توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق در مورد فیزیک هسته ای و بمب اتم دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد فیزیک هسته ای و بمب اتم  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد فیزیک هسته ای و بمب اتم،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد فیزیک هسته ای و بمب اتم :

فیزیک هسته ای و بمب اتم

مقدمه:
در این تحقیق موضوع بمب اتم ارائه شده است. بمب اتمی كه در جهان شاهد هستیم كه در جهان امروز جان هزاران انسان را می گیرد . برای هیچكدام از ما نام (( هیرو شیما )) تازگی ندارد ، هیروشیمایی كه بوسیله ی بمب اتم زیر و رو شد ، پس در این تحقیق به بررسی بمب اتمی می پردازیم تا بدانیم چیزی كه جان هزاران انسان را به راحتی می گیرد چگونه تهیه و از آن استفاده می شود .

هدف از این تحقیق چگونگی استفاده و تهیه بمب اتم است . امروزه اگر كشوری بخواهد
پیشرفت كند باید پژوهش كند و چیزهایی جدیدی بسازد .
اگر بخواهد پژوهش كند باید به آزمایشگاه برود و اگر بخواهد در آزمایشگاه كار كند، احتیاج به تیم علمی دارد و در یك تیم علمی نیز همیشه متخصصان شاخه های مختلف فیزیك حضور دارند چون دارند چون هر كاری كه بخواهم انجام بدهیم باید بنیان فیزیكی داشته باشد.

دكتر پروین در ادامه می گوید: برای مثال اگر بخواهیم یك دستگاه الكتریكی بسازیم اول باید بدانیم چه قوانینی فیزیكی بر آن حاكم است و بعد از شناخت آن قوانین، می توان دستگاه مورد نظر را با استفاده از فن و هنر ساخت:
در این تحقیق كه به درخواست سر كار خانم یزدان پناه ارائه شده است. ابتدا در مورد فیزیك و فیزیك هسته ای مطالبی عنوان می شود و بعد از این مطالب به بررسی بمب اتم می پردازیم.
فصل اول :فیزیك

تعریف فیزیك
در معرفی علم فیزیك دكتر پروین استاد فیزیك دانشگاه امیر كبیر می گوید : (( فیزیك علم زندگی و اصلا علم حیات است )) .و یا دكتر منیژه رهبر استاد فیزیك دانشگاه تهران معتقد است هر چیزی كه در اطراف خویش می بینیم به فیزیك ربط پیدا می كند . همچنین پاسخ به بسیاری از سؤالهایی را كه همیشه ذهن بشر به آن مشغول بوده است به وسیله علم فیزیك می توان داد . مثل اینكه دنیا چگونه بوجود آمده است ؟ از چه تشكیل شده و كوچكترین جزء آن چیست ؟
در كل می توان گفت كه جهان در بزرگترین مقیاس تا ریزترین مقیاس در ارتباط با علم فیزیك می باشد .
یكی دیگر از استادان دانشگاه فیزیك نیز فیزیك را دانش كشف و استفاده علمی از قوانین و روابط حاكم بر پدیده های طبیعی می نامد كه مبنای این دانش بر تجربه و آزمایش استوار است .
تعریف فیزیك هسته ای :
دكتر رهبر در معرفی فیزیك هسته ای می گوید: (( در فیزیك هسته ای ، خود هسته ، مورد مطالعه قرار می گیرد . یعنی متخصصان و دانشمندان بررسی می كنند كه هسته از چه تشكیل شده و چه نیروهایی بین اجز

ای هسته حكمفرما است و در نتیجه واكنش های انجام شده ، چقدر انرژی آزاد می گردد ؟))
دكتر دویلو نیز در معرفی این گرایش می گوید : (( انرژی هسته ای و رادیوایزوتوپ ها مسائلی هستند كه در فیزیك هسته ای مورد بررسی قرار می گیرد )).

فصل دوم :تاریخچه بمب اتم
قبه دود یك بمب اتمی
هانری بكرل نخستین كسی بود كه متوجه پرتودهی عجیب سنگ معدن اورانیوم گردید پس از آن در سال 1909 میلادی ارنست رادر فورد هسته اتم را كشف كرد . وی همچنین نشان داد كه پرتوهای رادیو اكتیو در میدان مغناطیسی به سه دسته تقسیم می شود ( پرتوهای آلفا و بتا و گاما ) بعدها دانشمندان دریافتند كه منشأ این پرتوها درون هسته اتم اورانیوم می باشد .

در سال 1938 با انجام آزمایشاتی توسط دو دانشمند آلمانی به نام های اتوهان و فریتس شتراسمن فیزیك هسته ای پای به مرحله ای تازه نهاد . این فیزیكدانان با بمباران هسته اتم اورانیوم بوسیله نوترونها به عناصر رادیواكتیوی دست یافتند كه جرم اتمی كوچكتر نسبت به اورانیوم داشت و او برای توصیف علت ایجاد این عناصر لیزه میتنرواتوفریش پدیده شكافت هسته را در اورانیوم توضیح دادند و در اینجا بود كه ناقوس شوم اختراع بمب اتمی به صدا درآمد .
u235+n->fission+2 or 3 n + 200 mev

زیرا همانطور كه در شكل فوق می بینید هر فروپاشی هسته اورانیوم می توانست تا 200 مگاولت انرژی آزاد كند و بدیهی بود اگر هسته های بیشتری فروپاشیده می شد انرژی فراوانی حاصل می گردید .
بعدها فیزیكدانان دیگری نیز در این محدوده به تحقیق می پرداختند یكی از آنان انریكو فرمی بود (1954-1901)كه به خاطر تحقیقاتش در سال 1938 موفق به دریافت جایزه نوبل گردید .
در سال 1939 یعنی قبل از شروع جنگ جهانی دوم در بین فیزیكدانان این بیم وجود داشت كه آلمانیها به كمك فیزیكدان نابغه ای مانند هایزنبرگ و دستیارانش بتوانند با استفاده از دانش شكافت هسته ای ، بمب اتمی بسازند . به همین دلیل از آلبرت انیشتین خواستند كه نامه ای به فرانكلین روزولت رئیس جمهور وقت آمریكا بنویسد . در آن نامه تاریخی از امكان ساخت بمب اتمی صحبت شد كه هرگز هایزنبرگ آن را نساخت .

چنین شد كه دولتمردان آمریكا برای پیشدستی بر آلمان پروژه مانهتن را به راه انداختند و از آنریكو فرمی دعوت به عمل آوردند تا مقدمات ساخت بمب اتمی را فراهم سازد سه سال بعد در دوم دسامبر 1942 در ساعت 3 بعدازظهر نخستین راكتور اتمی دنیا در دانشگاه شیكاگو آمریكا ساخته شد .

سپس در 16 ژونیه 1945 نخستین آزمایش بمب اتمی در صحرای الاموگرودونیو مكزیكو انجام شد .
سه هفته بعد هیروشیما در ساعت 8:15 صبح در تاریخ 6 آگوست 1945 بوسیله بمب اورانیمی بمباران گردید و ناكازاكی در 9 آگوست سال 1945 در ساعت 11:15 بوسیله بمب پلوتونیمی بمباران شدند كه طی آن بمبارانها صدها هزارنفر فورا جان باختند .
انزیكو فرمی و همكارانش در شیكاگو پس از ساخت نخستین راكتور هسته ای جهان به امید آنكه از راكتور هسته ای تنها در اهداف صلح آمیز استفاده شود و دنیا عاری از سلاحهای اتمی گردد.
لیزه میتنر ( مادر انرژی اتمی )

لیزه در سال 1878 در یك خانواده هشت نفری بدنیا آمد وی سومین فرزند خانواده بود . با وجود تمامی مشكلاتی كه بر سر راه وی به خاطر زن بودنش بود در سال 1901 وارد دانشگاه وین شد و تحت نظارت بولتز من كه یكی از فیزیكدانان بنام دنیا بود فیزیك را آموخت .

لیزه توانست در سال 1907 به درجه دكتر نایل گردد و سپس راهی برلین گردید تا در دانشگاهی كه ماكس پلانك ریاست بخش فیزیك آن را به عهده داشت به مطالعه و تحقیق بپردازد بیشتر كارهای تحقیقاتی وی در همین دانشگاه بود وی هیچگونه علاقه ای به سیاست نداشت ولی به علت دخالتهای روز افزون ارتش نازی مجبور به ترك برلین گردید و در سال 1938 به یك انستیتو در استكهلم رفت .

لیزه میتنر به همراه همكارش اتو فریش اولین كسانی بودند كه شكافت هسته را توضیح دادند . آنان در سال 1939 در مجله طبیعت مقاله معروف خود را در مورد شكافت هسته ای دادند و بدین ترتیب راه برای استفاده از انرژی گشودند به همین دلیل پس از جنگ جهانی دوم به میتنر لقب مادر بمب اتمی داده شد ولی چون وی نمی خواست از كشفش به عنوان بمبی هولناك استفاده گردد بهتر است به لیزه لقب مادر انرژی اتمی داده شود.

فصل سوم : بمب هسته ای چگونه كار می كند ؟
مقدمه :
شما احتمالا در كتابهای تاریخ خوانده اید كه بمب هسته ای در جنگ جهانی دوم توسط آمریكا علیه ژاپن بكار رفت و ممكن است فیلم هایی را دیده باشید كه در آنها
بمب های هسته ای منفجر می شوند . در حالی كه در اخبار می شنوید ، برخی كشورها راجع به خلع سلاح اتمی با یكدیگر گفتگو می كنند ، كشورهایی مثل هند و پاكستان سلاح های اتمی خود را توسعه می دهند .

ما دیده ایم كه این وسایل چه نیروی مخرب خارق العاده ای دارند ولی آنها واقعا چگونه كار می كنند ؟در این بخش خواهید آموخت كه بمب هسته ای چگونه تولید می شود و پس از یك انفجار هسته ای چه اتفاقی می افتد ؟

انرژی هسته ای به دو روش تولید می شود :
1_ شكافت هسته ای : در این روش هسته یك اتم توسط یك نوترون به دو بخش كوچكتر تقسیم می شود . در این روش غالبا از عنصر اورانیوم استفاده می شود .
2_ گداخت هسته ای : در این روش كه در سطح خورشید هم اجرا می شود معمولا هیدروژن ها با برخورد به یكدیگر تبدیل به هلیوم می شوند و در این تبدیل انرژی بسیار زیادی به صورت نور و گرما تولید می شود .

در شكل فوق نمونه ای از شكافت هسته اتم اورانیوم نمایش داده شده است :
و در شكل فوق گداخت هسته ای اتم های هیدروژن و تبدیل انها به هلیوم 3 و الكترون ازاد نمایش داده شده است :
طراحی بمب های هسته ای :
برای تولید بمب هسته ای به یك سوخت شكافت پذیر یا گداخت پذیر یك وسیله راه انداز و روشی كه اجازه دهد تا قبل از اینكه بمب خاموش شود كل سوخت شكافته یا گداخته شود نیاز است .
بمب های اولیه با روش شكافت هسته ای و بمب های قویتر بعدی با روش گداخت هسته ای تولید شدند . ما در این بخش دو نمونه از بمب های ساخته شده را بررسی می كنیم :

بمب شكافت هسته ای :
1_ بمب هسته ای ( پسر كوچك ) كه روی شهر هیروشیما و در سال 1945 منفجر شد .
2_ بمب هسته ای ( مردچاق) كه روی شهر ناكازاكی و در سال 1945 منفجر شد .
بمب گداخت هسته ای :1_ بمب گداخت هسته ای كه در ایسلند به صورت ازمایشی در سال 1352 منفجر شد .
بمب های شكافت هسته ای :
بمب های شكافت هسته ای از یك عنصر شبیه اورانیوم 235 برای انفجار هسته ای استفاده می كنند . این عنصر از معدود عناصری است كه جهت ایجاد انرژی بمب

هسته ای استفاده می شود . این عنصر خاصیت جالبی دارد : هرگاه یك نوترون ازاد با هسته این عنصر برخورد كند هسته به سرعت نوترون را جذب می كند و اتم به سرعت متلاشی می شود . نوترون های آزاد شده از متلاشی شدن اتم هسته های دیگر را متلاشی می كنند .
زمان برخورد و متلاشی شدن این هسته ها بسیار كوتاه است ( كمتر از میلیاردم ثانیه! ) هنگامی كه یك هسته متلاشی می شود مقدار زیادی گرما و تشعشع گاما ازاد می كند .

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir