توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان word دارای 57 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان word :

ویژگیهای آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور آبزیان
مقدمه
آرد استخوان یكی از منابع تامین كلسیم و فسفر در تغذیه دام و طیور و آبزیان است . نظر به اینكه آرد استخوان در داخل كشور تولید میشود لذا با توجه به اهمیت تغذیه ای و بهداشتی كه دارد تجدید نظر در استاندارد آن ضروری می نمود.
اگر آرد استخوان بروش پخت تهیه شود اصطلاحأ آن را آرد استخوان 1 و اگر دركوره و بروش سوزاندن تهیه گردد آن را خاكستر استخوان 2 می نامند.

1- هدف
هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگیهای فیزیكی ، شیمیایی و میكروبی ، بسته‏بندی ، نشانه‏گذاری و روشهای آزمون آرد و خاكستر استخوان كه به طور صنعتی تولید می‏شود است .

2 – دامنه كاربرد
این استاندارد مربوط به آرد خاكستر استخوان است و بعنوان مكمل كلسیم و فسفر در تغذیه دام و طیور و آبزیان مصرف شده كاربرد دارد.
یادآوری چون احتمال انتقال بیماری جنون گاوی از طریق مصرف آرد استخوان (پخته ) در نشخواركنندگان می‏رود بنابراین توصیه می‏گردد در این گروه از دام‏ها انحصارا از آرد استخوان سوخته (خاكستر) استفاده شود.

3- تعریف
آرد استخوان از قطعات كامل یا خرد شده استخوان های دام های كشتاری بدست می‏آید به گونه‏ای كه ابتدا استخوان‏ها را شست و شو داده و سپس با پختن در تانك های مخصوص و با حرارت 130درجه سانتیگراد به مدت سه ساعت و تحت فشار حدود 4/5آتمسفر چربی و ژلاتین و سایر مواد اضافی را از ان جدا می‏سازند.
آنگاه پس از خشك كردن استخوان را آسیاب نموده بصورت آرد در می‏آورند.

استخوان سوخته (خاكستر) از قطعات كامل یا خرد شده استخوان دام‏های كشتاری بدست می‏آید به گونه‏ای كه پس از جدا كردن چربی ، ژلاتین و سایر مواد اضافی بروش فوق استخوانها را در كوره های با حرارت 550تا 600درجه سانتیگراد در مجاورت هوا تا سفید شدن كامل می‏سوزانند. سپس آنها را آسیاب كرده بصورت خاكستر در می‏آورند.

یادآوری واحدهای تولیدی این محصول باید دارای پروانه‏های مجاز تاسیس و بهره برداری ،ساخت از كلیه مراجع قانونی و ذیصلاح كشور باشد.
4- ویژگیها
4-1- ویژگیهای فیزیكی خاكستر و آرد استخوان

4-1-1- رنگ : كرم متمایل به سفید
4-1-2- بو: دارای بوی مخصوص بخود و عاری از هرگونه بوی دیگر
4-1-3- اندازه : ذرات آرد استخوان باید عمدتا یكنواخت بوده و اندازه 90درصد ذرات آن از 2میلیمتر تجاوز نكند.
4-2- ویژگیهای شیمیایی آرد و خاكستر استخوان باید طبق جدول زیر باشد:

* مجموع فسفر قابل حل در آب و اسید سیتریك 2 درصد حداقل باید 85 درصد فسفر كل باشد
4-3- ویژگیهای میكروبی
4-3-1- ویژگیهای میكروبی باید برابر استاندارد ملی ایران به شماره 3205باشد.

5- ناپذیرفتنی‏ها
5-1- وجود اجرام بیماری‏زا بخصوص با سیلوس آنتراسیس و گونه‏های مختلف كلستریدیم بهر شكل و بهر میزان
5-2- قارچ و كپك زده‏گی بهر میزان
5-3- تند شدگی ناشی از اكسیداسیون اسیدهای چرب طبق استاندارد مربوطه
5-4- وجود هر گونه بوی نامطبوع و غیر طبیعی
5-5- وجود هر گونه اجسام خارجی بهر مقدار
5-6- وجود آفلاتوكسین بیش از .30 PPM
6- نمونه برداری
نمونه‏برداری مطابق استاندارد شماره 331ایران انجام می‏گیرد.
7 – بسته بندی و نشانه گذاری
7-1- بسته‏بندی
برای بست بندی آرد و یا خاكستر استخوان باید از كیسه‏های پلی اتیلن و یا كاغذ چندلا، سالم و نو استفاده كرد. وزن كیسه‏ها باید یكنواخت بوده و از 50كیلوگرم تجاوز نكند. سر كیسه‏ها باید بوسیله ماشین دوخت دوخته شود. استفاده دوباره از كیسه‏ها ممنوع است .
7-2- نشانه گذاری :
روی هر كیسه باید آگاهی‏های زیر نوشته یا برچسب شود.
7-2-1- نام و نوع هر كالا
7-2-2- نام و نشانی تولید كننده یا علامت تجارتی آن
7-2-3- وزن خالص به كیلوگرم
7-2-4- تاریخ تولید و تاریخ انقضای مصرف
7-2-5- ذكر شرایط نگهداری (دما،نور و رطوبت )

روش آزمون نمك در خوراك دام و طیور
استاندارد روش اندازه‏گیری نمك در خوراك دام و طیور
1- هدف
هدف از تدوین این استاندارد تعیین روش‏های اندازه‏گیری نمك ( برحسب كلرورسدیم ) در خوراك دام و طیور می‏باشد .
2- دامنه كاربرد
این استاندارد مورد اندازه‏گیری میزان نمك در خوراك دام و طیور كاربرد دارد .

3- روش كار
میزان نمك موجود در خوراك دام و طیور را می‏توان از طریق روش‏های ارائه شده در ذیل اندازه‏گیری نمود :
3-1- روش الف
3-1-1- مواد و معرف‏های مورد نیاز
3-1-1-1- اسید نیتریك غلیظ با وزن مخصوص 1/42
3-1-1-2- محلول سولفات فریك :

60 گرم از سولفات فریك Fe2(SO4)3 را در یك لیتر آب حل نمایید .
3-1-1-3- محلول هیدروكسید آمونیم
یك حجم از هیدروكسید آمونیم را با 12 حجم آب مخلوط نمایید .

3-1-1-4- معرف سولفات فریك
یك محلول 25 درصد ( وزن به حجم ) سولفات فریك تهیه نموده و آن را صاف كنید .
3-1-1-5- محلول نیترات نقره نرمال
3-1-1-6- محلول تیوسیانات پتاسیم نرمال
3-1-2- روش آزمون
یك گرم از نمونه آسیاب شده را وزن كرده و در یك بالن ژوژه 250 میلی لیتری منتقل نمایید و 50 میلی لیتر محلول سولفات فریك به آن اضافه كرده بالن را به آرامی تكان دهید سپس 100 میلی لیتر محلول هیدروكسید آمونیم به آن افزوده و به حجم برسانید . بالن را تكان داده تا كاملا مخلوط شود و بگذارید 10 دقیقه بماند . سپس آن را بر روی كاغذ صافی واتمن شماره 41 و یا معادل آن صاف نمایید .
25 میلی لیتر از محلول صاف شده را در یك بشر 250 میلی لیتری وارد كرده و 10 میلی لیتر اسید نیتریك غلیظ و 10 میلی لیتر معرف سولفات فریك به آن اضافه كرده و سپس حجم معینی از نیترات نقره نرمال نیز به محلول علاوه نمایید . مخلوط را حرارت داده تا بجوشد سپس آن را تا رسیدن به درجه حرارت آزمایشگاه خنك كرده و بگذارید رسوب ته نشین شود . آنگاه مازاد نیترات نقره را با محلول تیوسیانات پتاسیم نرمال تیتر نمایید تا جایی كه رنگ قرمز مایل به قهوه‏ای ایجاد شده حدود 15 ثانیه ثابت بماند .
3-1-3- محاسبه
میزان نمك بر حسب كلرورسدیم طبق فرمول زیر بدست می‏آید .
= درصد نمك
كه در فرمول فوق :
A = حجم محلول نیترات نقره بكار برده شده در آزمایش بر حسب میلی لیتر
N1 = نرمالیته محلول نیترات نقره
B = حجم محلول تیوسیانات پتاسیم مصرف شده بر حسب میلی لیتر
N2 = نرمالیته محلول تیوسیانات پتاسیم
W = وزن نمونه مورد آزمایش بر حسب گرم
3-2- روش ب

3-2-1- مواد و محلول‏های مورد نیاز
3-2-1-1- محلول نیترات نقره نرمال
3-2-1-2- محلول تیوسیانات آمونیم نرمال
3-2-1-3- محلول اشباع شده سولفات مضاعف آمونیم فریك FENH4(SO4)2

3-2-1-4- محلول اشباع شده پرمنگنات پتاسیم
3-2-1-5- اسید نیتریك غلیظ با وزن مخصوص 1/42
3-2-2- روش آزمون
در حدود 2 گرم از نمونه را دقیقأ وزن كرده و در یك ارلن 250 میلی لیتری قرار دهید و به آن 25 میلی لیتر از محلول نیترات نقره نرمال و سپس 25 میلی لیتر اسید نیتریك اضافه كرده و مخلوط را حرارات داده تا بجوشد .
در موقع جوشیدن 10 میلی لیتر پرمنگنات اشباع شده به آن اضافه كنید و بگذارید بجوشد ) تقریبأ 15 دقیقه ) تا بیرنگ شود . سپس آن را خنك كرده و 100 میلی لیتر آب و 5 میلی لیتر معرف سولفات آمونیم فریك به آن افزوده و سپس آن را با محلول تیوسیانات آمونیم نرمال تا ایجاد رنگ قرمز قهوه‏ای تیتر نمایید . بطوری كه رنگ قرمز ایحاد شده تا 15 ثانیه پایدار بماند .
یك میلی لیتر محلول نیترات نقره نرمال معادل است 0/00585 گرم كلرور سدیم .
روش اندازه گیری فیبر خام در غذای دام
روش اندازه گیری فیبر خام در غذای دام
مقدمه
فیبر در كلیه تركیبات گیاهی به مقدار كم و بیش متفاوتی وجود دارد و تاثیر آن در قابلیت هضم عناصر مختلف غذایی و تنظیم اعمال گوارشی به ثبوت رسیده است از طرفی در جیره غذائی عده ای از دامها و طیور مقدار فیبر محدود و بایستی به آن توجه خاصی مبذول شود با توجه به نكات فوق اندازه گیری مقدار فیبر خام در غذای دام واجد اهمیت زیاد است.
1- هدف
یكنواخت كردن روش آزمون فیبر خام در غذای دام است.
2- دامنه كاربرد
این استاندارد روش اندازه گیری فیبر خام در غذای دامی ساده و مخلوط را بیان می كند.
3- نمونه برداری
نمونه برداری از غذاهای مخلوط و نرم طبق استاندارد شماره 331 ایران انجام بگیرد در مورد غذاهای خشبی (یونجه و غیره) غذه ها و ریشه ها نمونه برداری باید در موقع مصرف غذا بهمان صورتی كه مورد استفاده حیوان قرار می گیرد انجام شود مطابق استاندارد شماره 625 ایران
3-1- نگهداری و آماده كردن نمونه ها: نمونه رسیده به آزمایشگاه را با خرد كن میكانیكی خرد كرده و در شیشه در بسته قرار دهید چنانچه نمونه ها آبدار یا رطوبت زیادی داشته باشد بایستی قبلاَ آنرا خشك كرده و رطوبت اولیه آنرا تعیین نمایند سپس آنرا خرد كنید و مجدداَ رطوبت آنرا تعیین نماید و از روی آن مقدار رطوبت در ماده اولیه را طبق فرمولهای زیر حساب كنید.

كه P= وزن ماده برداشت شده در مرحله اول بر حسب گرم
P’= وزن ماده خارج شده از گرم خانه (اتوو) در مرحله اول بر حسب گرم
P1= وزن برداشت شده از ماده خرد شده در مرحله دوم بر حسب گرم
P1’= وزن ماده خارج شده از گرمخانه در مرحله دوم برحسب گرم
h= درصد رطوبت اولیه

h’= درصد رطوبت ثانوی
H= درصد رطوبت كل
4- روش آزمون
4-1- اصول كار: نمونه مورد آزمون را تحت تاثیر اسید سپس قلیا قرار دهید پس از شستشو و خارج كردن مواد هیدرولیز شده مانده را خشك و توزین كنید و پس از خاكستر كردن وتوزین مجدد نمونه تفاوت وزن حاصل عبارت است از فیبر خام در نمونه برداشتی .

4-2- موادشیمیائی لازم
4-2-1- اسید سولفوریك 0/0255 نرمال : برای تهیه آن 1/25 گرم اسید سولفوریك خالص را در 100 میلی لیتر آب حل كنید و یا اینكه 50 گرم اسید سولفوریك غلیظ را در یك لیتر آب حل كنید و درهنگام نیاز حجم 50 میلی لیتر از این محلول را با آب مقطر به 200 میلی لیتر برسانید.

4-2-2- سود 0/313 نرمال: برای تهیه آن 1/25 گرم سود خالص را در 100 میلی لیتر آب مقطر حل كنید یا 50 گرم سود خالص را در یك لیتر آب مقطر حل كنید و هنگام نیاز حجم 50 میلی لیتر از این محلول را با آب مقطر به 200 میلی لیتر برسانید به جای محلول سود می توان از پتاس 0/23 نرمال استفاده كرد برای تهیه آن 1/25 گرم پتاس خالص را در 100 میلی لیتر آب مقطر حل كنید و هنگام نیاز حجم 50 میلی لیتر از این محلول را با آب مقطر به 200 میلی لیتر برسانید.

4-2-3- آستن
4-3- وسایل لازم
4-3-1- فیول تخلیه به گنجایش 2 لیتر كه روی آن در محل 800 میلی لیتر نشانه گذاری شده است .
4-3- 2- قیف شیشه ای به قطر 12 سانتی متر مجهز به یك چوب پنبه كائوچوئی كه بتواند دهانه فیول را مسدود كند.
4-3-3- آمییانت یا آسبست (پنبه نسوز9 مخصوص كروزه كوچ كه به ترتیب زیر آماده میشود. آمییانت را با اسید كلریدریك به نسبت حجمی 3 : 1 (یك قسمت اسید كلریدریك و سه قسمت آب) نیم ساعت تا سه ربع ساعت بجوشانید سپس آنرا صاف كرده با آب مقطر آنقدر بشوئید تا مایع صاف شده عاری از اسید گردد پس از آن آنرا با سود یا پتاس 5 درصد به مدت نیم ساعت تا سه ربع بجوشانید و صاف كنید و با آب مقطر شستشو دهید تا مایع صاف شده خنثی گردد بعد رطوبت آنرا با آستن بگیرید و در گرم خانه خشك كنید. در كوره الكتریكی گرمای 600 تا 900 درجه سانتی گراد خاكستر كنید (6 گرم آمییانتی كه بدین ترتیب تهیه شده است در موقع خاكستر كردن نبایستی بیشتر از 10 میلی گرم كسر وزن پیدا كند).
4-3-4- گرم خانه خودكار
4-3-5- كوره الكتریكی خودكار
4-3-6- بشر دهانه گشاد 600 میلی لیتری كه محل 200 میلی لیتر آن با محاسبه حجم دسیك چینی كه بایستی در آن قرار گیرد مشخص شده باشد.
4-3-7- دسیك چینی به قطر 8 سانتی متر و كلفتی 4 میلی متر كه دارای 32 سوراخ چهار میلی متری است.
4-3-8- صفحه صافی از جنس چینی به قطر 4 سانتی متر و كلفتی 4 میلی متر كه دارای 16 سوراخ 4 میلی متری است اطراف این دسیك بایستی مخروطی شكل باشد. بطوریكه با پیرامون قیف كاملاَ مطابق كنید و همچنین سطح بالائی این صفحه چینی باید بوسیله شبكه فلزی كه قطر سوراخهای آن یك میلی متر بوده و مقاوم با اسید و قلیا است پوشیده باشد.
4-3-9- كپسول نیكلی یا پلاتینی
4-3-10- دسیكاتور محتوی جذب كن رطوبت.
4-4- روش كار: 3 گرم از نمونه مورد آزمون را بدقت توزین كنید و اگر مقدار چربی آن زیاد باشد آنرا روی كاغذ صافی بریزید و با اتر دوپترول چربی آنرا استخراج كنید سپس آنرا با 2 گرم آمییانت تهیه شده به بشر 600 میلی لیتری منتقل كنید و روی آن 200 میلی لیتر از محلول اسید سولفوریك 1/25 درصد بریزید و بر روی شعله به مدت نیم ساعت بجوشانید در این مدت 2 گرم

آمییانت تهیه شده در مقدار آب مقطر ریخته بهم بزنید و آنرا روی قیفی كه دهانه آن بوسیله صافی پوشیده از شبكه فلزی زنگ نزن مسدود شده است بریزید و بدستگاه تخلیه وصل كنید و مانده روی صافی را آنقدر با آب مقطر گرم بشوئید كه مایع خارج شده كاملاَ خشی باشد مانده روی صافی را به داخل بشر منتقل كنید و روی آن 200 میلی لیتر محلول سود یا پتاس بریزید و نیم ساعت بجوشانید در ضمن كار بشر یا ارلن مایر را تكان دهید تا موادیكه به دیواره آن چسبیده بداخل مایع برگردد

در ضمن این عمل ,‌2 گرم دیگر آمییانت را به روشی كه گفته شده در آب مقطر بریزید و روی همان صافی صاف كنید و آنقدر با آب مقطر گرم بشوئید تا مایع خارج شده كاملاَ خنثی باشد . مانده روی صافی را سه مرتبه با آستن (جمعاَ در حدود 100 میلی لیتر) بشوئید تا آب اضافی آن خارج گردد و سپس ماده فوق را روی صافی بداخل كپسول نیكلی یا كپسول پلاتینی منتقل كنید . و آنرا مدت 2 ساعت در گرم خانه دائرهای 103 درجه سانتی گراد خشك كنید و پس از خشك كردن در (دسیكاتور) دقیقاَ توزین كنید و سپس آنرا به مدت 2-3 ساعت در كوره الكتریكی در گرمای 750 تا 800 درجه سانتی گراد خاكستر كنید و دوباره پس از خنك كردن در دسیكاتور توزین كنید تفاوت وزن مقدار فیبر موجود در نمونه غذائی تعیین می كنید كه از فرمول زیر می توان درصد آنرا حساب كرد.

درصد مقدار فیبر خام ( )
كه در آن P وزن ماده برداشت شده
P1= وزن ماده و كپسول در موقع خروج از گرم خانه
P2= وزن ماده و كپسول پس از خاكستر كردن
C= مقدار درصد فیبر
بهتر است كه 6 گرم آمییانت راتوزین كرده و تمام كارهای گفته شده را روی آن انجام دهید وتفاوت وزن آنرا پس از خاكستر كردن در محاسبه در نظر بگیرید.
روش اندازه گیری كلسیم در غذای دام
روش اندازه گیری كلسیم در غذای دام
مقدمه
تعیین مقدار كلسیم در غذای دام برای تهیه جیره متعادل كاملاَ ضروری است و این امر بویژه در گاوهای شیری و ماكیان تخم گذار اهمیت زیادی دارد چون كمبود مقدار كلسیم بخصوص عدم توجه به رابطه جیره غذایی موجب بروز اختلالات مختلفی در حیوان می شود.
1- هدف
هدف این استاندارد یكنواخت كردن روش اندازه گیری كلسیم در غذاهای دام است.
2- دامنه كاربرد
این استاندارد روش تعیین مقدار كلسیم را بر حسب (ca) در غذاهای ساده و مخلوط حیوانات به روش تیتریمتری شرح می دهد.
یادآوری: غذائی كه از یك فرآورده به تنهائی تشكیل شده باشد (مثل جو) غذای ساده و غذائی كه از چند فرآورده تهیه شده باشد غذای مخلوط نامیده می شود.
3- تعریف
منظور از (ca) مقدار كلسیمی است كه بصورت تركیبات آلی و معدنی در غذا وجود دارد ولی قابلیت هضم و جذب آنرا بیان نمی كند.
4- نشانه و اختصارها
كلسیم در این استاندارد بصورت (ca) و بر حسب گرم در صد گرم نمونه غذائی محاسبه میگردد.
5- نمونه برداری
نمونه برداری از كلیه غذاها به جزء غذاهای پرحجم (علوفه , ریشه ها و غده ها مطابق استاندارد ایران شماره 625) طبق استاندارد شماره 331 ایران انجام می گردد.
6- روش آزمون
مقدار معینی از نمونه مورد آزمون را كه قبلاَ خرد و یكنواخت شده است پس از خشك كردن در اتوو بوسیله كوره الكتریكی بسوزانید و پس از سرد كردن به آن اسید كلریدریك اضافه كنید و كلسیم را بصورت كلروركلسیم محلول درآورید. سپس به محلول بالا مقداری اكسالات آمونیم اضافه كنید تا كلسیم بصورت اكسالات غیرمحلول ته نشین شود. رسوب اكسالات كلسیم حاصل را با آب مقطر چندین بار بشوئید و سپس آنرا در مجاورت اسید سولفوریك كافی بوسیله محول معلوم العیار پرمنگنات پتاسیم تیتره كنید.
6-1- مواد شیمیائی لازم
– اسید استیك خالص
– اسید كلریدریك خالص با وزن مخصوص 1/16 در 20 درجه سانتیگراد .
– محلول اسید كلریدریك : دو حجم اسید كلریدریك و یك حجم آب .
– هیدرواكسید آمونیم : یك حجم آمونیاك خالص با وزن مخصوص 0/9 در 20 درجه سانتیگراد و یك حجم آب مقطر.
– محلول اشباع شده اكسالات آمونیم خالص در آب مقطر.
-محلول اسید سولفوریك 4 : 1 یك حجم اسید سولفوریك خالص با وزن مخصوص 1/84 در 20 درجه سانتی گراد و چهار حجم آب مقطر.
-محلول نرمال پرمنگنات دوپتاس كه بوسیله تیتروزول پرمنگنات تهیه می شود.
محلول سبز بروموكرزول : 0/04 گرم در 100 كه به ترتیب زیر تهیه می شود 10 میلی گرم از سبز برموكرزول را به دقت وزن كنید آنرا با 24/2 میلی لیتر هیدرواكسید سدیم نرمال در یك هاون اكات خرد نمائید ونتیجه را به تدریج در یك بالن ژوژه 250 میلی لیتری ریخته و با آب مقدار حجم آنرا به 250 میلی لیتر برسانید این معرف در محیط اسیدی زرد رنگ و در محیط قلیائی آبی رنگ میشود.
– كاغذ معرف تورنسل
6-2- وسائل و اسبابهای لازم
– كپسول برای خاكستر كردن از جنس سیلیس یا نیكل و در صورت نبودن كپسول چینی.
– كاغذ صافی بدون خاكستر با قابلیت نفوذ متوسط
– بشر 250 و 500 میلی لیتری
– حمام شن
– بن ماری
– ترازوی دقیق با حساسیت میلی گرم
– كوره الكتریكی خودكار
– بالن ژوژه 100 و 500 میلی لیتری
– پیپت 5 و 10 و 25 میلی لیتری
– قیف كوچك
6-3- روش كار
حدود 5 گرم از نمونه مورد آزمون را بدقت وزن كنید و پس از خشك كردن در اتوو 103±2 درجه سانتی گراد در كوره الكتریكی در درجه حرارت حدود 550 درجه سانتیگراد خاكستر كنید مطابق استاندارد شماره 332 سال 1346 ایران . خاكستر حاصل را با 10 میلی لیتر محلول اسید كلریدریك بداخل بشر منتقل كنید و روی حمام شن خشك كنید سپس دوباره به آن 5 تا 10 میلی لیتر اسید كلریدریك غلیظ و 50 میلی لیتر آب مقطر اضافه كنید و روی بن ماری بگذارید پیش از خشك شدن كامل آنرا

برداشته و درون یك بالن ژوژه 500 میلی لیتری با كاغذ صافی بدون خاكستر صاف كنید ته بشر را كاملاَ بشوئید و از همان صافی عبور دهید سپس با آب مقطر حجم محلول را به 500 میلی لیتر برسانید و آنرا تكان دهید تا محلول یكنواخت شود ازمحلول بالا به نسبت عكس مقدار تقریبی كلسیم (از نمونه های تركیبی یا ساده 100 میلی لیتر و از مكمل های معدنی كه كلسیم بیشتری دارد 10 میلی لیتر ) در یك بشر بریزید سپس به آن مقداری آب مقطر (در حدود 50 میلی لیتر) و یك قطره

سبز بروموكرزول اضافه كنید این محلول را با آمونیاك خنثی كنید و سپس با اسید استیك دوباره اسیدی كنید. مخلوط بالا را روی شعله گاز به حد جوش برسانید 10 تا 20 میلی متر (برحسب مقدار كلسیم) محلول سیر شده اكسالات آمونیم بیآفزائید

و دوباره حرارت دهید به محض شروع جوشیدن آنرا بردارید و روی بن ماری جوشان قرار دهید تااكسالات كلسیم رسوب كنید ( حدود نیم ساعت) سپس آنرا با كاغذ صافی بدون خاكستر صاف كرده و آنقدر بشوئید تا رسوب خنثی شود. آنگاه با احتیاط كامل صافی را بردارید و رسوب آنرا با آب مقطر بداخل بشر منتقل نمائید( جمعاَ در حدود 100 میلی لیتر با آب مقطر) به

مخلوط داخل بشر 20 میلی لیتر محلول اسید سولفوریك بیآفزائید و پس از گرم كردن در حدود 70 درجه سانتیگراد آنرا با محلول پرمنگنات نرمال تیتره كنید تا رنگ صورتی كم رنگ پایداری بدست آید . مقدار كلسیم بر حسب (ca) از فرمول زیر بدست می آید.

T = ارزش كلسیمی یك میلی لیتر پرمنگنات كه در این آزمون برابر با 0/002 است.
V= حجم محلول اولیه تهیه شده بر حسب میلی لیتر
C = مقدار پرمنگنات نرمال مصرف شده بر حسب میلی لیتر .
V1 = حجم محلول برداشت شده برای آزمون بر حسب میلی لیتر.
P = وزن ماده برداشت شده بر حسب گرم . فرمول واكنش بشرح زیر است.
K2So4 + 2MnSo4 + 8H2O + 5caso4+ 1OCo2 5(Coo)2ca + 8H2So4 + 2MNO4K
یاد آوری 2- رسوب اكسالات كلسیم روی صافی بایستی به دفعات مكرر شسته شود تا هیچ نوع اسیدی در آن باقی نماند بدین ترتیب در موقع تیتره كردن فقط مقدار اسید اكسالیك تركیبی با كلسیم بوسیله پرمنگنات اندازه گیری می شود.
یادآوری 3- در موقعیكه تیتروزول پرمنگنات برای تهیه محلول منگنات نرمال در دسترس نباشد می توان به كمك محلول معلوم العیار اكسالات آمونیم خالص آزمون عیار پرمنگنات تهیه شده را مشخص و ارزش كلسیم آنرا تعیین نمود و ارزش حاصل را به جای عدد 0/002 قرار داد.ارزش كلسیمی هر میلی لیتر محلول پرمنگنات مصرفی مساویست با
یادآوری 4- برای كنترل روش كار دستگاهها تعیین خلوص معرفهای مصرف شده می توان یك آزمون بدون ماده غذائی انجام داد آزمون شاهد1 و حجم پرمنگنات مصرف شده را از حجم پرمنگنات مصرفی برای ماده غذائی كسر نمود.

روش اندازه‏گیری آهن در خوراك دام و طیور
روش اندازه‏گیری آهن در خوراك دام و طیور
1 ـ هدف
هدف از تدوین این استاندارد ارائه روش تعیین مقدار آهن در خوراك دام و طیور میباشد .
2 ـ دامنه كاربرد
روش ارائه شده در این استاندارد برای تعیین آهن در خوراك دام و طیور كاربرد دارد .
3 ـ روش اندازه‏گیری آهن در خوراك دام و طیور
3 ـ 1 ـ وسائل :
3 ـ 1 ـ 1 ـ لوله شیشه‏ای مقاوم به حرارت به گنجایش 50 میلی لیتر با خط نشانه در 30 میلی لیتری
3 ـ 1 ـ 2 ـ سانتریفوژ مناسب برای صاف كردن لایه ایزوآمیل الكل یا الكل ایزوآمپلیك
3 ـ 1 ـ 3 ـ كلریمتر فتوالكتریك كه قادر باندازه‏گیری ضریب شكست نور در 495 میلی میكرون باشد .
3 ـ 2 ـ معرفها :
3 ـ 2 ـ 1 ـ آب مقطر دوبار تقطیر شده
3 ـ 2 ـ 2 ـ اسید سولفوریك غلیظ با وزن مخصوص 1/84

3 ـ 2 ـ 3 ـ محلول 60 درصد وزن به وزن اسید پركلریك
3 ـ 2 ـ 4 ـ اسید نیتریك غلیظ 60 درصد وزن به وزن

3 ـ 2 ـ 5 ـ محلول 25 درصد وزن به وزن هیدرواكسید آمونیم
3 ـ 2 ـ 6 ـ اسید هیدروكلریك غلیظ 35 درصد وزن به وزن
3 ـ 2 ـ 7 ـ محلول درصد وزن به وزن پراكسید هیدروژن – این محلول باید در بطریهای قهوه‏ای و در یخچال نگهداری شود .
3 ـ 2 ـ 8 ـ ایزوآمیل الكل با نقطه جوش 129 تا 132 درجه سانتی گراد حرارت
3 ـ 2 ـ 9 ـ محلول تیوسیانات پتاسیم : (50 گرم تیوسیانات پتاسیم KSCN) را در 100 میلی لیتر آب حل كنید .)
3 ـ 2 ـ 10 ـ محلول استاندارد آهن : 0/7022 گرم سولفات آمونیم آهن

[Feso4 ( NH4) 2So4 , 6H2O] را در 100 میلی لیتر آب حل كنید . 5 میلی لیتر اسید سولفوریك غلیظ افزوده و بارامی گرم كنید و قطره قطره محلول پرمنگنات پتاسیم تقریبا نرمال اضافه كنید تا محلول صورتی رنگ ظاهر شود و حجم آنرا در بالن مدرج به یك لیتر برسانید از این محلول 10 میلی لیتر را داخل بالن مدرج یك لیتری بریزید 10 میلی لیتر آب اكسیژنه اضافه كرده و آنرا با آب به حجم برسانید این محلول حاوی یك میكروگرم آهن در میلی لیتر میباشد .

3 ـ 3 ـ روش كار :
3 ـ 3 ـ 1 ـ آماده كردن محلول مورد آزمون : بدقت حدود 2 گرم از ماده مورد آزمون را وزن كرده در یك ارلن مایر 200 میلی لیتری بریزید 2 میلی لیتر اسید سولفوریك غلیظ 3 میلی لیتر اسید پركلریك 59 میلی لیتر اسید نیتریك غلیظ بان اضافه كنید و عمل هضم را انجام دهید تا محلول شفاف گردد و دود سفید اسید سولفوریك ایجاد شود سپس با 10 میلی لیتر آب محلول را رقیق كرده و در یك ارلن مدرج حجم آنرا با آب به 200 میلی لیتر برسانید این محلول برای تعیین مقدار مس و كبالت هم بكار می‏رود .
3 ـ 3 ـ 2 ـ مقدار مناسبی از محلول مورد آزمون را كه حاوی حدود 10 میكروگرم آهن است به یك لوله شیشه‏ای مقاوم به حرارت منتقل كرده و بان آنقدر محلول هیدروكسید آمونیوم اضافه كنید تا محلول در حضور فنل فنالئین قلیائی شود سپس یك میلی لیتر اسید هیدروكلریك غلیظ و یك میلی لیتر آب اكسیژنه اضافه كرده و حجم را در لوله توسط آب مقطر به 30 میلی لیتر برسانید 100 میلی لیتر ایزوآمیل الكل را كه بدقت اندازه‏گیری شده و 3 میلی لیتر محلول تیوسیانات پتاسیم افزوده و در لوله را بگذارید و بمدت 20 دقیقه تكان بدهید سپس به مقدار كافی از لایه ایزوآمیل الكل به منظور رنگ سنجی به لوله مخصوص سانتریفوژ منتقل و مدت 5 دقیقه در حدود 3000 دور در دقیقه سانتریفوژ كنید .
مقدار جذب نور محلول را بوسیله یك كلریمتر فتوالكتریك مناسب در طول موج 495 میلی میكرون ( با تنظیم دستگاه بوسیله شاهد سفید ( خالی و قرار دادن جذب ان بر روی صفر ) اندازه‏گیری كنید برای تهیه نمونه سفید عینا تمام مقادیر اسید و معرفهای بالا را برداشته آزمایش را موازی با آزمایش اصلی انجام دهید فقط این محلول شاهد حاوی نمونه آزمایشی نیست .
3 ـ 3 ـ 3 ـ یك سری محلول استاندارد محلول آهن (3-2-1) به همان روش محلول نمونه مورد آزمون تهیه كنید و از طریق جذب نور در محلول‏های استاندارد یك منحنی استاندارد رسم كنید بطوریكه مقادیر جذب نور در مقابل غلظت رسم گردد .
از طریق این منحنی وزن آهن موجود در محلول مورد آزمون را بدست آورده و مقدار آهن موجود در 100 گرم ماده مورد آزمون بدون رطوبت محاسبه كنید .
روش تعیین فسفر در غذای دام و طیور
روش اندازه‏گیری فسفر در خوراك دام و طیور
1 – هدف
هدف از تدوین این استاندارد ارائه روشهای تعیین مقدار فسفر در خوراك دام و طیور به طریقه اسپكتروفتومتری و تیتریمتری می‏باشد .
2 – دامنه كاربرد
روشهای ارائه شده در این استاندارد برای تعیین مقدار فسفر در خوراك دام و طیور كاربرد دارد .

3 – تعیین مقدار فسفر
3 – 1 – تعیین مقدار فسفر به دو روش زیر انجام می‏گردد :
3 – 1 – روش اندازه‏گیری فسفر به طریقه اسپكتروفتومتری :
این روش برای فرآورده‏هائی كه مقدار فسفر آنها پائین است بكار می‏رود . و در برخی از مواردی كه فسفر فرآورده زیاد است می‏توان از روش تیتریمتری استفاده نمود .
3 – 1 – 1 – اصول : خاكستر كردن بخش آزمودنی بوسیله احتراق خشك و انحلال خاكستر در اسید

( در مورد خوراك دام متشكل از مواد آلی ) و یا به روش هضم كردن و انحلال در اسید ( در مورد خوراك دام متشكل از مواد معدنی یا مایع .) تأثیر دادن معرف مولیبد و وانادات روی محلول حاصل و اندازه‏گیری جذب محلول زرد متشكله بوسیله اسپكتروفتومتر در طول موج 430 نانومتر .
3 – 1 – 2 – معرفها : تمام معرفها باید از نوع آزمایشگاهی و آب مصرفی باید آب مقطر و یا آب معادل آن از نظر خلوص است .
3 – 1 – 2 – 1 – كربنات كلسیم

3 – 1 – 2 – 2 – اسید كلریدریك با غلظت 6 ملكول گرم در لیتر
3 – 1 – 2 – 3 – اسید نیتریك با غلظت 1 ملكول گرم در لیتر
3 – 1 – 2 – 4 – اسید نیتریك با وزن مخصوص 1/38 گرم در میلی لیتر در حرارت 20 درجه سلسیوس .
3 – 1 – 2 – 5 – اسید سولفوریك با وزن مخصوص 1/48 گرم در میلی لیتر در حرارت 20 درجه سلسیوس
3 – 1 – 2 – 6 – معرف مولیبدووانادات 1
در یك بالن ژوژه یك لیتری 200 میلی لیتر محلول هپتامولیبدات آمونیم (3 – 1 – 2 – 7) و 200 میلی لیتر محلول مونوواندات آمونیم (3 – 1 – 2 – 8) و 135 میل لیتر اسید نیتریك (3 – 1 – 2 – 4) و مقدار كافی آب مقطر ریخته به حجم برسانید .

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir