توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  دانشجویی مقاله در مورد آبزیان ایران وجهان در word دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانشجویی مقاله در مورد آبزیان ایران وجهان در word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانشجویی مقاله در مورد آبزیان ایران وجهان در word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانشجویی مقاله در مورد آبزیان ایران وجهان در word :

آبزیان ایران وجهان

آبزیان خلیج فارس
آبزیان به جاندارانی گفته می‌شود که در آبهای سطح زمین زندگی می‌کنند.
خلیج فارس بزرگترین پناهگاه موجودات دریایی به ویژه آبزیان ظریف و كوچك از قبیل ماهی های تزئینی زیبا و رنگارنگ مرجان ها، صدف ها، حلزون ها، نرم تنان، شقایق ها، اسفنج ها، عروس های دریایی و غیره است.تعداد زیادی از این آبزیان كه در نوع خود زیباترین موجودات دریایی هستند، به علت حوادث مختلف و مسایل زیستی به این پناهگاه آرام وگرم پناه آورده اند و از هزاران سال پیش در آن به زندگی خویش ادامه می دهند. قباد( شاه ماهی)، را شكوه حلوا سفید یا زبیده، شوریده، حلوا سیاه، سرخو، شعری، سبیتی، خاور و دختر ناخدا از مهمترین ماهی های خــوراكی و اره

ماهی، بمبك، ماهی لقمه،اسب ماهی از ماهی های غیر خوراكی خلیج فارس محسوب می شوند.علاوه بر این خلیج فارس دارای صدها گونه ماهی تزئینی است. كه برخی از نمونه های آن مانند(امپراتور) در جهان نادر است جراح دم زرد، آنتن دار، دلقك آبی، كاردینال، هامور، سقماهی، دم گاوی، نئون، آرایشگر، صندوق ماهی، شاخدار، خروس دریایی، پیكاسو، ملوان، چیتی، شقایق، ژله و پیكاسوی مشكی از دیگر ماهی های تزئینی آبهای پیرامون كیش هستند.

منظور از سیستمهای متداول (باز) آبزی پروری مزارعی است كه آب از یك سو وارد شده وپس از استفاده توسط آبزیان مزرعه از سوی دیگر خارج می گردد.
الف) مزارع تولیدی سردابی
در مزارع تولید ماهی قزل آلا (مزارع سردابی) بدلیل حساسیت این گونه ماهی پرورشی ونیاز به دمای پایین واكسیژن بالا لازم است آب دائماً در استخرهای بتنی در جریان باشد وپس از تامین آب از منبع اصلی كه معمولاً چشمه ، سراب یا رودخانه است و گذر از مزرعه پرورشی بدون آنكه در حجم آن تغییری حاصل شود از سوی دیگر خارج می گردد تا هم اكسیژن مورد نیاز ماهیان فراهم شود وهم با ماندگاری آب دمای آن افزایش نیابد.
در بعضی مزارع باز پرورش قزل آلا،جهت تامین اكسیژن بیشتر، آب ورودی به مزرعه به (روش ثقلی ویا استفاده از هواده های مكانیكی و هوادهی می گردد.
با توجه به امكانات موجود كه بهترین آن میزان آب در اختیار می باشد ظرفیت یك مزرعه پرورش سردابی از چند تن تا دهها تن متغیر است.
رایج ترین اشكال مزارع سردابی نوع معمولی ونوع دانماركی است. در انواع معمولی آب هر استخر بصورت مجزا تأمین شده وخروجی جداگانه نیز دارد ودر نوع دانماركی مزارع در چند ردیف پله مانند ساخته شده وآب خروجی استخرهای ردیف اول به استخرهای ردیف دوم وپس از عبور از آن به استخرهای ردیف سوم می ریزد.

انتخاب نوع ساخت وساز استخر به عوامل مختلفی نظیر شرایط توپوگرافی زمین, میزان آب و…بستگی دارد وهر كدام دارای معایب و مزایای خاصی می باشند.

ب) مزارع تولیدی ماهیان گرمابی
در مزارع تولید ماهیان گرمابی (كپور ماهیان ) بدلیل نیاز اكسیژنی كمتر ودمای مورد نیاز بالاتر لزومی به جریان وتعویض دائمی آب نیست. ضمن اینكه جهت تامین غذای طبیعی در مزرعه (زی شناوران گیاهی وجانوری)این نوع استخرها خاكی هستند. پس از آبگیری استخرها در ابتدای دوره پرورش ماهی (از منبع اصلی كه معمولاً چشمه , سراب یا رودخانه وگاهی چاه می باشد )در طول دوره پرورش كه معمولاً 8 ماه است بسته به نیاز، چندبار تعویض بخشی از آب صورت می گیرد. در شرایط معمولی از هر هكتار مزرعه پرورش ماهیان گرمابی 3 تن ماهی استحصال می گردد ودر صورتی كه مزرعه به طرز مناسبی هوادهی گردد تولید هر هكتار را تا 8 تن نیز می توان افزایش داد.
ماهیان سرد آبی
ماهیان كه در میانگین حرارتی 7 تا 17 درجه سانتیگراد به خوبی رشد می كنند را تحت عنوان ماهیان سرد آبی شناسایی می نمایند بیشتر این ماهیان را خانواده آزاد ماهیانsalamonidae بوده و مشتمل بر ماهیان آب شیرین و ماهیان مهاجر موجود در نیم كره شمالی می باشند.
امروزه گونه های مختلف ماهیان در كشورهایی كه دارای شرایط آب و هوایی مناسب رشد این ماهیان در كشورهایی كه دارای شرایط آب و هوایی مناسب رشد این ماهیان می باشند پرورش داده می شود. گوشت این ماهیان بسیار لذیذ بوده و از نظر اقتصادی از جمله ماهیان با ارزش خوراكی محسوب می گردند.
اغلب گونه های مختلف آزاد ماهیان در این دسته جای گرفته تقریبا بیشتر انواع این ماهیان به منظور حفظ ذخایر منابع آبی صید ورزشی تولید گوشت تكثیر و پرورش داده می شوند.
از اختصاصات ویژه این ماهیان وجود دندان در دهان فلسهای ریز نقره فام دهانی نسبتا بزرگ ، باله مخرجی كوتاه، یك باله چربی كوچك، در روی ساقه دمی همو سرك است.
قزل آلای رنگین كمانoncorhynchus mykiss :

نام علمی ماهی قزل آلای رنگین كمان salmo gairdneri richبوده است كه با توجه به شباهت تاكسونومیك آن به گونه oncorhynchus mykiss یا آزاد ماهیان كبیر به تبدیل و مورد تصویب دانشمندان قرار گرفت.
قزل آلای رنگین كمان در سراسر جهان منتشر گردیده و بدون شك بعد از ماهی كپور عمده تر ین و قدیمی تر ین ماهی پرورش محسوب می گردد و همچنین این ماهی یكی از مهمترین ماهیان برای صید ورزشی قلمداد می گردد.
علیرغم تحقیقات وسیع و همه جانبه ای كه در سطح جهانی بر روی این ماهی صورت گرفته است ، ماهی شناسان در خصوص نام علمی این ماهی اتفاق نظر نداشته اند و تاكنون بیش از 30 نام علمی برای این ماهی پیشنهاد گردیده است.

حدود 80 سال قبل ریگان Raygan پیشنهاد داد كه ماهیان قزل آلای وابسته به اقیانوس كبیر با توجه به اندازه و شكل بین دو چشم آنها رده بندی گردد( كیابی -1372)
تجارب قبلی دانشمندان نیز حاكی از آن است كه DNAمیتو كندری زل آلای رنگین كمان شباهت زیادی بهDNA میتو كندری ماهی آزاد اقیانوس كبیر در مقایسه با ماهی آزاد اقیانوس اطلس دارد . این شباهت به شاه ماهی آزاد اقیانوس كبیر حتی به مراتب بیشتر از شباهت آن بهDNA میتو كندری ماهی قزل آلای قهوه ای است.
در سال 1988 جامعه شیلاتی آمریكا American fisheries society نام جنس را برای ماهی قزل آلای رنگین كمان پیشنهاد داد . پس از اینكه معلوم شد ماهی قزل آلای رنگین كمان تقریبا تمامی ویژگیهای ماهی آزاد كامچاتكا را دارد نام علمیoncorhynchus mykiss برای آن پیشنهاد گردید تا جای نام علمی Salmo gairdneri rich را بگیرد .
برخی از ویژگی ها و خصوصیات ماهی قزل آلای رنگین كمان:
1- ماهی قزل آلای رنگین كمان به مراتب آسانتر از قزل آلای خال قرمز نسبت به محیط سازگاری حاصل نموده تمایل بیشتری به اهلی شدن داشته و از غذای دستی آسانتر استفاده می نماید.
2- این ماهی به درجه حرارت های بالا و كمبود اكسیژن مقاوم بوده و در آبهایی كه به اندازه كافی تجدیدی گردد می تواند درجات 20 الی 22 درجه سانتی گراد را تحمل نماید.
3- قزل آلای رنگین كمان نسبت به بیماریها و بخصوص بیماریfurunculosis به مراتب مقاومتر می باشد .
4- نمو تخم در مدت كوتاهتر انجام شده و رشد آن سریعتر است. این ماهی گوشتخوار می باشد فلذا ماهیان كمتری را شكار می نماید این ماهی از انواع كرمها و نرم تنان تغذیه میكند و این موجودات را در بستر آبگیر جستجو می نماید .از همین طعمه ها برای صید ورزشی استفاده می كنند .
5- این ماهی دارای رشد سریع می باشد و در صورتی كه خوب تغذیه شوند و در یك سالگی به وزن 100 گرم و در سالگی به 250 الی 300 گرم و در چهار سالگی به 40 الی 45 سانتی متر می رسد حداكثر وزن آن به 7 كیلو و حد اكثر طول گزارش شده به 70 سانتی متر است. این ماهی نسبت به whirling diseaseبیماری حساس می باشد و گوشت آن از حیث كیفیت نازلتر از گوشت قزل آلای خال قرمز می باشد.
6- ماهی قزل آلای رنگین كمان مناسب تر ین ماهی سرد آبی جهت پرورش می باشد بطوریكه آسانتر به غذای دستی عادت كرده و نسبت به درجه حرارت و كیفیت آب كمتر حساس می باشد و بدین جهت در سراسر دنیا اساسی تر ین ماهی آزاد مورد پرورش جهت تغذیه می باشد. از این ماهی می توان جهت ماهی دار كردن آبگیر های طبیعی استفاده نمود .
مهاجرت:

خیلی از ماهیان آب شیرین ساكن می باشند اردك ماهی در یك منطقه محدود اقامت می كند مخصوصاً در دوران جوانی . یك دسته سیخ باله یا یك جفت لای ماهی اغلب در محل مورد علاقه خود برای مدتهای طولانی باقی می مانند و معمولاً به هر سنگ و مخفیگاه در آن منطقه آشنا می باشند . ماهیان مهاجر در مقایسه به سفرهای طولانی دست می زنند مخصوصاً قبل یا بعد از فصل تولید مثل گروههایی از ماهیان جهت تخم ریزی به بالی رودخانه مهاجرت می كنند عده ای به پایین رودخانه . ماهیان خاویاری آزاد به بالای رودخانه می روند علت مهاجرت ماهی ها هورمون هایی است كه توسط بلوغ غدد جنین ترشح می شود. آنها در این هنگام دارای احساسات جدیدی میشند . بصورتی كه دیگر قادر به تحمل محیط اطراف خود نبوده و نیاز مبرمی به عوض كردن جایگاه خود را دارند این ماهیان جهت پیدا كردن مكانهای مناسب دست به مهاجرت می زنند .
آزاد ماهیان و از جمله ماهی قزل آلا ی رنگین كمان قدرت فوق العاده ای در به خاطر سپردن محیط آبهای محل تولد خود دارند .
بطور كلی زندگی ماهی قزل آلا ی رنگین كمان شبیه ماهی قزل آلا می باشد دوره تخم ریزی از اواخر زمستان تا اواخر بهار بوده و تعداد تخم ها بین 1 تا 5 هزار عدد می باشد بچه ماهیان تقریبا زمانی كه 15 سانتی متر طول دارند دارای 11-12 عدد لكه های تیره رنگ بر روی بدن می باشند( جنسیت و تولید مثل)2/17
مشاهداتی كه در خصوص قزل آلای رنگین كمان و قزل آلای خال قرمز انجام گرفته است گویای این نكته می باشد كه قزل آلای رنگین كمان ، قزل آلای خال قرمز را از محل خویش دور می سازد . این ماهی مناطقی از رودخانه را انتخاب كرده و تحت تسلط خویش قرار می دهد.
قزل آلا ی رنگین كمان در مقابل تغییرات درجه آب اكسیژن آب زیاد حساس نمی باشد ر صورتیكه ماهی قزل آلای خال قرمز نسبت به تغییرات فوق الذكر و همچنین نوسانات مواد غذایی حساسیت خاصی از خود نشان می دهد . این ماهی بعد از سازش تدریجی می تواند به خوبی در آب اقیانوس زندگی كند .
امروزه پرورش این ماهی در دریا در سبد هایی محصور صورت می گیرد كه جمعیت هایی از ماهی ها از همین سبدها فرار كرده به دریا راه یافته اند قزل آلا ی رنگین كمان در شرایط طبیعی در آب شیرین و مناطق معتدل كه حرارت در تابستان حدود 12 درجه سانتی گراد است زندگی می كند این ماهی در شرایط خوب پرورش می تواند نوسانات صفر تا 25 درجه سانتی گراد را تحمل نماید.
تاكنون مطالعات بسیار زیادی بر روی اصلاح نژاد قزل آلای رنگین كمان صورت پذیرفته است.
جنسیت و تولید مثل:
جنس نر و ماده قزل آلای رنگین كمان از لحاظ ظاهری شبیه به هم می باشد فصل تولید مثل با بلوغ جنسی رنگ نرها غلیظتر ده و تغییرات قابل ملاحظه ای در نرها ایجاد می شود در خارج ا

فصل تخم ریزی غدد جنس كاملاً كوچك هستند و فقط با نزدیك شدن فصل تولید مثل بزرگ شده و كیسه مواد تخم و اسپرم را به وجود می آورد
نكته : با این كه بلوغ غدد جنسی توسط هورمونها كنترل می شود ولی قبل از انجام تخم ریزی آب باید دارای دمای مناسب باشد.
تخمك ها و اسپرم ها آزادند و در آب رها شده و لقاح در آنجا صورت می گیرد و تخم شفاف كه كمی از آب سنگینتر بوده و قدری چسبناك هستند تا توانند به سنگها و گیاهان متصل شوند را به وجود می آورند.
قابلیت رشد و مقاومت ماهیان اصلاح شده افزایش یافته است بطوری كه آنرا برای پرورش مصنوعی و با غذاهای كنتسانتره بخوبی مهیا ساخته است محل طبیعی زندگی این ماهی در قسمتهای علیای رودخانه ها و دریاچه های خنك و در محیطی كه سرشار از اكسیژن و غذای كافی است می باشد.
این ماهی ظریف، عصبی، فوق العاده چالاك است . دارای عكسس العمل های شدید می باشد گوشت این ماهی فوق العاده لذیذ و خوش طعم و دارای رنگی زیبا می باشد كه این مطلب باعث علاقه ماهیگیران ورزشی به این ماهی شده است.

رنگ بدن :
پوست و اندام شفاف و گلگون و از فلسهای ریزی پوشیده شده است رنگ آن در رودخانه های مختلف تغییر می كند و در رودخانه هایی كه در سایه واقع گردیده است بسیار تیره رنگ می گردد.
از اهم مشخصات دیگر آن داشتن دندان های ریز در دهان و باله چربی بالای ساقه دمی است.
ماهیانی كه معمولاً در لایه های بالایی آب زندگی می كنند دارای بدن و فلسی نقره ای هستند

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir