توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله نگاهی به معضل بیكاری جوانان تحت pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نگاهی به معضل بیكاری جوانان تحت pdf  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نگاهی به معضل بیكاری جوانان تحت pdf،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نگاهی به معضل بیكاری جوانان تحت pdf :

نگاهی به معضل بیكاری جوانان

بیكاری از جمله معضلات دردناكی است كه جامعه جوان كشور بیش از پیش با آن روبروست . هجوم بیكاران برای پیوستن به بدنه دولت و فقدان ارائه امكانات سرمایه گذاری سازماندهی شده برای ایجاد اشتغال از جمله مسائلی است كه كمتر در بودجه ریزی به آن توجه می شود در این راستا ارائه آمارهایی در مورد میزان بیكاری در كشور حائز اهمیت است. با وجود خدمات انكار نشدنی دولت خاتمی در بحث مربوط به اشتغال ، هنوز هم به نظر می رسد كه برنامه های محدودی برای حل این مشكل وجود دارد.

یكی از آثار اقتصادی ناشی از اجرای بودجه 84 این است كه بیكاری جوانان از جامعه ریشه كن خواهد شد یا حداقل بر آمار بیكاری جوانان افزوده نخواهد شد ؟
به نظر می رسد كه مطرح كردن بحث ریشه كنی به لحاظ واقعیت ، كمتر‌ عینی باشد. در پیشرفته ترین كشورهای دنیا نیز درصد اندكی از میزان بیكاری به صورت پیش بینی نشده وجود دارد كه در نهایت با برنامه ریزی های اقتصادی موثر به حداقل ممكن كاهش می یابد.
شهاب پرور خواه یك فارغ التحصیل بیكار در این باره می گوید : ما نیز امیدواریم كه بودجه ریزی به صورتی انجام شود كه معضل بیكاری در جامعه حل شود.

بیكاری جوانان ، بزرگترین چالش كشورهای در حال توسعه
تحقیقات نشان می دهد كه در آینده بزرگترین چالش كشورهای در حال توسعه همچنان معضل بیكاری جوانان خواهد بود ، به طوری كه پیش بینی می شود كشورهای جنوب آسیا ، خاورمیانه ، آفریقای شمالی و نواحی جنوبی صحرای آفریقا ، بدترین وضعیت را در مورد بیكاری جوانان خواهند داشت.
طبق گزارش ماهنامه نشریه كار و جامعه موسسه كار و تامین اجتماعی وزارت كار و امور اجتماعی ، در سال 2003 میلادی بیش از 88 میلیون نفر از جوانان سنین 15 تا 24 سال در این كشورها بیكار بودند.
از آنجایی كه جوانان بدون درآمد ، توانایی اداره زندگی خود را ندارند و به همین دلیل مدت زمان بیشتری به والدین خود وابسته می شوند كه این فشار برای بسیاری از خانواده ها ، مانعی برای خروج از فقر محسوب می شود، بنابراین بیكاری جوانان باعث طرد اجتماعی آنها از سوی خانواده هایشان می شود.

لازم به ذكر است كه طی سالهای 2003 ـ 1993 میزان مشاركت اقتصادی جوانان در نیروی كار به علت افزایش دوران تحصیل صرفنظر از شركت در بازار كار ، ناامیدی در یافتن شغل 4% كاهش یافت. از سوی دیگر پایین بودن مشاركت اقتصادی جوانان در كشورهای خاورمیانه به طور عام به دلیل پایین بودن میزان مشاركت اقتصادی زنان جوان در بازار كار است.

بیكاری و دانشگاه

در خبرهای امروز از قول رئیس سازمان ملی جوانان آمده بود : 12% از 3 میلیون جوان بیكار را دانش آموختگان مراكز دانشگاهی تشكیل می دهند . وی در مصاحبه ای كه در جمع خبرنگاران داشت با طرح مطلب فوق اظهار داشت روند رشد 27 درصدی بیكاری جوانان تناسب میان بیكاران و تحصیلات را از بین برده است .
در ارتباط با بحث بیكاری حرفها و طرح های زیادی مطرح شده است بودجه های هنگفتی صرف اموری كه به طرح های اشتغالزایی معروفند می شود اما متاسفانه شاهد رشد فزاینده این معضل و آسیب اجتماعی هستیم من در این فرصت به چند نكته كه به نظرم از عوامل بیكاری دانشگاهیان است می پردازم و از دوستان به خصوص آن دسته از عزیزانی كه با این مشكل روبرو هستند انتظار دارم با نظراتشان مرا راهنمایی كنند.

1 ـ اول آنكه مطالب مطرح شده از یك واقعیت تلخ است (عجالتاً اصل را روی صحت این آمار می گذاریم) اما نكاتی كه می توان به این اطلاعات افزود: چند درصد از شاغلان فارغ التحصیل كشور در مشاغل مرتبط با تحصیلاتشان هستند. درست است كه بیكاری صدمات جدی بر وضعیت اقتصادی ، اجتماعی و روانی هر جامعه ای می گذارد اما چه كسی منكر تاثیرات این نوع اشتغال است.

2 ـ مسئله ای كه بیش از همه باعث شكل گیری این وضعیت شده است گسست بین یافته های آكادمیك و نهاد اشتغال و كار در جامعه ایرانی است از طرفی آنچه در دانشگاه های ما مطرح می شود عمدتا با توجه به نیازهای كشورهای پیشرفته است و دیگر آنكه نهاد كار در كشور هنوز روند سنتی خود را طی می كند.

3 ـ نكته بعدی وضعیت گزینش در كشور است . آنچه در جامعه ملاحظه می شود این است كه معمولا در جذب نیروی متخصص گزینه های زیادی پیش روی صاحبان كار قرار دارد كه یكی از آنها تخصص است.
سعیدی یكی دیگر از فارغ التحصیلان رشته اقتصاد و بیكار در این باره می گوید: از بودجه امسال اطلاع چندانی ندارم ، اما می دانم میانگین رشد سرمایه گذاری در 4 سال اول برنامه سوم چندان چشمگیر نبوده است و نتوانسته تمام جمعیت بیكار را در بر گیرد.
اما بر پایه نتایج طرح آمارگیری از ویژگی های اشتغال و بیكاری خانوار مركز آمار ایران بهار سال 83 ، نرخ بیكاری و مشاركت نیروی كار به ترتیب 4/10% و 2/38% بوده كه بهبود قابل ملاحظه ای نسبت به سال گذشته را نشان می دهد.
بر مبنای برآوردهای دولت ، پیش بینی می شود شاخص های اساسی بازار كار در سال 84 بهبود یابد به گونه ای كه نرخ مشاركت به 8/39% افزایش پیدا كند و نرخ بیكاری حدود 4/0 كاهش یابد. البته كاهش نرخ بیكاری در سال 84 مستلزم تحقق رشد اقتصادی به میزان 1/7% و رشد بهره وری نیروی كار به میزان 3/1% است.

گسترش سرمایه گذاری جدید توسط بخش غیر دولتی كاهش هزینه های بیكاری و بودجه واقعی استفاده از نیروی كار ، توانمند سازی نیروی كار و استفاده از ظرافت های بازار كار خارجی ، در محقق شدن اهداف مربوط به شاخص های اساسی بازار كار موثر هستند كه در بودجه سال 84 مورد توجه قرار گرفته است.
میانگین رشد سرمایه گذاری در 4 سال اول برنامه سوم 10% است كه به عبارتی 3% از رشد پیش بینی شده در برنامه بیشتر است. بر اساس پیش بینی صورت گرفته ، اگر رشد اقتصادی سال جاری نیز بالاتر از حد مصوب برنامه سوم باشد و در سال شروع اجرای برنامه چهارم توسعه یعنی سال 84 ، سرمایه گذاری با نرخ 3/11% رشد یابد، رشد اقتصادی به 1/7% بالغ می شود.

محمد باقر بهرامی ، نماینده اسدآباد در مجلس شورای اسلامی می گوید : دوستان در كمیسیون تلفیق مجلس باید بودجه را اصولگرایانه برنامه ریزی كنند و برای مشكل بیكاری جوانان بیش از پیش بودجه اختصاص دهند.
رئیس كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی می افزاید: كمیسیون تلفیق باید تمام پروژه های عمرانی كشور را شفاف سازی كند و ردیف های بودجه را مشخص كند تا به مناطقی كه بودجه لازم اختصاص نیافته ، بودجه بیشتری اختصاص یابد.
این نماینده مجلس اظهار داشت : باید مشكلات شهرستانهای مختلف و اقشار محروم ریشه یابی و بر اساس ریشه های مشكلات بودجه ریزی صورت گیرد.
بهرامی پیشنهاد كرد كه اختصاص بودجه به مناطق مختلف كشور بر اساس آرای افراد هر حوزه انتخابیه صورت گیرد.
نماینده مردم شهركرد نیز گفت : رقم 4/10% كه از سوی بانك مركزی به عنوان نرخ بیكاری اعلام شده مورد اشكال است.
تمدن در این باره می گوید : در حالی بانك مركزی نرخ بیكاری را 4/10% اعلام می كند كه در گزارش اقتصادی دولت كه از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی منتشر شده است نرخ بیكاری در حدود 5/14% است.
به گفته وی درصد نرخ بیكاری در گزارش اقتصادی دولت كه در 4 جلد سازمان مدیریت و برنامه ریزی منتشر شده درست و صحیح است.

تمدن تاكید كرد : باید در خصوص نرخ بیكاری و صحت آن دولت تجدید نظر كند و شواهد و استنادات را در این زمینه بررسی كند تا حق بیكاران كشور ضایع نشود.
این عضو كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح كرد : دولت اعلام كرده است كه در سال آینده 45/0 درصد نرخ بیكاری را كاهش می دهد كه این امر با توجه به بالا بودن میزان بیكاری بسیار پایین است و باید تمام بخش های اقتصادی و غیر اقتصادی دولت بر آن اهتمام بیشتری كند. البته باید مجلس وقت برای بیكاری می گذاشت ، اما مجلس هم در این امر كوتاهی كرده است.
حالا با توجه به ارائه این آمار و ارقام فكر می كنید معضل بیكاری جوانان تا چه زمانی ریشه كن می شود ؟
اولویت های پژوهشی سازمان ملی جوانان وابسته به نهاد ریاست جمهوری
هویت جوانان
بررسی وضعیت هویت جوانان (دینی، ملی ، قومی ، جنسیتی و …)
بررسی سبكهای هویتی مختلف (هویت معلق، هویت دیررس، هویت زودرس، هویت شكل یافته یا كامل)
آرمانهای و الگوهای جوانان (شخصیتها و گروههای مرجع در میان جوانان)
بررسی وضعیت سرمایه اجتماعی در میان جوانان
اشتغال و بیكاری جوانان
ارزیابی طرحهای اشتغال زا با تاكید بر زمینه ها و فرصتهای اشتغال جوانان (موقعیتها و موانع)
بررسی زمینه های كارآفرینی برای جوانان از طریق فناوری اطلاعات و ارتباطات
ارزیابی وضعیت موجود بازار كار جوانان و ارزیابی بیكاران جویای كار بر اساس نوع تخصص ، علت بیكاری (بیكاری اجباری ، داوطلبی و … )

ارزیابی سیاستهای موجود حمایت از جوانان بیكار جویای كار
اثر نگرش های مربوط به بازار كار بر پیشرفت تحصیلی جوانان
بررسی قوانین و مقررات مربوط به شرایط كار جوانان و استانداردهای آن (آموزش در حین كار، حداقل سن برای اشتغال به كار و ترك تحصیل و … )
حقوق و مشاركت جوانان
بررسی وضعیت شاخصهای مختلف مشاركت جوانان (سیاسی ، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی)
اثر مدارا و عدم مدارای اجتماعی بر شیوه فعال گرایی جوانان
بررسی شاخصهای برخورداری جوانان از حقوق شهروندی
بررسی نقش و جایگاه سازمانها و تشكلهای غیر دولتی در توسعه امور جوانان
اوقات فراغت جوانان
رابطه نحوه گذران اوقات فراغت و بهداشت روانی
شیوه های برنامه ریزی برای اوقات فراغت

آسیب شناسی وضعیت موجود اوقات فراغت جوانان
بررسی رابطه اوقات فراغت و امنیت ملی
شیوه های اجتماعی شدن ورزشی به تفكیك متغیرهای ساختی (جنسیت ، طبقه ، مكان زندگی ، قومیت و … )

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir