توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تعریف آب میوه در word دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تعریف آب میوه در word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تعریف آب میوه در word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تعریف آب میوه در word :

تعریف آب میوه

آب میوه، مایعی است که معمولاً در گیاهان یافت می شود. مثلاً آب پرتقال، عصاره میوه درخت پرتقال می باشد. آب میوه یکی از نوشیدنی های رایج مردم دنیاست.
هر آب میوه ای میزان خلوص مشخصی دارد. در برخی کشورها، آب میوه ها، 100 درصد خالص هستند. البته در بیشتر جاها آب میوه ها طبیعی نیستند.

کارخانجات تولید کننده آب میوه، از میوه ها اسانس یا عصاره تهیه می نمایند و از مخلوط نمودن این اسانس با شکر و آب، انواع آب میوه تهیه می کنند. این نوع آب میوه ها به دلیل داشتن شکر، تنها انرژی زا بوده و معمولاً خواص زیادی ندارند. اما آب میوه های تازه سرشار از انواع ویتامین ها و املاح بوده و ارزش غذایی بسیار بالایی دارند.
اغلب افراد سعی می کنند که در وعده ی صبحانه، یک لیوان آب میوه تازه بنوشند تا ویتامین های مورد نیاز بدنشان در طول روز تامین شود.
معمولاً از میوه های آناناس، انبه، پرتقال، سیب، آلبالو، گیلاس، انگور، زرد آلو ،هلو و انار آب میوه تهیه می کنند.

کنسانتره
آب میوه می تواند به حالت کنسانتره (یا غلیظ شده) موجود باشد. کنسانتره، شکلی از ماده است که اکثر اجزای اصلی تشکیل دهنده یا حلال آن را حذف نموده اند. معمولاً با گرفتن آب موجود در یک محلول یا سوسپانسیون، مثلاً گرفتن آب موجود در آب میوه و تبدیل آن به پودر یا عصاره، کنسانتره تشکیل می شود.
فایده تولید کنسانتره این است که با حذف آب، وزن ماده غذایی کاهش یافته و بنابراین حمل و نقل آن راحت تر و با صرف هزینه ی کمتر صورت می گیرد، به علاوه کنسانتره را به راحتی در هنگام مصرف با اضافه نمودن حلال (معمولاً آب)، به حالت اولیه خود برگردانده و مصرف می کنند.

روش های تهیه آبمیوه و رانی

فهرست آزمون های انجام گرفته بر روی نمونه:
1ـ آزمون حسی آبمیوه جات
2ـ مواد خارجی ( به موادی غیر بافت میوه نظیر بقایای گیاهی، شن و ماسه و

شش پایان و ; اطلاق می گردد )
3ـ حشرات
4ـ شن و خاك

5ـ دانه و پوست
6ـ پری ظرف
7ـ گوشت میوه.
8ـ وزن مخصوص ( پیكنومتری )
9ـ رفراكتومتری
10ـ پـ . هاش ( عكس لگاریتم یون های H+
11ـ عصاره خشك
12ـ خاكستر ( به بقایای مواد معدنی حاصل از سوختن كامل نمونه اطلاق می گردد. )
13ـ قلیائیات خاكستر.
14ـ اسیدیته نوار.
15ـ اسیدیته كل ( به كل اسیدهای آلی موجود در فرآورده اطلاق می

گردد كه بر حسب اسید قالب موجود در میوه است )
16ـ اتیل الكل ( یكی از موادی است كه در اثر واكنشهای بیوشیمیایی تخمیر قند توسط میكروارگانیسم ها ایجاد می شود. )
17ـ هیدروكسی متیل فدرفورال ( یكی از مواد شیمیایی واسطه كه

طی جمع آوری فرآورده هنگام حرارت دادن از اسیدهای آمینه حاصل

می گردد )
18ـ قند
19ـ قند احیاء ( به قندهایی اطلاق می گردد كه خاصیت احیاء كنندگی داشته و در آزمایش بتواند مس دو ظرفیای را با مس یك ظرفیتی Ca+ ” Ca2+ تبدیل كند. )
20ـ قند كل
21ـ ساكارز ( مدعی دو قندی غیر احیاء كننده است كه با هیدروئید در محیط اسیدی به دو تك قندی احیاء كننده گلوكز و فروكتوز تبدیل می شود. )
22ـ اندیس فرمالین ( مقدار 01 NacH نرمال كه برای خنثی كردن اسید آمینه موجود در 100 میلی لیتر نمونه )
23ـ ویتامین ث

روش استاندارد سازی نمونه:
الف: در یك استوانه مدرجح 250 میلی لیتری آبمیوه ( نمونه مورد نظر ) را ریخته و سپس دانسیته متر را در درون آن قرار می دهیم و پس از مدتی دانسیته مربوط به آن را خوانده و یادداشت می كنیم. در ضمن بایستی دمای آبمیوه ( نمونه مورد نظر ) را با قرار دادن ترموستو در داخل آن به دست آوریم و یادداشت كنیم چون تمامی ازمایشها در دمای 20 درجه سانتی گراد انجام می شوند و در صورتی كه دمای نمونه بالاتر از 20 درجه سانتی گراد باشد به ازای هر درجه 2/0 به دانیسته اضافه می شود و به ازای هر درجه كمتر از 20 درجه سانتی گراد 2/0 از دانسیته كم خواهد شد.
ب: با استفاده از پیپت حبابدار مقداری معلوم از نمونه ( آبمیوه 20 میلی لیتر، نكتار 10 میلی لیتر و كنسانتره 5 میلی لیتر ) را در داخل بشر ریخته و چند قطره شناساگر فنل متالئین به آن اضافه می كنیم و سپس PH متر را در درون بشر قرار داده و در زیر بورت شامل شود 1/0 نرمال تیتر می كنیم . PH آن را به 2/8 رسانده و حجم مصرفی سود را یادداشت می كنیم.

پ: چند قطره از نمونه را به دستگاه فراكتومتر می ریزیم و سپس با نگاه كردن با چشمی راست و بوسیله پیچی كه در سمت چپ دستگاه قرار دارد خط مستقیم را طوری تنظیم می كنیم كه درست از مركز علامت ( ) عبور كند و سپس با استفاده از چشمی سمت چپ بریكس ›آن را می خوانیم در هنگام خواندن بریكس بایستی به عامل دما توجه داشته باشیم و دمای آن را با شیلنگی كه ( متصل به شیرآب ) در كنار آن قرار داده شده تنظیم كنیم ( 20 درجه سانتی گراد ) و در صورتی كه دمای مورد نظر تنظیم نشد و اگر بالاتر از 20 درجه سانتی گراد بود با توجه به مقدار، بریكس مربوط به آن را به عددی كه در جدول داده شده اضافه می كنیم و اگر دما پاییتر از 20 درجه سانتی گراد بود مقدار عددی را كه در جدول آمده را از بریكس مشاهده شده كم می كنیم.
اما برای نمونه های جامد مثلاً سیب مقداری از آن را ( بر حسب گرم ) در 5، 10 یا 15 و ; میلی لیتر آب حل كرده و بریكس آن را می خوانیم و سپس عدد مشاهده شده را به ترتیب در 2، 3 و 4 و ; ضرب می كنیم.

فرمولهای مربوط به استاندارد سازی:
دانسیته استاندارد ـ دانسیته نمونه در دمای 20 درجه سانتیگراد
دانسیته آب ـ دانسیته استاندارد

حجم مخزن ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ = حجم آب (این فرمول فقط برای آبمیوه به كار می رود)

( لیتر ) L 100 = بر حسب هكتولیتر (HL) = حجم آب + حجم مخزن = حجم نهایی مخزن
100 0064/0 حجم سود 1/0 نرمال مصرفی
وزن یا حجم نمونه

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ = اسیدیته كل

اسید تارتاریك (انگور) = 0075/0
اسید مالئیك ( آلبالو، سیب، سیب گلابی ) = 0067/0
حجم مخزن اسیدیته كل
حجم نهایی
اسید سیتریك ( مابقی میوه ها ) = 0064/0
ـــــــــــــــــــــــــــــ = اسیدیته نمونه

0/01حجم نهایی ( اسیدیته نمونه ) ـ )اسیدیته استاندارد ) = مقدار اسید سیتریكی كه باید اضافه شود.
Brix استاندارد ـ Brix نمونه
Brix استاندارد
اسیدیته استاندارد حجم نهایی ( اسیدیته استاندارد) ـ )اسیدیته نمون

ه) = مقدار آبی كه باید اضافه شوددر صورت اضافه بودن اسید
( برای كنسانتره ها و تمامی نمونه ها كاربرد دارد حجم نمونه ــــــــــــــــــــــــــــ = (مقدار آب)

استاندارد سازی شربت:
كنسانتره + شكر = شربت
ابتدا بریكس شربت مورد نظر را نگاه می كنیم و بعد از به دست آوردن بریكس از جدولی كه در اختیار داریم دانسیته آن را نگاه می كنیم و از آن جایی كه وزن نمونه را در اختیار داریم در فرمول قرار داده و حجم آن را به دست می آوریم و بعد تمام مراحل را با توجه به فرمولهای بالایی انجام می دهیم.
نكته: مرحله قبل از استاندارد سازی شامل پیدا كردن مشخصی از كنسانتره ها است كه بریكس و اسیدیته و ; آن مطابق استانداردهای ارائه شده باشد.

دستورالعمل اندازه گیری بریكس:
Brix: 1ـ چند قطره اب میوه یا كنسانتره را روی منشور رفراكتومتر قرار داده و آن را كاملاً یكنواخت پخش كنید. 2ـ در مورد رب گوجه فرنگی، رب را داخل كاغذ صافی قرار داده و آب را روی منشور قرار دهید. 3ـ غلظت را در 20 درجه سانتیگراد بخوانید. 4ـ اگر اندیس رفراكسیون در درجه جرارت بالاتر از 20 درجه سانتیگراد خوانده شود مقدار 00023/0 را به ازای هر درجه سانتیگراد به اندیس رفراكسیون اضافه كنید. 5ـ اگر درجه رفراكتومتر در درجه حرارتی كمتر از 20 درجه سانتیگراد خوانده شود مقدار مذكور را از اندیس رفراكسیون كم كنیم. 6ـ نتیجه بر حسب درصد میلی گرم لیتر محلول درجه بریكس بیان می شود.

دستورالعمل اندازه گیری شفافیت و رنگ:
1ـ اگر نمونه آب میوه باشد مستقیماً عمل می كنیم. 2ـ اگر نمونه كنسانتره باشد ابتدا آنرا با آب مقطر رفیق كرده و به بریكس مورد نظر برسانید. 3ـ دستگاه اسپكترو فتومتر را روشن كرده وبا آب مقطر بد از تنظیم طول موج دستگاه را صفر و كالیبره كنید. 4ـ پس از خالی كردن كوت محتوی آب میوه را داخل همان كوت بریزید. 5ـ كوت را در داخل دستگاه قرار داده و عدد را بخوانید. عدد خوانده شده بر روی مانیتور دستگاه شفافیت و رنگ نمونه را نشان می دهد.

دستورالعمل اندازه گیری NTU:
1ـ اگر نمونه مورد نظر آب میوه باشد مستقیماً عمل می كنیم. 2ـ اگر ن

مونه كنسانتره باشد آن را با آب مقطر رقیق كرده و به بریكس مورد نظر برسانید 3ـ سپس دستگاه NTU را روشن كرده سل دستگاه را كه از قبل شسته و خشك كرده ایم از نمونه مورد نظر پر كنید. 4ـ سل را داخل دستگاه قرار دهید. 5ـ عدد خوانده شده بر روی مانیتور دستگاه NTU را نشان می دهد.

دستورالعمل اندازه گیری اسیدیته كل: 1ـ 250 میلی لیتر آب مقطر جوشیده و سرد شده را در یك ارلن مایر 500 بریزید. 2ـ 20 گرم آب میوه، 20 گرم نكتار 4 گرم كنسانتره ) به آن افزوده و كاملاً هم بزنید. 3ـ با استفاده از همزن مغناطیسی با سود 1/0 نرمال در مجاورت فنل فتالئین تا ظهور رنگ صورتی پایدار یا رسیدن به PH = 8.1 تیتر می كنیم. 4ـفرمول محاسبه اسیدیته:
100 اندیس اسید میلی لیتر سود 1/0 نرمال مصرفی
وزن نمونه

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ = اسیدیته كل

اندیس اسید برای اسید سیتریك: 00064/0
اندیس اسید برای اسید مالیك: 00067/0
اندیس اسید برای تارتاریك: 0075/0

دستورالعمل اندازه گیری PH:
1ـ دستگاه PH متر را با محلول تامپون PH = 4 و PH = 7 تنظیم كنید.
2ـ مقداری نمونه آب میوه یا كنسانتره و ; در یك بشر ml 100 ریخته و الكترود PH متر را داخل آن قرار می دهیم و PH آن را می خوانیم.

دستور العمل آزمایش تأثیر آنزیم آمیلاز:
1ـ مقدار 10 میلی لیتر آب میوه را بردارید. 2ـ به آن 2 قطره محلول سد اضافه كنید. 3ـ اگر ید در بالای آب میوه به رنگ آبی درآید آنزیم تأثیر نكرده است ولی اگر به رنگ ید ( قهوه ای روشن ) باقی ماند آمیلاز تأثیر كرده است.

دستور العمل آزمایش تأثیر پكتیناز:
1ـ مقدار 2 میلی لیتر آب میوه را برداشته و به آن 4 میلی لیتر محلول اسید ـ الكل اضافه نمائید. 2ـ اگر محلول فلوكه شد آنزمیم تأثیر نكرده 3ـ اگر محلول فلوكه نش و شفاف بافی ماند آنزیم ثاثیه كرده است.
كشت میكروبی:
برای كشت میكروبی دو نوع محیط وجود دارد:
الف ـ plate – Count – Agar
ب ـ YGC – Agar

هر یك از این محیط ها به طور جداگانه تهیه و مورد استفاده قرار می گیرند و طرز تهیه آن ها بدین شكل است: مقداری آب مقطر دوباره تقطیر شده را حرارت می دهیم و بعد مقدارهایی در حدود 5/4 گرم از محیط P و 8 گرم از YGC را وزن كرده و به طور جداگانه در 200 میلی لیتر آب مقطری كه حرارت داده شده حل می كنیم و به هم می زنیم و رنگ محلول كدر می شود دوباره محلول را حرارت داده و شفاف می كنیم و اینگونه محیط كشت برای آبمیوه ها كاربرد دارد.
برای كنسانتره ها و تركیباتی كه بریكس آن ها بالاست از رینگر استفاده می كنیم.
محیط كشت P.C.A برای تشخیص مخمرها و محیط كشت YGC برا

ی تشخیث كپك ها به كار می رود. قبل از شروع به كشت بایستی محیط های تهیه شده و تمامی ظروف ( پلیت ها و پیپت ها ) را در اتوكلاو قرار دهیم تا استریل شوند. بعد از استریل شدن آنها را استفاده می كنیم. برای هر نمونه آبمیوه دو محیط كشت داریم به طوریكه 1 میلی لیتر از آبمیوه را برداشته و در درون پلیت می ریزیم و بعد مقداری از محیط كشت ( تقریباض 8 میلی لیتر ) كه در درون لوله های مخصوص قرار گرفته اند درون پلیت كه محتوی آبمیوه است می ریزیم. قبل از اینكار ما باید توجه داشته باشیم كه موقع باز كردن درب آبمیوه ها، پاكت آن ها را با الكل 70 پاك كنیم و علت انتخاب الكل 70 به این دلیل است كه خاصیت ماندگاری زیادتری روی پاكت دارد در حال كه الكل 96 فرار است و زود بخار می شود.
در ضمن كشت باید دو پلیت را به عنوان شاهد برای محیطهای كشت در نظر بگیریم اگر احتمالاً آلودگی از محیط باشد مشخص می شود. بعد از آن كه YGC و P.C.A را به طور جداگانه در پلیت ها ریختیم باید منتظر بمانیم كه به شكل ژلاتین در آید سپس پلیتها را برگردانده و همه آنها را در انكوباتور قرار می دهیم در ضمن باید روی درب پلیت ها مشخصات آبمیوه ( نمونه ) نوشته شود.
4 یا 3 یا 2 یا M1
ساعت تولید /P.C.A یا YGC / تاریخ تولید
بعد از 24 تا 48 ساعت اگر محیط های كشت و نمونه ها آلودگی داشتند به صورت كلونی های سفید رنگ نمایان می شوند در غیر اینصورت به شكل صاف و شفاف خواهد بود.
برای كشت میكروبی 24 نمونه و ; در 4 دستگاه و دو به دو پشت سر هم قرار گرفته اند و برای هر پاكت آبمیوه 2 پلیت در نظر گرفته می شود كه در یكی از پلیت ها YGC و در پلیت دیگری P.C.A ریخته می شود. در ضمن نمونه ها در ساعات گوناگون تولید مورد آزمایش قرار می گیرند.
در هنگام كشت میكروبی باید توجه داشته باشیم كه در پلیت ها به مدت طولانی باز نماند ( در هنگام ریختن نمونه و محیط های كشت ) چون احتمال نفوذ آلودگی به آن وجود دارد.
در هنگام برداشتن آبمیوه با پیپت اگر مقداری از آن به دهان رفت باید فوراً پیپت را عوض كرده و از پیپت دیگری استفاده كنیم و باید برای هر پاكت آبمیوه پیپت خاص

به آن را داشته باشیم.
در اتاق كشت میكروبی چراغ AV برای میكروب كشی وجود دارد كه هنگام روشن بودن آن باید وارد اتاق شد و مدت زمان روشن بودن آن 10 تا 20 دقیقه است.
كشت میكروبی كنسانتره:
در یك لوله آزمایش مقداری در حدود 9 میلی لیتر از رینگر را می ریزیم و سپس توسط پیپت و چدار مقدار 1 میلی لیتر از كنسانترهرا برداشته و درون آن می ریزیم و بعد از آن كه كنسانتره در آن كاملاً مخلوط شد 1 میلی لیتر از آن را برداشته و درون پلیت ها می ریزیم و بعد محیط های كشت P و Y را درون پلیت ها ریخته و بعد از 24 تا 48 ساعت كه پلیت ها را از انگوباتور برداشتیم در صورت داشتن آلودگی مقدار كلونی ها را در ده ضرب می كنیم ( 10 برابر رقیق شده ).
آزمایش تعیین میزان خاكستر
ابتدا 25 میلی لیتر با 25 گرم از نمونه ( آبمیوه ) را برداشته و درون كوزه چینی می ریزیم البته قبل از اینكار باید وزن كروزه خالی را یكبار توسط

ترازوی حساس و یكبار توسط ترازوی آنالیتیك به دست می وریم اینتكار برای به دست آوردن اختلاف بین آن ها است و بعد از آن درون آون قرار می دهیم تا آب آن از بین برود و سپس آن را روی شعله می گذاریم و چند قطره روغن زیتون برای بهتر سوختن به آن اضافه می كنیم. بعد از قدری حرارت را ادامه می دهیم تا نمونه كاملاً بسوزد و دیگر دود نكند و بعد كروزه چینی را برداشته و درون كروه در دمای 525 درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا كاملاً بسوزد و به صورت پودر سفید رنگ درآید. اگر بعد از چندین ساعت مشاهده كردیم كه م

قداری سیاهی بر روی آن مانده است آن را

سرد می كنیم و چند قطره آب مقطر بر روی آن لكه سیاه می ریزیم بعد مجدداً آن را درون كوره قرار می دهیم تا كاملاًً سفید شود و بعد آن را وزن كرده و جواب آن به صورت زیر می باشد.
4 = g/100 mlit وزن خاكستر
تذكر: كروزه چینی را بایستی تمیز شسته و با آب مقطر هم شستشو می دهیم سپس درون آون قرار داده و بعد از خشك شدن كامل وزن می كنیم.
قلیائیت خاکستر

100 0069/0 ( میلی لیتر سود 1/0 نرمال ـ میلی لیتر HCL1/0 نرمال مصرفی )
درصد خاكستر
به خاکستر بدست آمده در کپسول چینی مقدار معینی کلریدریک اسید 1/0 نرمال ( 10 میلی لیتر ) بریزید ورودی جسم آب گرم قرار دهید و بخوشانید سپس آن را برداشته و سرد کنید بعد چند قطره معرف متیل ( یک درصد آبی ) اضافه کنید و سپس آن را در زیر بورت قرار داده و با سود 1/0 ـ نرمال تمیز کنید به طوری که رنگ آن از قرمز آلبالوئی به نارنجی تبدیل شود . ( PH = 3.8 ) اختلاف بین حجم کلریدریک اسید اضافه شده و سود مصرفی مربوط به قلیائیت خاکستری یعنی میلی لیتر اسید مورد نیاز برای خنثی کردن خاکستر حاصل از نمونه توزین شده می باشد سپس قلیائیت را بر حسب کربنات پتاسیم در خاکستر حاصل از صد گرم نمونه بیان کنید.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ = قلیائیت خاكستر بر حسب گرم در صد گرم نمونه
اندازه گیری ویتامین ث ( Vitc )
روش کار :

5 میلی لیتر یا 5 گرم از نمونه را در یک ارلن 250 میلی لیتری ریخته در حدود 20 میلی لیتر آب مقطر به آن اضافه کنید و در مجاورت نشاسته بایدیدور پتاسیم تمیز می کنیم . پایان عمل رنگ آبی خواهد بود .
Mg/100 بر حسب اسید آسکوربیک =

V1 = حجم مصرفی یدیدور پتاسیم .
V2 = حجم یا وزن نمونه
طرز تهیه یدیدور پتاسیم :
10 میلی لیتر ید 01 نرمال را در بالن 100 میلی لیتری ریخته و 16 گرم یدور پتاسیم ( KI ) اضافه کرده و بالن را با آب مقطر به حجم می رسانیم .
طرز تهیه محلول نشاسته %1 ( مصرف آمیدون )
1 گرم پودر نشاسته را در یک بشر 150 میلی لیتری ریخته چند میلی لیتر آب مقطر سرد به آن افزوده و حل می کنیم سپس روی آن مقدار 90 سی سی آب مقطر در حال جوش اضافه کرده و روی هیتر در حالی که به هم می خورد تا وقتی که تقریبا شفاف شود حرارت می دهیم . سپس در بالن 10 میلی لیتری منتقل و در حالیکه سرد است با آب مقطر به حجم می رسانیم .
نکته :
علت تشکیل زینگ آبی را می توان الف ) تشکیل کمپلکس ید و نشاسته دانست { ( c. 24 H40 O20 I4 ) I } H ب) به علت جذب سطحی مولکولهای ید یا ( I-3 ) بر روی مولکولهای بزرگ نشاسته است .
روش آزمون کیفی هیدروکسی متیل فورفورال :
10 میلی لیتر نمونه رقیق شده( Bx = 12 ) را برداشته در یک لوله آزمایش ریخته تا حدود 5 میلی لیتر در اتیل اتر به آن اضافه کنید . با انگشت دز ، لوله را گرفته و چند بار سر و ته کنید بعد حدود یک دقیقه صبر کنید تا محتویات لوله دو فاز شود .
در یک لوله دیگر حدود 2 میلی لیتر دی اتیل دی اثر بریزید این آزمایش مشاهده است. از فاز بالایی لوله آزمایش اول حدود 2 یا 3 میلی لیتر که فاز است برداشته و در لوله تمیز دیگری بریزید به آن دو قطره معرف رزوسینول %6 بریزید همچنین دو قطره هم به لوله آزمایش شاهد اضافه کنید . سپس لوله ها را تکان داده و یک دقیقه صبیر کنید اگر بعد از یک دقیقه رنگ لوله آزما

یش اول قرمز آلبالوئی شود دلیل بر وجود هیدروکسی متیل فورفورال در نمونه است . در مواردی که بعد از یک دقیقه رنگ آلبالوئی نشود حدود 5 دقیقه صبر کنید اگر تغییر رنگ ندارد فاقد هیدروکسی – متیل فورمورال است .
لوله آزمایش شاهد بحث بررسی تغییر رنگ رزوسینول در نمونه می باشد .

طرز تهیه محلول رزوسینول %1
05 گرم پودر رزوسینول را با اسید کلریدریک غلیظ %37 در بالن 50 میلی لیتر به حجم برسانید ( در یخچال نگهداری شود . )

روش آزمون تعیین so2 :
32 گرم نمونه شربت را برداشته و در داخل بالن بدومتری می ریزیم. سپس 300 میلی لیتر آب به آن اضافه می کنیم . 25 میلی لیتر محلول ید 01 نرمال را در داخل ارلن می ریزیم . 25 میلی لیتر از محلول ید را نیز به عنوان شاهد برداشته و در آن را با سلفون بسته و در محل تاریکی قرار می دهیم .
بالن یا ارلن در ، سمباره ای را روی هیتر قرار داده و رابط کحبدان را به آن وصل می کنیم در قسمت انتهای حاوی محلول ید را قرار می دهیم . از قسمت بالای رابط مقدار 10 میلی لیتر اسید کلریدریک غلیظ اضافه می کنیم . سپس در رابط را بسته و هیتر را روشن می کنیم . عمل تقطیر را ادامه می دهیم تا حجم محلول ید به 750 میلی لیتر برسد .
بوسیله تیوسولفات سدیم %1 تا بی رنگ شدن محلول تمیز می کنیم .
اختلاف تیو سولفات مصرفی بین نمونه شاهد و آزمایش را حساب کنید .
وزن نمونه
gr/1000gr

قند کل :
25 میلی لیتر از نمونه را برداشته و بر روی آن 2 میلی لیتر استات سرب می ریزیم در صورت رنگی بودن آبمیوه کربن اکتیو جهت از بین بردن رنگ آن به نمونه می افزاییم و بعد مقدار 3 میلی لیتر اگزالت پتاسیم جهت از بین بردن اثرات سمی استات سرب به نمونه می افزاییم بعد حجم نمونه را به 100 میلی لیتر می رسانیم ( با آب مقطر ) و بعد 25 میلی لیتر از نمونه را برداشته و 25 میلی لیتر آب مقطر بر روی آن اضافه می کنیم سپس 6 میلی لیتر اسید کلریدریک به آن می افزاییم آن را درون حمام آب گرم قرار داده به مدت 20 دقیقه ( دمای جسم 60 تا 70 درجه ) بعد نمونه را سرد کرده چند قطره معرف فنل فتالئین بر روی آن اضافه می کنیم و بعد با سود 01 نرمال آن را خنثی کرده و بعد از آن که نمونه به رنگ صورتی خیلی کم رنگ در آمد نمونه را به حجم 100 میلی لیتر مانده و آن را در درون صورت می ریزیم.

روش محاسبه و آزمایش:

5 میلی لیتر محلول فهلینک A و 5 میلی لیتر فهلینگ B درون ارلن می ریزیم و آن را حرارت می دهیم تا بجوشد . بعد از جوشیدن محلول ، بر روی آن از محلول خنثی شده که درون بورت ریخته ایم اضافه می کنیم آنقدر این عمل را ادامه می دهیم که مقدار اندکی از ر

نگ آبی باقی بماند سپس چند قطره معرف متیلن بلو بر روی آن اضافه و تیتراسیون را ادامه می دهیم. آنقدر تیتراسیون را انجام می دهیم كه رنگ آبی از بین برود و رنگ قرمز آجری ( مسی ) محلول ثابت بماند سپس حجم مصرفی را یادداشت و درصد قند کل را از رابطه بعدی محاسبه می کنیم :

100 100 100 فاكتور فهلینگ
25 25 حجم مصرفی

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ = درصد قند كل

اندیس فرمالین :
10 میلی لیتر از فرمالدئید را توسط پیپت برداشته و در داخل بشر میریزیم سپس مقداری آب مقدار به آن اضافه کرده و در روی همزن مغناطیسی قرار می دهیم و PH متر را درون بشر گذاشته و سپس توسط Naoh یك نرمال یا 1/0 نرمال تیتر کرده و PH آن را به 81 می رسانیم و سپس محلول به دست آمده را درون بورت می ریزیم .

روش آزمایش و محاسبه اندیس برمالین :
25 گرم از نمونه ( کنسانتره پرتغال ) را توسط ترازو وزن و در داخل بشر می ریزیم سپس بر روی آن مقداری آب مقطر اضافه کرده و روی مغناطیس هم زن ( هم زن مغناطیسی ) قرار داده و PH متر را هم بر آن سوار کرده و سپس توسط سرد 1 نرمال یا 01 نرمال PH آن را هم به 81 می رسانیم سپس محلول نمونه را زیربورت که شامل محلول فرمالدئید با PH 8.1 است قرار داده و 25 میلی لیتر از این محلول را بر روی نمونه تهیه شده می ریزیم و آخر سر توسط سرد 01 تمیز کرده و PH آن را به 81 می رسانیم سپس حجم مصرفی را در عدد 4 ضرب می کنیم :
اندیس فرمالین = حجم سود مصرفی

توجه داشته باشیم که با ریختن محلول فرمالدئید ( PH = 8.1 ) بر روی نم

ونه تهیه شده PH آن کاهش می یابد . در ضمن اگر 50 گرم آبمیوه یا نمونه برداریم بایستی 20 میلی لیتر از فرمالدئید را مورد استفاده قرار دهیم و آن گاه برای بدست آوردن اندیس فرمالین باید حجم مصرفی سود را در عدد 2 ضرب می کردیم و مقدار آن را بدست آوریم و بایستی مقدار اندیس فرمالین را در 100 گرم بیابیم .

تهیه سود نیترازول 01 نرمال :
ابتدا بشری را که برای تهیه سود به کار می رود را تمیز شسته و توسط آب مقطر دو بار تقطیر شده شستشو می دهیم و بعد در حدود 1 لیتر آب مقطر دو بار تقطیر شده درون آن می ریزیم و حرارت می دهیم ( تا جوشیدن کامل ) و علت اینکه حرارت می دهیم این است که در صورت محبوس بودن دی اکسید کربن در آن ، خارج شود چون اگر درون آن دی اکسید کربن باشد قلیا یا سود را کدر می کند و تولید کربنات را می کند . بعد از حرارت دادن در حدود دو ساعت منتظر می مانیم تا آب سرد شود و دمای آن به 20 درجه سانتی گراد برسد . سپس سود محلول را برداشته و درون بالن که دارای مقداری آب مقطر است می ریزیم در حدود 500 میلی لیتر از آب مقطر را از درون ظرف نمونه ( سود متازول ) عبور می دهیم و بعد از آن حجم سود را توسط آب مقطر به 1 لیتر می رسانیم .

نکته :
محلول های قلیایی جذب کننده های خوبی برای co2 موجود در هوا هستند و اگر در معرض هوا قرار گیرند به سرعت از هوای کربن دی اکسد را جذب و به شکل کربنات در می آیند .
محلولهای قلیایی اگر به مدت طولانی در تماس با دو قطعه شیشه ای قرار بگیرند به علت حل کردن سیلیس در داخل نور و ایجاد سیلیکات نا محلول باعث جوش خوردن دو قطعه شیشه ای به هم می شود . محلول های فلیایی بایستی در ظروف سر بسته نگهداری شوند و سدیم هیدروکسید که به عنوان محلول استاندارد به کار می رود لاقل باید هر هفته یک بار تحت آزمایش قرار گیرند تا از وجود کربنات در آن اطمینان حاصل گردد .

نمونه برداری از کنسانتره :
برای نمونه برداری پیپت را برداشته و در اطراف آن الكل می ریزیم و سپس آن را شعله ور کرده و بعد از خاموش شدن درون ظرف مورد نظر می ریزیم ظروف مورد نظر که نمونه را در آن می ریزیم بایستی در مقابل شعله و حرارت قرار داشته باشد تا احتمال نفوذ آلودگی ب

ه درون آن نباشد بعد از برداشتن نمونه از درون گالن های موجود بر حسب نمونه برداری را بر روی آن قرار می دهیم .

تهیه نمونه :
90 گرم از کنسانتره و . . . را وزن کرده و به حجم 500 سی سی می رسانیم و سپس مقداری شکر و آرد به آن اضافه کرده و تا 80 درجه سانتی گراد حرارت می دهیم تا آروماهایی که فرارند و نسبت به حرارت مقاوم نیستند از بین رفته و میزان آرومای بکار رفته و باقیمانده تشخیص داده می شوند و بعد تحت آزمایشهای گوناگون قرار می گیرد .

آزمایش بر روی پوره آلو :
مقداری از پوره آلو بابدیکس 40 را وزن کرده 10 میلی لیتر آب مقطر به آن اضافه می کنیم بعد بریکن آن را نگاه می کنیم که به 22 رسیده باشد و در صورتی که به 22 نرسیده باشد دوباره مقداری آب به آن اضافه می کنیم سپس با قرار دادن آن در فرمول مقدار اسید لازمه ره بدست می آوریم .
10 100 0064/0 حجم سود مصرفی 1/0 نرمال
گرم نمونه

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir