توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله ایثار تحت pdf دارای 1490 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ایثار تحت pdf  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ایثار تحت pdf،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ایثار تحت pdf :

ایثار

« ایثار ، زیور پارسایی است » امام علی(ع)
1 – مقدمه
نگاه به مقوله ایثار نگاه عمیقی است.ایثار و شهادت(كه قله و اوج ایثارگری است) نهایت كمال یك انسان است كه خود را در خدا ذوب كرده این كمال ومشاهده آن دید وسیعی را می طلبد. كه در خور شایسته بررسی ابعاد آن باشد این یك مقوله انسانی است كه در همه جوامع وجود دارد سایر ملل برای ایثارگران وكشته شدگان جنگهای خود عظمت وجایگاه خاصی قائلند وهمواره كوشیده اند آنها را با مباهات وافتخارات وذخیره ای برای پیشرفت نسلهای بعدی قرار

دهند.حتی كشورهایی هم كه درگیر جنگ نبوده واز این حماسه آفرینی های تاریخی بی بهره بوده اند سعی كرده اند با اسطوره معنوی هایی در فرهنگ بومی خود تجلی گاه كمال انسانیت را به مردم خود شناسانده و به نوعی روح ایشان را برای رشد و ترقی آماده تر سازند چرا كه همین فضیلتهای فردی است كه موجب ایجاد پیوند بین افراد مختلف اجتماع ودر نهایت برقراری ارتباط بین جوامع مختلف میشود در ایران اسلامی ما هم به دلیل استحكام مبانی دینی ونیز

تمدن وپیشینه ی غنی فرهنگ این بحث یعنی ایثار است.
این فضیلت (از خود گذشتگی) زمانی در ریز علی خواجوی دهقان فداكار جلوه می‌كند و زمان دیگر در یك معلم فداكار تجلی می یابد و مواردی چون نوجوانان ها و دانش آموزانی چون شهید فهمیده می توان یافت.

در تاریخ ایران عزیز ما اوج این ایثار را كه نمونه های فراوانی هم دارد در دوران هشت ساله دفاع مقدس به نظاره نشستیم. دفاعی كه آحادملت در آن مشاركت داشته و به اتفاق در برابر دشمن ایستادند. ما درصدد هستیم این جایگاه را به صورت واقعی بازشناسی و نمایان كنیم.

1-1 بیان مساله
1- آیا ایثار تنها گذشتن از جان و مال است؟
2- آیا ایثار در جامعه ی اسلامی امروز امتیاز محسوب می شود؟
3- آیا میزان تاثیر ایثار در افراد جامعه زیاد است یا كم؟
4- آیا دانش آموزان در ایثار نقشی دارند؟
2-1 اهمیت وضرورت مسئله
فرهنگ ایثار وجانبازی بستر تحولات فرهنگی جامعه از جریان رشد وشكوفایی برای تربیت انسانها وتعالی آنها به سوی قله رفیع انسان كامل است .عزیزان جانباز، پای بندی خود را به اعتقادات اسلامی با ایثار خون وبا نثار بند بند وجودشان به اثبات رسانیدند.

ما باید جامعه را به سوی ویژگی های جانباز آرمانی ،تعالی بخشیم: نه اینكه جانبازان را از اوج ایثارگری تنزل دهیم تحولات سیاسی در كشورها وانقلاب های كه منجر به تغییر ساختاری نظام ها وحكومت ها می شوند، دارای ویژگی های فرهنگی خاص خود هستند. تغییردر فرهنگ عمومی مردم وجایگزینی فرهنگ جدید به جای گذشته ،بر خلاف تغییرات سیاسی نظامی، كه در مدت نسبتا كوتاهی به وقوع می پیوندند ومستلزم صرف زمانی طولانی است.

در تداوم انقلاب و در مواجه با توطئه های مختلف استكبار جهانی وپیش آمدن ابتلائات مختلف جانباختگان مكتب عشق وایثار سر از پای نشناختن وبا تعالی معنوی وعرفانی در صف مقدم مبارزه با استكبار جهانی وایادی مزدور آن پیشتاز صحنه های خون وشرف گردیدند. اوج این ایثارگریها در میدان های مبارزه حق علیه باطل و در جای جای میهن اسلامی، از كردستان تا خوزستان، در هنگامه خون و خطر وعشق وشرف نمایان گردید.

در هر جامعه مجموعه ای از نیروهای مختلف وجود دارند كه در طیف بسیار وسیعی از كفر تا ایمان طبقه بندی می شوند و در مواجهه با نهضت های الهی عكس العملهای خاص خود را نشان می دهند. به گونه ای كه پاره ای از مردم تا مرز شهادت وایثار وجان ومال از مبانی عقیدتی وارزشهای مكتبی آن نهضت الهی حمایت می كنند وعده ای دیگر در موضع كفر والحاد خود،سرسختانه در مقابل آن قرار می گیرند.

در تداوم انقلاب و در مواجه با توطئه های مختلف استكبار جهانی وپیش آمدن ابتلائات مختلف جانباختگان مكتب عشق وایثار سراز پای نشناختند وبا تعالی معنوی و عرفانی در صف مقدم مبارزه با استكبار جهانی وایادی مزدور آن اقدام كردند.

این جاست كه وظیفه ی بس خطیر جامعه و تمام كسانی كه ایثارگران به گردن آنان حق حیات دارند آشكار می گردد.و اما این مقوله نیز از دو جهت قابل توجه وبررسی است: یكی آنكه اساسا جامعه باید دین خود را نسبت به كسانی كه با ایثار وجانبازی ،حیات وبقای جامعه را تضمین كرده اند ادا كردند وكوتاهی وسهل انگاری در انجام این وظیفه كفران نعمت وناسپاسی وحق ناشناسی است. از جهت دیگر قدردانی نسبت به ایثارگران نشانه ی تلاش وایثار خود قرارداده بود ونظام اسلامی ما نیز در تمام برنامه ریزی ها وجهت گیری های فرهنگی،سیاسی، اقتصادی و..

این هدف مقدس را نصب العین قرار داده است. از این دیدگاه ایثار وجان فشانی در راه تحقق آرمان ها وتثبیت ارزش های الهی، مقدم بر هر خدمت و حركتی به شمار می آید، چه، در پرتو ایثار وفداكاری است كه امنیت جامعه ی اسلامی در قبال توطئه های دشمنان تضمین شده زمینه مناسب برای ساختن یك جامعه ی نمونه ی قرآنی فراهم می گردد.

3-1 اهداف پژوهش
1- آشنایی با مفهوم ایثار
2- آشنایی و درك طبقات ایثار

3- شناخت تاثیرات ایثار در جامعه
4- بررسی نگرش های موجود به این مبحث دربرخی منابع موجود
گرداوری این تحقیق از آن جا كه قشر جوان ونوجوان ما به نوعی امید آینده كشور محسوب می شوند باید برای پذیرش نقش های مختلف آینده آماده شوند و تمام جنبه های زندگی را بیاموزند.

یكی از جنبه های زندگی ایثار وفداكاری است زیرا می توان در این مورد ایثارگران واقعی وخصلت پاك و با ارزش آنها را برای عموم مردم به تصویر كشید وبرای جوامع بعدی به یادگار گذاشت.

این تحقیق نیز با هدف ارزیابی ایثار در جوامع مختلف وچگونگی آن گردآوری شده است.
به دلیل ضیق وقت امکان استفاده از بسیاری از ابزار و طرحهای اماری دقیق میسر نگردید.

4-1 بررسی تحقیقات انجام شده پیرامون مسئله ی مورد نظر
در زمینه ایثار تحقیقات زیادی به عمل آمده است از جمله تحقیقات عمر وخالد ودكتر معین و..كه میتوان از نظرات آنها استفاده كرد وحتی تاریخچه ای از ایثار كه در تاریخ اسلام در دوره پیامبر ارائه شده استفاده كرد ولی در زمینه ی تاثیرات آن در جامعه تحقیقات زیادی به عمل نیامده و به شكل مكتوب منابع زیادی در دسترس نبوده است.حال سعی ما دانش آموزان ونوجوانان دراین تحقیق بر این است كه انواع ایثار و تاثیر آن را در جامعه مورد بررسی قرار دهیم.
با توجه به اینكه موضوع اسلامی می‌باشد شاید نواقصی داشته باشد كه از تمامی عزیزانی كه این تحقیق را مورد بررسی قرار می دهند خواهانیم كه مساعدت لازم را درجهت پیشبرد بیشتر تحقیق در مراحل آینده به عمل آورند قبلا از همكاری شما عزیزان متشكریم.

5-1 جامعه آماری
1- منابع چاپی شامل كتابهای تفسیر، داستانی، مفاهیم قرآنی و…
2- دانش آموزان دوره متوسطه دبیرستان شاهد عصمت

 

6-1 نمونه وروش نمونه گیری
1- منابع چاپی با توجه به محدودیت زمان تحقیق ووسع وتوانایی پژوهشگران منابع مذكور از بین منابع انتخاب وفیش برداری شد.
2- نمونه آماری دانش آموزان تعداد 70 نفر از دانش آموزان دختر دبیرستان شاهد عصمت كه به طور تصادفی انتخاب وپرسش نامه بین آنها توزیع شده است.از این تعداد 50 پرسش نامه كامل انتخاب واطلاعات آن استخراج شد.

7-1 روش تحقیق
بنا به موضوع روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش روش تحقیق كتابخانه ای وروش همایشی می‌باشد.
به این صورت كه در مرحله اول با مراجعه به منابع موجود كتابخانه ای بر حسب موضوع از اطلاعات مورد نظر فیش برداری ودر تدوین مورد استفاده قرارگرفت. برای جمع آوری نظرات دانش آموزان از پرسش نامه 10 سوالی استفاده شد و نظرات دانش آموزان پیرامون هر یك از سوال ها با مقیاس تعیین شده وجمع آوری شد.
روش آماری مورد استفاده در حد آماری توصیفی (درصدگیری ورسم نمودار) می‌باشد.

9-1 مراحل اجرای تحقیق
پرسشنامه های تهیه شده در اختیار دانش آموزان دختر قرار گرفته بعد از پرشدن پرسشنامه كدگذاری شده واطلاعات آن استخراج شد وبعد از آن به كمك سایر افراد گروه به شكل نمودارهای درصد فراوانی ترسیم شد.

10-1 مشكلات تحقیق
از جمله مشكلات این تحقیق عدم وجودكتب وتحقیقات كافی در زمینه ایثار و تاثیر آن در فرد و خصوصا اجتماع بود.
مشكل دیگر با توجه به ضیق وقت تعداد نمونه آماری 50 پرسشنامه (بعد از حذف _ پرسشنامه های ناقص) می‌باشد.
برای كسب اطلاعات جدید روز، شناخت زیادی روی سایتهای اینترنتی نبود و فقط از چند سایت استفاده شده است.

10-1 ارائه پیشنهاد
از عزیزانی كه تحقیق را بررسی می كنند تقاضا داریم كه تحقیقات را دراختیار مسئولین قرار دهند تا موجبات مطالعات گسترده تر در این زمینه و خدمت به جامعه فراهم گردد، به امید روزی كه تمام افراد جامعه به خصوص جوامع اسلامی قدر ایثار و ایثارگران را بدانند خود عضوی از این گروه فداكار باشند.

2 ایثار
كلمه ای زیبا است، فضیلتی بزرگ دارد، اما عملی است كه بسیار دشوار از گذشتن از خود ومقدم داشتن دیگران، شجاعتی بزرگ می طلبد واین عمل قهرمانانه جز از روح های بزرگ و پاك سر نمی زند، چه ایثار مالی، چه ایثار جانی خودمحوری سه راه ایثار است.

تعلقات و وابستگی ها هم برای رشد خصلت های كمال گرا است. برادری در سایه ی ایثار معنی می یابد. ایثارگر كسی است كه درعین نیاز دیگری را بر خود مقدم می داند و در عین خستگی كارهای دشوار را بر عهده می گیرد وفداكارانه به خاطر خدا به نفع مردم از حق شخصی خود می گذرد.ایثارگری ،وارستگی از وابستگی هاست.در رابطه های مالی با دیگران نیز چنین است.كسی كه شادی خود را به قیمت اندوه دیگران بدست می آورد مسلمان نیست.

و آن كه راحتی خود را با رنج دیگران می طلبد انسان نیست. اگر درجمع مومنان روحیه ی ایثارگری برادرانه باشد، تا آن جا كه جیبها و منافع یكی باشد نه تنها اصطكاك منافع پیش نمی آید و نه تنها كلاه گذاری بر سر دیگران در اندیشه های نمی گذرد بلكه روحیه ی سختی پذیری برای رفاه دیگران رواج می یابد، كاری كه خدا پسندانه است. ایثارگر چون رضای خدا را بدست می آورد از عمق جان خشنود می شود.

اوج صفا و گذشت در آن است كه برادری را به مرز یگانگی برسانند با وحدت درخواسته وحدت در محبت وحدت در منفعت.
امام سجاد (ع) به مردی فرمود:آیا به این مرحله رسیده اید كه یكی از شما دست در جیب دیگری كند و آنچه را كه نیاز دارد بردارد بی آنكه اجازه بگیریدكه گفت: نه فرمود: پس هنوز برادر نیستند!

هل یدخل احد كم یدل فی كم اخیه وكسبه فیاخذ مایرید من غیر اذن؟
قال:لاقال: فلستم بالاخوان
وبه راستی كه چه مرز دشواری: ولی برادری، این دشواری ها را آسان می سازد.البته بی اجازه دست در جیب وكیف كسی كردن هم حرام است هم خلاف ادب لیكن در حدیث یاد شده منظور آن است كه صفا و برادری ویكرنگی واخوت دوبرادر دینی به حدی برسند كه جیب من وتو با هم نداشته باشند و حتی در استفاده از احوال یكدیگر محتاج به اجازه گرفتن نباشد و یعنی اوج برادری و ایثار! روحیه ی سرشار از (حال) و(آبرو) ارزش فوق تصور دارد واگر بر زندگی ها ومعاشرت ها سایه گستر شود بهشت را در همین دنیا هم می توان دید.

1-2 هدف ایثار
هدف ایثار این است كه رضای خداوند را بر رضای خود ترجیح دهی و خشنودی خداوند را به خشنودی غیر از خدا برتر بخشی ورضای خداوند را بر هوای نفست ترجیح دهی زیرا رضای خداوند والاتر است. دائما این سوال را از خودت بپرس: چه چیزی خدا را راضی می كند؟
در این صورت لذت ایثارت را در لبخند دیگری خواهی یافت وشادیت را با ایثار در سعادت دیگری می یابی. آیا آن را قبلا چشیده ای؟
این را حفظ كن: مقصد ایثار این است كه رضای خداوند بر رضای غیر او ترجیح دهی .

2-2 سخنان بزرگان دین
با سایر مردم به انصاف و با مومنین به ایثار رفتار كنید.
خدا را چنین است كه جز سه دسته وارد بهشت نمی شوند.
امام علی (ع)
یكی از آنها كسانی هستند كه برادر مومن خود را به خاطر خدا بر خویشتن مقدم می گیرند.
امام باقر(ع)

ایثار كنندگان ازرجال اعرافند.
امام علی(ع)
به هنگام ایثار است كه گوهر كریمان آشكار می شود.
امام علی(ع)
دیگران را بر خود ترجیح می دهند و هر چند خود به آن محتاج باشد.
امام صادق (ع)

ایثار زیور پارسایی است.
امام علی(ع)
ایثار فضیلت است و احتكار رذیلت وفرومایگی .

امام علی(ع)
1-2 سخنان دانشمندان ونویسندگان
1- دلیری زهوشیار بودن بود
2- دلاور سزایش ستودن بود

(فردوسی)
1-braving is from becoming sober
2-vali ant is deserving to prise
2- برای تحقق یك هدف خواه امیر باشی یا گدا فرق نمی كند و تنها یك میزان معین شده است كه در آن ایثار و فداكاری است.
(دكتر ماردن)
2-For Fall Fill adream, It s not different that you be a prince or beggar It s have Fixed a cost For all of people and those are self-sacrifice and devotion.

3- آنكس كه در راه پسند خود دست از جان می شوید بزرگ نیست. آنكس بزرگ است كه در راه دیگران بمیرد. (گاندی)
3-Every body who die tor him/her self is not great. That one is great who die for the other people.
4- ایثار وفداكاری بدون امیدواری وآرزو منتهی درجه ی فضیلت انسانی است.
(لوفوی)

4-giving aboundance and devotion without any hope is the Eud of the humus saperority or virtue.
5- هر چه به فداكاری و مهرورزی خود بگیریم كامل تر و خوشبخت تر خواهیم شد.
چرا كه هیچ خالی به اندازه ی جوانمردی ومهربانی به سلامتی روح كمك نمی كند
(جان كاینزل)
5-If weused to devotion and kindness we will be more pertect and lacky because Nothing can help to our health unless the generosity and kind ness.
6- بهترین مردم سودمندترین آنهاست. (حضرت محمد (ص))

6 -The best of all is the asefull of them.
7- ایثارگر اولین كسی است كه وارد بهشت می شود.
7-abundancer is the first person who in ter in the heaven.
4-2 حدیث ایثار در كلام یار
برای امام (ره) آنچه به عنوان یك هدف خدشه ناپذیر اهمیت داشت ،عمل به تكلیف الهی وپاسداری از ارزش ها و آرمان های اسلامی بود. ازدیدگاه امام(ره) ایثار و جان فشانی در راه تحقق آرمان ها وتثبیت ارزش های الهی، مقدم بر هر خدمت وحركتی به شمار می آید.

فرصتی است مغتنم تادیگر بار،اهداف و آرمان های متعالی آن رهبر همیشه جاوید ، توصیه ها ورهنمودهای آن روح جاودانه الهی مورد تذكر وتاكید قرار گیرد، باشد كه با پیگیری آرمان های وتداوم راه آن بزرگوار،رضایت حق تعالی را كسب وروح امام راحل را از خود راضی وخشنود بنماییم انشاء الله.

مروری گذرا به سیر زندگی سراسر تلاش ومجاهدت توام با صبر ومقاومت امام خمینی (ره) كه از ایمان سرشار وتوكل لایزال آن مرد خدا به ذات حق تعالی مایه می گرفت حاكی از این حقیقت والاست كه آنچه برای حضرت امام(ره) به عنوان یك هدف خدشه ناپذیر اهمیت داشت،عمل به تكلیف الهی وپاسداری از ارزش ها و آرمان های اسلامی بود. هنگامی كه فریاد ستم كوب حضرت امام(ره) به سال 1342 در مخالفت با مظالم دستگاه ظلم وجور حاكم، لرزه بر اندام رژیم شاه واربابانش افكند، و زمانی كه غریو رعد گون آن فریاد گر بزرگ، به سال 1343 در اعتراض به تصویب قانون اسارت بار كاپیتولاسیون توسط مجلس فرمایشی وقت،

سكوت سنگین حاكم برخفتگان وخموشان را شكست، و آن هنگام كه سخنان آگاهی بخش واعلامیه های بیدار كننده آن قائد دور از وطن جان ودل عاشقان امام را لبریز از عشق وایمان و امید به پیروزی می ساخت وقلب دشمنان اسلام وقرآن را از شر ننگ تلخ گاهی وشور بختی می آكند، آری در پس همه ی این خروش ها و تلاش های خستگی ناپذیر در طول این سالیان تنها یك انگیزه ی مقدس به تمامی رخ می نمود و آن جلب رضای حق بود وانجام تكلیف الهی وبس. و همین انگیزه ی خدایی نیز رمز توفیق آن طلایه دار قافله ی قیام وانقلاب گردید. امام خمینی باذره-ذره ی وجود خود این كلام وحی را باور داشت كه :«بگو (ای پیامبر) كه آیا شما(دشمنان حق) جز یكی از دو نیكویی (شهادت یا پیروزی) ،چیز دیگری را می توانید از ما انتظار برید؟(1)

و چنین بود كه او با سرمایه ی ایمان وا خلاص و پشتیبانی ملتی حق جوی وخداجوی ،سرانجام رژیم تا بن دندان مسلح ستم شاهی را كه از حمایت همه جانبه ی ابرقدرت ها وقدرتهای شیطانی برخوردار بود از سریر قدرت به زیر كشید وشالوده حكومت اسلامی را در این رمز وبوم می افكند امام خمینی (ره) به عنوان بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران ،تبلور تجسم عینی تمامی ارزش هایی است كه این نظام بر پایه آن استوار گشته است. او خلوص وخداجویی را سرلوحه حیات سراپا تلاش و ایثار خود قرار داده بود و نظام اسلامی ما نیزدر تمامی برنامه ریزی ها وجهت گیری های فرهنگی، سیاسی،اقتصادی و.. این هدف مقدس را نصب العین قرار داده است.

از این دیدگاه ایثار وجان فشانی در راه تحقق آرمان ها وتثبیت ارزش های الهی مقدم بر هر خدمت و حركتی به شمار می آید ، چه، در پرتو ایثار وفداكاری است كه امنیت جامعه ی اسلامی در قبال توطئه های دشمنان تضمین شده زمینه ی مناسب برای ساختن یك جامعه ی نمونه ی قرآنی فراهم می گردد. ایثارگرانی كه با خلوص و عشق وصفا وبدون كمترین چشمداشتی به امام عزیزشان اقتدا كردند و جلب رضای حق را بر هر خواسته ی دیگری ترجیح دادند اینان از دیدگاه امام (ره) احیاگران اسلام و ارزش های متعالی اسلام اند. امام خمینی(ره) در توصیف مقام و جایگاه جانبازان این فاتحان قله های بلند ایثار ، چنین می فرمایند:
این جانبازان حماسه آفرین كه پرچم پرافتخار لااله الا الله را بر فراز كشور عزیز به اهتزاز در آورده اند و با خون وتوان خود شرافت انسانی ملت بزرگ را بیمه نمودند و با پشتیبانی توده های میلیونی به پا خاسته ائمه كفر والحاد را شكست مفتحانه داده و كشور را از لوث وجود آنان پاك نمودند الحق به ملت ما حق بزرگ دارند.(2)
توجه وعنایت تام وتمام حضرت امام (ره) نسبت به ایثارگران و از جمله جانبازان ،‌از این واقعیت نشات می گیرد كه ایثارگران در صف مقدم جبهه ی دفاع از اسلام و میهن اسلامی قرار گرفته اند وعزیزترین سرمایه ی وجودی، یعنی جان خود را در معرض خطر قرار داده اند. البته در جامعه ی اسلامی تمام افرادی كه به نحوی

از آنها در پیشبرد جامعه به سوی اهداف خود نقشی ایفا كنند دارای ارزش واعتبارند اما بدیهی است كه در این میان آن جوان مردانی كه برای حفظ كیان اسلام و قرآن جان خود را خالصانه فدا كرده اند و یا تا مرز شهادت به پیش رفته با تقدیم بخشی از سلامت وعضوی از پیكر پاك خویش «خود چراغ هدایتی شده اند كه در گوشه –گوشه ی این مرز بوم به دین باوران راه رسیدن به سعادت آخرت را نشان می دهند راه رسیدن به خدای كعبه را»

3- این جاست كه وظیفه ی بس خطیر جامعه و تمام كسانی كه ایثارگران به گردان آنان حق حیات دارند آشكار می گردد.و اما این مقوله نیز از دو جهت قابل توجه وبررسی است:
یكی آنكه اساسا جامعه باید دین خود را نسبت به كسانی كه با ایثار و جانبازی حیات و بقای جامعه را تضمین كرده اند، ادا كند و كوتاهی وسهل انگاری در انجام این وظیفه كفران نعمت وناسپاسی وحق ناشناسی است.از جهت دیگر، قدردانی نسبت به ایثارگران نشانه ی ارج گذاری به ارزش های گران قدری است كه تداوم انقلاب و نظام ، مدیون حضور فراگیر آنها در عرصه ی زندگی فردی واجتماعی مردم ماست. وقتی ارزش هایی هم چون ایثار و فداكاری خدای ناخواسته-

در جامعه ی اسلامی ما كمرنگ می شوند وضد ارزشها برای بروز وظهور وجلوه گری، عرصه ی مناسب و میدان باز پیدا كنند، در آن صورت از انقلاب اسلامی نیز ظاهری بیش باقی نخواهد ماند ضمن آن كه در مقاطع حساس و بحرانی، نظام از پشتوانه ی عظیم حضورایثارگران در برابر دشمنان خود محروم خواهد ماند. بنابراین باید دانست كه ایثارگران از نگاه امام(ره) قدرانی نسبت به ایثارگران نشانه ارج گذاری به ارزش های گران قدری است كه تداوم انقلاب و نظام مدیون حضور فراگیر آنها در عرصه زندگی فردی و اجتماعی مردم ماست. و از جمله جانبازان، به حق سرمایه های اصلی و پشتوانه های حقیقی انقلاب ونظام محسوب

می شوند و از این رو باید اهتمام وعنایت نظام نیز متوجه این قشر فداكار جامعه گردد. دراین خصوص، به جاست كه از رهنمودهای امام راحل(ره) بهره مند شویم كه خطاب به كار گزاران نظام اسلامی می فرمایند:« به همه مسئولان كشورمان تذكر می دهم كه در تقدم ملاك ها، هیچ ارزش وملاكی مهم تر از تقوا و جهاد در راه خدا نیست و همین تقدم ارزشی الهی باید معیار انتخاب وامتیاز دادن به افراد واستفاده از امكانات و تصدی مسئولیت ها و اداره كشور، و بالاخره

جایگزین همه سنت ها وامتیازات غلط مادی ونفسانی بشود چه در زمان جنگ و چه در حالت صلح، چه امروز وچه فردا، كه خدا این امتیاز را به آنان عنایت فرموده است و صرف امتیاز لفظی و عرفی كفایت نمی كند،‌كه باید هم در متن قوانین و مقدرات وهم در متن عمل وعقیده وروش و منش جامعه پیاده شود و مصلحت زجر كشیده ها و جبهه ها رفته ها و شهید واسیر ومفقود ومجروح داده ها-و در یك كلام مصلحت پا برهنه ها و گودنشینها ومستضعفین ،بر مصلحت قاعدین در منازل ومناسك ومتكین ومرفهین گریزان از جبهه وجهاد وتقوا و نظام اسلامی مقدم باشد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir