توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله كوهنوردى و خطر تحت pdf دارای 48 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله كوهنوردى و خطر تحت pdf  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله كوهنوردى و خطر تحت pdf،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله كوهنوردى و خطر تحت pdf :

• كوهنوردى و خطر

ورزش كوهنوردى، با خطر همراه است، معمولاً بخشى از هر كتاب آموزش كوهنوردى، اختصاص به شناخت خطرهاى كوهستان و راه هاى مقابله با آن دارد. همچنین، در بیشتر شماره هاى هر مجله كوهنوردى، اخبارى از حادثه هاى مرگبار یا دردناك به چشم مى خورد. و در صفحه شناسنامه بسیارى از نشریات كوهنوردى، (و برگه هاى درخواست عضویت باشگاه هاى كوهنوردى و بروشورهاى همراه وسایل كوهنوردى) به «خطرهاى ذاتى» این فعالیت به صراحت اشاره شده و از خواننده خواسته شده كه مسئولیت عواقب ناشى از حادثه هاى كوهستان را شخصاً بپذیرد.

سازمانهاى جهانى كه فعالیتشان مرتبط با كوهپیمایى است، به این ویژگى اشاره دارند، براى مثال در مجموعه رهنمودهایى كه اتحادیه جهانى حفاظت (IUCN) در زمینه نگهدارى و استفاده از مناطق كوهستانى ارائه داده است، در چند مورد به خطرهاى محیط هاى كوهستانى اشاره شده است: «رهنمود 142- مخاطرات به طور سرشتى بخشى از تجربه كوهستان به شمار مى روند، باید آن را پذیرفت و به رسمیت شناخت. نباید هراس داشت، اما به وسیله احتیاط مستمر و درونى شده مى توان هراس را دست آموز و مهار كرد، مخاطرات را پشت سر گذاشت یا با آن روبه رو نشد و از كوهستان لذت برد.

كوهستان هیچگونه بى احتیاطى را بر نمى تابد. » لازم به یادآورى است كه آن درجه از «احتیاط مستمر» كه بتوان با آن به كلى از خطر كوهستان دور شد، عملاً دست نیافتنى است و با كوهنوردى هاى نوآورانه و دشوار، قابل جمع نیست. بیان واقع بینانه خطرهاى كوهنوردى را مى توان در یكى از بندهاى «بیانیه تیرول» دید كه توسط كریس بانینگتون، كوهنورد پرسابقه در كنگره آینده ورزش هاى كوهستانى در اینسبروگ اتریش (8 سپتامبر 2002) خطاب به كوهنوردان خوانده شد، و مورد قبول بیش از یك صد كارشناس و كوهنورد و سنگ نورد برجسته جهان قرار گرفت: «مسئولیت خطر كردن ها (risks) را بپذیرید.»

بررسى هاى آمارى بسیارى در زمینه خطرهاى كوهنوردى انجام شده است. فقط براى ارائه یك نمونه، مى توان یادآور شد كه از میان 212 نفر كوهنورد كه از ایران در قالب تیم هاى اعزامى فدراسیون از1352 تا 1382 به كوه هاى بلند جهان (هیمالایا، قراقوروم، تیان شان، پامیر) رفته اند، پنج نفر در كوه كشته شده اند (مرحومان عبدالله عزیزى، حسین حراستى، جلال فروزان در برنامه هایى به جز برنامه هاى فدراسیون،

محمد داودى در یك برنامه فدراسیون در داخل كشور، محمد اوراز در یك برنامه برون مرزى فدراسیون). این میزان خطر (نزدیك به 5/2 درصد)، نشان دهنده میزان ریسكى است كه كوهنوردان جدى و پركار، كم و بیش با آن مواجه اند. البته كوهنوردى عمومى، نسبت به كوهنوردى در كوه هاى بلند جهان، خطر بسیار كمترى دارد، به طورى كه شاید بتوان گفت خطر آن از خطر رانندگى حرفه اى و حتى غیرحرفه اى در ایران كمتر است.

• مسئولیت حوادث كوهنوردى
طبق بند 3 ماده 59 قانون مجازات اسلامى «حوادث ناشى از عملیات ورزشى مشروط بر این كه سبب آن حوادث، نقض مقررات مربوط به آن ورزش نباشد و این مقررات هم با موازین شرعى مخالفتى نداشته باشد» جرم به شمار نمى رود. در مورد كوهنوردى به جاى «مقررات»، مى توان عرف جامعه كوهنوردى را مدنظر قرار داد، و گفت به شرط آنكه این عرف در مكان ورزش (كوهستان) و در زمان اجراى برنامه رعایت شده باشد،

مسئولیت حوادث كوهنوردى و عواقب آن (تا حد مرگ) بر عهده كسى نیست. چنانچه این مصونیت براى دست اندركاران ورزش نبود، انجام تمرین ها و اجراى برنامه هاى ورزشى جدى چنان پرمسئولیت مى شد كه ممكن بود كسى به سرپرستى یا مدیریت یك فعالیت ورزشى تن ندهد. از سوى دیگر رعایت نكردن مقررات و عرف ورزشى موجب مسئولیت است كه به ویژه در مورد سرپرستان و مربیان و افراد كارآزموده همراه ورزشكاران، بسیار بیشتر است.

سرپرست وظیفه دارد تناسب فعالیت ورزشى را كه بر عهده ورزشكار گذاشته مى شود، با صلاحیت و آمادگى او در نظر بگیرد؛ بر مناسب بودن وسایل و پوشاك او نظارت كند و به شرایط جوى كه فعالیت هاى ورزشى در آن صورت مى گیرد… توجه كند»6، در موقع بروز حادثه به سرعت و به شیوه اى مناسب به كمك آسیب دیده بشتابد و … قصور در این موارد، موجب مسئولیت براى وى خواهد بود.

حادثه و آسیب دیدگى جزیى از هر فعالیت ورزشى است، و در ورزشى مانند كوهنوردى جدى، مى توان گفت كه خطرپذیرى یكى از اركان فعالیت است. اما در برنامه هاى«ملى» باید این خطرپذیرى كمتر از برنامه هایى باشد كه چند كوهنورد با سطح تجربه كم و بیش یكسان و به شكل دوستانه اجرا مى كنند. چرا كه در شكل دوم، همگى با مسئولیت یكسان به استقبال خطر مى روند و على القاعده پاسخگوى مقام یا جماعتى از مردم نیستند. برعكس، در تیم هاى ملى، ورزشكار جزء سرمایه هاى عمومى به شمار مى رود و از سوى یك سازمان اعزام مى شود، و چون این اعزام با هزینه مردم انجام مى شود، مسئولیت سرپرست سنگین تر است و باید به عموم مردم (اعم از متخصص و كارشناس، یا فرد عادى) پاسخگو باشد.

• بررسى مرگ محمد اوراز
با توجه به گزارش فدراسیون كوهنوردى از حادثه گاشربروم یك 7 و فیلم «از صعود تا صعود» 8 مشخص است كه اوراز و مقبل هنرپژوه از حدود ارتفاع 7800 متر به ارتفاع 7200 متر، روى یك شیب برفى- یخى سرخورده و پایین آمده اند. علت این سقوط هر چه بوده (ریزش بهمن، رانش برف و یخ یا سنگ، و یا احتمالا» لغزش پا)، در هر صورت دو نفر نامبرده در زیر برف مدفون نشده اند و پس از پیدا شدن توسط «تیم پشتیبانى»، محمد در قسمت سر آسیب دیدگى ظاهرى نداشته اما ظاهراً دچار اشكال جدى در ناحیه كمر بوده است.

در مرحله انتقال به بارگاه 3، او باز سقوط مى كند (همراه دو نفر دیگر) و این بار دچار آسیب دیدگى و خونریزى شدید در ناحیه سر مى شود. به این ترتیب مى توان حدس زد كه اوراز در این مرحله، آسیبى بیشتر از سقوط اول را متحمل شده است. آن طور كه از گزارش و فیلم بر مى آید، كمك هاى اولیه مانند تلاش براى تثبیت قسمت هاى مشكوك به شكستگى یا آسیب دیدگى (ستون فقرات، …) پانسمان سر، و یا دیگر كارهاى مشابه، دست كم تا حدود هفت ساعت پس از پیدا شدن اوراز و هنر پژوه صورت نگرفته است. به عبارت دیگر دقایق و ساعت هاى حیاتى از نظر اجراى كمك هاى اولیه، بدون انجام كار قابل توجهى سپرى شده اند.

كشیدن مصدوم بر روى برف و یخ و سنگ بدون برانكار مناسب كه داراى كفى محكم و حفاظ براى ستون فقرات و سر باشد، موجب وارد شدن یا تشدید آسیب دیدگى هاى ستون فقرات و جمجمه مى شود، به ویژه كه او در مراحل بعدى هم چند بار به داخل شكاف هاى یخى و … سقوط مى كند. نفوذ آب از چادر و زیراندازى كه به دور اوراز پیچیده شده (مطابق اظهارات همراهان او، نایلون از بارگاه دوم به پایین، به دور او پیچیده مى شود) باعث اتلاف شدید دماى بدن مى شود.

عامل تشدید كننده این اتلاف دما، تعریق بدن و دفع ادرار و مدفوع در مدت تقریباً پنج شبانه روز و نیز ریزش برف بر سر و صورت بوده است. از دست دادن دما، مى تواند به هیپوترمیا (Hypothermia) یا آسیب دیدگى شش ها و دیگر اندام هاى درونى منجر شود. در گزارش هاى ارائه شده، هیچ اشاره اى به تغذیه اوراز در پنج روز پس از حادثه نشده است. فقط در یك مورد در فیلم اشاره مى شود كه در روز اول به علت خونریزى، از دادن آب به او خوددارى مى شود، و در گزارش كتبى چند جا به كمبود یا نبود مواد غذایى و آب (براى همه) اشاره شده است. همچنین از گزارش مشخص است كه در دو روز اول سرم هم به او وصل نشده است. كم شدن آب بدن، یكى از عوامل بسیار خطرناك در كوهنوردى است كه مى تواند به تشدید عوارضى مانند سرمازدگى، هیپوترمیا، از دست رفتن حس تشخیص و عوارض قلبى- عروقى منجر شود.

نظریه: اجرا نشدن كمك هاى اولیه، ناآشنایى افراد تیم پشتیبانى به اصول حمل مصدوم و نجات در كوهستان، ارائه نشدن رهنمودهاى مناسب از سوى سرپرستى به منظور حمل مصدوم با بهترین شیوه ممكن به كمپ 3 آسیب دیدگى اولیه را در چند ساعت پس از حادثه به میزان زیاد تشدید كرده است.
موارد قصور: تیم پشتیبانى (چهار نفر حاضر در بارگاه 3 در روز صعود به سوى قله) و دیگر افراد گروه، نهایت تلاش خود را براى یافتن و حمل یا هدایت مصدومان به پایین انجام داده اند.

با نگاهى به فیلم و تجسم شرایط آب و هواى خراب در ارتفاع 7000 تا 5000 متر، مى توان به دشوارى طاقت فرساى این كار كه تا سرحد مایه گذاشتن از جان پیش رفته پى برد. اما، تلاش و فداكارى اگر در وضعیت مناسب صورت نپذیرد و یا با دانش كافى توام نباشد، ممكن است به نتیجه مطلوب منتهى نشود. موارد قصور در ارتباط با حادثه گاشربروم-1 را مى توان به دو دسته تقسیم كرد: موارد كلى كه به شیوه مدیریت فدراسیون كوهنوردى مربوط است، و موارد خاص كه مربوط به برنامه گاشربروم-1 است:

موارد كلى: فدراسیون كوهنوردى هیچگاه به شكل منطقى و مستدل به مسئله خطرات كوهستان نپرداخته است و به جز یكى دو مورد اشاره ضمنى و گذرا، در هیچ یك از گاهنامه ها و اطلاعیه هاى خود به این نكته اشاره نكرده كه كوهنوردى جدى و ممتد در بردارنده ریسك و حادثه است و هرچه روزهایى كه شخص در كوه سپرى مى كند، بیشتر شود و این كوهنوردى ها در ارتفاع بالاتر انجام شود، خطر بیشتر مى شود. مسئولان فدراسیون، پس از حادثه مرگ اوراز در مورد پرخطر بودن هیمالیا نوردى زیاد صحبت كرده اند ، اما پیش از این تقریباً هیچ بحثى در این زمینه نداشته اند. به این ترتیب فدراسیون تا حدودى سبب ساز سهل انگارى در میان كوهنوردان (حتى هیمالیا نوردان خود) و زمینه ساز ناآمادگى ذهنى خانواده هاى كوهنوردان شده است.

فدراسیون كوهنوردى، چند بار هم كه به موضوع حادثه در كوهستان پرداخته، به این تصور دامن زده است كه كوهنوردانى كه بیشتر به كوه مى روند (با تجربه ها) یا اشخاصى كه دوره هاى رسمى را گذرانده اند(به طور مشخص، مربیان فدراسیون) كمتر در معرض حادثه با این موضوع با داده هاى آمارى و واقعیت هاى جهان كوهنوردى مغایرت دارد. در واقع مربیان كار آزموده یا افراد باتجربه فقط اگر به هدایت اصولى و محتاطانه یك گروه كوهنورد براى اجراى برنامه اى پایین تر از حد نهایى توان خود بپردازند، مى توانند ضریب برخورد با حادثه را كم كنند؛ نوآورى و ركوردشكنى در كوهنوردى با خطر بسیار همراه است. طبق مقررات و عرف ورزش ها، آموزش مناسب شرط اولیه در برنامه ریزى فعالیت هاى ورزشى است. در فدراسیون كوهنوردى، از قابلیت هاى فنى پیشكسوتان، مربیان و دیگر كوهنوردان با تجربه كشور در حد مناسب و كافى استفاده نمى شود.

به طور مشخص، در زمینه هیمالیانوردى، عمده نیروى آموزشى فدراسیون متشكل از كسانى است كه فعالیتشان در كوه هاى بلند محدود به كارهایى است كه با همین مدیریت كنونى شروع شده است. در واقع فدراسیون از تجربه پیشینیان، و كوهنوردان بیرون از دایره بسته همكاران خود، كمتر استفاده كرده است. همچنین از استخدام مربى خارجى (كه پس از چند برنامه اولیه آن در هیمالیا لازم بوده) خوددارى كرده و به توصیه هاى كارشناسان در این زمینه توجه نكرده است.
فدراسیون وظیفه دارد براى تیم هاى ملى، «ورزشكاران نخبه و طراز اول» كشور را شناسایى، گزینش و تقویت كند». در فدراسیون كوهنوردى، این رویه به نحو مناسبى اعمال نمى شود، اگرچه چند نفرى از اعضاى بعضى از تیم هاى ملى كوهنوردى، جزء كوهنوردان برجسته كشور بوده اند. اما تركیب غالب آنها شامل كوهنوردان كم تجربه و آموزش ندیده بوده است. مى توان گفت فدراسیون كوهنوردى قابلیت جذب و تحمل كوهنوردانى را كه بیرون از فدراسیون تجربه اندوزى كرده و آموزش دیده اند، و به همین دلیل در برابر دست اندركاران فدراسیون جسارت بیان، و«ادعا» دارند، ندارد. در مدت تقریباً هشت سالى كه از شروع برنامه هاى هیمالیا نوردى «ملى» فدراسیون مى گذرد، بیشتر چهره هاى پرسابقه، صاحب سبك و داراى قدرت و جسارت با آن كه با فدراسیون شروع به همكارى كرده اند، به دلایل گوناگون از آن رانده شده اند. به نظر مى رسد كه مدیریت فدراسیون، در انتخاب تیم هاى ملى بیشتر خواهان كوهنوردان متوسط و حرف شنو!! است.

4-1-3) در فعالیت هاى ورزشى، «رعایت اصل سلسله مراتب مهارت ها و حركات یك اقدام احتیاطى است» و به عبارت دیگر باید از «انجام یا ارجاع حركتى كه ورزشكار حركت مقدم بر آن را نمى داند، پرهیز كرد. زیرا عدم رعایت این قاعده ممكن است موجب صدمه شود و چون این بى توجهى از نظر علم حقوق تقصیر محسوب مى شود، مربى مسئول پیامدهاى قانونى آن خواهد بود». در كوهنوردى، اعزام شخصى كه سابقه ناچیزى در اجراى كارهاى فنى و زمستانى دارد، یا بر اصول كمك هاى اولیه، كار با قطب نما و حمل مصدوم مسلط نیست، به هیمالیا و دیگر رشته كوه هاى بزرگ، قصور به شمار مى رود.

لایه بندی لباسها (Insulation) :: مهمترین یاور و کمکی که ما در این نبرد داریم، عایق بندی بدن خود با پوشاک مناسب است. نقش پوشاک در اینجا کمک به کاهش انتقال حرارت است که به علت شکل اسفنجی و وجود فضاهای خالی بین بافت آنها انجام می شود. در واقع هوا بهترین عایق برای محافظت بدن در برابر سرماست. فضای خالی بین بافت های لباس باعث کاهش شدت انتقال انرژی از سطح پوست به لایه های بالاتر می شود. در مقابل آب و رطوبت عایق ضعیف تری نسبت به هواست. به همطن دلیل است که پوشاک ضد باد (windproof) از پارچه های بدون منفذ تهیه می شوند.

چگونه بدنمان را عایق بندی نماییم :: اگر شما یک خانه بودید در این صورت عایق بندی شما با کمی پشم شیشه و ورق های فایبرگلاس، کار سختی نبود اما اینطور نیست. متاسفانه موجود زنده ای هستید که بدنش دائما در حال تنفس است و تنها از گردش در محیط های معمولی راضی نمی شود بلکه نیاز دارد تا در سردترین محیط ها هم به فعالیت بپردازد.

عایق بندی مناسب به معنی پوشش بیشتر نیست. عامل راحتی را نیز باید در نظر بگیرید. در واقع در اکثر مواقع فقط چند میلی متر ریز اقلیم (Microclimate) مناسب در کنار پوسستان به شما راحتی مورد نظر را می دهد. دقیقا همان کاری که حیوانات در طبیعت در سرمای شدید به کار می برند. بر این اساس باید به این موضوع توجه اساسی داشته باشید که هوای محبوس شده در بافت های پوشاکتان در واقع بهترین عایق حفظ حرارات بدنتان است. همان عاملی که کمپانی های تولید کننده پارچه نیز در تولید پارچه های مناسب از ان استفاده می کنند.

این ریز اقلیم پیرامون بدن به علت جریان هوا (باد) دائما در حال خنک شدن است و به همین دلیل است که پوشاک تولید شده از پارچه های ضد باد مثل Pertex یا Ventile جز ضروری پوشاک کوهنوردان هستند. میزان حراراتی که یک کوهنورد در حین فعالیت تولید می کند برای سنجش میزان ضخامت عایق های وی بسیار مهم است و باید کنترل گردد. یک فرد که فعالیت می کند 1600 درصد از شخصی بدون تحرک انرژی (گرما) تولید می کند. به این دلیل است که می بینیم در اورست کوهنودان می توانند در دمای-15°C هم به کوهنوردی بپردازند. زمانیکه مفهوم عایق بندی را دریافتید نکته مهم دیگریباقی مانند و آن اینست که;;.

گرم شدن بدن دشمن گرم ماندن آن است (‘Getting hot is the worst way to stay warm’):: زمانیکه فعالیت می کنید و یا دمای محیط اطرافتان بیشتر از 37°C یا هردو، دمای بدنتان افزایش می یابد. زمانی دمای پوست بدن به 37°C می رسد بدن شروع به عرق کردن می نماید. عرق کردن تلاش بدن برای از دست انرژی (گرما) و رسیدن به تعادل حراراتی است. همانطور که همه ما می دانیم، زمانیکه بدن عرق میکند و پوست مرطوب می شود، آب شروع تبخیر شدن از سطح پوست می کند و سبب می شود تا پوست شما سرد تر شود.

علت این امر این است که زمانی ک عرق از سطح پوست شما به علت باد جدا می شود امکان تشکیل یک لایه نمدار از هوا در اطراف پوست بدنتان وجود نخواهد داشت وهرچه تعداد مولکول های جدا شده از پوست شما بیشتر مولکول های آب تولید شده توسط پوست باشد شما بیشتر (سریعتر) سردتان می شود. باد بیشتر (تند تر) تنیجه ای جز احساس سرمای بیشتر بر پوست شما برای شما نخواهد داشت. برای جدا شدن یک مولکول آب از سطح آزاد آب مقدار مشخصی انرژی لازم است و این مقدار انرژی با شدت باد رابطه عکس دارد. این همان پدیده معروف اثر باد سرما زایی (WindChill Effect) است. این فرآیند به شدت در کنترل دمای داخلی بدنتان موثر است و شما را سرد می کند (احساس سرمای بیشتری می کنید).
اما ;

مشکل اینجاست که وقتی یک کوهنورد فعالیت می کند و در نتیجه عرق می کند، حفره های خالی موجود در بافت لباس های وی پر ازآب می شود و به این علت هوا خاصیت عایق بودن خود را از دست می دهد. در این شرایط انرژی می تواند از طریق آبی که در این حفره ها وجود دارد سریعتر انتقال پیدا کند. ;.

برای خنک کردن بدن در این شرایط باید دمای هوای محیط کم شود . برای این کار یا باید کاهش سطح تولید انرژی (گرما) توسط عضلات اتفاق بیافتد یا به وسیله تعویض (remove) پوشش های مان اجازه دهیم تبخیر عرق از سطح پوستمان به راحتی اتفاق بیافتد. با آبی که در داخل بافت پارچه ها وجود دارد احساس سرما بسیار شدید تر حاصل می شود. بخصوص اگر پوشش های ضد باد هم وجود نداشته باشند. در واقع مشکل اصلی اینجا خودش را نمایان می کند یعنی اگر شما لخت بودید عرق می کردید و عرق از سطح پوست شما تبخیر میشد اما حالا شما در داخل لباسهایی خیس قرار دارید که شما را سردتر هم می کنند.

در اینشرایط فرض کنید که بدن شما فعالیت مناسبی هم نداشته باشد و انرزی مناسبی برای جایگزینی انرژِی ازهدر رفته تولید نکرده باشد (مثلا شما برای گرفتن عکس یادگاری در قله وقت تلف بکنید) در این شرایط بدنتان در معرض یک موقیت بحرانی قرار گرفته است. این پدیده خنک شدن (Chilling) است و یکی از مهمترین دلایل افت دمای بدن (hypothermia) است. اینکه درونتان طوفانی از سرما احساس کنید نه بیرونتان می تواند کشنده باشد( being the ‘storm within’ not the ‘storm without’ that can kill ).

دقیقا به همین دلیل است که یک لایه خشک و نازک در روی پوست لازم است تا یک ریز اقلیم (Micro Climate) فعال برای خشک نگه داشتن سطح پوست ایجاد کند. اگر این مفاهیم را درک کرده باشید و تجهیزات مناسبی نیز داشته باشید، می توانید تحت شرایط سخت و سرمای شدید نیز از بروز سرما زدگی جلو گیری نمایید.

عرق کردن ممنوع!::
شرکتها و کمپانیهای سازنده محصولات کوهنوردی در شعارهای تبلیغاتی خود ادعا می کنند که با محصولات قابل تنفس و خارق العاده خود، شما را گرم و سطح پوست بدن شما را خشک نگه می دارنند و این کار را تحت هر شرایط آب و هوایی و با هر سطح از فعالیت بدنی شما می توانند انجام دهند. اما مشکل، محصولات تولیدی و کیفیت آنها نیست بلکه مشکل خود شما هستید.

حتی بهترین محصولاتی هم که به عنوان لایه اول تولید شده اند زمانی که عرق کنید، خیس می شوند و کارایی شان کاهش می یابد و زمانی که بیش از حد فعالیت کنید دمای بدنتان بالای 37°C می رود، پس انتظار معجزه از این پارچه های پلی استری و پلی آمیدی نداشته باشد. اولین دفاع در برابر سرمازدگی و کاهش دمای بدن این است که بدانیم چطور از این محصولات بدرستی استفاده کنیم.

وظیفه اول شما این است که با کنترل میزان تعرق و انتخاب ضخامت مناسب برای پوشاک لایه اول خود سطح دمای بدن خود را در 37°C تنظیم کنید. اگر رفتار کوهنوردان حرفه ای را بررسی کنید، خواهید دید که آنها از پوشاک نازک استفاده می کنند و زمانی که به دلیل سرمای شدید محیط مجبورند از پوشاک ضخیم تر و لایه های بیشتری استفاده کنند، آنقدر آهسته حرکت می کنند تا تولید انرژی در بدنشان را، در حد مشخصی محدود سازند. به این وسیله آنها میزان تعرق بدن خود را تنظیم می کنند. در ضمن در این مواقع میزان آمادگی جسمانی نیز بسیارمهم است. یک کوهنورد ورزیده کمتر از یک کوهنورد معمولی تقلا می کند و به همین دلیل کمتر هم عرق می کند. شما حتما کوهنوردان مبتدی را دیده اید که تمام لباسهای خود در حین حرکت پوشیده اند. دقیقا به همین دلیل است که آنها زودتر خسته شده و زود تر سرمازده می شوند. آنها نمی دانند که به محض شروع کوهنوردی چه مقدار انرژی توسط عضلاتشان تولید می شود.

از مزیت های پارچه ها بهره ببرید . :: دومین چیزی که باید به آن وجه داشته باشید استفاده از پوشاک با کیفیت و مناسب است. از پوشاکی استفاده کنید که دو مزیت را همزمان داشته باشند: به قدر کافی شما را گرم نگه دارند و احتمال سرمازدگی شما را کاهش دهند وبخاطر ساختار مناسبشان اگر شما موفق نشدید عرق کردن خود را کنترل کنید و لباستان خیس شد قالبیت خود را تا حدود زیادی حفظ کند. به ایت ترتیب شما هب حد بالایی از کارایی در پوشاکتان می سرسید که به شما این توانایی صعود به ارتفاعات بالا در شرایط سخت و حفظ جانتان را می دهد. پارچه کتان بدترین منسوجی است که می توانید در پوشاک خود در برنامه زمستانی استفاده کنید. چرا که به طور کامل از عرق شما اشباع شده و اصلا توانایی انتقال عرق را به لایه های بعدی ندارد. به این ترتیب شما به راحتی سرما زده خواهید شد.

سه خاصیت مهم که پارچه های مورد استفاده در فعالیتهای زمستانی برای مقابل ه با سرما زدگی باید داشته باشند به این قرار است:
خاصیت فتیله ای داشتن (Wicking):
عرق باید از سطح پوست شما براحتی به لایه های بعدی منتقل شود تا به این ترتیب میزان انتقال حرارت ازبدنتان به کمترین مقدار خود می رسد. این اتفاق به می تواند به اشکال مختلفی صورت بگیرد و بطور معمول بوسیله پارچه های آب دوست (hydrophilic) در پوشاک لایه اول بدست می آید. لباسهای لایه اول به سرعت عرق را جذب کرده و بوسله حرارت دفع شدن بدن آن را به لایه های بالایی منتقل می کنند.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir