توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد چرخه عمر صنایع روشنایی نور تحت فایل ورد (word) دارای 50 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد چرخه عمر صنایع روشنایی نور تحت فایل ورد (word)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد چرخه عمر صنایع روشنایی نور تحت فایل ورد (word)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد چرخه عمر صنایع روشنایی نور تحت فایل ورد (word) :

چرخه عمر صنایع روشنایی نور

مقدمه

تمایل عمومی و روند رو به رشد بهره گیری از امكانات رفاهی در جهت فراهم نمودن آسایش زندگی ، از دیر باز تلاش ها ،خلاقیت ها و فعالیت های مستمر صاحبان حرف و صنایع را به خدمت خویش در آورده كه تعدد و تنوع چشمگیر مصنوعات مورد استفاده در زندگی روزمره طبقات مختلف اجتماعی ، ضمن تصریح نیاز همیشگی جامعه به این محصولات حاكی از ضرورت انجام پیش بینی های اصولی در پاسخگویی تداومی به این نیاز ها می باشد.
در مجموعه مقتضیات متداول مذكور وسایل تولید روشنایی به مفهوم كلی در زمره مایحتاج اساسی و تقریبا اجتناب نا پذیر به شمار آمده كه به واسطه رشد نا موزون جمعیت ، روند متوازن رفع تقاضا را سپری ننموده و كماكان از قابلیت عرضه و جذب بازار بسیار مناسبی برخوردار می باشد.

روشنایی تولید نور در سال 1372 پروانه بهره برداری در رابطه با تولید چراغ های روشنایی را کسب نمود و تولید خود را در سطح گسترده ای دنبال نمود این واحد تولیدی سپس در سال 1378 توانست پروانه بهره برداری تولید چراغهای کم مصرف را نیزاخذ نماید.
تولید سنتی و یکسان چراغ و از طرفی تقسیم بازار به صورت سنتی در بین تولید کنندگان موجود بازار صنایع روشنایی را دچار یکنوع یک نواختی نموده بود و شرکتهای مرتبط با این صنعت به نوعی به این وضع عادت نموده بودند .
مدیران صنایع روشنایی تولید نورازاواخرسال 1378 احساس نمودند که باید به گونه ای این چمبره یکنواختی راشکست و حرکتی نورادراین صنعت آغاز نمود وخواست و نیازواقعی مشتریان رادرکناراستفاده ازروش های تولیدجدید به شکلی مناسب پاسخ داد.

بدین لحاظ مدیران شرکت رئوس و اهداف کمی و کیفی را برای شرکت به تصویرکشیدند.
1- تولید محصولات با کیفیت مطابق خواست مشتریان
2- تولید محصولات مشابه محصولات روز اروپا
3- استفاده از روشهای تولید نوین و جایگزینی تکنولوژی های روز
4- گسترش شبکه نمایندگان فروش با عنایت به شهرستانهای فاقد نمایندگی
5- دریافت گواهینامه های کیفیت بین المللی
با توجه به اهداف از ابتدای سال1379 برنا مه ریزی جهت استقرار سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001 انجام گردید و نیز واحد تحقیق و توسعه برای توسعه کمی و کیفی محصولات و طراحی محصولات جدید نیز راه اندازی گردید .
سیستم شستشو و رنگ آمیزی کاملاً به صورت اتوماتیک در آمد و آزمایشگاههای شیمی و فیزیک نور در محل کارخانه تجهیز گردید .
این واحد صنعتی در اواخر سال 1379 موفق به دریافت گواهینامه ISO 9001 برای اولین بار در صنایع روشنایی استان گردید و در سال 1380 نیز موفق به کسب گواهینامه تحقیق و توسعه (R&D) از وزارت صنایع شد وبا تکیه بر اصل بهبود مستمر در سالهای 2003 و 2004 مفتخر به دریافت جایزه بین المللی اعتبار تجاری اروپا از مؤسسه مدیران تجاری اروپا گردید .
تنوع تولیدات یکی دیگر از شاخصه های مورد توجه در این واحد صنعتی بوده که اکنون این تعدد محصولات از رقم حدود 20 محصول در سال 1378 به بیش از 300 محصول در سال 1384 رسیده است .
صنایع روشنایی تولید نوردرگامی بلند و سرنوشت ساز از سال 1380 اقدام به مشارکت در تأسیس و راه اندازی کارخانه تولیدی لامپ نمود که اینک این کارخانه لامپ سازی به مرحله تولید رسیده است و توانایی تولید میلیونها لامپ در سال و آنهم فقط درفاز اول خود دارد .
طرح توسعه کارخانه از سال 1383 به مرحله اجرا در آمده است که فضای سالنهای تولید و مونتاژ را 25 % افزایش داده است .
همچنین با خرید و نصب ماشین آلات از بهترین کمپانی های اروپائی سطح کیفی محصولات به سطح قابل قبولی افزایش یافته است .
چرخه عمر صنایع روشنایی تولید نور
مرحله تولد :
تولید محصولات پر مصرف و مورد نیاز بازار
توزیع سنتی محصولات در بین فروشندگان جزء
فعالیت حداکثری پرسنل
استفاده از روشهای تولید سنتی

سرمایه گذاری برای گسترش فعالیتهای شرکت
مرحله رشد :
عقد قرارداد با نمایندگان فروش در شهرستانها
گسترش فعالیت در مناطقی که تولید کنندگان دیگر حضور کمرنگ تری دارند
توجه به تبلیغات و حضور در نمایشگاه
تولید محصولات خاص و برای کاربردهای خاص
توسعه خط تولید
استفاده از حضور مهندسین در بدنه شرکت
مرحله بلوغ :
اخذ گواهینامه های بین الملی
تولید محصولات جدید و راه اندازی واحد طراحی محصول
راه اندازی واحد تحقیق و توسعه
واگذاری تولید بخشی از محصولات به پیمانکاران جهت افزایش پتانسیل تولیدی شرکت در جهت تولید محصولات جدید
مشارکت در راه اندازی کارخانه لامپ سازی
بررسی انواع تهدیدات ( 5 تهدید در رقابت ) و اثرات آن روی شرکت

1- تهدید ناشی از رقبای موجود :
در بازار صنایع روشنایی ترکیب فروش به صورت سنتی در بین چند تولید کننده مطرح تقسیم گردیده است و نیز در مورد هر محصول این ترکیب شکل خود را دارد .
بطور مثال در مورد چراغهای مهتابی یاچراغهای پارکی و یاچراغهای خیابانی هر کدام از تولید کنندگان سهم تقریباً مشخصی را به خود اختصاص داده اند که این مقدار بستگی به گستره جغرافیایی توزیع محصولات دارد از طرفی هر یک از تولید کنندگان به تولید یک یا چند محصول شهرت یافته اند ولی این بدان معنی نیست که در یای تولید و عرضه محصولات همیشه آرام ، یکنواخت و

مطمئن می باشد . دیگر تولید کنندگان و یا همان رقبا برای یافتن مشتری جهت محصولات جدید و یا افزایش تولید خود دائم به دنبال یافتن مشتریان تازه و جذب مشتریان رقبا هستند پس باید ضمن دقت کافی بر روی فعالیت های رقبا از لحاظ عرضه محصولات جدید ، رفتار با نمایندگان فروش ، نوع تبلیغات و دیگر موارد ، تهدیدات ناشی از رقبای موجود را همیشه جدی گرفت .
2- تهدید ناشی از رقبای جدید :
تولید کنندگان جدید یکی پس از دیگری وارد عرصه تولید شده و نمی توان جلوی رشد این حرکت را

گرفت بلکه باید از این تهدید به بهترین شکل گذر نمود یکی از راهکارهایی که صنایع روشنایی تولید نور به عنوان استراتژی در پیش گرفته تولید محصولاتی‌می باشد که از لحاظ روش تولید دارای تکنولوژی و نیز پیچیدگی بوده و هرتولید کننده ای بویژه تولید کنندگان نوپا ، توان تولید آن محصول را به آسانی نداشته باشند و یا از طرفی در صورت تولید آن محصول امکان رقابت از لحاظ قیمت تمام شده را نداشته باشند ولی این تهدید همیشه وجود دارد که رقبای جدید الورود بخشی از بازار را به خود اختصاص می دهند و گاهاً با استفاده از نامها و محصولات مشابه ، مشتریان را به نحوی فریب داده و محصولات خود را جایگزین می نمایند .
پیوستگی زنجیره تولید محصولات باعث گردیده که یک شرکت تولیدی به پیمانکاران و تهیه کنندگان مواد اولیه متعددی وابسته باشد حال اگر در روند خرید و یا تامین مواد اولیه از یکی از این تهیه کنندگان مشکلی ایجاد گردد ممکن است تولید شرکت دچار بحران گردد ، وابستگی بیش از حد یک تولید کننده به یکsupplyer خاص آسیب پذیری شرکت را افزایش می دهد بهمین دلیل در شرکت تولید نور تصمیم به این گرفته شده که ضمن حفظ کیفیت مواد اولیه خریداری شده حتی المقدور مواد اولیه از تهیه کنندگانی بیشتر از یک مورد تامین گردد تا در صورت بروز مشکل شرکت دچار چالش نشود البته به دلایلی در چند مورد هنوز از پیمانکاران انحصاری استفاده می شود که حتماً باید این نقیصه به بهترین شکل حل گردد .
3- تهدید ناشی از خریداران و مصرف کنندگان:
خریداران و مشتریان مانند یک تیغه دو لبه عمل می کنند و هم می توانند بصورت یک فرصت و هم یک تهدید بشمار آیند اگر بتوان یک مشتری را جذب و یا حفظ نمود یک فرصت جدید برای شرکت ایجاد می شود در شرکت تولید نور برای کاهش هرچه بیشتر خطرات ناشی از نا رضایتی مشتریان که باعث کاهش خرید محصولات شرکت می شوند شعار همیشه حق با مشتری است محور

فعالیتهای شرکت قرار گرفته است در این نگرش در صورت نا رضایتی مشتری از یکی از محصولات اولاً سعی می گردد سریعاً رضایت مشتری به بهترین شکل تامین گردد از جمله تعویض و یا اصلاح محصول و پس از آن و نیز ضمن تماس با مشتری وی را حفظ و او را تبدیل به یک طرفدار واقعی محصولات نمود.
4- تهدید ناشی از کالا های جایگزین یا جانشین :
کالا ها و محصولات گوناگونی که بعضاً مشابهت زیادی با محصولات تولیدی شرکت دارند وارد بازار می گردند این کالا ها در دو صورت می توانند بصورت یک تهدید عمل کنند در درجه اول قیمت و در مرحله دوم کیفیت لذا کارکنان بخش فروش و نیز نمایندگان فروش در شهرستانهای بخصوص تهران به محض اطلاع از عرضه یک محصول مشابه مراتب را حتی با ارسال یک نمونه به شرکت اعلام می

کنند و مدیران شرکت به آنالیز محصول جدید پرداخته و برتری های محصول جدید چه از لحاظ کیفیت ، قیمت و نحوه بسته بندی را کنترل نموده و سعی در تغییراتی در محصول تولیدی شرکت می نماید تا محصول رقیب نتواند وبه راحتی جایگزین محصول شرکت گردد .
5- تهدید ناشی از توجه بیش از حد به موفقیتهای گذشته :
این تهدید از آنجا ناشی می گردد که یک شرکت چنین تصور می نماید که شرایط بازار همیشه طبق آنچه که بوده و هست به پیش می رود و گذر زمان تغییر عمده ای در وضعیت بازار ایجاد نمی کند و یا فروش های نسبتاً موفق سالهای گذشته همچنان ادامه دارد و مصرف کنندگان و مشتریان همیشه نسبت به محصولات شرکت وفادار باقی می مانند اما واقعیت چیز دیگری را نشان می دهد .
سرعت تغییرات آنچنان افزایش یافته که غفلت از آن گاهاً شرکت را دچار مشکل می کند . توقف باعث شکست می گردد در این وضعیت باید همیشه حرکتی رو به جلو و پویا داشت اگر شرکت در سال گذشته فروش خوبی داشته این بدان معنا نیست که امسال نیز تجربه سال گذشته تکرار گردد ، تهدیداتی که در بالا و پیش از این بدان اشاره شد هر لحظه ممکن است در یک شرکت باعث افت و کاهش شدید فروش گردد پس با نیم نگاهی به گذشته باید به سوی آینده با چشمانی باز و برنامه ای جامع حرکت نمود .
بررسی انواع خدمات ارائه شده به مشتریان (مخاطبان) در شرکت صنایع روشنایی تولید نور (از سه نوع خدمات اصلی شرکت )
صنایع روشنایی تولید نور در کنار عرضه انواع محصولات خود که شامل طیف گسترده ای از چراغها می باشد چند خدمت ویا فعالیت ویژه را هم به مشتریان خود عرضه میکند:
– یکی از خدمات ارائه خدمات مهندسی در زمینه طراحی نور مورد نیاز برای فضاهای گوناگون بخصوص اداری ، تجاری و صنعتی می باشد در این بخش با استفاده از نرم افزارهای مهندسی روشنایی (Lighting calculate) و با گرفتن اطلاعات و جزئیات مکان مورد نظر از طریق دریافت نقشه ها و پلان های معماری و تکمیل فرم های مخصوص ، اطلاعات آنالیز و محاسبات مهندسی انجام گرفته و به صورت گزارش به مشتریان تقدیم می گردد که این بخش چون بیشتر حالت مشاوره مهندسی دارد مورد توجه اکثر استفاده کنندگان قرار گرفته و حتی تعدادی از رقبا به تقلید از شرکت تولید نور پرداخته اند .
– یکی دیگر از خدمات جانبی شرکت ارائه خدمات نصب رایگان چراغ ها می باشد که معمولاً این نوع خدمت فقط در صورت خرید از دفتر مرکزی و در شهرستانها نیز در صورت خرید از نمایند گان اصلی صورت می گیرد و معمولاً مشخصات محل نصب در دفتر خدمات پس از فروش قید شده تا در آینده در صورت بروز مشکل و تماس مشتری سریعاً نوع و تعداد چراغ ولتی ، حتی نصاب چراغ مشخص گردد و خدمت دیگری که در شرکت انجام می گیرد ارائه خدمات پس از فروش می باشد که کارکنان این بخش با حضور در محل نصب چراغها با تعویض قطعات دارای ضمانت به ارائه خدمات

پرداخته و فرم های نظر خواهی از مشتریان که نظر آنها در رابطه با چراغ را جویا می گردد را نیز تکمیل نموده و به واحد تضمین کیفیت ارائه می دهند .
– یکی دیگر از خدمات جنبی شرکت ضمانت رنگ بدنه چرا غ ها می باشد که در صورت رنگ زدگی و یا بروز مشکل برای رنگ بدنه چراغ در طو ل دوران ضمانت به محض ارسال محصول مشکل دار از طرف نمایندگان فروش به کارخانه یک چراغ جدید از طریق نماینده فروش در هر جای کشور که باشد به مشتری ارائه می گردد و البته در این مورد تابحال برای محصولاتی که حتی زمان گارانتی رنگ آنها نیز گذشته ، محصول جایگزینی ارسال گردیده است که البته این مشکل در شهرهای

شمالی به علت رطوبت نسبتاً بالا بیشتر اتفاق می افتد ولی شرکت به لحاظ احترام به مشتری و نیز کسب وجه ای مشتری پسند این هزینه ها را تقبل می نماید .
بررسی خط مشی قیمت گذاری در شرکت صنایع روشنایی تولید نور
بحث قیمت گذاری در شرکت یکی از چالشی ترین مباحث عمده بخصوص در چند سال اخیر می باشد قبل تر از این بویژه در موقعی که تنوع محصولات کمتر بود و نیز تعداد چراغ سازان کشور محدود بود نحوه قیمت گذاری به صورت سنتی و توسط مدیر شرکت وبا نظر مدیر بخش فروش صورت می گرفت ولی به مرور با افزایش تعداد محصولات ، تعدد تولید کنندگان و رقبا و مسائلی از این دست نحوه قیمت گذاری دستخوش تغییراتی گردید .
بتدریج بخش بازرگانی و فروش در سر قیمت گذاری با بخش تولید دچار مشکل گردیدند و این مسئله را مطرح می نمودند که شما بایستی محصولاتی را تولید نمائید که ضمن داشتن کیفیت مطلوب قیمت تمام شده مناسبی داشته باشند تا ما بتوانیم با دیگر رقبا از لحاظ قیمت به رقابت بپردازیم یکی از مشکلات وجود تولید کنندگان بی نام ونشان و به اصطلاح زیر پله ای می باشد که محصولاتی از لحاظ کیفی بسیار نازل و در سطح درجه 3 را روانه بازار نموده و با عث ایجاد چالش در بازار می گردند به همین لحاظ با افزایش تولید سعی در کاهش قیمت تمام شده نموده و نیز با روی آوردن به تولید چراغ هایی که از لحاظ تولید نیاز سرمایه گذاری بالایی دارد حاشیه امنیتی را برای محصولات خود ایجاد نمودیم .
اکنون پس از تولید هر محصول جدید ، جلسه قیمت گذاری محصول در محل کار خانه و با حضور مدیربخش فروش و بازرگانی ، تولید و امور مالی و نیز نظرات کتبی چند تن از نمایندگان فروش فعال در شهرستانها بخصوص تهران که قبلاً نمونه محصول برای آنها ارسال شده برگزار می گردد.
قیمت گذاری محصولات معمولاً براساس چندین پارامتر از جمله پارامترهای مطروحه در متن درس انجام می گیرد که ذیلاً به آنها اشاره می گردد :
– قیمت گذاری مکانی :
این نوع قیمت گذاری معمولاً برای محصولاتی که برای پروژه ای خاص ساخته می شود انجام می گیرد که بغیر از شرایط معمولی ، شرایطی از قبیل ویژگیهای محل نصب نیز مورد توجه قرار می گیرد . برای این دسته از مشتریان مطابقت چراغ با مکان نصب چراغ اهمیت بسیاری دارد .
– قیمت گذاری بر مبنای مشتری :
تعدادی از مشتریان که معمولاً مشتریان ثابت می باشند بعلت سابقه همکاری و تعامل با یکدیگر به یک درک مشترک از محصول رسیده و معمولاً در قیمت گذاری لحاظ می گردد .
– قیمت گذاری زمانی :
موقعیت زمانی ( ابتدای سال ، انتهای سال ،فصل ساخت و ساز و تجهیز ساختمانها به چراغ )در قیمت گذاری چراغ بخصوص چراغهای پروژه ها تاثیر گذار می باشد .
– قیمت گذاری جغرافیایی :

در بعضی از استانها و شهرستا نها بعلت کاهش خرید مشتریان و برای حضور پر رنگ تر از رقبا ناچار به کاهش قیمت می باشیم .

– قیمت گذاری تبلیغاتی:
این نوع قیمت گذاری معمولاً در ایام برگزاری نمایشگا ههای تخصصی بخصوص نمایشگاههای شهرستانها و برای تبلیغ بیشتر و کمک به نمایندگان فروش صورت می پذیرد.
– قیمت گذاری بر مبنای شکل کالا :
در قیمت گذاری محصولات انحصاری معمولاً به نحوی عمل می شود که قیمت شرکت در صورت تولید محصولاتی مشابه بعنوان قیمت مرجع در بازار تلقی گردد .
معیارهای تقسیم بازار مخاطبین (سگمنتیشن ) در شرکت تولید نور
در شرکت تولید نور چند سالی است که با ورود رقبای جدید و اشباع بازار بعضی از محصولات به ظاهر ساده که تولید آنها از پیچیدگی خاصی برخوردار نیست استراتژی تولید به طرف تولید محصولات تخصصی گرایش پیدا نموده است و از طرفی با توجه به هر چه تخصصی تر شدن محل های استفاده از چراغها این روند شتاب تند تری را نیز به خود گرفته است این استراتژی در بر گیرنده چندین زیر شاخه می باشد :
تقسیم بندی جغرافیایی :
در این تقسیم بندی برای هر منطقه جغرافیایی چراغی خاص و با کیفیتی مشخص تولید می گردد فروشندگان و مصرف کنندگان در تهران و در بعضی از مراکز استانها چراغهایی را بیشتر مورد استفاده قرار می دهند که از لحاظ کیفیت و نیز قطعات مصرفی از سطح بالاتری برخوردار باشد به گونه ایکه در مورد نصب ترانس برای نمایندگان فروش در تهران ازبهترین ترانس که البته گرانتر است استفاده می گردد ولی در مورد شهرهای دیگر از ترانس های معمولی و ارزانتر استفاده می شود مگر در صورت سفارش مشتری .
تقسیم بندی مکانی :
بعضی از مشتریان که معمولاً چراغها را برای نصب در پروژه های ساختمانی بزرگ تهیه می کنند ظاهر و زیبائی چراغ و همچین کیفیت بسیار مطلوب آن حائز اهمیت می باشد و چراغهای تولیدی برای این دسته از مشتریان از ویژگی خاص برخوردار است .

تنقسیم بندی فرهنگی :
در بعضی از نقاط کشور بعضی از محصولات با استقبال بیشتری روبرو است که شاید بتوان آن را ناشی از فرهنگ آنها دانست بگونه ایکه بعضی از چراغها بیش از 80 درصد از فر –وش آنها به آن مناطق اختصاص دارد و البته تحقیق خاصی در این مورد صورت نگرفته ولی در پرسش از نمایندگان فروش در این مناطق ، آنها نیز به این امر ازعان داشته و آن را امری عادی و البته مربوط به عادت و علاقه مردم به آن چراغ در آن منطقه می دانند .
تقسیم بندی اقلیمی :
چراغها بدلیل آنکه دارای بدنه فلزی بوده در صورت حضور در محل رطوبتی دجار زنگ زدگی می شوند که البته این نقصیه با شستشو و فسفاته کردن قبل از پاشش رنگ پودری و پخت رنگ به مقدار زیادی دفع می گردد ولی برای پاسخگویی به مشتریان مناطق بویژه شمالی محصولاتی که بصورت کلی و طبق سفارش برای نمایندگان فروش در گرگان ، گنبد ، ساری ، بابل ، رشت و انزلی ارسال می شود محلول فسفاته از غلظت بیشتری برخوردار می باشد تا ماندگاری و مقاومت چراغ در مقابل زنگ زدگی افزایش یابد .
6 – عوامل موثر در خط مشی تولید
الف –نیروی انسانیman
در مورد نیروی انسانی پس از دریافت گواهینامه مدیریت کیفیت با تهیه تقویم آموزشی برای پرسنل با همکاری مؤسسات خدمات آموزشی و نیز متخصصین شرکت برای کلیه پرسنل دورهای آموزشی مرتبط با شغل برگزار گردید و البته این دوره ها در سطوح تخصصی تر بیشتر ارائه گردید و از طرفی در مورد بعضی از مسا ئل مانند ایمنی کار دو.ره ها بصورت همگانی بر گزار گردید .
در بدو استخدام پرسنل جدید هم سعی گردید پرسنلی که دارای مهارت خاصی هستند استخدام گردند .
برقراری نظام پیشنهادات و توزیع و جمع آوری برگه های پیشنهادات پرسنلی که هم در رابطه با نحوه تولید ، شرایط عمومی کاری و نیازهای پرسنلی حاوی نظرات کارکنان بود و بررسی این نظرات در کمیته راهبری ، جمع بندی و گزارش و پیگیری هر مورد در قسمت مربوطه و ارائه نتایج به مدیریت شرکت از جمله این موارد می باشد .
ب ماشین آلات machin
افزایش رقابت و نیز توجه به تولید انبوه و در ضمن با کیفیت مستلزم استفاده از امکانات ، تجهیزات و ماشین آلات مطلوب دارد که در همین راستا از مدتها قبل نوسازی و و جایگزینی ماشین آلات مربوط به قسمتهای مختلف خطوط تولید مورد توجه قرار گرفت
از طرفی با افزایش سطح کیفی محصولات نیاز به استفاده از ما شین آلاتی می باشد که بهترین خروجی محصول را ارائه دهند توجه به اتوماسیون یکی دیگر از موارد مورد نظر در شرکت می باشد .
ج – مواد اولیه material
مواد اولیه خام بدون شک یکی از اصلی ترین احتیاجات تولید می باشد . مواد اولیه معمولاً به دو صورت خام و یا نیمه ساخته استفاده می شود .
مواد اولیه خام شامل ورق های فولادی ، آلومینیومی ، رنگ

پودر و مواد شیمیائی خط شستشو می باشد .
این مواد در بدو ورود توسط واحد کنترل کیفیت بررسی و پس از نمونه برداری ، کنترل ظاهری و کنترل مدارک با شرایط قابل قبول مطابقت داده می شوند و در صورتیکه اولاً از نظر ظاهری مانند عدم زنگ زدگی در ورق های فولادی یا سالم بودن بسته های رنگ و از لحاظ مدارک ارسالی از سوی فروشنده برای درج مشخصات مورد تأیید و نیز تست نمونه مواد مشکلی نداشته باشد مجوز ورود مواد به انبار و انبارش صحیح داده می شود .
در مورد مواد اولیه نیمه ساخته و یا ساخته شده مانند قطعات الکتریکی ، سیم کابل و غیره نیز کنترلهایی از لحاظ کنترل ظاهری و کنترل نمونه انجام می گیرد البته در مورد بعضی از محصولات مانند ترانس ها تمامی قطعات ورودی قبل از نصب بر روی محصولات شرکت کنترل ایمنی انجام می گیرد .
د – سرمایه MONEY
سرمایه نقدی یکی دیگر از الزامات حیاتی یک واحد تولیدی است که معمولاً از طریق سود فروش حاصل از محصولات و یا وام های بانکی تأمین می گردد . شرکتها بسته به توان مالی می توانند با فروش اقساطی و یا مدت دار سهم بیشتری از بازار را تصاحب نماید و نیز با استفاده صحیح از وام های بانکی به توسعه و سرمایه گذاری فعالیت تولیدی خود بپردازد .
ه – روش METHOD
یکی از ویژگی ها و شاخص های بخش تولید که در سالیان اخیر به شکل قابل توجهی تغیر و تکامل یافته بحث روشها و تکنولوژی های تولید است متدها و شیوه های تولید به شدت تحول یافته و شیوه های قدیمی کاملا منسوخ گردیده است . برای بقاء در بازار امروز باید در تولید عرضه و فروش از شیوه ها ی نوین سود جست . شیوه هایی که معمولا در کشورهای دیگر مورد آزمایش قرار گرفته و موفق بوده است .این شیوه ها و روش ها گاها بصورت هزینه بر بوده و همراه با یک سری ماشین آلات وبصورت خرید تکنولوژی کسب می گردد اما در بعضی مواقع شیوه ها را می توان با حداقل هزینه و فقط با مطالعه و انتخاب صحیح جایگزینی شیوه های قدیمی نمود .
اصلاح شیوه های مدیریتی ، اصلاح و توسعه فرآیندهای تولید ، روشهای انبارداری ، شیوه های بازار یابی و فروش از این جمله می باشند .

و –قیمت Price
پارامتر قیمت اکنون به عنوان یکی از بارزترین شاخصه های یک محصول اعم از کالا یا خدمات قلمداد می گردد با هر چه رقابتی شدن بازار در بین رقبای موجود و ورود مداوم رقبای جدید و از طرفی هجوم اجناس خارجی بویژه محصولات چینی مسئله قیمت تبدیل به یک تهدید برای شرکتهای تولیدی گردیده است . همین امر باعث گردیده که مسئله قیمت گذاری که قبل تر از این تنها جزو وظایف بخش فروش بود اکنون به بخش تولید نیز مربوط گردد و جلسات قیمت گذاری محصولات جدید با حضور مدیران فروش ، مالی و تولید برگزار می گردد و بخش تولید مؤظف است تا آنجاکه امکان دارد با کاهش هزینه ها ، قیمت محصولات را کاهش دهد .
این مهم در مورد محصولات موجود نیز صدق می کند و معمولاً با افزایش قیمت مواد اولیه

و دستمزد برای حفظ و یا توسعه فروش بخش تولید مؤظف می گردد که با استفاده از شیوه هایی مانع از افزایش بهای تمام شده محصول گردد .
ز –مكان Place
شرکت تولید نور در دوالی سه سال گذشته سیاست جدیدی را در قسمت بازرگانی و عرضه محصولات بصورت پیگیر و جدی دنبال می کند .
و آن عرضه متفاوت محصولات ، گسترش شبکه نمایندگان فروش و توسعه فروشگاه مرکزی و ایجاد یک نمایشگاه دائمی می باشد .
تجهیز نمایندگی های فروش به انواع اقلام تبلیغی مانند تابلوهای فلکسی فیس برای نصب در سر در فروشگاهها ، پذیرش نمایندگان فروش و نیز عاملین فروش در نقاط مختلف شهر ، خرید و راه اندازی فروشگاه شماره دو در مشهد ، اقدام به راه اندازی و تأسیس نمایشگاه مرکزی و نیز خرید و راه اندازی یک دفتر بازرگانی جدا از دفتر فروشگاه از جمله این موارد می باشد .
همچنین حضور در نمایشگاههای اختصاصی در تهران و شهرستانها از طریق نمایندگان فروش نیز در رئوس برنامه های شرکت قرار گرفته است
ح – تبلیغات Promotion
به تکنیک های پیشبرد فروش بعضاً در دو مورد قبلی یعنی در قیمت و محل عرضه اشاره گردید ولی از دیگر اقدامات انجام گرفته برای پیشبرد فروش موضوع تبلیغات است .
بی گمان تبلیغات امروزه حرف اول را می زند و در همین راستا شرکت هر ساله هزینه مشخصی را که معمولاً افزایش می یابد به مسئله تبلیغات اختصاص می دهد .
چاپ انواع کاتالوگ وبروشور ، حضور تبلیغی در نشریات تخصصی بویژه نشریات رایگانی که در محل های بورس صنایع برق و الکتریک در تهران و مراکز استانها عرضه می گردد .
تهیه و توزیع هدایای تبلیغی ، دعوت از فروشندگان عمده و خوشنام دیگر شهرها به مشهد و پذیرایی از آنها و نیز بازدید آنها از کارخانه و امکانات تولیدی شرکت ، راه اندازی سایت اختصاصی شرکت از جمله موارد دیگری است که درهمین راستا مورد توجه قرار گرفته است.

ط – محصولات Product
شرکت تولید نور برای نام آوری محصولات خود معمولاً در همایش های تخصصی و علمی حضور یافته و بعنوان حامی مالی عمل می کند و نیز در دو سال پیاپی توانست با حضور در لیست شرکتهای موفق به کسب تندیس طلایی اعتبار تجاری اروپا که در مادرید اسپانیا واقع است در سالهای 2003 در برلین و 2004 در پاریس مدیر عامل شرکت موفق به دریافت این تندیس گردید و نام تولید نور را در فهرست دریافت کنندگان تندیس طلائی کیفیت تجاری اروپا ثبت نماید .
ویژگی ها و مشخصات فنی:

ویژگی ها و مشخصات فنی وسایل روشنایی پاركها و معابر:
ساختمان این وسایل از چهار قسمت اصلی بدنه یا ستون ، حباب ، لامپ و اجزای جانبی نظیر قسمتهای تزیینی وغیره تشكیل گردیده كه عمده مصالح به كار رفته در آنها را لوله های برنجی و صفحات فولادی یا استیل و پلاستیكی شامل می شود.
لزوم برخورداری از جنبه های تزیینی و شكیل بودن اجزا در این وسایل با عنایت به نصب و كاربرد آنها در فضاهای مختلف كاری ، پارك ها ، معابر و مواضع در معرض دید ، طراحی و ساخت قسمت های مختلف آن ها را با استفاده از ظرافت های هنری متناسب با مناسبات اقلیمی ، فرهنگی و بومی سوق می دهد.
مشخصه تنوع پذیری وسایل روشنایی:
از آنجایی كه اصول عملكرد وسایل روشنایی در انواع مختلف آن ها یكسان می باشد ، لذا تنوع در این وسایل ، به سیستم و عملكرد آن ها مربوط نبوده بلكه مواردی كه موجب تزیین ، و مرغوبیت و ایمنی بیشتر این وسایل می شود انگیزه ای جهت تنوع آن ها به حساب می آید.
مواردی نظیر رنگ كاری ، لعاب كاری، استفاده از نقوش هنری در بدنه وسایل و مانند آن كه جوانب تزیینی این كالا را وسعت می بخشد و در زیبایی آن ها نقش به سزایی دارد . به عنوان مشخصه های تنوع پذیری این كالا شناخته شده كه هر كدام به نحوی مصرف كننده را برای ابتیاع انواع مختلف وسایل روشنایی مخیر می گرداند.

كانون های مصرف وسایل روشنایی:
با عنایت به آن كه وسایل مذكور علاوه بر برآوردن نیاز مصرف كننده در زمینه تولید روشنایی در بردارنده جنبه های هنری و تزیینی نیز بوده لذا مورد توجه اقشار مختلف قرار گرفته و مستعد جذب بازار می باشند. همچنین قابلیت دسترسی فراوان ، ایمنی و سهولت كاربرد آن ها در كنار قیمت مناسب به سایر كالاهای مشابه ، عاملی در جهت افزایش مصرف و نتیجتا بهره وری بیشتر تولید كنندگان این وسایل به شمار می رود.
كانون های عمده مصرف .سایل مذكور شامل كلیه اماكن عمومی نظیر پارك ها ، معابر ، مراكز تجاری و صنعتی ،اماكن مسكونی و با یك دید گاه كلی تقریبا تمامی اماكنی كه نیاز به روشنایی همراه با تزیینات هستند، خواهد بود
بررسی های فنی:
تعدد و تنوع واحد های تولیدی فعال یك محصول با عنایت به میزان ظرفیت تولید و چگونگی بهره مندی آن ها از امكانات تكنولوژیكی و مبانی و اصول علمی ، لزوم برخورداری واحد های جدید التاسیس از دانش فنی و تجهیزات مربوطه به منظور ایجاد توانایی برای مشاركت در رقابت های فشرده موجود در بازار فروش را ایجاب می نماید. تولید محصولات كیفی و حائز قابلیت های لازمه كاری و قابل رقابت با نمونه های مشابه داخلی . خارجی آن تنها در سایه انجام بررسی های دقیق علمی و فنی جهت پیش بینی و ارائه روشهای مناسب برای مراحل مختلف فرآیند تولید ، میسر خواهد بود.
در این راستا ، بهره گیری از تجارب علمی و عملی سایر واحد های تولیدی فعال جهت پیشبرد اهداف مورد نظر و ارائه الگوی اجرایی مناسب و منطبق با پتانسیل های فنی و اقتصادی موجود و اجتناب از شیوه های نا موفق تولید درخور توجه بوده ، ار اینرو بررسی ها و تحقیقات انجام شده از مراكز فوق و نتایج حاصله از نقادی منطقی و علمی در حیطه روند شكل گیری و نحوه فعالیت آن ها، تحت عنوان بززسی های فنی به منظور ایجاد ذهنیت مطلوب در خصوص انتخاب شرایط بهینه فرآیند تولیدصنایع روشنایی ارائه می گردد.
ابتدا روشهای متنوع موجود جهت انجام مراحل مختلف فرآیند تولید صنایع روشنایی به اختصار تشریح شده و ضمن تاكید بر نكات علمی و فنی حاصل از تجارب صاحبان صنایع و توصیه ها و معیار های تصریح شده توسط استانداردهای مربوطه ، روش های منتخب جهت مراحل فرآیند تولید ، با عنایت به میزان این واحد صنعتی معرفی شده است.

الف- نوع و ضخامت ورق:
ورق مورد نیاز در طراحی ستون های این نوع از وسایل روشنایی به سبب كاربرد گسترده این محصول در اماكن مختلف ، باید برخوردار از مقمومت مكانیكی مناسب بوده و همچنین حائز قابلیت های تزئینی و پذیرش جنبه های هنری نیز می باشد.
جهت قسمت های فلزی این وسایل كهبا هوای آزاد در تماس هستند. ضخامت حداقل 1 الی 12 میلیمتر مناسب بوده ، لیكن در مواردی كه این قسمت ها از مس یا فولاد ضد زنگ ساخته شده باشند ،حداقل ضخامت 8/0 میلیمتر عملكرد صحیح این وسایل را تضمین می كند.
فرم دهی مناسب به ورق های مربئطه ساخت ستون ها بر رعایت دیدگاه های تكنولوژیكی ، موجب افزایش مقاومت و استحكام ستون ها می گردد

پوشش دهی مناسب بر روی ورقه های فولادی نیز تاثیر شایان توجهی در افزایش قابلیت های مقاومتی سطح در برابر خوردگی ، زنگ زدگی و سایر عوامل محیطی خواهد داشت.
ب- رعایت معیارهای ابعادی و شكلی:
نكات ذیل در ارتباط با پروسه ساخت حباب باید مد نظر قرار گیرد.
– با عنایت به آن كه ابعاد شیشه ای، پلاستیكی و غیره كه بر روی لامپ قرار می گیرد استاندارد بوده و باید به نحوی صحیح روی محفظه مستقر شود، لزوم تناسب كامل شكل و ابعاد بدنه با ابعاد شیشه یا اجناس دیگر استاندارد ضروری و اجتناب نا پذیر است.
– به سبب رعایت جنبه های ایمنی ، محفظه یا همان حباب باید فاقد گوشه های تیز و برنده باشد.
ج- اتصالات لازم:
اجزای حباب های روشنایی باید در برابر تغییر شكل پلاستیك و پیچ خوردگی مناسب بوده و به گونه ای باشند كه در اثنای حمل و نقل از یكدیگر جدا نشده و دچار نقص نگردندكه عموما از اتصالات جوش و پیچ و مهره به عنوان اتصالات دائم و موقت استفاده می گردد.
د- پوشش خارجی:
كاربرد گسترده وسایل روشنایی ، لزوم بر آوردن توقعات و ارضای سلیقه های متفاوتی را در ارتباط با جنبه های تز یینی طلب می كند كه طبیعتا پوشش دهی مناسب با عنایت به نصب این وسایل در اماكن واقع تحت دید ،جزء مهمترین و ابتدایی ترین عوامل مؤثر بر مورد پسند واقع شدن آن ها به شمار می رود.
همچنین به سبب تنوع مواد اولیه مصرفی در ساخت صنایع رو شنایی پوشش دهی سطح قطعات به طرق مختلفی امكان پذیر خواهد بود كه با در نظر گرفتن موارد فوق، استفاده از رنگ های كوره ای ، لعاب و آبكاری (در انواع مختلف) مرسوم و متداول می باشد. شایان ذكر است كه پوشش های سطح اجزاء این وسایل ، باید در مقابل حرارت حاصل از عملكرد عادی آن ها و شرایط تصریح شده در آزمون های استاندارد مقاومت كافی از خود نشان داده و تغییر رنگ محسوسی در آن ها ایجاد نگردد.
نكات علمی و فنی در خصوص تولید قطعات تزیینی:

صنایع روشنایی علاوه بر نقش تامین نیازهای روشنایی عادی و اضطراری از وسایل تزیینی اماكن محسوب گردیده لذا رعایت نكات فنی و تكنولوژیكی به همراه دیدگاه های هنری و ذوقی لازمه جذب بازار مصرف و نها یتا موفقیت طرح و سود آوری مناسب آن می باشد. از اینرو انتخاب سنگ های تزیینی به اشكال مختلف ، قطعات پلاستیك و شیشه ای به جهت مقاوم بودن در برابر شرایط محیطی بلا مانع بوده ولی استفاده از قطعات چوبی ، كاغذی و;.. در این خصوص به دلیل احتمال پوسیدگی پیشنهاد می گردد.

بررسی مختلف تولید قطعات صنایع روشنایی:
به لحاظ تنوع روش های مختلف تولید و محدودیت های اقتصادی ، جهت انتخاب روشهای بهینه تولید با سرمایه گذاری های معقول ، نخست قطعات و اجزای صنایع روشنایی دسته بندی و روش های مناسب تولید انتخاب مبی شوند.
قطعات وسایل روشنایی به دو قسمت عمده تقسیم میگردند:
1- قطعاتی كه جنبه تزیینی نیز داشته و به عنوان بدنه وسیله شناخته می شوند.
2- قطعات و اجزایی كه جزء سیستم برق رسانی می باشند.
در دسته اول قطعات دارای اشكال گوناگون بوده و از مواد مختلفی نظیر برنج، استیل ،پلاستیك و;. ساخته می شوند كه با در نظر گرفتن پارامترهای مختلف مطرح شده ، مناسب ترین آن ها برای وسایل مورد نظر طرح انتخاب می گردند.
قطعات دسته دوم ، عمدتا توسط عملیات برق رسانی توسط عاملان ماهر یا نیمه ماهر انجام می شودكه سیم كشی داخلی این وسایل توسط آنان صورت می گیرد و وسایل مورد نیاز آن همچون سیم و سر پیچ وغیره می باشد.
تشریح تولید قطعاتی كه جنبه تز یینی دارند:
با عنایت به محدودیت های سرمایه گذاری در تهیه كلیه ماشین آلات و تجهیزات لازم جهت تولید كلیه قطعات و اجزا میسر نبوده و لذا به جهت این محدودیت ها و همچنین به منظور اتخاذ خط مشی اقتصادی مناسبی كه منجر به سود دهی واحد تولیدی گردد، الزاما تعدادی از قطعات وسایل موردنظر به طور آماده یا نیمه ساخته از واحد های تولیدی دیگر تولید می گردد. بر این اساس قطعات و اجزای صنایع روشنایی به دو بخش عمده ذیل تقسیم می گردند:
– قطعاتی كه از خارج واحد تولیدی خریداری می گردند.
– قطعاتی كه در داخل واحد تولید می شوند.
انواع قطعات پلاستیكی و شیشه ای و . . . . جز قطعا تی هستند كه از خارج واحد تولیدی تهیه می گردند. پا را مترهای متفاوتی در انتخاب این گونه قطعات دخالت داشته كه مهمترین آنها مسایل اقتصادی در ارتباط با قیمت تمام شده محصول، فرهنگ مصرف منطقه ای، قابلیت دسترسی به قطعات مذكور و نهایتا میزان ذوق و سلیقه به كار رفته در انتخاب این قطعات می باشند.
قطعاتی كه در داخل واحد تولید تهیه می شوند شامل قطعات ورقكاری شده و فرم یافته می باشند كه در مجموع عملیات ذیل در تهیه آنها نقش اساسی دارند.
الف ) برشكاری

ب ) فرم دهی
ج ) پوشش دهی
د ) اتصالات اجزا محصول
حال به بررسی این عملیات می پردازیم:
الف) عملیات برشكاری

روشهای مختلفی برای برشكاری وجود دارد كه استفاده از قیچی گیوتینی ودستی ، قالبهای برش و ;.. از آن جمله اند كه با عنایت به ابعاد كم قطعات مورد نظر طرح و سرعت عمل مورد نظر استفاده از قالب های برش ترجیح داده می شود.
ب) عملیات فرم دهی :
جهت تغییرفرم دادن قطعات ازخم كن های دستی ،ماشینهای خم كن ،پرسهاو;استفاده می گردد، كه باتوجه به سطح نسبتا بزرگ قطعات ،فرم دهی به كمك قالبهاوپرسهابه سختی وندرت انجام می پذیرد.چراكه ماشینهای خم كن وپرسهااین عملیات رابه خوبی انجام میدهند.
ج)پوشش دهی قطعات :
باعنایت به نوع قطعه ،وضعیت پوشش سطح خارجی آن متفاوت بوده وانواع متداول آن درصنعت به قرارزیراست :
_ رنگ كاری
_ لعاب كاری
_ آبكاری
هریك ازروشهای فوق دارای معایب ومزایایی بوده كه درمجموع باتوجه به حجم سرمایه گذاری ،میزان تزئینی بودن محصول وعوامل فیزیكی مختلف (دما،نور،ضربه و;) نوع متانسب موردنظرانتخاب می گردد.درمواقعی كه ظرفیت تولیدمطلوب ،درسطح بالائی موردنظرمی باشد میتوان جهت انجام این گونه عملیات درحجم زیاد وباكیفیت بسیارمطلوب به واحدهای متخصص دراین كارمراجعه نمود.
د) اتصال اجزا محصول :
روشهای مختلف اتصالات به شرح ذیل می باشد:
_ پیچ ومهره
_ جوشكاری وچسب كاری
_ پرچ كاری
_ درزكاری
هریك ازموارد فوق درشرایط وموارد مختلفی كاربرد دارد. درساخت جدید محفظه چراغ روشنایی ،بهترین روش اتصال نقطه جوش بوده ودرقدیم اتصال پیچ ومهرهای به نوع طراحی ممكن است روشهای دیگری اتخاذگردد.
تشریح تولید اجزای سیستم برق رسانی :
قطعات مذكورعموما مسی بوده وساخت آنها درداخل واحد تولیدی میسر می باشد. بنابراین بایك دیدكلی می توا ن این قطعا ت را به دو بخش زیر دسته بندی نمود :

1) برق رسانی به لامپ كه توسط سیم های مختلف انجام میگیرد .
2)مجموعه سرپیچ ولامپ
خلاصه عملیات تولید وسایل روشنایی :
نخست مواد اولیه مورد نیاز توسط بخش تداركات متنا سب با نیاز واحد وظرفیت مو

رد نظر تهیه شده وپس از كنترل تحویل انبار مواد اولیه می گردد . مواد مذكور به سه بخش عمده ورق فولادی (استیل یا برنجی ) ، مفتولهای برنجی ومواد اولیه تزئینی تفكیك می شوند .
ورقهای فولادی (استیل یا برنجی ) پس از تحویل به خط تولید توسط قیچیهای گیوتینی تحت برشكاری اولیه قرار گرفته ودر مراحل بعدی توسط پرس بفرم مطلوب درآمده واتصالات لازم آنها نیز به یكدیگر صورت می گیرد . در مرحله بعد قطعات مختلف تولیدی آبكاری شده وآماده مونتاژنهایی می گردند.
دسته دوم مواد اولیه ای هستند كه به شكل مفتول وشمش یا شكلهای منظم هندسی از جنس برنج ، به قسمت ماشین كاری و ریخته گری تحویل می گردند . به منظور ساخت قطعاتی در مورد قطعاتی كه اشكال پیچیده ومراحل ساخت بیشتری دارند ، درا بتدا مواد به شكل مذاب در آمده ، سپس ریخته گری و فورجینگ شده ودر پی آن عملیات ماشینكاری صورت می گردد . نها یتا قطعات مختلف تهیه شده آماده مونتاژ نهایی می گردند .
دسته سوم مواد اولیه تزئینی سنگی یا بلوری یا پلاستیكی بوده كه مستقیما پس از خرید روا خط مونتاژ نهایی می شوند.
پس از تكمیل عملیات مونتاژ نهائی ، محصول تولیدی ، مرحله تست روشنایی را سیر نموده ومتعاقب كلیه این عملیات ، محصولات بسته بندی شده وبه انبار محصول منتقل می گردند.
دربخش كنترل علاوه بر تست روشنایی وسایل و برق رسانی و;بررسی شده ودر صورت وجود نقایص احتمالی ، پس از مرتفع نمودن آنها ، وسایل مونتژ شده مسیر منتهی به انبار محصول را طی می كند.
_ تشریح عملیات در بخشهای مختلف تولید وسایل روشنایی :
پیبشرفت روز افزون تكنولوژی سبب بوجود آمدن روشهای نوین ومنسوخ گشتن روشهای قدیمی شده وموجبات اعمال سرعت عمل ودقت بیشتر در طراحی وساخت یك محصول را فراهم نموده است . با این دیدگاه وبا درنظر گرفتن عواملی چون تیراژ
محصول و حساسیت آن ، صنایع جانبی ، هزینه مواد اولیه ، فرهنگ مصرف ونهایتا مسائل اقتصادی ، روشهای ذیل جهت عملیا ت مختلف تولید وسایل روشنایی انتخاب شده وتحت دو بخش تشریح فرآیند ساخت قطعات تزئینی وجا نبی وروشهای منتخب ساخت اجزا و قطعات برق رسانی ارائه گردیده است.
_ تشریح فرآیند ساخت قطعا ت تزئینی وجانبی :
برای تولید بعضی از قطعات تزئینی كه ا ز انواع مختلف فلزات بر حسب كاربرد آنها
از روشهای زیر استفاده می شود :
1) ریخته گری د ر قالبهای یكبار مصرف
2) ریخته گری در قالبهای دائم
3) ریخته گری تحت فشا ر (دایكاست )
شرح هر یك از آن ها
الف ) ریخته گری در قالبهای یكبارمصرف :
در این روش ماده اولیه ساخت قالبها ، ماسه مخصوص ونیمه مرطوب بوده كه د

ارای
دانه بندیهای مشخص وحاوی مواد افزودنی جهت افزایش خاصیت چسبندگی ذرات ماسه می باشد.دانه بندی ونوع مواد افزودنی به ماسه با توجه به نوع قالبگیری وفلزمورد نظر منفاوت بوده وبه عنوان مثا ل جهت قالبگیری برنج از ماسه طبیعی استفاده می گردد.
ازمحاسن این روش امكان تولید ا نبوه وهزینه بسیاركم مواد اولیه بوده ، هرچند كه معایبی نظیر نامناسب بودن دانه بندی ماسه درحالت كلی ، وجود تخلخل ونیازبه كارگر ماهر، متوجه این روش می باشد
به منظور كاستن ازعیوبی نظیر تخلخل وناصافی سطوح درقطعات ریخته شده پس ازتهیه آنها نیازبه عملیات تكمیلی می باشد.
ب ) ریخته گری درقالبهای دائم :
نحوه عملیا ت ریخته گری تا حدی مشابه بند قبل بوده با ا ین تفا وت كه قا لبها دراین روش فلزی وبصورت دائمی می باشد . پس ازریختن مذاب درقالب ، قطعه شكل گرفته ونها یتا بعدازسرد شدن ، توسط وسایلی از دا خل قالب خا رج می گردد. قالبهای مورد استفاده در این روش معمولا به صورت دو یاچند تكه بوده كه با عنا یت به میزان پیچیدگی قطعه،فرم وتعداد تكه های قالبها متفاوت می باشد .
وجود تخلخل نسبی در قطعات ریخته شده ، هزینه اولیه نسبتا بالا وهمچنین عدم انعطاف پذیری ازعیوب عمده این روش محسوب می گردد.
روشهای ارائه شده دربندهای اخیر، به دلیل اجتناب نا پذیری وجود عیوب درقطعات ریخته شده ، لزوم اجرای عملیات تكمیلی فورجینك ،جهت بهبود كیفیت قطعات را ایجاب می كند.
ج) ریخته گری تحت فشا ر (دایكاست ) :
در روش نامبرده پس از ذوب فلز ، عملیات قالب گیری و مذاب ریزی توسط ماشین دایكاست و تحت فشار صورت میگردد. دانه بندی قطعه حاصل شده كاملا مناسب بوده و عیوب مذكور در روشهای قبلی در آن مشاهده نمی گردد . سرعت تولید در این روش نسبتا بالا بوده و برای تولید ا نبوه روشی منطقی و معقول می باشد . تجهیزات روش دایكاست از هزینه اولیه بالایی برخوردار بوده ، لذا توجه به میزان سرمایه گذاری پیش از انتخاب این روش كاملا ضروری خواهد بود .
عیوب مذكور در روشهای قبلی در آن مشاهده نمی گردد . سرعت تولید در این روش نسبتا بالا بوده وبرای تولید ا نبوه روشی منطقی ومعقول می باشد . تجهیزات روش دایكاست از هزینه اولیه بالایی برخورردار بوده ، لذا توجه به میزان سرمایه گذاری
پیش از انتخاب این روش كاملا ضروری خواهد بود .

علاوه برقطعات تزئینی وجانبی تهیه شده از خارج واحد تولیدی (سنگهای تزئینی ، بلورها و;) قطعات فلزی دیگری نیز توسط عملیات ورقكاری ودر قطعات پلاستیكی ساخته می شوند.
بعضی از موارد با استفاده از قالبهای یكبار مصرف در داخل واحد ساخته می شوند. درقسمت ورقكاری ، نخست ورقهای فولادی توسط قیچی گیوتینی در ابعاد مورد نظر بریده شده و سپس به وسیله قالبهائی كه بر روی پرس ضربه ای نصب شده اند ، برای رسیدن به ابعاد حدودی لازم تحت عمل برش قرار می گیرند .
به منظور ایجاد اشكال مناسب ، قطعات مذكورتوسط پرسهای مربوط وقا لبهای به آنها فرم دهی شده و نهایتا پس از انجام اتصالات لازم ، قطعات ساخته شده ، آبكاری و روانه مرحله مونتاژ نهائی می گردند .
آبكاری قطعات سه مرحله ذیل را شامل می گردند :
_ آماده سازی سطوح

_ پوشش دهی
_ عملیات تكمیلی
آماده سازی سطوح از عملیاتی نظیر زدودن هر گونه عیوب ظاهری ومكانیكی و پاكسازی
سطح قطعه از مواد چربی و لایه های اكسید شده و صیقل كاری سطوح ، به منظور حصول نتیجه مطلوب ودستیابی به روكش كامل ویكنواخت تشكیل گردیده است .
جهت پوشش دهی سطح قطعات از روش آبكاری الكتریكی كه عمدتا برای فلزات رسانای جریان الكتریسیته متداول است ، استفاده می شود . ماهیت این روش عكس عملكرد یك پیل الكتریكی بوده كه قطبهای آنرا قطعه ای كه باید آبكاری شود و فلز روكش تشكیل می دهند .
قطب كاتد(منفی ) این پیل ، قطعه مورد نظر جهت پوشش دهی و قطب آند (مثبت ) آن میله یا ورقه ای از جنس فلز روكش بوده كه در محلولی از نمك فلز روكش به عنوان محلول الكترولیت قرار گرفته اند .
شستشوی قطعات به منظور زدودن هر گونه آلودگی شیمیائی از آنها و نهایتا خشك كردن آنها توسط تمهیدات دستی (نظیر پارچه نرم ) یا جریان هوای گرم می باشد.
مونتاژنهائی مرحله پایانی عملیات تولید بوده كه در طی آن قطعات اصلی وسایر اجزا جانبی به یكدیگر متصل شده ومحصول نهایی شكل می گیرد .
در این عملیات نخست اتصال سیم ها ی برق رسان به سر پیچ انجام شده و سپس با استقرار مجموعه اخیر روی محفظه اصلی حفاظ شیشه ای یا پلاستیكی و;بر روی لامپ قرار می گیرد .
سایراجزای تزئینی نیز مونتاژ می شوند . در این مرحله محصول نهائی آماده تست بوده كه
جهت انجام این عملیات وسایر مراحل كنترل كیفیت روانه بخش كنترل نهائی می گردد .
پس از انجام عملیات كنترل كیفی وحصول اطمینان از صحت عملكرد وسایل ،محصول
نهائی آماده بسته بندی و انتقال به انبار محصول می باشد .
بسته بندی امری مهم جهت حفظ و نگهداری كالا تا رسیدن به د ست مصرف كننده بوده كه با عنایت به میزان اهمیت محصول از وسایل مختلفی نظیر كارتن ، چوب و; برای این عمل استفاده می شوند . مطلوبیت ومطمئن بودن بسته بندی ضمن تامین جنبه های ظاهری
جهت جلب بازار ، احتمال بروز خسارات در هنگام حمل ونقل كالا وتحمیل هزینه ضایعات به ویژه درخصوص این محصول را نیز كاهش خواهد داد. در این ارتباط ، مد نظر قرار دادن موارد ذیل حائز اهمیت بسیار بوده و دیدگاههای وسیعتری را در این خصوص ارائه می دهد .

الف – در نظر گرفتن حساسیت كالا وظرا فت لازم جهت حمل ونقل آن .
ب – درجه اهمیت حفظ جنبه های ظاهری و تزئینی محصول (خصوصا در مورد انواع صادراتی آن ) كه نیل به این مهم مستقیما منوط به انجام بسته بندی صحیح خواهد بود.
ج- هزینه بسته بندی و تناسب آن با مقدورات طرح مورد نظر .
د- در نظر گرفتن بعد مكانی محل تولید كالا نسبت به محل مصرف آن كه یكی از عوامل تعیین كننده نوع ماده به كار رفته در بسته بندی كالا ونحوه انجام این عمل می باشد.
ه- توجه به اهمیت جذابیت بسته بندی وتاثیر روانی آن برانتخابات كالا توسط مصرف كنندگان كه این امردر مورد كالاهای صادراتی از اهمیت بیشتری برخوردارخواهد بود .
كنترل كیفیت :

از مهمترین عوامل موثر بر كیفیت محصولات نهائی ، توجه به ویژگیها وپارامترهای مختلف چه در مراحل تولید وچه در مرحله انتخاب مواد اولیه بوده كه در خصوص صنایع روشنایی با عنا یت به ماهیت خطر زای آنها (اتصال بدنه و;) ودر نتیجه رعایت دقیق موازین استاندارد در طراحی وساخت این وسایل ، لزوم بازرسیهای مكرر وبرنامه ریزی شده جهت حفظ قابلیتهای كیفی محصولات تولیدی ورقابت مستمر را ایجاب می نماید .به طور كلی عملیات كنترل و بازرسی در سه مرحله عمده زیر صورت می گیرد.
1- كنترل مواداولیه
2- كنترل جریان عملیات
3- كنترل نهائی .
اهمیت جلوگیری از ضایعات مالی و اقتصادی ناشی از عدم مرغوبیت مواد اولیه ، پیش بینی كنترل وروش مناسب اعمال آنرا جهت اجتناب از تحمیل هزینه های سنگین خرید اولیه واتلاف وقت دستگاهها وپرسنل تولید ، طلب می نماید
متنایب با پیوسته یا ناپیوسته بودن فرآ یند تولید ومیزان تعدد قطعات تولیدی ، جریان عملیات كنترل ممكن ا ست به طور متمركز یا در ایستگاههای مختلفی از نظر عملكرد كیفی دستگاهها وپرسنل ، توسط تیم مربوطه تحت كنترل قرار گیرد كه موارد ذیل را شامل می گردد .
– كنترل عملیات برشكاری و پرسكاری
– كنترل عملیات ماسین كاری
– كنترل عملیات آبكاری
– كنترل مونتاژ نهائی
– كنترل آزمایشگاهی
در هریك از موارد فوق با توجه به حساسیت كار میتوان ایستگاههائی را جهت بازرسی جزئیا ت مربوط به هر بخش در نظر گرفت .
كنترل عملیات پرسكاری و برشكاری به طور عمده شامل اندازه گیری ابعاد قطعات تولید شده و بررسی میزا ن ا نطباق آنها با اندازه های مطلوب وكشف خرابیهای احتمالی ناشی ا ز وضعیت نامطلوب دستگاهها یا عملكرد نامناسب كارگر می باشد . همچنین میتوا ن با رعایت موارد فوق الذكر در رابطه با كنترل عملیا ت ماشین كاری نیز اقدام نمود. در عملیات آبكاری كنترل میزان وكیفیت مواد بكار رفته برای شستشوی سطح قطعات ، چربی زدائی واسید شوئی درجه اول اهمیت بوده كه به تبع آن كیفیت عملیا ت مذكور با بازرسی قطعات كنترل در میگردد. پس از اتمام آبكاری نیز كیفیت سطح از نظر یكنواختی لایه آبكاری وموجود نبودن معایبی از قبیل نقاط لخت یا نازك ، لایه پوسته پوسته یا ضعیف وناخالصی ها گوناگون ، نیز كنترل میگردد .
در مرحله مونتاژ نهائی ، كنترل شكل ظاهری محصول از نظر تطابق قطعات با یكد یگر و
تناسب مجموعه بجهت حساسیت این مسئله در مصرف وسا یل روشنائی ، باید بطور دقیق انجام شود .بهترین روش جهت این كار انتخاب نمونه های تصادفی از خط مونتا ژ وانجام
عملیات دقیق كنترل روی آنها بوده كه خود كنترل دیگری بر مراحل قبلی كار خواهد بود
جهت بهبود كیفیت محصولات واطلاع از ا فت ا حتمالی كیفیت كاری دستگاهها ،باید طی مدت مناسبی قطعات را از نظر استحكام مكانیكی ، خواص فیزیكی و مشخصه های ظاهری ( ابعاد، رنگ وغیره ) مورد آزمایش قرار داده وتوصیه های مقتضی جهت بهبود وضعیت تولید یا رفع نقا یص موجود داده شود .
برآورد های فنی :

ایجاد دیدگاههای جامع به منظور اتخا ذ تدابیر منطقی در ا رتبا ط با احداث واحد تولیدی وصنایع روشنا یی ، لزوم انجام برآورد های معقولی در حیطه مسا ئل مختلف فنی مشتمل
برمیزان مواد اولیه مصرفی ، ماشین آلات وتجهیزات خط تولید ، نیروی انسانی ، مصرف انرژی ، مساحت زمین ، وزیربنای واحد و; را ا یجا ب می نماید . همچنین تعیین محدوده
ظرفیت وشرایط عملكرد واحد تولیدی ، موارد نامبرده فوق را مستقیما تحت الشعاع قرار داده از این رو بررسی وتصمیم گیری در خصوص پیشنهاد رقم حدودی تیراژ تولید سالانه واحد به عنوان نخستین قدم در ا نجام برآورد های فنی وبرنامه ریزی تولید ضروری واجتناب ناپذیر میباشد . در ا ین را

ستا ، جهت حصول به ظرفیت تعیین شده ، ماشین آلات وتجهیزات ، مواد اولیه ، مصارف انرژی نیروی انسانی لازمه ، تاسیسات وتجهیزات زیربنائی وسایر مقتضیات طرح پس ا ز اعمال نقطه نظرات كارشناسی و ملاحظا ت تجربی ( ا ستفاده از تجربیات مراجع ذیصلاح ، تولیدكنندگان و;.)، انتخاب گردیده و پارامترهای كمی مورد نیاز (قبیل ظرفیت ، توان ، تعداد وسرمایه و..) تعیین میگردد . نهایتا ارائه یك جا نمایی كلی از قسمت های مختلف واحد تولیدی وبرنامه زما نبندی اجرای طرح ، ذهنیت بوجود آمده از طرح را تكمیل خواهد نمود .
_ برآورد مواد اولیه مورد نیاز واحد تولیدی صنایع روشنائی :
مواد اولیه مورد نیاز جهت تولید محصولات مورد نظر طرح شامل انواع ورق ، شمش ،وشیشه و ا ستیل و مواد پلاستیكی بوده كه لزوم هر یك از آنها با استفاده از عوامل متعددی نظیر ظرفیت تولید ، مشخصات دستگاهها وتجهیزات و نحوه سیر عملیات صورت خواهد گرفت .
افلام كلی این مواد عبارتند از :
1- انواع ورق ، جهت ساخت ستونها ( برنجی و فولادی )
2- مفتول برنجی جهت ساخت قطعات ( بمنظور بعضی ا ز انواع حبابها )
3- شیشه ( حباب ) نشكن با مقاومت كافی جهت محافظت لامپ .
4- انواع لامپ ها برای مصارف مختلف .
5- انواع سر پیچها ( پاتروم ) برای انواع لامپ ها .
6- انواع سیم ( هادی ) برای انتقال انرژی الكتریكی از شبكه به لامپ .
7- كارتن جهت بسته بندی .
8- مواد مورد نیاز جهت آبكاری
برآورد دستگاه ها و تجهیزات خط تولید:
هماهنگ با بررسی ها و تحلیل هایی كه در خصوص گزینش روش مناسب و تعیین بهینه ترین شرایط و ملزومات انجام شده ، تعداد و نوع ماشین آلات مورد نیاز جهت تولید چراغ روشنایی ذكر می گرددكه در این خصوص حتی الامكان سعی شده است تا از تجهیزات تولید و سیستم های كنترل و فرمان خودكار و فاقد اثرات سوء زیست محیطی و واجد حداقل استهلاك بهره گیری شود

كه در این رابطه دیدگاه های كیفی محصولات همواره در تصمیم گیری و انتخاب مد نظر قرار گیرند.
با توجه به میزان اهمیت اجزای محصول مورد نظر ، چه به لحاظ كیفی و چه از حیث كمی تامین دستگاه ها و تجهیزات لازمه از منابع داخلی یا خارجی صورت می گیرد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir