مقاله موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در pdf دارای 37 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در pdf،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران
موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تنها سازمانی است در ایران كه بر طبق قانون میتواند استاندارد رسمی فرآوردهها را تعیین و تدوین و اجرای آنها را با كسب موافقت شورایعالی استاندارد اجباری اعلام نماید. وظایف و هدفهای موسسه عبارتست از:
(تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی – انجام تحقیقات بمنظور تدوین استاندارد بالا بردن كیفیت كالاهای داخلی، كمك به بهبود روشهای تولید و افزایش كارائی صنایع در جهت خودكفائی كشور – ترویج استانداردهای ملی – نظارت بر اجرای استانداردهای اجباری – كنترل كیفی كالاهای صادراتی مشمول استاندارد اجباری و جلوگیری از صدور كالاهای نامرغوب بمنظور فراهم نمودن امكانات رقابت با كالاهای مشابه خارجی و حفظ بازارهای بین المللی كنترل كیفی كالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری بمنظور حمایت از مصرف كنندگان و تولیدكنندگان داخلی و جلوگیری از ورود كالاهای نامرغوب خارجی راهنمائی علمی و فنی تولیدكنندگان، توزیع كنندگان و مصرف كنندگان – مطالعه و تحقیق درباره روشهای تولید، نگهداری، بسته بندی و ترابری كالاهای مختلف – ترویج سیستم متریك و كالیبراسیون وسایل سنجش – آزمایش و تطبیق نمونه كالاها با استانداردهای مربوط، اعلام مشخصات و اظهارنظر مقایسه ای و صدور گواهینامه های لازم).
موسسه استاندارد از اعضاء سازمان بین المللی استاندارد میباشد و لذا در اجرای وظایف خود هم از آخرین پیشرفتهای علمی و فنی و صنعتی جهان استفاده مینماید و هم شرایط كلی و نیازمندیهای خاص كشور را مورد توجه قرار میدهد.
اجرای استانداردهای ملی ایران بنفع تمام مردم و اقتصاد كشور است و باعث افزایش صادرات و فروش داخلی و تأمین ایمنی و بهداشت مصرف كنندگان و صرفه جوئی در وقت و هزینهها و در نتیجه موجب افزایش درآمد ملی و رفاه عمومی و كاهش قیمتها میشود.
تهیه كننده
كمیسیون استاندارد آرد
رئیس
سعادت لاجوردی – ناصر دكتر علوم كشاورزی استاد دانشكده كشاورزی
اعضاء
پایان – رسول فوق لیسانس بخش صنایع غذائی مدیر گروه علوم و صنایع غذائی انستیتو تغذیه ایران
توكلی – منصور دكتر كشاورزی دانشیار دانشگاه تهران ـ دانشكده كشاورزی
دبیر
همایونی – همایون مهندس كشاورزی كارشناس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران
فهرست مطالب
استاندارد آرد كنجاله بادام زمینی
هدف
دامنه كاربرد
ویژگیها
بسته بندی و علامتگذاری
نمونهبرداری
روشهای آزمون
بسمه تعالی
پیشگفتار
استاندارد ویژگیها و روشهای آزمون آرد بادام زمینی كه بوسیله كمیسیون فنی مواد غذائی تهیه و تدوین شده و در كمیسیون نهائی مادر مورد تائید قرار گرفته و در سی و یكمین جلسه كمیته ملی مواد غذائی مورخ 61/3/30 تصویب گردید .
پس از تأیید شورایعالی استاندارد و به استناد ماده یك ( قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذر ماه 1349) به عنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد .
برای حفظ همگامی و همآهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی صنایع و علوم استانداردهای ایران در مواقع لزوم و یا در فواصل معین مورد تجدیدنظر قرار خواهند گرفت و هر گونه پیشنهادی كه برای اصلاح یا تكمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدیدنظر در كمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد .
بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدیدنظر آنها استفاده نمود .
در تهیه این استاندارد سعی بر آن بوده است كه با توجه نیازمندیهای خاص ایران حتیالمقدور میان روشهای معمول در این كشور و استاندارد و روشهای متداول در كشورهای دیگر همآهنگی ایجاد شود .
لذا با بررسی امكانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم استاندارد حاضر با استفاده از منابع زیر تهیه گردید .
1- 1- Specification for edible
Groundnut flour (expeller pressed) 1975.
2 ـ كتاب دانههای روغنی تألیف دكتر ناصر سعادت لاجوردی صفحه 47-58 انتشارات دانشگاه تهران سال 1359
استاندارد آرد كنجاله بادام زمینی
1 ـ هدف
هدف از تدوین استاندارد تعیین ویژگیها و روشهای آزمون و بستهبندی و علامتگذاری بادام زمینی خوراكی است كه روغن آن توسط ادوات مكانیكی مناسب استخراج شده است .
2 ـ دامنه كاربرد
این استاندارد شامل ویژگیهای آرد بادام زمینی 1 روغن گرفته است كه جهت استفاده در غنی كردن انواع آرد بكار میرود .
3 ـ ویژگیها
3 ـ 1 ـ ماده اولیه باید از مغز دانههای درسته و كامل رسیده , تازه و سالم و عاری از هر گونه آلودگی قابل رویت قارچی و شیمیائی تهیه شده و در دستگاههای تمیز به نحو بهداشتی روغن آن استخراج شود .
برای انتخاب دانههای سالم میتوان از بازرسی عینی و یا دستگاههای الكترونیكی استفاده نمود .
3 ـ 2 ـ آرد حاصله از عمل استخراج مكانیكی باید به رنگ سفید و یا متمایل به قهوهای روشن باشد و از لحاظ تركیب یكنواخت و عاری از آفات و امراض و بو و طعم نامطبوع بوده و هیچ نوع رنگ و ماده معطر و مواد افزودنی نامناسب دیگر به آن اضافه نشده باشد .
3 ـ 3 ـ قطر ذرات ـ قطر ذرات آرد بادام زمینی باید به ترتیبی باشد كه حداقل 95 درصد آرد ازالك به قطر چشمههای 710 میكرون رد شود و 80 درصد وزنی ازالك با چشمههای به قطر 500 میكرون عبور میكند .
3 ـ 4 ـ در تولید , بستهبندی و نگهداری محصول باید اصول بهداشتی كارگاه و وسائل مورد استفاده در مدنظر باشد ( باستاندارد مقررات بهداشتی كارگاه ایران شماره 1836 مراجعه شود .)
3 ـ 5 ـ آرد بادام زمینی روغن گرفته باید با جدول ویژگیهای زیر مطابقت داشته باشد
3 ـ 6 ـ ویژگیهای باكتریوژیكی : آرد بادام زمینی روغن گرفته خوراكی باید متناوبأ از لحاظ میزان باكتری آزمون شده و مقدار آن با جدول شماره 2 مطابقت داشته باشد .
4 ـ بسته بندی و علامتگذاری
4-1- بستهبندی : آرد بادام زمینی روغن گرفته باید در كیسههای پلیاتیلن و یا كیسههای كنفی كه دارای لایه پلیاتیلن باشد و یا در ظروف فلزی مناسب بستهبندی گردد .
چنانچه آرد در كیسه بستهبندی شود درب كیسه باید بوسیله دست و یا ماشین دوخته شود . چنانچه این عمل با دست انجام میگیرد دهانه كیسه پس از دوبار تا كردن و یا دوبار رویهم برگرداندن دوخته شود . عمل دوخت بایستی دو ردیفه باشد و تا حد امكان از كوكهای ریز استفاده شود .
4 ـ 2 ـ علامتگذاری : روی هر بسته بایستی اطلاعات زیر نوشته و یا برچسب شود .
4 ـ 2 ـ 1 ـ نام فرآورده
4 ـ 2 ـ 2 ـ نام و آدرس سازنده و یا تولیدكننده
4 ـ 2 ـ 3 ـ شماره ساخت
4 ـ 2 ـ 4 ـ وزن خالص
4 ـ 2 ـ 5 ـ تاریخ تولید
4 ـ 2 ـ 6 ـ پروانه ساخت از وزارت بهداری
5 ـ نمونهبرداری
برای انتخاب نمونههائیكه معرف كل محصول باشد از روشهای پیشنهادی در استاندارد تدوین شده آرد گندم ایران شماره 103 استفاده گردد .
6 ـ روشهای آزمون
برای آزمون ویژگیهای مندرج در بند 3-4 و 3-3 و جداول شماره 1 و 2 به بندهای مربوطه این استاندارد مراجعه شود .
مواد شیمیائی مورد مصرف در آزمونها باید از نوع خالص باشد .
6 ـ 1 ـ اندازهگیری قطر ذرات
6 ـ 1 ـ 1 ـ اندازهگیری با الك
دو الك را رویهم سوار كنید به نحوی كه قطر چشمههای الك روئی 710 میكرون و قطر چشمههای زیرین 500 میكرون باشد . این مجموعه مجهز به در پوشی است كه بعد از افزایش بار الك روی آن گذاشته میشود و در زیر آن نیز قابی قرار میگیرد كه رد شده از الكها درون آن جمعآوری میشود .
یادآوری 1 ـ در صورت عدم دسترسی به الكهای فوق میتوان از الكهای مشابه به ترتیب زیر استفاده كرد بجای الك به قطر چشمههای 710 میكرون از الك 22 مش S.B و یا از 25 مش ASTM و یا از الك 24 مش استفاده نمود .
بجای الك با قطر چشمههای 500 میكرون از الك 30 مش S.B و یا 35 مش ASTM و یا 32 مش استفاده كرد .
6 ـ 1 ـ 2 ـ روش كار : 100 گرم از نمونه آزمودنی را به دقت توزین نمائید و روی الك فوقانی مجموعه دو الك فوقالذكر بند الف 1-1 ریخته و ردپوش آنرا گذاشته و روی دستگاه تكان دهنده برقی مربوطه قرار داده و به مدت 5 دقیقه دستگاه را بكار اندازید و سپس دستگاه را خاموش كرده و باقیمانده روی هر یك از الكها را با یك برس روی پتری ریخته و به دقت وزن كنید .
6 ـ 1 ـ 3 ـ روش محاسبه
6 ـ 1 ـ 3 ـ 1 ـ درصد مواد باقیمانده روی الك 710 میكرونی كه در آن
M1 = وزن ( جرم ) برحسب گرم ماده باقیمانده روی الك 710 میكرون
M = وزن ( جرم ) اولیه بار الكها ( نمونه آزمودنی )
6 ـ 1 ـ 3 ـ 2 ـ محاسبه مانده روی الك 500 میكرون = درصد جرم برحسب گرم كه در آن :
M2 = وزن ( جرم ) برحسب گرم مانده روی الك 500 میكرون
M = وزن ( جرم ) اولیه بار الكها ( نمونه آزمودنی )
6 ـ 2 ـ اندازهگیری مقدار رطوبت
6 ـ 2 ـ 1 ـ روش كار
ده گرم از ماده آزمودنی را به دقت وزن كرده و روی یك پتری چینی , شیشهای و یا پلاتین كه قبلا در یك اتو بطور كامل خشك شده و توزین گردیده است بریزید و در یك اتو معمولی در حرارت 105±2 درجه سانتیگراد ثابت نگاهداشته به مدت 5 ساعت قرار دهید . سپس نمونه را در داخل یك دسیكاتور سرد كرده و توزین نمائید و مجددا در اتو و با مشخصات فوقالذكر به مدت 30 دقیقه قرار داده به دسیكاتور منتقل نموده و پس از سرد شدن توزین نمائید و این عمل را در فواصل نیم ساعت ادامه داده تا اختلاف وزن بین دو توزین به كمتر از یك میلیگرم برسد كمترین وزن را یادداشت كرده و مبنای محاسبه قرار دهید .
یادآوری 2 ـ نمونه خشك شده فوق را برای آزمایش اندازهگیری خاكستر تام نگهدارید .
6 ـ 2 ـ 2 ـ نحوه محاسبه
محاسبه مقدار رطوبت را به ترتیب زیر انجام دهید .
6 ـ 3 ـ اندازهگیری مقدار پروتئین
برای اندازهگیری این مواد از روش كلدال بشرح زیر استفاده مینمایند .
6 ـ 3 ـ 1 ـ روش كار : 0/25 گرم از ماده مورد آزمایش را به دقت توزین كرده در یك بالن هضم كلدال به ظرفیت نیم لیتر بریزید دقت نمائید كه ذرات به دهانه بالن نچسبد ( برای این منظور بهتر است مقدار نمونه را در یك كاغذ بدون ازت توزین پیچیده و داخل بالن بیندازید ) حدود 10 گرم سولفات سدیم یا پتاسیم بدون آب و 0/2 تا 0/3 گرم سولفات مس از كاتالیزر مناسب استفاده شود و حدود 20 میلیلیتر اسید سولفوریك غلیظ به بالن هضم اضافه كنید سپس بالن را به صورت مورب روی اجاق قرار داده بآرامی در كمتر از درجه حرارت نقطه جوش اسید سولفوریك حرارت دهید تا كف كردن متوقف شود . سپس حرارت را بالا برده تا اسید سولفوریك بشدت بجوشد و عمل هضم كردن را به مدت 30 دقیقه پس از شفاف شدن محلول ادامه دهید . پس از سرد شدن محتوی بالن 200 میلیلیتر آب مقطر بآن اضافه كرده و به خوبی مخلوط نموده چند دانه گلوله شیشه یا قطعات ریز كاشی شكسته كه با اسید شسته شده باشد درون آن بیندازید و 50 میلیلیتر سود 5 درصد را به آرامی به نحوی كه نوك روی جدار دهانه بالن ریخته شده و بتدریج به محلول اضافه گردیده و ته بالن قرار گیرد سپس به آرامی مخلوط كرده و بالن را به دستگاه تقطیر وصل نمائید و عمل تقطیر را تا جمع شدن تمامی گاز آمونیاك در بشر محتوی اسید سولفوریك با عیار مشخص ( نرمال ) و دو یا سه قطره معرف قرمز متیل ادامه دهید انتهای دستگاه تقطیر را در داخل بشر با آب مقطر به خوبی بشوئید و با محلول ئیدروكسید سدیم ( ) عیار سنجی نمائید .
یادآوری 3 ـ آزمایش مشابهی بدون افزودن نمونه آزمودنی به عنوان آزمایش شاهد انجام دهید .
6 ـ 3 ـ 2 ـ روش محاسبه : مقدار پروتئین را با روش زیر محاسبه نمائید .
كه در آن :
B = حجم محلول هیدروكسید سدیم استاندارد به میلیلیتر كه برای خنثی كردن اسید در آزمایش شاهد بكار برده شده است .
A = حجم محلول هیدروكسید سدیم استاندارد به میلیلیتر كه برای خنثی كردن اسید در آزمایش نمونه بكار برده میشود .
N = نرمالیته محلول هیدروكسی سدیم استاندارد بكار برده شده .
M = مقدار نمونه بكار رفته به گرم
m = درصد وزنی رطوبت نمونه
6 ـ 4 ـ اندازهگیری خاكستر تام
6 ـ 4 ـ 1 ـ روش كار : نمونه بدست آمده از اندازهگیری رطوبت ( پیوست ب ) را در یك بوته آزمایش با یك شعله مناسب آتش زده و حدود یك ساعت آنرا بسوزانید . سپس عمل آتش زدن را با قرار دادن نمونه در داخل یك كوره با درجه حرارت 550 تا 600 درجه سانتیگراد ادامه دهید تا اینكه خاكستر سفید رنگ شده اثری از ذرات كربن سیاه رنگ دیده نشود . سپس نمونه را در داخل دسیكاتور سرد كرده و وزن نمائید . عمل قرار دادن در كوره را نیم ساعت به نیم ساعت تكرار كنید تا اینكه اختلاف وزن بین دو توزین متوالی كمتر از یك میلیگرم بشود و در اینحالت كمترین وزن را یادداشت كرده و مبنای محاسبه قرار دهید .
برای دریافت اینجا کلیک کنید
تعداد کل پیام ها : 0