توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله توزیع یارانه ها تحت pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله توزیع یارانه ها تحت pdf  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله توزیع یارانه ها تحت pdf،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله توزیع یارانه ها تحت pdf :

آب و هـوا
مقدمه :
یكی از عوامل مهم در زندگی انسان آب و هوا (اقلیم) است ، از این رو جغرافی دانان همواره به عنوان یكی از اجزاء اصلی چشم انداز جغرافیایی بدان نگریسته و مطالعه ویژگیهای آنرا بصورت یك علم دقیق، وجهه خویش قرار داده اند .

آن بخش از علوم زمین را كه به مطالعه اتمسفر (هواپیما یا جو ) سیاره زمین می پردازد ، «علوم اتمسفری» می نامند . شاخص ترین این علوم هواشناسی و آب شناسی است . اصطلاح «هوا» شرایط جوی موجود در زمان معین و محدود را مشخص می كند . هوا برآیند عملكرد فرایندهای متعدد و تغییرات حاصل در عوامل كنترل كننده جو است . بدیهی است كه وضع هوا ، پیوسته تغییر می كند ، اما معمولاً در هر مكان مشخص ، در طول سال یك هوای معین به دفعات بیشتری جابجا می شود ، به طوری كه از نظر فراوانی ، این هوا در آن مكان نمود بیشتری می یابد. این هوا در هر منطقه ، « آب و هوای منطقه » به حساب می آید. پس آب و هوا ( اقلیم ) عبارت است از :

هوای غالب در یك محل در دراز مدت .
اقلیم هم مانند هوا مرتباً در حال تغییر است و فقط در مدت زمان طولانی توزیع بهنجار پیدا می كند . در تغییرات آب و هوای یك منطقه یا توزیع آب و هواها در سطح زمین ، علاوه بر تأثیر عوامل دینامیكی و فیزیكی اتمسفر ناهمواری سطح زمین ، پوشش گیاهی آن ، آب و خاك و عرض جغرافیایی نیز مؤثرند.
آب و هوا ، مصداق خاص مكانی ندارد .

جغرافیا رابطه بین پدیده های موثر در زندگی انسان را در هر مكان مطالعه می كند . بدیهی است كه یكی از مهمترین پدیده های مزبور ، آب و هواست .
عناصر متعددی مانند : دما ، رطوبت ، فشار و سیستمهای هوایی در شكل دادن آب و هوا مؤثرند . دما رطوبت فشار و تابش خورشید ، هركدام یك عنصر اقلیمی تلقی می شوند.
تمام شرایط فیزیكی اتمسفر ، در زمان و مكان معین ، بیانگر چگونگی وضع هواست كه در شاهدات عینی ، حسی و سنجش محیط قابل درك است .
آب و هوای كشور ما چگونه است ؟

بارش و دما دو عنصر اصلی در تشیخص آب و هوا هستند كه میزان آنها در نواحی مختلف كشورما متفاوت است به همین جهت چهره های گوناگون آب و هوا در ایران وجود دارد .
چه عواملی در تنوع آب و هوایی كشور ما موثر هستند ؟
1ـ گسترش ایران در عرض جغرافیایی ( اختلاف در زاویه تابش آفتاب )
2ـ ارتفاعات و جهت چنین خوردگیها ، كه در تغییر دما و بارش در مناطق مختلف تأیید می گذارند .
3ـ دوری و نزدیكی به دریا .

4ـ توده های هوایی شامل : توده هوای سرد قطبی ، توده هوای مرطوب موسمی ، توده هوای مرطوب غربی ، توده هوای سودانی ، توده هوای گرم و خشك .
تابش :
تابش خورشید منبع اصلی انرژی سیاره زمین و عادل اصلی كنترل حیات و آب و هوا در سطح زمین به شمار می آید . انرژی خورشید ، با كنترل حرارت سطح زمین ، پراكندگی زمانی و مكانی رطوبت و فشار را نیز تعیین می كند خورشید را می توان جسم سیاهی در نظر گرفت كه پیوست پرتو افكنی می كند .
عوامل موثر در تابش خورشیدی

مقدار كل انرژی خورشیدی كه در مدتی معین ، به یك سطح مشخص می رسد ، تحت ت.ثیر چهار عامل تغییر می كند كه عبارتند از :
1) مقدار انرژی تابشی گسیل شده از خورشید : ارسال انرژی تابشی خورشید گاهی اوقات در نتیجه فعالیتهای دوره ای معین خورشید ، دستخوش تغییر می شود .
2) فاصله خورشید تا زمین : زمین در گردش انتقالی خود به دور خورشید ، مدار بیضی شكل را می پیماید كه خورشید در یكی از كانونهای آن قرار دارد. لذا در اثر تغییر این فاصله و دور و نزدیك شدن زمین نسبت به كانون مدار بیضوی (خورشید) مقدار انرژی تابشی خورشید كه به سطح زمین می رسد نیز تغییر می كند.

3) ارتفاع خورشید ( زاویه تابش خورشید ) : ارتفاع خورشید ، شدت انرژی تابشی رسیده به واحد سطح را مشخص می كند . هر قدر ارتفاع خورشید بیشتر باشد ، امواج تابش عمدتر می تابند و مساحت كمتری در معرض تابش قرار می گیرد ، بنابراین ، دمای تولید شده در واحد سطح بالاتر می رود . عوامل مهم در تعیین ارتفاع خورشید در یك محل عبارتند از : عرض جغرافیایی محل ، فصل سال و ساعت روز .

4) مدت تابش خورشید : هر قدر مدت تابش خورشید بیشتر باشد ، مقدار كل انرژی رسیده به زمین بیشتر است . در واقع ، طول مدت تابش اشاره أی به طول روز است . هر چقدر طول روز ( یعنی مدت زمانی كه سطح معینی از زمین در روشنایی قراردارند ) طولانی تر باشد ، مدت تابش خورشید هم بیشتر و در نتیجه مقدار انرژی گسیل شده به آن سطح از زمین بیشتر است. لذا چون روزهای تابستان طولانی تر از روزهای زمستان است ، همیشه تابستان گرمتر از زمستان است .
تأثیر اتمسفر زمین در تابش خورشید :

تابش خورشیدی ضمن عبور از اتمسفر زمین ، دستخوش تغییراتی می شود . پرتوهای خورشیدی در برخورد به موانع موجود در اتمسفر ، به همه سو پراكنده می شوند این موانع از جمله مولكولهای هوا ، قطرات آب (ابر، مه و غبارِتر) ، بلورهای یخ در ابرهای مرتفع و اجزاء غیرگازی یا آیروسلهای (غبارهای) مختلف موجود در هوا هستند. در نتیجه قسمتی از انرژی تابش كه به سمت خارج از سطح زمین متوجه است ، در فضای خارج از اتمسفر از دست می رود و تنها بخشی از تابش كه به سمت سطح زمین متوجه است ، به سطح زمین می رسد . همین قسمت از تابش كه به سمت زمین می آید ، جلوه زیبایی آسمان را سبب می شود . بازتاب این تأثیرات با ایجاد شكلهای رنگارنگ مختلف در ابروها و آسمان جلوه می كند .میزان این تأثیر به قطر و بزرگی موانع اتمسفری بستگی كامل دارد .
دمـا :

مقداری از انرژی تابشی خورشید توسط عوارض سطح زمین جذب شده ، تبدیل به انرژی حرارتی می شود این انرژی به شكل «دما» یا درجه حرارت جلوه می كند .
در بین عناصر اقلیمی مختلف : دما و همچنین بارش اهمیت خاصی دارند . گرچه اصلی ترین عامل ایجاد دما انرژی حاصل از جذب تابش خورشیدی در سطح زمین است ، عوامل دیگری نیز در چگونگی دمای مناطق مختلف سطح زمین تعیین كننده اند . عواملی چون :
1ـ شرایط تابشی و ارتباط آنها با عوارض سطح زمین .

2ـ هدایت گرمایی در قشر فوقانی سطح زمین .
3ـ ارتفاع از سطح زمین .
4ـ ناهمواری و جهت آفتابگیری .
5ـ جابجایی افقی و عمودی هوا .
6ـ ابرناكی .
7ـ جریانهای اقاینوسی .
تأثیر تابش :

دمای مناطقی كه در معرض تابش شدید خورشیدند ، در صورتیكه بخش قابل ملاحظه أی از این تابش جذب شود بالاست . اگر شرایط تابشی ، همانند مناطق گرمسیری ، در تمام طول سال بالا باشد ، نوسان سالانه دمای زیاد حاكم بر محیط ، چندان زیاد نیست .
بر عكس ، در مناطق معتدل و عرضهای بالا تغییرات سالانه تابش بسیار مشخص و در نتیجه نوسان سالانه دما نیز شدید است . اتلاف شدیدانرژی تابش از سطح زمین ، به كاستن دمای محل منجر می شود ، بنابراین ، جذب یا هرز تابش در سطح زمین ، برای روند روزانه و سالانه دما ، چه از نظر كمی و چه از نظر كیفی ، تعیین كننده است آب دریاها تابش خورشید را به شدت جذب می كند .

این انرژی تا اعماق زیاد در آب نفوذ می كند و در بخش وسیعی از آن توزیع می شود . سطوح سنگ دشن نیز به اندازه كافی ، توان جذب تابش را دارند ، اما این جذب ، تنها در سطح ترین قشر آنها انجام می پذیرد . در مقابل برف توان جذب ناچیزی دارد و انرژی تابشی تنها تا اعماق نیم الی یك متری آن می تواند نفوذ كند . بنابراین سطوح مختلف ، در شرایط یكسان تابش و تأثیر یكسان عوامل گوناگون جوی ، دمای متفاوتی خواهند داشت .
تأثیر ارتفاع

جو زمین را اساساً سطح آن گرم می كند و بنابراین ، با افزایش ارتفاع ، پیوسته از دمای هوا كم می شود . در برخی موارد با افزایش ارتفاع بر مقدار گرما افزوده می شود . این موارد را كه در آنها ، دما با افزایش ارتفاع زیاد می شود وارونگی دمایی می نامند شرایط ایجاد وارونگی دمایی ، معمولاًبازتاب شدید تابش و در نتیجه سرد شدن شدید سطح زمین و وجود هوای ارام است . غیر از تأثیر اشعه جریان هوای سردهم می تواند به ایجاد وارونگی دمایی منجر شود و در چنین شرایطی ، ضخامت و قطر این وارونگی به ضخامت جریان هوای سرد بستگی دارد ینابراین ، انواع وارونگی دمایی را بر اساس عاملهای تشكیل آن می توان تشخیص داد .

1ـ تابشی : كه نتیجه انعكاس تابش در سطح زمین یا ارتفاعات مختلف است .
2ـ جبهه ای : كه نتیجه جریان هوای گرم بر روی هوای سرد یا رخنه هوای سرد به زیر هوا گرم است .
3ـ دینامیك : كه حاصل نشست و تراكم هوا و در نتیجه جریان دینامیك هوا است .
تأثیر ناهموار
سینی بلندیهای محلی می تواند در توزیع عمودی دمای هوا موثر باشد . چاله ها ، گودالها و دره ها معولاً منبع تجمع هوای سرد در شب به شمار می آیند و وجود آنها زمینه مناسبی برای وقوع وارونگی دمایی ایجاد می كند. از طرف دیگر گرمای روزانه جمع شده در آنها كمتر از عامل متعادل كننده باد تأثیر می پذیرد ، چرا كه چنین عوارضی نقش مانع را در برابر بادها دارند و نسبت به محیط اطراف خود با داشتن اقلیم حرارتی شدیدتری مشخص می شوند.

بر عكس تپه ها و سطوح ناهموار كوچم به ایجاد شرایطی حرارتی متعادلتر كمك می كنند زیرا لایه های هوای نزدیك به سطح زمین به دیلی موقعیت اینگونه نواحی نسبت به وضع تابش آفتاب ، در طول روز نمی توانند به شدت گرم شوند و هوای گرم شده نزدیك دامنه می تواند با هوای اطراف مناطق پایین تر كه گرمای چندانی كسب نكرده است مخلوط شود . در شب نیز هوای سرد روی دامنه به پائین سرازیر می شود و هوای گرمتر ارتفاعات جای آن را می گیرد . از سوی دیگر تقاوت در آفتابگیری جهات مختلف دامنه ها ، شرایط دمایی متفاوت خاك و در نتیجه هوا را به وجود می آورد.
ابرناكی
ابرها باعث كاهش تابش خورشید و در نهایت ، كاهش تابش موثر می شوند ، بنابراین تضاد تابشی بین شب و روز در مواردی كه لایه ابر ضخیمی وجود داشته باشد ، متعادل شده ، ( این امر باعث افزایش حداقل و كاهش حداكثر دمای روزانه محل می شود . نتیجه آنكه دامنه نوسان حرارت یا اختلاف بین حداكثر و حداقل دما در روزهای ابری در مقایسه با روزهای صاف به مراتب كمتر است . )
روند ، روزانه دما
معمولاً حداقل دمای روز ، مقارن طلوع آفتاب و حداكثر آن پس از انقضای حداكثر تابش خورشیدی ، یعنی در بعد از ظهرها ایجاد می شود . روند مزبور با افزایش ارتفاع و فاصله از سطح زمین كُند و در عین حال ، متعادل می شود . با این حال عوامل دیگری از قبیل گردشهای روزانه و فصلی هوا ، تلاطمهای جوی و انواع بارشها ، در روند روزانه دما و دامنه تغییر آن تأثیر می گذارند و گاهی بكلی آن را تغییر می دهند .
هرچه هوا صافتر و زاویه ارتفاع خورشید ، بیشتر باشد ، نوسان روزانه دما شدیدتر است ؛ بنابراین تأثیر عوامل یادشده ، باعث می شود كه روند روزانه دما در مجموع ، تابع عرض جغرافیایی باشد .
روند سالانه دما
توزیع سالانه دما شباهت بسیار به روند روزانه آن دارد . زیرا وجود حرارتهای نهایی سالانه تابع ارتفاع خورشید است به طوری كه در مواقعی از سال كه ارتفاع خورشید است به طوری كه در مواقعی از سال كه ارتفاع خورشید در آسمان بیستر است (تابستان) درجه حرارت هم افزایش می یابد و در زمستان ، با كاهش ارتفاع خورشید ، دما نیز سیر نزولی می پیماید . البته عوامل دیگر ، بویژه ، دریاها ، تأثیری چشمگیر در تغییر یا تأخیر بروز دمای نهایی سالانه دارند نوسان نهایی سالانه دما نیز تابع عرض جغرافیایی (وضعیت تابش) و موقعیت محل نسبت به دوری یا نزدیكی به دریاست .
مناطق دمایی
بر حسب چگونگی سیر و وضعیت دمای سالانه ـ كه خود به عوامل مختلفی ، بخصوصی به عرض جغرافیایی و تأثیر پذیری محل مورد نظر از قاره و دریاها بستگی دارد ـ انواعی از مناطق دمایی را تشیخص داده اند . انواع مناطق دمایی عبارتند از :
حاره ای : سیر سالانه دما در نواحی حاره أی . این مسئله در ایستگاههای ساحلی یا مناطقی كه از دریا تأثیر می پذیرند ، بسیار چشمگیر است .
موسمی : علت اینگونه توزیع دما ، ریزش بارانها موسمی است كه در واقع شروع آن در اوایل تابستان : عامل جلوگیری از افزایش عادی دما می شود .
متعادل : این سیر دما ، سیری عادی است كه حداكثری تابستانی و حداقلی زمستانی دارد. چنین سیر دمایی بیانگر چگونگی تغییرات دما در عرضهای متوسط است .
قطبی : نوسان سالانه این نوع سیر دما ، شدید است .

رطوبت
هوای خشك در طبیعت وجود ندارد و حتی در هوای ظاهراً خشك ، بیابانها هم مقداری رطوبت موجود است . رطوبت به سه حالت بخار ، مایع و جامد وجود دارد . در هوای صاف و معمولی رطوبت به صورت بخار است كه به چشم دیده نمی شود . رطوبت موجود در ابرها به صورت قطرات آب یا بلورهای یخ است كه در شرایط خاصی از جو تخلیه می شوند . بنابراین ، حالت غالب رطوبت در جو ، بخار آب است .
اگر چه بخار آب جو ، با تولید و مصرف انرژی ، دمای جو را كنترل می كند خود نیز در كنترل مستقیم دماست ؛ یعنی مقدار بخار آب جو با دمای آن رابطه مستقیم دارد ، به طوری كه هرچه دما بالاتر رود ، گنجایش رطوبتی جو بیشتر می شود .

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir