توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله انباره ای به نام NAS شبكه ای به نام SAN دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله انباره ای به نام NAS شبكه ای به نام SAN  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله انباره ای به نام NAS شبكه ای به نام SAN،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله انباره ای به نام NAS شبكه ای به نام SAN :

انباره ای به نام NAS شبكه ای به نام SAN

اشاره :
هنگامی كه اولین سیستم‌های كامپیوتری به صورت PC عرضه شدند و روی میز من و شما قرار گرفتند، كمتر كسی می‌توانست پیش‌بینی كند سیلاب اطلاعات با چنین حجم عظیمی شركت‌ها و حتی مردم دنیا را در نوردد. این دستگاه‌ها به انباره‌های ذخیره‌سازی كم‌ظرفیتی (نسبت به استانداردهای امروز) مجهز بودند، اما دپارتمان‌های IT خیلی زود توانستند با استفاده از سرورهای عمومی و انباره‌های اتصال مستقیم (كه از طریق یك اینترفیس پرسرعت SCSI به كامپیوتر

متصل می‌شدند) پاسخگوی نیازهای اطلاعاتی آن زمان باشند. امروزه این شیوه مقدماتی ذخیره‌سازی و پردازش، كمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و شركت‌ها مجبورند برای ذخیره‌سازی حجم عظیم اطلاعاتی كه در سیستم‌هایی چون MIS ،ERP یا data warehousing تولید و جابه‌جا می‌شوند روش‌های تازه‌تری را برگزینند. خوشبختانه، به خاطر وجود اینترنت، جریان عظیم اطلاعات نه تنها ادامه دارد، بلكه شدیدتر از گذشته شده است. امروزه تولید، انتقال، ذخیره‌سازی و

تحویل اطلاعات به هر كجا و در هر كجای جهان در عرض چند ثانیه صورت می‌گیرد و وابستگی مردم به اطلاعات بیشتر شده است به طوری كه برای مشتریان یك شركت (چه داخلی و چه خارجی) یافتن اطلاعاتِ مربوط به شركت با سرعت پایین تحمل‌پذیر نیست. شركت‌هایی كه هنوز سرویس‌های اطلاع‌رسانی اینترنتی خود را راه‌اندازی نكرده‌اند، خلاء آن را به خوبی احساس می‌كنند. همین موضوع شركت‌های نرم‌افزاری و مراكز خدمات‌رسانی اینترنت (و به ویژه سازمان‌های دات

كام) را نیز به تكاپو واداشته تا راه‌حل‌های قابل بسط و مطمئن‌تری را ارائه دهند. به طور كلی، شركت‌های تجاری ضرورت داشتن یك انباره ذخیره‌سازی مطمئن را برای نگهداری و ارائه اطلاعات احساس می‌كنند، اما در عین حال دوست ندارند برای این منظور مجبور به استخدام كارشناسان IT بشوند، كه هم كمیاب هستند و هم حقوق بالایی دارند. برای این شركت‌ها شاید بهترین راه‌حل استفاده از Network-Attached Storage یا همان NAS باشد، كه موضوع مقاله ما است.

NAS چیست؟
انباره (Storage) ذخیره سازی متصل به شبكه (Nas) دستگاهی است كه به صورت اشتراكی در شبكه مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه، با استفاده از NFS (سیستم فایلی شبكه ای مختص یونیكسی)، CIFS (سیستم فایلی شبكه ای مختص محیط های ویندوزی)، FTP، HTTP و سایر پروتكل ها با اجزای شبكه ارتباط برقرار می كند. وجود NAS در یك شبكه برای كاربران آن شبكه افزایش كارایی و استقلال از سكو را به ارمغان می آورد، گویی كه این انباره مستقیما به كامپیوتر خودشان متصل است.

خود دستگاه NAS یك وسیله پر سرعت، كارآمد، تك منظوره و اختصاصی است كه در قالب یك ماشین یا جعبه عرضه می شود. این دستگاه طوری طراحی شده كه به تنهایی كار كند و نیازهای خاص ذخیره سازی سازمان را با استفاده از سیستم عامل و سخت افزار و نرم افزار خود در بهترین حالت برآورده سازد. NAS را می توان مثل یك دستگاه Plug-and-play در نظر گرفت كه وظیفه آن تامین نیازمندی های ذخیره سازی است. این سیستم ها با هدف پاسخگویی به نیازهای خاص در كوتاه ترین زمان ممكن (به صورت بلا درنگ) طراحی شده اند. ماشین NAS برای به كار گیری در شبكه هایی مناسب تر است كه انواع مختلف سرور و كلاینت در آنها وجود دارند و وظایفی چون پراكسی، فایروال، رسانه جریانی و از این قبیل را انجام می دهند.

در این مقاله به معرفی دسته ای از دستگاه های NAS می پردازیم به نام “فایلر” كه امكان به اشتراك گذاشتن فایل ها و داده ها را میان انواع متفاوت كلاینت ها فراهم می سازند. در عین حال، مزایای NAS در مقایسه با SAN (شبكه های موسوم به Storage Area Network) مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

Filer چیست؟
دستگاه های NAS موسوم به فایلر تمام توان پردازشی خود را صرفا روی خدمات فایلی و ذخیره سازی فایل متمركز می كنند. در واقع فایلر به عنوان یك وسیله ذخیره سازی، نقش یك فایل سرور اختصاصی را ایفا می كند. فایلر مستقیما به شبكه (معمولا LAN) متصل می شود تا دسترسی به داده ها را در سطح فایل فراهم سازد. نصب، راه اندازی و مدیریت آسان فایلر، و همچنین مستقل از سكو بودن آن، باعث شده تا هزینه های مدیریتی كاهش چشمگیری پیدا كنند.

فایلر های NAS می توانند در هر جایی از شبكه مستقر شوند، بنابراین مدیر شبكه آزادی كامل دارد كه آنها را در نزدیكی محلی قرار دهد كه نیاز به خدمات ذخیره سازی دارد. یكی از فوایداصلی استفاده از فایلر آزاد شدن سرورهای همه منظوره و گران قیمت سازمان از انجام عملیات مدیریت فایل است. سرورهای همه منظوره غالبا درگیر عملیاتی می شوند كه CPU را زیاد به كار می كشند و بنابراین نمی توانند به خوبی فایلر از عهده عملیات مدیریت فایل بر آیند.

تحلیلگران پیش بینی می كنند نیاز به ظرفیت ذخیره سازی طی سال آینده ده برابر نسبت به گذشته افزایش پیدا كند و به همین دلیل به مدیران IT استفاده از NAS را توصیه می كنند. برای هر سازمانی كه در حال استفاده از فایل سرورهای همه منظوره هستند (یا قصد استفاده از آنها را دارند) بهترین راه حل این است كه سیستم های NAS را جایگزین سرورهای خود بكنند.

NAS در مقابل SAN
NAS سرنام عبارت Network Attached Storage است در حالی كه SAN مخفف Storage Area Network می باشد. این دو تكنولوژی شباهت های بسیاری به یكدیگر دارند، مثلا این كه هر دو بهترین حالت یكپارچگی (Consolidation) را تامین می كنند، هر دو به محل ذخیره سازی داده ها مركزیت می بخشند، و هر دو دسترسی به فایل را در كار آمدترین حالت فراهم می سازند. قابلیت به اشتراك گذاشتن انباره ذخیره سازی میان چند میزبان، حمایت از سیستم عامل های مختلف، و تفكیك محل ذخیره سازی از محل اجرای برنامه ها از دیگر مشتركات این دو تكنولوژی است. علاوه بر این، هر دو آن ها می توانند با استفاده از RAID و اجزای یدكی، آمادگی و یكپارچگی داده ها را تضمین كنند.

اما تفاوت این دو تكنولوژی اصولا در نحوه اتصال آنها به شبكه است. NAS محصولی مشخص و شناخته شده است كه بین Application Server و File System می نشیند، در حالی كه SAN معماری است كه بر روی سیستم فایلی و ابزارهای فیزیكی ذخیره سازی اعمال می شود. SAN در واقع خودش یك شبكه است، شبكه ای كه تمام مخازن ذخیره سازی و سرورها را به هم متصل می كند. بنابراین، هر یك از این دو فناوری، برای تامین نیازهای ذخیره سازی بخش های متفاوت از یك سازمان مورد استفاده قرار می گیرد.

NAS برای كاربران شبكه
NAS یك وسیله شبكه محور است و عموما به خاطر یكسان سازی محل ذخیره سازی داده های كاربران در شبكه LAN مورد استفاده قرار می گیرد. NAS یك راه حل مناسب ذخیره سازی است كه دسترسی سریع و مستقیم كاربران به سیستم فایلی را فراهم می سازد. استفاده از NAS مشكل معطلی هایی را بر طرف می سازد كه غالبا كاربران برای دسترسی به فایل های موجود در سرورهای همه منظوره با آن مواجه هستند.

NAS ضمن تامین امنیت لازم، تمام خدمات فایلی و ذخیره سازی را از طریق پروتكل های استاندارد شبكه ای فراهم می سازد: TCP/IP برای انتقال داده ها، Ethernet و Giga Ethernet برای دسترسی میانی، و CIFS، HTTP، و NFS برای دسترسی به فایل از راه دور. علاوه بر این، با NAS می توان به طور همزمان به كاربران یونیكس و ویندوز سرویس داد و اطلاعات را بین معماری های متفاوت به اشتراك گذاشت. از نظر كاربران شبكه، NAS وسیله ای است كه دسترسی به فایل را بدون مزاحمت . ایجاد اختلال برای آنها مهیا می سازد.

اگرچه NAS تا حدودی كارایی را فدای مدیریت پذیری و سادگی می كند، اما به هیچ وجه نمی توان آن را یك فناوری كه در ذات خود تاخیر دارد، پنداشت. NAS به كمك گیگا بایت اترنت به كارایی بالا و تاخیر كوتاه دست یافته و هزاران كاربران را از طریق فقط یك اینتر فیس سرویس می دهد. بسیاری از سیستم های NAS دارای چند اینترفیس هستند و می توانند همزمانم به چند شبكه متصل شوند. با رشد شبكه و نیاز بیشتر به سرعت بالا، NAS بهترین انتخاب برای پاسخگویی به برنامه هایی خواهد شد كه به كارایی بالایی احتیاج دارند.

 

SAN برای اتاق سرورها
SAN دیتا محور است. شبكه ای است كه برای ذخیره سازی داده ها اختصاص داده شده است. SAN برخلاف NAS، جدای از LAN مرسوم است. بنابراین SAN می تواند از ایجاد ترافیك های استاندارد شبكه، به عنوان یك عامل بازدارنده سرعت، جلوگیری كند. SAN های مبتنی بر Filber Channel، با بهره گیری از مزایای كانال های I/O در یك شبكه اختصاصی جداگانه، سرعت را بهتر و تاخیر را كمتر می كنند.

SAN با استفاده از روتر، سوییچ و Gateway، انتقال داده ها بین محیط های ناهمگن ذخیره سازی و سروری را سهولت می بخشد. از همین رو، ایجاد یك شبكه ذخیره سازی نسبتا دور (در حد 10 كیلومتر) با SAN امكان پذیر است. معماری SAN برای انتقال داده های بلوكی در بهترین حالت است. در اتاق كامپیوترها، SAN غالبا بهترین انتخاب برای بررسی مسائل پهنای باند، دسترسی به داده ها، و یكپارچه سازی است.

با توجه به تفاوت های بنیادینی كه بین تكنولوژی و اهداف SAN و NAS وجود دارد، برای انتخاب هر یك باید تصمیم اساسی گرفته شود. هر یك از این دو را می توان برای رفع نیازهای ذخیره سازی مورد استفاده قرار دارد. البته در آینده ممكن است مرز بین دو تكنولوژی آن چنان روشن نباشد و در یك مجموعه از هر دو روش استفاده شود.

راه حل های NAS برای نیازهای امروز شركت ها
نیازهای شركت های ISP، ASP و دات كام به سیستم های قابل اطمینان، كم هزینه، و قابل نصب در رك به گسترش راه حل های NAS كمك خواهد كرد. كاهش هزینه های كادر IT شركت ها نیز از دیگر دلایل مقبولیت این راه حل ها خواهد بود. از دید كاربر، این كه دسترسی به انبوه اطلاعات به صورت بلا درنگ امكان پذیر است، چیز خوشایندی است، و در سمت مدیریت، عدم نیاز به نیروی متخصص IT. مدیریت NAS از طریق یك رابط گرافیكی در مرورگر وب امكان پذیر است. از آنجا كه فایلر NAS از قبل برای تامین نیازهای ذخیره سازی تنظیم شده است، اداره آن كار ساده ای است، و همین امر موجب كاهش خطاهایی می شود كه هنگام دستكاری و تنظیم سیستم ها پیش می آیند. به علاوه، از آنجا كه با NAS ظرفیت بیشتری را (نسبت به سرورهای همه منظوره) به ازاء هر مدیر می توان اداره كرد، هزینه كل مالكیت (TCO) نیز كاهش می یابد.

توسعه سریع، بدون توقف سرویس
شركت های دات كام و سایر شركت های رو به رشد، همواره در تلاشند تا زیر ساخت های IT خود را با فعالیت های پویای كسب و كار خود همگام نگه دارند. اتكا به سرور یا سرورهای عمومی در بعضی فعالیت های شركت، شاید ضروری باشد، اما نباید این سرورها را با نیازهای رو به افزون ذخیره سازی تحت فشار گذاشت. با اضافه كردن ظرفیت ذخیره سازی در سرورهای عمومی، قطعا با توقف سرویس (Downtime) مواجه خواهید شد. وقتی سیستمی را خاموش می كنید تا ظرفیت ذخیره سازی آن را افزایش دهید، برنامه های كاربردی شما از كار می افتند و تین یعنی كاهش بهره وری.

از سوی دیگر، افزایش ظرفیت ذخیره سازی با NAS نه تنها ساده است، بلكه بدون ایجاد اختلال در شبكه انجام می شود. طی 15 دقیقه می توانیدیك فایلر جدید به مجموعه اضافه کنید بدون اینکه مزاحم کار دیگران بشوید. بیشتر سیستم های پیشرفته NAS می توانند “درجا” ظرفیت ذخیره سازی را افزایش دهند و نیازی به اضافه کردن node جدید به شبکه ندارند. این بدان معنی است که کاربران به محض نیاز به ظرفیت ذخیره سازی بیشتر، به آن دست خواهند یافت.

رها شدن سرور
با استفاده از فایلر NAS، سرورهای شما از انجام عملیات پرمصرف و زمان بر فایلینگ خلاص شده و بدین ترتیب، می توانند با توان بیشتر به پردازش داده ها بپردازند. اگر سرور عمومی خود را برای انجام عملیات فایلینگ (علاوه بر اعمال دیگر) اختصاص داده باشید، خواهید دید که فشار زیادی روی آن وارد می آید، به طوری که عملا از انجام سایر وظایف خود (مثل ارسال و دریافت email یا اداره برنامه ها) باز می ماند.

 

اشتراک داده ها و اتصال Multi-OS
شرکت های رو به توسعه یا شرکت هایی که در پی ادغام با شرکت های دیگر هستند، بدون شک با وضعیت ناهمگن بودن محیط ها و سیستم عامل ها مواجه خواهند شد. در چنین شرایطی، سیستم NAS می تواند پاسخگوی این چالش باشد، چرا که توانایی کار با دو سیستم اصلی NFS و CIFS را دارد. یکی از توانایی های غیر قابل انکار NAS حمایت آن از این پروتکل ها و قابلیت به اشتراک گذاری داده ها بین سکوهای مختلف است. با توجه به این که روز به روز استفاده شرکت ها از فایل های حجیم در برنامه ها (نظیر فایل های صوتی-تصویری) بیشتر می شود، این ویژگی NAS اهمیت فوق العاده ای دارد.
بهبود زیر ساخت های موجود

با افزادن NAS به شبکه، دانش و مهارت مدیریتی خود را بالاتر برده و به ارتقا شبکه کمک می کنید. به کار بستن NAS در هر کجا از شبکه که نیاز آن احساس می شود امکان پذیر است. NAS را می توان با ابزارهای مدیریتی بزرگ تری چون Microsoft Management Consol، Tivoli و HP OpenView نیز تلفیق کرد. و دیگر این که NAS نیازی به مجوز های پرهزینه سیستم عامل شبکه (NOS) ندارد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir