توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله در مورد کشتارگاه pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد کشتارگاه pdf  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد کشتارگاه pdf،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد کشتارگاه pdf :

کشتارگاه

مقدمه
در حال حاضر در بیشتر كشتارگاههای صنعتی بخشی از منابع سود آوری این تاسیسات قسمت صنایع جنبی كشتارگاه و استفاده از مواد حاصل از كشتار دام می باشد. از نظر اقتصادی بر این عقیده هستند كه سودی كه از این بخش حاصل می گردد به مراتب بیشتر از بخش كشتار دام و تولید گوشت می باشد. كه می تواند در بالانس هزینه ها وسود سالانه نقش موثر داشته باشد زیرا در بسیاری از موارد هزینه های كشتار دام و آماده سازی گوشت به مراتب بیشتر از هزینه دریافت شده به ازای واحد آن می باشد.

از یك دام كشتاری –پوست –روده-آلایش خوراك-خون-ضایعات غیر قابل مصرف –چربی خوراكی و بسیاری از مواد شیمیایی استحصال می گردد، صنایع جنبی و تولیدات حاصل از آن در كشتارگاهها علاوه بر ارزش اقتصادی آن از نظر بهداشتی اهمیت فراوان دارد زیرا:

1-مواد حاصله در همان مجتمع قرار گرفته و مصرف می شود و در اثر انتقال خطرات بهداشتی برای محیط زیست و اشاعه امراض دامی وبیماری مشترك را ندارد.
2-از نظر اقتصادی نیاز به هزینه های اضافی جهت جمع آوری و انتقال و یا افزایش آنها ندارند.
3-اشتغال سازنده و مفیدی را ایجاد می نماید.
بنابراین آنچه به طور خلاصه می توان بیان كرد این است كه صنایع جنبی كشتارگاهها سبب م

ی شود تا دام به عنوان مواد اولیه وارد و متعاقب عملیات و مراحل تولید فرآورده هایی از مجتمع های كشتارگاهی خارج كرد . این فرآورده ها شامل:
1-گوشت و انواع مختلف آن
2-روده شرت شده و آماده مصرف جهت پوشش سوسیس و كالباس و تولید نخ قابل جذب
3-پوست به صورت سالامبور و یا كراست و در برخی از مجتمع ها بصورت چرم.
4-روغن غیر خوراكی و صنعتی
5-روغن خوراكی
6-بعضی از مواد اولیه جهت ساخت دارو مثل غده لوزالمعده-صفرا –خون(تولید انسولین)
7-آلایش خوراك دام مثل جگر-قلوه-زبان و مغز
8-جمع آوری شاخ جهت مصارف صنعتی-داروئی و بخصوص لایه خارجی شاخ گاو میش
9-پودر گوشت-استخوان وخون
10-پلاسما برای صنایع دارو سازی همچنین تولید نوعی چسب
11-كنسرو گوشت جهت مصرف انسانی
12-غذای حیوانات
13-كود جهت مصارف كشاورزی –حاصل از سانتریفوژن فاضلاب(فاضلاب حاصل از كشتارگاه به عنوان كود ازته ارزش زیادی در كشاورزی دارد)
14-فرآورده های گوشتی به صورت سوسیس و كالباس –گوشت خشك شده و سایر فرآورده ها.
15-ژاتین حاصله از استخوان در مرحله تولید پودر استخوان.

ضمناٌ كارخانجات یا قسمت های تولید قوطی كنسرو-پلاستیك زنی و نخ سازی را نیز می توان جزئی از واحد فعال مجتمع های كشتارگاهی و صنایع جنبی وابسته به آن به حساب آورد.

روده:

استفاده از روده كوچك گوسفند و بز و همچنین روده كوچك گاو از مدتها پیش در جهت پوشش های طبیعی و قابل مصرف فراوردهای گوشتی(سوسیس و كالباس) در بسیاری از كشورهای جها ن مرسوم بوده و هست. و از طرفی روده كوچك گوسفند جهت تولید نخ های بخیه قابل جذب نیز استفاده می شود. بخش قابل استفاده و با ارزش روده لایه sumbucsusal است كه از فیبرهای كاژن تشكیل شده است.بنابراین جهت تولید روده قابل مصرف قسمتهای داخلی و خارجی روده بوده و از آن جدا می شود. كلاژن یك پلی پپتید است كه تحت تاثیر آنزیم ها هضم و جذب می

شود.
نحوه عملیات كارگاهی تولید روده )روده پاك كنی شرت):
روده پس از استحصال از دام كشتاری به منظور طی مراحل بعدی به كارگاه لش گیری منتقل می شود. در این قسمت ابتدا روده از مزانتر یا روده بند و سایر بافت ها از جمله چربی جدا شده و محتویات آن خارج می شود.این قسمت ازروده پاك كنی می تواند توسط دستگاه و ماشین های مكانیكی صورت پذیرد.
آنچه در حال حاضر در كارگاههای روده پاك كنی در ایران مرسوم می باشد استفاده از چوب خیزران می باشد كه افراد ماهر در این كار با عبور دادن و كشاندن روده از بین آن ضمن خارج نمودن بخش های داخلی لایه بخش های خارجی آن را نیز جدا می نماید. و حاصل از این كار باقیمانده لایه تحت موكوسی sumbucsusal می باشد كه محصول روده پس از لش گیری است.
روده در این حالت تحت نام روده اصلی original نامیده می شود. روده اورژینال یا اصلی تا انتقال به كارگاه نباید تغییری در كیفیت آن حاصل گردد. Ph آب مصرفی و نگهداری باید نرمال باشد و روده باید سریعاًخنك یا سرد شود. طبق مقررات و ضوابط بهداشتی كارخانجات روده شامل دو قسمت می باشدو
1-قسمت inedibleavea – بخشی است كه روده اولیه جهت طی مراحل لش گیری به آن قسمت وارد می گردد. این قسمت دارای فضولات حاصله از عملیات روده پاك كنی و همچنین بافتهای زائد است كه می تواند از نظر بهداشت عمومی و انتقال امراض دامی مخاطراتی را بوجود آورد. بنابراین به منظور جلوگیری از اثرات سوء آن باید كارگاه های لش گیری از كارخانجات شرت روده مجزا باشد و فضولات حاصله به طریق ممكن باید درمان شده و خطری برای بهداشت و محیط زیست و اماكن را نداشته باشد.
2-قسمت Edible.Area – این قسمت از كارخانجات صنایع روده شامل كارگاه شرت یا طبقه بندی –بسته بندی و نگهداری روده می باشد و به لحاظ استفاده از روده در مواد غذایی و تهیه نخ قابل جذب مقررات و ضوابط بهداشتی كارخانجات فراورده های مواد غذایی را شامل می گردد. بنابراین باید :
1-ساختمان و تاسیسات از مصالح قابل شستشو و ضدعفونی ساخته شده باشد.
2-رفت و آمد وسائل و كارگران در آن كنترل شده و با بخش لش گیری مجزا باشد و آب مصرفی شرب باشد.
3-درب ها و پنجره ها طوری باشد كه حشرات موذی وارد این بخش نشوند.

شرت یا طبقه بندی روده:
پس از اقدامات لش گیری روده اورژینال به كارگاه شرت منتقل می شود . در این كارگاه با استفاده از آب با مشخصات و شرایط بهداشتی روده ها را به درجات مختلف طبقه بندی و به صورت كلاف در می آورند. درجه حرارت آب مورد مصرف باید طوری باشد كه سبب پختگی و از هم پاشیدگی روده نشده و از طرف دیگر استفاده از آب سرد سبب جمع شدن روده و در نتیجه ایجاد بریدگی و سوراخ شدن روده و سختی كار می گردد. به همین جهت مناسب ترین درجه حرارت آب 45 درجه می

باشد . همچنین آب مصرفی باید عاری از میكروب سالمونلا باشد. بعد از درجه بندی یا شرت روده جهت نگهداری نمك یا آب نمك اشباع شده مخلوط می شود. اضافه نمودن نمك به عنوان ماده نگهدارنده سبب جلوگیری از فساد روده تا مرحله مصرف آن می شود. به منظور خلوص بیشتر و نداشتن سایر تركیبات معدنی استفاه از نمك دریایی مناسب تراست و كیفیت و قوام روده ها بهتر حفظ شود.
بسته بندی روده:
روده پس از شرت می تواند در بشكه های آب نمك و یا به صورت كلاف نمك سود شده در شبكه های پلاستیكی یا كیسه های نایلون به طوریكه داخل آن از كیسه های نایلون همراه با كتان در سطح خارجی آن بسته بندی و در سردخانه نگهداری نمود. مشخصات هر شرت در هر بسته بندی و یا شبكه جهت بازرسی داخل آن و یا روی بشكه و یا كیسه نوشته شود.
استفاده از روده جهت تولید نخ بخیه :
برای تولید نخ بخیه معمولاً از روده گوسفند و بزی استفاده می شود و از روده گاوی به علت ضخیم بودن الیاف كاژن آن استفاده نمی شود. همچنین استفاده از روده خوك برای این منظور در بسیاری از كشورها ممنوع می باشد.نخ كانكوت پس از عملیات سالم سازی –آزمایشات میكروب شناسی –فیزكو-شیمیایی تابیدن –اندازه گیری و تعیین قطر و استریل نمودن تولید می شود. كه از نظر كلینیك صنعت جداگانه ای است. ولی آنچه بازگو نمودن آن اهمیت دارد اساس آن بر پایه زهتابی است.
زهتابی به معنای ساختن زه در اثر تابیدن و در قدیم حرفه ای بوده است كه از روده جهت زه كمان و زه مخصوص دستگاه پنبه زنی و سایر ادوات و وسائل از جمله توری مخصوص قربیل و غیره از آن استفاده می شده است.
زهتاب شخصی بوده است كه به این حرفه اشتغال داشته است.
پوست:
پوست پس از جداسازی از لاشه دام جهت انتقال به كارخانجات صنایع پوست و چرم باید بلافاصله با آب سرد شستشو تا ضمن تمیز شدن از اجسام خارجی و خون و ضایعات كشتارگاهی به سرعت درجه حرارت آن پایین آمده تا امكان گندیدگی و فساد آن برطرف گردد.

پوست جدا شده از بدن دام بدون هیچ گونه عملیات فیزیكوشیمیایی به نام خام نامیده می شود. پوست خام پس از اقدامات شستشو و برداشت زواید و بافتهای چربی به دو صورت خشك و نمك زده و یا تر نمك زده قابل نگهداری و فروش می باشد. این نوع پوست به صورت بسته بندی بر روی پالت پوشیده شده توسط نایلون به طوری كه غیر قابل نفوذ باشد قابل انتقال و فروش خواهد بود.
محصول نهایی پوست چرم به انواع مختلف آن می باشد و اولین مرحله تولید و تبدیل پوست خام به چرم ساخت سالمبور است. به دلیل فهل و انفعالات شیمیایی كه پوست پس از آن به سالامبور

تبدیل می شود سبب می شود تا مراحل بعدی ساخت از فساد و خرابی آن جلوگیری نموده و از طرف دیگر از نظر بهداشتی آن راسالم و عاری از اجرام بیماری زا و واگیر دار می نمایند.
سالامبور:
سالامبور اولین مرحله چرم سازی است كه در اثر یك سری عملیات شیمیایی و فیزیكی مقدماتی بر روی پوست آن را برای مراحل بعدی چرم سازی آماده می كند كه دراین حال عوامل فاسد كننده پوست امكان رشد و فعالیت پیدا نخواهند كرد.این اقدامات در حقیقت سبب ثابت ماندن پروتئین های پوست و توقف فعالیتهای حیاتی و همچنین رشد و ازدیاد باكتری ها و عوامل فساد پوست می شود.
روغن خوراكی:
روغن خوراكی از تولیدات جنبی كشتارگاهها و از چبی و پیه دامهایی تهیه می شود كه دارای شرایط زیر باشد:
1-از دامهایی جمع آوری شوند كه بازرسی كشتارگاه را بعد از كشتار گذرانده و توسط بازرسین بهداشتی گوشت لاشه آنها قابل مصرف انسانی تشخیص داده شده باشد.
2-از چربی های اطراف روده استفاده نشده باشد.
3-تحت شرایط ویژه بهداشتی استخراج-جمع آوری –حمل و ذخیره گردیده باشد.
روغن غیر خوراكی:
حاصل از تبدیل ضایعات و حاصل از كشتارگاههای شامل لاشه ها یا قسمت هایی از لاشه های ضبطی-ارگانهای غیر قابل مصرف و یا ضبطی مثل دستگاه گوارش-كبد-ریه-قلب و كلیه . استخوا

ن و مراد حاصله در سالن های استخوان گیری ودر بعضی كشورها سر (به استثناء زبان و یا مغز و عضلات) و یا بطور كامل استخوان های قلم و سم- پستان-دنبلان جنین و هر نوع مواد زائدی كه در جران كشتار دام حاصل شود.
آلایش كشتاری خوراك در دام:

شامل : كبد ،مغز،كلیه،پانكراس و تیموس كه بعد از تمیز كردن و شستشو بسته بندی می شود و به صورت تازه و یا منجمد قابل نگهداری و مصرف می باشد. از دیگر تولیدات جنبی دام روغن صنعتی یا Tallow می باشد كه محصول ریند رینگ یا تبدیل ضایعات كشتارگاهی و پس از سانتریفوژ كردن آنها حاصل می شود.
از فرآورده های حاصل از استخوان دام می توان به پروتئین استخوانی خوراكی ژلاتین كه از خالص كردن استخوان متعاقب چربی گیری حاصل می شود و پودر استخوان كه ابتدا خرد شده و دراثر

بخار پخته و خشك و تبدیل به پودر می شود نام برده از غدد مترشحه مختلف بدن دام در داروسازی نیز استفاده می شود. به طور مثال استخراج پانكراس از لوزالمعده را می توان نام برد. از شاخ

دامهای كشتاری به خصوص گاومیش در صنعت تهیه و تولد دكمه لباس استفاده می شود. دكمه های تولیدی از شاخ گاو میش ضمن داشتن زیبایی از دوام زیادی برخوردار است. از سم كشتاری

روغنی تهیه می گردد كه جهت نرم كردن سم اسبهای كورس و پرش از آن استفاده می شود. سنگ صفرا از دیگر فرآورده های كشتارگاه می باشد كه در داروسازی از آن استفاده می شود.

علمیات تبدیل ضایعات:
ریندرنیك به معنای مجموعه فعل و انفعالاتی است كه ضایعات غیر قابل مصرف انسانی از تبدیل به مواد قابل ارزش در خوراك دام می سازد و روغن حاصل از آن در مصارف صنعتی از ان استفاده می شود.
اساس آن بر مبنای خرد كردن ضایعات-حرارت دادن آن و سانتیفوژ می باشد.
یكی از ضایعات مهم گوشت كه در تغذیه دامها مورد استفاده قرار می گیرد پودر گوشت می باشد كه در چگونگی تولید و خصوصیات آن را مورد بررسی قرار می دهیم.
پود گوشت-خصوصیات-طرز تهیه
در بین پروتیئن های حیوانی كه منشا لاشه ای دارند بهترین پروتئین پروتئین ماهی است و پودر گوشت نسبت به پودر ماهی اسید آمینه های ضروری كمتری دارد و از لحاظ كلاژن كه از پروتیئن نامرغوب تشكیل شده است غنی می باشد. پودر گوشت را می توان از انواع گوشت هایی كه مصرف انسانی ندارند –ضمائم قرمز لاشه مانند طهال-ریه- قلب وضمائم سفیر لاشه مانند مجاری خالی شده دستگاه گوارش-اندامهای حركتی و سر حیوان و آشغال گوشتها درست شده است. یك پودر گوشت خوب بایستی فاقد:شاخ –پوست –پر-سم و پشم باشد. پودر گوشت به دو دسته تقسیم می شود:

1-پودر گوشت بدون استخوان :كه 45-55% پورتئین و فسفر آن كمتر از 4/4% است.
2-پودر گوشت با استخوان :
كه میزان پروتیئن آن كمتر از قبلی و فسفر آن بالاتر از 4/4% است كه در این حالت به ان پود گوشت استخوان گفته می شود. جهت تهیه آن دو روش وجود دارد.
1-روش تهیه مرطوب یا قدیمی:
مواد اولیه را در یك دیگ بخار ریخته تحت فشار یا حرارت چربی آن را جدا می كنیم خمیر بدست

آمده را خشك و آسیاب می كنیم.
2-روش خشك یا جدید :
ضمائم گوشت را همراه با چربی می پزند. سپس چربی را جدا می كنند و خشك و پودر می كنند. بنابراین حدود 14-7% چربی در گوشت باقی می ماند.
پودر گوشت حاوی ریبو فلاوین –نیاسین و ویتامین B12 كمتری نسبت به پودر ماهی دارد. ضمن اینكه لیزین و متیونین كمتری نسبت به پودر ماهی دارد و ویتامین A.D.E و اسیدپانتوتیك در پودر گوشت كم است و كلسیم و فسفر زیادی دارد. از نظر مواد معدنی كمیاب نظیر مس-منگنز و آهن غنی است.
استفاده از مازاد كشتارگاههای طیور هم لازم است كه شامل سر-پا-اعما و احشا می باشد.
پروتئین آن حدود60-50% است ولی در مجموع ارزش آن از پودر گوشت و پودر ماهی كمتر است.

پودر استخوان:
حاوی مقادیری بالا از كلسیم و فسفر است كه به دو روش صنعتی و غیر صنعتی بدست می آید. در روش غیر صنعتی با سوزاندن استخوان و تهیه خاكستر از آن پودر استخوان تهیه می شود. روش صنعتی خود دو راه دارد: 1-روش حرارتی 2-روش شیمیایی

كه میزان كلسیم و فسفر در این روش متفاوت است. كلسیم حدود 22% و بنابراین فسفر 11% است. حدود 25-10% پروتئین دارد. در روش شیمیایی استخوان را با اسید كلریدریك تركیب كرده مایع حاصله را از صافی عبور می دهند با آب آهك تركیب كرده و D.C.P تولید می كنند.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir