توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله ایمنی در برق در word دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ایمنی در برق در word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ایمنی در برق در word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ایمنی در برق در word :

ایمنی در برق

ایمنی برق و جلوگیری از برق گرفتگی :

بارزترین خطری كه استفاده از انرژی الكتریكی ایجاد میكند عبارتند از :
1- خطرات ناشی از تولید حرارت نا مطلوب
2- برق گرفتگی
مقاومت بدن انسان در مقابل برق :
بدن انسان دارای ساختمان فیزیولوژیكی مخصوصی

است كه كمابیش هادی جریان برق میباشد لذا بدن انسان دارای مقاومتی است و زمانی انسان دچار برق گرفتگی میشود كه دو نقطه از بدن انسان با دو نقطه از یك سیم الكتریكی كه در ولتاژهای مختلف میباشد تماس حاصل نموده و در اثر این تماس و اختلاف ولتاژ جریان الكتریكی بین این دو نقطه برقرار گردد .
مقاومت بدن افراد مختلف با هم فرق میكند . همچنین مقاومت مسیر عبور جریان در قسمت های مختلف بدن متفاوت است . ولی چیزی كه كاملا م

شخص است پوست و استخوان ، چربی و غضروف نسبت به عضلات و خون مقاومت بیشتری را در مقابل عبور جریان برق نشان میدهند و بزرگترین مقاومت بدن در قشر پوست كه فاقد عصب و رگهای خونی است . به همین دلیل در ابتدا برق گرفتگی ، كه پوست محل ورود و خروج جریان سالم است جریان عبوری كمتر است و لی بعد از مدت كمی كه لایه پوست از بین میرود جریان عبوری با توجه به پایین آمدن مقاومت بدن بیشتر میشود . در محیطهای گرم و مرطوب كه معمولا با عرق كردن همراه است مقاومت الكتریكی پوست خیلی كم میشود و برق گرفتگی شدیدتر خواهد بود .
بطور كلی عوامل زیر باعث تغییر مقاومت بدن انسان میشوند :

1- ضخامت پوست
2- وضع رطوبت پوست ، درجه حرارت و مقدار نمك پوست
3- سطح تماس پوست به قسمت برقدار
4- شدت جریان الكتریكی

5- مسیر عبور جریان
6- مدت عبور جریان
7- نوع جریان الكتریكی و فركانس
وضع روحی شخص نیز ممكن است در تغییر مقاومت موثر باشد ، خنده زیاد ، هیجانات و ‌ گریه مقاومت بدن را كمتر از حالت آرام می نماید .
مقدار جریان خطرناك برای برق صنعتی 50 تا 60 هرتز ، 25 میلی آمپر تعیین گردیده است .

توصیه های ایمنی ، فنی ، اقتصادی و اقدامات لازم هنگام قطع برق
چنانچه در زمینه برق تخصص ندارید با رعایت نكات ایمنی فقط كارهای ساده ای از قبیل تعویض لامپ های معمولی را انجام دهید و به كارهای مهمتر كه نیاز به تخصص دارد اقدام نمایید .
– در محیط مرطوب مانند حمام از وسایل برقی نظیر بخاری برقی ، سشوار ، ریش تراش و ماشین لباسشویی استفاده نكنید .
– به فرزندانتان بیاموزید كه سیم های شبكه عمومی برق بدون روكش و فاقد حالت عایق بوده و لذا از نزدیك شدن به آنها خودداری نمایند .
– حریم برق را رعایت و از سقوط هر نوع میله فلزی مانند آنتن تلویزیون بر روی شبكه های عمومی برق جلوگیری فرمایید .
هنگام قطع برق از انجام هر اقدامی ابتدا چند لحظه صبر كنید .اگر در بررسی اولیه متوجه شدید كه قطع برق تنها مربوط به منزل و یا محل كار شما نبوده و بقیه همسایگان نیز دچار مشكل خاموشی شده اند ، بنابراین در چنین حالتی با پرهیز از هرگونه دستكاری كنتور

و یا تاسیسات برق رسانی بلافاصله مراتب را از طریق تلفن های مندرج در روی قبوض برق مصرفی به واحد حوادث برق منطقه مربوطه اطلاع دهید . در صورتی كه قطع برق فقط مربوط به منزل و یا محل كار شما باشد در آن صورت با احتیاط كامل نسبت به بررسی كلید و فیوز نصب شده در زیر كنتور اقدام نمایید . اگر قطع برق به علت سوختگی فیوز و یا در اثر عملكرد كلید باشد توصیه می شود قبل از وصل مجدد كلید و یا فیوز ، ارتباط كلیه وسایل برقی متصل به سیستم داخلی را از طریق قطع كلید وسیله مربوطه و یا كشیدن دو شاخه آن از پریز از س

یستم داخلی جدا نموده و سپس نسبت به وصل كلید و یا فیوز قبل از كنتور اقدام نمایید . فراموش نشود پس از برقراری مجدد جریان برق نسبت به وصل آن دسته از لوازم برقی كه كاركرد آنها مورد نیاز می باشد اقدام گردد .در صورتی كه پس از بررسی كلید ویا فیوز نصب شده در جوار كنتور مشاهده گردید كه كلید و یا فیوز سالم است و در حالت وصل می باشد ، این نشانگر آن است كه قطع برق مربوط به انشعاب قبل از كنتور بوده و در این مورد هم با پرهیز از هر گونه دستكاری كنتور و یا انشعابات قبل از كنتور مراتب را از طریق همان تلفن های مندرج بر روی قبض به واحد حوادث منطقه برق مربوطه اطلاع دهید .این واحد به طور 24 ساعته و حتی در ایام تعطیل آماده رفع خاموشی از شبكه های برق رسانی می باشد . در صورتی كه از تماس با تلفن های فوق نتیجه ای حاصل نشد در آن صورت می توانید برای پی گیری ، مراتب را با دفتر ارتباط مردمی ( تلفن های 4-8066291 ) در میان بگذارید . این تلفن ها در مورد پی گیری سایر مشكلات لاینحل مانده مشتركین با منطقه برق هم می تواند مورد استفاده قرار بگیرد .

برخی احتیاط ها در رابطه با برق
1- در تعمیرات لوازم برقی از افراد مجاز استفاده نمایید .
2- پریزهای برق را با در پوش ایمنی محافظت نمایید تا بچه ها آسیب نبینند .
3-با دست مرطوب و خیس به اجزاء برق مثل پریز – كلید دست نزنید .
4- در موقع آتش سوزی لوازم الكتریكی مثل كامپیوتر سعی شود یك كپسول 2 كیلو گرمی دی اكسید كربن در منزل باشد و همیشه بخاطر داشته باشید در اطفاء حریق لوازم برقی اول قطع و سپس اقدام به اطفاء حریق شود ومناسب ترین وسیله كپسول گاز منواكسید كربن می باشد .
5- همیشه از لوازم برقی خانه در زمان های مختص بازدید و وضعیت روكش سیم ها ، دو شاخه را بازدید و رفع نقص نمایید .
6- در موقع استفاده تجهیزات سیار ، سیم های سخت و ارتباط های

سیم را بطور زیاد مراقبت نمایید . از دو شاخه و رابط های نو و مادگیر برای افزایش طول استفاده نمایید. در ضمن خطر زدگی سیم و ضربات مكانیكی را نیز در نظر داشته باشید .
7- در موقع خارج كردن سیم وسیله برقی همیشه دو شاخه مربوطه را از پریز جدا كنید و هیچ وقت سیم را نكشید ، چون خطر جدا شدن اتصال و خطرات بعدی وجود دارد.
8- وسایلی مثل تلویزیون بدلیل خطر و وسایلی كه با آب ارتباط دارند مثل سماور برقی ، كولر ، ماشین لباسشویی
9-در شوفاژ خانه به دلیل سیم كشی های غیر اصولی كه امكان دارد در كف زمین احداث شده باشد و بدلیل وضعیت مرطوب و لوله آب ، همیشه در تعمیرات خطر برق گرفتگی برای افراد وجود دارد مراقبت امل نمایید .
10- از سه شاخه برای دستگاههای پر مصرف استفاده نكنید خطر گرم شدن محل اتصال و مسایل آتش سوزی وجد دارد .
11- در مواقعی كه احتمال انتشار گاز در آشپزخانه است از قطع و وصل كلید خودداری نمایید.
12- ابزاری مثل دریل خطرات متعددی دارد مثل وضعیت چرخشی در صورت درگیرشدن با شال گردن یا امثالهم و حتی موی سر و حادثه جدی ایجاد نمایید. در ضمن خطر دیگر مته كردن است كه امكان دارد در مسیر سیم برق باشد. مشكل بعدی شكسته شدن نوك مته است كه بر اثر عدم مهارت و استفاده صحیح از مته بخصوص شكسته می شود .
13- در موقع تعویض لامپ سوخته بعلت استفاده از نردبان یا صندلی نا مناسب و احتمال وجود برق همیشه خطر سقوط وجود دارد این مسئله را جدی بگیرید.
14- در مواقع آتش سوزی توجه نمایید آسانسور وسیله مناسبی جهت جابجایی نیست .
15- در موقع استفاده از وسائل الكتریكی گرما ساز (بخاری) همیشه خطر داغ شدن دو شاخه – وسایل مجاور بخاری را در نظر داشته باشید.
16- داشتن ترمینال جعبه تقسیم لوازم مجهز به چندین كلید مینیاتور مناسب در محل آشپزخانه كار مناسبی است كه در صورت اتصال فورا قطع شده امكان تغییرات لوازم برقی در حالت برق را مهیا می سازد .
عوارض ناشی از برق گرفتگی :
1- اختلالات قلبی
3- اختلالات حسی
4- سوختگی در اثر برق گرفتگی
لازم به توضیح است كه عوارض فوق الذكر باعث بوجود آمدن امراضی از قبیل :
1- دریچه قلب گشاد میشود و همچنین باعث انبساط قلب و لخته شدن خون میگردد.
2- اختلال مشاعر و هذیان گویی ، سردرد عصبی و از دست دادن حافظه
3- كور و كر شدن شخص برق گرفته
4- سوختگی بدن مخصوصا جایی كه در تماس مستقیم با برق قرار گرفته است .

خصوصیات خطرناك نیروی برق :
برق گرفتگی میتواند در سه حالت باعث كشته شدن شخص شود .
1- به دلیل تماس مستقیم شخص با جریان الكتریكی باعث ایجاد اثر مستقیم بر قلب و دستگاه تنفس میگردد.
2- با توجه به شدت جریان الكتریكی باعث میشود شخصی كه دچار برق گرفتگی میشود ، پرت شده و در صورتیكه شخص بر روی ارتفاع بلند باشد باعث افتادن وی و نهایتا موجب هلاكت وی میشود .

3- به دلیل تماس سیم با بدن ، شخص دچار سوختگی و جراحت میشود .

چگونگی و حالات برق گرفتگی :‌
1- تماس بدن با هر دو سیم فاز و نول
2- تماس یك فاز و یك نقطه با بدن و یا زمین
3- تماس بدن با دستگاهی كه جریان فاز به آن متصل است .

نكات ایمنی مربوط به سیستم برق :

1- وسایل و ادوات برقی باید دارای حفاظ بوده و طوری ساخته و نصب و بكار برده شود كه خطر برق گرفتگی نداشته باشد.
2- نصب و امتحان و یا تنظیم وسایل و ادوات الكتریكی باید فقط توسط اشخاصی كه صلاحیت فنی آنها محرض باشد انجام گیرد و متخصص قبل از شروع بكار آنرا مورد آزمایش قرار دهد .
3- پوشش ها و زره كابل های برق و لوله ها و بست ها و متعلقات و همچنین حفاظها و سایر قسمتهای فلزی وسایل برقی كه مستقیما تحت فشار برق نیستند برای جلوگیری از بروز خطر احتمالی باید مجهز به سیستم اتصال به زمین موثر گردند ، این سیستم به سیستم Earting موسوم است .
4- سیم های اتصال به زمین باید دارای ضخامت كافی و در نتیجه مقاومت كم باشند یا بتوانند حداكثر جریان احتمالی كه در اثر از بین رفتن و یا خراب شدن عایق بوجود می آید استقامت داشته باشند . ضمنا باید در مدار جریان وسایل پیش بینی شود كه در صورت پیدا شدن نقصی كه موجب اتصال جریان برق به زمین گردد تمام مدار یا قسمت معیوب آنرا قطع كند .

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir