توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله در مورد چنار تحت word دارای 45 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد چنار تحت word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد چنار تحت word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد چنار تحت word :

چنار

تاریخچه
چنار از خانواده platanaceae است . تاریخ پیدایش ان به دوران كرتاسه می رسد ولی برای اولین بار در قرن شانزدهم آن را شناختند . انتشار جغرافیایی جنس platanus.l در شرق مدیترانه امریكای شمالی و نیمكره شمالی تا كروئلند است . درخت چنار ابتدا در جزیره تریمیتی كاشته شد و در حدود 390 سال قبل از میلاد مسیح آن را به ایتالیا بردند . سالها بعد رومیان چنار را به فرانسه بردند و در سال 1551بیكن چنار را برای اولین بار به انگلستن برد .

مشخصات درخت چنار:
الف – گیاه شناسی چنار
چنار درخت بزرگ و زیبایی است با تنه ی مستقل ، تاجی گسترده و شاخه های قوی . این ویژگیها موجب شده اند تا چنار در ردیف مهمترین درختان سایه دار پاركها و حاشیه خیابانها قرار گیرد .
بلندی درختان چنار در گونه های مختلف كم و بیش متفاوت است . چنانچه در گونه p.orientalis.l به 30 متر و در گونه p.occidentalis به 40 متر می رسد قطر تنه چنار نیز زیاد است و گاه در تمام گونه های ان به بیش از 10 متر می رسد .
ریشه اصلی چنار از ابتدای رشد قوی و عمیق در خاك فرو می رود و در سنین بالا می تواند تا 4 متر در خاك مساعد فرو رود و از رطوبت عمیق خاك استفاده كند .

ساقه و تنه ی چنار دانه زاد ، استوار ، استوانه ای و نسبتا پر چوب است . شاخه ها از ارتفاع معینی از تنه منشعب می وشند و تاج درخت را بوجود می آورند . در حالی كه ساقه درختان شخه زاد چنار معمولا باریك و بلند و گاه كج و معوجند و با بالا رفتن سن درخت ، تنه اش صاف می شود .
پوست ساقه چنا ردر جوانی مغرغی رنگ است ولی ریتیدوم ان خاكستری رنگ است هر ساله در

فصل رویش از تنه درخت جدا شده می ریزد . محل ریزش ریتیدم روی تنه درخت به صورت لكه های سبز مایل به مغرغی مشاهده می شود . شاخه های اصلی قطور و محكم چنار درجهات مختلف می رویند و مجموعا تاج نامنظم درخت را بوجود می اورند . شاخه های فرعی نیز به صورت نامنظم از شاخه های اصلی منشعب می شوند .

بر روی درخت چنار 3 نوع جوانه مشاهده می شود . جوانه اصلی كه در انتهای ساقه و شاخه های اصلی قرار می گیرد و سبب رویش طولی ساقه و شاخه های می شود . این جوانه ها درشت و خمره ای شكلند و از فلسهای قرمز مایل به قهوه ای پوشیده شده اند .
جوانه فرعی كه از رویش آنها شاخه های فرعی بوجود می اید روی شاخه ها قرار دارند و از جوانه های اصلی كوچكتر اند . این جوانه ها مخروطی اند و از فلسهای قهوه ای رنگ پوشیده شده اند .
جوانه های خفته ، روی ساقه و تنه درخت به صورت ناپیدا یافت می شوند . در صورتی كه قسمتهایی از تنه در معرفی تابش نور قرار گیرند از این جوانه ها جستها و جوشهای می رویند و تنه را گره دار می سازند . این جوانه ها در ظاهر دیده نمی شوند و رویش انها منوط به تابش نور كافی و مواد غذایی فراوان است . علاوه بر جوانه های ذكر شده جوانه های نابجا روی ساقه و شاخه ها نیز قرار دارند و هنگام قلمه زدن در اثر هورمونتهای ریشه زا مثل اكسین سبب ریشه زایی می شوند .
چنار از جمله ، درختان پهن برگ و خزان كننده است برگهای چنار منفرد ، متناوب و دارای پهنكه پنجه ای نسبتا پهنی است . برگهای جوان كه كرهایی دارند كه بتدریج با بالا رفتن سن برگ از تراكم آن كاسته
می شود.
پشت برگ به رنگ نقره ای مایل به سبز است و روی برگ به رنگ سبز روشن . چنار درختی است یكپایه Monoceus با گسلهای تك جنسی و شبیه هم كه بر روی گل گل آذین های فشرده كه وی شكل قرار دارند . زمان گلدهی ان در ماههای فروردین و خرداد است . لقاح ان نیز به هر دو صورت خود گشن Aatogame و دگر گشن Heterogame انجام می شود . میوه چنار پس از تلقیح گلهای ماده به شكل كوزه های كوچك و سبز رنگی روی نهنجی كروی شكل ظاهر می شود . پس از مدتی میوه ها به فندقه های خشك و مركب تبدیل و در همان سال می رسند .
قوه ی نامیه بذر چنار بسیار كم است و دگر بذر كهنه شود ، ممكن است رشد نكند .

ب- ارزش اقتصادی چنار

1- مصارف صنعتی :
چوب چنار جزء چوبهای بسیار خوب صنعتی است كه بدون اغشته كردن آن با مواد ضد عفونی كننده مدتهای طولانی در مقابل تغییرات جوی سالم می ماند .

2- مصارف داروئی
از پوست چنار برای از میان بردن لكه های پوستی از ریشه اش برای درمان مارگزیدگی ، از میوه و برگ ان برای رفع ناراحتیهای حلق و گرفتگی صدا استفاده می شود .
3- استفاده از برگ چنار جهت تهیه خاك برگ
این نوع خاك در باغبانی مصارف زیادی دارد . علاوه بر این كه از این نوع خاك می توان در مخلوط خاكهای استفاده كنیم ، پسرند كرده آن را نیز می توان به عنوان مالچ و پوشش روی بذرهای كاشته شده پاشید و از آن استفاده كرد .

نحوه تكثیر چنار
1- تگثیر از طریق بذر
چنار را در اوایل بهار در محیطی خارج از گلخانه از طریق بذر تكثیر می كنند . قوه نامیه ی چنار كم است . بنابراین بلافاصله پس از بذر گیری از درخت باید ان را در بستری كه از خاك سبك تشكیل شده است بكاریم و پس از یك سال ان را جابجا نماییم .

2- تكثیر از طریق قلمه
برای ان كه یك نهال خوش فرم داشته باشیم . باید از شاخه درختان جوان یا پاجوشها به عنوان قلمه استفاده كنیم ، زیرا این قلمه ها از قدرت ریشه زایی زیادی برخوردارند . شهر اصفهان بزرگترین مركز تولید قلمه چنار است و كشاورزان این منطهق برای تهیه قلمه از پا جوشهایی كه روی كنده درختان قطع شده روییده اند قلمه های مناسبی تهیه می كنند . این روش قلمه گیری بهترین روشی از دیاد درخت چنار است .
قلمه های تهیه شده را بایست قبل از كاشت مدتی در اب قرار داد تا به اندازه كافی رطوبت جذب كنند .
3- تكثیر از طریق خوابانیدن
كه این عمل در بهار و تابستان انجام می شود

4- هرس
از انجا كه چنار یك درخت شهری است باید قبل از كاشت به محل و موقعیت آن توجه كافی مبذول داشت . در پاركها به دلیل انكه محدودیتی از نظر رشد تاج وجود ندارد می توان به درخت اجازه داد تا به حالت طبیعی رشد كنه و به حداكثر رشد طبیعی برسد . البته نمی توان گفت از هرس درخت چنار در پاركها باید صرف نظر كرد بلكه بر حسب موقعیت و فاصله كاشت و سلیقه می توان ان را از حالت تك محوری به چند محوری و تاج گسترده در اورد .

علاوه بر هرس فرم كه از ابتدای پرورش نهال جوان باید انجام گیرد لازم است هر ساله از درختان بازدید به عمل اید و شاخه های نابجا خشك شده بیمار و یا شاخه هایی كه مزاحم عبور و مرور وسایل نقلیه و یا عابرین است حذف گردد . اگر در حذف پا جوشها غفلت شود مقادیری از غذای مورد نیاز شاخه های اصلی توسط پاجوشها مصرف می شود .
زمان هرسی اصلی درخت ، در دوره ی استراحت و در شرایط تهران در پاییز است در مناطق سرد سیر می توان بعد از رفع خطر سرما زدگی و قبل از باز شدن جوانه ها هرسی را انجام داد .

گزارش وضع موجود
طی بازدیدی كه از میدان تجریش تا راه اهن انجام گرفت . در ضلع شرقی همواره تعداد درختان قطع شده و نیز كج شده بیشتر از ضلع غربی خیابان بوده است . در فاصله پل تجریش تا پارك وی به علت بافت بهتر خاك و اب و هوای بهتر كمترین درصد قطع شدگی در درختان مشاهده می شود . لیكن به علت وجود ساختمانهای مرتفع در دو طرف خیابان تعداد درختانی كه از محور اصلی خود منحرف شده و بعضا در حال سقوط می باشند بسیار بیشتر می باشد . بیشترین درصد درختان قطع شده در محدوده میدان منیریه تا میدان راه آهن می باشد كه علت اصلی ان بافت سنگین خاك بوده كه در این محدوده بطور كلی بافت اصلی گیاهی خیابان تغییر پیدا كرده و با درختانی همچون زبان گنجشگ ، عر عر ، كاج و نارون و اكاری گردیده اند اغلب واكاریهایی كه در مسیر مركزی خیابان ولی عصر با نهال چنار صورت گرفته موفقیت امیز نبوده و اغلب درختان منحرف و ضعیف بوده اند .

در بسیاری از موارد كنده های قطع شده موجود دارای پاجوشهای فراوان بوده اند كه این مسئله نشان دهنده قدرت رشد مجدد در انها می باشد .

عواملی كه باعث تضعیف درختان خیابان ولیعصر می شوند :
1- الودگی هوا
2- الودگی اب و خاك

3- سنگفرش نمودن مسیرهای اب
4- بلوك گذاری دیواره های ابرسانی
5- ابیاری نامنظم
6- بافت خاك در دو ناحیه شمالی و جنوبی
7- كمبود مواد غذائی در خاك
8- آفات و امراض

عوامل متعددی از جمله بتون ریزی كف جویها ارتفاع ساختمانها و در نتیجه سایه اندازی بر درختان الودگی ناشی از فاضلاب و افات و بیماریهای گیاهی موجب تخریب پوشش گیاهی این خیابان در مقیاسی وسیع گردیده و همچنین مشاهده شد كه در نقاطی با عمق خاك كم درختان زرد شده و كلرزه و بیمار هستند و به علت وجود اهك و بالا بودن PH كمبود آهن و عناصر میكرو المانت د رگیاه دیده می شود .
به نظر می رسد درخت های چنار كاشته شده در این خیابان بدون مطالعه كاشته شده اند و چنانچه درختان از روی مطالعه و سازگاری كاشته شده بودند و همچنین مقاوم به شرایط قلیایی بودند احتمال نابودی تا این حد بسیار كمتر بود .
خیابان ولی عصر عج خود نوعی پارك با شرایط اقلیمی و خاكی متفاوت محسوب می شود . به هیچ وجه نمی توان راه اهن را با تجریش مقایسه كرد . تهران روی یك خط مخروط افكنه قرار دارد . در تجریش بافت خاك درشت و شنی و در راه اهن بافت سنگین و ریز است . شیب هم تفاوت دارد . درجه حرارت نور و شدت نور و عمق خاك نیز متفاوت است مسئله چنارهای خیابان ولی

عصر مجموعه ای از مسائل است كه در سرلوحه این مسائل ضعف درخت می باشد .
درختان خیابان ولی عصر روز بروز ضعیف تر می شوند . خاك بستر ضعیف است . عمق كم دارد جریان اب مداوم در پای درختان وجود دارد تهیوه مناسب نیست اب كه به داخل خاك نفوذ می كند یك جریان زیر پوسته ای بوجود میاورد كه خاك را در حد ظرفیت نگهداری اروده و تا حد اشباع میرساند سفره زیر سطحی نیز وجود ندارد هوای داخل خاك كم می باشد و اب الوده تمام قسمتهای خاك را بجای هوا و اكسیژن پر كرده است رشد ریشه تابع تنفس ان است. هر چه اكسیژن كمتر شود جذب كمتر شده و درخت ضعیف تر می شود و در نتیجه افات و بیماریها به درخت حمله می كنند .
در خیابان ولی عصر تمام نواحی اطراف درخت اسفالت و بتن و سنگفرش می باشد دود گازوئیل روی سطح برگ نشسته و تمام استماتها بسته شده و تنفس انجام نمی شود و درختان روز بروز ضعیف تر می شوند در محدوده راه اهن درختان چنار سالیان قبل به علت بافت ریز و سنگین خاگ درجه اشباع بیشتر و رشد كمتر ریشه از بین رفته اند و درختان باقیمانده هم قابل مقایسه با چنارهای تجریش نیستند.
و همچنین مشاهده شد در حد فاصل میدان ولیعصر تا خیابان جمهوری سه راه جمهوری وضعیت هرس نامناسب بوده ودرختان دارای شاخه های اضافی هستند و در بعضی از قسمتهای در پیاده رو پائین امده ان شاخه ها و مشكلاتی برای عبور و مرور ایجاد كرده است و وضعیت ابیاری نامناسب بود و خاك خشك شده بود ود رختان در بعضی از این قسمتها ضعیف شده بودند بعضی از قسمتها كه اب زیادترری خرده بودند و دارای خاك مرطوب بودند درخت وضعیت بهتری داشت و از سه راه جمهوری به پایین نبودن بستر مناسب برای رشد درخت ولی هرس مناسب صورت گرفته بود .

و در بعضی از این قسمتها تفاوت در روشی ابیاری مشاهده شد و ملاحظه شد كه در اكثر درختها حالت حوضچه اطرافش است و بصورت تك تك باید ابیاری شوند كه این روش ابیاری سخت می باشد . در مقابل كلانتری 29 جا می و ستاد برگزاری درختان از وضعیت بهتری برخوردار بودند و در این منطقه درختان چنار وضعیت بهتری را دارا بودند . و كلا مشاهده شد ابیاری درختان یا مداوم می باشد یا خشكسالی و عدم ابیاری بمدت طولانی علاوه بر هرمی فرم كه از ابتدای پرورش نهال جوان باید انجام گیرد لازم است هر ساله از درختان بازدید به عمل اید و شاخه های نابجا خشك شده بیمار و یا شاخه هایی كه مزاحم عبور و مرور هستند حذف گردد . اگر در حذف پا جوشها غفلت شود مقادیری از غذای مورد نیاز شاخه های اصلی توسط پاجوشها مصرف می شود كه این مسئله در بعضی از قسمتهای خیابان ولی عصر بویژه پایینتر از میدان ولیعصر مشاهده شد كه درختان ضعیف شده بودند .
شناسایی و گزارش معضلات مشكلات و بیماریهای گونه های استفاده شده در مسیر و راه حل بر طرف نمودن برخی از آنها :

برخی افات و بیماریهای مهم چنار

1- زنجرك چنار
زنجرك چنار از جنس Edwardsiana و خانواده cicadelida است و چون گونه این حشره مشخصی نیست نمونه هایی از این حشره جهت شناسایی جمع اوری شده ودر حال حاضر در حال بررسی است . این حشره با فرو بردن خرطوم خود به داخل پارانشیم برگ و مكیدن شیره گیاهی و نیز ترشح بزاق دهان كه كلروفیل سلولهای اطراف محل نفوذ خرطوم را فاسد می كند ، مانع از رشد طبیعی گیاه می شود . اثار فعالیت این حشره را می توان در سطح فوقانی برگ به صورت لكه های سبز متمایل به زرد مشاهده كرد .

كرم سفید ریشه
این حشره polyphylla oliviericast از خانواده scarabeidea است كه در اكثر نقاط كشور انتشار دارد . لارو این حشره از پوست ریشه قسمتهای سطحی چوب تغذیه می كند و جریان شیره نباتی را قطع می كند. در نتیجه درخت بعد از مدتی زرد می شود و در پی ان به علت قطع ریشه ها به زمین سقوط می كند .

سوسك چوبخوار
این حشره chrysobothris desertidcolasen از خانواده Buprestidae است و نمونه های این آفت به فراوانی درخت بافتهای جنوب شهر تهران دیده شده است .

پروانه مینور چنار
این حشره lithocolletis platanil از خانواده Gracilariideae است كه در اوایل بهار تخمهای خود را در سطح زیرین برگهای چنار می گذارد . پس از تفریح تخمها لاروها وارد برگ می شوند و پس از تغذیه از برگ لكه های سفید ایئنه ای روی برگ ایجاد می شود .

زردی chlorosis
زردی یكی از بیماریهای فیزیولوژیكی مهم چنار است كه ابتدا روی برگهای جوان و سر شاخه ها ظاهر شده و از طرفی رگبرگها سبز و پارنشیم زرد است . از بین عوامل مختلف كه باعث ایجاد كمبود آهن و كلروز در گیاهان می گردد یكی قلیایی بودن خاك و زیادی اهك در ان و كمبود مواد الی و عدم تهویه كافی ریشه ها می باشد و دیگری زیاد بودن مقدار یون بی كربنات در اب ابیاری است كه موجب كاهش قابلیت استفاده اهن در خاك و غیر فعال شدن ان در گیاه می شود .

مسائل و مشكلات درخت چنار در خیابان ولی عصر و آفات و بیماریها:
در این خیابان مشاهده شد كه درختان با فواصل كم و نامنظم كاشته شده كه در نتیجه ی عدم رعایت فاصله ی مناسب به شكل ناموزونی رشد كرده اند .
باید دانست كه درخت برای رشد و نمو خود احتیاج به نور مواد غذایی و فضای كافی دارد . كاشت درختان با فواصل كم مانع از ان می شود كه نور حرارت مواد غذایی و فضای كافی مورد نیاز درخت برای تولید شاخ و برگ فراهم شود . بدلیلی است هر چه ارتفاع درخت بیشتر شود . تنه ضعیف تر می شود و مقاومت ان در برابر برف و باد كمتر خواهد شد .

برای ان كه با مشكلات زیست محیطی كه در حال حاضر اكثر درختان در خیابانهای تهران با ان مواجهند روبرو نشویم باید علاوه بر ان كه فاصله كاشت میان نهالها را رعایت كنیم عرض پیاده رو ها و موقعیت مكانی ساختمانهای بلند اطراف را هنگام كاشت نهال مورد توجه قرار دهیم.
خزان زودرس درختان چنار
از انجا كه درختان موجود در خیابان ولیعصر قبل از پاییز خزان می كنند . بررسی هایی در این مرود انجام گرفته و طبق نظر كارشناسان 3 دلیل عمده برای این امر قابل ذكر است .

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir