توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله مروری بر روش های مختلف تسخیر و ذخیره سازی کربن تحت word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مروری بر روش های مختلف تسخیر و ذخیره سازی کربن تحت word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مروری بر روش های مختلف تسخیر و ذخیره سازی کربن تحت word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مروری بر روش های مختلف تسخیر و ذخیره سازی کربن تحت word :

چکیده:

از آنجا که روز به روز میزان مصرف منابع تجدید ناپذیر رو به افزایش است و سوختن نفت و گاز باعث تولید مقدار زیادی کربن دی اکسید می شود که ورود این گاز گلخانه ای به جو، گرم شدن زمین و تبعات جبران ناپذیر آن را به دنبال دارد، لذا می بایست با شناخت روش های گوناگون از میان برداشتن این گاز و همچنین استفاده از تجربیات موجود در این زمینه با این پدیده برخورد کرد. در ضمن با از بین بردن این گاز می توان مقدمات ازدیاد برداشت از مخازن هیدروکربنی را فراهم نمود. در این مقاله روش های مختلف تسخیر و ذخیره سازی کربن دی اکسید مورد مطالعه قرار گرفته است که به نظر می رسد از میان روش های گوناگون، ذخیره سازی در سفره های آب زیرزمینی مناسب تر می باشد.

واژگان کلیدی: تسخیر کربن – ذخیره سازی کربن دی اکسید – ازدیاد برداشت

-1 شیراز– میدان امام حسین – شرکت ملی نفت ایران (زاگرس جنوبی) – مهندسی بهره برداری
ehsan.ghanaatpisheh@gmail.com

-2 فارس–جهرم–خ هجرت جنوبی behmaneshhamid@gmail.com

-3 شیراز – میدان امام حسین – شرکت ملی نفت مناطق مرکزی (زاگرس جنوبی) – مهندسی مخازن hosein_vahdani@yahoo.com

-1 مقدمه

نفت، گاز و زغال تقریبا 85 درصد منابع انرژی اولیه بشر را تامین می کنند.[1] مطالعات نشان می دهند که در 20 سال آینده، با وجود فعالیت های زیادی که در جهت توسعه منابع دیگر انرژی صورت می گیرد، سهم سوختهای فسیلی در تولید انرژی اولیه ثابت خواهد ماند.[1] مشکلات تکنولوژی و صنعتی مانع از تولید انرژی از منابع دیگر در مقایسه با مصرف نفت و گاز در آینده می شود. علت اصلی اتکا به سوخت های فسیلی، افزایش تقاضای انرژی در کشورهای در حال توسعه، که افزایش استاندارد زندگی وابسته به مصرف انرژی است، می باشد.
سوختن سوخت های فسیلی مقادیر زیادی کربن دی اکسید تولید می کند. مقدار آزاد شدن CO2 در جو زمین سالانه حدود 28 گیگاتن است . در قرن های اخیر میانگین غلظت CO2 در جو 280ppm بوده که بعد از انقلاب صنعتی این غلظت به مقدار فعلی 390 ppm رسیده است.[2] در حال حاضر میزان رشد غلظت کربن دی اکسید در جو سالانه بین 1 تا 2 ppm می باشد.[2] در 400 هزار سال گذشته چهار چرخه تغییر ناگهانی آب و هوا وجود داشته است که مطالعات گوناگون نشان می دهند این تغییرات ناگهانی بیشتر به خاطر غلظت CO2 بوده و کمتر به گازهای گلخانه ای دیگر بستگی داشته است.[3] در مقاله ای که در سال 1895 توسط سوانت آرنیوس، شیمیدان سوئدی منتشر شد وی پیش بینی کرد که افزایش غلظت CO2 در جو، اثر گلخانه ای و در نتیجه گرم شدن زمین را به دنبال دارد.[4] در زغال نسبت کربن به هیدروژن (C/H) زیاد است در حالیکه گاز طبیعی در میان تمام سوخت های فسیلی پایین ترین نسبت کربن به هیدروژن را دارد. محاسبات آرنیوس نشان داد که با افزایش دو برابری غلظت CO2، از 280 به 560 ppm، متوسط دمای سطح زمین 5 تا 6 درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت و بطور شگفت آوری این محاسبات با گرم شدن کنونی مطابقت کامل دارد. بر اساس بررسی های اخیر، افزایش میزان CO2 پایداری صفحات یخ های قطبی را در خطر می اندازد[5]. نشانه های متعددی وجود دارد که نشان می دهند این افزایش غلظت در جو باعث افزایش دمای زمین می شود.[3] پیامد دیگر افزایش غلظت CO2، افزایش انحلال آن در آب اقیانوس ها و اسیدی شدن آنها و تاثیر بر حیات زیر آب است. تغییرات آب و هوایی می تواند باعث تاثیرات فیزیکی، شیمیایی، زیستی، اقتصادی و سیاسی گردد. مهندسان شیمی می توانند نقش مهمی در یافتن راه حل جنبه های مختلف این تاثیرات بازی کنند.
شاید تاثیرگذارترین راه حل این نگرانی از گرم شدن زمین کاهش میزان CO2 آزاد شده از احتراق سوخت های فسیلی باشد. تنها سوختن زغال می تواند 20000 تن کربن دی اکسید در روز تولید کند. گزینه های دیگر، ذخیره سازی CO2 در اقیانوس ها به صورت قطرات کوچک یا ایجاد دریاچه های بزرگ کربن دی اکسید می باشد.[6] هنوز راهکارهایی مانند کنترل افزایش CO2 با کاشتن درخت یا به وسیله میکرو ارگانیسم های خاك تاثیرات مطلوبی به عنوان مکمل های اضافی دارند.
در این چشم انداز ما بر ذخیره سازی تمرکز می کنیم و درباره ذخیره به صورت زیرزمینی در سازندهای مختلف زمین شناسی بحث خواهیم کرد. برای این کار مقرون به صرفه ترین عنصر کربن دی اکسید می باشد که نخست به صورت خلاصه بررسی می کنیم.

-2 تسخیر کربن (Carbon Capture)

زدودن کربن دی اکسید از گازها در مقیاس بزرگ، چندین دهه هست که استفاده می شود. برخی گازهای طبیعی که از زیر زمین بدست می آیند مقادیر زیادی CO2 به همراه دارند. معمولا CO2 زدوده شده در جو آزاد می شود. در سالهای اخیر برخی پروژه ها شامل زدودن CO2 از گازهای طبیعی و ذخیره سازی آن زیر زمین، چه در سفره های آب شور زیرزمینی[7] و چه در مجاورت مخازن گازی خالی شده[8]، بوده است. جهت تسخیر کربن دی اکسید از نیروگاه های بزرگ تکنولوژی های اقتصادی جداسازی CO2 نیاز است که حداقل %70 هزینه های تسخیر و ذخیره سازی را شامل شود.[9] در اینجا چهار روش تسخیر بررسی خواهد شد:

-2-1 تسخیر postcombustion
تکنیک استاندارد برای تسخیر postcombustion استفاده از یک حلال جهت جذب CO2 از دود است. آمین ها، مانند مونواتانول آمین، مدتهاست که به عنوان حلال استفاده می شوند.[10] به علت انحلال پذیری زیاد CO2 و سرعت بالای انتقال جرم استفاده از ترکیب آمینوالکل ها با آمین ها ارائه می شود.[11] تکنیک استفاده از غشا، در زدودن کربن دی اکسید از گازهای طبیعی که CO2 زیادی دارند و همچنین تسخیر از نیروگاه ها کاربرد دارد. عملکرد غشا با به کار بردن عامل شیمیایی که با CO2 واکنش می دهد تسهیل می شود.[12] یکی از مزایای این نوع تسخیر ضرورت عناصر تکنولوژیکی است که به آسانی به تاسیسات موجود اضافه می شود.

-2-2 تسخیر precombustion
غلظت کم CO2 در دود، بازده روش قبل را محدود می کند اما این عیب در تسخیر precombustion، مرتفع شده است. [6]در این روش سوخت به یک گاز تمیز سنتزی (syngas) در یک کاربراتور که میتواند در فشار 65 بار یا بیشتر کار کند تبدیل شده و سپس کربن دی اکسید با غلظت بالا از گاز سنتزی قبل از رسیدنش به محفظه احتراق زدوده می شود. بنابراین گاز سنتزی دارای مقادیر زیادی هیدروژن خواهد بود. راندمان کلی با استفاده از گاز هیدروژن برای راه اندازی سلول های سوختی یا به عنوان سوخت در توربین های تولید برق، بالا خواهد رفت.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir