توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله قارچهای خوراكی صدفی تحت فایل ورد (word) دارای 67 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله قارچهای خوراكی صدفی تحت فایل ورد (word)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله قارچهای خوراكی صدفی تحت فایل ورد (word)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله قارچهای خوراكی صدفی تحت فایل ورد (word) :

قارچهای خوراكی صدفی

مقدمه : قارچهای خوراكی صدفی Oyster Mushrooms
وجودگرما و هوای مرطوب در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری محدودیت های عمده ای در امر كشت و پرورش بسیاری از قارچ های خوراكی متداول، مانند قارچ دكمه ای Agaricus bisporus و شی تا كه Lentinula ایجاد می كند. قارچ چینی با رشد برروی كاه برنج، قارچی مناسب برای مناطق گرمسیری بوده و در این مناطق از اهمیت زیادی برخوردار است.

كشت و پرورش قارچ های صدفی، نسبت به سایر قارچهای خوراكی، بسیار ارزان و كم هزینه است. انتخاب و پرورش این قارچ در صنایع تولید غذایی برای كشاورزانی با درآمدهای محدود می تواند منبع درآمدی مناسب باشد. گونه های پلوروتوس از جمله قارچ های خوراكی می باشند كه در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری از رشد مطلوبی برخوردارند. در حال حاضر گونه های متعددی از قارچ پلوروتوس شناخته شدند كه با برخورداری از قدرت تولید بالا و كیفیت مناسب، در شرایط حرارتی بالا نیز رشد مطلوبی دارند بسیاری از گونه های پلوروتوس برروی چوب های پوسیده یا در حال پوسیدن و نیز در سطح تمام چوب های سخت و بقایای چوبی از جمله خاك اره و ضایعات كاغذ و بقایای قهوه (تفاله قهوه، پوست ها، ساقه ها و برگر ها) ساقه های سبز موز، پوست غوزه پنبه، كنجاله پنبه، بقایای آگاو، كنجاله سویا و بسیاری از مواد لیگنوسلولزی دیگر رشد كنند.

كشت پلوروتوس در كشورهای جنوب شرقی آسیا، اروپا و آمریكا بسیار رایج است و در طول فصول رشد، می توان آنرا پرورش داد اغلب گونه های آن رشد میسلیومی بالایی داشته و براحتی مواد سلولزی را كلونیزه می كنند به گونه ای كه قادرند این مواد را قبل از تخمیر، (كمپوست شدن) تجزیه نموده و مورد استفاده قرار دهند. لذا قدرت ساپروفیتی بالایی دارند. از نظر تغذیه ورفع گرسنگی و نیز احیای اقتصاد كشاورزی، در كشورهای در حال توسعه پرورش گونه های پلوروتوس نسبت به سایر قارچ های خوراكی، از اهمیت و امتیاز بالایی برخوردار است.

در سالهای اخیر میزان تولید قارچ قارچ صدفی از 169000 متر یك تن در سال 1987، به 909000 متر یك تن در سال 1990 افزایش یافته است.
آنچه در مورد قارچ های صدفی مهم و قابل توجه است، تبدیل توده سابستریت بستر به اندام های باردهی قارچ و راندمان بیولوژیكی آن – اغلب با بیش از 100 درصد است كه از نظر تولید قارچ در دنیا، حداكثر میزان تولید محسوب می گردد. در مراحل تجزیه و تخریب كاه خشك، حدود 50 درصد توده به صورت گاز دی اكسید كربن، 20درصد به صورت آب، 20درصد به صورت كمپوست مصرف شده، 10 درصد نیز تبدیل به ماده خشك اندام باردهی قارچ می شود.

به طوری كه این مقدار ماده خشك، معادل تبدیل 25درصد توده تر سوبسترای بستر به قارچ تازه است. این امر كاملاً به مرحله و زمان برداشت قارچ نیز بستگی دارد. قارچ های صدفی حاوی پروتئین های اصلی و ضروری بوده كه بر اساس وزن خشك قارچ مقدار آن برابر 35-15 درصد در منابع علمی گزارش شده است. این قارچ ها همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از اسیدهای آمینه آزاد است.

به علاوه این قارچ ها مملو از ویتامین های مفید از جمله ویتامین C (gr 100/gr 144-30 ) و ویتامین B، نیاسین gr100/ mg109 می باشند. تفاوت های موجود در گونه های قارچ صدفی از نظر میزان مواد غذایی، به چند عامل بستگی دارد. از جمله مقدار پروتئین قارچ تحت تأثیر نوع ماده مصرفی دربستر ومیزان سوبسترا می باشد. تفاوت میزان تركیب غذایی وعملكرد قارچ های نژاد پلوروتوس بسیار محرز است. برای اطلاعات بیشتربه مقالاتی كه دررابطه با خواص غذایی قارچ های صدفی ایل كاتان (1991) رای وهمكاران (1988) وبانو وراجاراتنام (1988) مراجعه كنید.درخصوص مشكلات موجود در زمینه پرورش قارچ های صدفی ،بطور اهم به سه نكته باید توجه كرد:

1- این قارچ ها خیلی سریع وزود فاسد می شود. به نحوی كه فقط به مدت چند روز درفروشگاه مواد غذایی قابل نگهداری است.
2- به علت پخش گسترده اسپورهای قارچ در سالنهای پرورش ، سلامت كارگران حساس باخطر جدی مواجه است. نژادهای اسپور یا كم اسپور قارچ كه زواید كوتاه وگوشت ضخیمتری دارند، مدت زمان بیشتری هم قابل نگهداری می باشند. همچنین پرورش دهندگان قارچ های صدفی ، این ارقام را بیشتر مورد توجه قرارمی دهند.
3- حشرات زیادی وارد محل پرورش قارچ های صدفی می شوند كه اقدامات لازم برای پیشگیری ومبارزه با آنها، امری ضروری است كه پرورش دهندگان باید مورد توجه خاص قرار دهند.

درمقایسه با سایر قارچ های خوراكی كه دراین كتاب ذكر شد، قارچ صدفی بسیار مورد توجه حشراتی چون Sciarid , phorid می باشد. این حشرات باحركت سریع وچرخشی خود درفضا ومحیط اطراف قارچ های مزبور وقارچ های بالغ موجب پراكندگی وانتشار اسپور آنها درهوا می شوند. تولید نژادهای جدید قارچ های صدفی از طریق همسانه سازی ارقام وحشی آن ، به سهولت امكان پذیر است.

قارچ های صدفی به رنگ های سفید، آبی ، خاكستری، قهوه ای، رنگارنگ، طلایی وصورتی دیده می شوند. گونه صدفی Pleurotus pulmonarius كه دردمای بالامقاوم بوده وكشت مصنوعی آن به سهولت قابل اجرا است از نظر كیفیت طعم، گونه شاه صدف P. eryngii بسیار عالی است. گونه صدفی طلایی P. citrinopileatusوگونه رنگی صدف صورتی P. djamor رنگ بسیار درخشانی دارند. گونه صدف درختی P. ostreatus سرتاسر جنگل های درختان سخت چوب، بطور گسترده ای پراكنده اند.

بین میزبان های مختلف قارچ، درمناطق معتدله تفاوت عمده ای وجود دارد. درمحیط های كشت استریل ، فرم های دوشكلی قارچ صدفی گونه P. cystidiosus بسیار مشابه یكدیگرند. از نظر تولید محصول، قارچ های صدفی محصولات باارزشی می باشند كه به دنبال تكامل حرفه قارچ از كمپوست مصرف شده آن به عنوان غذا برای نشخوار كنندگان، پرورش طیور وخوك استفاده می شود. برای كسب اطلاعات بیشتر درمورد كاربرد كمپوست مصرف شده قارچ های خوراكی صدفی به عنوان غذای حیوانات اهلی به مقالات زدرازل(1977 و 1976) استرتار و همكاران(1987) زد رازل (2000) مراجعه كنید.

توده كاه كه به عنوان یك منبع غذایی برای پرورش قارچ صدفی استفاده می شود، بعد از برداشت محصول، كمپوست مصرف شده آن تركیب مناسبی برای تهیه كود برگ، كود بیولوژیك و خاك های جدید می باشد. از كمپوست مصرف شده می توان محصولات اقتصادی دیگری را نیز تولید كرد.
این قارچ های صدفی با توانایی تولید مواد ضد نماتد، به سالم سازی محیط نیز كمك می كند. حداقل پنج گونه از قارچ های صدفی شناسایی شده اند كه حاوی متابولیت های سمی برای نماتدهاست (Thorn & Barron, 1984). همچنین كمپوست های مصرف شده قارچ های صدفی برای پرورش گونه قارچ Stropharia- annulata در فضای آزاد، بسیار مناسب می باشد از بقایای كمپوست مصرف شده می توان به مقدار قابل توجهی آنزیم های تجزیه كننده لیگنوسلولز را استحصال كرد.از نظر تاكسونومیكی ، جایگاه جنس قارچ پلوروتوس دشوار است،

به طوری كه سینگر (1956) این جنس را در خانواده Polyporaceae همراه با Lentinus قرار داده است. اما سایر محققان اظهار می دارند كه این جنس باید در خانواده Tricholomataceae قرار داده شود. اغلب جنس های پلوروتوس بررسی شده از نظر ظاهری با هم تفاوت دارند، و تا زمانی كه DNA آنها مطالعه و كاملاً بررسی نگردد اختلافات موجود بین آنها به طور دقیق مشخص نخواهد شد.
نظر والتینگ و گرگری (1989) را در این زمینه كه جنس پلوروتوس به خانواده Pleurotacace تعلق دارد، قابل قبول می دانیم.

گونه های زراعی پلوروتوس بیشتر از سایر جنسها شناخته شده اند و معروفترین آنها عبارتند از:
1- پلوروتوس اوستراتوس . این قارچ یكی از گونه های شناخته شده دربین قارچ های صدفی است؛ ودرسطح تجاری روی چوب، كاه وكلش غلات وسایر بقایای گیاهی كشت داده می شود. باردهی قارچ درطبیعت دركشورهای معتدل، درفصول پاییز وزمستان – كه حرارت زیر16 درجه سانتی گراد است – صورت می گیرد.
2- پلوروتوس فلوریدا . این قارچ را اولین بار درسال 1958، Block , Tsao and Han از مناطق نیمه گرمسیر فلوریدای آمریكا گزارش كردند.این گونه نیز از نظر شكل ظاهری ، مانند گونه صدفی درخت می باشد، ولی كمی كوچكتر است. این قارچ نسبت به گونه صدف درخت محصول بیشتری داشته وقادر است شرایظ حرارتی بالایی را تحمل كند.

3- پلوروتوس ارینجی . این قارچ بطور طبیعی درجنوب اروپا، مناطق مركزی آسیا وآفریقای جنوبی رشد می كند و به صورت انگل روی ریشه بعضی از گیاهان خانواده چتریان Ferula sp و Erykgium campestre رشد می كند. این گونه تا كنون فقط در سطوح آزمایشی كشت شده است . بوی دلپذیر و كیفیت پخت مناسب، آن را در ردیف مرغوبترین گونه های پلوروتوس قرار داده است. در بازارهای اسپانیا، افغانستان، مراكش، هندوستان و ایران به صورت تازه و خشك یافت می شود.

4- پلوروتوس سیستیدیوسوس. این قارچ در كشور تایوان به فراوانی كشت شده و به صدف تابستانی مشهور است. متأسفانه این قارچ بوی تندی داشته و باب طبع بسیاری از مصرف كنندگان نمی باشد.
5- پلوروتوس فلابلاتوس. روش كشت این قارچرا بانو و سریواستاوا (1963) از هندوستان گزارش كرده اند. لیكن اطلاعات كافی در مورد خصوصیات زراعی و امكان كشت آن در سطح جاری در دست نیست.

6- پلوروتوس كورونوكوپی. قارچ با رنگ زرد از سایر گونه های پلوروتوس قابل تشخیص است. كشت آن فقط در سطوح آزمایشگاهی انجام یافته است. در طبیعت روی چوب درختان بلوط، جیر، راش و غیره رشد می كند.
7- پلوروتوس ساپیدوس. این گونه، از نظر ظاهری تا حدودی با سایر گونه های P. ostreatus اختلاف دارد، اما مزه آن شبیه قارچ صدفی درخت است. اینگونه قارچ دارای اسپورهایی به رنگ بنفش روشن است.در صورتی كه درP. ostreatus اسپورهای سفید رنگ است.
8- پلوروس ساجركاجو. این قارچ را الین بار جادیك و كاپور (1976) در هندوستان از طبیعت جمع آوری كرده و از آن كشت خالص تهیه كردند.

فصل اول
قارچ صدفی دینگری Pleurotus sajor-caju (Fr.) Singer
این قارچ را اولین بارجاندیك وكاپور(1976) درهندوستان جمع آوری واز آن كشت خالص تهیه كردند. سپس روش های كشت موفقیت آمیز آن دربخش قارچ شناسی وبیمار یهای گیاهی انستیتو تحقیقاتی كشاورزی هندوستان دهلی نو مورد بررسی قرارگرفت. درمقایسه با سایر گونه های خوراكی پلوروتوس، این گونه بسیارمناسب ومرغوب تشكیل داده شد این قارچ به علت رشد آسان وباردهی عالی وشكل ومزه خوب به سرعت به صورت یك گونه تجاری دربسیاری از كشورها بخصوص آسیای جنوب شرقی مورد بهره برداری قرارگرفت . قارچ خصوصیات بیولوژیكی ذیل را داراست :
1- این گونه درروی بسیاری از مواد سلولزی حاصل از بقایای گیاهی مزارع رشد می كند؛

2- به تهیه كمپوست كامل از بقایای گیاهی نیاز ندارد وتنها نرم كردن گلشن یا كاه برای تولید قارچ كفایت می كند؛
3- می توان آن را درداخل جعبه ها ، كیسه های نایلونی و تورهای پلاستیكی ، سبدها، قفسه ها، طبقه ها وغیره كشت داد؛
4- مرحله پنجه دوانی قارچ P. sajor-ciju خیلی سریع است ودراولین تولید محصول را می توان پس از دوهفته برداشت كرد؛
5- نیازی به خا ك پوششی نیست؛

6- می توان دردامنه وسیعی از حرارتی (22 تا 28) درجه سانتی گراد آن را كشت داد؛
7- مقدار تولید محصول درواحد سطح بسیار عالی وبالااست .
الف: خصوصیات بیولوژیك
1- مورفولوژی
قارچ صدفی هندی درهوای گرم، نرم وسفید رنگ ودر هوای سرد خاكستری رنگ است. پایه كلاهك معمولاً خیلی كوتاه ، ورنگ آن نیز مانند رنگ كلاهك است . كلاهك درزمان جوانی ، شبیه بادبزن است؛ اما به تدریج شكاف های عمیق برداشته وتشكیل قسمت های مستقلی را می دهد، به گونه ای از قارچ به شكل خوشه ای به نظر می رسد. كلاهك معمولاً گود است. اما درجاهایی كه گازكربنیك (2CO ) زیاد باشد ، شكل قیف دهان گشاد را بخود می گیرد.

درقسمت زیرین كلاهك تیغه های متعدد بلند، متوسط ، كوتاه وخیلی كوتاه بصورت متناوب تشكیل می شود. كلاهك بطرف پایه ی آن قراردارند. چهاربازیدیو اسپور برروی هر بازدیدیوم مشاهده می شود. درحالی كه درگونه Agaricus bisporus فقط دربازدیدیو اسپور روی هر بازدیدیوم قراردارد.
2- چرخه زندگی
این قارچ درموقع بلوغ تعداد زیادی اسپور تولید می كند كه بطور متناوب آزاد می شوند . این اسپورها از طریق باد پخش شده ودر روی سابستریت های مناسب جوانه می زنند ومیسلیوم اولیه را بوجود می آورند. سلول های میسلیوم اولیه فقط یك هسته دارند. تلاقی بین دو میسلیوم اولیه حاصل این دو اسپور مختلف، ولی سازگارمنجر به تولید میسلیوم ثانویه می شود.هر سلول میسلیوم ثانویه دو هسته دارند .

میسلیوم ثانویه به سرعت رشد كرده وگره های اولیه را بوجود می آورد. این گره ها یا دكمه ها، بارشد خود اندام های باردهی قارچ را بوجود می آورند. پلوروستوس یك قارچ هتروتالیك است . بنابراین تلاقی میان دو هیف مختلف وجداگانه از دو اسپور سازگار متفاوت برای تشكیل اندام باردهی قارچ ضروری است.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir