توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله ارزیابی عملکرد مدیریت شهری در های باززنده سازی فضاهای متروك شهری ایران (نمونه موردی: باغ موزه زندان قصر تهران) تحت pdf دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ارزیابی عملکرد مدیریت شهری در های باززنده سازی فضاهای متروك شهری ایران (نمونه موردی: باغ موزه زندان قصر تهران) تحت pdf  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارزیابی عملکرد مدیریت شهری در های باززنده سازی فضاهای متروك شهری ایران (نمونه موردی: باغ موزه زندان قصر تهران) تحت pdf،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ارزیابی عملکرد مدیریت شهری در های باززنده سازی فضاهای متروك شهری ایران (نمونه موردی: باغ موزه زندان قصر تهران) تحت pdf :

چکیده

شهر را نمی توان صرفا” مکانی برای زیست گروهی از مردم تعریف کرد، چرا که در کنار آن افزودن مدنیت بر کالبد شهر و ایجاد مکان های مطلوب زیست و تلاقی اجتماعی لازم است. یکی از فضاهایی که می تواند کالبد شهر را با ذهنیت مردم تلاقی بدهد، فضاهای فرهنگی و سبز می باشد. پژوهش حاضر سعی بر آن دارد تا عملکرد باززنده سازی پروژه زندان قصر از طریق سنجش تاثیر عوامل درونی و بیرونی و تبدیل آن به باغ موزه زندان قصر با استفاده از تشکیل جداول EFE و IFE و تکنیک AHP در تهران مورد تحلیل قرار دهد. به همین منظور از جامعه هدف به صورت خوشه ای نمونهگیری کرده و به تعداد 300 پرسشنامه بین مراجعهکنندگان و ساکنین توزیع شد و با10 نفر از ساکنین محدوده باغ موزه مصاحبه باز به عمل آمد. نتیجه تحقیق حاضر بر این است که پروژه زندان قصر در زمینه عوامل بیرونی نسبت به عوامل درونی ضعفهای بیشتری داشته است. عدم مشارکت مردمی مطلوب، عدم تأمین خدمات محدوده و عدم برخورداری از فرایند برنامه ریزی مناسب در این پروژه طبق نظر ساکنین به صورت نسبی برآورده شده است. نتیجه تحلیل سلسله مراتبی براساس نظر پاسخ دهندگان حاکی از آن است که از بین عوامل درونی، افزایش فضای سبز و دارابودن نقش محرك توسعه و از بین عوامل بیرونی، کمبود فضای تفریح کودك و خانواده و افزایش ترافیک مسائل مقدم در این پروژه بوده است.

واژگان کلیدی: فضای شهری متروك، شرکت توسعه فضای فرهنگی، باغ موزه زندان قصر، تحلیل سلسله مراتبی، جداول IFE و EFE

1

مقدمه

کشور ایران با توجه به وسعت و تنوع جغرافیایی گسترده و فرهنگ غنی در معماری و شهرسازی، دارای ویژگیهای منحصربه-فردی است که در هر برهه زمانی روند تکاملی خود را پیموده و آثار ارزشمندی از خود بجا گذاشته است. از ابتدای قرن حاضر، مشابه آنچه که در سایر کشورها نیز رخ داده، نظام شهرسازی و سیستم شهرنشینی کشور دچار تغییرات و دگرگونیهای عمده ناشی از نوگرایی و تمایلات حاکمان وقت بوده است. این تحولات موجب بروز نابسامانیهایی در سازمان فضایی کارکردی و اجتماعی شهرها گردیده است. از دههی 40 شمسی تاکنون برنامهها و رویکردهای مختلفی در مقابله با این نابسامانیهای کالبدی و کارکردی شهری پیشگرفته شده که بعضاً باعث آسیب بیشتر به فضاهای شهری و گاهی نابودی کامل بافت ارزشمند شهرها شده استاجرای. صرفاً تقلیدی الگوهای غربی، عدم توجه به مفهوم و نمونههای اجراشده در سایر کشورها، آسیبهای غیرقابل جبرانی به بافتهای شهری ایران وارد کرده است. شاید دلیل اصلی این مشکلات ایجادشده سیر نادرست روند آزمون خطای مدلهای گوناگون مداخله در بافتهای فرسوده و خصوصا” زمینهای متروك شهری اشاره کرد. طی سالیان طولانی

خصوصاً در کشور ایران به علت نبود و یا در صورت وجود ضعف و فراگیر نبودن الگوهای ارائهشده در زمینهی باززندهسازی فضاهای متروك شهری، روند گسترش نابسامانیهای این مناطق رو به رشد بوده و در برخی مناطق اقدامات صورت گرفته تأثیر نامطلوب داشته و موجب افزایش مشکلات ساکنان این محدودهها شده است. امروزه وظیفهی باززندهسازی اینگونه فضاها در شهر تهران از اختیارات شرکت توسعه فضاهای فرهنگی وابسته به شهرداری است. این مقاله با اشاره به رویکردهای نوین باززندهسازی فضاهای شهری سعی در ارزیابی عملکرد شرکت توسعه فضاهای فرهنگی با توجه به نمونه موردی (باغ موزه زندان قصر) را دارد. بدین ترتیب از مراجعهکنندگان به صورت خوشهای نمونهگیری شده و به تعداد 300 نفر اطلاعات جمعآوری و با 10 نفر از ساکنین محدوده مصاحبه باز انجام شد و با استفاده از طراحی جدول IFE و EFE و تکنیک تحلیل سلسله مراتبی (AHP) معیارهای موردنظر وزنگذاری و تحلیل صورت گرفت.

بیان مسئله و ضرورت تحقیق

امروزه وجود مشکلات کالبدی – کارکردی در محدودههای نابسامان و متروك شهری، پایین بودن شرایط کیفی سکونت، مخاطرات جدی ناشی از ناپایداری و عدم برخورداری از امکانات، خدمات و زیرساختهای شهری و ضرورت استفاده از ظرفیت-های این محدودهها به عنوان فرصتی برای توسعه، سبب شده که توجه برنامهریزان، سیاستگذاران و مدیران شهری به این عرصهها در طی سالهای اخیر روزافزون شود. بر این اساس سالیان متوالی چه در داخل کشور و چه در سایر کشورها همواره الگوهای مختلفی در جهت مقابله با این مشکلات ارائه شده است. یکی از نمونههای اینگونه زمینهای متروك در دل شهر تهران که تحت عنوان زمینهای قهوهای شناخته میشوند، زندان قصر بود که بعد از انتقال زندانیان و تعطیلی کامل در کنار ذهنیت نامناسب از گذشتهی تاریخی فضای زندان و محیط پیرامون آن، تبدیل به محلی کاملاً متروك و ناامن برای ساکنان اطراف بوده و با گذشت زمان تبدیل به مکانی برای تجمع انواع ناهنجاریهای اجتماعی شد؛ به طوریکه تاثیر بسیار نامطلوبی بر بافت شهری اطراف خود از لحاظ اجتماعی و اقتصادی داشته است.

بنابراین ضروری است که هرچه زودتر روند بهسازی و باززندهسازی فضاهایشهری را با تغییرات و الگوهای نوین اجراشده در سایر کشورها همگام کرد. اجرای روشهای نوین با تاکید بر پتانسیل و شرایط درونی هر شهر از لحاظ ساختار اداری، مدیریتی و نظام قانونی، و هم از لحاظ اجتماعی و فرهنگی نیز نیازمند تقویت است.

2

هدف تحقیق

هدف تحقیق موردنظر به صورت کلی ارزیابی عملکرد شرکت توسعه فضاهای فرهنگی در باززندهسازی فضاهای متروك شهری با اشاره به نمونهی موردی اجرا شدهی باغ موزه زندان قصر میباشد.اهداف تحقیق به صورت جزئی، بررسی جامع از عملکرد این شرکت از جنبههای گوناگون بوده و در صورت وجود، با توجه به ضعف و کمبودها پیشنهادهایی برای تحقق بهتر اهداف باززندهسازی، مطرح میشود.

سؤالات
با توجه به اینکه شهرهای ایران دارای رشد بالای جمعیتی و کالبدی بوده و همچنین قدمت تاریخی طولانی دارند با مشکلات فراوانی از لحاظ بافتهای نابسامان و فضاهای متروك مواجه بوده که در آینده نیز میتواند گستردهتر شود، بنابراین اندیشیدن به راهکاری متناسب در جهت کاهش این مشکلات امری ضروری است، بنابراین سؤالات تحقیق میتواند به صورت ذیل باشد:

1 نقاط قوت و ضعف فرایند باززندهسازی زندان قصر کدامند؟
2 عملکرد مدیریت شهری و نهاد متولی در پروژه زندان قصر تا چه اندازه موفق بوده است؟

پیشینه تحقیق

مفهوم الگوی باززندهسازی فضاهای تاریخی و متروك شهری را میتوان در جنبشهای مختلف مرمت و حفاظت در زمینهی معماری اشاره کرد که با گذشت زمان مقیاس کار از بنا تبدیل به یک فضای شهری شده است. در این زمینه در ایران بنا به مطالعات انجامشده و به علت نوپا بودن شرکت توسعه فضاهای فرهنگی مطالعات چندانی صورت نگرفته است، بر این اساس به مطالعات انجامشده در زمینهی بازسازی و باززندهسازی فضاهای شهر به صورت ذیل اشاره میشود.

دکتر ایزدی در مقالهای تحت عنوان تحقق راهبرد مشارکت از طریق برنامه جامع بازآفرینی شهری، اشارهای کامل به روند بهسازی و نوسازی در تمامی دوران برنامهریزی ایران داشته است.

پوریا پیروز در مقالهی باززندهسازی مرکز کلانشهرها، پروژهای فرهنگی (تجربه شیکاگو)، اشارهای کامل به مفهوم باززندهسازی در مراکز شهری و تأثیرات آن در شهر و جامعه داشته است.

جاناسافرانکوا1 در مقالهای تحت عنوان، باززندهسازیشهری و امکان مشارکت عمومی، به مفهوم باززندهسازی و تأثیر مشارکت مردمی در تحقق بهتر آن در شهرها پرداخته است.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir