطقه منتقل ونفوذ میکنند و محلی نمیباشند و بیشتر در دوران خواب درختان در دوره غیر فعال ، یعنی زمستان بروز میکنند که درختان میوه سرد سیر تا حد زیادی درمقابل آن مقاومت ودوام دارند. البته به ند رت در بعضی سال ها چنین سرما های در اوایل فصل بهار و خزان دیده میشود و موجب خسارات سنگین باغداران میگردد.

2 سرمای که کاملا منطقه ای بوده و در یک محدوده معین و محیط محدود بدون اینکه هوای سردی از سایر جاها به منطقه نفوذ کند ، دراثر تشعشع در خود محل بوجود میآید . این نوع سرما بر خلاف سرمای اول ، همواره درشب های ساکت و آرام بدون ابرو باد و برف وباران ظاهر میشود ، و اگردر اواخر زمستان یا اوایل بهار بروز کند خطرناک محسوب میشود .
درمقابل سرمای اول ، که بیشتر درفصل زمستان و گاهی نیز در اوایل بهار به وجود م آید ، بشر چاره زیادی نمیتواند بکند و باید سعی کرد ، درختان ومحصولات را باشرایط اقلیمی تطبیق داد . ولی باسرمای نوع دوم میتوان تا حد مبارزه کرد و از گزند آن مصؤن ماند . بدان جهت ابتدا به معرفی وشناسایی سرمای نوع دوم میپردازیم و سپس از سرمای نوع اول بحث خواهیم کرد.

با توجه به اینکه بروز سرمای تصادفی دربهار ویا خزان بیشتر از حد اقل درجه حرارت درزمستان ، محدوده رشد وتولید درختان میوه سرد سیر را محدود میکند ، باید به اهمیت این قبیل سرما ها توجه بیشتر داشت . مناطق زیادی را میتوان پیداکرد که علی الرغم داشتن کلیه شرایط مساعد ، تنها به علت بروز مکرر هوای سرد بهاری که شگوفه و میوه های جوان را در یک شب از بین میبرد کشت وپرورش پاره ای میوجات به صورت تجارتی در سطح بزرگ در آن نقاط میسر نبوده است .

این محدودیت بیشتر درمورد آن دسته از درختان میوه است که دربهار زود تر ازسایر انواع ، شگوفه میکنند ، مثل بادام و زرد آلو وتا حد شفتالو ،این هوای نامساعد که مانع پرورش این قبیل درختان است ممکن است دریک منطقه به طور گسترده وجود نداشته باشد و یا امکان دارد دریک ناحیه ای که کشت وپرورش این درختان کاملا مؤفقیت آمیز و بی خطر است مکان های باشد که به علت شرایط خاص توپوگرافی (پستی وبلندی سطح زمین ) و اقلیمی ، بالاخص درمعرض سرماهای بهاری دیرس یا خزانی زود رس قرار گیرند ونتوان درین نقاط به پرورش این محصولات بدون ریسک اقدام کرد . بنابر این نباید آب وهوای منطقه را خود تصور کرد که در تمام نقاط میتو ا ن فلان محصول را کشت کرد و یا با لعکس نباید بخاطر بروز یک سرمای منطقوی غیر عادی درمناطق که عملاً سالم بوده و باغهای چندین ساله از درختان مورد نظر سالها به خوبی وبی خطر درآنجا رشد کرده اند ، از کشت و پرورش درختان میوه مناسب آن منطقه صرف نظرنمود .

سرمای زود رس خزانی کمتر موجب محدودیت کشت میوجات سردسیر میشود . این موضوع برای محصولات مثل انگور و انواع توت بعضی سالها ودربعضی نقاط ممکن است ایجاد محدودیت بکند . باید دانست که در دنیا کمتر جای را میتوان پیدا کرد که به طوراثتثنایی همواره مصؤن از هوای نامساعد بود ه و محصولات آنها درطول سالها هیچ وقت در اثر عوامل طبیعی صدمه ندیده باشند . بنا براین از ین حیث زیاد نا امید شد ودر حد ممکن با کمک گرفتن ازدانش وعلم امروزی و شناخت کامل از محیط با دقت به پرورش انواع میوه جات به صورت موفقیت آمیز نایل آمد .

شناسای انواع یخبندان بوسیله دهقانان:

تعیین انواع یخبندان هم برای برنامه ریز وهم برای دهقان اهمیت به سزای دارد زیرا روش های معمول حفاظت گیاهان در پاره از مواقع آنقدر سریع و نا گهانی اتفاق می افتد که با هیچ معیاری نمیتوان این آفت درجه حرارت محیط را تعین نمود.
برای یک برنامه ریز لازم است که انواع یخبندان های را که در یک منطقه بوجود م اید بشناسد تا در پلان خود که برای کشت محصول، در آن منطقه در نظردارد مؤفق بوده بتواند به موقع وسایل حفاظت از سرما و یخبندانهای اتفاقی را پیشبینی و با قبول عوامل خطر مانند یخبندان های جبهه ای اقدام به زراعت نماید.

همان طوریکه دهقان باید با تشخیص نوع یخبندان در شب های سرد وخطران بتواند روشهای حفاظت از سرما را به کار گرفته و از خسارت آن جلوگیری میکند.
یخبندان جبهه ای را می توان به وسیله باد شدید سرد تشخیص كند که در این حالت ممکن است آسمان ابری یا نیمه ابری باشد . به هر حال باد شدید باعث نزول سریع درجه حرارت و محیط میشود.
بعد ازیک یخبندان جبهه ای معمولاً قسمت های از درختان آسیب میبینند که همانند یاهان هرزه درزیر سایه درختان قرارگرفته اند وبرگ های که درداخل حجم درخت یا دریک ارتفاع مناسب از درخت قراردارند مصؤن از خسارت میباشند.

یخبندان تشعشعی همانطوریکه قبلا نیز اشاره شد در مواقع که آسمان صاف، بدون ابر و آرام است بیشتر اتفاق می افتد در چنین شرایطی امکان دارد که بعضی مواقع نسیم های ملایم ، ضعیف و کم دوام نیز وجود داشته باشد.
از نظر یک دیده بان آموزش دیده، وضعیت روشنایی نسبی در شب و فقدان ا رزش و حرکت ملایم شاخ و برگها از خصوصیات یخبندان تشعشعی است یخبندان تشعشعی معمولا بعد از عبور جبهه به وقوع می پیوندد و باید آنرا ز یخبندان جبهه ای تفکیک نمود.
در یخبندان جبهه ای خسارت سرما زده گی موقع اتفاق می افتد که جبهه در حال عبور است و درجه حرارت هوای جبهه ای ممکن است آنقدر سرد نباشد که خطر را ایجاد نماید. ولی هوای جبهه ای میتواند درجه حرارت نبات و خاک را آنقدر سریع و به میزان تقلیل دهد که تشعشع شبانه در شب بعد به حد نهایی رسیده و باعث یخبندان گردد.

عبور جبهه ای سرد در روز ابری نیز خطرناک میباشد زیرا هوای ایجاد شده در روز از تابش انرژی افتاب کاسته و مانع از گرم شدن خاک و نبات میشود. این امر اگر با عبور جبهه ای سرد کننده در طول روز و تشعشع های منفی در شب های قبل یا بعد توأم شود خطر سرما زدگی و خسارت یخبندان تقریبا زیاد میباشد. در یخبندانهای تشعشعی تنها تنه درخت که مستقیما در معرض قرار دارند خساره میبینند و برگها و شاخه های داخلی درختان تقریبا از تشعشع های از دست رفته تقریبا در امان نیستند. البته در شرایط یخبندان تشعشعی شدید ممکن است حتی تنه از درختان که در معرض تشعشع نیستند نیز خساره بینند.
با وجود یخبندانهای تشعشعی و جبهه ای که فوقا به آن اشاره شد ممکن است یخبندان های مختلط نیز وجود داشته باشند که به گیاهان خسارت وارد می سازند. به این ترتیب که یخبندان های تشعشی حرارت خاک و گیاه را کاهش داده و یخبندان های جبهه ای حتی در شرایط آسمان ابری اثرات منفی و سرما زدگی شدید خودرا داشته باشد.

سرمای بهاری وارتباط آن با مسایل بیولوژیکی درختان میوه
پرورش دهنده درختان میوه سرد سیر نه تنها از چگونگی وکیفیت تولید سرما درمنطقه اطلاعات كافی داشته باشد،بلکه لازم است درجه بروز خطر،برای انواع درختان میوه مورد پرورش خودرانیز بداند واقتصادی ترین ومؤثرترین طرق مبارزه وجلو گیری از صدمات وخسارات وارده از این بلای طبیعی یاد بگیرد ودر وقت ضرورت بكار برد.تا حد درباره چگونگی بروز سرمای محلی توضیحات داده شده،ودرمورد درجه بروز خطر برای انواع درختان مثمر سردسیری،اززمان ظهور غنچه وبازشدن گل تاتولید میوه ومراحل اولیه رشدوطروق تشخیص درجه خساره وارده ازسرما به شگوفه هاوعکس العمل هرنوع درخت میوه درمقابل آن ومیزان محصول صحبت خواهیم کرد.

درجه بروز خطر
میزان مقاومت ودوام انساج مختلف نباتات برحسب نوع وجنس آنها و حالات مختلف تکامل ، درزمان های مختلف رویش ، درمقابل حرارت های پایین متفاوت است درمورد دلایل فزیالوژیکی و فزیکی این اختلاف مقاومت در درون گیاه ، بعدأ درقسمت خود به تفصیل بیشتر بحث خواهیم کرد. درینجا ارتباط موضوع را بااعضای تولید کننده درختان مثمر یعنی غنچه وگل و میوه ئ تازه تشکیل یافته مورد بررسی قرار خواهیم داد ولی لازم است قبل از اینکه حدود تقریبی مقاومت گل ومیوه هر نوع را بیان کنیم به نکات زیر توجه کنید :

چند نکته مهم
• درجه حرارت خطرناک تعین شده برای مراحل مختلف گل ومیوه جوان درنقاط مختلف دنیا یکسان نیست ودر بعضی موارد حتی تا 5پنج درجه باهم دیگراختلاف دارند (به علت یکسان نبودن شرایط محیط وخواص ذاتی ارقام مورد مطالعه).
• وضع هر گل یا هردسته گل ، با توجه موقعیت خاص قرارگرفتن آن درروی درخت ، از نظر میزان تشعشع ودرجه حرارت فردی ، بادیگراختلاف دارد .
• چندین گل که ظاهراً به همدیگر شبیه و درشرایط مشابه قرار دارند ، ممکن است به علت اختلاف درشرایط درونی مقاومت های متفاوتی نسبت به یک درجه حرارت نشان دهند .

• ارقام مختلف درختان از یک نوع ، مقاومت های متفاوتی دارند.
از ملاحظات فوق نتیجه میگیریم که درشرایط باغ و محیط های آزاد نمیتوان دقیقأ تعین کرد که تا چه حد شگوفه های میوه میتواند سرد تراز محیط مجاور باشند و درچند درجه ذرات یخ در انساج نباتی تشکیل وظاهر میشود ودرچند درجه حرارت صدمه وارد میگردد؟ یا یک یخبندان غیر منتظره و آنی بعد از سرد شدن شگوفه ها در اثر تشعشع ، تا چه حد میتواند زیان بخش باشد و تا چه حدود شگوفه ها قادر هستند خودرا با آن تطبیق دهند ؟
با تو جه به عوامل گوناگون ، مطمین تر آنست که فرض کنیم درجه حرارت خطرناکی که باروش های علمی لابراتواری تعین میشود ، تا حد ی کمتر از حرارتی است که معمولا درطبیعت اتفاق میافتد و با میزان الحراره های معمولی منصوبه درهوای آ زاد نشان داده میشود .

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir