توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  موانع رشد شهر نی ریز در روزنه زمان گذشته، حال و آینده word دارای 45 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد موانع رشد شهر نی ریز در روزنه زمان گذشته، حال و آینده word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

مقدمه

موانع طبیعی رشد
1- وجود كویرها و شورزارها
به علت وجود لایه های ژیپس و نمك در نزدیكی سطح زمین بخصوص در قسمت شمال غرب این منطقه باعث بوجود آمدن شورزارها و كویرهای محدود می شود كه این خود یك عامل منفی در جهت محدود كردن گسترش شهر در این قسمت می گردد.
2- سیلاب های متمادی
بعلت موقعیت ژئو مورفولوژی این شهر كه بعلت قرار گرفتن در روی مخروط افكنه بزرگ شیب منطقه طوری است كه با كمترین ریزش باران باعث جاری شدن سیلاب ها می گردد كه از قدیم الایام یكی از مهمترین عوامل مخرب این شهر بوده است بطوریكه این شهر از زمان هخامنشیان تاكنون سه بار دستخوش سیل قرار گرفته كه كلاً باعث جابجائی محل اصلی شهر گردیده و در مورد چهارم این شهر در محل فعلی قرار گرفته است. بطوریكه گفته می شود در حوالی این شهر نیز محلی به نام شهر سبا قرار داشته كه بر اثر سیل تخریب گردیده كه هم اكنون نیز با وجود اینكه خاك و خار و جلگه ای بی آباد از آن چیز بی مشهود نیست به نام «راسته بازار» معروف است. همچنین اثرات سیل را در سال 1365 شاهد بودیم كه موجب خسارات فراوان در كل شهرستان مورد نظر و تخریب كامل یكی از محلات قدیمی و با سابقه شهر گردید (محله سادات)
3- خشكسالی
یكی دیگر از عوامل منفی در محدود كردن رشد شهر در این ناحیه خشكسالی های متمادی خصوصاً گریبانگیر مردم این منطقه است كه خود باعث محدود شدن فعالیت های اقتصادی و در نتیجه ركود سرمایه گذاری در اموری كه باعث رشد و توسعه و ترقی شهر می گردد می باشد.
4- وجود كوه ها
قرار گرفتن كوه های بلند در سه طرف شهر نی ریز كه بطور ممتد و زنجیره وار در شمال- جنوب و مشرق وجود دارند خود نیز در آینده باعث عدم گسترش شهر و شهرنشینی به این سه قسمت و در این سه جهت می گردد.
5- وجود دریاچه های شور
وجود دریاچه بختگان در سمت شمال غرب این منطقه علاوه بر اینكه زمین های ساحلی را بعلت شور بودن غیرقابل استفاده می كند خود وجود دریاچه نیز عاملی در محدود كننده در امر گسترش شهر در آینده می گردد.
 
ب: موانع انسانی رشد شهر نی ریز
1- عدم برنامه ریزی صحیح از طرف اولیاء شهر
از قدیم الایام تاكنون این شهرستان با وجود اینكه بزرگان و علماء و متخصصین فراوانی را در رشته متنوع علوم به جامعه تحویل داده است اما همیشه خود از داشتن مسئولین دلسوز كه با یك برنامه ریزی شهری صحیح بتوانند در امر گسترش صحیح و عاقلانه عمل نماید محروم بوده و یا اینكه تعداد آنها انگشت شمار بوده است بنابراین همین عامل (عدم برنامه ریزی صحیح) عوامل منفی دیگری را ایجاد خواهد كرد و خسارات جبران ناپذیری را به ارمغان خواهد آورد.
2- عدم تفاهم مردم
مردم شهر نی ریز برخلاف دیگر شهرهای اطراف خود همیشه از اختلاف و چندگانگی رنج می برده است و همین عامل نیز یكی از عوامل مؤثر در ركود و عقب ماندن و درجا زدن اقتصاد و زندگ یو فرهنگ شهری در این محدوده گردیده است.
تأمین آب در محلات قدیمی شهر
محلات نی ریز قدیم كه بصورت مجزا و پراكنده بدور هسته اصلی و مركزیت شهر قرار داشته شكل گیری و نحوه قرار گیری آنان بیشتر تحت تأثیر زمین و خاك كشاورزی منطقه بوده است. چرا كه با توجه به شیب عمومی منطقه كه از شرق به غرب است و جریان قنوات تمام سطح زمین ها زراعی را در برمی گرفت بنابراین اثر چندانی در نحوه قرارگیری این محلات نداشته است كه برای اثبات این سخن نحوه تأمین آب آشامیدنی و قابل مصرف محلات قدیم را در ذیل می اوریم:
بطور كلی بعلت عدم وجود یك جریان دائمی آب در محلات برای جبران این نقیصه هر خانه ای برای خود دارای یك بركه كوچك (آب انبار) می باشد كه در شب هنگام وقتی كه جریان آب قنوات تمیز می شد آنها را پر از آب می كرده اند. اما برای مصرف عمومی و بخصوص برای فصول گرم سال نیز از آب انبارهای بزرگ كه كلاً تعداد آنها به 3 عدد می رسید استفاده می نمودند كه نحوه كار بدین صورت بوده كه در شب های زمستان و یخبندان آب سرد را وارد مخازن بزرگ این آب انبارها می كرده و روی آن می بستند و مقداری نمك هم درون آن می ریخته اند كه این انبارهای بزرگ «بركه شیر» می گفته اند و دارای چندینپله می بوده است و در تابستان از آب سرد آن استفاده می كرده اند.
مهمترین آب انبارهای زرگ عبارتند از:
1- آب انبار شیر حاج عبدالكریم (محله زیركان)
2- آب انبار شیر حنان (روبروی باغ سروی)
3- آب انبار شیر محله (كوی سجاد)
علاوه بر این آب انبارهای عمومی و خصوصی بعضی از مردم نیز در خانه های خود اقدام به حفر چاه های عمیق و نیمه عمیق حدوداً 20 الی 30 متری كرده و به آب می رسیدند كه برای مصارف داخلی از آن استفاده می كرده اند.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir