توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد فیزیولوژی گیاهان زراعی دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد فیزیولوژی گیاهان زراعی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد فیزیولوژی گیاهان زراعی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد فیزیولوژی گیاهان زراعی :

فیزیولوژی گیاهان زراعی

در عالم گیاهی مهمترین و اصلی ترین متابولیسم ها كه اكثر واكنش در آن انجام می گیرد : آنزیم ها ـ فتوسنتز ـ تنفس .
اگر یك سلول زنده را به كارخانه تشبیه كنیم هزاران تركیب و متابولیت در هر لحظه تولید میشود .
تنوع تركیبات در عالم گیاهی خیلی بیشتر از عالم جانوری است .
احیاء كربن یعنی تثبیت فتوسنتز ف

قط در گیاهان وجود دارد و یا تثبیت ازت و گوگرد هم در گیاهان وجود دارد .
متابولیسم : مجموع تمام واكنش های شیمیایی حیات كه در یك سلول انجام می گیرد را متابولیسم گویند .

آنابولیسم : واكنش هایی كه در آن مولكولهای كوچكتر به هم می پیوندند و مولكولهای درشت را تشكیل می دهند را تركیب یا آنابولیسم گویند مانند سنتز نشاسته كه این واكنش انرژی گیر است .
كاتابولیسم : تركیبات بزرگ تجزیه شده و مولكولهای كوچك را بوجود می آورند كه آن را تجزیه و یا كاتابولیسم می گویند مانند تجزیه نشاسته كه این واكنش انرژی زا است .
كاتالیزور ها و آنزیم ها تفاوت های زیادی با هم دارند :
1 . آنزیم ها خیلی قوی تر عمل می كنند .
2 . آنزیم ها خیلی سریع تر عمل می كنند .
3 . آنزیم ها خیلی اختصاصی عمل می كنند .
4 . آنزیم ها قابل انعطاف هستند و به تغییرات محیطی عكس العمل نشان می دهند .
عیب مهم آنزیم ها : آنزیم ها ساختار پروتینی دارند و یك سیستمی باید وجود داشته باشد كه برای آنها پروتین تولید كند و به همین جهت برای گیاه هزینه بالایی دارد .
فعالیت آنزیم ها مانند كاتالیزورهای معدنی است و كار آنزیم ها تسریع واكنش های بیوشیمیایی می باشد .
محل قرار گرفتن آنزیم ها :
آنزیم ها در داخل سلول پراكنده نیستند و هر كدام جایگاه مشخصی دارند . آنزیم ها را با توجه به كاری كه انجام می دهند جداسازی می كنند .
در گیاهان پست (پروكاریوت) جداسازی آنزیم ها محدود انجام شده ولی در گیاهان عالی (یوكاریوت ها) جداسازی با توجه به كاری كه انجام می دهند انجام شده است . كارایی گیاهان عالی خیلی بیشتر از گیاهان پست است ویكی از مهمترین علت كارایی بالا در گیاهان عالی همین جداسازی آنزیم ها است . یك یا چند آنزیمی كه فرایند مشابهی را كاتالیز می كنند در یك ساختمان ویژه ای بنام اندامك یا ارگانول نگهداری میشوند .
آنزیم هایی كه وظیفه آنها سنتز DNA و RNA و

یا آنزیم هایی كه وظیفه آنها تقسیم سلولی است در اندامی بنام هسته نگهداری میشوند و آنزیم های تنفس هوازی در میتوكندری نگهداری میشوند و آنزیم های فتوسنتز در كلروپلاست نگهداری میشوند و آنزیم های مربوط به تنفس نوری در اندامكی بنام پراكسیزوم نگهداری میشوند .
چرا جداسازی آنزیم ها باعث افزایش كارایی میش

ود :
1 . غلظت كافی مواد تركیب شونده در محلی كه آنزیم ها باید روی آن تثبیت شوند وجود داشته باشد .
2 . تضمین آن كه واكنش در جهت تولید تركیب مورد نیاز هدایت شود و به مسیرهای انحرافی كشیده نشود .
ویژگی های آنزیم ها :
1 . اختصاصی عمل می كنند (هر آنزیمی فقط قادر است روی یك سوبسترا و یا روی سوبسترایی كه گروه های فعال مشابهی دارند عمل می كند )
2 . تعداد آنزیم ها خیلی زیاد است و تا حالا چیزی حدود 45000 آنزیم شناسایی شده است .
• هر آنزیم دو اسم دارد : اسم استاندارد ـ اسم رایج .
• در اسم رایج هر آنزیم سه جزء وجود دارد :
1 . نام سوبسترایی كه آنزیم روی آن عمل می كند .
2 . عملی كه آنزیم انجام می دهد .
3 . كلمه ase در آخر آن .
بعنوان مثال نام آنزیمی كه از سیتوكروم یك الكترون می گیرد (سیتوكروم را اكسید می كند) به این صورت است : Cytochromeoxidase
نام آنزیمی كه از مالیك اسید دو هیدروژن می گیرد بصورت زیر میباشد :
Malicacid deltydrgrgenase
نام آنزیمی كه NO3- را به NO2- تبدیل می كند :Nitrat redoctase
3 . برگشت پذیری آنزیم ها : آنزیم هیچ نقشی در تعیین جهت واكنش ندارد .
4 . تركیب شیمیایی آنزیم ها : جزء اصلی ساختمان تمام آنزیم ها پروتین است .
پروتین ها 4 وظیفه در یك سلول دارند :
1 . بعضی ها نقش ساختمانی دارند .
2 . بعضی ها نقش ذخیره ای دارند .

3 . بعضی ها ناقل الكترون هستند مانند سیتوكروم ها .
4 . بعضی ها نقش حمال را دارند و موارد مختلف را حمل می كنند .
گروه پروستاتیك :
بعضی از آنزیم ها هستند كه می توانند به تنهایی ف
بعضی از آنزیم ها برای این كه فعالیت كاتالیكی انجام دهند علاوه بر بخش پروتین نیاز به یك ماده آلی غیر پروتینی هم دارند تا بتوانند به وظیفه خود عمل كنند كه این ماده غیر آلی غیر پروتینی را گروه پروستاتیك می گویند كه این گروه توسط پیوندهای كووالانسی به بخش پروتینی چسبیده است .
برخی از پروتینها هستند كه یك گروه كربو هیدرات (قند) به آنها متصل شده است كه به این ها گلایكو پروتین می گویند.وجود این كربو هیدرات ها مانع تجزیه شده پروتین ها در برابر پروتازها میشوند .
در تعداد دیگری از آنزیم ها ، آنزیم ها نیاز به ماده آلی یا معدنی دارند كه به آنزیم ها پروتین نچسبیده بلكه فعالیت آنزیم ها در حظور این ماده انجام می گیرد به این تركیبات كوآنزیم می گویند . و تفاوتش با گروه پروستاتیك در این است كه در پروستاتیك ماده ، آلی است و چسبیده به پروتین آنزیم می باشد ولی در كوآنزیم ماده ، آلی یا معدنی است و نچسبیده به پروتین آنزیم .
كوفاكتورها مانند كوآنزیم ها است با این تفاوت كه اگر ماده مورد نظر همراه آنزیم معدنی باشد مانند مس به آن كوفاكتور گویند در گیاهان اكثر گروه های پروستاتیك ویتامینها هستند و به ندرت كوآنزیم هستند .
حرارت و دما باعث میشود كه سرعت واكنش زیاد شود در واقع افزایش حرارت تعداد مولكولهای بیشتری را انرژیك می كند و در نتیجه تعداد بیشتری از مولكولها می توانند در واكنش شركت كنند .
سرعت واكنش های شیمیایی به دو عامل بستگی دارد :
1 . دما 2 . انرژی اكتیواسیون
• حرارت انرژی اكتیواسیون را تغییر نمی دهد .
• انرژی اكتیواسیون بطور مستقل از حرارت می تواند روی سرعت واكنش ها و مولكولها تاثیر بگذارد .
• حرارت در داخل سلول نمی تواند منشا اثر باشد (به دو دلیل)
الف ) اجزاء سلول حرارت را تحمل نمی كند .
ب ) تاثیر حرارت با تبعیض همراه نیست .
انرژیك شدن مولكولها در دنیای زیست نمی تواند از طریق حرارت باشد بلكه از طریق كنترل انرژی اكتیواسیون است .
آنزیم ها انژی اكتیواسیون را كم می كنند .
خود آنزیم ها تحت تاثیر عوامل مختلفی تغییر شكل می دهند این تغییر شكل را دناتوره شدن می گویند .
عوامل مختلفی در دناتوره شدن آنزیم ها موثر است :
1 . حرارت كه باعث شكسته شدن باندهای هیدروژنی میشود .
2 . اكسید شدن .
3 . یونهای فلزی سنگین مانند نقره و جیوه و ;
4 . حلالهای آلی مانند استون ها و ;
در خصوص دناتوره شدن با حرارت این مطلب مهم است كه آنزیم ها در شرایط خشك به حرارت تحمل بیشتری دارند .
عواملی كه بر روی سرعت آنزیم ها موثر هستند :
مهمترین علت عامل غلظت است . وقتی كه از غلظت صحبت میشود هم غلظت آنزیم مطرح میشود و هم غلظت سوبسترا . رابطه غلظت سوبسترا و سرعت واكنش را میتوانیم به این شكل نمایش دهیم .

با افزایش غلظت سوبسترا سرعت واكنش زیاد میشود ولی این افزایش بصورت خطی نیست و تا اندازه ای افزایش غلظت روی سرعت واكنش اثر گذاشته و باعث میشود آن زیاد شود و بعد در یك غلظت مشخصی سرعت ثابت می ماند .
ضریب میكیالیس ـ منتن (Km) : عبارت است از غلظتی از سوبسترا كه نصف سرعت Max را ایجاد می كند . مقدار Km تقریباً ثابت است و فعالیتش مستقل از آنزیم است . مقدار Km بستگی به عواملی متعدد از جمله PH ، دما ، نوع و مقدار آنزترا كاتالیزور كند Km آنزیم برای هر سوبسترا متفاوت خواهد بود .
به سه دلیل از Km استفاده می كنیم :
1 . هر گاه غلظت سوبسترا را در جایی از سلول كه آنزیم فعالیت می كند اندازه گیری كنیم میتوانیم پیشگویی كنیم كه این سلول نیاز به آنزیم بیشتری دارد یا سوبسترای بیشتری . بعنوان مثال آنزیم های تنفسی از نظر سوبسترا اشباع نیستند یعنی در تنفس مشكل سوبسترا وجود دارد نه آنزیم .
2 . Km میل تركیبی آنزیم با سوبسترا را نشان می دهد . بعبارت دیگر هر چه مقدار Km كوچك باشد میل تركیبی آنزیم با سوبسترا بیشتر است .
3 . Km یك تخمین تقریبی از غلظت سوبسترا و آنزیم در بخشی از سلول كه واكنش صورت می گیرد بدست می آید .
آنزیم ها در PH خنثی فعالیت می كنند و هر گونه انحراف از این PH منجر به كاهش سرعت خواهد شد .
سرعت واكنش آنزیمی بستگی به سرعت محو شدن سوبسترا یا سرعت تولید تركیب حاصل و یا هر دو بستگی دارد .
هر چه غلظت سوبسترا كم شود سرعت واكنش هم كاهش می یابد .
مواد بازدارنده : بعضی از مواد مانند كاتیون های فلزی واكنش آنزیم ها را مختل می كنند كه به آنها مواد بازدارنده می گویند .
كشاورزی در واقع یك سیستم بهره برداری از انرژی خورشیدی است كه این بهره برداری از طریق فتوسنتز انجام میشود و از این طریق منبع مهمی از انرژی برای انسان به دست می آید . عملكرد گیاهان زراعی هم بستگی به سرعت و اندازه فتوسنتز دارد و بنابراین در راس عملكرد تاثیر نور روی فتوسنتز میتواند موثر باشد . با توجه به این كه نور مهمترین منبع انرژی در فتوسنتز است بنابراین مطالعه روی این منبع انرژی تشعشی و تاثیر آن روی دنیای زیست لازم است .
فتوسنتز چیزی نیست به جز تبدیل یك ماده آلی كم انرژی معدنی مانند co2 به یك ماده پر انرژی آلی بنام قند . CO2 -CHO
برای این كه این تبدیل صورت بگیرد نیاز به انرژی است . با توجه به مقدار فتوسنتزی كه در جهان انجام میشود باید این انرژی پایان ناپذیر با

شد و این انرژی چیزی نیست جز انرژی خورشیدی .
برای احیاء هر ماده نیاز به الكترون وجود دارد و برای احیاء CO2 هم باید الكتون وجود داشته باشد كه تامین كننده این الكترون آب است .
در فتوسنتز از منابع بالقوه استفاده میشود و بالفعل میشوند و بصورت یك انرژی شیمیایی قابل استفاده میشوند .
برای اینكه فتوسنتز انجام گیرد در جریان فتوسنتز دو كار باید صورت گیرد :
یكی از این كارها فراهم سازی منابع است ك
دیگری واكنش های احیاء كربن یا ثبت كربن با واكنش های چرخه كالوین است كه این واكنش ها با حظور آنزیم ها صورت می گیرد و بسیاری از این آنزیم ها در حظور نور فعالیت می كنند برای انجام این واكنش نور بعنوان تامین كننده انرژی لازم است .
یك فیزیولوژیست لازم است كه در طبعیت انرژی خورشیدی را و تاثیر آن را بر روی گیاهان بررسی كند .
سه اثر كلی نور :
1 . تاثیر مرگبار نور ، مانند ماورای بنفش .
2 . نور محیطی است كه به واسطه آن موجود میتواند اطلاعات را از اطراف خودش بگیرد و نور روی آرایش فضایی گیاهان و ساعت فیزیولوژی آن موثر است .
3 . استفاده مستقیم از نور خورشید توسط گیاهان برای تولید زیست توده و بیوماس (عملكرد).
با توجه به این كه خورشید مهمترین منبع تشعشعی است . در دنیای حیات بررسی طیف خورشیدی كه یك طیف پیوسته است ، لازم است .
نور مرئی (قابل رویت) بعنوان بخش كوچكی از طیف تابشی خورشیدی وجود دارد كه مهمترین بخش در فتوسنتز است .
تئوری امواج الكترومانیتیك :
می گوید كه نور بصورت موج در فضا حركت می كند . تعداد امواجی كه در یك زمان معین از یك نقطه معین عبور می كند را فركانس یا تواتر گویند .
U = C /فركانس یا تواتر (طول موج در ثانیه)
C = 1010*3 سرعت نور سانتیمتر بر ثانیه = طول موج
تئوری كوانتوم : نور در فضا بصورت بسته های پر انرژی بنام فوتون حركت می كند . هر فوتون حاوی مقداری انرژی است . انرژی هر فوتون را كوانتوم انرژی می گویند .
E = U.h E = h .C/ انرژی فوتون (كوانتوم)
h:662 . 10-27
بین انرژی و طول موج رابطه معكوس وجود دارد .
طیف خورشیدی :

پنجره بیولوژیك :

نوری كه به زمین می رسد این قسمت است . و همه این نورها به زمین نمی رسد و فقط نورهایی كه بین 300 تا 1000 نانومتر طول موج دارد به زمین می رسد . كه در این قسمت یك طیفی وجود دارد كه به نور مرئی معروف است و از 380 تا 760 نانومتر است .

واكنش نوری فتوسنتز نتیجه جذب نور توسط رنگریزه هایی مانند كلروفیل است . تمام فوتون ها با طول موج هایی مختلف توانایی تحریك این رنگریزه را ندارند و تنها طیف محدودی از طیف گسترده تابشی خورشیدی توانایی تحریك رنگریزه

را دارد . گیاهان برای انجام فتوسنتز در دامنه نور مرئی فعالند . البته این بدان معنا نیست كه نورهای دیگر در فعالیت گیاهان دخیل نیستند . در عالم گیاهان هزاران گیرنده نوری وجود دارد اما همه این گیرنده ها نمی توانند در ادامه

فعالیت های زیستی نقش داشته باشند .
در فتوسنتز مهمترین گیرنده نوری كلروفیل است .
وقتی نور به رنگریزه برخورد میكند باعث تحریك آن میشود.طول موجهای خاصی باعث تحریك رنگریزه میشوند و برای این عمل طول موجهایی كه از 400 تا 700 نانومتر قرار دارند مناسب هستند چون كه انرژی مناسبی را برای تحریك رنگریزه ها دارند .

نورهایی با طول موج كمتر از 400 نانومتر انرژی زیادی دارند و باعث تخریب رنگریزه میشوند .
نورهایی با طول موج بیشتر از 700 نانومتر انرژی كمی دارند و نمی توانند منشأ اثر باشند .
تحریك رنگریزه ها در واقع واكنش یك فوتون با رنگریزه است بنابراین میزان نور مصرف شده در فتوسنتز را بر اساس غلظت جریان فوتون بیان می كنند نه بر اساس انرژی فوتون ها .
غلظت جریان فوتون : تعداد فوتون هایی كه در واحد زمان از یك سطح معین عبور می كنند .

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir