توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله در مورد ورزشهای مناسب برای صافی کف پا و کمر درد تحت word دارای 55 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد ورزشهای مناسب برای صافی کف پا و کمر درد تحت word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد ورزشهای مناسب برای صافی کف پا و کمر درد تحت word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد ورزشهای مناسب برای صافی کف پا و کمر درد تحت word :

ورزشهای مناسب برای صافی کف پا و کمر درد

مقدمه :
كمردرد به خودی خود یك بیماری نیست بلكه نشانه بیماری است . پیشرفت آن یعنی اینكه چیزی در جایی دچار مشكل شده است ، اگرچه ممكن است همیشه خیلی واضح نباشد كه آن چیز چیست .
بیشتر ما در بعضی مواقع از كمردرد رنج می بریم . معمولاً این درد ناخوشایند و طاقت‌فرساست اما خیلی جدی نیست . این ناراحتی بعلت بعضی فشارها و یا صدمات در كمر ایجاد می شود كه نبستاً هم به سرعت بهبود می یابد . طرز نشستن یا ایستادن نامناسب ، فشارهای زیاده از حد و مشكلات فرسودگی استخوانها ممكن است حداقل كمی مقصر باشند .

وقتی شما در می یابید كه ستون فقرات شما متشكل از ساختارهای بسیار متفاوتی از جمله : استخوان ها ، دیسك ها ، رباط ها ، زردپی ها ، اعصاب و رگهای خونی و سایر بافتها است كه همه آنها می توانند آسیب های مكانیكی تحت تأثیر قرار بگیرند و تبدیل به كمردید شوند ، دیگر نباید تعجب كنید از اینكه كمردید امری بسیار شایع و متداول است . در بیشتر موارد علت اصلی این ناراحتی زیاد مهم نیست . كمردرد یك نشانه بیماری است كه برطرف خواهد شد و هدف از درمان تسكین درد و اطمینان حاصل كردن از این نكته است كه هر چه زودتر بهبودی حاصل شود . گاهی اوقات ممكن است علت خطرناك‌تری نهفته باشد كه تحقیقات مفصل برای تعیین روش درست جهت درمان فراهم می شود . فهمیدن اینكه چطور كمرحركت می كند به ما كمك خواهد كرد یاد بگیریم چگونه از ستون فقراتمان مراقبت كنیم و كمردرد خود را بهبود بخشیم .

یك مشكل رو به رشد

كمردرد به طور قابل توجهی در بین مردم رایج و شایع است . در هر لحظه در حدود 30 تا 40 درصد از جمعیت دنیا دچار كمردرد می شوند و بین 80 تا 90 درصد از آنها آن را در زمانی در زندگی هایشان تجربه كرده اند . هر دو جنس مرد و زن و همین طور در همه سنین از كودك گرفته تا افراد مسن همه به این درد مبتلا می شوند اما این ناراحتی بیشتر در بین افراد میان‌سال شایع است .
كمردرد به دنبال بعضی از آسیب دیدگیها یا رگ به رگ شدن های ناگهانی ایجاد می شود .
علل كمردرد متعدد و گوناگون است، همینطور روشهای تشخیص و درمان آن. لذا این چندگونگی كم و بیش وسایل تشویش بیماران مبتلا به كمر درد را فراهم آورده و تا حدودی موجب بدبینی و ترس و هراس آنان می شود و اغلب باعث می شود بیماران پیگیر مراقبتهای پزشكی نباشند.

این برگردان اصولاً محدود است به بحث درباره مسائل مربوط به ستون مهره های كمر بزرگسالان كه پی آمد آن معمولاً كمردرد است. در این بحث مرور كوتاهی خواهیم داشت به ساختمان ستون فقرات، دیسك بین مهره ای، سبب شناسی دیسك كمر، چگونگی انجام كارهای روزمره و ورزشهای مناسب سنین مختلف تا كمتر دچار این مشكل بشویم.
ستون فقرات بمانند حلقه های زنجیره ای استخوانی است كه بوسیله سیستمی از مفاصل بهم متصل شده و توسط دیسكها، كپسولها، لیگمانها و عضلات حفظ و مستحكم می‌شوند. در ضمن ستون فقرات نخاع شوكی را در داخل خود جای داده و از نخاع و اعصاب جدا شده از آنها نگهداری می كند. از خصوصیات ستون فقرات می توان گفت كه بطور اختصاصی انرژی را جذب كرده و برحسب موقعیت بدن( زمان انجام ورزشهای مختلف، برداشتن اجسام سنگین . . . . ) زمانی بسیار سفت و محكم و زمانی انعطاف پذیر می شود. در طول زندگی هر فرد این ساختمان به دلایل مختلف مثل بالا رفتن سن، حوادثی مثل ضربه و سقوط از بلندی یا بیماریها دچار ضعف و ناتوانی می شوند. لذا بایستی توجه كرد چه حالت های پاتولوژیكی باعث تغییرات در سلامت این ساختمان می شود.
ستون فقرات كمری شامل پنج مهره می باشد كه مجموع آنها به شكل استوانه ای كوتاه می باشد بطوریكه هر مهره را به تنهایی در نظر بگیریم بدنه در جلو و پدیكولها در عقب یك ظاهر نعل اسبی به مهره می دهد(شكل 1)

شرح مختصری از نخاع شوكی و ارتباط آن با مهره ها:

در ضمن مهره های كمری انسان قبل از چهل سالگی فشاری در حد KN 8 ( هشت كیلو نیوتن، هر كیلو نیوتن معادل 10 كیلوگرم می باشد) یعنی 80 كیلوگرم را می تواند تحمل كند كه بعد از چهل سالگی حدود 50 درصد مقاومت مهره كم می شود(KN 4) پس بایستی در انجام كار و حتی ورزش برای سلامتی را در سن قبل از چهل سالگی و بعد از آنرا متناسب با گفتار فوق در نظر گرفت تا از آسیب مهره ها پیشگیری شود.

كمر دردLow Back Pain

تعداد مراجعین شاید بتوان گفت كه كمر درد بعد از سرما خوردگی شایع ترین بیماری در انسان است یا بهتر بگوئیم بیشترین تعداد مراجعین به درمانگاههای روماتولوژی و ارتوپدی را كمردرد تشكیل می دهد. این مورد در همه جای دنیا جزو متداولترین ناراحتیهای انسانی بوده و در ایران هم از بیماریهای شایع و آشنا برای پزشكان است. متأسفانه تشخیص و ارزیابی آن و داروهای تجویز شده در ایران كاملاً غیر منطقی و گاهاً مضر است. در این كتاب سعی می شود كمردرد را با زبانی علمی اما ساده بیان نموده و از نظر آناتومیك به دردهایی كه از قسمت پایین ستون فقرات ازL3 تا L5 و از مفاصلL1 ـ L5 استخوان ساكرم منشأ میشوند را كمردرد بگوئیم و سایر دردهای پشت را جزء كمردردها محسوب نداریم.
مضافاً 80 درصد افراد در طول زندگی حداقل یكبار بعلت كمردرد به پزشك مراجعه می كنند. این دردها ممكن است باعث از دست رفتن ساعات كار فعال گردند اكثر دردهای كمری بهنگام كار پدید می آید. تغییرات در شیوه كار و زندگی و جابجائی در شیوع این بیماری نقش عمده ای دارد در سنین 25ـ50 سالگی كه فعالترین سالهای زندگی انسان از نظر شغلی میباشد كمردرد شایع است. كمردرد را به دو صورت حاد و مزمن از نظر كلینیكی تقسیم می نمایند یك كمردرد حاد به صورت زیر تقریباً از بین می رود:
33 درصد بیماری در عرض یكماه 70 درصد بیماران دو ماه و 86 درصد آنها در مدت 3 ماه بهبودی كامل پیدا می كنند و بقیه بیماران بصورت مزمن در می ایند.
آمار منتشره در انگلستان نشان می دهد كه سالیانه در حدود دو میلیون نفر از افراد بیش از 15 سال به علت كمردرد به پزشك مراجعه می كنند. 5% از این افراد پس از یك مرتبه مراجعه بهبود نیافته و برای دفعات بعد مراجعه می كنند، 10% از این افراد جهت ادامه درمان در بیمارستان بستری شده و فقط 10% از بیماران بستری احتیاج به درمان جراحی دارند.
در آمریكا در بین بیماریهائی كه باعث ناتوانی از كار و مرخصی ناشی از آن در افراد كم تر از 45 سال می گردد كمردرد در درجه اول قرار دارد. در افراد بین 45ـ64 سال بعد از بیماری های قلبی و آرتریت روماتوئید كمردرد در درجه سوم قراردارد.
با شیوع فراوان بیماری و علل متعددی كه برای آن بیان می شود كمردرد هنوز یكی از معماهای پزشكی است.
شاید بتوان گفت كه هنوز علت بیشتر كمردردهای مزمن( بیش از سه ماه از آن گذشته باشد

) مشخص نشده است.
تعدادی از این بیماران علیرغم نوع درمانی كه برای آنها انجام میگیرد كمردردشان بهبود می یابد. در حالیكه تعدادی از آنها هرگز بهبود نمی یابد.
ضایعات در مهره آخر كمری و نسوج نرم اطراف آن منشأ قسمت اعظم دردهای كمر است.
كمردرد علل مختلف دارد كه شایع ترین آن بیماریهای ارتوپدی هستند. البته بیماریهای دیگری مثل

بیماریهای دستگاه ادراری، دستگاه تناسلی زنان، آبستنی و بیماریهای داخلی و متابولیك و بالاخره ناراحتی های روانی نیز باعث كمردرد می شوند، كه بحث درباره آنها مربوط به این كتاب نمی باشد.
شایعترین بیماریهای ارتوپدی كه باعث كمردرد می شوند عبارتند از: ناهنجاریهای مادر زادی، وارد شدن فشار بیش از حد تحمل به ستون فقرات، پارگی دیسك بین مهره ای، استئوآرتریت مهره های كمری، اسپوندیلوئیستزی، و بندرت بیماریهای دیگر مانند عفونت ها( سلی و غیر سلی)، آرتریت روماتوئید، آرتریت نقرسی، اسكولیوز، تومورهای استخوانی و عصبی و بالاخره یكسان نبودن طول اندام های تحتانی( بحث درباره هر یك بطور جداگانه در قسمت های دیگر كتاب آمده است در زیر به ذكر شایع ترین علل كمردرد می پردازیم).

طبقه بندی علل كمردرد:
1 علل مادرزادی
ـ خارجی شدن پنجمین مهره كمری و كمری شدن اولین مهره خارجی
ـ نامتقارن بودن مفصل های بین مهره ای
ـ لغزش مهره
2 تومورها
ـ تومور خوش خیم مانند تومور ریشه اعصاب و پرده های نخاع( نوروم
یا منژیوم)
ـ تومور بدخیم مانند تومور اولیه استخوانی(فنیلوم متعدد):
ـ تومور اولیه عصبی.
ـ تومور متاستازی مهره ها( از پستان، پروستات، شش، كلیه و تیروئید).
3 ضربه ها
ـ رگ به رگ شدن(Strain) حاد یا مزمن مهره ها
ـ شكستگیهای جسم مهره ای و یا زائیده های عرضی
ـ نیمه در رفتگی سطح مفصلی(Facet Syndrome)
ـ لغزش مهره
ـ پارگی دیسك بین مهره ای

4 مسمومیت
ـ مسمومیت با فلزات سنگین مانند رادیوم
5 بیماریهای متابویك
ـ استئوپروز
ـ استئومالاسی
6 بیماریهای التهابی
ـ آرتریت روماتوئید
ـ اسپوندیلیت آنكیلوزان
ـ استئوآرتریت و فتق دیسك بین مهره ای
8 عفونت
ـ عفونت حاد فضای بین مهره ای و استئومیلیت حاد
ـ سل، استئومیلیت مزمن، عفونت قارچی و در ایران بروسلوز
9 بیماریهای ناشی از اختلال جریان خون
ـ انوریسم آئورت شكمی و نارسائیهای سیاهرگی
10 عوامل مكانیكی
ـ عوامل داخلی مانند كم بودن قوام عضلات، فشار در اثر بد قرار گرفتن وضع بدن در حالت نشسته و ایستاده دردهای مربوط به عضلات و نیامها و ناپایداری ستون مهره ای
ـ عوامل خارجی مانند فیبروم رحم، تومورها و عفونت های درون لگن، بیماریهای مفصل ران، بیماریهای پروستات.
ـ بیماریهای مفصل خارجی ـ خاصره ای و اسكولیوز ستون مهره ای كه درمان نشده باشد.
11 عوامل روانی
ـ مثل هیستری و تمارض
بیماریهای گوناگون قسمت های مختلف ستون فقرات كه باعث كمردرد می شوند شرح داده شد، در زیر بذكر ضایعات احشائی كه باعث كمردرد می گردد می پردازیم:
دردهای كمری ممكن است به علت ضایعات و بیماریهای مهره ها و دیسك بین مهره ای نبوده و از نقاط دیگر به كمر انتشار یابند. پزشك معاینه كننده باید این بیماریها را در نظر داشته باشد تا با بیماریهای كمری اشتباه نگردند. شایع ترین این ضایعات عبارتند از:
• بیماریهای دستگاه گوارش مثل پانكراتیت مزمن، پارگی خلفی زخم معده و غیره.
• انسداد تدریجی و پیشرونده آئورت و شریان ایلیاك ممكن است باعث درد كم

ر، كفل و اندام تحتانی گردد.
• تومورهای نخاع شوكی، تومور ناحیه دم اسب، تابس و سیرنگومیلی.
• بیماریهای دستگاه تناسلی زنان مثل تومورهای رحم، برگشتن رحم به عقب(Retroversion) و اندومتریوز.
• بیماریهای دستگاه ادراری مثل تومورها و عفونت پروستات، ضایعات كلیه ها و حالب ها
• بیماریهای تب دار مثل آنفلونزا، حصبه
گرچه بیماریهای فوق باعث كمردرد می گردند ولی درد این بیماران در اثر عوامل مكا

نیكی مثل خم شدن، بلند كردن اشیاء سنگین، سرفه كردن و غیره تشدید نمی یابد.

پیشگیری از كمردرد شامل:
1ـ پیشگیری در سن مدرسه: مانند آموزش در انتخاب ورزش مناسب با توجه به قدرت بدنی هر دانش آموز بایستی توسط مربی و دبیر ورزش به دقت بررسی شود و در صورت نیاز با پزشك مشاوره نمایند چرا كه بروز نقص در مهره ها یا دیسك كمر در این سن باعث محرومیت یك جوان از كار
مفید بدنی در جامعه خواهد شد.
2ـ پیشگیری در محل كار: مخصوصاً در كارخانجاتی كه افراد آن با كار سنگین بدنی حداقل به مدت 8 ساعت در روز مواجه هستند، معاینه پزشكی زمان استخدام برای انتخاب افراد و نیز آموزش برداشتن و جابجایی وسایل سنگین در كارخانجات بسیار مفید خواهد بود.
در شكل 13 به فرم برخاستن از زمین بعد از برداشتن جسم سنگین توجه فرمائید.
3ـ پیشگیری در منزل: مؤسسات بین المللی پیشنهاد كرده اند كه حداكثر وزنه ای كه یك مرد اجازه دارد بردارد 50 كیلوگرم و در مورد خانمها حداكثر 25 كیلوگرم می باشد. آموزش برداشتن صحیح وسایل منزل مانند مبل و غیره در حین تمیز كردن، اطو كشیدن حتی نشستن و استراحت به فرم صحیح لازم است مثلاً حین اطو كشیدن در منزل با استفاده از یك چهارپایه كوچك در زیر پا گودی كمر را اصلاح میكند.
در برداشتن وسایل از زمین زانوها و مفاصل لگن را خم كرده ولی تنه را خم نكنیم(15ـ1) و سعی كنیم اجسام سنگین را نزدیك به بدن خود بگیریم مثل(15ـ2)
نشستن روی صندلی مخصوصاً اگر خیلی بلند باشد باعث افزایش گودی كمر و خستگی و درد كمر خواهد بود.

در صورتی كه با استفاده از یك چهارپایه كوچك شكل(17ـ1) باعث می شود زانوها بلندتر از مفاصل ران قرار گرفته و باعث از بین رفتن گودی كمر می شود یا قرار دادن یك پا روی پای دیگر شكل(17ـ2)
فرو رفتن در یك مبل، زمان مطالعه كردن یا در جلو تلویزیون، باعث خستگی عضلات سر و گردن و در نتیجه خسته كننده شدن مطالعه یا خمیدگی پشت( مثل افراد مسن) به مرور زمان خواهد شد.
زمان رانندگی اگر صندلی ماشین دور از پدالها باشد انحنای كمر زیاد و رانندگی توأم با درد و خستگی خواهد بود.
در صورتی كه با نزدیك كردن صندلی به پدالها وضعیت رانندگی راحت تر خواهد بود در ضمسنگینی وزن از ستون مهره ها و فشاری كه به پشت و پاها وارد می شود كم شده در نتیجه درد تسكین پیدا می كند.
كسانی كه عادت به خوابیدن روی شكم دارند برای رهایی از درد كمر
ناشی از آن بهتر است زیر و پائین تشك را به اندازه 5 سانتی متر بلندتر نمایند با اینكار تمایل به خوابیدن روی شكم كمتر خواهد بود.
شكل 23 مروری است بر انجام صحیح بعضی از كارهای روزمره:
برای پیشگیری از علل مكانیكی كمردرد با توجه به شكل 24، با ورزشهای مناسب باید به شرایط عضلانی اسكلتی خوب و تونسیته خوب عضلات دست یافت.

تمرینات برای اصلاح قوس كمر:
تمرین 1ـ پشت به دیوار ایستاده
a ـ پاها را 20 درجه به جلو ببرند
bـ سر را مختصری به جلو خم كنید
c ـ عضلات باسن را بهم فشار دهید
d ـ شكم را به داخل فشار دهید
e ـ زانوها را مختصری خم كنید
این وضعیت را چند ثانیه حفظ كرده چندین بار تكرار كنید ناحیه كمر باید به دیوار بچسبد.
تمرین 2ـ اصلاح قوس كمر با انقباض عضلات شكم، باسن در حالت خوابیده
a ـ مطابق شكل به پشت بخوابید
b ـ زانوها خمیده و كف پاها را مطابق شكل روی زمین قرار داده
a ـ سر را به آرامی از بالش بلند كنید
b ـ باسنها را فشار دهید
c ـ شكم را به داخل فشار دهید
این وضعیت را چند ثانیه نگه داشته و سپس شل نمایید و حركت را مجدداً شروع نمائید این حركت چند بار تكرار شود.

تمرین 3ـ برای تقویت عضلات شكم
a ـ وضعیت اولیه: به پشت بخوابید بازوها و دستها در دو طرف به زمین تكیه داده شود. سر روی بالش

زانوها خمیده كف پاها چسبیده به زمین
الف ـ حال سر را از بالش جدا كنید
ب ـ زانوها را به طرف سینه بالا ببرید
ج ـ ساق پاها را صاف و به حالت عمودی در آورید
دـ پاها را به آهستگی به پایین بیاورید ولی در حد زاویه ْ45 درجه از زمین نگه دارید بعد از چند ثانیه به وضعیت اولیه برگردید.

دوباره تكرار شود
توجه: حركات زیر برای كسانی كه تحت عمل جراحی كمر قرار گرفته اند با نظر پزشك معالج خود تمرین نمایند.
B ـ وضعیت اولیه مثل حركت قبل
الف ـ سر را از بالش جدا كنید
ب ـ زانوها را به طرف سینه بلند كنید
ج ـ ساق پاها را صاف كنید
د ـ حركات قیچی مانند با پایین آوردن متناوب پاها به طرف زمین انجام دهد
باید توجه داشت مثل حركت قبل چسبیدن كمر به زمین ضروری است و نباید پاها را زیاد به زمین نزدیك كرد این حركت را چند ثانیه تكرار و سپس به وضعیت اولیه برگردید.
تمرین 4ـ برای كشیده شدن عضلات كمری خاجی
وضعیت اولیه: خوابیده به پشت ـ سر روی بالش ـ زانوها خمیده بطوریكه كف پاها چسبیده به زمین
الف ـ سر را از بالش جدا كنید
ب ـ زانوها را كمی از هم دور كنید
ج ـ با هر یك از دستها زانوی طرف خود را می گیرید
د ـ آرنجها را خم كرده و زانوها را بطرف بغلها بالا آورید در همین حال باسن كاملاً از زمین جدا و بلند می شود در همین وضعیت چند ثانیه باقی بمانید.
ه ـ چندین بار زانوها بطرف بغلها برده شوند سپس زانوها را رها كنید تا كف پاها روی زمین قرار گرفته و زانوها خم باشند و سر را روی بالش قرار دهید.

تمرین 5ـ برای كشیده شدن عضلات خم كننده مفصل ران
الف ـ دستها روی زمین
ب ـ زانو راست را خم كنید بطوریكه كف پادر چند سانتی متری دستها

قرار گیرد
ج ـ ساق پای چپ را به عقب كشیده بطوریكه به حالت چرخشی به خارج بوسیله انگشت شست پا روی زمین قرار گیرد
د ـ بعد از چند ثانیه وضعیت پاها را معكوس كنید و تمرین را چندین بار تكرار كنید
تمرین 6 ـ مطابق شكل 31 دراز بكشید ضمن بالا بردن سینه نفس عمیق بكشید سپس با به داخل كشیدن شكم هوا را خارج كنید. تنفس بعدی را در حالیكه سینه بالا است انجام دهید.
تمرین 7ـ نطابق شكل 32 دراز بكشید عضلات تحتانی شكم را منقبض كنید. سپس عضلات را شل كنید. این عمل را چند بار تكرار شود.
شكل 8ـ مطابق شكل 33 دراز بكشید. با انقباض عضلات پایین شكم و باسن سعی كنید كمر خود را به زمین بچسبانید.

تمرین 9ـ زانوها را مطابق شكل 34 بغل كرده بعد از چند ثانیه رها كنید این عمل چندین بار تكرار شود.
تمرین 10ـ مثل شكل 35 یك زانو را بغل كنید، پای دیگر را از مفصل ران بطور مستقیم و با ملایمت بالا و پایین ببرید. این عمل با پای دیگر تكرار شود.
تمرین 11ـ روی زمین دراز كشیده، یك پای خود را آنقدر بالا بیاورید كه پای شما به موازات باسن برسد سپس آنرا به حالت كشیده سر جای خود بازگردانید. با پای دیگر همین حالت را تكرار كنید. این حركت روزانه 10 بار انجام شود.
تمرین 12ـ به پشت دراز كشیده دستها را در دو طرف و امتداد بدن، بدون استفاده از دست یك پای خود را بصورت قائم بالا ببرید. سپس این حركت را با پای دیگر خود انجام دهید( لطفاً از بالا بردن دو پا باهم خودداری فرمائید) این حركت را می توانید روزانه 5 تا 10 بار تكرار نمائید.

درمان كمردرد:
درمان كمردردها نسبت به اتیولوژی آن متفاوت است. در نوع شایع كمردردها كه ذكر آنا رفت مطالعات وسیع نشان داده است كه یك دوره استراحت كامل و بی حركت كردن فیزیوتراپی كه شاملManipulation نیز بوده باعث بهبود بیماری بیمار شده است. یافته های رادیوگرافیكی هیچ ربطی با پاسخ مساعد و یا عدم مساعد بهManipulation نداشته است. بیماران مبتلا به دیسك كمری حاد با انتشار به ساق را بایستی بمدت 2 تا 3 هفته در بیمارستان بستری كرد. گذاشتن تخته سفت زیر رختخواب توسط بعضیها توصیه شده اما هنوز اثرات آن كاملاً معلوم نشده است.
استراحت روی پهلوها و خوابیدن با فلكسیون پاها و مصرف بالش كوچك توصیه می شود. همگی این كارها باعث كم شدن فشار داخل مهره ای شده و درد بیمار را تسكین می دهد. بعضیها در مرحله حاد تزریق مخلوطی از گزیلوكائین و استورئید به نقطه دردناك و بصورت اپی دورال توصیه می كنند. به نظر میرسد كه اگر بیماری حاد باشد این تزریق موثر بوده اما كمردرد مزمن با علائم عصبی با این تزریق غیر قابل درمان خواهد بود.
اعمال جراحی در اكثریت مواقع اندیكاسیون ندارد اما وقتی درد بیمار خیلی شدید و غیر قابل كنترل باشد و با استراحت و فیزیوتراپی درمان نگردد و طول مدت آن از 6 هفته بیشتر شده و علائم عصبی بطور مداوم باقی ماند می توان یك تست میلوگرافی انجام داد و در صورت مثبت بودن میلوگرافی عمل جراحی انجام می شود.

عمل جراحی دیسك فقط باعث بهبودی و علائم منتشره از كمردرد خواهد شد اما روی خود كمردرد اثری نخواهد داشت، وقتی دیسك هرنی شده دو طرفی باشد و علائم عصبی فشار روی اعصاب دم عصبی از قبیل از بین رفتن حس دورمعقد و اطراف معقد باشد میلوگرافی اورژانس و عمل جراحی به دنبال آن اندیكاسیون خواهد داشت. از سال 1964 داروی Chympapins كه باعث لیز شدن دیسك می شود توسط بعضی از پزشكان مصرف شده كه این ماده بصورت لوكال

درداخل دیسك تزریق شده و باعث حل و لیز شدن آنها می شود. بعضیها اثرات این دارو را مورد سئوال قرار داده اند. بطور خلاصه درمان كمردردها شامل موارد زیر می شود:

كمردرد حاد:

1 استراحت؛ زانوها و ران، خمیده بطرف سینه نزدیك شود. اگر بیمار هوس پشت خوابیدن كرد بهتر است بالشی زیر زانوها قرار دهد.
2 تشك بایستی سفت باشد و تخته ای زیر آن گذاشته شود.
3 استراحت بایستی تا بهبودی كامل ادامه پیدا كند و بیمار پس از بهبودی به آهستگی شروع به راه رفتن و فعالیت نماید.

درمان با فیزیوتراپی:
شامل حرارتهای مرطوب برای رفع اسپاسم، ماساژ عضلانی و دیاترمی و
ورزشهای مخصوص
داروها: داروهای مورد استفاده عبارتند از شل كننده های عضلانی، مسكن، داروهای ضد التهابی دیازوپام 5 میلیگرم چهار بار در روز یا سیكلوبنزاپیریم 10 میلیگرم سه بار در روز بهترین شل كننده های عضلانی است. كوئین 25 میلیگرم چهار بار در روز بعنوان بهترین مسكن است. اندو متاسین، ایبوبروفن در دزهای مختلف بعنوان ضد التهاب در این بیماران مصرف می شوند.

درمان دوران نقاهت:
پس از بهبودی درد، بمار بطور آهسته به زندگی عادی عودت داده می شود و فعالیت معمولی را تا حد تحمل می تواند انجام دهد.
1ـ كرست لمبوساكرال كه بهترین وسیله برای كم كردن حركات مفصلی است.
2ـ برنامه ورزش درمانی، كه روزانه دو یا سه بار برای بیمار در نظر رفته میشود و تا 5 بار در روز افزایش داده می شود. شنا كردن یكی از بهترین ورزشهائی است كه به بیماران مبتلا به كمردرد توصیه می شود. در صورت عدم درمان با تمام درمانهای فوق و عمل جراحی شاید تغییر شغل

و انجام شغل دیگری ضروری باشد و میتوان با توجه به شرایط و امكانات بیمار، آنرا توصیه نمود.

نكاتی كه بیمار مبتلا به كمردرد در زندگی روزمره باید رعایت كند:
بیماران مبتلا به كمردرد در نظر داشته باشند كه كلیه كارهائی كه باعث افزایش قوس كمر می گردد درد آنها را تشدید نموده و برعكس كاهش قوس كمر كمك به بهبود آنها می كند.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir