توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله آینده پژوهی و صنعت برق ایران در pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله آینده پژوهی و صنعت برق ایران در pdf  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله آینده پژوهی و صنعت برق ایران در pdf،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله آینده پژوهی و صنعت برق ایران در pdf :

چکیده
صنعت برق به عنوان صنعت زیربنایی و مادر نقش مهمی در توسعه اقتصادی و رفاه جوامع دارد. اهمیت برق از آن جهت است که به دلیل امکان به کارگیری تکنولوژیهای مدرن تر و نیز ملاحظات زیست محیطی ، در تمامی زمینه های فعالیت می تواند به عنوان انرژی مناسب انتخاب شود.
با پیشرفت و توسعه تکنولوژی، کوچکسازی و افزایش بهره وری سیستم ها و تجهیزات، با برقی شدن تجهیزات همراه است به این معنی که بسیاری از فناوریهایی که از انرژی دیگری در آنها استفاده می شده، برقی می شوند و این خود دلیل محکمی است که باید به این انرژی مهم توجه جدی بشود.
با توجه به اهمیت بیشتر برق در سطح جهان و در کشورهای پیشرفته نسبت به کشورهای درحالتوسعه ، پشتیبانی مناسبی از صنعت برق و رفع چالش های آن به عمل می آید. به همین منظور مطالعات گستردهای به منظور تعیین چالش ها و چگونگی رفع آنها انجام شده و یا در حال انجام است .
از جمله این مطالعات «آینده نگری» صنعت برق است . در این مقاله با استفاده از روش سناریو نویسی که یکی از ابزا های آینده پژوهی است ، آینده صنعت برق بررسی شده است .
کلید واژه : صنعت برق- آینده پژوهی – سناریو نویسی – نیروهای پیشران

1-مقدمه
امروزه نه تنها توسعه ، بلکه ادامه زندگی نیز نیازمند انرژی است .در جهان امروز تأمین این انرژی از طریق حامل های متنوعی مانند نفت ، گاز به صورت های مختلفی نظیر گاز طبیعی مایع ، گاز طبیعی فشرده شده، خط لوله ، هیدرات و غیره (فراورده های حاصل از نفت و گاز)، زغا ل سنگ ، برق و انرژ یهای تجدیدپذیر انجام می شود . تأمین انرژ ی در کشوری مانند ایران با جغرافیای گسترده و موقعیت فیزیکی متفاوت نظیر تنوع ارتفاع، آب و هوا، مسائل اجتماعی و مباحثی از این دست ، نیازمند برنامه ریزی دقیق و علمی است [2-1] .
عدم برنامه ریزی صحیح و مدیریت نادرست در تولید، توزیع و مصرف انرژی در کشور در آینده های نزدیک، کشور را با بحرا ن هایی جدی روبه رو خواهد کرد .این بحران ها که در حال حاضر در قالب بحرا ن های کوتاه مدت نظیر ضعف تأمین گاز بخش های مختلف در زمستان و برق مورد نیاز کشور در تابستان خودنمایی می کند ، در نهایت عامل بحران بلندمدت دیگری که توسعه نیافتگی کشور و عقب افتادن از کشورهای منطقه است خود را نشان خواهد داد.
یکی از تفاوتهای اصلی ” توسعه یافتگی ” و ” توسعه نیافتگی ” ، نحوه برخورد با مسائل آینده است . در حالی که کشورهای پیشرفته آینده را طراحی کرده و می سازند، کشورهای کمتر توسعه یافته آینده طراحی شده توسط دیگران را سرنوشت حتمی خود می دانند[3].
صنعت برق به عنوان صنعت زیربنایی و مادر نقش مهمی در توسعه اقتصادی و رفاه جوامع دارد. به همین منظور مطالعات گستردهای به منظور تعیین چالش ها و چگونگی رفع آنها انجام شده و یا در حال انجام است . از جمله این مطالعات «آیندهنگری» صنعت برق است [4-3].
در کشور ما نیز صنعت برق دارای جایگاه ویژه ای است و حساسیت و اثرگذاریِ مشکلات این صنعت بر سایر بخش های جامعه ، مورد توجه مسئولان و دست اندرکاران مربوطه می باشد.
به دلایل گوناگون که مهم ترین آن به دولتی بودن صنعت برق مربوط می شود، متأسفانه این صنعت در مسیر بحران قرار گرفته [2]و علاوه برحذف نشاط کسب وکار بنگاهی از صنعت برق کشور، زمینه عدم بهره وری و اتلاف منابع را فراهم ساخته است به نحویکه در بعضی از شاخص ها، وضعیت جهانیِ صنعت برق کشور ما شرایط نامطلوبی دارد[6-5]. این در حالی است که بیشترین سرمایه گذاری در منطقه در صنعت برق، در کشور ما اتفاق افتاده است .[3]
آینده صنعت برق ایران در گرو اتخاذ استراتژی و برنامه ریزی لازم به منظور تأمین منابع مالی ، رفع مشکلات زیرساختی صنعت ، استفاده از ابزارها و وسایل مدرن برای کنترل مناسب تر آن، توجه به محیط زیست و کاهش اثرات آلایندگی نیروگاهها، توانمندسازیِ نیروی انسانی در توسعه و بهرهبرداری از صنعت برق و نیز پایش یک برنامه جدی برای اصلاح تدریجی نابسامانی های موجود می باشد .ایجاد تحدید برای قیمت گذاریِ واقعی انرژی الکتریکی می تواند موجبات رکود بیشتر این صنعت را فراهم آورد.[4]
استفاده از سایر منابع انرژی برای تولید برق نظیر هسته ای و انرژیهای تجدیدپذیر به همراه جلوگیری از تلفات در انتقال و توزیع برق و یا فرایندهای مصرفکننده الکتریکی می تواند شرایط بهینه ای را برای کارکرد صنعت برق در جهت توسعه پایدار فراهم آورد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir