توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  کارآفرینی تولید الکل از خرما دارای 44 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد کارآفرینی تولید الکل از خرما  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کارآفرینی تولید الکل از خرما،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن کارآفرینی تولید الکل از خرما :

کارآفرینی تولید الکل از خرما

1- 1 مقدمه :
درخت خرما یكی از مقدس ترین و قدیمی ترین درختان میوه شناخته برای انسان است پیدایش درخت خرما در جهان از دوران دوم زمین شناسی آغاز شده اما زمان پی بردن انسان به ارزش غذائی خرما و كاشت درخت آن به شش هزار سال پیش از میلاد می رسد.مبداء اصلی این گیاه بدرستی مشخص نیست.

بعضی از دانشمندان مبداء اصلی آن را در اسیا و كرانه های خلیج فارس و گروهی دیگر زیست گاه اصلی خرما را شمال آفریقا یا شبه قاره هند می دانند. بر اساس شواهد باستان شناسی قدمت كشت نخل خرما در ایران به بیش از شش هزار سال می رسد. در حال حاضر خرما در هر پنج قاره دنیا و در بیش از 30 كشور كشت و مورد بهره برداری قرار گرفته است.

 

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید الکل از خرما

محل اجرا :
شهر صنعتی البرز ( قزوین )

1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن

معرفی طرح :
خرما، Phoneix dactylifera، گیاهی است از جنس فونیكس و خانواده پالماسه یا نخل. بیشتر گونه های جنس فونیكس به عنوان گیاه زینتی در درون یا بیرون خانه ها پرورش داده می شوند و تنها گونه ای كه میوه آن مصرف خوراكی دارد همان خرمای معمولی است. این گیاه عمدتاً به خاطر میوه های بسیار شیرین و خوشمزه اش در بسیاری از نقاط جهان كاشته می شود. گیاه شناسان معتقدند كه به احتمال قریب به یقین خرما از سرزمین های حوالی خلیج فارس منشا

گرفته است. خرما در دوران باستان به فراوانی در سرزمین های بین دو رود نیل و فرات وجود داشته و گفته می شود كه محدوده پراكنش آن در دوران پیش از تاریخ از سنگال تا حوضه رودخانه ایندوس در شمال هند را در برمی گرفت. شواهد باستان شناسی مربوط به كشت خرما در غرب عربستان به چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح تعلق دارند. خرما در این نواحی به عنوان نماد باروری و زایش مورد توجه خاص مردم بوده است و چادرنشین ها آن را در واحه های بیابانی می كاشتند.

اعراب خرما را با خود به اسپانیا بردند. بعدها به تدریج خرما از آسیا و عمدتاً خاورمیانه به استرالیا و قاره آمریكا نیز برده شد. سیاحان اسپانیایی نیز خرما را به نیومكزیكو و كالیفرنیا معرفی كردند تا جایی كه كالیفرنیا امروزه یكی از تولیدكنندگان خرما است. خرما از قرن ها پیش در جنوب ایتالیا، سیسیل و یونان كاشته می شد اما میوه قابل توجه و خوراكی در این نواحی به بار نمی آورد. میوه خوراكی خرما از زمره غذاهای اصلی مردم الجزایر، مراكش، تونس، مصر، سودان،

عربستان، ایران و; به شمار می آید. امروزه پیشرفت های كشاورزی و تكنولوژی باعث پیشرفت و بهبود صنعت كشت خرما شده است.عراق همواره بزرگ ترین تولیدكننده خرما در جهان بوده و سالانه نزدیك به 600 هزار تن خرما تولید می كند. بصره به خاطر ارقام بسیار مرغوب خرما شهرت جهانی دارد. جنس فونیكس در ایران تنها دارای یك گونه است كه همان خرمای معمولی یا خوراكی است. این گونه در مناطق گرمسیری جنوب ایران كاشته می شود و دارای فرم های اصلاح شده بسیاری است. در ضمن گونه ها و فرم های زینتی چندی نیز از این جنس به ایران وارد شده است. معروف ترین و پرطرفدارترین نوع خرما در ایران خرمای مضافتی بم است. از زمره سایر واریته هایی كه در سایر كشورها متداول ترند می توان به واریته های «هیانی»، «خدر اوبی»، «خستاوی»، «مكتوم»،

«سعیدی»، «امیر حاجی»، «برهی»، «زهدی» و; اشاره كرد. گیاه خرما صرف نظر از واریته آن نوعی نخل راست قامت است كه ارتفاع آن به 36 _ 30 متر می رسد. تنه خرما از بقایای به جامانده از غلاف برگ ها به وجود می آید. برگ های خرما پرمانند، بزرگ و به طول شش متر است. هر برگ از درون غلافی خارج می شود كه توسط شبكه ای از فیبرها احاطه می شود. گل های كوچك و معطر آن روی دو گیاه نر و ماده پدیدار می شوند. گل های ماده سفید و گل های نر شیری رنگ و چرمی اند. هر خوشه بزرگ گل ممكن است حاوی 10000 _ 6000 گل باشد.

میوه خرما مستطیلی شكل با پوستی به رنگ قهوه ای تیره متمایل به قرمز یا زرد _ قهوه ای است. پوست میوه پس از رسیده شدن بسیار نازك و لطیف می شود. گوشت آن نیز بسیار شیرین و حاوی یك هسته منفرد و بسیار سخت است.

در اطراف درخت 16 _ 6 ساله پاجوش های بی شماری وجود دارد كه می توان با انتقال هر یك از آنها به جای مناسب، اقدام به تكثیر گیاه خرما كرد. گیاه خرما مقادیر زیادی گرده تولید می كند كه توسط باد جابه جا می شوند اما مسافت زیادی را طی نمی كنند. در نخلستان ها هر درخت نر برای بارور ساختن و گرده

افشانی 50 _ 48 درخت ماده كفایت می كند. امروزه در عربستان و نواحی محدودی از آسیا و آفریقا و همچنین كالیفرنیا برای تسهیل عملیات گرده افشانی، از گرده افشانی مصنوعی استفاده می كنند. اما در گرده افشانی سنتی خوشه گل های نر شكفته شده را به طور وارونه روی خوشه های ماده قرار می دهند و به وسیله طناب یا نخ قیطانی آن را محكم می بندند تا با رشد خوشه و آویخته شدن آن، خوشه نر سر جایش بماند. در مواردی نیز گرده ها را خشك می كنند و

مدت 6 ماه در شرایط دمایی مناسب نگهداری می كنند.میوه خرما را معمولاً تازه مصرف می كنند یا از آن در تهیه خوراكی هایی مانند كیك، كلوچه، انواع شیرینی، نان خرمایی، پودینگ، بستنی، مربا، ژله، شربت، شیره، سركه و الكل استفاده می كنند. از بقایای دورریختنی میوه نیز در تهیه غذای دام و طیور استفاده می كنند. در غنا و ساحل عاج از شیره خرما، ملاس و الكل استخراج می كنند. 100 گرم میوه تازه خرما دارای 142 كالری انرژی است به علاوه حاوی

مقادیر قابل توجهی كربوهیدرات، پروتئین، كلسیم، فسفر، آهن و; نیز هست. از پودر هسته خرما هم برای تغذیه جوجه ها استفاده می شود. هسته خرما دارای مقادیر زیادی پروتئین، چربی، كربوهیدرات، استرول و استرون است. از روغن موجود در هسته در صابون سازی و تهیه محصولات آرایشی استفاده می شود. در كشورهای ایتالیا و اسپانیا از بر گ های خرما در انجام آیین های مذهبی استفاده می شود. در شمال آفریقا نیز از برگ ها برای ساخت كلبه، آلونك،

سبد، پرده، بادبزن و وسایلی از این دست بهره می گیرند. دمبرگ های چوبی خرما منبع سلولز است و در ضمن از آن در ساخت جارو، عصا، چوب پنبه ماهی گیری و حتی برای سوخت نیز استفاده می شود. از تنه نخل های قدیمی در ساخت برخی از اجزای داو (انواع قایق های بادبانی در خلیج فارس)، آب برها و پل ها كمك می گیرند. علاوه بر تمامی اینها میوه خرما دارای مصارف پزشكی نیز هست. خرما به خاطر داشتن مقادیری تنین، ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسیداسكوربیك و تریپتوفان و; دارای خواص درمانی است و از آن در درمان سرماخوردگی، گلودرد، تب، ناراحتی های كبدی و احشایی استفاده می شود و حتی آن را برای رفع مسمومیت با الكل نیز مفید دانسته اند.

درخت خرما در شرایط آب و هوایی گرم و تمام آفتابی به خوبی رشد می كند و میوه می دهد. در مناطقی كه شرایط چندان مناسب نباشد ممكن است كه درخت خرما رشد كند اما میوه نمی دهد. حداقل دمای مورد نیاز در فصل رویش و گل دهی برای خرما در حدود 5/17 درجه سانتی گراد است و تنها در مناطقی میوه می دهد كه فصل رویش در آن گرم و طولانی و بدون بارندگی یا با بارندگی اندكی همراه باشد. گیاه خرما نسبت به خشكی مقاوم است اما برای به بار

نشستن و تولید محصول مرغوب به آبیاری نیاز دارد. این گیاه خاك های شنی، آهكی و رسی را ترجیح می دهد و در مجموع در بیشتر خاك های سنگین و به خوبی زهكشی شده، رشد می كند. تهویه مناسب خاك از فاكتورهای مهم رشد خرما است. خرما به طور چشمگیری نسبت به قلیایی بودن خاك مقاوم است تا حدی نیز نسبت به شوری خاك مقاوم است. اما شوری بیش از اندازه به شدت بر میزان محصول و باروری آن تأثیر می گذارد. تكثیر درخت خرما از طریق بذر و عمدتاً با انتقال پاجوش هایی كه در اطراف گیاه والد به وجود می آیند، میسر می شود.

میزان محصول نخل های 8 _ 5 ساله در حدود 10 _ 8 كیلوگرم است اما این میزان در نخل های 13 ساله به 80 _ 60 كیلوگرم می رسد. برخی از ارقام اصلاح شده محصولی معادل 100 كیلوگرم هم تولید می كنند. برداشت محصول خرما عمدتاً با برداشت كل خوشه همراه است. پس از برداشت خوشه آن را در شرایط دمایی مناسبی انبار می كنند تا میوه ها كاملاً رسیده شوند. میوه خرما از زمان تشكیل تا هنگام رسیده شدن باید چهار مرحله را پشت سر بگذارد كه عبارتند

از 1) مرحله نخست كه 17 هفته طول می كشد و حاصل آن میوه ای به رنگ سبز، سفت و تلخ است و ذخیره قند آن را گلوكز و فركتوز تشكیل می دهند. 2) مرحله دوم شش هفته به طول می انجامد. در این مرحله میوه هنوز سفت است اما رنگ آن به زرد _ نارنجی یا قرمز تغییر می یابد و ذخیره قند آن عمدتاً ساكاروز است. 3) مرحله سوم كه به آن رطب می گویند، چهار هفته طول می كشد. میوه در این مرحله نیمه رسیده و به رنگ قهوه ای است. 4) مرحله چهارم دو هفته طول می كشد. در این مرحله میوه رسیده است و وقتی رنگش هنوز روشن است، برداشت می شود و برای رسیده تر شدن در شرایط دمایی مناسب انبار می شود. شرایط دمایی و طول مدت انبارداری بسته به رقم خرمای برداشت شده فرق می كند.

خرما میوه ای بسیار قدیمی است و نام آن در كتاب مقدس 42 بار تكرار شده است . این میوه پرخاصیت برای مردم كشورهای اروپایی و آمریكایی تا حدی نا آشنا است و آنرا فقط در كیك و شیرینی مصرف می كنند ولی در خاورمیانه و مخصوصا در كشورهای عربی بعنوان یك غذای اصلی بكار می رود .

اهمیت نخل خرما و جایگاه ان در كشور ایران :
خرما میوه ای است با ارزش غذائی بالا كه به علت دارا بودن مواد قندی قابل توجه (حدود 70%) علاوه بر مصرف غذایی در صنعت نیز موارد استفاده فراوان دارد. مصارف مختلف خرما در صنعت شامل شیره خرما شهد خرما (عسل خرما )، قند مایع، سركه خرما،الكل، عصاره نوشابه و خوراك دام می باشد و از هسته آن روغن كربن اكتیو، لوریل الكل، مواد موثر سطحی و از ضایعات آن در تركیب خوراك دام و طیور و از برگ خرما در ساخت انواع ظروف بافتنی، حصیر و از تنه و چوب

خرما در كارخانجات نئوپان سازی و كاغذ سازی و همین طور پوشش ساختمانها و پلها استفاده می كنند. خرما به عنوان غذای دوره بحران نظیر سیل،زلزله و جنگ و خشكسالی و همچنین به عنوان غذای اصلی قشر فقیر در مناطق محروم و به ویژه در كشورهای جهان سوم كه با مشكلات سوءتغذیه و گرسنگی مواجه هستند نقش مهمی را ایفا می كند. علاوه بر موارد فوق خرما به دلیل ویژگی های منحصر به فرد نظیر مقاومت به خشكی و كم آبی،تحمل شرایط نا

مساعد آب و خاك در زمره معدود گونه های گیاهی است كه توانسته گسترش و اسكان انسان در سرزمین های گرم و لم یزرع دنیای قدیم را امكان پذیر سازد.
خرما موارد مصرفی مختلفی دارد که به علت دارا بودن خواص زیاد و مقوی بودن آن نوع مرغوبتر آن مصرف خوراکی دارد و نوع با کیفیت پایین تر آن در تولید نان , کیک , الکل , اسید و خیلی از محصولات دیگر که هنوز یافت نشده اند بکار می روند.

خرما یا به انگلیسی DATES میوه ای است بهشتی و بسیار مقوی ، که مواد معدنی بسیاری چون آهن ، پتاسیم ، روی ، منگنز، و ویتامین A – B – E را داراست. تحقیقات درباره ی خرما نشان داده که این میوه می تواند پیش گیری بسیاری از سرطان ها مانند سرطان کولون، معده و غیره را در پی داشته باشد.یکی از خواص خرما ملین بودن آن است. البته اگر 6 تا 7 عدد خرما را در 2 لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را صورت گرم بنوشید و یا مقداری خرما میل کنید و بلافاصله یک تا دو لیوان آب گرم روی آن بنوشید، خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید اضافی معده است از آنجا که که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل درد می شود، بنابراین هر وقت دل درد گرفتید می توانید فرمول چینی ها در طب سنتی استفاده کنید.

بدین طریق که 2 تا 3 عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش بیندازید بعد آن را هم زده و بنوشید. خرما را به عنوان میوه نیز می توانید مصرف کنید. هم چنین حتما برای خواب راحت تر و آرامش بیشتر شام خود را در حدود ساعت 7 بعد ازظهر خورده و قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید.
خرما برای افراد سالمند و بچه ها بسیار مفید است سعی کنید به جای قند و شکر از خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید و یا در طباخی از آن استفاده ی بیش تری ببرید. ورزش کاران به علت فعالیت زیاد، به طور حتم باید از عصرانه ای مقوی که با خرما باشد استفاده کنند.

برای مثال خرما و شیر را به همراه نصف فنجان آب آناناس تازه یک قاشق پودر نارگیل ، و یک قاشق آناناس خرد شده ، در مخلوط کن ریخته و معجون فراهم آمده را میل فرمایید.
صد گرم تازه آن دارای 163 کیلو کالری 09 گرم پروتئین ، 03 گرم چربی ، 38 گرم گلوسید ، 30 میلی گرم فسفر ،13 میلی گرم آهن ، 51 میلی گرم کلسیم و 10 میلی گرم ویتامین C می باشد.

صدگرم خشک آن دارای 300 کالری ، 2 گرم پروتئین ، 06 گرم چربی ، 73 گرم گلوسید ، 60 میلی گرم گوگرد، 50 میلی گرم فسفر، 650 میلی گرم پتاسیم ، 65 میلی گرم منیزیم ، 70 میلی گرم کلسیم ،2 میلی گرم آهن ، 2/2 میلی گرم نیاسین ، سدیم و ویتامین A آن قابل توجه نیست.

1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
این طرح یکی از طرح های جدید و دارای بازده بالا در صنعت میباشد ، در حال حاضر قسمت اعظم نیاز کشور به این محصول در داخل کشور تامین می گردد ، خود کفا بودن در این محصول باعث شده که رقابت در دخال کشور شدید باشد به همین دلیل کیفیت نقش مهمی را در این طرح ایفا می کند.

1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
علاوه بر اشتغالزایی مناسبی که این طرح می تواند ایجاد نماید ، سودآوری اقتصادی آن نیز می تواند قابل توجه باشد و همچنین می تواند صنعت کشور را در این بخش تا حدودی به خودکفایی و عدم نیاز به وارد کردن این محصول سوق دهد .

1 – 6 – وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 28 نفر میباشد .

تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
خرما میوه ای بسیار قدیمی است و نام آن در کتاب مقدس 42 بار تکرار شده است . این میوه پرخاصیت برای مردم شکورهای اروپایی و آمریکایی تا حدی ناآشنا است و آنرا فقط در کیک و شیرینی مصرف می کنند ولی در خاورمیانه و مخصوصا در کشورهای عربی بعنوان یک غذای اصلی بکار می رود .یهودیان معتقدند درخت خرما در فلسطین و یا اسرائیل امروزی بفراوانی وجود داشته است بطوریکه در ناحیه بین دریای گالیله و دریای مرده جنگل بزرگی از درخت خرما بوده است .مسلمانان معتقدند که حضرت محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم این درخت را خلق کرده اند . در دیانت مسیح ، برگ درخت خرما سنبل و نشانه شهادت و روح شهدائی است که در راه دیانت حضرت مسیح جان باخته اند .

ترکیبات شیمیایی
خرما دارای 25 درصد ساکاروز ، 50درصد گلوکز ، و مواد آلبومینوئیدی ، پکتین و آب می باشد . بعلاوه دارای ویتامینهای مختلف منجمله ویتامین A,B,C,E و مقداری املاح معدنی می باشد .

خواص داروئی:
درخت خرما خواص بیشماری دارد و می توان گفت که از تمام قسمتهای این درخت می توان استفاده کرد و یک ضرب المثل عربی می گوید که خواص درخت خرما باندازه روزهای سال است.از برگ و شاخه درخت خرما سبد و فرش تهیه می کنند . از هسته آن نان و از میوه خرما شراب و عسل . همانطور که می دانیم خرما تنها میوه ایست که در صحرا وجود دارد و طبیعت این درخت را به مردم صحرا داده است که تمام احتیاجات خود را از آنر فع می کنند . مردم صحرا هسته

درخت خرما را در کرده و از آن نان می پزند یا در این هسته را بو داده و از آن بعنوان قهوه استفاده می کنند زیرا دم کرده آن بسیار مطبوع است و یا حتی این در را در آب برای چند روز خیس کرده و بعنوان غذای مقوی به شترهای خود می دهند و معتقدند که این غذا از گندم و جو مقوی تر است . اعراب از قدیم اعتقاد داشتند که خرما انرژی خورشید را گرفته و در خود ذخیره می کنند و این انرژی با خوردن خرما به بدن آنها منتقل می شود . اعراب از خرمای کال نیز استفاده می کنند و معتقدند که اثرات درمانی بسیاری درد منجمله خرمای سبز تقویت کننده اعمال جنسی و انرژی زا یم باشد . حتی هسته خرمای سبز را نیز دم کرده و پمادی از آن تهیه می کنند که برای زخمهای آلات تناسلی بکار می رود .

اثر دیگر معجزه آسای هسته خرما از بین بردن تورم پلک های چشم است برای این منظور پمادی از در هسته خرما درست کرده و آنرا روی چشم می گذارند این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است .زندگی پرمشغله و ناراحتی های روانی که میل جنسی را در بعضی از اشخاص از بین می برد بهترین علاجش خوردن مداو م خرما است که میل جنسی را باین اشخاص باز می گرداند . در زمانهای قدیم همواره خرما را برای قدرت و انرژی بکار می برده اند و هنوز بهترین میوه برای بازیافتن انرژی و قدرت جوانی است .گلهای درخت خرما نیز خاصیت دارویی دارند . طعم گلهای درخت خرما تلخ است و اثر مسهلی درد

مضرات
مواظب باشید در خوردن آن افراط نکنید زیرا دارای قند زیادی است . در این صورت آنهایی که لوزالمعده حساس دارند و یا آنهایی که بیماری قند در خانواده آنها وجود دارد باید کمتر از این میوه استفاده کنند.

رده تک لپه‌ایها نه تنها از لحاظ تفاوت در تعداد لپه‌یها از دو لپه‌ایها متمایز هستند بلکه از نظر اختصاصات دیگری مانند اختصاصات جنینی شناسی ، ریخت شناسی و تشریحی نیز با دو لپه‌ایها تفاوت دارند. گیاهان راسته چمچمه داران Spadisiflorole با دارا بودن گل آذین سنبله عادی و محوری ضخیم ساده و یا منشعب به نام میله (اسپادیس) مشخص هستند. دانه‌های این گروه گیاهی آلبومن دارند و وجود چمچمه در گل آذین آنها نشانه‌ای از چگونگی تکامل در این گروه و نیز معرف به تحلیل رفتن قطعات گل در آنهاست. تیره خرما palmaceae یکی از تیره‌های مهم این راسته است.

اختصاصات عمومی
گیاهانی به صورت درخت تنه‌ای بدون انشعاب (stipe) ، در انتهای تنه دارای یک دسته برگ با رگبرگهای شاخه‌ای و یا پنجه‌ای هستند. پهنک برگها در طول رگبرگ ثانوی معمولا دارای پارگی و شکافهای طولی عمیق است. گل آذین معمولا به شکل اسپادیس منشعب و به صورت سنبله‌ای مرکب است که بوسیله یک چمچمه مشترک و چمچمه ثانوی پوشیده می‌شود. گلها غالبا تک جنسه دارای 3 کاسبرگ ، 3 گلبرگ ، 6 پرچم و 3 تا برچه هستند.

این تیره دارای 23 جنس و 1200 گونه است که روی هم رفته تیره‌ای بزرگ و بسیار مشخص را در سراسر مناطق استوایی مرطوب تشکیل می‌دهند. مراکز اصلی انتشار نخلها عبارتند از: آفریقا ، آمازون ، سواحل استوایی آفریقا ، آسیا ، هند و مالزی. تیره نخل در دوره کرتاسه ظاهر شده و در طول دوره گسترش تنوع یافته است.
اختصاصات دستگاه رویشی
تنه خرما
تنه‌های راست و استوانه‌ای و به شکل ستون: ارتفاع آنها در نارگیلها گاهی تا 80 متر می‌رسد و در انتها تاجی از برگهای بسیار بزرگ دارند.
تنه‌های بالارونده یا پیچان: بسیار نرم و قابل انعطاف و طنابی شکل هستند، این ساقه‌ها گاهی بوسیله برگهای خادار به تکیه گاه چسبیده و بالا می‌روند. طول این تنه‌ها که باریک هستند از 100 تا 400 متغیر است.
تنه‌های تحلیل رفته و کوتاه: در بعضی از نخلها که آنها را نخلهای بدون ساقه هم می‌گویند، طول تنه از چند سانتیمتر تجاوز نمی‌کند.
تنه یا ساقه‌های منشعب: در این گروه استیپ به معنای واقعی وجود ندارد و این دسته از نخل‌ها بسیار نادرند و ساقه دارای انشعابات دو شاخه‌ای است.

برگ خرما
تیپ شانه‌ای یا تیپ نخل و نارگیل: در این تیپ شاخکهای برگ نامنظم و غالبا پاره شده‌اند.
تیپ بادبزنی شکل: در این تیپ ، برگها عمومی پایا هستند و چندین سال روی ساقه باقی می‌مانند. سقوط آنها مانند دو لپه‌ایها به صورت یکپارچه صورت نمی‌گیرد بلکه پایین آنها پاره شده و به صورت رشته‌های فیبری برای مدت طولانی و نامعلوم روی ساقه باقی می‌مانند در اصطلاح لیف خرما را تشکیل می‌دهند.

اختصاصات تشریحی
استیپ خرما با آنکه قطر زیادی دارد، همیشه ساختار اولیه و به عبارت دیگر ساختار اصلی ساقه تک لپه‌ایها را حفظ کرده است. دسته آوندی در حلقه‌های هم مرکز محیطی ساقه بسیار زیاد و کوچک هستند و به علت کمی آوندهای چوبی و نداشتن حلقه اسکلرانشیمی در اطرافشان سختی کمتری دارند. دسته‌های آوندی حاشیه ساقه پس از پس طی چند میانگره به تدریج متوجه بخش مرکزی آن شده و در چند گره بعدی وقتی در مرکز قرار گرفتند با یک خمیدگی متوجه خارج ساقه گردیده وارد برگ می‌شوند. در ساختار برگ هم پارانشیمی یکنواخت وجود دارد و د زیر سطح رویی آنها پارانشیم نرده‌ای دیده نمی‌شود.

ساختار عمومی گل در نخلها
گلها در اصل هرمافرودیت هستند. نخلها یک‌پایه هستند یا دو پایه. در گونه‌های یک‌پایه مانند نارگیل ، گلهای نر در انتهای اسپادیس یا محور گل آذین و گلهای ماده در قاعده آن قرار می‌گیرند. گل نر و گلهای ماده خرما باهم تفاوت دارند. یعنی گلهای ماده از گلهای نر درشت‌ترند. میوه همیشه یک برچه‌ای است و بر حسب حالات مختلف به صورت سته و شفتی است که غالبا با پولکهای همپوش پوشیده می‌شود. دانه دارای جنینی کوچک فاقد ریشه‌چه و سرشار از آلبومن است.

رده بندی تیره خرما
طایفه phytelephasieae که شامل دو گروه است و گل فاقد پوشش و میوه مرکب و گل دارای پوشش و میوه ساده است.
طایفه carypheae که شامل دو گروه به صورت برچه‌های آزاد و برچه‌های پیوسته است مانند جنس خرما

طایفه Lepidocarpeae که شامل دو گروه است و میوه محصور در پولکهای همپوش و میوه برهنه و فاقد پولکهای همپوش است. مانند جنس رافیا
طایفه بوراسه که شامل دو گروه ،‌ برگها بادبزنی شل و دارای تقسیمات پنجه‌ای و برگها دارای تقسیمات شانه‌ای و پر مانند است. مانند جنس لاتانیا.
طایفه Cacoseae ، میوه شفت دارای هسته منفذدار مانند جنس نارگیل.
طایفه Areceae ، میوه شفت دارای هسته فاقد منفذ مانند جنس آرکا.
کاربرد و اهمیت اقتصادی گیاهان تیره خرما

نخلها نقش مهمی در اقتصاد ضعیف مردم مناطق استوایی دارند و از نظر تامین غذا و صنایع محلی حائز اهمیت فراوان هستند. میوه نخل یا خرما در الجزایر ، مصر ، ایران و برخی از کشورهای عربی خوراکی است. از چوب و برگ نخلها در صنعت استفاده زیادی می‌شود. از شیره عده‌ای از نخلها مانند رافیا در تهیه نوشیدنیها استفاده می‌شود. در آمریکای گرمسیری از آلبومن دانه‌های گون‌ای نخل به نام فیت الفاس ماکروکارپا به عنوان عاج گیاهی استفاده می‌کنند.

روش تولید الکل خرما :
1- ابتدا خرما را با آب مخلوط می کنند به نحوی که به میزان 50% آب و 50% خرما باشد.سپس آن را در معرض حرارت 25 درجه سانتیگراد قرار می دهند که در این حرارت قدرت حلالیت قند بالا رفته و باعث جدا شدن قند خرما می شود.

2- با استفاده از یک دستگاه پرس تفاله و هسته خرما را از شیره حاصله جدا می نمایند که شیره رقیق خارج شده دارای 45% قند می باشد.زمان مورد نیاز این کار 1 تا 2 ساعت پیش بینی می شود.پس از این مرحله شیره و تفاله تفکیک می گردد.
3- در اینجا سه مخزن شیره رقیق موجود می باشد که شیره ها در اینجا ذخیره می شوند و به 2 بخش تقسیم می شوند که بخشی برای تولید الکل و بخشی برای تولید شیره غلیظ استفاده می شوند.

4- در این مرحله با عبور شیره از فیلتر ها ذرات موجود جدا شده و شیره شفاف می گردد.
5- در این قسمت شیره بدست آمده در دیگ های پخت تحت خلاء قرار می گیرند. دمای مورد نیاز 75 – 80 درجه و فشار مورد نیاز 540 – 560 میلی متر جیوه و زمان پخت 2/5 ساعت می باشد که غلظت شره را به 70% می رساند.

6- شیره بدست آمده در مرحله 5 در مخازنی که برایآن در نظر گرفته شده است ذخیره می شود.
7- در این مرحله قوطی هایی که برای بسته بندی در نظر گرفته می شود شسته و خشک می شود.
8- عملیات بسته بندی شیره انجام می شود.

9- مخزن رشد مخمر در این بخش می باشد که با آب و نیترات آمونیوم و سایر مواد کمکی جهت تسریع رشد اضافه می گردد.
10- در این بخش به وسیله همزن اکسیژن مورد نیاز جهت رشد مخمر تامین می گردد. مدت زمان مورد نیاز در این مرحله 2/5 ساعت می باشد.
11- در این مرحله شیره بدست آمده از مرحله 3 به فورمنتور هایی که در این مرحله کار گذاشته شده انتقال می یابد و با مخمر هایی که در مرحله 9 و آماده شده اند ترکیب می گردند.فورمنتورها تمام شرایط لازم برای ترکیب را دارا می باشند.به شیره موجود در فورمنتور ها 45% آب اضافه می شود و در نهاین مخمرها قند موجود در شیره را به الکل تبدیل میکنند

فصل دوم
روش انجام کار

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از شرکت طراحی فرآیندهای شیمیایی فراتک:
با هماهنگی های صورت گرفته برای بازدید یکی از کارخانه های بزرگ تولید کننده این محصول در داخل کشور اقدیم نمودیم ، در بازدید صورت گرفته به بررسی روش تولید محصول و نقشه های محصول پرداختیم ، ماشئین آلات و سیستم های تولید را مورد بررسی قرار دادیم .

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت و در تولید کالایی مانند این که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، استفاده از ماشین آلات کلاس A جهانی و بهره گیری از نیروی انسانی متخصص می تواند به داشتن خلاقیت و نوآوری در تولید محصول کمک شایانی نماید.

فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :

فهرست مواد مصرفی مورد نیاز :

مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir