توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق مس دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق مس  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق مس،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق مس :

مس

كلیات
مس یكی از فلزاتی است كه از سالیان دراز به میزان بسیار زیاد مورد استفاده قرار گرفته است. 85 تا 90 درصد مس مصرفی از طریق استخارج معادن مس حاصل می‌گردد. با پیشرفت صنایع الكترونیك در قرن جاری مصرف و اهمیت مس رشد چشمگیری داشته است.
ذخیره احتمالی مس جهان 2400 میلیون تن است كه بیشترین درصد تولید آن از معادن روباز است و تولید سالانه مس حدود 10 میلیون تن در جهان می باشد.

طبق بررسی‌های انجام شده ایران از لحاظ ذخایر معدنی برروی كمربند مس جهان قرار گرفته است كه از جنوب شرقی ایران شروع شده و تا شمال غربی و نواحی آذربایجان ادامه دارد.
كانسار پروفیری سرچشمه كرمان یكی از بزرگترین كانسارهای مس جهان است.

گذشته مس در ایران
اشیاء مسی و آلیاژهای به دست آمده در نقاط مختلف ایران و همچنین آثار كوره‌های قدیمی و ابتدایی ذوب مس حاكی از آشنایی ایرانیان قدیم به صنعت استخراج و ذوب است.
اكتشافات باستان شناسی نشان می دهد كه در ایران از هزاره پنجم قبل از میلاد استفاده از معادن رونق نسبی داشته است.

اشیای مفرغی، مس، زری، و سیمی به دست آمده از هزاره‌های بعد، گویای پیشرفت بهره‌برداری و ذوب فلزات است. بعد از ظهور اسلام، خصوصاً در دوره سلجوقیان و صفویان كار بهره‌برداری از معادن و صنعت ذوب فلزات شكوفا بوده است.

شركت ملّی صنایع مس ایران
در تاریخ تیرماه 1351 هجری، شمسی، شركتی به نام «شركت سهامی معادن سرچشمه كرمان» بر اساس قانون، تشكیل گردید. این شركت در سال 1355 به «شركت ملی صنایع مس ایران» كه در بر گیرنده كلیه فعالیت های معادن مس كشور بوده تغییر نام داد. از اهم وظایف این شركت استخراج، بهره‌برداری از معادن مس كشور، تولید محصولات پرعیار سنگ مس و فلز مس و كلیه محصولات فرعی وابسته، توزیع و فروش محصولات است.

شركت ملی صنایع مس ایران در حال حاضر از معدن مس سرچشمه بهره برداری می‌كند.

معادن مس سرچشمه
این معدن در 160 كیلومتری جنوب غرب كرمان و 50 كیلومتری جنوب رفسنجان قرار دارد. ارتفاع این ناحیه از سطح دریا به طور متوسط حدود 2600 متر و بلندترین نقطه آن بیش از 3000 متر است. كانسارهای سرچشمه در قسمت مركزی سلسله جبال زاگرس قرار گرفته و متشكل از سنگهای چین خورده گسله، سنگهای رسوبی و مواد آتشفشانی اوائل دوران سوم است. ذخیره كل معدن بالغ بر یك میلیارد و دویست میلیون تن سنگ سولفوری با عیار متوسط 7/0% مس است.

عملیلات بهره برداری
عملیات بهره برداری شامل استخراج، تغلیظ، ذوب، پالایش و ریخته گری می‌باشد.

معدن
پس از ایجاد انفجار در معدن، كامیونهای بزرگ معدنی با ظرفیت 120 تن توسط بیلهای الكتریكی با ظرفیت 20 و 30 تنی بارگیری شده و با توجه به نوع سنگ به محل مناسب منتقل می‌گردد میزان سنگ سولفاری منتقل شده به سنگ شكن اولیه طبق طرح 41167تن خشك در روز با عیار 17/1% (در حال حاضر عیار حدود 1%) می باشد كه پس از خردایش با ابعاد زیر 8 اینچ در انبار درشت با ظرفیت 51000 تن ذخیره می‌گردد.

تغلیظ
این كارخانه شامل سنگ شكنهای ثانویه و ثالثیه ،‌ پرعیاركنی، مولیبدن، فیلتر و خشك كن و كارخانه پخت آهك است.
سنگ شكنهای ثانویه ثالثیه:‌ سنگ سولفوری با ابعاد زیر 8 اینچ از طریق خوراك دهندگان زنجیری زیر انبار درشت به سمت سنگ شكنهای مخروطی ثانویه و ثالثیه هدایت و پس از خردایش با ابعاد 80% زیر نیم اینچ در انبار با ظرفیت 40000 تن ذخیره می‌گردد.

كارخانه مولیبدن:‌كنسانتره مس و مولیبدن پس از آبگیری در تیكنرهای مس – مولیبدن وارد كارخانه مولیبدن می‌گردد. در این مرحله پس از فلوتاسیون و آسیاب مجدد، كانی مولیبدنیت از كانی مس جدا می‌گردد و بصورت كنسانتره مولیبدنت درآمده و پس از خشك شدن بشكه گیری می شود. كنسانتره مس جدا شده از مولیبدنیت نیز بصورت دوغاب به تیكنرهای مس تحویل شده كه پس از فیلتر و خشك كردن به انبار كنسانتره و یا در محل آماده سازی خوراك كوره‌های ریورب تحویل می‌شود محصول این كارخانه روزانه 10 تن كنسانتره مولیبدنیت با عیار 54% مولیبدن است.

كارخانه پخت آهك: در این واحد سنگ آهك وارد كوره پخت شده و سپس آهك پخته شده در آسیاب گلوله‌ای بصورت دوغاب در می‌آید. شیر آهك تهیه شده در این واحد مورد استفاده واحد پرعیاركنی به منظور كنترل قلیائیت دوغاب است.

ذوب
این واحد شامل انبار كنسانتره، سیستم آماده سازی خوراك كوره‌های ریورب، دیگهای بخار، كوره های مبدل،‌كوره‌های آند و چرخ ریخته گری است. كنسانتره محصول كارخانه پرعیار كنی به همراه كمك ذوب، مات گرفته شده توسط پاتیلهای 2/9 مترمكعبی به كوره‌های مبدل منتقل می‌گردد. سرباره حاصل از كوره مبدل به كوره ریورب منتقل شده و مس بلیستر نیز به كوره‌های آند انتقال می‌یابد.
كوره آند و چرخ ریخته گری: مس بلیستر تولیدی پس از عملیات به مس آندی تبدیل شده و ریخته‌گری می‌گردد. وزن هر آند 330 كیلوگرم با عیار مس حدود 7/99% و ظرفیت تولیدی این واحد سالانه 145000 تن مس حدود آندی است.

پالایشگاه و ریخته گریها
پالایشگاه شامل سالن الكترولیز، واحد نیكل سولفات، واحد تصفیه لجن و واحد فلزات گرانبها است. ظرفیت سالن الكترولیز 158000 تن كاند مسی با خلوص 99/99% در سال است. پخشی از ناخالصی آند مصرفی بعنوان لجن آندی پس از تصفیه، طلا و نقره آن در واحد فلزات گرانبها با انجام دو پروسه ذوب و الترولیز استحصال می‌گردد.

ریخته گریها شامل ریخته گری پیوسته است. در ریخته گری پیوسته مفتول مسی 8 میلیمتری تولید می‌گردد كه ظرفیت آن با دو شیفت كاری 107000 تن در سال است و در ریخته‌گری نیمه پیوسته شمش مسی به ابعاد 7/12×66×730 سانتیمتر و بیلت به قطر 25 سانتیمتر و طول 720 سانتیمتر تولید می‌شود.

كارخانه لیچینگ
سنگهای اكسیده مس كه حاصل روباز نمودن معدن و استخراج رگه های اكسیده همراه سولفوره می‌باشند. در تأسیسات پیرو متالوژی قابل استحصال نبوده و به ناچار در طی سالیان متمادی بهره برداری از معدن مجتمع مس سرچشمه، انباشته شده كه میزان ذخیره این سنگها حدود 27 میلیون تن و عیار متوسط 62/. درصد می‌باشد.

این موضوع شركت ملی صنایع مس ایران را بر آن داشت تا ضمن كسب تكنولوژی جدید زمینه انتقال آن را به كشور فراهم آورد. بنابراین، روشهای مختلف انحلال مس مورد بررسی قرار گرفت و نهایتاً روش انحلال تپه‌ای مناسب تشخیص داده شده و با توجه به ذخیره سنگها و عیار آن،‌ ظرفیت طرح 13000 تن ورق مس كاتد در سال تعیین گردید.
این طرح بوسیله كارشناسان و تكنیسن های متخصص و متعهد ایرانی طی مدّت 3 سال به بهره‌برداری رسید و در تاریخ تیرماه 76 كارخانه لیچینگ افتتاح شد و عملاً كار خود را آغاز نمود. لازم به ذكر است كه طرح لیچینگ سولفورهای كم عیار مس به روش باكتری لیچینگ جزو سیاست‌های آتی شركت مس می باشد.

واحد لیچینگ از سه بخش عمده تشكیل گردیده است.
1- واحد انحلال تپه‌ای
2- واحد استخراج با حلال آلی
3- واحد احیای الكتریكی مس
مسایل زیست محیطی

از آنجا تولید در این روش در دمای پایین (40درجه سانتی‌گراد) صورت می‌گیرد این كارخانه فاقد آلاینده گازی می‌باشد. در واحد انحلال نیز با نصب لایه غیر قابل نفوذ و سیستم های نشان دهنده نشتی محلول، از نفوذ محلول اسید به لایه زیرزمین جلوگیری می‌گردد. كلیه محلول ها نیز در مدار بسته قرار دارند، در نتیجه این اقدامات،‌آلودگی كارخانه تقریباً به صفر می‌رسد.

امور مهندسی
این امور یكی از بخشهای عمده مجتمع است كه طیف وسیعی از مسئولیت ها رابه عهده دارد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir