توضیحات

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در كاهش قند خون ( دیابت) pdf دارای 20 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در كاهش قند خون ( دیابت) pdf  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در كاهش قند خون ( دیابت)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در كاهش قند خون ( دیابت)

قرار داده شده است

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در كاهش قند خون ( دیابت) pdf :

اسلاید 1 :

بیماری دیابت از نارسایی‌های مهم غدد داخلی است كه حدود 100 میلیون نفر از مردم دنیا مبتلا به آن می‌باشند. سازمان جهانی بهداشت در آینده‌ای نه چندان دور تعداد بیماران دیابتی را چندین برابر پیش‌بینی می‌كند كه در این‌صورت یكی از مهمترین عوامل مرگ و میر مردم در نیا محسوب می‌گردد.با توجه به نقش گیاهان دارویی در درمان بیماری‌ها، این مطالعه با هدف مروری بر اثر هیپوگلیسمی گیاهان صورت گرفت. از گذشته بسیار دور تا بحال در طب سنتی استان گلستان، مردم بومی منطقه از تركیبات طبیعی و موثر گیاهان دارویی و بومی استان، جهت پیشگیری  و كنترل این بیماری استفاده می‌كنند. از این‌رو در این مقاله، فقط گیاهانی را كه در منطقه از آن جهت پیشگیری و درمان بیماری دیابت، توسط مردمی بومی منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرند، را مورد بررسی قرار داده است، مانند: سیر (Allium Sativaپیاز (Allium .cepa(Allium  paradoxum) الزویا پیاز كوهی برگهای تازه‌ی (Ocimum bassilicum)، ریشه گیاه پنجول (Potentilla fulgns)  برگ‌های زیتون (Olea europeaپودر برگ و دانه شنبلیله (Trigonella  foenumgraecum)، گشنیز (Corianderum sativa)، یونجه (sativa Medicago )، گزنه (Urtica dioica برگ‌های داراواش (Viscum album)  گل‌های آقطی (پلم-Sambucus nigra) و گل‌های انار (Punica granatum). نتایج تحقیقات آزمایشگاهی و كلینكال، روش عصاره‌گیری، زمان برداشت گیاه، اندام مورد استفاده، نحوه‌ی مصرف آن در غذا و دارو و به كارگیری آنها به عنوان چاشنی در برنامه‌ی غذایی بیماران دیابتی كه اثرات مفیدی را در كاهش قند خون دارد و جزئیات مكانیسم اثر بخشی مواد موثره‌ی هر یك از گیاهان فوق مورد بحث قرار گرفت.

اسلاید 2 :

  • Cuminum cyminum (Cumin seed)
    Hordeum vulgare (Barley sprouts)
    Inula helenium (Elecampane root)

Allium cepa (Onion bulbsLupinus albus (Lupin seeds)
Lycium barbarum (Box Thorn leaves)
Lycopus virginicus (Bugleweed plant)
Morus spp (Mulberry leaves)
Musa sapientum (Banana flowers and roots)
Nymphaea lotus (Lotus roots)
Ocimum sanctum (Sacred Basil plant)
Polygonatum multflorum (Solomon’s Seal root)
Rhus typhina (Staghorn Sumach leaves)
Spinacea oleracea (Spinach leaves)
Triticum sativum (Wheat leaves)
Zea mays (Corn silk)
Apium graveolens (Celery seed)
Bupleurum falcatum (Bupleurum)
Rosmarinus officinalis (Rosemary

Allium cepa (Onion bulbs)
Allium sativum (Garlic cloves)
Anacardium occidentale (Cashew leaves)
Arctium lappa (Burdock roots)
Catharanthus roseus (Madagascar Periwinkle leaves)
Cuminum cyminum (Cumin seed)
Eleutherococcus senticosus (Siberian Ginseng)
Olea europaea (Olive leaves)
Opuntia spp. (Prickly Pear stems and fruit)
Panax ginseng (Chinese Ginseng root)
Phaseolus vulgaris (Kidney bean, immature pods)
Taraxacum officinale (Dandelion plant)
Trigonella foenum-graecum (Fenugreek seeds)
Urtica dioica (Stinging Nettle plant)
Vaccinium myrtillus (Bilberry leaves)
Adiantum capillus-veneris (Adiantum plant)
Anacardium occidentale (Cashew leaves)
Arctium lappa (Burdock roots)
Atriplex halimus (Salt Bush leaves)
Bidens pilosa (Aceitilla plant)
Brassica oleracia (Cabbage)

Cucumis sativus (Cucumber fruit)

اسلاید 3 :

تعدادی از این گیاهان، بومی ایران بوده و تعداد دیگر در ایران یافت نمی شود. در این مقاله فقط گیاهانی كه در استان گلستان به وفور رشد می‌كند و در طب سنتی مردم بومی استان مصارف دارویی فراوانی دارد را مورد بررسی قرار داده‌ایم، از جمله: تخم شنبلیله، پیاز، ‌سیر،‌ پیاز وحشی،‌ پلم، گزنه،‌ انار، برگ زیتون، ریحان، پنچول، یونجه، دارواش و گشنیز:

اسلاید 4 :

گزنه (Urtica dioica): گیاهی علفی و چندساله كه عصاره‌ی آن حاوی انواع مواد معدنی (كلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم)، انواع ویتامین‌ها، سیلیكون، كوئرستین، سروتونین، كولین، سیستسترول، استیگمااسترول، لیگنین، آلكالوئید، استراگالین، هیستامین، اسید سلیسیك، اسید فرمیك و تركیبات سولفوری است كه مردم منطقه علاوه بر مصرف خوراكی، مصارف دارویی فراوانی از جمله به عنوان مقوی، محرك و در درمان كم‌خونی، بواسیر، نقرص، درمان كچلی و ریزش موی سر، سیاتیك، دردهای عصبی، روماتیسم، اگزما، التهاب روده‌ای، خون‌ریزی از بینی (به علت وجود سیلیكن و همراه با گیاه دم اسب – Eqeisetum arvensis)، تحریك سیستم ادراری و در درمان هیپرتروفی پروستات و دیابت دارند. نتایج تحقیقات حاكی از آن است كه عصاره‌ی آبی گزنه دارای فعالیت ضددیابتی است و تا حدود زیادی مانع از جذب گلوكز در روده كوچك می‌شود و با تحریك ترشح انسولین در پانكراس باعث تنظیم قند خون می‌گردد. به همین دلیل از آن به عنوان یك گیاه با اثر هیپوگلیسمی استفاده می‌كنند] 26 و 23[.

اسلاید 5 :

انار (Punica granatum): گیاهی است درختی، درختچه‌ای و خزان‌كننده، بومی ایران و افغانستان كه به وفور در مناطق شمالی ایران، از جمله استان گلستان رویش دارد. علاوه بر مصرف خوراكی در طب سنتی، مردم منطقه از گل‌، میوه‌ و برگ‌های آن در درمان بیماری‌های گوارشی،‌ برونشیت، اسهال، اسهال خونی، دفع كرم و انگل، جزام استفاده می كنند، همچنین به عنوان قابض و تهوع‌آور و همچنین در درمان بیماری دیابت استفاده می‌گردد. عصاره‌ی اندام‌های مختلف این گیاه حاوی مواد معدنی (آهن، پتاسیم، كلسیم)، پروتئین، ایزوپلترین(IsoPelletierin)،  اسید سیتریك، ریبوفلاوین، اسید اسكوربیك، نیاسین، تیامین است و برگ‌ها و میوه ها حاوی 11% و  26% تانن و آلكالوئید می‌باشد. در مطالعات اخیر مشخص شده است كه عصاره‌ی گیاه در نابودی سلول‌های سرطانی سینه موثر است و باعث كاهش اكسیداسیون LDL و تولید رادیكال های آزاد و عدم تشكیل پلاك‌های خونی در عروق، مخصوصاً عروق چشم می‌گردد. این گیاه همچنین از گذشته در درمان دیابت مورد استفاده بوده و نتایج تحقیقات نشان می‌دهد كه عصاره‌ی هیدرو الكلی  (به نسبت 50/50-V/V  در غلظت 400 میلی گرم بر كیلو گرم وزن) تا حدی زیادی گلوكز خون را در موش‌های نرمال و مبتلا به دیابت كاهش می‌دهد. همچنین مطالعات دیگری كه بر روی ریشه انار صورت گرفته، مشخص می‌كند كه عصاره‌ی ریشه ی انار قند خون را در جانوران آزمایشگاهی كاهش داده و استفاده از عصاره‌ی گل‌های آن  در موش‌های دیابتی و هم موش‌های نرمال منجر به كاهش قند خون می‌گردد. این اثر ناشی از افزایش مصرف گلوكز پیرامونی باشد. همچنین این عصاره توانایی ممانعت از مكانیسم بازجذب گلوكز را در كلیه دارد و جذب روده‌ای گلوكز را كاهش داده و از این طریق سبب كاهش قند خون می‌گردد]19,20[.

اسلاید 6 :

پلم (Sambucus nigra): گیاهی علفی و دارویی است كه در طب سنتی مردم منطقه از عصاره‌ی میوه و گل‌های آن به عنوان مدر , ملین , معرق , تهوع‌آور و خلط‌آور و همچنین در درمان آرتروز، ورم كلیه، سرمازدگی ,تب، دردهای قفسه سینه، سوختگی، عفونت، برفك دهان بچه، اسهال و همچنین دیابت مورد استفاده قرار می‌گرفت. عصاره‌ی میوه و گل‌ها حاوی تركیبات معدنی، انواع فلاونوئیدها، استراگالین، هایپروزید، ایزوكوئرستین، روتین، كوئرستن، موسیلاژ، كامفرول، تری ترپن، نمك‌های معدنی، و ویتامین‌های A,C، آنتوسیانین، سامبونیگرین              (Sambunigrin)و سامبوسین (Sambucine) است. در مورد فعالیت ضد دیابتی و هیپوگلیسمی گیاه تحقیقات فراوانی صورت گرفته كه نتایج این تحققات حاكی از آن است كه استفاده از عصاره‌ی آبی گل‌های پلم تا حدود زیادی مقدار گلیكونئوژنز، اكسیداسیون گلوكز و انتقال 2-deoxy-glucose را در موش‌ها افزایش می‌دهد. همچنین در مطالعات دیگری كه به عمل آمده، مشخص شده كه عصاره‌ی آبی این گیاه، میزان ترشح انسولین را افزایش داده و عصاره با غلظت 1 گرم در لیتر تا حدود 70% جذب گلوكز، 50% اكسیداسیون و 70% گلیكونئوژ را افزایش داده و به طور مستقیم متابولیسم گلوكز و ترشح انسولین را از سلول‌های B پانكراس تحریك می‌كند]25,24[.

اسلاید 7 :

دارواش (Viscum album): گیاهی بوته‌ای، همیشه سبز و نیمه انگل و سالیان درازی است كه توسط مردم استان گلستان مورد استفاده قرار می گرفته و در گذشته به خدای صلح و آرامش معروف بوده است. از برگ‌، سرشاخه‌های گدار و میوه‌ی آن در درمان صرع، پریشانی، سرگیجه، التهاب بافت‌ها، ناراحتی‌های تنفسی، سرماخوردگی، سكسكه، سرگیجه، سیاتیك، روماتیسم، آرتریت، ضد باكتری، ضد قارچ، ضد ویروس  و پیشگیری از رشد تومور به ویژه تومورهای خونی و به عنوان محرك، مدر مسكن، ضد تومور و همچنین رفع دیابت استفاده می‌كردند.خواص دارویی این گیاه به علت وجود مواد موثره‌ی ویسكوتوكسین (Viscotoxin)، ساپونین، آلكالوئید، هیستامین، مشتقات كولین، كتین، پلی‌ساكارید و پروتئین‌هایی كه اثر ضد توموری دارند، می‌باشد. نتایج مطالعات اخیر نشان می‌دهد كه عصاره‌ی میوه، علاوه بر افزایش انسولین در سلول‌های پانكراس، علائم بیماری دیابت را در موش‌های مبتلا، كاهش می‌دهد. نتایج مطالعاتی كه بر روی موش‌های مبتلا به دیابت كه توسط Alloxan (Alloxan سلول‌های بتا پانكراس را تخریب می‌كند) دچار بیماری شده‌اند، انجام گرفته حاكی از آن است كه مصرف عصاره‌ی آبی میوه داراوش، میزان گلوكز خون را كاهش می‌دهد و شاید این اثر را از طریق افزایش نفوذپذیری غشا پلاسمایی سلول‌ها نسبت به گلوكز و با ممانعت از اختلالات پیش رونده و تغییرات متابولیكی كه در نهایت منجر به دیابت می‌شوند، اعمال كند]22[.

اسلاید 8 :

پنجول (Potentilla fulgens): گیاهی است، علفی و دارویی كه در طب سنتی از آن در رفع نارسایی‌های خونی‌، اسهال، تصفیه خون، پوسیدگی و بیماری‌های دندان و كاهش قند خون استفاده می‌كردند. اندام دارویی آن، ریشه گیاه است كه حاوی 15 تا 50% تانن، كاتچین (Catechines)، الا ژیتانین (Ellagitaninys) و فلوبافن      (Phlophene) است. نتایج مطالعات اخیر حاكی از آن است كه عصاره‌ی متانولی خالص ریشه‌ی پنجول، فعالیت ضد دیابتی در موش‌های مبتلا به دیابت دارد. البته این فعالیت بستگی به مقدار و طول زمان مصرف دارد و مصرف آن قند خون موش‌های سالم و بیمار را به ترتیب به اندازه 31 و 63% دو ساعت پس از مصرف كاهش می‌دهد]21 [.

اسلاید 9 :

گشنیز(Coriandrum sativa): گیاهی علفی و یكساله است كه علاوه بر مصرف خوراكی در طب سنتی از میوه، دانه و برگ‌های آن استفاده می‌شود و عصاره‌ی آن حاوی مواد موثره‌ی لیمونن، كامفن، میرسن (Myrcene)، پینن، ترپن و لینالول است و در درمان روماتیسم، آتروز و ناراحتی‌های سیستم هاضمه موثر میباشد و همچنین به عنوان ضد نفخ و اشتهاآور مورد استفاده قرار می‌گیرد. نتایج مطالعات انجام شده بر روی گشنیز، نشان می‌دهد كه عصاره‌ی آبی گیاه  با غلظت 1 میلی گرم در لیتر انتقال 2-deoxy-glucose را 6 . 1 برابر، اكسیداسیون گلوكز  را 4 . 1 برابر و گلیكونتوژنز را 7 . 1 برابر  در موش‌های دیابتی كاهش می‌دهد و همچنین مصرف عصاره‌ی آبی به میزان  025-1 mg/ml ترشح انسولین را از سلول‌های بتا پانكراس به میزان 7/5-3/1 برابر تحریك كرده و به بطور كلی نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد كه گشنیز دارای فعالیت ضد دیابتی، تحریك‌كننده ترشح انسولین و فعالیت شبه انسولینی است]3[.

اسلاید 10 :

پیاز (Allium cepa): گیاهی علفی و چندساله كه از دیرباز در طب سنتی در درمان آنژین، التهاب و عفونت و دیابت و همچنین به عنوان تب‌بر، ادرارآور، اشتهاآور، ملین و خلط‌آور، مورد استفاده مردم منطقه بوده. عصاره‌ی این گیاه حاوی تركیبات سولفوری، آلیسین، اسیدهای آمینه، ساپونین و فیتواسترول است. نتایج مطالعات اخیر نشان می‌دهد كه عصاره‌ی این گیاه به علت وجود مواد موثره‌ی سولفوری و گوگردی و از جمله S-methyl Cysteine Sufoxide و آلیسن در درمان دیابت موثر است. مواد موثره‌ی  S-methyl Cysteine Sufoxide (SMCS) فعالیت ضد دیابتی از خود نشان می‌دهد و نتایج تحقیقات حاكی از آن است كه مصرف SMCS به طور روزانه  با غلظت 200 میلی گرم در كیلو گرم وزن،  در یك دوره‌ی 45 روزه در موش‌های مبتلا به دیابت با تاثیر بر فعالیت گلوكز فسفاتازو HMGCOA ردوكتاز تا حد زیادی مقدار گلوكز خون را كنترل می‌كند]4,5,6,7,8[.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir