توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله كاربرد كنترل كیفیت در صنایع شوینده و بهداشتی فایل ورد (word) دارای 55 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله كاربرد كنترل كیفیت در صنایع شوینده و بهداشتی فایل ورد (word)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله كاربرد كنترل كیفیت در صنایع شوینده و بهداشتی فایل ورد (word)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله كاربرد كنترل كیفیت در صنایع شوینده و بهداشتی فایل ورد (word) :

-1 مقدمه
انسان از ابتدا برای زدودن پلیدیها از تن، جامعه، مسكن، اشیاء و ادوات خود از آب استفاده می نموده و این حلال پاك كننده، همگانی، فراوانی، فراوانی و ارزانی، هزاران سال متداولترین وسیله شستشو برای بشر بوده است. یكی از ویژگیهای بارز بشر متمدن، علاقه مندی قطری او به برطرف كردن پلیدیها و بوی ناخوشایند حاصل از آن و جایگزین ساختن آن با رایحه

خوش بوده است. در واقع هنگامی كه نخستین طلیعه تمدن در جهان پرتو افكند، انسان همواره به نظات شخصی و آراستگی ظاهری خود بویژه در ارتباط با همنوعان خود بها داده است. این روند كه از استحمام در جریان رودخانه ها و دریاچه ها آغاز شد به موازات پیشرفت تمدن، راه ترقی و تعالی پیمود و صنایع شوینده و بهداشتی حاصل این تكامل است.
اینك بطور مختصری به وضعیت این صنایع و مقایسه میزان مصرف سرانه آن در ایران می پردازیم:
صابون

در ایران حدود 210 واحد تولید كننده صابون با ظرفیت اسمی حدود -/2900 تن در سال وجود دارد كه انواع صابونهای آرایشی، بهداشتی، صنعتی، صابون، مایع و صابون بچه تولید می كنند در سالهای اخیر به دلیل كمبود مواد اولیه و سایر مشكلات تنها از 25 % ظرفیتهای نصب شده استفاده كرده اند. طبق آمار موجود، مصرف سرانه صابون طی سالهای اخیر 75/0 كیلوگرم برآورد شده و در مقایسه با كشورهای پیشرفته صنعتی و مطابق آمار، مصرف سرانه این محصول در آمریكا 9/1 كیلوگرم و در ژاپن 8/1 كیلوگرم بوده است.
پودر

در ایران شوینده های مركب بصورت پودرهای بسته بندی شده از سال 1330 به تدریج وارد گردیده و به مصرف كنندگان معرفی شد. اولین محصول تجارتی با نام «فاب» به بازار ایران عرضه شد و سپس محصولات مشابهی یكی پس از دیگری وارد گردید و بتدریج مصرف‌كنندگان به مزایای آنی پی برده و مصرف این محصولات سیر صعودی تندی را در پیش گرفت. در سال 1338 اولین كارخانه‌ی تولیدی شوینده با ظرفیت 750 تن در سال شروع به كار نمود و سپس واحدهای تولیدی دیگر به ساخت و عرضه آن پرداختند. در حال حاضر پنج واحد تولیدی مجاز شناخته شده در سطح كشور وجود دارد كه سه واحد در تهران، یك واحد در ساوه و یك واحد در قزوین به تولید پودر مبادرت می نمایند كه عبارتند از: پاكسان، پاك وش، تولیپرس ، نیكان شیمی و پاكنام . ظرفیتهای اسمی نصب شده آماده بهره برداری حدود 800/347 تن در سال است كه بعلت مشكلات مربوط به تأمین مواد اولیه مورد نیاز، طی سالهای اخیر زیر ظرفیت تولیدی و با 5/47 درصد ظرفیت اسمی كار كرده اند.

لازم به ذكر است كه شركتهای پاكنام و پاك وش طرح افزایش تولید خود را به ترتیب تا 72000 تن و 36000 تن در دست اقدام دادند و با احداث یك واحد تولیدی توسط شركت شیمیایی بهداشتی با ظرفیت -/100 تن كه در سال 74 به بهره ورداری رسیده است ظرفیت اسمی واحدهای تولیدی به -/530 تن خواهد رسید.

طبق آمارهای منتشر شده، مصرف سرانه پودر در سالهای اخیر 2/3 كیلوگرم بوده كه بسیار پایین تر از استانداردهای بین المللی است. میانگین مصرف سرانه پودر در كشورهای پیشرفته بالاتر از 10 كیلوگرم و میانگین مصرف سرانه پودر كه از سوی سازمان جهانی بهداشت اعلام گردیده است، حدود 7 كیلوگرم برای هر نفر بوده است.

جدول زیر مصرف سرانه پودر صابون را در ایران و جهان نشان می دهد.
نام كشور صابون پودر جمع
انگلستان 0/2 6/10 6/12
فرانسه 9/0 5/11 4/12
آمریكا 9/1 3/10 2/12
كره جنوبی 0/5 1/6 1/11

یوگسلاوی 8/0 2/9 0/10
روسیه 6/3 3/6 9/9
سوریه 2/2 0/5 2/7
ایران 75/0 2/3 95/3
بنگلادش 347/0 02/0 37/0

جدول 1-1 آمار مقایسه ای مصرف سرانه مواد پاك كننده در جهان بر حسب كیلوگرم در سال
خمیردندان

در حال حاضر تعداد 39 واحد تولیدی خمیردندان در سطح كشور وجود دارد كه در استانهای تهران، گیلان، مازندران، آذربایجان شرقی و غربی واقع هستند. تعداد زیادی از این واحدها هنوز موفق به دریافت پروانه ساخت نشده و خمیردندان تولید نمی كنند. ظرفیت اسمی واحدهای فعال حدود 7600 تن در سال می باشد كه در چند سال اخیر به علت مشكلات مختلف با 20% ظرفیت اسمی فعالیت داشته اند.
2-1 تعریف مسئله
تقریباً اكثر بیماریهای شناخته شده به دلیل عدم رعایت از اصولی ناشی می‌شود كه آنرا بهداشت پوست و بدن می نامند. یكی از تحولات مهم توسعه علوم و تكنولوژی كه چهره جهان را دگرگون كرده است كاربرد محصولات مدرن شوینده و بهداشتی است كه منجر به افزایش سطح بهداشت جوامع و كاهش انواع بیماریهای جسمی افراد شده است. گسترش بهداشت عمومی و بالا بردن میزان درصد سلامت مردم یكی از اهداف مهمی است كه دولتها در هر كشوری دنبال می كنند. بگونه ای كه امروزه شاخصهایی از قبیل امید زندگی (میزان متوسط عمر)، نرخ زاد و ولد، مرگ و میر، تعداد مراكز بهداشتی و بیمارستانها و ; از معیارهای اصلی ارزیابی كشورهاست. به تجربه ثابت شده است كه هزینه های صرف شده برای گسترش بهداشت عمومی بسیار كمتر از هزینه هایی است كه بابت بیماریهای عدم مصرف این هزینه ها پرداخت. بطور مثال عدم تأمین كافی و مصرف محصولات شوینده و پاك كننده نظیر صابون و پودر در جامعه باعث شیوع انواع بیماریهای پوستی، قارچی، انگلی و باكتریهای می شود و عدم تأمین كافی و مصرف محصولات بهداشتی نظیر خمیردندان باعث شیوع انواع بیماریهای دهان و دندان و به تبع آن انواع بیماریهای معده و قلبی و ; می شود و هزینه هایی كه در جامعه باید برای علاج این بیماریها و تأمین انوع داروهای مرتبط با آن متحمل شود، بیشتر از هزینه هایی خواهد بود كه برای تأمین كافی و در مصرف مواد پاك كننده می‌شد.

با توجه به اهمیت محصولات شوینده و بهداشتی و با عنایت به افزایش روزافزون جمعیت كشور، میزان تقاضا برای این محصولات روز بروز افزایش می یابد.
با توجه به اهمیت توسعه و گسترش صنایع شوینده و بهداشتی و با توجه به اینكه بیش از 90% از مواد اولیه مصرفی این صنعت از خارج وارد می گردد لزوم استفاده از روشهای كنترل كیفیت آماری جهت بهبود مرغوبیت تولیدات صابون، پودر و خمیردندان، به نحوی كه فرآورده های صنعت فوق دارای فاكتورهای اساسی كیفیت كه در ارتباط با سلامت جامعه است، بوده باشد، بیش از بیش احساس می شود. استفاده مناسب از شیوه های بازرسی برای رد یا قبول مواد اولیه، محصولات ساخته شده و همچنین استفاده از نمودارهای كنترل در طول فرآیند تولید موجبات جلوگیری شد دوباره كاری و ضایعات مواد اولیه، محصولات ساخته شده و انرژی را فراهم كرده، باعث كاهش هزینه‌های تولید مربوط به آن و افزایش مهم بازار (از طریق رضایت مصرف كننده) می شود. طبعاً صرفه جوییهای ارزی فراوانی بدنبال خواهد داشت.

همچنین صنعت شوینده و بهداشتی كشور ما در طول تاریخ گذشته خود با سربلندی و بطور عملی ثابت كرده است كه قدرت در اختیا گرفتن بخشی از بازار صادرات بین المللی و منطقه ای را دارد و در این راستا و با توجه به دسترسی مشتریان خارجی به انواع محصولات بین المللی، رقابت در چنین بازارهایی مستلزم عرضه‌ی شوینده هایی است كه سلیقه های مختلف منطقه‌ای را راضی نماید و از دیدگاه مدیریت استراتژیك، كیفیت بعنوان مهمترین و موثرترین عامل در عرضه رقابت داخلی و بازارهایی بین المللی و بعنوان ابزاری جهت افزایش سهم بازار و سودآوری مطرح می باشد.

3-1 فرضیه ها
در انطباق با مسئله مورد نظر و موارد مذكور در فوق، فرضیات مورد بررسی در این تحقیق بصورت زیر تعریف شده اند:
فرضیه اصلی:
كاربرد تئوریها و فنون كنترل كیفیت آماری در صنایع شوینده و بهداشتی باعث تحت كنترل درآمدن فرآیند تولید می شود.
فرضیه فرعی:

كاربرد تئوریها و فنون كنترل كیفیت آماری باعث كاهش در كل هزینه‌های تولید می شود.
4-1 هدف تحقیق
هدف اصلی از تحقیق، نحوه بكارگیری تئوریها و روشهای كنترل كیفیت آماری در صنایع شوینده و بهداشتی است. بطور دقیق تر اهداف زیر از نگارش پایان نامه دنبال شده است.
1 بررسی وضعیت كنترل كیفیت در ایران بخصوص وضعیت كنترل كیفیت در صنایع شوینده و بهداشتی مدیران
2 تعیین اندازه نمونه و روش نمونه برداری

3 چگونگی تهیه و استفاده از نمودارهای كنترل و همچنین ارائه نوع مناسب نمودارهای كنترل با توجه به نوع خصوصیات تحت كنترل
4 چگونگی استفاده از روشهای بازرسی جهت رد یا قبول مواد اولیه و محصولات ساخته شده
5 تعیین نقاط اصلی و مهم كه در فرآیند تولید محصولات شوینده بهداشتی تحت كنترل قرار می گیرد.
6 سازماندهی مناسب برای قسمت كنترل كیفیت
5-1 روش تحقیق
محصول صابون
1 تهیه 30 نمونه تصادفی جهت رسم نمودارهای كنترل برای درصد رطوبت صابون
2 تهیه 30 نمونه تصادفی جهت رسم نمودارهای كنترل برای وزن صابون حمام
محصول پودر دستی
1 تهیه 30 نمونه تصادفی جهت رسم نمودارهای كنترل برای درصد رطوبت پودر
2 تهیه 30 نمونه تصادفی جهت رسم نمودارهای كنترل برای وزن پودر دستی
3 تهیه 30 نمونه تصادفی جهت رسم نمودارهای كنترل برای درصد اكتیو پودر

خمیردندان
1 تهیه 30 نمونه تصادفی جهت رسم نمودارهای كنترل برای وزن خمیردندان
پس از انتخاب نمونه های فوق كلیه آزمایشات شامل درصد رطوبت صابون و پودر دستی، درصد اكتیو پودر، توزین قالبهای صابون، جعبه های پودر دستی و تیوبهای پر شده خمیردندان توسط آزمایشگاه كنترل و واحد كنترل كیفیت انجام گرفت. سپس داده های حاصل از نمونه ها و آزمایشات وارد نرم افزار Statgraphic گردیده و 18 نمودار X (میانگین) 10 نمودار R (دامنه تغییرات)، 13 نمودار (انحراف معیار) و 11 نمودار توانایی (قابلیت) فرآیند تهیه گردید. همچنین جهت مشخصه های مورد بررسی با استفاده از مصاحبه با مدیران، مهندسان و سرپرستان خطوط تولید، 6 نمودار و معلول برای مشخصه های وزن، درصد رطوبت و اكتیو پودر، صابون و خمیردندان رسم شد. در فصل نمودارها شرح داده می شود.
6-1 مشكلات و محدودیتهای انجام دقیق

همانند هر پژوهش عملی دیگر، مشكلات عمده اجرای تحقیق، محدودیت دسترسی به منابع و اسناد و اطلاعات بصورت كافی است. فورمولاسیون محصولات صنایع شوینده و بهداشتی سری بوده و آزمایشات مربوط به مشخصه های مورد بررسی محصولات در این صنعت شدیداً تخصصی است در نتیجه اخذ اطلاعات و نتایج آزمایشات، زمان زیادی از وقت پژوهشگر را بخود اختصاص داد.

1-2 مقدمه
شركت نیكان شیمی یكی از شركتهای تابعه شركت توسعه صنایع بهشهر (سهامی عام) می باشد كه به منظور آشنایی بیشتر، ابتدا به تاریخچه مختصری از شركت توسعه صنایع بهشهر و شركتهای تحت پوشش آن اشاره و سپس تاریخچه و تولیدات شركت نیكان شیمی مختصراً توضیح داده می شود.
2-2 تاریخچه شركت توسعه صنایع بهشهر

شركت توسعه صنایع بهشهر (سهامی عام) در سال 1349 در اداره ثبت شركتها و مالكیت صنعتی تهران به ثبت رسیده و از سال 1353 در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است. موضوع شركت بر طبق اساسنامه سرمایه گذاری در سهام شركتها از طریق خرید و فروش سهام آنها خرید و فروش اوراق بهادار و مشاركت در بانكها و سایر شركتها می باشد. شركت توسعه صنایع بهشهر اولین شركتی است كه سهام آن در راستای سیاست خصوصی سازی از سوی دولت به عموم واگذار گردیده است.
3-2 تاریخچه شركت نیكان شیمی

این شركت در ابتدا به صورت یك كارگاه تولیدی كوچك و با سطح تولید پایین در سال 1330 شروع به كار كرد و در سال 1341 با عنوان شركت تولیدی سمن و تحت شماره 8493 در تهران به ثبت رسید و سپس بنا به مصوبه مجمع در سال 1349 به شركتهای سهامی خاص 000 تغییر نام داد و فعالیت خود را در زمینه تولید مواد شوینده ادامه داد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی مشمول بند «ب» قانون حفاظت و توسعه صنایع گردید و از آن پس تحت پوشش گروه صنایع شیمیایی و سلولزی صنایع ملی ایران قرار گرفت.

با توجه به مصوبات دولت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر خصوصوی سازی و فروش سهام دولتی به مردم و كارگران واحدهای تولیدی، سازمان صنایع ملی ایران نیز در سال 1370 نسبت به فروش سهام خود به مردم و كاركنان اقدام نمود و بعد از واگذاری سهام شركت در سال 1371 از تحت پوشش سازمان صنایع ملی ایران خارج و بعنوان واحد از گروه شركتهای توسعه صنایع بهشهر (سهامی عام) فعالیت می نماید.

سرمایه ثبت شده شركت 600 میلیون ریال است كه به 3 میلیارد ریال افزایش یافته است. سرمایه شركت به -/60 سهم و -/50 ریالی تقسیم شده است.
جدول 3-2 سهام داران شركت را نشان می دهد، مدیریت این شركت تحت نظارت هیئت مدیره شركت توسعه صنایع بهشهر بوده و حمل فعالیت 000 واقع در تهران ـ جاده ساوه ـ شركت صنفی نصیرآباد سرو 19 می باشد.
نام سهام دار تعداد سهم درصد سهم

خانواده آقای مأوایی 3000 5
خانواده آقای عابدی 245 4083/0
خانواده آقای كاشانی 40 0666/0
سازمان صنایع ملی ایران 100 1667/0
شركت كامپیوتر و روشهای مكانیزه 5 00833/0
شركت سهامی خاص بهپاك 5 00833/0
شركت سهامی خاص بهپخش 5 00833/0
شركت سهامی خاص صنعتی بهشهر 5 00833/0
شركت سهامی عام توسعه صنایع بهشهر 595/56 325/94
جمع -/60 100
جدول 3-2 سهامداران شركت سهامی خاص نیكان شیمی

4-2 تولیدات شركت نیكان شیمی
همانطوریكه اشاره شده فعالیت این واحد صنعتی، تولید انواع محصولات پاك كننده و بهداشتی است. مشخصات و ویژگیهای انواع محصولات این شركت به قرار زیر است:
1-4-2 صابون

این شركت انواع صابونهای آرایشی، حمام، دستشویی و رختشویی را با نامهای تجاری عروس و اركیده و ; تولید می نمایند. ظرفیت تولیدی سالانه صابونهای این شركت حدود -/50 تن می باشد. در حال حاضر سهم تولید صابون این شركت از كل تولید كارخانجات صابون سازی بیش زا 60% می‌‌باشد.
2-4-2 پودرهای شوینده و پاك كننده

این شركت دو نوع پودر لباسشویی دستی و ماشینی با نامهای تجاری سپیده و سوپرسپید و سردا و اتواكتیو و نیروات تولید و به بازار عرضه می‌كند. برخی از تولیدات این شركت وارد بازار داخلی و بخشی از آن به كشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، لبنان و سوئد، اتیوپی، بلغارستان و آلمانی صادر می شود. علاوه بر پودرهای لباسشویی ، 000 پودرهای كف‌شویی نیز با نامهای تجاری مریم تولید و عرضه می كند و ظرفیت اسمی تولید این محصولات حدود -/90 تن در سال می باشد. سهم تولید پودر در این شركت از كل تولید پودر در داخل كشور معادل 30% است.

3-4-2 خمیردندان
خمیردندان تولیدی شركت با نام نسیم و پونه عرضه می شود و ظرفیت اسمی تولید سالانه آن حدود 3000 تن می باشد.
4-4-2 شامپو
شامپوهای 000 با نامهای شبنم تو

لید و عرضه می شود و ظرفیت اسمی تولید سالانه آن حدود 3000 تن می باشد.
5-4-2 مایع ظرف شویی
این محصول، با نامهای تجاری لوف، مهناز به بازار عرضه می شود و ظرفیت اسمی تولید آن -/20 تن در سال است.
6-4-2 محصولات شیمیایی و واسطه ای
این محصولات از كالاهای فرعی شركت می باشند كه به منظور مصارف صنایع، تولید و عرضه می شوند.
1-6-4-2 گلیسرین
قسمت عمده مصرف گلیسرین در صنایع نظامی برای تهیه دینامیت و نیتراگلیسرین است. گلیسرین چون دارای خاصیت رطوبت نمایی است به مقدار قابل ملاحظه ای برای حفاظت توتون و تنباكو از خشك شدن مصرف می‌گردد. همچنین در سنتز اسید سیتریك و تهیه یك نوع ماده ضد یخ از گلیسرین استفاده می شود و در ساختن خمیردندان، صابون ریش و در تهیه مواد آرایشی بعنوان نرم كننده كاربرد دارد.
2-6-4-2 چسب سیلیكات
در صنعت ریخته گری و كارتن سازی جهت چسباندن كارتن مصرف می‌شود.
3-6-4-2 سیلیكات سدیم
در شوینده ها مصرف می شود.
4-6-4-2 فوم حفاری
در حفاریهای چاههای عمیق مورد استفاده قرار می گیرد.
5-6-4-2 سوپكس
برای چرب كردن قالبهای پرس لاستیك استفاده می شود.
6-6-4-2 سدیم آلكیل بنزین سولفوریك اسید
در تهیه انواع پاك كننده های بهداشتی و صنعتی مورد مصرف قرار می‌گیرد.
5-2 كیفیت و كمیت نیروی انسانی

مجموع پرسنل شركت در حال حاضر 1251 نفر می باشد كه در تولید محصولات شوینده در سه شیفت و در تولید محصولات بهداشتی در دو شیفت مشغول به كار هستند و از این تعداد 629 نفر در بخشهای تولیدی، 405 نفر در بخشهای خدمات تولید و 217 نفر در بخشهای غیر دولتی انجام وظیفه می‌نمایند.
تركیب درجات تحصیلی پرسنل در جدول 5-2 زیر ارائه شده است:

درجه تحصیلی تعداد درصد
فوق لیسانس و بالاتر 6 47/0
لیسانس 44 5/3
فوق دیپلم 5 39/0
دیپلم 204 3/16
پایین تر از دیپلم 329 2/26
ابتدایی 541 41
بی سواد 122 14/12
جمع 1251 100

6-2 چارت سازمانی
شركت زیر نظر هیأت مدیره منتخب از سوی هیئت مدیره شركت توسعه صنایع بهشهر كه از 5 نفر می باشد، اداره می شود. یك نفر از اعضای فوق بعنوان مدیریت عامل، اداره امور شركت را به عهده دارد.
بر اساس چارت سازمانی، دوازده معاون، مدیر، رئیس و مسئولان زیر نظر مدیر عامل انجام وظیفه می نمایند كه عبارتند از: معاونت طرح و توسعه، مدیر امور مالی، مدیر امور بازرگانی، مدیر امور فنی، مدیر امور اداری، مدیر امور تولیدی و مدیر آزمایشگاه ها و كنترل كیفیت، رئیس مهندس صنایع، رئیس برنامه ریزیها و انبارها مسئول امور حقوقی و مسئول حسابرسی.
همانطور كه چارت سازمانی نشان می دهد كلیه فعالیتهای مربوط به آزمایش مواد كالای در جریان ساخت و كنترل و مرغوبیت محصول زیر نظر مدیر آزمایشگاهها و كنترل كیفیت كه زیر نظر مدیر عامل قرار دارد، انجام می‌شود. وجود مدیر آزمایشگاهها و كنترل كیفیت، زیر نظر مدیر عامل، استقلال بخش كنترل كیفی شركت را تأمین كرده و نشان دهنده توجه و اهمیت دادن مسئولیت شركت به كیفیت و مرغوبیت محصولات تولیدی است و بدین جهت شیوه سازماندهی این بخش مناسب به نظر می رسد.

چارت سازمانی شركت نیكان شیمی

7-2 فرآیند تولید صابون
بطور كلی صابون سازی شامل دو قسمت پخت و تكمیل است. در قسمت پخت، مواد مختلف درون تانك تركیب شده و واكنش صابونی شدن كامل شده و با یك غلظت معین بردی قسمت تكمیل فرستاده می شود.
1-7-2 پخت صابون
پخت صابون در چند مرحله انجام می شود كه عبارتند از:
1 خنثی سازی
2 تنظیم قلیایی توسط آب شیرین، سود و نمك
3 شسشتو با آب شیرین
4 دم كردن صابون
1-1-7-2 خنثی سازی
محتویات تانك پخت را با حرارت بخار گرم كرده و پیه را همراه با سود سوزآور، الیه چرب نارگیل و آب وارد تانك كرده و برای افزایش عمل امولسیون بین سود و چربی، مقداری آب صابون از پختهای قبلی به آن می‌افزایند تا صابون شدن تسریع شود. برای كاهش میزان چربی و اسیدهای چرب صابونی نشده، مقداری سود اضافی به بچ افزوده می شود. زیرا وجود چربی صابونی نشده در محصول نهایی اكسید شده و بوی نامطبوع ایجاد می‌كنند. چنانچه قلیا از مقدار مطلوب بالاتر باشد آب صابون ورودی را متوقف كرده و بخار مستقیم را وارد مخلوط می كنند تا با صابونی شدن چربی توسط سود بیشتر، قلیایی موجود به حد مطلوب برسد. پس از انجام عمل خنثی سازی جهت دو فاز شدن آب نمك به مخزن اضافه می شود و حدود 8 تا 16 ساعت راكد می ماند تا دوفاز مناسب تشكیل شود.

2-1-7-2 تنظیم قلیایی توسط آب شیرین، سود و نمك
محتویات تانك را توسط بخارات مستقیم و غیر مستقیم به جوش درآورده و جهت تنظیم قلیایی، آب شیرین و سود در جهت دوفاز شدن مخلوط آب نمك به تانك افزوده می شود. پس از حرارت دادن تانك به مقدار لازم و افزودن آب نمك جهت دوفاز شدن محتویات تانك آنرا به مدت 4 تا 6 ساعت بدون دادن حرارت راكد نگهدارند و پس از دوفاز شدن، آب صابون از زیر تانك تخلیه می‌شود.

3-1-7-2 شستشو با آب شیرین
در این مرحله فاز صابون باقیمانده در تانك را مجدداً حرارت می دهند تا بجوشد و بعد توسط آب شیرین آنرا شستشو می دهند تا موادی نظیر گلیسیرین، سود، نمك و چربی آزاد از آن جدا شود و در پایان، آب نمك به آن افزوده می شود تا دو فاز شود و تانك به مدت 4 تا 6 ساعت بدون حرارت، راكد نگهداشته می شود. پس از تخلیه آب صابون از ته آن، صابون را جهت دم كردن آماده می كنند.

4-1-7-2 دم كردن صابون
در این مرحله فاز صابون باقیمانده در انك را توسط بخارات مستقیم و غیر مستقیم حرارت می دهند تا بجوشد و سپس آب شیرین آهسته آهسته به صابون اضافه می شود تا صابون مخلوط یكنواخت درآید و در صورت لزوم مقداری سود و نمك نیز اضافه می شود. سپس حرارت متوقف شده و مخلوط را به مدت 48 تا 72 ساعت بصورت راكد نگهداری می كنند. بعد از این مدت محتویات تانك 3 فاز شده كه فاز بالایی صابون خالص، فاز وسط شیره صابون (مخلوط 20% صابون و 80% آب) و فاز پایینی آب صابون می‌باشد. قلیای صابون در این مرحله 6% می باشد. آب صابون به تانكهای ذخیره و صابون خالص پس از نمونه برداری آزمایشگاهی و انجام آزمایشات لازم توسط آزمایشگاه كنترل به تانك ذخیره صابون جهت ورود به قسمت تكمیل فرستاده می شود و شیره صابون جهت پخت بعدی در ته تانك باقی می‌ماند.
2

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir