توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله وصیت نامه های امیرالمومنین علی علیه السلام در pdf دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله وصیت نامه های امیرالمومنین علی علیه السلام در pdf  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله وصیت نامه های امیرالمومنین علی علیه السلام در pdf،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله وصیت نامه های امیرالمومنین علی علیه السلام در pdf :

وصیت نامه های امیرالمومنین علی علیه السلام

این وصیت گرچه خطاب به حسنین- علیهما السلام-است ولی در حقیقت برای تمام بشر تا پایان عالم است.این وصیت را عده ای از محدثان ومورخانی ك قبل از مرحوم سید رضی و بعد از او می زیسته اند با ذكر سند نقل كرده اند. البته اصل وصیت بیشتر از آن است كه مرحوم سید رضی در نهج البلاغه آورده است.
اینك قسمتی از آن را می آوریم:

اوصیكما بتقوی الله وان لاتبغیا الدنیا و ان بغتكما و لاتاسفا علی شی منها زوی عنكما وقولا بالحق و اعملا للاجر وكونا للظالم خصما وللمظلوم عونا.
شما را به تقوی و ترس از خدا سفارش می كنم وانیكه در پی دنیا نباشید، گرچه دنیا به سراغ شما آید و بر آنچه از دنیا از دست می دهید تاسف نخورید سخن حق را بگویید وبرای اجر وپاداش (الهی) كاركنید ودشمن ظالم و یاور مظلوم باشید.

اوصیكما و جمیع ولدی واهلی و من بلغه كتابی تقوی الله ونظم امركم و صلاح ذات بینكم، فانی سمعت جدكم صلی الله علیه وآله وسلم یقول:« صلاح ذات البین افضل من عامه الصلاه والصیام».

من شما وتمام فرزندان وخاندانم وكسانی را كه این وصیتنامه ام به آنان می رسد به تقوی وترس از خداوند ونظم امور خود واصلاح ذات البین سفارش می كنم زیرا كه من از جد شما صلی الله علیه وآله و سلم شنیدم كه می فرمود: اصلاح میان مردم از یك سال نماز و روزه برتر است.
الله الله فی الایتام فلا تغبوا افواههم ولایضیعوا بحضرتكم. والله الله فی جیرانكم فانهم وصیه نبیكم مازال یوصی بهم حتی ظننا انه سیورثهم.
خدا را خدا را در مورد یتیمان نكند كه گاهی سیر وگاهی گرسنه بمانند نكند كه در حضور شما دراثر عدم رسیدگی از بین بروند.

خدا را خدا را كه در مورد همسایگان خود خوشرفتاری كنید، چرا كه آنان مورد توصیه وسفارش پیامبر شما هستند. وی همواره نسبت به همسایگان سفارش می فرمود تا آنجا كه ما گمان بردیم به زودی سهمیه ای از ارث برایشان قرار خواهد داد.

والله الله فی القرآن لایسبقكم بالعمل به غیركم والله الله فی الصلاه فانها عمود دینكم والله الله فی بیت ربكم لاتخلوه ما بقیتم فانه ان ترك لم تناظروا.
خدا را خدا در توجه به قرآن نكند كه دیگران در عمل به آن از شما پیشی گیرند خدا را خدا در مورد نماز كه ستون دین شماست. خدا راخدا در مورد خانه پروردگارتان تا آن هنگام كه زنده هستید آن را خالی نگذارید كه اگر خالی گذارده شود مهلت داده نمی شوید وبلای الهی شما را فرا می گیرد.
والله الله فی الجهاد باموالكم و انفسكم والسنتكم فی سبیل الله و علیكم بالتواصل والتباذل وایاكم والتدابر و التقاطع. لاتتراكوا الامر بالمعروف والنهی عن المنكر فیولی علیكم شراركم ثم تدعون فلا یستجاب لكم.

خدا را خدا را در مورد جهاد با اموال وجانها و زبانهای خویش در راه خدا. و بر شما لازم است كه پیوندهای دوستی ومحبت را محكم كنید و بذل و بخشش را فراموش نكنید و ازپشت كردن به هم و قطع رابطه بر حذر باشید امر به معروف ونهی از منكررا ترك مكنید كه اشرار بر شما مسلط می شوند وسپس هر چه دعا كنید مستجاب نمی گردد.

سپس فرمود:
ای نوادگان عبدالمطلب نكند كه شما بعد از شهادت من دست خودرا از آستین بیرون آورید و در خون مسلمانان فرو برید و بگویید امیرمومنان كشته شد و این بهانه ای برای خونریزی شود.
… الا لا تقتلن بی الاقاتلی انظروا اذا نا مت من ضربته هذه فاضربوه ضربه بضربه ولاتمثلوا بالرجل فانی سمعت رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم یقول :« ایاكم و المثله و لو بالكلب العقور»

آگاه باشید كه به قصاص خون من تنها قاتلم را باید بكشید بنگرید كه هر گاه من از این ضربت جهان را بدرود گفتم او را تنها یك ضربت بزنید تا ضربتی در برابر ضربتی باشد وزنهار كه او رامثله نكنید( گوش و بینی واعضای او را نبرید) كه من از رسول خدا شندیم كه می فرمود:« از مثله كردن بپرهیزید گرچه نسبت به سگ گزنده باشد».

آخرین وصایای امام علی(علیه السلام)
قاضی محمد بن سلامه معروف به قضاعی متوفای 405 هجری در مجموعه ای از سخنان علی كه آن را دستور معالم الحكم نامیده این وصیت را از امام آورده است. چون پسرملجم او را ضربت زد امام حسن گریان بر او درآمد پرسید:
«پسرم چرا گریه میكنی؟»

«چرا نگریم كه تو در نخستین روز آن جهان وآخرین روز این جهانی.»
«پسرم !چهار چیز را كه به تو می گویم به خاطر بسپار و به كار دار وچهارچیز را كه اگر بدان كار نكنی اندك زیانی به تونمیرساند»
«پدر آن چهار چیزكه باید به كار دارم چیست؟»

«خرد برترین توانگری است و بدترین تهیدستی نادانی است و خودبینی وحشتناك ترین وحشت وخوشخویی گرامی ترین حسب.»
«این چهار خصلت آن چهار دیگر را هم بگو» از دوستی احمق بپرهیز كه اوخواهد تورا سود رساند لیكن به زیانت كشاند از دوستی با دروغگو كه دور را به تو نزدیك ونزدیك را به تو دور نماید و از دوستی بخیل كه چیزی را كه بدان سخت نیازمندی از تو دریغ میدارد. و دوستی تبهكار كه تو را به هنگام سود خود می فروشد »
و هم این وصعیت را در مجموعه خود آورده است:

چون امیر مومنان ضربت خودر كسان او وگروهی از یاران خاص او گرد وی فراهم آمدند امام فرمود:
«سپاس خدای را كه اجل ها را مدت نهاده است و روزی بندگان را مقدر داشته وبرای هر چیز حدی گذارده و در كتاب خود از چیزی كوتاهی نفرموده كه گوید:
هر جا باشید مرگ شما را در می یابد هر چند در برجهای استوار برافراشته باشید.
وخدای عزوجل گفت:
اگر در خانه های خود مانید آنان كه سرنوشتشان كشته شدن است به كشتنگاه خود می روند.
و پیمبر خود را گفت:

به معروف امر كن واز منكر بازدار و بدانچه به تو میرسد شكیبا باش كه این از كارهاست كه در آن عزم راسخ بایسته است.
حبیب خدا و بهترین آفریده او كه راستگو است و راستگویی اوگواهی شده است مرا از این روز خبر داد سفارش كرد وگفت علی چگونه ای اگر میان مردمی بمانی كه درآنان خیر نیست .می خوانی و پاسخت نمی دهند اندرز می دهی یاریت نمی كنند. یارانت از تو به یكسو می شوند و خیرخواهانت خود را ناشناس می نمایانند و آن كه با تو می ماند از دشمنت بر تو سخت تر است. چون از آنان خواهی (به یاریت) برخیزند روی بر میگردانند و اگر پای بفشاری گریزان پشت می كنند چون تو را ببینند كه

فرمان خدا را بر پا میداری وآنانرا از دنیا باز می گردانی آرزوی مردنت را می كنند. از آنان كسی است كه آنچه را در آن طمع بسته بود از او بریده ای و او خشم خود را می خورد وكسی كه خویشان او را كشتهای و اوكینه خواه تو است ومرگ تو را انتظار می برد وبلاها كه روزگار بر سرت آورد. سینه همه شان پركینه است وآتش خشمشان افروخته وپیوسته میان آنان چنین ب سرخواهی برد تا تو را بكشند یا گزندی به تو رسانند و بدان نام ها كه مرا نامیدند بنامند و گویند كاهن است وگویند جادوگر است و گویند دروغگو است و دروغ بندنده افترازننده پس شكیبا باش كه تو باید به من اقتدا كنی وخدا چنین فرموده است كه گوید:
همانا رسول خدا برای شما سرمشق خوبی است.

علی! خدای عزوجل مرا فرموده است تو را نزدیك خویش آرم و دور نگردانم. تو را بیاموزم و وانگذارم و با تو بپیوندم و بر تو ستم نرانم.
این وصیت رسول خداست وعهد اوست با من پس من ای گروهی كه به فرمان خدا برپائید ودین او را پاسداری می نمائید ودر گرفتن حق یتیمان ودرویشان پابرجایید شما را پس از خود به تقوی وصیت میكنم و از فریفته شدن به زر و زیور‌ان می پرهیزانم كه دنیا كالای فریب است.
از راه دل بستگان به دنیا به یكسو شوید آنان كه غفلت بر دلهایشان پرده افكنده است تا آنكه آنرا كه گمان نمی بردند (عذاب الهی) به سویشان آمد حالی كه آگاه نبودند گرفتار شدند.

بینش ازشما مردمی بودند كه پیمبران خویش را پیروی نمودند اگرپی آنان را گیرید واقتدا به ایشان كنید گمراه نخواهید شد. همانا پیمبر خدا، كتاب وعترت خویش را میان شما نهاده است علم آنچه می كنید و یا از آن می پرهیزید نزد آنان است. آنان راه پیدا وروشنایی هویدایند و پایه های زمین وبر پا دارندگان عدل از نور آنان روشنی جویند ودر پی آنان راه پویند از درختی كه رستنگاه آن به بار است و ریشه اش پایدار و شاخه اش رفته به آسمان. و میوه آن خوشگوار رسته در سرزمین حرم و سیراب از آب كرم

پالوده از خس و خاشاك وچیزهای ناپاك گزیده از پاكترین زاده مردمان از بهترین خاندانهای آدمیان از آنان مبرید تا از هم نبرید و از آنان به یكسو مشوید تا پراكنده نشوید.
با آنان باشید تا راه را بیابید ورستگار شوید و پاس جانشینی رسول خدا راهر چه نیكوتر درباره آنان رعایت كنید چرا كه اوفرموده: كتاب خدا و اهل بیت از هم جدا نشوند و تا برمن حوض (كوثر )در آیند».

شما را به خدایی می سپارم كه امانتهای خود را ضایع نخواهد كرد خدا شما را بدانچه درآرزوی آنید برساند و از آنچه از آن بیم دارید نگه دارد به دوستان و جانشینان من سلام برسانید.خدا شما رانگهدارد وحرمت پیمبرتان را در میان شما حفظ فرماید والسلام.

منبع:كتاب علی از زبان علی یا زندگانی امیرالمومنین (ع) صفحه 168 دكتر سید جعفر شهیدی

پی نوشت ها
1-ابوحاتم سجستانی، المعمرون والوصایا، ص 149 ؛تاریخ طبری، ج 6، ص 85؛ تحف العقول ، ص 197 ؛ من لایحضره الفقیه ،ج4، كافی ج 7، ص 51؛ در مروج الذهب .(ج 2، ص 425) قسمتی از آن نقل شده است؛ مقاتل الطالبیین ص 38
2-نهج البلاغه ،نامه شماره 47
3-طبقات ج 3-ص 90-89
4-نساء 78
5-آل عمران 154
6-القمان، 17
7-احزاب،21
8-همان كتاب، ص 89-85

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir