توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله افزایش چربی خون در فایل ورد (word) دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله افزایش چربی خون در فایل ورد (word)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله افزایش چربی خون در فایل ورد (word)

مقدمه  
کلسترول چیست؟  
بالا بودن کلسترول  
انواع کلسترول  
1- کلسترول LDL (بد)  
2- کلسترول VLDL (خوب)  
3- کلسترول HDL (خوب)  
افزایش کلسترول خون  
1- اسیدهای چرب اشباع شده  
2- اسیدهای چرب اشباع نشده  
اسیدهای چرب ضروری  
اهمیّت اسید لینولئیک در تغذیه  
بیوسنتز اسید لینولئیک به پروستاگلاندین  
میزان مناسب کلسترول خون چقدر است؟  
روشهای عمد کاهش چربی خون (کلسترول) و کنترل آن  
مواد غذایی غیر مجاز برای افراد دارای کلسترول بالا  
تأثیر رژیم غذایی در کاهش کلسترول خون  
کاهش کلسترول خون با ورزش  
یک نمون رژیم غذایی مناسب برای افراد مبتلا به کلسترول بالا  
چربیها (Lipid)  
انواع چربیها  
گیاهان داروئی کاهش دهند چربی خون (کلسترول خون)  
شوید (Anethum Graveolens L.)  
داروهای ساخته شده از گیاه شوید  
ترکیبات کنگر فرنگی (Cynara Scolymus)  
سیر (Allium Sativum)  
داروهای ساخته شده از سیر  
روغن زیتون  
سویا (Glycine max L)  
خار مریم (Silybum Marianum L)  
شنبلیله (Trigonella Foenum – Graceum)  
عرقیات گیاهی  
منابع (رفرنس)  

بخشی از منابع و مراجع پروژه مقاله افزایش چربی خون در فایل ورد (word)

1- امید بیگی رضا، تولید و فرآوری گیاهان داروئی، جلد سوم

2- علی زرگری، گیاهان داروئی، انتشارات دانشگاه تهران

3- حسن فلاح حسینی ـ حسین فخرزاده، فصلنام گیاهان داروئی، گیاهان داروئی مؤثر بر چربی خون

4- دکتر طوبی کاظمی ـ دکتر حسین پناهی، تحقیقات بالینی باریج اسانس

5- دکتر علیرضا آثاررخ، پایان‌نامه، 6902 کلسترول خون

6- ترکیبات شیمیایی چربیها و پالایش روغن ;

7- کیومرث زارع، پایان‌نام دکترای داروسازی

8- مهندس میرزا قاسمی، درمان بیماریها به کمک داروهای گیاهی

9- فصلنام گیاهان داروئی، بررسی تغییرات درصد و اجزای روغن فرار در مراحل مختلف رشد گیاه شوید

10- دکتر سید محمود میرحسینی ـ  دکتر محمود رفیعیان، بررسی تأثیر داروی آنتوم و قطر دیل‌سان بر روی کلسترول و لیپوپروتئین‌های خون

11- دکتر عباس حاجی‌وندی ـ  دکتر غلامرضا بابائی ـ  دکتر محسن ناصری ـ  انوشیروان کاظم‌نژاد، درمان بیماریهای عروقی و اثر سیر بر کاهش کلسترول خون، دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس

12- قاسم دهکردی، طرح تحقیقاتی، 1376

مقدمه

افزایش چربی خون از جمله بیماریهای مزمن است که به دلیل اختلالات متابولیسمی ناشی از عوامل متعدد ایجاد می‌شود. با اینکه داروهای کاهند چربی خون در دسترس هستند هنوز این بیماری یکی از عوامل مهم در تشدید بیمـاریهـای قلبی ـ عروقی در بیمـاران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و بیماران قلبی عروقی می‌باشد

عواملی مانند عدم رضایت بیماران از مصرف داروهای رایج کاهند چربی خون، بروز عوارض جانبی ناشی از مصرف بیش از حد و طولانی این داروها، بیماریهای ناشی از افزایش چربی خون و هزینه‌های تحمیلی بر بیماران موجب شده است که تمایل به درمانهای جایگزین و سنّـتی افزایش یابد

مصرف گیاهان داروئی و میوه‌جات علاوه بر کاهش هزینه‌های درمان نتایج رضایت‌بخشی در عوارض افزایش چربی خون بالا در بسیاری از جوامع داشته است. باید توجه داشت که تمایل به مصرف گیاهان داروئی کاهش دهند چربی خون در اکثر جوامع حتی در کشورهای پیشرفته نیز بطور گسترده‌ای عمومیت یافته است

مصرف این گیاهان بخصوص زمانی که درمانهای رایج قادر به کنترل بیماری نباشند، چشمگیر می‌باشد (فصلنام گیاهان داروئی، حسن فلاح حسینی). رژیم غذایی و مصرف گیاهان داروئی مؤثر بر چربی خون میانگین کلسترول تام و تری گلیسیرید (T.G) و لیپوپروتئین با دانسیت کم (LDL) و نسبت کلسترول توتال و لیپوپروتئین با دانسیت زیاد (HDL) را نسبت به قبل از درمان کاهش داده و میزان (HDL) را افزایش داده است (تحقیقات بالینی باریج اسانس، دکتر طوبی کاظمی ـ دکتر حسین پناهی)

کلسترول چیست؟

کلسترول ماده‌ای است از جنس چربی که در تمام سلول‌های بدن وجود دارد و در ساخت دیوار سلولی و برخی هورمون‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. مولکول‌هـای چربی پس از جذب از روده در سیستم گردش خـون توسـط کلستـرول حمـل می‌شونـد. قسمت اعظــم کلستـرول در داخـل بـدن و توسـط کبـد ساخته می‌شود و بقیـ آن بـا مصـرف غذاهـای پُـر کلسترول و پُـر چرب وارد بـدن می‌شـود

بالا بودن کلسترول

بالا بودن سطح چربی خون ممکن است منجر به تصلّب شرائین و افزایش خطر سکته‌های قلبی شود. وجود چربی اشباع شد بیش از اندازه در رژیم غذایی ممکن است عامل آن باشد اما ارثی بودن آن هم قابل انکار نیست. کلسترول برای بسیاری از اعمال بدن لازم است و ذاتاً خطرناک نمی‌باشد

انواع کلسترول

1- کلسترول LDL (بد)

این نوع کلسترول خاصیت چسبندگی دارد و به راحتی به جدار داخلی دیوار رگها می‌چسبد و باعث باریک شدن و در نهایت انسداد مجرای داخلی رگها می‌گردد. از این رو به کلسترول بد معروف است

2- کلسترول VLDL (خوب)

این نوع کلسترول مولکول‌های چربی را از کبد به دیگر قسمت‌های بدن حمل می‌کند و بعد از انتقال چربی به بافت‌ها، تبدیل به کلسترول LDL می‌گردد

3- کلسترول HDL (خوب)

این نوع کلسترول، کلسترول‌های LDL موجود در طول دیواره‌های رگها را پیدا کرده و به آنها می‌چسبد و آنها را از جدار رگها پاک می‌کند و از باریک شدن و انسداد رگها جلوگیری می‌نماید. به همین دلیل به کلسترول خوب معروف است

بطور کلی برای تشخیص بالا بودن چربی خون اندازه‌گیری دو نوع چربی خون یعنی کلسترول و تری گلیسیرید انجام می‌شود

افزایش کلسترول خون

افراد زیادی دچار مشکل بالا بودن کلسترول خون هستند. کلسترول ماد موم مانندی شبیه به چربی است که توسط کبد ساخته می‌شود و در تمامی سلولهای بدن وجود دارد. بدن ما به کلسترول نیاز دارد تا بتواند هورمونها و بعضی ویتامینها و نیز دیوار سلولی را بسازد و وظایف مهم دیگری را انجام دهد

قسمت عمد چربی خون به صورت کلسترول می‌باشد. گر چه مقادیر محدود کلسترول برای بدن لازم است لیکن بالا بودن میزان آن می‌تواند موجب تصلّب شریانها و افزایش خطر حمل قلبی و سکته‌های قلبی و مغزی شود و هر چه جزء بیشتری از کلسترول خون از کلسترول(HDL) تشکیل شده باشد و میزان کلسترول (LDL) آن کمتر باشد، خطر حمل قلبی کاهش خواهد یافت

پژوهشگران طی بررسی‌های زیاد متوجه شده‌اند که میزان بالای کلسترول خون همیشه خطرآفرین است و به ازای هر 1%  افزایش میزان کلسترول خون، خطر حمل قلبی تقریباً 2% افزایش می‌یابد و به ازای هر 1%  کاهش کلسترول خون احتمال وقوع حملات قلبی 2%  کم می‌شود. به عنوان مثال اگر کلسترول خون فردی 20%  کاهش یابد، احتمال خطر قلبی در وی 40% کم می‌شود

عموماً اگر میزان کلسترول بدن شما  کمتر از 200 میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد، میزان آن در حد خوبی است (پایان‌نامه، دکتر علیرضا آثاررخ، 6902 کلسترول)

1- اسیدهای چرب اشباع شده

اسید چرب بـا 2 کربن (2C)، اسید استیک در چربیها یافت نمی‌شود اما اولین اسید چرب اسید بوتریک( 4C) که اولین بار در کره مشاهده گردید. اسیدهای چرب اشباع معمولاً دارای مولکول‌های فاقد شاخ جانبی هستند

اسید چرب اشباع با 8 کربن در حرارت معمولی مایع است که در چربی شیر یافت می‌شود. با افزایش تعداد کربنها در ساختار اسیدهای چرب اشباع شده بیش از 10 کربن به صورت جامد می‌باشند. با افزایش تعداد کربنهای اسید چرب نقط ذوب، وزن مولکولی و ویسکوزیته افزایش می‌یابد. اسیدهای چرب کاپریک (10C)، میرستیک (14C) و لوریک (12C) در چربیهای نارگیل و روغن هست نخل وجود دارد

میزان اسیدهای چرب پالمتیک (16C) و استئاریک (18C) موجود در چربیها متفاوت می‌باشند. بخصوص روغن پالم (نخل) سرشار از اسید پالمتیک بوده اما بافت چربی حیوانی (پیه) سرشار از اسید استئاریک است

2- اسیدهای چرب اشباع نشده

اسیدهای چرب اشباع نشده دارای یک، دو و یا سه گروه آلیل می‌باشند و به مقدار بیشتری نسبت به اسیدهای چرب اشباع شده در ساختمان تری گلیسیرید شرکت می‌کنند

اسیدهای چرب اشباع نشده برای اغلب حیوانات و انسانها ضروری هستند زیرا اسیدهای چرب اشباع نشده در بدن آنها سنتز نمی‌شوند لذا باید این اسیدهای چرب در جیر غذایی روزان حیوان و انسان وجود داشته باشد

بیشترین میزان اسیدهای چرب اشباع نشد موجود در چربیها و روغنها را گروه (18C) تشکیل می‌دهند. این اسیدها با پیشوند امگا نشان داده می‌شوند. مهمترین آنها اسید اولئیک (1 : 18C) (امگا 9) با یک پیوند مضاعف، اسید لینولئیک (2 : 18C) (امگا 6) با دو پیوند مضاعف جزء اسیدهای چرب ضروری محسوب می‌شوند زیرا بدن قادر به سنتز آن نیست و یا اسیدهای چرب اشباع نشده با چند پیوند مضاعف اسید لینولئیک (امگا 6) توسط گیاهان سنتز می‌شود و نقش

روغن یا چربی اسید میرستیک 0=14C اسید پالمتیک

0=16C اسید استئاریک

0=18C اسید اولئیک

1=18C اسید لینولئیک

2=14C اسیدهای‌چرب اشباع‌نشده‌چند پیوندی کره چربی مارگارین مارگارین‌(پلی‌غیراشباع) روغن ماهی روغن زیتون روغن پالم روغن کلزا روغن ذرت روغن لوبیای سویا روغن آفتابگردان روغن گلرنگ

تغذیه‌ای مهمی را به عنوان یک اسید چرب ضروری به عهده دارد. جدول (1) درصد اسیدهای چرب در ترکیب با گلیسرول را در بعضی از روغنها و چربیها نشان می‌دهد

جدول (1) ـ درصد اسید چرب ترکیب شد موجود در روغنها و چربیها

 


جدول (2) ـ منابع چربیهای اشباع شده و اشباع نشد چند پیوندی

چربیهای اشباع شده به مقدار زیاد فرآورده‌های شیر

گوشت

مواد غذایی دیگر کره، خامه، شیر، پنیر

جگر، گوشت بره، گوشت گاو

روغن نارگیل، روغن هست پالم، روغن پالم، مارگارین جامد، پیه چربیهای اشباع نشد چند پیوندی به مقدار زیاد روغنهای نباتی

میوه‌های گردویی

مارگارین روغن ذرت، روغن لوبیای سویا، روغن گلرنگ، روغن ‌آفتابگردان

بیشتر آنها به جز میوه‌های ‌نارگیلی

بسیاری از انواع مارگارین مخصوصاً مربوط به لوبیای سویا و دان آفتابگردان

اسیدهای چرب ضروری

اسیدهای چرب اشباع نشد چند پیوندی (PUFA)[1] در تغذی انسان اهمیّت ویژه‌ای دارند. چون بعضی از آنها برای بدن ضروری هستند زیرا بدن نمی‌تواند آنها را بسازد و بنابراین باید از طریق غذا تأمین شوند. مهمترین اسیدهای چرب ضروری (EFA)[2] اسید لینولئیک است که به مقدار زیاد در روغن‌های استخراج شده از دانه‌های ذرت، لوبیای سویا و آفتابگردان یافت می‌شود. اسید آراشیدونیک را نیز اغلب به عنوان یک اسید چرب ضروری می‌شناسند هر چند اگر بطور قاطع صحبت شود واقعاً چنین نیست چون می‌تواند در بدن از اسید لینولئیک ساخته شود

اهمیّت اسید لینولئیک در تغذیه

[1] Poly Unstarated Fatty Acid

[2] Essential Fatty Acid

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir