توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد
پاورپوینت بهداشت مواد غذایی تحت word دارای 29 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت پاورپوینت بهداشت مواد غذایی تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
دانلودپاورپوینت بهداشت مواد غذایی تحت word
توجه فرمایید.1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه
دانلودپاورپوینت بهداشت مواد غذایی تحت word
قرار داده شده است2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید
4-در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است
اسلاید 1 :
مقدمه
سالهاست كه انسان به اهیت بهداشت در زندگی خود و محیط زیست پیرامونش پی برده است، زیرا برای انجام كارهای خود به نیرو احتیاج دارد كه این نیرو و انرژی را باید از غذای كافی و مناسب بدست آورد. اگرچه مواد غذایی برای سلامتی لازم هستند، اما آلودگی و فساد آنها میتواند سلامتی انسان را به خطر بیاندازد. امروزه علم بهداشت به صورت شاخهای از علوم تجربی در شعبههای متنوعی دارای ابعاد تخصصی است. بنابراین علم بهداشت اسمی عام است كه به یك یا چند مورد خاص محدود نیست، بلكه دامنهای وسیع به وسعت كل جهان هستی دارد و با پیشرفت علوم گوناگون، وسعت كاربرد پیرامون آن نیز گستردهتر و تخصصیتر میشود.
اسلاید 2 :
بهداشت مواد غذایی یكی از شاخههای علم بهداشت محسوب میشود كه به طور مستقیم در سلامت و تندرستی و كیفیت زندگی انسان موثر است. بهداشت مواد غذایی عبارت است از كلیه موازینی كه رعایت آنها در مراحل گوناگون از ماده اولیه، تولید، فرآوری، نگهداری، توزیع و عرضه مواد غذایی موجب فراهم آوردن غذای سالم و با كیفیت بالای بهداشتی و خوراكی خواهد شد. در واقع هدف اصلی از رعایت اصول بهداشتی در مواد غذایی در مرحله اول، سالم بودن غذا و پس از آن بالا بودن كیفیت خوراكی مواد غذایی است كه برای نیل به آن آشنایی با اصول بهداشتی در مراكز تهیه، نگهداری و توزیع مواد غذایی، برای كلیه متخصصان بهداشت مواد غذایی ضروری است. از سوی دیگر آگاهی و داشتن دانش فنی در زمینه فنآوری مواد غذایی (صنایع مواد غذایی) به منظور به اجرا درآوردن اصول بهداشتی بسیار ضروری است، زیرا در غیراینصورت از اجرای اصول بهداشتی در كنترل و پیشگیری از بروز مسمومیتها، عفونتهای غذایی عاجز میمانیم، در صورت همهگیری (اپیدمی) غذایی از پی بردن به منشاء آنها و كنترل و در نهایت برطرف كردن آنها ناتوان خواهیم ماند.
اسلاید 3 :
هدفهای رفتاری
در پایان این مقاله دانشجو باید بتواند:
علم بهداشت مواد غذایی را تعریف و نقش آن را در زندگی انسان بازگو كند.
اهمیت رعایت اصول بهداشتی در مواد غذایی را بیان كند.
عوارض ناشی از مواد غذایی آلوده را بیان كند.
روشهای گوناگون نگهداری و محافظت مواد غذایی را نام ببرد.
هدف از محافظت مواد غذایی را بشناسد.
اسلاید 4 :
تعریف بهداشت مواد غذایی و اهمیت آن در زندگی
با توجه به رشد جمعیت روزافزون جهان برای اینكه جمعیت جهان دچار كمبود مواد غذا شود، باید از شیوههای جدید نگهداری مواد غذایی استفاده شود. روشهای تهیه و توزیع آنها را بهبود بخشید تا حتیالامكان از ضایعات و تلفات آنها كاست. به طور مثال در اغلب كشورهای جهان به ویژه كشورهای جهان سوم، گندم و گوشت را جزو محصولات و مواد غذایی استراتژیك به شمار میآورند و این به آن معناست كه این مواد اهمیت ویژه دارند و دستیابی به آنها موجب حفظ و نگهداری و استقلال این كشورها میشوند.
با این حال در بسیاری از كشورها به ویژه ایران دگرگونی زیادی در روشهای نگهداری قدیمی و غیربهداشتی صورت نگرفته است و هنوز از روشها و شیوههایی استفاده میشود كه در بسیاری از كشورها منسوخ شده است.
اسلاید 5 :
كاربرد روشهای قدیمی و شیوههای غیربهداشتی تهیه، توزیع و مصرف مواد غذایی موجب گسترش روزافزون انواع آلودگیهای میكروبی و بیماریهای همهگیری و كشنده میشود، از جمله میتوان گسترش آلودگی ناشی از میكروب سالمونلا را مثال زد كه از كودكان شیرخوار تا بزرگسالان را تهیه میكند.
بهداشت مواد غذایی موضوعی گسترده است و هدف از بیان و شرح، مطالعه روشهایی برای تولید، آمادهسازی و عرضه یك ماده غذایی است كه از نظر سلامت، دارای كیفیتی مطلوب باشد. اصولاً یك ماده غذایی باید مغزی باشد و از نظر ظاهری مطلوب و در عین حال از مواد زیانبخش نیز عاری باشد.
یكی از وظایف مهم انسان، تامین مواد غذایی سالم و كافی است كه این مواد باید طبق اصول بهداشتی مناسب نگهداری شوند.
اسلاید 6 :
مواد غذایی در معرض آلودگیهای گوناگون فیزیكی، شیمیایی و زیستشناختی هستند كه باید با فنآوری صحیح و نظارت كافی از آلودگی هرچه بیشتر آنها جلوگیری شود. طبق تعریف كمیسیون كودكس الیمانتاریوس (Codex Alimentarius) بهداشت مواد غذایی عبارت است از تمام موازینی كه رعایت آنها در تولید، فرآیند نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم و با كیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف كننده برسد. بهداشت مواد غذایی در وهله اول از نظر سالم بودن غذا و پس از آن بالا بودن كیفیت خوراكی آن حائز اهمیت است و برای رسیدن به این هدف اجرای این موارد ضروری است.
رعایت بهداشت مواد غذایی مسئولیت همهی افراد جامعه است، به خصوص كسانی كه در تهیه و توزیع و نگهداری یا فروش مواد غذایی كار میكنند، اما پس از خریداری مواد غذایی در منزل هم نكات مهمی در نگهداری و مصرف آنها وجود دارد كه رعایت آنها بر عهده اعضای خانواده به خصوص زنان است. زنان نقش مهمی در بهداشت مواد غذایی دارند.
اسلاید 7 :
فساد چیست؟
فساد عبارت است از «از بین رفتن محصولات یا خصوصیات كیفی موثر آنها». وقتی یك ماده غذایی فاسد میشود، خصوصیات آن تغییر مییابد و از این رو دیگر قابل قبول نخواهد بود. چنین تغییراتی همیشه منشاء میكروبی ندارند و ممكن است یك محصول در نتیجه خسارات ناشی از حشرات، خشك شدن و بیرنگ شدن مقبولیت خود را از دست بدهد، اما در هر صورت در غالب موارد، فساد مواد غذایی در نتیجه فعالیت میكروبی ایجاد میشود، اما علاوه بر میكروبها مواد شیمیایی و سموم هم میتوانند مواد غذایی سالم را ناسالم كنند. مثلاً سمهایی كه برای باغهای میوه و مزرعهها قبل از برداشت استفاده میشوند میتوانند منجر به آلودگی محصول شوند.
اسلاید 8 :
مواد غذایی مختلف از نظر سرعت فاسد شدن به سه دسته تقسیم میشوند:
مواد غذایی زود فاسد شونده؛
مانند شیر، گوشت، ماهی، مرغ و سایر مواد غذایی حیوانی كه باید آنها را فقط برای مدت كوتاهی آن هم در یخچال نگهداری كرد.
مواد غذایی نیمه فاسد شونده؛
مانند سبزیها و میوهها كه میتوان آنها را در هوای خنك و بیرون از یخچال برای مدتی كوتاه نگهداری كرد و در هوای گرم باید آنها را در یخچال قرار داد.
مواد غذایی دیر فاسد شونده؛
مانند حبوبات و دانههای غلات كه در صورت خشك شدن مناسب به مدت یك یا دو فصل نگهداری كرد.
اسلاید 9 :
آلودگی و فساد مواد غذای میتواند مشكلات زیادی را برای انسانها بوجود آورد. اگر مواد غذایی خصوصاً غذاهای پخته خوب نگهداری نشوند، میتوانند موجب مسمومیتهای غذایی شوند. از علامتهای مسمومیتهای غذایی میتوان تهوع، سردرد، استفراغ و اسهال را نام برد. میكروبهایی كه باعث بیماریهای اسهالی میشوند، معمولاً از طریق غذاهای آلوده به انسان منتقل میشوند. در این میان اسهال خونی و تب رودهای بسیار خطرناك هستند.
ممكن است كسانی كه بوسیلهی میكروبهای رودهای آلوده میشوند بیماری واضحی نداشته باشند و برای درمان آن كاری نكنند، ولی میكروب در بدن آنها باقی بماند و دیگران را بیمار كند.
اگر مواد غذایی از جمله سبزیها و كاهو به تخم انگل آلوده باشند، میتوانند باعث بیماریهای انگلی مثل كرم رودهای و كیست شوند. قارچها و كپكهای كه روی مواد غذایی نظیر آب لیمو، آب غوره و سس گوجهفرنگی رشد میكنند، ممكن است باعث مسمومیت شوند و اگر مصرف این مواد مدت زیادی طول بكشد، حتی میتواند موجب سرطان گردد.
مواد محافظ یا نگهدارنده یكی از عوامل جلوگیری از فساد مواد غذایی است. فساد مواد غذایی در طول نگهداری، حمل و نقل و توزیع، یكی از مسائل مهم بهداشتی و اقتصادی است. مواد نگهدارنده از فساد مواد غذایی جلوگیری و سلامت آنها را در طول سال تضمین میكنند. آنتی اكسیدازها دستهای از این تركیبات هستند كه برای جلوگیری از كند شدن چربیها، روغنها و فرآوردههای آنها بكار میروند.
اسلاید 10 :
حفاظت و نگهداری از مواد غذایی
غذاهای گوناگون از تركیبات شیمیایی ساده یا بسیار پیچیده تشكیل شدهاند كه اغلب با موجودات ذرهبینی و یا حشرهها آلوده میشوند. شكر، نمك و آب از جمله مواد غذایی بسیار ساده و شیر، گوشت، میوه، سبزی، غلات و ;. دارای تركیبات شیمیایی پیچیدهای هستند كه خواص فیزیكی و شیمیایی متفاوتی دارند.
بشر از ابتدای خلقت به موازات تلاش برای معاش روزانه همیشه در فكر ذخیره و نگهداری مواد غذایی نیز بوده است. هدف از نگهداری مواد غذایی، ممانعت از بروز فساد بوسیله عوامل خارجی و داخلی یا به تعویق انداختن آن است كه در نتیجه آن، مواد غذایی تا مدت معینی قابل مصرف باقی بمانند.
نگهداری مواد غذایی اغلب با آماده كردن آنها توام است. روشهای نگهداری غالباً روی فلور میكروبی مواد فساد و آنزیمهای موجود در مواد غذایی تاثیر منفی میگذارند. برای نگهداری مواد غذایی از روشهای متفاوتی استفاده میشود كه بیشتر برای از بین بردن میكروارگانیسمهاست.
به طور كلی خوراكیهایی كه مورد مصرف انسان قرار میگیرند، شامل هشت دسته اصلی هستند كه این هشت دسته به 2 گروه گیاهی و حیوانی تقسیم میشوند و در جدول صفحه بعد ذكر شده است.
برای دریافت اینجا کلیک کنید
تعداد کل پیام ها : 0