توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مکانیزه کردن برداشت غلات ( کمباین ) در فایل ورد (word) دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مکانیزه کردن برداشت غلات ( کمباین ) در فایل ورد (word)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مکانیزه کردن برداشت غلات ( کمباین ) در فایل ورد (word)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مکانیزه کردن برداشت غلات ( کمباین ) در فایل ورد (word) :

مکانیزه کردن برداشت غلات ( کمباین )

مقدمه:
مكانیزه كردن برداشت غلات، هدف دیرینه كشاورزان بوده است. بریدن و كوبیدن دانه های ریز با روش های دستی، كاری بسیار پرزحمت بوده است. قبل از ثبت تاریخ، بشر آموخته بود چگونه از وسایل و گرداندن دام، به منظور افزایش برداشت محصول غلات دانه ریز استفاده نماید. آثاری از به كار بردن یك ارابه دروكن چرخ دار، در سرزمین باستانی گال (فرانسه و بلژیك امروزی) پیدا شده است. تاریخ استفاده از ماشین های دروكن اسبی و خرمن كوب های ثابت به اوایل سال های 1800 میلادی می رسد.

كمباین های اولیه، ماشین های بردارنده، خرمن كوبی بودند كه به وسیله گروه هایی از اسب یا قاطر در سرتاسر مزرعه كشیده می شدند.
بعضی از این ماشین ها، تنها به عنوان خرمن كوب شناخته شده بودند. زیرا محصول غله ابتدا چیده می شد و سپس برای كوبیده شدن و جدا شدن دانه از كلش، به پای خرمن كوب برده می شد، اولین خرمن كوب تمیزكن در ایالات متحده آمریكا، در سال 1384 میلادی به ثبت رسید و به بازار عرضه شد و بعداً خرمن كوب به وسیله موتور بخار یا تراكتور و از طریق یك تسمه تخت محرك به حركت درآمد.

شروع واقعی استفاده از كمباین به منظور برداشت و كوبیدن و تمیز كردن محصول، زمانی بود كه اندرو و ای مور و دیگران از اهالی میشیگان امتیاز ساخت ماشین بردارنده- خرمن كوب كه به وسیله موتورهای بخار كار می كردند، ساخته شدند. این ماشین ها برای چیدن، كوبیدن و تمیز كردن محصول به گروهی كارگر نیاز داشتند. عملیاتی كه در كمباین های جدید كه به وسیله ی یك نفر انجام می گیرد. نام كمباین (بعضی توأم یا با هم) موقعی به وجود آمد كه عملیات چیدن محصول (برداشت) و خرمن كوبی، كه بعداً عمل تمیزكردن هم به آن اضافه شد، در یك ماشین كامل و واحد انجام گرفت.
كمباین های امروزی، ماشین هایی هستند كه در شرایط مختلف محصول و مزرعه، به منظور برداشت، كوبیدن، جدا كردن و تمیز كردن تمام دانه ها به كار برده می شوند.
************

كمباین ها به طور كلی به 2 دسته خودرو یا كششی تقسیم می شوند و كمباین های خودرو به 2 دسته تقسیم می شوند:
1- كمباین های مخصوص اراضی شیب دار
2- كمباین های مخصوص اراضی مسطح
كمباین های خودرو از سال 1940 به بعد پیشرفت های زیادی كرده اند طوری كه كمباین های در حال حاضر دارای موتورهای بسیار قوی است و كلیه ی كارهای آن توسط یك نفر (راننده) انجام می شود. كمباین های خودرو طوری طراحی شده اند كه در داخل مزرعه در امتداد یك خط مستقیم حركت كند و گندم درو شده در سكوی برداشت جمع و از آنجا به قسمت كوبنده و قسمت های دیگر هدایت می شود.

الف- انواع كمباین های خودرو
1- كمباین های ویژه زمین های مسطح: این نوع كمباین ها در اراضی مسطح و شیب های اندك مورد استفاده قرار می گیرد و دارای محور چرخ ثابت اند. استفاده این نوع كمباین ها در زمین های شیب دار و دارای پستی بلندی باعث ایجاد مشكلاتی می شود كه عبارتند از:
1- غربال ها با وضعیت زمین تطبیق نیافته و در نتیجه غلّه در یك سمت بیشتر از سمت بالا دست قرار می گیرد و سبب كندی كار می شود.
2- مواد روی غربال ها سبب انسداد آن ها می شود 3- و باعث افزایش تلفات می شود. (زیرا غله از كمباین بیرون ریخته بدون این كه در جدا شدن آن كاری صورت گرفته باشد.)

سازندگان این انواع كمباین ها برای فائق آمدن بر این مشكلات ضمائمی ساخته اند كه با نصب آنها از تجمع مواد در آن قسمت از كمباین كه در گودی قرار می گیرد جلوگیری می كند.
2- كمباین های اراضی شیب دار: این نوع كمباین ها دارای محور چرخ با اتصال لولایی است كه می تواند با شیب دامنه تطبیق یافته و همچنین غربال های آن قادرند با دستگاه های برقی و هیدرولیكی تا شیب ْ45 تراز شوند و قسمت درو هم قادر است خود را با شیب زمین تطبیق دهد.
ب- كمباین های كششی
این نوع كمباین ها به وسیله تراكتور كشیده می شوند و به كمك محور انتقال نیرو تراكتور، توان موتور به ان منتقل می شود و یا این كه به وسیله یك موتور كمكی انرژی لازم برای به حركت درآمدن قسمت های مختلف تأمین می شود.
«اعمال و ساختار كمباین»
تمام كمباین ها 5 عمل اصلی را انجام می دهند كه عبارتند از: 1- دروی غله و خوراندن آن به كمباین. 2- كوبیدن غله 3- جداسازی دانه از كاه 4- بوجاری 5- حمل غله

الف) دروی غله و خوراندن آن به كمباین
هد كمباین: قسمتی از كمباین كه كار آن بریدن محصول، جمع آوری آن و رساندن آن به كوبنده است. هد كمباین به 2 قسمت تقسیم می شود كه عبارتند از:
1- قسمتی كه محصول را بریده و جمع آوری می كند.
2- قسمت كه محصول بریده شده را به قسمت جداكننده كمباین انتقال می دهد.
1- سكوی برش:

برحسب نوع محصول برداشت شده دارای انواع معمولی و نقاله دار است.
در حالی كه كمباین در مزرعه در حال حركت است چرخ فلك (شانه) در اثر چرخیدن یك ردیف از محصول را جدا كرده و به طرف شانه برش می فشارد و محصول توسط چاقوی شانه برش بریده شده و هلیس مواد بریده شده را به طرف قسمت مركزی سكو یعنی جایی كه نقاله تغذیه قرار دارد هدایت می كند و موارد از طریق نقاله تغذیه وارد كوبنده می شود.
1-1- چرخ فلك (شانه): بر حسب نوع محصول برداشت شده به 2 قسمت تقسیم می شود كه عبارتند از:
1-1-1- چرخ فلك پره ها: این نوع چرخ فلك دارای 8-3 عدد پره چوبی یا فولادی است كه به طور ثابت به بازوهای شعاعی متصل شده اند و حول یك محور می چرخند. پره ها در مقابل محصول سرپا چرخیده و به قسمت شانه برش هدایت می كند و سپس محصول درو شده را در مسیر هلیس سكو قرار می دهند.
2-1-1- چرخ فلك بلند كننده: این نوع چرخ فلك دارای تعداد زیادی دندانه های فولادی فنری است كه به پره های چرخ فلك متصل شده اند. این نوع چرخ فلك بر محصولاتی كه خوابیده اند یا در هم پیچیده اند مثل برنج و همین طور برای محصولاتی بسیار رسیده مثل سویا استفاده می شود. وظیفه دندانه های فولادی بلند كردن محصول خوابیده است.

تنظیمات چرخ فلك:
1- پره های هر دو نوع چرخ فلك را می توان طوری تنظیم كرد كه با زاویه مناسب وارد زمین شود. این نوع تنظیم از تكان دادن غله و از خرد شدن محصول جلوگیری می كند و این نوع تنظیم چرخ فلك نوع دوم اهمیت بالایی دارد.
2- هر دو نوع چرخ فلك را می توان در چهار جهت بالا و پایین، جلو و عقب تنظیم كرد. این تنظیمات برای انتقال محصول به جلو شانه برش و هلیس مهم است.
3- سرعت چرخ فلك باید طوری تنظیم شود كه در بیشتر شرایط محصولات سرپا، نسبت محیطی چرخ فلك به سرعت پیشروی كمباین 50/1 – 25/1 باشد.
2-1- شانه برش: محصول توسط چرخ فلك در جلوی شانه برش نگهداشته تا محصول بریده شود. شانه برش به طور عمده از 2 قسمت تشكیل می شود: 1- چاقو یا تیغه برش 2- انگشتی.

چاقوی برش داخل انگشتی ها قرار گرفته است و قادر است آزادانه به صورت رفت و برگشتی حركت كند. چاقو در شانه برش می تواند بین 1100-800 دور بزند.
تیغه چاقو ممكن است از نوع لبه دندانه دار و با لبه های صاف برنده باشد. تیغه های لبه دندانه دار مناسب درو غلات می باشد و احتیاجی به تیزشدن ندارد و همین طور تیغه های با لبه های صاف برنده برای درو محصولات تازه وسبز مانند گیاهان علوفه ای استفاده می شود.
چاقوی رفت و برگشتی به وسیله انگشتی هایی حمایت می شوند كه به شاسی شانه برش متصل شده اند و صفحات انگشتی دومین لبه برنده دستگاه قیچی مانند را تشكیل می دهند.

تنظیمات شانه برش:
1- شانه برش به وسیله سیلندرهای هیدرولیكی قابل تنظیم در دو جهت بالا و پائین می باشد و در نتیجه از این طریق می توان ارتفاع برش بین m100-5 بالاتر از سطح تنظیم كرد.
2- چاقوی برش حتماً باید تیز باشد و همچنین قادر باشد در داخل انگشتی ها آزادانه حركت كند در غیر اینصورت باعث تكان دادن محصول می شود و همچنین دانه ها را خرد می كند در نتیجه تلفات محصول زیاد می شود.
3- برای این كه بتوان محصولات خوابیده و یا درهم پیچیده شده را برش زد یك سری انگشتی های بلندكننده را بر روی انگشتی های ثابت نصب می كنند.
حركت چاقوی برش:

چرخ لنگ وسیله رابط- در این حالت یك چرخ دوران كننده وجود دارد كه در پیرامون آن برجستگی گوی مانندی به نام سیبك قرار دارد. سیبك در داخل حفره و شكاف میله رابط قرار می گیرد به طوری كه میله رابط بتواند تحت زوایای مختلف قرار گیرد بدون این كه سیبك از آن خارج شود با چرخش چرخ لنگ، میله رابط نیز به جلو و عقب حركت می كند.

میله رابط در انتها به یك بازوی نوسان كننده اتصال دارد كه می تواند در وسط، حول محوری حركت كند. به جلو و عقب رفتن میله رابط انتهای متصل به بازوی نوسان كننده نیز به جلو و عقب برده می شود. چون وسط این میله یك محور اتصال دارد در نتیجه با كشیده شدن سر بازوی نوسان كننده كه به بازوی رابط اتصال دارد سر دیگر میله نوسان كننده به عقب رانده می شود و بالعكس.
3-1- هلیس سكوی برش (مارپیچ انتقال دهنده): بعد از دروشدن محصول به وسیله شانه برش چرخ فلك محصول را به طرف عقب فشرده و در كف سكو قرار می دهد. سپس محصول توسط پره های هلیس (پره ها به صورت چپ و راست اند) در اختیار نقاله تغذیه قرار می گیرد و توسط نقاله تغذیه محصول به سمت كوبنده هدایت می شود.

تنظیمات هلیس:
1- سرعت هلیس: سرعت هلیس را باید طوری تنظیم كرد كه محصول به آرامی و یكنواخت در اختیار نقاله تغذیه گیرد.
2- ارتفاع پره ها: پره های هلیس قابلیت تنظیم ارتفاع بین cm 20-10 را دارند و پره ها از نظر ارتفاع نباید خیلی پایین یا بالا باشند (ارتفاع بر حسب نوع محصول تغییر می كند). اگر پره ها خیلی پایین باشند به كف سكو برخورد كرده و در نتیجه باعث خرد شدن دانه ها می شود و اگر پره ها خیلی بالا باشند تغذیه محصول به طور یكنواخت انجام نمی شود و همچنین قادر نیست كف سكوی درو را همیشه تمیز نگه دارد.
3- فاصله بین تیغه برش و هلیس اهمیت زیادی دارد: در مورد گیاهان پاكوتاه باید چرخ فلك را طوری تنظیم كرد كه آنها را پس از درو در اختیار پره های هلیس قرار دهد در غیر این صورت محصول در جلوی هلیس جمع می شود بدون این كه پره ها با آنها در ارتباط باشند.
– امروزه هد كمباین را به نحوی می سازند كه بتوان به راحتی آن را از تنه كمباین جدا كرد و یا به آن متصل كرد. این كهار به 2 دلیل انجام می شود كه عبارتند از:

1- عرض هِد كمباین برای تردد در جاده زیاد است و سبب اختلال در امر ترافیك می شود.
2- با تعویض هِد كمباین می توان از كمباین برای برداشت محصولات مختلف استفاده كرد.
انتقال محصول به كوبنده:
1- نقاله تغذیه: كار آن انتقال محصول از سكوی برش به قسمت كوبنده است. در بعضی از كمباین ها یك استوانه تغذیه پس از هلیس قرار دارد كه محصول را از هلیس گرفته و بعد به نقاله تغذیه انتقال می دهد و یا خود به صورت مستقیم محصول را در اختیار كوبنده قرار می دهد و در بعضی از كمباین ها بعد از نقاله تغذیه، استوانه تغذیه قرار گرفته و محصول را از نقاله تغذیه به خرمن كوب (كوبنده) منتقل می كند.
استوانه تغذیه از استوانه ای تشكیل شده كه دارای یك سری انگشت های عقب رونده است.

تنظیمات نقاله تغذیه:
1- زنجیره نقاله باید به اندازه ای سفت شود كه به كف محفظه تغذیه برخورد نكند.
2- سرعت حركت نقاله كه برای محصولات مختلف، فرق می كند و در بعضی از كمباین ها دارای جهت معكوس است.
2- تله لنگ:
بعضی از اوقات شرایط برداشت ایجاب می كند كه هِد را در حد امكان به زمین نزدیك كرد كه در این صورت سنگ و اجرام زمین همراه محصول برداشت می شود و باید به طرق مختلف از ورود این مواد به كوبنده جلوگیری كرد كه یكی از روش های ایجاد سنگ گیر یا تله سنگ در جلو دستگاه كوبنده كمباین است كه سنگ و اشیاء دیگر داخل آن قرار بگیرند و باید سنگ گیر را بعد از مدتی تخلیه كرد. (روش های دیگر ایجاد دستگاه دفع سنگ و بازدارنده سنگ می باشد)

كوبیدن غلات:
كوبیدن یعنی جدا كردن دانه از خوشه یا سنبله است.
در قسمت كوبنده كمباین دانه ها از سنبله یا غلاف خارج شده و حدود 90 درصد آنها از منافذ ضد كوبنده خارج می شوند. این قسمت در نحوه عملكرد كمباین تأثیر فراوان دارد زیرا اگر عمل كوبیدن به درستی انجام نگیرد كار كمباین به طور صحیح صورت نمی گیرد.
قسمت های دستگاه كوبنده عبارتند از:
1- كوبنده و ضد كوبنده 2- گردنده و ضد كوبنده
پنج نوع مهم سیستم كوبنده عبارتند از: 1- كوبنده و ضد كوبنده سوهانی 2- كوبنده و ضد كوبنده دندانه میخی 3- كوبنده و ضد كوبنده ساینده 4- یك گردنده و یك ضد كوبنده 5- دو گردنده و یك ضد كوبنده
1) كوبنده و ضد كوبنده سوهانی: تمام محصولات، بخصوص دانه ریز و ذرت را می توان با این سیستم كوبید. این نوع كوبنده دارای تعداد تسمه یا نبشی فولادی شیاردار سوهانی مانند است كه به محیط خارجی بشقاب یا دیسك متصل شده اند و بر روی یك محور می چرخند. سرعت حركت كوبنده بین 1500-150 دور در دقیقه می باشد.

ضد كوبنده شامل یك سری تسمه های موازی است كه به وسیله تسمه های انحنادار كناری و میلگردهای انحنادار میانی در كنار هم نگه داشته شده اند. محل قرارگرفتن ضدكوبنده در زیر كوبنده و كمی متمایل به عقب است. فاصله میان كوبنده و ضدكوبنده قابل تنظیم است. در عمل كوبنده و ضد كوبنده سوهانی دانه از محصول طی دو عمل ضربه و مالش از خوشه جدا می شود.

2- كوبنده و ضد كوبنده میخی: این نوع كوبنده دارای تعداد زیادی دندانه های فولادی است كه به صورت ردیفی به تعدادی تسمه پیچ شده اند. هر تسمه ممكن است چند ردیف دندانه داشته باشد كه به نوع محصول وابسته است. (تعداد ردیف در تسمه ها ممكن است 2، 4 و 6 ردیف باشد)
در این طرح، دندانه ها به جای این كه مانند كوبنده و ضد كوبنده سوهانی به محصول ضربه بزنند و آن را مالش دهند مواد را پاره پاره و تكه تكه می كنند چون این نوع دستگاه نسبت به دستگاه های دیگر عمل كوبیدن محصول را با شدت بیشتری انجام می دهد و حجم بیشتری محصول را می تواند تحمل كند و برای برداشت محصولاتی مانند برنج استفاده می شود. مشكل این دستگاه ها این است كه كاه و علف های هرز را پاره می كند و این وضعیت می تواند باعث به وجود آمدن مشكلات بیشتری در امر جداكردن و تمیزكردن شود.

3- كوبنده و ضد كوبنده ساینده: كوبنده و ضدكوبنده دارای تعدادی نبشی و یا تسمه اند كه توسط روكش لاستیكی پوشیده شده اند و در نتیجه عمل كوبیدن بسیار آرام صورت می گیرد به همین منظور برای برداشت محصولات دانه ریز استفاده می شود.
4- گردنده و ضد كوبنده: در این نوع تعدادی تسمه های سوهانی به انتهای ورودی گردنده های استوانه ای متصل شده اند. این نوع كمباین ها ممكن است دارای یك گردنده و یا دو گردنده موازی باشند.

طرز عمل كوبنده و ضد كوبنده:
غله (محصول) از طریق نقاله تغذیه وارد فضای بین كوبنده و ضدكوبنده می شود و در اثر ضربه و مالش كوبنده بر ضدكوبنده دانه از سنبله جدا می شود. بیش از 90 درصد دانه از سنبله جدا می شود كه مقدار دانه جدا شده در این قسمت به طور مستقیم به ظرفیت كلی كمباین تأثیر می گذارند. چون در غیر این صورت مقدار زیادی دانه به سوی كاه برها پرتاب می شوند و در نتیجه تلفات زیاد خواهد شد. برای محصولاتی كه به سختی كوبیده می شوند صفحاتی به كار برده می شوند كه عمل خرمن كوبی را با شدت بیشتری افزایش می دهند.

تنظیمات كوبنده و ضدكوبنده:
الف) سرعت دورانی كوبنده: سرعت كوبنده می تواند بر روی دانه اثراتی بگذارد كه عبارتند از:
1- تعداد دانه های كوبیده و جداشده از كاه
2- تعداد دانه شكسته و آسیب دیده در حین كوبیدن.

برای این كه عمل كوبیدن بهتر انجام شود مخصوصاً برای محصولاتی كه دانه آنها خیلی راحت جدا می شود، هرچقدر سرعت آن ملایم تر باشد، بهتر است.
سرعت كوبنده از جایگاه راننده قابل تنظیم می باشد.
ب- فاصله كوبنده و ضدكوبنده: برای تعیین فاصله كوبنده و ضدكوبنده در بعضی از كمباین ها ضدكوبنده در دو جهت بالا و پایین حركت می كند و در برخی دیگر از كمباین ها كوبنده به وسیله محور چرخ آن به سمت بالا یا پایین حركت می كند ولی به علت حركت كوبنده در اكثر كمباین ها تنظیم فاصله در قسمت جلو و عقب ضدكوبنده انجام می گیرد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir