توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مرمت و بازسازی مسجدالبنی تحت pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مرمت و بازسازی مسجدالبنی تحت pdf  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مرمت و بازسازی مسجدالبنی تحت pdf،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مرمت و بازسازی مسجدالبنی تحت pdf :

مرمت و بازسازی مسجدالبنی

مدینه و مسجد النبی با شكر و معنویت خاص خود میلیون ها دل را شیدا و شیفته خود می نماید.مسجد النبی در سال اول هجرت حضرت محمد بنا نهاده شد.مكان آن به وسیله شتر حضرت محمد (ص)تعیین شد و با مصالح بسیار ساده ساخته شد.تا زمانی كه حضرت محمد در اتاق محقرش به خاك سپرده شد.
این مسجد یاد آور بهترین دوران تا ریخی اسلام و سر آغاز حكو مت اسلام استو در اولین سال هجرت حضرت محمد (ص)مسجد و خانه وی ساخته شد.

حیات مركزی این بنا با مساحت 805متر2 مبنای گسترش های سصری گردید.بعد از 16 ماه با تعقییر قبله و زیاد شدن تعداد نمازگذاران بر آن شدند سقفی سر پوشیده در طرف جنوبی بنا بیافزایند.
در سال 7 هجرت پیامبر چندین اتاق به قسمت شرقی اضافه كردو مساحت آن به 2475 متر2 می رسد. و پیامبر در سال 10 هجری رحلت نمود و پیكر پاكش را در اتاق محقرش به خاك سپردند.

با وفات پیامبر مسجد پیامبر اهمیت خاصی پیدا كرد و تبدیل به مسجد و زیارتگاه شد.
در سال 17 ه. عمرابن خطاب قسمتی دیگر را اضافه نمود.

در سال 29 و 30ه عثمان ابن عفان نه تنها مسجد را گسترش داد بلكه قسمتهای قبل را بازسازی كرد.
در بال 88 تا 91 ه به دستور ولید ابن عبد الملك به خاطر آرامگاه پیامبر گسترش بیشتری یافت و برای اولین بار مناره ها به آن اضافه شد.
در سال 162 ه خلیفه عباسی المهدی مسجد را در قسمت شمال گسترش داد.

بین سالهای 879 تا 895 ه سلطان قا عد بای از طرف شرق مسجد را گسترش داد و گنبدی بر سر سنگ قبر حضرت بنا كرد. در زمان سلطان محمد درم این گنبد باز سبزی شد و 1253 گنبد به رنگ سبز در آمد.
سلطان عبد المجید نبشی هایی در قسمت شمالی و شرق اضافه كرد.در دست نوشته های 1275 ه از 5 مناره در مسجد یادی شد و با این افزایش بر آن شدند كه باز مسجد را گسترش بدهند.

در سال 1372 ه.ق نخستین سنگ بنای قسمت جدید گذاشته شد و گسترش در آن روز كه تجهیزات كم بود با دست ساخته شد.پروژه در مدت 5 سال پایان یافت.
زیر بنای مسجد به 5 برابر خود رسید.
با پیشرفت خطوط هوایی زایرین روز به روز افزایش پیدا كردند به طوری كه به یك ملیون تن در 1390 م و 2 ملیون تن تا پایان قرن 14 رسید و بر آوردی شد كه این جمعیت به 5 ملیون تن خواهد رسید.

در سال 1393 ه.ق سایبان هایی ساخته شد كه این چاره اندیشی موقتی بود و بایستی چاره ای اساسی اندیشیده می شد.
در سال 1402 ه.ق برای گسترش بعد از 3 سال مطالعه طرح جدیدی از گسترش مسجد را دادند كه این طرح مساحت را به 5 برابر طرح جدید و 100 برابر زیر بنای اولیه آن بود.

در 9 صفر 1405 ه اولین سنگ این طرح عظیم گذاشته شد و مدت این پروژه 6 سال بود و با عالی ترین مصالح و پیشرفته ترین فنون معماری بود.
و هدف ایجاد بهترین مركز برای زایران و نماز گذاران باشد و اینكه بنای جدید تا هزاران سال به امید خدا پا بر جا بماند كه این پروژه تمامی مدینه را در بر می گرفت.

از بافت های قدیمی شروع شد كه با تخریب مناطق مبكونی مورد نظر بدون هیج گونه مواد منفجره انجام شد.
در 17 محرم 1406 عملیات خاك برداری آغاز شد كه تركیبی از گل و لای و ماسه كه بستری بسیار سخت داشت.بیش از 8500 شمع بارور كار گذاشته شد كه كه به سنگ سخت در عمق خاك رسید . با گود شدن گودال ها برای جلوگیری از تخریب دبوارهای قدیمی از جنس بتون زده شد.

برای ستون های اصلی با عمق 17 متر از دو لایه فولادی و دوغاب استفاده شد. بیشتر از 100 هزار متر مكعب بتون در ستونها استفاده شد.
كف زیر زمین در 95قسمت بتون ریزی شد.بعد از اتمام زیر زمین باز سطح همكف را در همان 95 قسمت بتون مصالح ریختند .4 سال از آغاز پره گذشته و تا زه پی سازی ساختمان به پایان رسید و همه چیز مهیا می شد برای ساخت ساختمان اصلی.گویا خدا رحمت خود را برای اتمام ابن مرحله نازل كرده بود.

هدف این پروژه این بود كه ارزنده ترین مصالح و پیشرفته ترین فنون معماری به سبك سنتی ارابه شود كه قسمت جدبد از قسمت قدیمی زیاد جدا نباشد.
یكی از مصالح مهم این بنا كه هم جزو مواد اولیه و هم مصالح تزیینی بود سنگ مصنوعی بود كه بزرگترین كارخانه مكانیزه در دنیا 20 طرح زده شد و سنگ های با رنگ مختلف و با سیمان خشك تركیب و با آب سنگی مصنویی ساختند.
بیش از نیم ملیون سنگ لازم بود بعضی از آنها از طرح و نقش های مختلف تزیین می شدند كه هنرمندان روی گچ طرح مورد نظر را تراشیده و بعد با سنگ مصنوعی قالب زده می شد.

2312 طاق نما برای نسب در 27 تالار سر باز و 68 تالار سر پوشیده ساخته شد.
از زمین تا بام آن به همین شیوه ساخته شد و 19 جمادی الثانی 1410 و اتمام یا نخستین آن بود. و شاهد عینی طرح های معماری پره میسر شد.
ساخت 6 مناره جدید كه با سنگ مصنوعی هم عناصر تزیینی و هم به عنوان مصالح اصلی به كار رفت.
هر مناره با عناصر تزیینی خود به آسمان كشیده شد كه جلوه گری از هنر اصیل اسلامی بود.
در ربیع الاول 1411م كار بر روی 2 مناره پایان یافت.

هر مناره با ابهت و شكوه در كنار بنای اصلی خود نمایی كرده و در صورتی كه ارتفاع آن 114 متری زمین و 3 مناره حلالی شكل زرین ختم می شد.
دیوار های بیرونی و حیاط های پیرامون نقش جدید با یكی از زیباترین و با دوام ترین مصالح ساختمانی با نام گرانیت پوشانده شد به 23000 متر2 مورد بیاز بود.
برای حیاط های پیرامون و ورودی ها 16000 متر2 گرانیت لازم بود.

عربستان یكی از بزرگترین و زیبا ترین و مرغوب ترین منابع سنگ گرانیت جهان است.
برای تراش و تولید این سنگ گرانیت یكی از بزرگترین كارخانه ها در نوع خود در دنیا در مدینه ساخته شد.1000 متر مكعب سنگ گرانبت را ساخته و پرداختند. و برای اینكه رنگ سنگ ها یكجور باشد با تراش هر كدام از آنها شماره گذاری می شدند كه هر قطعه با شكل خاصی ساخته و پرذاخته شد.
گرانبت قرمز رنگ برای پایین دیوارها انتخاب شد.

روكاری گرانیت900مت مربع دیوارها را پوشانده بود.
120000 گرانیت برای قسمت بالای دیوارها در نظر گرفته شد.
160000 متر2 برای فرش كردن كف تالارها و ورودی ها و حیاط ها در نظر گرفته شد.
سنگ نوژورف از یكی از نواحی جنوبی عربستان استخراج شد و برای ساخت 2500 ستون بیرونی با رنگ قرمز چشم گیر ساخته شد. با این سنگ های ملایم محیطی آرام برای پرستش خدا مهیا و آماده می شد.

ساخت پاركینگ زیر زمینی 2 طبقه با گنجایش 4000 ماشین طراحی شد و از ماشین های مكانیزهبرای اینكه هنگام تخریب به ساختمان بنای مسجد نزند استفاده شد.
برای دسترسی آسانتر زاییران به این مكان از پل های موقتی استفاده شد.

با تمام شدن طرح گسترش مسجد النبی بزرگترین بنای یك پارچه دنیا ساخته شدكه این مسجد برای دسترسی به نور و هوای تازه از 27 تالار رو باز ساخته شد.طراحی آن به 3 شركت مصتبد جهان سپرده شد و طرح گنبد های كم ارتفاع و كوچك زده شد كه دارای زیباشناسی خاص بود.
با حركت و مكانیزم كشویی درب ها روی دهانه حركت می كرد كه در ساخت آن از فولاد آب دیده مرغوب استفاده شدكه هر كدام 20 تن وزن دارند. چرخ های آن یكایك اجزایش به دلیل دقت در آن با ذست ساخته شد.

لایه اصلی آن از چوب سفید كانادایی و چوب صدر كوبیده تر است و برای تزیین رو كاری استفاده می شود
كنده كاری روی چوب به دست بهترین صنعتگران مراكشی انجام شد.
چوب های صدر تراشیده از مراكش فرستاده می شد كه از روی طرح اصلی به هم پیوند و ساخته شدند و قسمت های هنری آنان زراندود شدند.
یكی ذیگر از عناصر تزیینی برای گنبد با ارزش انزونای كه در كنیا است كه از سنگ آمازونای كه سنگی مرغوب تر و به رنگ روشن فیروزه ای بود انتخاب و تراش و بعد از آن در قالب زرین خود جای گرفت.

عملیات نصب داخل گنبد در شب آغاز شد . این طرح زیبا كه از ستاره 16 پر ایجاد شد یكی از اصیل ترین نقوش هنر اسلامی است.
برای پوشش بیرونی گنبدها از ورقه های آلومینیومی با نقوش كامپیوتری كنده شد تا طرحی یك دست به وجود آورند و با كاشی های سفالینه روی آن به كار برده و زیر آن الیاف كربنه ریختند كه با پخته شدنتبدیل به كاشی بكدست شد.این كاشی سفید باعث جلوه گر شدن هر چه بیشتر گنبد سبز و باعث خنكی محوطه داخل شد.

در سوئس سر گنبد ها با برنز خالص قالب ریزی و زر اندود شدن سر گنبد كه 27 عدد ابت به گنبدها ابوهت و شكوه خاصی داد.طرح هم جنبه تزئینی داشت و هم جنیه ساختمانی.
ستونهای خارجی كه صورتی رنگ است از سنگ مرمر بریژیلی چپراسل ساخته شد.مرمر ایتالیا ئی كوزورا برای پله ها و ستونهای تزئینی مناره ها انتخاب شد.
برای روكاری ستون ها و كف از سنگ كوزورا استفاده شد و به خاطر دوام و سادگی و زیبائی كه این سنگ 2500 ساله داشت در ایتالیا تراش و استفاده می شود.

17000 تن مرمر اوزارا استفاده شد كه در قدیمی ترین و پر تجربه ترین كارخانه ایتالیا تراش و تولید شد.تراش روكاری خم مرمرین 2104 ستون داخلی كه هر كدام با 12 برش سنگ آغاز شد. و حدود 25000 قلات یكدست تولید و شماره گذاری شد.نما سازی ستون با حلقه پائینی تمام می شود.
8000 نوار تزئینی كه از مرمر ایتالیا.اسپانیا.پرتقال و یونان برای كف مرمرین می باشد.

75000متر2 برای طبقه همكف به كار رفت كه شامل :نوارها و بقیه تزئیناتی كه برای ورود افراد و شخصیت های دینی در نظر گرفته شد.
پشت بام با مرمر یونانی به نام فسا پوشانیده شد این مرمر دارای خاصیت انعكاس نور است كه باعث كاهش دما می شود.
دانه پائینی ذیوار از مرمر راسا از پرتقال و مرمر قرمز علی كفته از اسپانیا تزئین شد ولی عمده تزئینات در داخل مسجد صورت گرفت كه شامل طرح طاق نماها و دیگر عناصر تزئینی داخل مسجد بود.

مرمر ورده چپه لینو از ایتالیا برای دانه دیوارها استفاده شد.
نوار بالاییاز راه های دیوار با آیات قرآن كریم خطاطی شد كه بر روی مرمر راسای پرتقالی كنده كاری شد و این نوار مسافتی به طول 4 كیلو متر را در بر می گیرد.
7 گنبد ورودی آن با بهترین كاشی و سبك كاشی كاری به سبك قدیمی عربی تزئین شد كه از هنر مملوك گرفته شده است.
10 جمادی الثانی 1412 ه آخرین مناره نصب شد و كار پروژه به اتمام رسید.

آخرین مراحل نصب قطعات برنزی تزئینی سنتی است كه 1600 تن برنز تبدیل به بت و سرستون شد.
2440 سر ستون در 3 شكل مختلف در 11600 قطعه تزئینی برنجی در 4 الگوی مختلف برای چراغ ها ساخته و پرداخته شد و 2 نوع حفاظ تزئینی برای بیرون پنجره ها ی اصلی و دریچه های كولر ها ساخته شد.
ساخت پنجره های مشربیه به روش سنتی از 1600 قطعه چوب كه در كنار هم متصل شدند و عنصر اصلی را تشكیل دادند.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir